Już chyba cały wizaż wie, że Panny Młode 2010 do ślubu szykują się. cz. 17 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-07, 10:20   #4471
woda sodowa
Wtajemniczenie

Dot.: Już chyba cały wizaż wie, że Panny Młode 2010 do ślubu szykują się. cz. 17

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Czesc Zoneczki, co tam slychac?
Gospella ale masz zdolnego meza!!
Przyszlam sie pochwalic moja Niunia, dzis skonczyla 8 tyg
Jaka ona podobna do mamusi
woda sodowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 10:26   #4472
201701300931
Konto usunięte

Dot.: Już chyba cały wizaż wie, że Panny Młode 2010 do ślubu szykują się. cz. 17

caprica śliczna córa

I dziękuję wszystkim za kciuki Jutro się okaże, czy przesłam do kolejnego etapu pt. spotkanie z dziekanem. Szanse mam, ale nie wiem, czy nie będą lepsi
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 12:06   #4473
metkaa
Zakorzenienie

czesc

Cytat:
piekniusia
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 12:30   #4474
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
caprica śliczna córa

I dziękuję wszystkim za kciuki Jutro się okaże, czy przesłam do kolejnego etapu pt. spotkanie z dziekanem. Szanse mam, ale nie wiem, czy nie będą lepsi
A gdzie tam, nie będzie nikogo lepszego
Stary 2010-10-07, 13:17   #4475
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez woda sodowa Pokaż wiadomość
Jaka ona podobna do mamusi
A wszyscy mowia ze do TŻa
Cytat:
caprica śliczna córa
Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
piekniusia

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 13:37   #4476
sjoanna
Zakorzenienie

Cytat:
Cudnosci!
Czy mozna sie zapatrzyc ?
Bo ja takie slicznosci chce!

Powiedz mi jako mloda mamusia- jak teraz lekarze doradzaja - kiedy mozna z dzieckiem wychodzic do ludzi ze tak powiem?
Nie po prostu na dwor ale do rodziny, sklepu itp?
Po tygodniu, miesiacu? 2 miesiacach czy lepiej pozniej?

“Your dresses should be tight enough to show you're a woman
and loose enough to show you're
a LADY.”

Edith Head
sjoanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 13:52   #4477
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sjoanna Pokaż wiadomość
Cudnosci!
Czy mozna sie zapatrzyc ?
Bo ja takie slicznosci chce!

Powiedz mi jako mloda mamusia- jak teraz lekarze doradzaja - kiedy mozna z dzieckiem wychodzic do ludzi ze tak powiem?
Nie po prostu na dwor ale do rodziny, sklepu itp?
Po tygodniu, miesiacu? 2 miesiacach czy lepiej pozniej?
Zaczeliscie starania?
Polozna mi pozwolila po tygodniu wyjsc na krotki spacerek (bylo wtedy okolo 20 stopni) i zalecala zeby chodzic codziennie. Ale nie wiem jak to jest gdy jest troche chlodniej. Do rodziny pojechalismy jakis tydzien po urodzeniu, do wiekszego sklepu chyba po 2tyg. W centrum handlowym bylam z nia jak skonczyla miesiac

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-07, 14:03   #4478
sjoanna
Zakorzenienie

Cytat:
Zaczeliscie starania?
Polozna mi pozwolila po tygodniu wyjsc na krotki spacerek (bylo wtedy okolo 20 stopni) i zalecala zeby chodzic codziennie. Ale nie wiem jak to jest gdy jest troche chlodniej. Do rodziny pojechalismy jakis tydzien po urodzeniu, do wiekszego sklepu chyba po 2tyg. W centrum handlowym bylam z nia jak skonczyla miesiac
Dzieki za odpowiedz.
Bo we Wloszech widzi sie takie sytuacje ze malego ledwo co urodzonego bobaska wynosza do ludzi!
Pare razy juz widzialam takie malenstwa co to jeszcze powinny w domciu sobie spac a nie stykac sie z zarazkami obcych ludzi jak przewieszone przez ramie mamuski badz tatka z kiwajacymi sie na wszystkie strony ( bo jeszcze miesnie nie trzymaja) glowkami zwiedzaja centrum handlowe! Masakra!
Jak urodze (jesli sie zbytnio nie zestarzeje do tego czasu) to zamieniam sie w matke wilczyce - wara od mojego bobaska! Zadnych odwiedzin u parodniowego oseska!

Jak to napisalam to sie odezwaly glosy na wloskim watku ze dziecko powinno sie do ludzi przyzwyczajac.

Zaczelam brac kwas foliowy a maz sie wystraszyl ze ja juz chce zajsc w ciaze. Troche nie za dobrze w jego pracy. Prawdopodobnie beda zwolnienia
Musialam mu wytlumaczyc ze trzeba go brac przed planowana ciaza- wiec sie troche uspokoil.
Tylko ja sie nie uspokoilam. Wiem ze powinnismy poczekac troche, ale ja mam juz niedlugo - w listopadzie 37 lat!
I wiecie - boje sie ze bedzie za pozno na dziecko.

To tyle wyzalania sie!

a LADY.”

Edith Head
Stary 2010-10-07, 14:14   #4479
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzieki za odpowiedz.
Bo we Wloszech widzi sie takie sytuacje ze malego ledwo co urodzonego bobaska wynosza do ludzi!
Pare razy juz widzialam takie malenstwa co to jeszcze powinny w domciu sobie spac a nie stykac sie z zarazkami obcych ludzi jak przewieszone przez ramie mamuski badz tatka z kiwajacymi sie na wszystkie strony ( bo jeszcze miesnie nie trzymaja) glowkami zwiedzaja centrum handlowe! Masakra!
Jak urodze (jesli sie zbytnio nie zestarzeje do tego czasu) to zamieniam sie w matke wilczyce - wara od mojego bobaska! Zadnych odwiedzin u parodniowego oseska!

Jak to napisalam to sie odezwaly glosy na wloskim watku ze dziecko powinno sie do ludzi przyzwyczajac.

Zaczelam brac kwas foliowy a maz sie wystraszyl ze ja juz chce zajsc w ciaze. Troche nie za dobrze w jego pracy. Prawdopodobnie beda zwolnienia
Musialam mu wytlumaczyc ze trzeba go brac przed planowana ciaza- wiec sie troche uspokoil.
Tylko ja sie nie uspokoilam. Wiem ze powinnismy poczekac troche, ale ja mam juz niedlugo - w listopadzie 37 lat!

To tyle wyzalania sie!
Hehe ja chyba tez jestem troche wilczyca - strasznie mnie wkurzalo ze ciagle ktos chcial do mnie przychodzic po urodzeniu dziecka, nawet jak lezalam plackiem po cesarce Kazalam powiedziec TŻowi ze zero odwiedzin, dopiero jak ja powiem ze chce. Kiedys tego nie rozumialam, i sama tak nachodzilam ludzi w szpitalu, ale teraz jak mam swoje dziecko to zrobilam sie jakas nadopiekuncza Nie ma tez co przesadzac w druga strone ale uwazam ze taka mala dzidzia musi odpoczac a nie od razu pelno obcych ludzi.
Ehh nie dobrze ze nienajlepsza sytuacja u TŻa w pracy, rozumiem Cie, im wiecej czasu mija tym szanse spadaja... mam nadzieje ze w pracy sie szybko poprawi i bedziecie mogli zaczac sie starac.

Stary 2010-10-07, 14:42   #4480
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzieki za odpowiedz.

To tyle wyzalania sie!
Moim zdaniem jesli dziecko jest zdrowe, to nie ma powodu, zeby trzymac je z dala od wszystkich zarazek. Bylysmy tak wychowane, ze dziecka nie powinno sie na dwor za szybko wyprowadzac i powinno byc pod dziesiecioma kocykami- uwazajcie na to dziewczynki, bo przegrzania itp sa jeszcze gorsze.
woda sodowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 15:12   #4481
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
A gdzie tam, nie będzie nikogo lepszego
dokładnie, nikogo lepszego od naszej danae nie będzie

Cytat:
Hehe ja chyba tez jestem troche wilczyca - strasznie mnie wkurzalo ze ciagle ktos chcial do mnie przychodzic po urodzeniu dziecka, nawet jak lezalam plackiem po cesarce Kazalam powiedziec TŻowi ze zero odwiedzin, dopiero jak ja powiem ze chce. Kiedys tego nie rozumialam, i sama tak nachodzilam ludzi w szpitalu, ale teraz jak mam swoje dziecko to zrobilam sie jakas nadopiekuncza Nie ma tez co przesadzac w druga strone ale uwazam ze taka mala dzidzia musi odpoczac a nie od razu pelno obcych ludzi.
Ehh nie dobrze ze nienajlepsza sytuacja u TŻa w pracy, rozumiem Cie, im wiecej czasu mija tym szanse spadaja... mam nadzieje ze w pracy sie szybko poprawi i bedziecie mogli zaczac sie starac.
Wiadomo że za bardzo na dziecko dmuchać i chuchać nie wolno, bo to też niedobrze, no ale to jest chyba wkurzające jak wszyscy nagle chcą Cie odwiedzać, a Ty jesteś zmęczona, zagniania i do końca jeszcze nie ogarniasz nowej sytuacji, a tu wszystkie ciocie, wujki chcą odwiedzać Dlatego ja zawsze po prostu dzwonie z gratulacjami i jak ktoś zaprosi to ok, ale jeszcze na wszelki wypadek pytam czy na pewno to nie będzie kłopot :P
Cytat:
Dzieki za odpowiedz.

To tyle wyzalania sie!
Moja mama powiedziała, ze jak była w Iralndii i widziała takie maleńswa bez czapek to aż ją brało bo zimno było, dzieci pootulane kurteczkami itd, a główka gola no ale widocznie co kraj ... również w kwesti dzieci
mam nadzieję, ze szybko w pracy tż'ta się ułoży i spokojnie będziecie mogli pomyśleć o maleństwie. Trzymam kciuki i kibicuję Wam z całego serducha grunt to mieć pozytywne nastawienie i wierzyć, że się uda

mnie dzisiaj dzieicaki z dwóch grup doprowadzały do szaleństwa, takie okropne były, niegrzeczne, gadały rozrabiały masakra za to jak na końcu poszłam do maluszków to mi się humor poprawił, one są takie kochane przecudowne
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-07, 16:34   #4482
certina4
Wtajemniczenie

Gospellko gratulacje dla Twojego męża, zuch chłopak, a piesek cudowny

Asiulku
Twój też piękny

Danaee
będzie dobrze, musisz dostać tę pracę

odnośnie dzieci to ja w wielki chłód widziałam w Szkocji jak dzieci się w wózeczkach bez bucików woziło
a jeśli chodzi o dzieci i zwierzęta to uważam że jak najbardziej powinny się wychowywać przy zwierzakach

jejku jutro się w końcu wyśpię bo zajęcia mi się jutro zaczynają, ale dopiero o 14.30

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 17:07   #4483
dziewczyneczka89
Wtajemniczenie

caprica: córeczka śliczna
sjoanna: przykro mi , ze z ta praca cos nie tak ;/ w sumie wszedzie moga byc zwolnienia, nawet sie tego nie spodziewamy. My sie nie staramy o dzidziusia , bo po pierwsze nie mamy duzego mieszkanaia nic by sie nie zmiescilo, a po drugie musze skonczyc szkole. Wiec pewnie z 4 czy 5 lat sobie poczekam ....
Stary 2010-10-07, 17:15   #4484
BlackAngel
Adwokat diabła

Capri, ładna córka

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 18:05   #4485
metkaa
Zakorzenienie

sjoanna miejmy nadzieje ze z praca tz bedzie wszystko ok, ja wiedzialam ze chce dziecko od razu po slubie bo im kobieta starsza tym wieksze ryzyko ale gdyby ktores z nas nie mialo pracy to nie wiem czy bysmy sie zdecydowali
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 18:30   #4486
sjoanna
Zakorzenienie

Dzieki wszystkim za wsparcie! Czasami trzeba cos wyrzucic z siebie bo potem na duszy lzej!

Te dzieciaczki to jeszcze niebieskie oczka maja - jak sa wieksze to ja rozumiem ale to czasami takie kruszynki ze serce sciska.

Podoba mi sie we Wloszech ze matka z dzieckiem moze wejsc wszedzie - moze isc do restauracji. Dziecko sobie usnie w wozeczku w tym wloskim wrzasku (bo nie sa to nasze Polskie sciszone rozmowy w restauracjach) i spi nie przejmujac sie niczym. Mamy i tatusiowie nie siedza zamknieci w domu - no bo przeciez dziecko.

a LADY.”

Edith Head
Stary 2010-10-07, 19:21   #4487
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzieki wszystkim za wsparcie! Czasami trzeba cos wyrzucic z siebie bo potem na duszy lzej!

Te dzieciaczki to jeszcze niebieskie oczka maja - jak sa wieksze to ja rozumiem ale to czasami takie kruszynki ze serce sciska.

Podoba mi sie we Wloszech ze matka z dzieckiem moze wejsc wszedzie - moze isc do restauracji. Dziecko sobie usnie w wozeczku w tym wloskim wrzasku (bo nie sa to nasze Polskie sciszone rozmowy w restauracjach) i spi nie przejmujac sie niczym. Mamy i tatusiowie nie siedza zamknieci w domu - no bo przeciez dziecko.
mamy podobny problem, u mnie narazie jeszcze nic nie ma w sensie dzidzi ale czekać to nie wiem czy można, z zajściem to też niełatwa sprawa
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.

Edytowane przez gospella
Czas edycji: 2010-10-07 o 21:16
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 22:00   #4488
agawoo
Zakorzenienie

Acelinka, Asiulek

My właśnie wróciliśmy z Poznania, bagatela tylko 500 km ... Kręgosłup to mi chyba odpadnie :/

Zmykam pod prysznic i spać, bo jutro do pracy ..Szkoda, że nie wypisałam urlopu jeszcze na jutro
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 06:49   #4489
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
To tyle wyzalania sie!
Trzeba się czasami wyżalić 3mam kciuki, mam nadzieję, że będzie się Wam układać i niebawem będziesz mogła zostać szczęśliwą mamą

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość

Asiulku
Twój też piękny
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Asiulek

Odebralismy wczoraj film z wesela Super jest, mega pamiątka. Tyle wzruszeń i usmiechu Szkoda tylko,że między nami taka atmosfera... Gdyby nie ona to znacznie lepiej by się nam ogladało, wspominało...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-08, 07:34   #4490
gospella
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny
ale mam jazdę od rana, moja strona interentowa nie działa- masakra
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 07:59   #4491
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

no właśnie czasami wystarczy coś wyrzucić z siebie i jest lżej na duszycce
fajnie z ymi restauracjami u nas też właściwie wszędzie możesz z dzieckiem wejść ... dopóki śpi i kupki nie zrobi

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
Trzeba się czasami wyżalić 3mam kciuki, mam nadzieję, że będzie się Wam układać i niebawem będziesz mogła zostać szczęśliwą mamą

Odebralismy wczoraj film z wesela Super jest, mega pamiątka. Tyle wzruszeń i usmiechu Szkoda tylko,że między nami taka atmosfera... Gdyby nie ona to znacznie lepiej by się nam ogladało, wspominało...
Jak już wszystko będzie ok to jeszcze raz obejrzycie i będziecie wspominać i się wzruszać
A nasz film będzie w poniedziałek albo wtorek

Ja dziś mam tylko godzinke w przedszkolu obok mojego bloku a teraz się zastanawiam co zrobić w kwesii zjazdów.. bo pojawił się wczoraj harmonogram i jesteśmy podzielimy na 3 duże grupy, a potem jeszcze na miałe ćwiczeniowe. Załatwiłyśmy sobie z przyjaciółką i dwiema koleżankami że będziemy w jednej grupie, no ale nie wiemy w kórej bo listy będą w pierwszy dzień zjadu ... no i ja chciałam zadzwonić zeby nas dali do grupy C bo wtedy mogłbym być na rocznicach slubu dziadków i mojej chrzestnej (50 i 25 lat) a inne grupy w te dni kiedy to wypada mają zjazdy, a moja baśka stwierdziła, ze lepiej być w A albo B grupie, bo w nich są po 3 grupy ćwiczeniowe ... a w grupie C tylko dwie i sie będzie gorzej ściągało i częściej nas będą pytać i poza tym stwierdziła, że te rocznice nie są takie ważne i nie musze być albo moge dojechać wieczorem .. niewiem jak jej do rozumku przemówić dla mnie to tak ważna uroczystość jak np. ślub i chce na nich być. Musze użyć jakiś argumentów rozsądnych żeby ją przekonać bo normalnie już mi ręce do niej opadaja (i cycki też )a te ej argumenty są śmieszne przecież
Stary 2010-10-08, 08:58   #4492
certina4
Wtajemniczenie

cześć

Capri zapomniałam Ci wczoraj napisać, że Twoja niunia jest prześliczna a te oczka

Acelinka jakąś dziwną masz koleżankę... ważniejsze dla niej ściąganie niż rocznice... więcej nic nie napiszę bo brak słów...

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 09:12   #4493
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b
Konto usunięte

Cytat:
cześć

Capri zapomniałam Ci wczoraj napisać, że Twoja niunia jest prześliczna a te oczka

Acelinka jakąś dziwną masz koleżankę... ważniejsze dla niej ściąganie niż rocznice... więcej nic nie napiszę bo brak słów...

Popieram Dzidzia piekna instykty u mnie się mocno budzą...i też mam myśli jak sjoanna i Gospella .... ,

Acelinka myślę, że własnie postaraj się wytłumaczyć, ze dla Ciebie rocznica to tak jak kolejny ślub więc wiadomo, że chcesz tam być i jest to dla Ciebie ważne.

Dziewczyny potrzebuję menu na jutrzejszą kolację bo mamy gości...podeślijcie pomysły.. na pewno zrobię ciasto taki sernika na zimno z mlekiem w proszku i serkami i biszkoptami w kawie pycha jest , ale co na kolację? help!
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 09:16   #4494
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
cześć

ona to troche w żarcie powiedziała, wiadomo ze lepiej jak jest więcej osób na wykładzie bo wtedy się wszystko gubi w tłumie i wykładowcy też tak Cie nie kojarzą dokładnie, no ale mogłaby zrozumieć. Ja chyba po prostu zadzwonię do działu planowania i postawię ją przed faktem dokonanym czego się nie wybacza przyjaciółce ...

uciekam do pracy mam nadzieję, że same aniołki na mnie czekają w tym przedszkolu

[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;22551000]Popieram Dzidzia piekna instykty u mnie się mocno budzą...i też mam myśli jak sjoanna i Gospella .... ,

Acelinka myślę, że własnie postaraj się wytłumaczyć, ze dla Ciebie rocznica to tak jak kolejny ślub więc wiadomo, że chcesz tam być i jest to dla Ciebie ważne.

Dziewczyny potrzebuję menu na jutrzejszą kolację bo mamy gości...podeślijcie pomysły.. na pewno zrobię ciasto taki sernika na zimno z mlekiem w proszku i serkami i biszkoptami w kawie pycha jest , ale co na kolację? help![/QUOTE]
wytłumaczę Kochana ja mam fajny przepis na zapiekanke i na bułeczki zapiekane, ale napisze jak wróce z przedszkola bo za 13 minut zaczynam zajęcia dobrze że to po drugiej stronie ulicy przed 12 będe spowrotem to napisze te przepisy

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2010-10-08 o 09:19
Stary 2010-10-08, 09:21   #4495
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
ona to troche w żarcie powiedziała, wiadomo ze lepiej jak jest więcej osób na wykładzie bo wtedy się wszystko gubi w tłumie i wykładowcy też tak Cie nie kojarzą dokładnie, no ale mogłaby zrozumieć. Ja chyba po prostu zadzwonię do działu planowania i postawię ją przed faktem dokonanym czego się nie wybacza przyjaciółce ...

uciekam do pracy mam nadzieję, że same aniołki na mnie czekają w tym przedszkolu

wytłumaczę Kochana ja mam fajny przepis na zapiekanke i na bułeczki zapiekane, ale napisze jak wróce z przedszkola bo za 13 minut zaczynam zajęcia dobrze że to po drugiej stronie ulicy przed 12 będe spowrotem to napisze te przepisy

fajnie to wracaj i pisz a może ktoś na jakieś miąsko?
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 09:43   #4496
201701300931
Konto usunięte

Guska ja wczoraj zrobiłam "mieszki" wg własnego pomysłu. Czyli rozbiłam mięsko, doprawiłam, położyłam na nie ser, szynkę, pomidorki i cebulkę i zwinęłam u góry. Miało być związane szczypiorkiem, ale sama nie mogłam sobie poradzić, więc spięłam wykałaczkami. I do piekarnika na godzinkę. Pycha! Ale nie wiem czy przez te wykałaczki się nadaje na "proszoną" kolację...

No i dziękuję za kciuki! W poniedziałek mam drugi etap wczorajszej rozmowy
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 10:31   #4497
caprica6
Wtajemniczenie

[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;22551000]Popieram Dzidzia piekna instykty u mnie się mocno budzą...i też mam myśli jak sjoanna i Gospella .... ,

Dziewczyny potrzebuję menu na jutrzejszą kolację bo mamy gości...podeślijcie pomysły.. na pewno zrobię ciasto taki sernika na zimno z mlekiem w proszku i serkami i biszkoptami w kawie pycha jest , ale co na kolację? help![/QUOTE]
Wejdz moze na wizaz smaczy, ja tam zawsze cos wynajde

Cytat:
Wyrzucaj jak cos, po to tu jestesmy
Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
Capri, ładna córka
Cytat:
Cytat:
Napisane przez dziewczyneczka89 Pokaż wiadomość
caprica: córeczka śliczna
sjoanna: przykro mi , ze z ta praca cos nie tak ;/ w sumie wszedzie moga byc zwolnienia, nawet sie tego nie spodziewamy. My sie nie staramy o dzidziusia , bo po pierwsze nie mamy duzego mieszkanaia nic by sie nie zmiescilo, a po drugie musze skonczyc szkole. Wiec pewnie z 4 czy 5 lat sobie poczekam ....

Dziewczyneczka, jestes rocznik 89? Masz jeszcze czas, korzystaj ze studenckich czasow!

Stary 2010-10-08, 11:12   #4498
acelinka
Zakorzenienie

[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;22551171]fajnie to wracaj i pisz a może ktoś na jakieś miąsko?[/QUOTE]
Zapiekanka:

1 szkl. ryżu
1 łyżka ketchupu i majonezu
ser (starty)
2 filety z kurczaka
2 cebule
pieczarki
przyprawa gyros, sól, pieprz
świeża papryka czerwona

-ugotować ryż i wyłożyć do naczynia żaroodpornego
- polać ketchupem i majonezem
- posypać serem
- filety podsmażyć z cebulką i wyłożyć na górę (doprawić)
- posypać serem, pokrojoną w kosteczke papryką
- pieczarki podsmażyć i wyłożyć na góre(doprawić)
- posypać serem

Zapiekać ok. 30 minut w temp. 175 stopni
(Ja sobie wcześniej wszystko podsmażam i wykładam do naczynia a jak jezst tak pół godzinki przed kolacją to wkładam do piekarnika i wracam do gości )

Grachamki z kalafiorem

Bułeczki grachamki (lub zwykłe)
kalafior
boczek (10-20 dkg)
jajko
śmietana kremówka
starty ser
przyprawy (sól, pieprz lub wg uznania)

- kalafior gotujemy i studzimy, krojimy na drobne części
- śmietanke miksujemy z jajkiem
- pokrojony boczek i kalafior i część starego sera dodajemy do śmietanki i przyprawiamy
- bułeczki ścinamy z góry i wydrążamy środek
- gotowy farsz wkłądmay do bułeczek i posypujemy serem

piec ok. 30 minut w temp 180 stopni

( z bułeczkami robie podobnie wszystko przygotowuje wcześniej i do lodówki, bułęczki do woreczka, a potem tylko szybciutko nakładam farsz i do piekarnika daje razem z zapiekanką )
Tylko trzeba uważać żeby bułeczki za bardzo się nie przesuszyły tak naprawde starcza im 15-20 min żeby się śmietanka ścięła i sie zarumieniły podobnie jest z zapiekanką byleby się serek roztopił

do tego polecam jakąś lekką sałatke np. z fetą pychotka

a mięsko to ja robie zazwyczaj te z pomysłów na, najlepsze są miodowo jakieś tam skrzydełka i pałeczki z kurczaka, bo inne smaki mi chemią jadą a ten jest ok i pyszny albo często też dla gości robie po prostu piersi z kurczaka ale np. w panierce z migdałów albo kokosu, np. w środku z serem albo i bez niczego proste a zawsze coś innego

Cytat:
Guska ja wczoraj zrobiłam "mieszki" wg własnego pomysłu. Czyli rozbiłam mięsko, doprawiłam, położyłam na nie ser, szynkę, pomidorki i cebulkę i zwinęłam u góry. Miało być związane szczypiorkiem, ale sama nie mogłam sobie poradzić, więc spięłam wykałaczkami. I do piekarnika na godzinkę. Pycha! Ale nie wiem czy przez te wykałaczki się nadaje na "proszoną" kolację...

No i dziękuję za kciuki! W poniedziałek mam drugi etap wczorajszej rozmowy
super! To trzymam dalej

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2010-10-08 o 11:14
Stary 2010-10-08, 11:17   #4499
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Zapiekanka:

1 szkl. ryżu
1 łyżka ketchupu i majonezu
ser (starty)
2 filety z kurczaka
2 cebule
pieczarki
przyprawa gyros, sól, pieprz
świeża papryka czerwona

-ugotować ryż i wyłożyć do naczynia żaroodpornego
- polać ketchupem i majonezem
- posypać serem
- filety podsmażyć z cebulką i wyłożyć na górę (doprawić)
- posypać serem, pokrojoną w kosteczke papryką
- pieczarki podsmażyć i wyłożyć na góre(doprawić)
- posypać serem

Zapiekać ok. 30 minut w temp. 175 stopni
(Ja sobie wcześniej wszystko podsmażam i wykładam do naczynia a jak jezst tak pół godzinki przed kolacją to wkładam do piekarnika i wracam do gości )

Grachamki z kalafiorem

Bułeczki grachamki (lub zwykłe)
kalafior
boczek (10-20 dkg)
jajko
śmietana kremówka
starty ser
przyprawy (sól, pieprz lub wg uznania)

- kalafior gotujemy i studzimy, krojimy na drobne części
- śmietanke miksujemy z jajkiem
- pokrojony boczek i kalafior i część starego sera dodajemy do śmietanki i przyprawiamy
- bułeczki ścinamy z góry i wydrążamy środek
- gotowy farsz wkłądmay do bułeczek i posypujemy serem

piec ok. 30 minut w temp 180 stopni

( z bułeczkami robie podobnie wszystko przygotowuje wcześniej i do lodówki, bułęczki do woreczka, a potem tylko szybciutko nakładam farsz i do piekarnika daje razem z zapiekanką )
Tylko trzeba uważać żeby bułeczki za bardzo się nie przesuszyły tak naprawde starcza im 15-20 min żeby się śmietanka ścięła i sie zarumieniły podobnie jest z zapiekanką byleby się serek roztopił

do tego polecam jakąś lekką sałatke np. z fetą pychotka

a mięsko to ja robie zazwyczaj te z pomysłów na, najlepsze są miodowo jakieś tam skrzydełka i pałeczki z kurczaka, bo inne smaki mi chemią jadą a ten jest ok i pyszny albo często też dla gości robie po prostu piersi z kurczaka ale np. w panierce z migdałów albo kokosu, np. w środku z serem albo i bez niczego proste a zawsze coś innego

super! To trzymam dalej
uwaga zgapiam
Stary 2010-10-08, 11:27   #4500
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
uwaga zgapiam
zgapiaj i smacznego

normalnie chyba tą zapiekanke zrobie na obiad dzisiaj albo jutro ...

ja pierwsyz raz robiłam tą zapiekanke i bułeczki na spotkanie naszych rodziców, bo znudziły mi się standardowe imprezowo-urodzinowe dania i wszystkim smakowało, a moja teściowa w szoku była że takie cos im daje do jedzenia. Ja nie wiem ona chyba myślała że ja tż'ta kanapkami karmie i nie umiem gotować
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości