Pretty Little Liars - wszystko na temat serialu - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-24, 22:02   #4471
Nescaa
Zakorzenienie

Dot.: Pretty Little Liars - wszystko na temat serialu

Cytat:
Napisane przez Mitsukki Pokaż wiadomość
Denerwuje mnie Spencer. Makijaże ma ładne, ale ja lubię mocniejsze
Och i bardzo nie lubię Emily. Aaach, jak ona mnie drażni
A Hanny wielbię jeszcze włosy i ciuchy Całą ją lubię I ciuchy Arii
O tak ciuchy Arii są boskie
Widziałaś tę stronę? Ktoś ją tu wrzucał jakiś czas temu
http://coolspotters.com/characters/a...y/and/products

http://nescaa.tumblr.com/

Nescaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 22:14   #4472
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:
Napisane przez Ilonekk Pokaż wiadomość
A jaki powód miałby każdy z bohaterów, których sugerują dziewczyny tutaj na forum?
Co do smsów, Aria często pisze coś na boku, niby z Ezrą, a przecież ustawienie opcji- wyślij o tej a o tej godzinie do wielu- w tym do siebie też to przecież nie problem
Pisanie na boku odpada, bo dziewczyny przecież wiedzą jaki ma telefon - gdyby biegała z dwoma to by zauważyły. A to są esy od Blocked ID, także to nie może byc jej własny telefon Bo by musiała odblokowywać i blokować ponownie i wtedy te blocked by się wyświetlaly jako ona
Nie widzi mi się, zresztą, A chciała uwalić jej związek z Ezrą (jak kazała Hannie dać zaproszenie na tą wystawę) także nie widzi mi się

Eeej i właśnie. Bo nie pamiętam i nie wiem czy zapomniałam, czy coś mnie ominęło czy jak.
Jak była akcja z tym, że Ashley wzięła kasę tej starej babki, która umarła, to potem pojawił się jej fałszywy wnuk i kombinował, żeby tą kasę wyciągnąć Czy ta sprawa z nim w końcu się jakoś zakończyła? Czy się rozpłynął? Kompletnie nie pamiętam.

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Nescaa Pokaż wiadomość
O tak ciuchy Arii są boskie
Widziałaś tę stronę? Ktoś ją tu wrzucał jakiś czas temu
http://coolspotters.com/characters/a...y/and/products
Si Bo ja podczytywałam, ale się nie udzielałam
Ale np ta sukienka: http://coolspotters.com/clothing/par...trapless-dress
super jest na niej Ale w sklepie bym chyba nawet nie zwróciła na nią uwagi
Chyba nie mam wyobraźni modowej

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 22:22   #4473
Nescaa
Zakorzenienie

Cytat:

Ale np ta sukienka: http://coolspotters.com/clothing/par...trapless-dress
super jest na niej Ale w sklepie bym chyba nawet nie zwróciła na nią uwagi
Chyba nie mam wyobraźni modowej
To ja też nie mam bo na większość jej ciuchów bym normalnie nie zwróciła uwagi w jakimś sklepie

Stary 2012-01-24, 23:29   #4474
Katarynka92
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ilonekk Pokaż wiadomość
A jaki powód miałby każdy z bohaterów, których sugerują dziewczyny tutaj na forum?
Co do smsów, Aria często pisze coś na boku, niby z Ezrą, a przecież ustawienie opcji- wyślij o tej a o tej godzinie do wielu- w tym do siebie też to przecież nie problem
Myślisz, że dostałaby pierwsza smsa, tak dziwnego? Wysyłanego sama do siebie? Jak na moje, to ani nie jest Aria, ani Ezra. Jednak jestem pewna, że to ktoś jej bliski. Chyba, że ona jest taką... wiśnią na torcie. Bo zobaczcie, Emily- sytuacja z kremem (przez co w szpitalu wylądowała, pamiętamy sytuację), chęć wrobienia Spencer, nie pamiętam dokładnie, ale Hannah też wylądowała w szpitalu. Tylko Aria na razie zostaje "czysta". I jeszcze motyw z tą wystawą. Czy to przypadkiem A. nie poszło im na rękę, nie pomogło?

Edytowane przez Katarynka92
Czas edycji: 2012-01-24 o 23:35
Katarynka92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 07:52   #4475
soleiasta
Zadomowienie

Cytat:
Łot?
Ej to ja miałam jakies lewe informacje, ale mi kiedyś powiedziano, że w książce A to była prawdziwa Alison, która kropnęła swoją rąbniętą siostrę bliźniaczkę podszywającą się pod nią. Jak rozumiem żyłam w błędzie?
Eeee to jeśli A to ma być Mona to faktycznie kicha i nuda
Już Ci piszę: w sumie to książka więc powinnam pisać normalnie - ale zawsze się znajdzie jakaś dziewczyna która będzie zła. więc ten ostatni raz napiszę na biało.
przez pierwsze 3 części w książce A to była Mona, która umarła spadjąc z klifu czy skał jak się ze Spencer szarpała. W 4 części okazało się że A powróciło ale nie mogła to być Mona bo przecież kaput i okazało się że Ali miała siostrę bliźniaczkę która ma na imię Courtney i była w zakładzie psychiatrycznym czy w jakimś szpitalu, ale uciekła i przez chwilę udawała Ali ale Ali ją zabiła i to ona jest A.

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Lusja Pokaż wiadomość
Dzięki
nie ma za co tylko przypomniałam bo to było wiadome juz z początku wątku

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
Napisane przez czesterka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, w tym wątku mówimy o wszystkim co związane z serialem, ciężko odróżnić co jest spoilerem a co nie, wiec jeśli nie chcecie nic wiecej wiedzieć poza tym co widzicie w tv - nie czytajcie tego wątku

Czesterka ma rację. To co piszemy tu to tyczy się serialu nie książki, a jak nie chcesz wiedzieć to nie wchodź. Czego ja mam pisać o książce na biało?
Nie widzę powodu by temat związany z książką czy jakieś podjerzenia pisać na biało, bo komuś się to nie podoba. Wątek jest od dyskutowania a nie siedzenia cicho.

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Cytat:
A czy ktoś kto czytał książki mógłby mi powiedzieć o co chodzi z bliźniaczką Alison w takim razie?
Bo przyznam, że opcja - bliźniaczka Ali się pod nią podszywała, A to prawdziwa Ali, która się mści, bardzo mi się podobała i uważałam, że to by było fajne wyjaśnienie kim jest A, to z Moną kiepskie, trzeba przyznać. Ale widzę, że któraś o tej bliźniaczce Ali wspomniała, więc w końcu o co chodzi?
napisałam wyżej

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Cytat:
Za radę Czesterki edytowałam pierwszy temat wątku żeby nie było wątpliwości co on zawiera (spoilery itp.) i mam jeszcze propozycję, przestańmy pisać na biało, uprzedzajmy tylko SPOILER lub coś w tym stylu. Nie wiem co Wy na to bo może tylko mi odrobinę przeszkadza pisanie na biało
jestem za tym. Moim zdaniem pisanie na biało to jakaś przesada. Czego mam pisać na biało skoro odcinek się pojawił i ja go oglądałam? Nie obejrzałaś nie wchodź jak nie chcesz psuć sobie przyjemności. Ja jak nie oglądałam nie wchodzę. A wątek jest od dyskutowania i jeśli dziś zapisze się nowa dziewczyna która dopiero zaczęła oglądać to od razu naskoczy że przez nas ona wie co się będzie działo. To nie moja wina że nie oglądając wchodzi na forum. Mnie pisanie na biało denerwuje bo pisze i automatycznie dodaje wiadomość i muszę edytować by kolor zmienić.
Jestem też za tym żeby przed czymś pisać spoiler czy coś takiego.

A i jeszcze dla pewności - można nie pisać na biało? żeby potem mnie zaatakowali że coś napisałam.

R.I.P Cristina's shoes!

Malcziki w kulturalnym świecie, seriously?! - więcej tu - mallcziki.blogspot.com

Edytowane przez soleiasta
Czas edycji: 2012-01-25 o 07:54
soleiasta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 09:23   #4476
Mitsukki
Naczelny Hipster

soleiasta, dzięki za odpowiedź

Piszemy normalnie
Zjedzą nas za to
A czy spoilery spoilery dotyczące czegoś czego jeszcze nie było też piszemy normalnie?

Cytat:
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Stary 2012-01-25, 10:20   #4477
Nescaa
Zakorzenienie

Cytat:
soleiasta, dzięki za odpowiedź

Piszemy normalnie
Zjedzą nas za to
A czy spoilery spoilery dotyczące czegoś czego jeszcze nie było też piszemy normalnie?
Moim zdaniem tak, po prostu uprzedźmy w jakiś sposób co zawiera dalsza informacja żeby ewentualnie któraś jak nie chce nie czytała (ale po co wtedy wchodzi na wątek to nie wiem ), albo wyjdźmy z założenia, że kto wchodzi na ten wątek chce wiedzieć co się będzie działo i darujmy sobie wszelkie uprzedzanie o spoilerach
Mi obojętnie ja i tak je czytam

Edytowane przez Nescaa
Czas edycji: 2012-01-25 o 10:21
Stary 2012-01-25, 10:37   #4478
Mitsukki
Naczelny Hipster

Właśnie ja też i tak wszystko czytam, jestem zbyt ciekawska

Cytat:
Stary 2012-01-25, 11:02   #4479
soleiasta
Zadomowienie

ja nie kumam jak można nie obejrzeć odcinka ostatniego albo dopiero zacząć oglądanie i wchodzić na forum na którym się o tym dyskutuje i jeszcze mieć pretensje że ona nie obejrzała więc jak śmiemy dyskutować.
Nie kumam takich ludzi.
Przecież dla mnie to jasne jak słońce że wchodząc tu dowiem się co się dzieje co będzie i jakieś spekulacje spoilery. Bo przecież po to tu wchodzimy by podyskutować dowiedzieć się czegoś a nie napisać tylko " obejrzałam odcinek był ok".

Więc ja oczywiście piszę wyraźnie żeby nikt nie miał pretensji - od dziś nie używam jasnych kolorów
Będę co najwyżej pisać spoiler filmowy, lub książka

R.I.P Cristina's shoes!

Malcziki w kulturalnym świecie, seriously?! - więcej tu - mallcziki.blogspot.com
Stary 2012-01-25, 11:04   #4480
Nescaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soleiasta Pokaż wiadomość
ja nie kumam jak można nie obejrzeć odcinka ostatniego albo dopiero zacząć oglądanie i wchodzić na forum na którym się o tym dyskutuje i jeszcze mieć pretensje że ona nie obejrzała więc jak śmiemy dyskutować.
Nie kumam takich ludzi.
Przecież dla mnie to jasne jak słońce że wchodząc tu dowiem się co się dzieje co będzie i jakieś spekulacje spoilery. Bo przecież po to tu wchodzimy by podyskutować dowiedzieć się czegoś a nie napisać tylko " obejrzałam odcinek był ok".

Więc ja oczywiście piszę wyraźnie żeby nikt nie miał pretensji - od dziś nie używam jasnych kolorów
Będę co najwyżej pisać spoiler filmowy, lub książka
Ok czyli ustalone, super

Stary 2012-01-25, 11:05   #4481
soleiasta
Zadomowienie

Cytat:
Ok czyli ustalone, super
jak to mówi Baśka z klatki B - git majonez

spoiler film:
a tak na marginesie doczytałam się że w tej serii na końcu w wielkim niebezpieczeństwie będzie Aria Ponoć będzie mogła umrzeć - ale wiadomo że tak nie będzie
W sensie że i na nią kolej przyszła - I seria Hanna i Spencer w II Emilly i Aria

R.I.P Cristina's shoes!

Edytowane przez soleiasta
Czas edycji: 2012-01-25 o 11:07
Stary 2012-01-25, 11:15   #4482
Nescaa
Zakorzenienie

Cytat:
jak to mówi Baśka z klatki B - git majonez

spoiler film:
a tak na marginesie doczytałam się że w tej serii na końcu w wielkim niebezpieczeństwie będzie Aria Ponoć będzie mogła umrzeć - ale wiadomo że tak nie będzie
W sensie że i na nią kolej przyszła - I seria Hanna i Spencer w II Emilly i Aria
spoiler film

omg chciałam zapytać kiedy Spencer mogła umrzeć w I serii, ale bym z siebie zrobiła bałwana
nie wiesz czy ta wiadomość tyczy się tych zdjęć?
http://lisadg.tumblr.com/post/164262...that-chin-noel
gdzieś jeszcze widziałam gifa jak ona próbuje gdzieś wejść a ktoś ją łapie za nogę

Stary 2012-01-25, 11:31   #4483
Mitsukki
Naczelny Hipster

Ej tak w ogóle to Noel to niezła dupa jest xD

Cytat:
Stary 2012-01-25, 11:32   #4484
Nescaa
Zakorzenienie

Cytat:
Niezła dupa to jest Caleb

Stary 2012-01-25, 11:45   #4485
shimmmy
Zadomowienie

Cytat:
nawet bardzo, bardzo fajna ale wolę chyba Jasona
shimmmy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 12:14   #4486
punk666girl
Zadomowienie

Tak mówicie ciągle o tym 1 odcinku, że aż sobie go obejrzę jeszcze raz - może coś mnie oświeci
Stary 2012-01-25, 12:34   #4487
nesskaa
Zadomowienie

Cytat:
Niezła dupa to jest Caleb
o totootoooo!

ale dobrze, że na każdego chłopa ktoś się zapatruje
Stary 2012-01-25, 14:59   #4488
Dracy
Zadomowienie

Aria, Ella i Ezra mają pogadankę... w mieszkaniu Ezry.

W tym sezonie dowiemy się co było na stronie 5.

OPIS ODCINKA 2x21 BREAKING THE CODE

Dziewczyny poznają nową, zaskakującą ofiarę "A".

Aria, Emily, Hanna i Spencer już od dłuższego czasu są pionkami w grze "A", co sprawia, że są emocjonalnie "odcięte" od swoich przyjaciół i rodzin, ale kiedy wychodzi na jaw, że "A" ma nową, zaskakującą ofiarę, paczka naszych Kłamczuch może powiększyć się o jedną osobę. Jaki jest motyw "A" w gnębieniu kogoś, kto nie należał do paczki najlepszych przyjaciółek Ali?

W międzyczasie Spencer ucieka od rodzinnych problemów prosto w ręce Wrena, a nowa możliwość Ezry może odepchnąć go od Arii.

z forum filmweb. Zapowiada się ciekawie.
Dracy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 15:06   #4489
soleiasta
Zadomowienie

Cytat:
spoiler film

omg chciałam zapytać kiedy Spencer mogła umrzeć w I serii, ale bym z siebie zrobiła bałwana
nie wiesz czy ta wiadomość tyczy się tych zdjęć?
http://lisadg.tumblr.com/post/164262...that-chin-noel
gdzieś jeszcze widziałam gifa jak ona próbuje gdzieś wejść a ktoś ją łapie za nogę

spoiler film:
tak tyczy się tych zdjęć widziałam gdzieś urywek tego promo - bo na amerykańskich forach pokazywali urywki do końca serii i Aria wchodziła na jakieś rusztowanie była w opuszczonym domu.

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Dracy Pokaż wiadomość
Aria, Ella i Ezra mają pogadankę... w mieszkaniu Ezry.

W tym sezonie dowiemy się co było na stronie 5.

OPIS ODCINKA 2x21 BREAKING THE CODE

Dziewczyny poznają nową, zaskakującą ofiarę "A".

Aria, Emily, Hanna i Spencer już od dłuższego czasu są pionkami w grze "A", co sprawia, że są emocjonalnie "odcięte" od swoich przyjaciół i rodzin, ale kiedy wychodzi na jaw, że "A" ma nową, zaskakującą ofiarę, paczka naszych Kłamczuch może powiększyć się o jedną osobę. Jaki jest motyw "A" w gnębieniu kogoś, kto nie należał do paczki najlepszych przyjaciółek Ali?

W międzyczasie Spencer ucieka od rodzinnych problemów prosto w ręce Wrena, a nowa możliwość Ezry może odepchnąć go od Arii.

z forum filmweb. Zapowiada się ciekawie.

ja obstawiam że będzie tak jak w książce, a ten spoiler mnie o tym przekonuje.
Bo skoro ma dołączyć do paczki osoba która nie jest w paczce Ali, a coraz częściej skupiają się na Monie - rozmowa ze Spencer teraz Hanna i sytuacja w kibelku jak ją pocieszała - jest jak w książce.

A jeśli chodzi o ciacha - co tam Noel, co tam Caleb
JASON

R.I.P Cristina's shoes!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-25, 15:12   #4490
nesskaa
Zadomowienie

Cytat:
ja obstawiam że będzie tak jak w książce, a ten spoiler mnie o tym przekonuje.
Bo skoro ma dołączyć do paczki osoba która nie jest w paczce Ali, a coraz częściej skupiają się na Monie - rozmowa ze Spencer teraz Hanna i sytuacja w kibelku jak ją pocieszała - jest jak w książce.
ponoć sami producenci mówili, że ma być całkiem inaczej niż w książce
Stary 2012-01-25, 15:16   #4491
Dracy
Zadomowienie

O nie, WREN
Stary 2012-01-25, 15:22   #4492
Mitsukki
Naczelny Hipster

WREN
Potem Jason
Potem Caleb
A potem Noel

Cytat:
Stary 2012-01-25, 15:23   #4493
Nescaa
Zakorzenienie

Cytat:
WREN
Potem Jason
Potem Caleb
A potem Noel
Toby ma fajne ciałko

Stary 2012-01-25, 15:24   #4494
Dracy
Zadomowienie

A mi Toby się jakoś ogólnie podoba, ma świetne oczy ;3
Stary 2012-01-25, 15:25   #4495
Katarynka92
Rozeznanie

Noel jest przecudny! Mój numer 1!

Cieszę się, że się wyjaśniło z tym pisaniem na biało i spojlerami.

Znalazłam coś takiego, nie wiem, może Wam znane, ale wydaje mi się, że tutaj tego nie było:

http://www.prettylittleliars.com.pl/...a-pytania-1613
Stary 2012-01-25, 15:27   #4496
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

A mnie się żaden z facetów nie podoba w tym serialu

Odcinka jeszcze nie widziałam, ale nadrobię szybko

Tez nie rozumiem pisania na biało. Strasznie mnie to denerwuje, po to wchodzę na forum, zeby dyskutować
Stary 2012-01-25, 15:38   #4497
Nescaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katarynka92 Pokaż wiadomość
Noel jest przecudny! Mój numer 1!

Cieszę się, że się wyjaśniło z tym pisaniem na biało i spojlerami.

Znalazłam coś takiego, nie wiem, może Wam znane, ale wydaje mi się, że tutaj tego nie było:

http://www.prettylittleliars.com.pl/...a-pytania-1613
Po niektórych fragmentach:
Czy chodzisz/chodziłeś/aś do Roswood High? Tak.
Czy usłyszymy Twój głos?Już słyszeliście…
Czy poznamy twoją tożsamość w tym sezonie?Tak.
Kto według Ciebie jest najładniejszą kłamczuchą?Ja.Wiemy, że spędzasz dużo czasów chowając się w szafach kłamczuch, szpiegując. Która z nich posiada najbardziej imponującą kolekcję butów?Trudno wybrać. Hanna lub Aria…
Jak daleko się posuniesz w tym sezonie, by osiągnąc swój cel?Na krawędź.
Gdzie mamy Cię szukać w tym roku?Jestem zawsze w tle.

wnioskuję, że to Mona, zwłaszcza dwa ostatnie, na krawędzi? to by się zgadzało ze spadaniem z krawędzi klifu jak w książce i w 3 sezonie wkroczyła by siostra Ali.

Stary 2012-01-25, 16:08   #4498
ForbiddenFruit
Rozeznanie

Niee podoba mi się to, jeśli ma być tak jak w książce to ja dziękuję już nie mogli czegoś swojego wymyśleć

A co do ciach to ja jestem zdecydowanie za Wrenem No i jeszcze Caleb jest fajny Reszta wgl mi się nie podoba
ForbiddenFruit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 16:39   #4499
shimmmy
Zadomowienie

dla mnie Jason, Noel i Wren to ciacha, ale nawet nie staram się kto na pierwszym miejscu

co do pisania na biało.... jak długo czekam na napisy, to z ciekawości wchodzę na forum, żeby dowiedzieć się co było i podpytuję Was

a te pytania są dość ciekawe, ale również byłabym bardzo rozczarowana gdyby była to Mona. Już wolałabym Melissę
shimmmy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 16:49   #4500
Katarynka92
Rozeznanie

Ja mam wielką nadzieję, że to nie będzie ani Mona ani Melissa. Takie to bezbarwne będzie. Melissy bardzo długo nie było, a motyw z Moną już był. Czekam na prawdziwą niespodziankę. Scenarzyści, bardzo proszę nas nie rozczarować.

Tzn. Noel jest moim numerem jeden w PLL. A tak, to znacznie szersze grono przystojniaków zasłużyło na to miano I wtedy Noel jest gdzieś na... 20?

Edytowane przez Katarynka92
Czas edycji: 2012-01-25 o 16:52
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości