|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
http://blog.onet.pl/39997,1,archiwum_goracy.html apropo imion.
przespałam się i lepiej się czuje. Ale mam ochote na ciasto!!! ja,normalnie całą blachę bym zjadła... czegokolwiek.. masakra.! Ja dzis chciałam kupic picollo, ale w polo jest za 7,77.. kupiłam więc cole za 5zł;D |
![]() ![]() |
![]() |
#4472 |
Rozeznanie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
A ja zglodnialam w koncu i mysle ze jak bedziemy z mezem siedziec jutro cale popoludnie i wieczor w domku to obiad nie wystarczy, zrobilam liste zakupow, pojedziemy na zakupy jak m wroci z pracy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4473 |
BAN stały
|
Cytrynko mnie się bardzo Twoje imię podoba
![]() Ja własnie zrobiłam chilli con carne na obiad i na jutro musze dorobić więcej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4474 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a ja za bigos sie zabrałam ale kupiłam za dużo składników i w garze mi się nie chce pomieścić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4475 |
BAN stały
|
Co do żeli Durexa-bardzo polecam,ja na poczatku ciązy miałam kłopoty z brakiem nawilżenia w miejscach strategicznych.
Nic nie uczulało,wszystko było cacy ![]() Dziewczyny,ale mi smaka zrobiłyście ![]() Tu ciasta,tam bigos... Ja miałam ochotę na krokiety,więc wysłałam męża do sklepu,i teraz wcinam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4476 |
Rozeznanie
|
Jelly ty to masz tego meza, prawdziwy skarb, ja mojego zapytalam czy mial by ochote na cos pysznego jutro na kolacje, a on ze pewnie, ale jak dodalam ze na zakupy musimy jechac to stwierdzil ze przezyje bez :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#4477 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Stalowa Magnolio trzymam kciuki! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4478 | |
Wtajemniczenie
|
Napisałam sobie mega posta i teraz wszystko trzeba wklepywać od nowa. Dlaczego facet sam nie umie zrobić zakupów! Grr.
Cytat:
Dobrze, że dobrze ![]() A co do „Stukrostrachów” – 700 stron i jedno welkie rozczarowanie. Na początku było ok, wciągnęła mnie ta powieść. Potem było tylko gorzej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4479 |
Rozeznanie
|
anka ja od swojego wymagam tylko zeby mnie zawiozl do marketu - mam konkretna liste, a on i tak marudzi :/ ale samego bym go nie puscila, zawsze kupi nie to co trzeba, on jest jak z tej reklamy (a smietana 12 czy 18)
![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Mnie tez wcielo posta wrrrrr anka od mojego wymagam tylko zeby mnie do marketu zawiozl, ja mam zawsze konkretna liste, trwa to tyle ile musi i szybciutko do domku, ale i tak marudzi.... samego bym go nie wyslala i tak kupi nie to co trzeba, on jest jak z reklamy (a smietana 12 czy 18?) ![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Mnie tez wcielo posta wrrrrr anka od mojego wymagam tylko zeby mnie do marketu zawiozl, ja mam zawsze konkretna liste, trwa to tyle ile musi i szybciutko do domku, ale i tak marudzi.... samego bym go nie wyslala i tak kupi nie to co trzeba, on jest jak z reklamy (a smietana 12 czy 18?) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4480 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
ja polecam Lesio Cytat:
Jelly a dlaczego masz mieć cesarkę, bo nie rozumiem, jeżeli nie urodzisz do 37 to czemu ci mają ją robić a nie czekać aż się samo zacznie? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4481 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale świetny przepis na cinie znalazłam, właśnie robię - kanapkowe rolady ![]() ![]()
![]() |
#4482 |
BAN stały
|
Ligotko,dziękuję
![]() Mąż bardzo o mnie dba,zresztą zawsze taki był. Dziś w ramach pocieszenia kupił mi szarlotkę i flakon perfum...tak po prostu ![]() Ale Twój-paskudnik,no! ![]() ![]() Nawet na zakupy nie chce z Tobą jechać. Jakby mi Jacek taki numer zrobił,to ukręciłabym mu łeb ![]() Ale on jeździ bez szemrania,i zawsze wie,co kupić(czasem ma w tej kwestii lepszą pamięc,niż ja). Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2010-12-30 o 17:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4483 |
Zadomowienie
|
ale sie zestresowalam ze wizaz nie dziala...a tu ja musialam cos pokrecic
![]() ![]()
Edytowane przez weraa11 Czas edycji: 2010-12-30 o 17:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4484 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak znajdę u siebie w bibliotece, to porwę, dzięki. Stefanki: http://www.cincin.cc/index.php?showt...22&hl=stefanka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4485 |
Rozeznanie
|
mmmmm zjadlabym takie ciacho.... moja bratowa takie robi, nazywa go miodownik...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4486 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ja mam termin na 10 lutego,też się zdziwiłam,i zapytałam lekarza,czy gdyby po 37 tc rozpoczął się poród,to czy nie mogłabym urodzić SN. Dziwnie na mnie spojrzał,po czym powiedział,że takie rozwiązanie jest znacznie lepsze,bo przy SN mogłyby być jakieś komplikacje itp. A tak-wszystko szybko i sprawnie. Z tym,że to nie był mój ginekolog,tylko inny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4487 | |
BAN stały
|
Mój też sam robi zakupy, zwłaszcza teraz jak jestem chora - zwłaszcza że to głównie on gotuje więc wie co kupić. Zresztą nigdy nie miał problemów z tym, zeby jechać ze mną do sklepu, choćby na drugi koniec miasta żeby w outlecie kupić cień do powiek
![]() ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4488 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Mój robi to samo,chodzimy po Galerii Krk,ja się pod koniec orientuję,że np w H&M widziałam świetną bluzkę,i mówię,że wracamy. Krzywo popatrzy,ale słowem się nie odezwie,tylko idzie,a potem dźwiga te siatki ![]() ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Dziwne to ![]() Pogadam,pewnie. Zresztą,zapytałam tamtego lekarza:''Panie doktorze,czy ja jestem jakaś ułomna,że nie dam rady urodzić SN po 37 tc?''. Mój mąż stłumił śmiech,lekarz-prawie zabił mnie wzrokiem,ale powtórzył:'' Cesarskie cięcie jest dla kobiety o wiele lepszym rozwiązaniem. Dla dziecka zresztą tez.'' Po tych słowach zbaraniałam... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4489 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Karina – ja uważam, że mama Cię niepotrzebnie stresuje. Każda z nas chce stracić dodatkowe kilogramy po porodzie. I każda chce się podobać mężowi. Ale twierdzenie, że jak te kilogramy zostaną, to mąż odejdzie jest co najmniej niedorzeczne. To tak jak ja bym się obawiała, że z wiekiem i pojawieniem się kolejnych zmarszczek mąż ucieknie w popłochu. Zmieniamy się praktycznie co roku. A poza tym – z tego co pamiętam po pierwszej ciąży sporo zrzuciłaś więc teraz zapewne też się bez problemu uda. Co do Chmielewskiej zapisałam sobie „Całe zdanie nieboszczyka, bo mnie tytuł zaintrygował. ![]() Chociaż wolę papierowe wersje, bo mogę odejść w końcu od komputera (niestety laptop zginął śmiercią tragiczną...) Co do imienia Amelia robi się on coraz bardziej popularne. Pewnie po części to zasługa filmu. Natomiast zaskoczyło mnie, że w pierwszej klasie podstawówki było dwóch Dorianów. Wydawało mi się to imię odrobinę egzotyczne. A dla mnie Dorian to dzięki powieści Wilde'a jest tożsamy z Narcyzem, więc pewnie bym tak chłopcu nie dała. Cytat:
![]() Cytat:
Ty widzę jesteś z czasów niewolnicy Izaury. ![]() A lanolina z Babydream (krem brodawkowy) tak śmierdzi, że na usta nie da rady. ![]() Cytat:
Właśnie na naszym foteliku jest masa naklejek, ale ani nazwy modelu (to już znalazłam), ani instrukcji. A z prasowaniem to do make_up_istki. :P Edytowane przez anka_bzzz Czas edycji: 2010-12-30 o 17:39 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4490 |
BAN stały
|
Jelly To jakiś idiota a nie lekarz! Cesarka jest niby lepszym rozwiązaniem dla każdej kobiety?! Ja rozumiem w określonych przypadkach - wtedy jak najbardziej to logiczne - ale nie dla każdej! W takim wypadku każda z nas miałaby suwak na brzuchu stworzony przez naturę... Krew mi się w żyłach gotuje jak coś takiego słyszę...
Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-12-30 o 17:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4491 |
BAN stały
|
[QUOTE=anka_bzzz;24074138]Karina – ja uważam, że mama Cię niepotrzebnie stresuje. Każda z nas chce stracić dodatkowe kilogramy po porodzie. I każda chce się podobać mężowi. Ale twierdzenie, że jak te kilogramy zostaną, to mąż odejdzie jest co najmniej niedorzeczne. To tak jak ja bym się obawiała, że z wiekiem i pojawieniem się kolejnych zmarszczek mąż ucieknie w popłochu. Zmieniamy się praktycznie co roku. A poza tym – z tego co pamiętam po pierwszej ciąży sporo zrzuciłaś więc teraz zapewne też się bez problemu uda.
Podpisuję się pod tym ![]() Ale widzę,że wiele osób tak robi,moja teściowa mówiła podobnie. Jak nie przytyłam,to wtedy zaczęła się czepiać o to,że zdecydowalismy się na poród rodzinny. Powiedziała,że,cytuję,,'' Mężczyzna nie powinien widzieć rodzącej żony,bo gdy będzie widzial krew i te wydzieliny,to nabierze to niej obrzydzenia i nie będzie chciał z nią współżyć,a w końcu ją zostawi dla innej''. Karinko,nie przejmuj się ![]() Kilogramy zrzucisz bardzo szybko,bo opieka nad dzieckiem tak bardzo Cię pochłonie,że nawet nie zauważysz,jak szybko spadasz na wadze. Będzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4492 |
Zadomowienie
|
z pewnych względów cesarka jest lepszym rozwiązaniem dla dziecka - bo nie wymaga od niego takiego wysiłku jak przy sn, nie musi się nigdzie przepychać itd. Ale dlaczego dla kobiety?
![]()
#4493 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Wiem o tym. Mój mąż stwierdził,że takiego buca,jak ten lekarz,to nigdy nie widział ![]() Ja mam na szczęście swojego ginekologa,i mam nadzieję,że jak będę rodziła,to on będzie miał dyżur ![]() ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
Słuchaj,on stwierdził,że ''to mniejsze obciążenie dla macicy! Bo macica po każdym porodzie SN,staje się trochę bardziej rozciągnięta,i jest ryzyko,że nie utrzyma kolejnych ciąż.'' Ja w życiu większej bzdury nie słyszałam ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4494 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Zdrobnienie Celka podoba mi się bardziej niż Cela... To drugie brzmi dla mnie tak... więziennie. ![]() ![]() Wy poważnie z tym Picollo? Toż to ulepek... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4495 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I tez sie zastanawiam, czy by nie zrobic sobie podwojnego nazwiska... Ale z drugiej strony, to zawsze wtedy beda wiedziec o kogo chodzi jak uslysza moje nazwisko panienskie, a moze lepiej zerwac z moja przeszloscia na dobre :P chociaz tak mi troche zal tego nazwiska... ![]() Cytat:
Ale Ty sie kochana nie martw tymi kg bo przeciez juz mamy koncowke ciazy i zaraz zacznie sie nasze wspolne odchudzanie ![]() Cytat:
A czy w ciazy mozna to uzywac to nie mam pojecia...ale ja bym chyba sobie odpuscila...chociaz z drugiej strony...chyba by nie powinno nic sie dziac...no bo dlaczego mialoby negatywnie na dziecko wplywac? ![]() Ja jestem znowu uspokojona jesli chodzi o porod...ale jak czytam ze ktos krzyczal itd. to sie znowu zaczynam bac...:P wiec...moze nie piszmy o tym :P Marika mowila ze da sie wytrzymac i tego si trzymajmy ![]() Biedna StalowaMangolia.... ![]() ![]() Justine wiem, ze latwo sie mowi... Ja tez juz w zyciu poczulam co to znaczy jak ktos pije, ale na szczescie ta osoba sama dala rade z tego wyjsc... Wiem ze bylo mi z tym zle jak trzeba bylo zamiast grzecznie to krzykiem i grozbami... Moze tez gdyby Twoj tata mial przy sobie zone i by liczyl sie z nia, to tez by moglo byc inaczej... No ale nie ma sensu gdybac, skoro tak nie jest... W takim razie nie pozostaje mi nic innego jak zyczyc Ci duzo sily a Twojemu tacie duzo wiary w siebie no i przede wszystkim zdrowia... ![]() Pytalas tez dlaczego z TŻem nie mieszkam... Ogolnie ja nigdy nie bylam za tym zeby mieszkac ze soba przed slubem, zeby, jak to mowia inni, sprawdzic, czy wytrzymam z tym facetem cale zycie... No i nagle pojawilo nam sie dziecko. On musial przejsc ogromna metamorfoze zebym mogla mu w ogole zaufac i poczuc ze chce mnie z tym dzieckiem... wiec nawet nie myslalam zeby z nim mieszkac...poza tym to jest taki facet ze, ok niech bedzie ta dziewczyna, ale kumple tez sa wazni, a wg niego jak juz by ze mna zamieszkal to mu nie pozwole nigdzie wyjsc ani nic...-nie wiem dlaczego sobie to ubzdural... Czesto wychodzil sie spotkac z kumplami wieczorem, a ja o tym nawet nic nie wiedzialam... Nie robil nic zlego, bo po porstu przyszli do niego np. o 23, wypili razem piwo, wzieli psa na spacer i kazdy wracal potem w swoja strone...ale mimo wszystko fajnie by bylo wiedziec, ze sie gdzies szweda po nocach z kumplami... I ja caly nasz zwiazek myslalam, ze on jest dziwny bo siedzi dzien w dzien w swoim pokoju i lezy...bo tak mito zawsze przedstawial, dopiero pozniej sie wydalo... Wiec stweirdzilam, ze ja musze go jeszcze poznac, bo wyszlo na to, ze malo o nim wiem,... Planujemy zamieszkac razem jak sie dziecko urodzi, ale jezeli nie okres sie jakos w sprawie slubu, to po kilku miesiacach juz nie bedzie ze mna mieszkal...poradze sobie, a nie bede z nim na pewno zyc na kocia lape... Ale mysle, ze sie troche do tego czasu ogranie i bedzie inaczej ze mna rozmawiac... Niby ostatnio sam chcial zaczac zalatwiac nasz slub ale oczywiscie na gadaniu sie skonczylo... Trudno...najwyzej straci swoje dwie kobiety... ![]() ![]() A orientujecie sie jak to jest z przejsciem na bezrobocie i z zasilkiem dla samotnej matki? Bo ja w czerwcu koncze studia...do pracy pewnie przez jakis czas nie pojde...to moge sie zapisac jako bezrobotna? Ile sie mniej wiecej dostaje i jakie sa potem tego konsekwencje? Mozna normalnie sobie znalezc pozniej prace, czy patrza krzywo, ze ktos byl na bezrobociu? No i tez slub biore dopiero pewnie w 2012 roku ;/ wiec moglabym sie zglosic jako samotna matka, tym bardziej ze sama nie wiem jak to bedzie ze mna i z TŻ po takim czasie...a tak to zawsze jakis pieniadz wpadnie...
![]() |
#4496 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój też chodzi za mną i nosi torby ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4497 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4498 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() i smaka mi tu narobiły noo ![]() Justine faktycznie przykra sytuacja. Nie masz lekko... Szkoda, że Twoja młodsza siostra musi na to patrzeć. Postaraj się nie denerwować żeby chociaż Twoja córeczka tego nie odczuła ![]() StalowaMagnolio 3maj się cieplutko! Proponuję wkładać słuchawki do uszu żeby unikać tych odgłosów ![]()
![]() |
#4499 |
BAN stały
|
hahaha, z tymi słodkościami i uwielbioną przez niego Pepsi też mam taki sam problem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4500 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja tak mam,jak biorę synka na zakupy,no,ale on ma 4 lata ![]() Zresztą,jak mu raz i drugi powiedziałam,że nie wolno tego i tego,to już się nie domaga. Chipsów nie cierpi,i bardzo się z tego cieszę. On mi zawsze ładuje do wózka ze 4 opakowania Danonków,bo bardzo je lubi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:43.