|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walczymy o nasze marzenia! cz.3
Cytat:
![]() Przy laparo sobie śpisz i nic nie czujesz a przy HSG wszystko "na żywca"
|
|
|
#4472 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja ryczałam razem z inną dziewczyną, która miała usuwaną ciążę pozamaciczną laparoskopowo. A najlepsze było to jak przed zabiegiem przyszła moja ginka i mnie przytuliła jak płakałam.
|
|
|
#4475 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem, nam tak raz powiedzieli, że nie mżemy mieć dzieci - to była tragedia jakaś jak to usłyszałam ![]() Irmusia, będzie dobrze- wiem, że do głowy napływają przeważnie złe myśli - i pytania typu "co będzie jeśli..." , ale trzeba to odrzucać, bo inaczej byśmy zwariowały... Z góry przyjmij, że będzie dobrze
|
|
#4476 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A z tymi lodowatymi stopami to mam tak samo i też się uzupełniamy z mężem, bo on jest zawsze taki gorący |
|
|
|
|
#4477 |
|
Zadomowienie
|
Cześć laseczki
![]() Jeszcze nie miałam okazji pogratulować Edzi, więc witam na świecie małą Kamilkę i gratuluję mamusi Kora, jak wyślesz mi na priv link to z przyjemnością będę codziennie klikała na śliczną Lilusię Scio, Twoja córcia też urocza ![]() Magdulec, fajny masz już ten brzuszek ...mam nadzieję, że każda z nas doczeka tego pięknego momentu ![]() Kzabeczka, trzymam za hsgIrmusia, za laparo ...pamiętam jak ja też strasznie się bałam ...dasz radę, kochana ...a jeśli chodzi o zimne ręce i stopy to jakbym czytała o sobie ...ja lodówka ...a mój Tż wiecznie gorący ![]() ...no i na koniec chciałam napisać 2 ważne dla mnie rzeczy ...wreszcie skończyłam szkołę ...zdałam egzamin dyplomowy Pozdrawiam i życzę miłego weekendu
laparo, PCO 52 cykl starań ... cud Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. JP II Edytowane przez cherubinka Czas edycji: 2011-07-02 o 15:54 |
|
|
|
#4478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to wielkie gratulacje szkoła ukończona ![]() i udanego urlopiku wypocznijcie ,nazbierajce sił,bawcie się i takie podejscie mi się podoba nadzieje zawsze trzeba mieć,każda doczeka się takiego cudu
|
|
#4479 |
|
Wtajemniczenie
|
Irmusia ja bym chyba nie potraktowała tak całkiem poważnie tego, jakby mi ktoś powiedział, że nie mogę mieć dzieci. To znaczy na pewno nie byłoby to miłe i pewnie bym się zdołowała, ale w końcu medycyna idzie cały czas do przodu a i różne cuda się w życiu zdarzają tak znienacka, więc dla mnie nie ma czegoś takiego, że nigdy nie i już. Jakiś cień nadziei zawsze pozostaje - i tego się trzymaj
![]() Cherubinka gratulacje ![]() A ja znowu mam problem z tą moją tempką i już nic z tego nie rozumiem. Do środy włącznie miałam temp. przeważnie ok. 36.25 (ale było też chyba ze dwa razy 36.38). W środę gdzieś po południu pękł pęcherzyk, bo jak byłam na usg ok 19.00 to był właśnie taki niedawno pęknięty. W czwartek rano zaczęłam brać luteinę (po 2 tabl. dopochwowo rano i wieczorem) i liczyłam, że mi tempka podskoczy, bo przecież owulka była i progesteron też. A tu w piątek rano 36.41 i dziś rano to samo. Wydaje mi się, że to za mały skok, bo z wykresu wychodzi mi, że linię podstawową bym miała na 36.38, więc to zaledwie 0,03 różnicy. No i teraz nie wiem czy coś znowu jest nie tak, czy termometr źle działa (wątpię, bo mierzyłam się dziś 2x i wyszło to samo). Dlaczego mi tempa podskoczyła? I czy jeszcze podskoczy?
Edytowane przez rinco Czas edycji: 2011-07-02 o 18:08 |
|
|
|
#4480 |
|
Zakorzenienie
|
rinco, spokojnie
![]() zobaczysz jutro co będzie, temperatura nie musi od razu iść w górę w gwałtowny sposób
|
#4481 |
|
Raczkowanie
|
A ja jeszcze wam pomarudzę. @ miała przyjśc dzisiaj, i ani jej widu ani słychu. Nie czuję nic w brzuchu, ani w piersiach. To jeszcze mi doszedł kolejny stres - kiedy @ przylezie
Rinco, ja to w ogóle nawet nie wiem co z tymi temperaturami - kiedy ma podskoczyć, kiedy opaść... jak dla mnie czarna magia - nigdy się w to nie wgłębiałam
|
#4482 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ucałuj od wizażowej ciotki Rafałka Cytat:
Roksiakb ...w takim razie trzymam kciuki, bo jak to się mówi "póki nie ma @ jest nadzieja" ...a testy czasami na początku nie wychodzą...
|
|
#4483 |
|
Wtajemniczenie
|
Roksiab ja też się nigdy wcześniej nie wgłębiałam w to mierzenie tempki, dopiero w tym cyklu tak mnie wzięło, że się zafascynowałam i twardo mierzę i próbuję interpretować
Tylko że jak to zwykle u mnie bywa nic nie przebiega typowo, już choćby nawet ten brak skoków No ale i tak na 100% wiem, że owulka była, więc robię to tylko dla samych obserwacji, po prostu chcę zobaczyć jak się mój organizm zachowuje ![]() Właśnie sobie uświadomiłam, że następną potencjalną owulkę będę miała na urlopie, więc nie będę mogła sobie sprawdzić na monitoringu i ewentualnie podać pregnylu, więc pewnie cykl będzie stracony, no chyba, że pęcherzyk sam pęknie No chyba że znacie jakiegoś ginekologa w Łebie albo okolicy, który robi monitoringi? ![]() Ale plus jest taki, że @ będzie zaraz przed urlopem, a nie w trakcie, bo się bałam, że mi wypadnie akurat na spływie kajakowym, a to by nie było fajne... No, chyba że do tego czasu okaże się, że żegnamy się z @ na dłuższy czas...
Edytowane przez rinco Czas edycji: 2011-07-02 o 23:16 |
|
|
|
#4484 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A najbardziej lubię tą fotkę Lilki na kocyku z owieczkami Ja bym tamtą dała na konkurs, hehe... ale wszystkie Twoje fotki są świetne ![]() ---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ---------- ---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- Cytat:
A... ja tez zmarzluch i stopy jak sople, nawet śpię w skarpetkach
|
|
#4485 |
|
Zadomowienie
|
naduś cora lisica dziekuje za rady i Wasze opinie
dra i cherebiunka dziekuje za komplementy ![]() naduś super ze dobrze sie czujesz, zazdroszcze spania na brzuchu tak mi tego brakuje, mnie zaczyna cos biodro pobolewac, pewnie od tego że spię albo na lewym boku albo na prawym i nie zmieniam zbyt często pozycji, jak nie zapomnę to wspomnę o tym lekarzowi. cos malinki nie widac ![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- aaa zapomniałam cora glos oddany
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4486 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
jestem jestem !!nie rodze jeszcze czekamy do 8 dalam sobie spokoj probuje sie wyluzowac i tak nie myslec w czwartek mam wizyte wiec licze ze albo do niej urodze albo sie juz cos konkretnego dowiem![]() buziaki ja robi obiadek i czekam na meza az wroci z kosciola,ja nie pojechalam bo gdyby mi tak np wody odeszly
|
#4487 |
|
Zakorzenienie
|
Cora głos oddany. Moje znajome z innego wątku też głosują
|
|
#4488 |
|
Wtajemniczenie
|
magdulec a ty jak sie czujesz?ktory to juz tydzien dokladnie
?
|
#4489 |
|
Zadomowienie
|
malinko jestesmy w 27tc, ogólnie czuję się dobrze, czasami jeszcze mnie mdli, teraz cos biodro sobie przypomniało po spaniu lub lezeniu boli, spię znowu w dzien. jesc moge wszystko, żadne zapachy mi nie przeszkadzją wiec jest ok. cieszę się bo nadal mieszcze się w rozmiar38.
w przyszłą sobotę jest ślub mojej siostry i nie wiem jak wytrzymam, juz mi powiedziała ze jest pokoik i w razie czego pojde spac
|
|
|
|
#4490 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny mam pytanie z innej beczki: czy kupowałyście coś kiedyś w sklepie internetowym Amazing Girl? Bo upatrzyłam tam sobie fajną sukienkę na wesele kuzynki, ale kompletnie nie znam tego sklepu i nie wiem jak jest z jakością ciuchów itd. Jeśli coś słyszałyście to dajcie cynka
|
|
|
|
|
#4491 |
|
Zakorzenienie
|
rinco ja wiem, że medycyna idzie cały czas do przodu i, że zdarzają się cuda pomimo diagnozy lekarzy, ale wiem też, że diagnoza mówiąca o tym, że nie mam szans na naturalną ciążę załamałaby mnie na pewien czas. Potem bym się otrząsnęła i zastanawiała się co dalej, ale na początku na pewno byłoby mi bardzo ciążko i źle. Mam jednak nadzieję, że będzie dobrze
roksia a może to jednak ciąża...? Trzymam mocno kciuki
|
#4492 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaa....
koleżanka mnie nakręciła dziś bardzo mocno spadła mi temperatura, pokazała mi bardzo podobny wykres aaaaaaaa!!!!!!!
|
#4493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Modlitwa jak najbardziej ale po co te wszystkie dodatki? Możliwe, że czegoś nie wiem i ten pasek rzeczywiście coś daje.
|
|
|
#4494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pasek to tylko dodatek. Ale wszędzie kobietki piszą o pasku. Że niby trzeba go nosić przy sobie i modlić się do św Dominika. No i napisałam do sióstr Dominikanek i przysłały mi modlitwę i pasek. Modlitwę już prawie znam na pamięć, a paseczek noszę przywiązany do bielizny
|
|
#4495 |
|
Wtajemniczenie
|
ja slyszalam o tym pasku
tez slyszalam ze to dziala moja znajoma tez ma ten pasek tez sie modli w tej intencji
|
#4496 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja właśnie niedawno znalazłam coś o tym pasku na necie, ale nie miałam czasu się jeszcze w to zagłębić. Póki co stostuję jeszcze normalne modlitwy, a jak nie pomogą to może i pasek zacznę nosić
![]() Aaaa i temperatura mi się podniosła, dziś rano było 36.48 Edytowane przez rinco Czas edycji: 2011-07-04 o 10:24 |
|
|
|
#4497 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj moja temperatura z 37.25 imponujaco spadla do 36.9. dzis tak samo imponujaco wzrosla.
http://enpr.pl/1075
|
#4498 |
|
Wtajemniczenie
|
a my nadal czekamy.........
---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- karolca wykres obiecujacy!!jutro mozesz testowac mysle !
|
#4499 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Jak tam po weekendzie? Ja byłam w sobotę na imprezce z dziewczynami a wczoraj na grilku u znajomych fajnie było, oby więcej takich weekendów ![]() Cora zagłosowałam - śliczna ta Twoja Bąbelkowa Księżniczka możesz mi podesłać clinka to będę codziennie klikać ![]() ale @ jeszcze nie ma? to trzymam kciuki, żeby nie przylazła ![]() Cytat:
![]() Super Kochana ![]() a gdzie się wybieracie na urlopik?? trzymam kciuki za spelnienie marzenia ![]() Cytat:
![]() mam nadzieję, że pomoże ![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Uwaga! W związku z szybkim rozwojem naszego wątku, a co za tym idzie z dużą liczbą postów,proszę o pisanie do mnie na priv wiadomości dotyczącej zmiany danych, rotacji na liście oraz chęci zapisania się na nasz wątek Pozdrawiam Paulinaizabela. Niech letni dobry duszek zafasolkuje każdej brzuszek Na liście mamy 18 staraczek paulinaizabela (Paulina, 27 lat, Irlandia) staranka zawieszone Tacca (Maryla, 30 lat) staranka zawieszone KALWI23 (Magda, 28 lat, Cieszyn) staranka zawieszone LadyMK (Magda, 24lata, łódzkie)staranka zawieszone Kobra913 (Agnieszka, 23 lata, Szczecin) cykl 18,last @ 22,01 Ewakol (Ewa, 22 lata, Poznań) cykl 17, last @ 13,02 Becik_4 (Beata, 28 lat, Kielce)cykl 7, last @ 13,02 Agawaaa (Agnieszka, 28 lat, lubelskie)cykl 11, last @ 22,02 Malami82 Agnieszka, 29 lat, Lubuskie) cykl 21, last @ 15,03 Nina_k ( Maria, 30 lat, Centrum) cykl 28, last @ 16,04 Baby29 (Edyta, 30 lat, Radom) cykl 27, last @ 27,04 Sas (Monika, 27 lat, świętokrzyskie)cykl 2, last @ 22,05 Zafrine (Dorota, 25 lata, pomorskie) cykl 37, last @ 03,06 Roksiakb (Roksana, 24 lata, Śląsk) cykl 42, last @ 5,06 Karolca (Karolina, 25 lata, kuj - pom) cykl 7, last @ 6,06 Kadia83 (Anna, 27 lat, Anglia) cykl 2, last @ 11,06 Alexa83 (Ola, 27 lat, Bielsko) cykl 14, last @ 12,06 Rinco Karolina, 31 lat, Małopolska cykl 2, last @ 13,06 Pacierp (Marta, 28 lat, Wrocław) cykl 27, last @ 18,06 Mezaga (Agnieszka, 29 lat, Małopolska) cykl 44, last @ 18,06 Cherubinka (Aga, 29 lat, Podlasie) cykl 32, last @ 23,06 Irmusia81 (Aneta, 30 lat okolice Krakowa) cykl 28, last @ 30,06 Więc teraz serca mam dwa (II kreseczki) Mamy 8 zafasolkowanych: Malinka123108 -(Marlena, 21 lat, Lublin) gratulujemy! dwie kreseczki w 12 cyklu (t.p 29 czerwca 2011) DAnia - (Ania, 34 lata,dolnośląskie)gratulujemy! dwie kreseczki w 11 cyklu (t.p 14 sierpnia 2011) xhankax(Hania,28lat,Śląsk) gratulujemy!dwie kreseczki w 56cyklu (t.p 23 sierpnia 2011) Danika (Ewa, 27 lat, małopolskie)gratulujemy!dwie kreseczki w 16 cyklu (t.p 29 września 2011) Caroline_1988(Karolina, 22 lata, kuj - pom) gratulujemy! dwie kreseczki w 3 cyklu (t.p 30 września 2011) Magdulec - (Magda, 29 lat, Lubelskie) gratulujemy! dwie kreseczki w 22 cyklu (t.p 7 października 2011) Egwene6 - (Dorota, 33lata, Lublin) gratulujemy! dwie kreseczki w 16cyklu (t.p 10 października 2011) Tincia (Justyna, 28 lat, Zielona Góra)gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu (t.p 10 listopada 2011) Na liście występuje kolor biały: dra - Aniołek[*] PatkaM84- Aniołki dwa [*] [*] Nika1980 - Aniołek [*] agagmm23 - Aniołek [*] gooha3 - Aniołek [*] celka2000 - Aniołek [*] ankamb - Aniołek [*] pomarnczka - Aniołek [*] NPerelka1987 - Aniołek [*] nayhde - Aniołek[*] ola_k11 - Aniołek [*] karolcia228 - Aniołek [*] sylfiaaa - Aniołek [*] DAnia - Aniołek [*] serduszkowata - Aniołek [*] Pamela86 - Aniołek [*] bella7 - Aniołek [*] evelina.00 - Aniołek[*] Daget -Aniołek[*] alexa83 - Aniołek[*] Kobra 913, Ewakol, Becik_4, Malami82, Nina_k, Agawaaa Dziewczyny odezwijcie się, napiszcie co tam u Was słychać
|
||
|
|
|
#4500 |
|
Zakorzenienie
|
do @ mam jeszcze 1,5 dnia
ale po wczorajszym spadku temperatury i dzisiejszym skoku kupiłam testy i jeden zrobiłam już teraz (zdjęcie ma zwiększony kontrast dla lepszej widoczności). normalnie ręce trzęsą mi się niesamowicie 001.jpg
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:56.

za hsg

No ale i tak na 100% wiem, że owulka była, więc robię to tylko dla samych obserwacji, po prostu chcę zobaczyć jak się mój organizm zachowuje