|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki kolor dla mnie? | |||
| Brąz? |
|
142 | 53,99% |
| Bląd? |
|
123 | 46,77% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 263. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Jaki KOLOR włosów będzie do mnie pasować ? - wątek zbiorczy
https://scontent-a-mad.xx.fbcdn.net/...36273228_n.jpg Jaki kolor włosów polecacie?
Ew. jaką fryzurę?
|
|
|
|
#4472 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę za ciemny ten Twój brązik moim zdaniem. Może raczej coś takiego? http://www.parfumi-kozmetika.com/com...-BNHAERXPS.jpg
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
#4473 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny
Wstawiałam tutaj niedawno moje zdjęcia w blondzie i ciemno rudych włosach ale mam pytanie. Ciemny rudy podoba mi się ale to chyba nie jest kolor który chciałabym dłużej nosić. Chciałabym kolor podobny do ciemnego rudego ale żeby to był brąz. Karmelowy brąz, orzechowy brąz, orzech laskowy- coś w takich kolorach, nie taki jasny brąz co zazwyczaj dla mnie to jest już ciemny tylko jaśniutki brąz- taki karmelkowy ale coś pod kolor jak wychodzi ciemny rudy tylko bez rudego :P Może znacie jakieś farby, firmę, kolor który wyszedłby taki jaki bym chciała? Zastanawiałam się nad orzechem laskowym garniera i orzechowy blond palette ale to jednak jeszcze za ciemne jak dla mnie. Chciałabym coś w tym stylu ale jednak jaśniejsze. A boję się karmelowych blondów że wyjdą żółte.. wolałabym jednak jakiś brąz ale taki bardzo jasny, karmelowy czy orzechowy. Coś w ten deseń Edytowane przez kinia656 Czas edycji: 2014-05-12 o 17:46 |
|
|
|
#4474 |
|
Zakorzenienie
|
Palette orzechowy blond
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
#4475 |
|
Zadomowienie
|
tylko że orzechowy blond wychodzi ciemno, widziałam na próbniku. A ja nie chcę takich ciemnych włosów...
|
|
|
|
#4476 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm... miałam całkiem podobny kolor po Syoss Oleo 6-76. Nie wyszedł taki rudy jak na opakowaniu, tylko stonowany. Z lekkimi złotymi refleksami.
|
|
|
#4477 |
|
Raczkowanie
|
Jaki kolor ?
Witam Was
W następnym tygodniu wybieram się do fryzjera chciałabym skrócić włoski i zrobić sobie jakieś kolorki. Moje naturalne włosy to blond ciemniejszy i obecnie są za ramiona, a kształt mojej twarzy jest trochę okrąglutki. Jaką fryzurkę polecały byście i jakie kolorki?? Ja zastanawiałam się nad włoskami cieniowanymi a kolory to może mój trochę fiolet i rudy. Czy według Was to zestawienie kolorków może do siebie pasować ??
|
|
#4478 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Jaki kolor ?
Wątek bardziej pasuje na Metamorfozy, poczytaj i załóż tam wątek
https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=84 |
|
|
|
#4479 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jaki kolor ?
dzięki za podpowiedź
|
|
#4480 |
|
Przyczajenie
|
Czy dobrze będzie mi w blondzie?
Witam Was kochane moje, mam do Was dzisiaj pytanko.
A więc zamieszczam tutaj moje zdjęcie i chciałabym zapytać się Was, czy będzie pasował mi blond. Możecie mówić co chcecie, że nie pasuje, że to czy tamto, ale uwierzcie mi - potrzebuję zmian i bardzo chcę zafarbować te włosy. Nie wiem natomiast na jaki odcień. Czy miodowy blond, czy platyna, czy jeszcze co innego? Potrzebuję waszej pomocy! A więc, co myślicie? Aktualnie mam zrobione ombre, no i chciałabym jeszcze zapytać, czy bardzo zniszczą mi się włosy po przefarbowaniu ich? Po rozjaśnieniu tych końcówek muszę przyznać, że troszeczkę się przesuszyły... Jeśli całe je rozjaśnie to będzie z nich "siano"? POMOCY! Moje zdjęcia, tylko się nie śmiać. ![]() https://scontent-a-lhr.xx.fbcdn.net/...58598520_n.jpg https://scontent-a-lhr.xx.fbcdn.net/...75004529_n.jpg Edytowane przez I need Czas edycji: 2013-10-03 o 00:44 |
|
|
|
#4481 |
|
demoralizator
|
Dot.: Czy dobrze będzie mi w blondzie?
Ja bym zostawiła ciemne, a nawet je podkreśliła. Rozumiem siłę z jaką ci napiera chęć zmiany koloru, ale to nie będzie to. Brąz dodaje Ci uroku, blond to skreśli, będziesz wyglądać dość... tanio. Dodatkowo, niesforne loczki to też nie jest dobra faktura do takiego koloru jak blond, nie mówiąc już o tym ile odcieni żółtka przejdziesz i jak bardzo te loki zniszczysz, zanim Ci się dobrze rozjaśnią.
|
|
|
|
#4482 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy dobrze będzie mi w blondzie?
myślę tak samo jak poprzedniczka
|
|
|
|
#4483 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Re: BLONDYNKI i PANI GRAZYNKO pOmÓżCiE!!!
czesc dziewczyny
to mój pierwszy post wiec nie wiem czy wszytko robie ok chciałabym zmienic kolor włosów ale sama nie wiem jaki by mi pasowal? moze wy mi pomożecie?
Edytowane przez madzialena0908 Czas edycji: 2013-10-04 o 12:37 |
|
|
|
#4484 |
|
demoralizator
|
Kinia656, szukałaś naturalnego rudego? Spróbuj loreal exellence 743, Wychodzi idealny, delkiatny rudy.
|
|
|
|
#4485 |
|
Zadomowienie
|
twiggz ten rudy co mam aktualnie (joanna jesienny liść) mi się podoba tylko ja zawsze marzyłam o takim efekcie ale bez rudego. Nie wiem jak mam to ująć.. chciałabym jaśniutki brąz który wygląda podobny do jesiennego liścia tyle że sam ten ciemny kolor bez tego rudego, taki jak mają kolor brązowe jasne kredki do malowania takie zwykłe dla dzieci. Chciałabym brąz a nie rudy ale jaśniutki
coś jak orzech laskowy (orzeszek) lub palette orzechowy blond ale jaśniejszy |
|
|
|
#4486 |
|
Przyczajenie
|
Witam,
podłączę się pod wątek, ponieważ chciałabym zmienić kolor włosów, natomiast nie mogę się zdecydować jaki kolor. Obecnie jestem blondynka i... nadal chciałbym być blondynką ale inną Mój kolor, który teraz mam to jasny złocisty blond (zdjęcia w załączniku). Mam zamiar zrobić dekoloryzację i koloryzację mam mieć przeprowadzoną farbami Matrix, stąd załączyłam kolory z ich palety, które mnie interesują, mianowicie: Mokka - ta najjaśniejsza 9m oraz ultra blonde i ultra blonde+ (są oznaczone skrótami UL-N+ i w załączniku jest opis tych kolorów) Proszę o poradę, który blond by mi pasował. Będę wdzięczna za wszelkie sugestie. |
|
|
|
#4487 |
|
Raczkowanie
|
Farbować czy nie?
Witam wszystkie Wizażanki
![]() Mam pytanie,mianowicie,czy powinnam według Was pofarbować włosy?Nigdy nie farbowałam na trwało,jedynie w 2 klasie gimnazjum pozwoliłam sobie na "Palette szampon koloryzujący do 24 myć". Oczywiście efekt był tragiczny,zniszczone,czar ne włosy. Mój naturalny kolor to brąz,2 razy do roku farbuje szamponetkami dla odświeżenia koloru.Ale mniej więcej od marca,mam mocno widoczne odrosty.Nie wiem od czego.Dziś kupiłam farbę Wellaton odcień "Mleczna czekolada",opinie ma dość dobre. Może któraś z Was miała/ma podobny problem? Wstawiam zdjęcie przed ścięciem włosów (kwiecień) i aktualne ponieważ gdy miałam długie włosy odrosty były mało widoczne.
|
|
#4488 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Farbować czy nie?
Ja bym nie farbowała. Ta farba wychodzi dość sporo ciemniej. Lepiej zainwestuj w dobrą pielęgnację
|
|
|
#4490 |
|
Raczkowanie
|
A co z odrostami?Płukanki mogą jedynie minimalnie przyciemnić kolor włosów,ale nie je "zakryć".Co do pielęgnacji,od lipca nie prostuję,sporadycznie suszę,używam olejów itd,więc farbowanie za bardzo nie wpłynęłoby na moją kondycję włosów.
|
|
#4491 |
|
Zakorzenienie
|
Dalej mówię, że skupiłabym się na pielęgnacji.
![]() Dbaj o włosy, zapuszczaj odrosty, niech Ci nowe zdrowe odrosną.
|
|
|
#4492 |
|
Przyczajenie
|
potrzebna zmiana
niedawno włosy obciełam na 'boba' i teraz mam krótkie loki.
chciałabym je ufarbować ale nie całe bo nie chcę się męczyć z odrostami. macie jakieś propozycje? mniej więcej mam taki kolor włosów: |
|
|
|
#4493 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: potrzebna zmiana
to może modne w sezonie letnim ombre?
|
|
#4494 |
|
Przyczajenie
|
Ja też jestem za ombre - ale takim bardziej delikatnym.
Wiesz chodzi o takie jakby jasne refleksy - coś jak tutaj na pierwszym zdjęciu: http://www.hairstyle24.pl/kolory-wlosow-2014 Jak dla mnie to jest genialne farbowanie
|
|
|
|
#4495 |
|
Zakorzenienie
|
Popieram
|
|
|
#4496 |
|
Zadomowienie
|
a mi się strasznie ombre nie podoba.. albo dlatego że widziałam same laski "z odrostami" albo tak ma po prostu wyglądać.. czarne koncówki, czerwone i inne takie ok, podobają mi się ale jasne nie. Naprawdę dla mnie wygląda to jak duże odrosty, równie dobrze mogłabym włosy na blond przefarbować i czekać aż będę miała odrosty :P
Ale to moje skromne zdanie
|
|
|
|
#4497 |
|
Konto usunięte
|
kolor włosów a siwizna
Witam. Mam włosy koloru bardzo ciemnego brązu, lecz końce ciut jaśniejsze bo została na nich jeszcze farba. Od dłuższego czasu zapuszczam włosy i nie farbuje ich bo mam je dosyć suche i pełno małych włosków na całej długości. Są one dość gęste ale cienkie a najbardziej końce. Od jakiegoś czasu zauważyłam pojawiające się siwe włoski. Mam dopiero 24 lata ale u mnie w rodzinie jest to dziedziczne. Teraz jest ich coraz to więcej i zaczynają mocno rzycać się w oczy. Moje brwi są też dosyć ciemne, mam jasną karnacje i szare oczy. I chciałabym zafarbować swoje włosy coś w kolorze blond, albo powoli pasemkami do tego koloru dojść, bo wtedy najmniej będą się rzucać w oczy moje w przyszłości siwe odrosty. a fryzurę chciałabym zrobić sobie coś takiego jak w załączniku może ciut dłuższą tak do ramion. Czy waszym zdaniem byłby to dobry pomysł?
|
|
|
|
#4498 |
|
Przyczajenie
|
Czerwone a może ombre?
Chciałam (znowu) zafarbować włosy w tej chwili mam takie jak tutaj www.izajka.fbl.pl , zastanawiałam się nad ombre ale nie jestem pewna , może czerwone a może jakiś inny . Czarny odpada ! Wiem , że dosyć osób Was się z Was zna się na włosach
z góry dziękuję
|
|
|
|
#4499 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czerwone a może ombre?
Według mnie włosy są nieco za krótkie, żeby zrobić na nich ombre. Efekt nie będzie tak fajny jak przy dłuższych. Na Twoim miejscu poczekałabym jeszcze parę miesięcy
|
#4500 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwone a może ombre?
Dokładnie może troszke wyglądać jak odrosty.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:46.

Ew. jaką fryzurę?