| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2012-01-30, 18:40 | #4471 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-11 
				 | 

Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VI

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2012-01-30, 21:00 | #4472 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-09 
				 | 

Cytat: 

__________________ Padał deszcz tak jak dziś, miałaś uchylone drzwi. Stałem w nich niczym pies, w zębach niosąc bukiet ściem. Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk. Choć rację masz, że nie znasz mnie, jak mogłaś tak dać wkręcić się. | |
|     | 
|  2012-01-31, 08:33 | #4473 | 
| Zadomowienie | 

| 
|     | 
|  2012-01-31, 09:30 | #4474 | 
| Wtajemniczenie | 

Czy myślicie że tabletki anty mogą w jakiś sposób spowalniać przyrost włosów? biorę co prawda Yaz, ale jednak...a ostatnio mam wrażenie, że nie rosną :/

| 
|     | 
|  2012-01-31, 10:58 | #4475 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-12 Lokalizacja: Małopolska 
				 | 

Cytat: 
 Antykoncepcyjne mają większy związek z wypadaniem, a nie z samym wzrostem. Taki link znalazłam: http://www.handsome men.pl/porady,trychologia,3010,t abletki_antykoncepcyjne_a _wypadanie_wlos_w.html Po handsome trzeba usunąć spację 
				__________________ Dbam o siebie- z głową   Edytowane przez blond_i Czas edycji: 2012-01-31 o 11:00 | |
|     | 
|  2012-01-31, 11:14 | #4476 | ||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2011-11 
				 | 

Cytat: 
 Wg mnie możesz zapuścić trochę, jak dziweczyny stwierdzily - byloby ich więcej  A poza tym możesz zacząć od "boba" taka fryzura pasuje prawie do wszystkich typów twarzy  Cytat: 
  Czytalam raczej same pozytywy o niej.. Ale nic, jak będzie mi zbywać kasa to wypróbuję, jak nie kupię coś innego   | ||
|     | 
|  2012-01-31, 12:53 | #4477 | |
| Zadomowienie | 

Cytat: 
  jak dla mnie stracona kasa niestety - mogłam za to kupic olejek migdałowy np   | |
|     | 
|  2012-01-31, 15:11 | #4478 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2011-04 
				 | 

ja biore tabletki antykoncepcyjne Cyprest one sa ukierunkowane działaniem na osłabienie włosów. po porstu na to żeby wlosy nie rosły. mam owlosnienie w niechcianych miejscach przez kobiete.. i wlasnie te proszki sa przepisywane na to no i przy okazji anty. prawie poltora roku je biore i moje wlosy nic nie rosna. moze z pol centymetra miesiecznie. dlatego to jest moje ostatnie opakowanie i dostawiam. kiedys wydawalam setki, tysiące zł na laser lub wosk. a teraz jest troche lepiej ale slyssalam ze jak sie odstawi to tto wroci i nawet czesto ze zdwojoną siłą. weiec juz zaczynam oszczedzac na laser. a jednak nie chc emiec krotkich wlosow. ze chceby rosly a nie staly mi od ok 2 lat w miejscu i wszyscy mysla ze sie obcinam ciagle... porazka. nie wiem jak Twoje ale przeczytaj w ulotce czy maja działanie anty hirsutyzm (tak sie nazywa nadmierne owlosienie). niektore tabletki maja "przy okazji" takie dzialanie a cyprest jest "stworzony" po to zeby oslabily wlosy (na calym ciele)    | 
|     | 
|  2012-01-31, 15:23 | #4479 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-06 
				 | 

Cytat: 
 Wgle chyba masz zdolność do babrania  dobrze, że nie próbowałaś sama nakładać prawdziwej henny, to byś dopiero koszmar miała w łazience przy takich zdolnościach :P za dużo tej papki chyba robisz. daj łyżkę lub dwie, dodaj trochę wody, żeby papka była taka "tępa" spróbuj wetrzeć trochę papki w skórę głowy; do reszty dodaj trochę gęstej odżywki i rozprowadź po włosach, potem nałóż jednorazówkę i na to czapkę  nic nie powinno spływać - jeśli spływa - zrobiłaś coś źle   przed spłukaniem - możesz dodać trochę odżywki jeszcze i trochę wody - zacznij to masować jak przy myciu włosów, potem spłucz  i powinno być dobrze... ps. co do farbowania rąk - jeśli od razu po nałożeniu umyjesz dokładnie rece i wyczyścisz paznokcie szczoteczką to nie powinnaś mieć odbarwień. 
				__________________   Edytowane przez Haylee Czas edycji: 2012-01-31 o 15:25 | |
|     | 
|  2012-01-31, 15:41 | #4480 | 
| Raczkowanie | 

Mam pytanko odnośnie sylikonów.   Wiadomo, zima, mrozy, pasuje zabezpieczyć końcówki przed tym cholerstwem  Używałam kiedyś jedwabiu CHI (z Biosilka także) , w ogóle mi nie podszedł, tragedia! Włosy elektryzowały się, obciążone, a dawałam minimalna ilość i podchodziłam do niego kilka razy, żeby dać mu jeszcze szansę- fiasko totalne. Przyjdzie mi niedługo olejek kokosowy, a czytałam, że nakładacie najpierw olejek, a potem CHI. I stąd moje pytanie: co bym mogła używać zamiast jedwabiu, żeby je dobrze zabezpieczyć? Pomóżcie   
				__________________ WŁOSY, ROŚNIJCIE  a serce moje zostało na woodstockowym polu... | 
|     | 
|  2012-01-31, 15:45 | #4481 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-01 Lokalizacja: W pokoiku, samotnie, przy zielonej herbatce... 
				 | 

Cytat: 

__________________ Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. | |
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2012-01-31, 15:48 | #4482 | 
				 | 

ja uzywam jedwabiu z biosilka i jestem mega zadowolona. w tatmta zime strasznie wlosy mi sie elektryzowaly od szalika, czapki, kaptura i w ogole a teraz kompletnie nic. sa miekkie lsniace i w ogole super ;] moja mama pracuje w pomieszczeniu gdzie ciagle wieje na nia dmuchawa z cieplym powietrzem a raz na jakis czas musi wyjsc do zimnego pomieszczenia. i jej strasznie sie elektryzowaly polecilam jej ten jedwab, kupila, uzywala i teraz nie ma tego problemu ;] a wystarczy tylko jedna kropla dobrze rozetrzec w dloniach i tak na 5cm koncowek nalozyc na mokre wlosy i potem wysuszyc ;] kazdy ma inne wlosy i na kazdego co innego dziala i inaczej ale ja jak i mama jestesmy zadowolone z tego jedwabiu a nie jest maly jedna kropla tylko jest potrzebna . jest bardzo wydajny ;] ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- przepraszam za bląd z biovaxu ;] przedchwila czytalam wyzej post i tak napisalam xD ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- o ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ovax-silk.html | 
|     | 
|  2012-01-31, 18:07 | #4483 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-09 
				 | 

O taak tak, biowax jest najlepszy z takich sklepowych rzeczy. Ale ze mieszkam na zadupiu   to nie mogę go kupić nigdzie. Zamiennie używam oleju kokosowego i tez jestem zadowolona. 
				__________________ Padał deszcz tak jak dziś, miałaś uchylone drzwi. Stałem w nich niczym pies, w zębach niosąc bukiet ściem. Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk. Choć rację masz, że nie znasz mnie, jak mogłaś tak dać wkręcić się. | 
|     | 
|  2012-01-31, 19:14 | #4484 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-10 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Witajcie dziewczyny   Ja również zapuszczam włoski. Od paru dni nadrabiam wątek - jestem na 53 stronie i złożyłam 2 zamówienia na dozie  Czekam między innymi na Naftę z Biopierwiastkami, żel aloesowy, Daktarin... strasznie zdesperowana jestem, a że sezon czapkowy teraz to nikt nie będzie widział co mam na głowie  Póki co łykam tran, piję pokrzywę i drożdże, olejuję, wcieram Seboradin, wykonuję masaże skalpu. No dosłownie próbuję wszystkiego co się da. Wklejam zdjęcia swoich włosków. Pierwsze 3 przed zmianą pielęgnacji, ostatnie po nocy z Amlą i potraktowaniu ich jako kręcone   | 
|     | 
|  2012-01-31, 19:53 | #4485 | |
| Zadomowienie | 

Cytat: 
  mam zdolności do babrania to fakt  jeśli po wypłacie skuszę się na zamówienie amli to zastosuję się na pewno do Twoich rad- są bardzo pomocne dziękuje   | |
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2012-01-31, 19:53 | #4486 | 
| Raczkowanie | 

Który będzie lepszy do ochrony włosów zimą, tak żeby nie obciążyć końcówek (złe doświadczenie z CHI i biosilkiem) http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p48911-Bio...ce_wlosy_15_ml czy http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p49626-Bio...w_plynie_15_ml ? Chodzi mi o jakies 'mało szkodliwe' silikonki, które zmyje rano BD   
				__________________ WŁOSY, ROŚNIJCIE  a serce moje zostało na woodstockowym polu... | 
|     | 
|  2012-01-31, 20:10 | #4487 | 
				 | 

nie otwierają mi się strony. błąd jakiś wyskakuje...    | 
|     | 
|  2012-01-31, 20:22 | #4488 | 
| Raczkowanie | 

jak wyskoczy błąd w przeglądarce wpiszcie zamiast : xn--h4haaaaaa -> doz. pl tylko bez spacji i działa    
|     | 
|  2012-01-31, 20:28 | #4489 | 
				 | 

ja tez niedawno zaczelam bitwe z zapuszczaniem wlosow   moze nie mam jakis krotkich ale stanowczo mam za maly przyros porownujac z moimi zdjeciami z przed roku czy 2 . moge smialo stwierdzic ze prawie nic sie nie zmienilo. przed swietami scielam moze z dlugosci 2 cm i pocieniowalam. ale przez tabletki hormonalne wlosy mi strasznie wypadaja i baaaaardzo wolno rosna :/  wstawie tu moje2 zdjecia a reszte na profil  przepraszam ze nie beda proste (zawsze takie mam) ale dopiero co mylam i zwinelam w niezly rulon ręcznikiem i sie strasznie powywijały końce :/   | 
|     | 
|  2012-01-31, 21:14 | #4490 | 
| Raczkowanie | 

Dobra wizażanki moje drogie, teraz pytanie trochę z innej beczki    Wybieram się jutro na basen, gdzie woda jest chlorowana (minimalnie, ale jest) no i muszę się w czepek przyodziać  Zabezpieczac jakoś włosy pod czepek? Jakos wyjątkowo mam je traktować jak z wody wyjdę? Przez to włosomaniactwo każda trywialna czynność daje mi do zastanowienia "a czy to nie zaszkodzi moim włosom?"  Ps. Miałam już nie wydawać, a 20 pln poszło się ....  Ale takie mrozy, kupiłam coś z silikonami do zabezpieczenia, CP się kończy i gliceryna na dopełenienie tak żeby z dozu można było zamówić   
|     | 
|  2012-01-31, 21:22 | #4491 | 
				 | 

je jedynie przed wejsciem nakladam pod czepek odzywke do wlosow farbowanych a po jak sie myje pod prysznicami na basenie to myje szamponem do wlosow farbowanych ;] bo chlor wyplukuje kolor.   a czy inne Wizażanki stosują inne metody to niech i One się wypowiedzą  ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- a ja mam pytanie do Was czy stosuje któraś z Was jakies tabletki ? jakąś kurację od środka? ;] 
				__________________ Witaj Islandio <3  włosy  włosy  włosy   | 
|     | 
|  2012-01-31, 21:27 | #4492 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-10 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

| 
|     | 
|  2012-01-31, 21:30 | #4493 | |
				 | 

Cytat: 
  a zauwazylaś lub któraś z Was biorąc jakieś tabletki ze wlosy zaczely wiecej/szybciej rosnac nie tylko na glowie?? 
				__________________ Witaj Islandio <3  włosy  włosy  włosy   | |
|     | 
|  2012-01-31, 21:31 | #4494 | |
| Raczkowanie | 

Cytat: 

__________________ WŁOSY, ROŚNIJCIE  a serce moje zostało na woodstockowym polu... | |
|     | 
|  2012-01-31, 21:33 | #4495 | 
				 | 

a jak dlugo trzeba takie suplementy brac zeby zobaczyc efekt?  czy mozna brac np 2 jakieś na raz no i czy trzeba pobic przerwy w braniu?   ja biore onozis ale bardzo krotko i chyba z niego zrezygnuje. wole poszukac jakiesgos co bierze sie 1tabl dziennie  polecicie cos dobrego?  ) 
				__________________ Witaj Islandio <3  włosy  włosy  włosy   | 
|     | 
|  2012-01-31, 21:45 | #4496 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2011-10 
				 | 

Cytat: 
  I mi wyrósł taki pasek ciemniejszych włosów na brzuchu. Dobrze, że jest zima i nie widać ciała pod ciepłymi ubraniami. Latem nie polecam takich kuracji. | |
|     | 
|  2012-01-31, 21:54 | #4497 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-01 Lokalizacja: W pokoiku, samotnie, przy zielonej herbatce... 
				 | 

Jantar dostępny na dozie!

__________________ Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. | 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2012-01-31, 22:11 | #4498 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-03 
				 | 

Cytat: 
  Zażywam już 3 miesiąc i 1 tab. dziennie.   
				__________________ "If you want to get promoted start acting instead of just talking about it!" https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png 01.02.2009r   04.08.2018r  | |
|     | 
|  2012-01-31, 23:55 | #4499 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-11 
				 | 

Cytat: 
  A wręcz przeciwnie, znowu pełno włosów mi wypadło przy myciu  Cytat: 
 Zmierzyłam odrost - 19mm. Ostatnie farbowanie - 20 grudnia. Czyli 6 tygodni. Niby mało, ale cieszę się, bo myślałam, że mi nie rosną   Edytowane przez Fubizka Czas edycji: 2012-02-01 o 00:30 | ||
|     | 
|  2012-02-01, 07:04 | #4500 | |
				 | 

dziękuję Wam za odpowiedzi   kupie moze sobie ten witapil i do tego witamine a plus e zeby tez troche na skóre podzialac. poczytalam na forach o tym vitapilu i wiele osob sobie chcwali. tyle ze z tego co sie zorientowalam to to jest preparat dzialajacy tylko na wlosy, wiec dokupie te witaminki i mam nadzieje ze bedzie dobrze  ---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ---------- Cytat: 
  każdy przyrost jest dobry  ja niestety mam minimalny a wlosy ponad miesiac temu farbowane a moze jest z pol centymetra  (   
				__________________ Witaj Islandio <3  włosy  włosy  włosy   | |
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.