Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-20, 19:58   #4471
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

No a ja nic nie wiedziałam o originale grupy krwi ale znalazłam i przypięłam do karty ciąży, zróbcie to samo- dla świętego spokoju

http://www.ciazowy.pl/artykul,hipotr...du,1007,1.html

smutno mi, chyba dziś sobie popłaczę nie ma co, kompletuje już teraz wyprawkę, bo mogę mieć cesarkę, albo wywoływany poród przed czasem ja zawsze zdrowa, rzadko chorująca a tu od początku ciąży takie cyrki... ehh, ciężko mi, leżę i wypoczywam, trudno, jak mus to mus. Oby było tylko zdrowe jak się urodzi nic więcej do szczęścia nie potrzebuję...

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 20:01   #4472
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
No a ja nic nie wiedziałam o originale grupy krwi ale znalazłam i przypięłam do karty ciąży, zróbcie to samo- dla świętego spokoju

smutno mi, chyba dziś sobie popłaczę nie ma co, kompletuje już teraz wyprawkę, bo mogę mieć cesarkę, albo wywoływany poród przed czasem ja zawsze zdrowa, rzadko chorująca a tu od początku ciąży takie cyrki... ehh, ciężko mi, leżę i wypoczywam, trudno, jak mus to mus. Oby było tylko zdrowe jak się urodzi nic więcej do szczęścia nie potrzebuję...
o grupie to wiedziałam ze tylko oryginał sie liczy

nie smutaj sie kochana... przeciez wcale nie musi sie skończyc cesarka ani przedwczesnym porodem!!! bedzie dobrze!!!!
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 20:10   #4473
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:

Nie smutaj Kochana Na pewno będzie dobrze i urodzisz śliczne, zdrowe Dzieciątko
Szkoda Twojego...Waszego stresu
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 20:33   #4474
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:

tez czytałam ten artykuł.

Ja mam w karcie ciązy od-kserowaną grupę krwi.

A ja wróciłam do słuchania hiszpańskich piosenek kocham ten język
Agatek nie smutaj się bo dzidzia to wszystko odczuwa

Uciekam spać, dobranoc wszystkim

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2011-10-20 o 20:46
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 20:36   #4475
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
Laski...
moje badanie moczu dzis wyszło IDEALNE.....jeszcze czekam na posiew do pn ale w badaniu ogolnym bakterii ni ma...

prawdopodobnie podmienili mi próbke w labie....

no i nie muszę brac antybiotyku....dobrze ze gin nie kazała go zaczynac poki nie powtórze badań... tak własnie podejrzany byl ten brak bólu i w ogole...a wynik byl przeciez masakryczny...

Neska,
super Dobrze, żenie musisz brać antybiotyku I mądrą masz ginkę, że Ci ę nie nafaszerowała antybiotykami od razu, tylko kazała poczekać

Cytat:

Agatek, nie martw się na zapas Na pewno będzie dobrze, i urodzisz zdrową dzidzię Trzyma kciuki, a Ty sie nie denerwuj

Ja zmykam spać, dobranoc

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 20:39   #4476
bambusiek
Zakorzenienie

Też zmykam, bo młody skacze mi po pęcherzu i chyba chce, żebym się w końcu odkleiła od kompa

Dobrej nocy
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 20:51   #4477
n1kotynka
Zadomowienie

zaznaczyłam sobie cytowanie, żeby Wam odpisać, ale najpierw ide zjeść coś słodkiego bo sie mała nie rusza od południa

dam znac

Agatku dobrze, że wróciłaś
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-20, 20:51   #4478
monika_krk
Raczkowanie

Cześć dziewczyny! jestem przyszłą mamą z wątku marcowo- kwietniowego Nie wiem wprawdzie czy są wśród was dziewczyny z Krakowa, ale chciałam przekazać informację odnośnie ćwiczeń dla kobiet w ciąży

W Platinium Fitness na Lea pojawiły się zajęcia Aktywne9Miesięcy http://www.aktywne9miesiecy.pl/a9m.html Prowadzi je dziewczyna, która była w ciąży niedawno i zrobiła wtedy ten kurs więc doskonale wie co i jak (pamiętam jak sama w ciąży prowadziła normalne zajęcia). Dzwoniłam tam i już się zapisałam na poniedziałek na 11 (z pracy się jakoś urwę ;-) więc jak któraś miałaby ochotę to zachęcam. Zajęcia będą się odbywać pod warunkiem, że znajdzie się na nie kilka chętnych dziewczyn. Mam nadzieję, że się uda

Od razu chcę zaznaczyć, że nie jest to żadna reklama po prostu chciałabym ćwiczyć tam, bo mam blisko, a zajęcia będą się odbywać pod warunkiem, że będą chętne z brzuszkiem stąd szukam innych zainteresowanych

Pozdrawiam!
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 20:52   #4479
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość

A ja wróciłam do słuchania hiszpańskich piosenek kocham ten język
Yo hablo en Espanol bien

Uczyłam się 4 semestry języka hiszpańskiego na studiach, skończyłam go na poziomie B2 też lubię ten język

ja leżę w łóżku, pewnie znowu z 5 razy wstanę w nocy siusiu oglądam kuchenne rewolucje
dobranoc mamuśki

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 20:58   #4480
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Hej,
ja byłam dziś u tego neurologa potwierdziła to co mówił lekarz. Zespół cieśni nadgarstka. Więc drętwienie rąk mam zagwarantowane do końca ciąży. Powiedziała, że potem powinno samo zniknąć, ale czasem nie znika, wtedy mam do niej przyjść. Dostałam na odczepnego maść i tyle...
Najgorsze, że momentami tak mi drętwieje, że ciężko mi utrzymać kubek z herbatą mam nadzieję tylko że się nie pogorszy, bo może...

Nie wiem jak będę prasować ciuszki, bo na razie nie mam gdzie ich schować, muszę czekać do listopada aż pojedziemy do ikei po komodę

Dodatkowo stopy mam tak spuchnięte jak dwa serdelki normalnie kostek brak.
Cytat:
ja tak...jak nie do mleka to moze się przydac np do herbatki koperkowej... wiem, ze jaks ię karmi piersią to nie ma koniecznosci dopajania ale czasem mysle, ze taka herbatka koperkowa na brzusio moze dobrze zrobic...
ja właśnie dlatego chcę kupić butelkę, zresztą nie zaszkodzi mieć, a wolałabym wszystko mieć, żeby tż nie musiał jeździć po sklepach i szukać...
Cytat:
Dziewczyny czy wszystkie robiliście to usg połówkowe??? , bo ja zaczynam panikować. jestem w 23 tygodniu a go nie zrobiłam, bo leżałam w szpitalu potem slub i całe to zamieszanie z nim związane. W 20 tyg w szpitalu miałam robione usg ale było sprawdzone serduszko, przepływy, stopień dojrzałości łożyska, i mam jeszcze takie coś wpisane BPD, HC, AC, FL,FW, średnia biomeryczna.
myślę, że to było jako takie połówkowe. Mój lekarz tak go nie nazwał, ale robił dłuższe usg -> chociaż on na każdej wizycie robi usg i opisuje wszystko

A na połówkowym byłam u innego gina chyba w 24albo 25tc i to za późno nie było
Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
PRZEPIS NA KURCZAKA

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
A pierzecie kocyki? Bo mi sie wydaje, nie trzeba no i ze zrobią sie brzydkie po praniu - szczegolnie taki akrylowy milusi
o to samo chciałam zapytać...
Cytat:
Laski...
moje badanie moczu dzis wyszło IDEALNE.....jeszcze czekam na posiew do pn ale w badaniu ogolnym bakterii ni ma...

no i nie muszę brac antybiotyku....dobrze ze gin nie kazała go zaczynac poki nie powtórze badań... tak własnie podejrzany byl ten brak bólu i w ogole...a wynik byl przeciez masakryczny...
no nieźle, dobrze, że zrobiłaś jeszcze raz to badanie
Cytat:

dobrze, że wróciłaś szkoda, że musisz wrócić do szpitala, ale czego się nie robi dla zdrowotności Zajączka. Nie czytaj tyle bo różnie piszą, będziesz się stresować jeszcze bardziej, a już sama sytuacja jest na pewno męcząca dla Ciebie. Zamawiaj wyprawkę a my będziemy trzymać kciuki żeby Zajączek rósł zdrowo

Edytowane przez inutil
Czas edycji: 2011-10-21 o 07:28
inutil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 21:20   #4481
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Ja wyprałam kocyk(mam cienki), a także kołderkę i podusię na 30 stopni w dzidziusiowym proszku i płynie

Stary 2011-10-20, 21:21   #4482
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
też się nad tym zastanawiałam. Kupiłam akrylowy kocyk na giełdzie. Z chęcią bym go wyprała, ale boję się, że zrobi się brzydki. Może ręcznie, bez wirowania?

Każdy inny wyprałabym bez zastanowienia
ja mam taki milusi akrylowy taki jakby włochaty jak te kombinezony z TESCO co tu dużo dziewczyn ma, jeszcze po synusiu, więc prany on był już nie raz i powiem, że nic mu się nie stało, czasem go tak tylko troszkę "poczeszę" po wyschnięciu żeby się puszysty zaś zrobił i już po kupieniu z tego co pamiętam chyba go nie prałam... ale jeśli kogoś bardzo to męczy to można go poprostu nastawić tylko na płukanie (w płynie co by pięknie pachnił:P)
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 21:46   #4483
n1kotynka
Zadomowienie

miodzik podziałał mała mi szaleje więc mogę spokojnie pisać

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
tobie to się należą baciki za latanie jak kot z pęcherzem
gratuluję zakupu samochodzu - oby Wam się dobrze jeździło

moje auto ma manualną a nowe to nie wiem bo jeszcze nie wybrane
za to tż teraz będzie miał automat - nigdy nie jeździłam więc zobaczę jak to jest i czy mi się spodoba

odpoczywanko kochana a nie tyrasz i tyrasz
aaaj nie bij
dziękuję Ci bardzo i sama zobaczysz czy Tobie podpasuje automat jutro odbieramy samochodzik juz na nas czeka gotowy
aaaj tam trochę prasowania miałam a ze dobrze mi szło to poprasowałam koszulki, swetry spodnie i tak zeszło 3 godziny i mam ;/ ale juz się będę oszczędzać obiecuje

aa Zuzia dostaliście jakis rabat w tym sklepie co pokazywałaś? bo jutro jedziemy i nie wiem ile mogą z ceny zejśc

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość

subaru super autko i bezpieczne sami z TZ na takie chorowaliśmy, ale przeraził nas koszt utrzymania tego auto więc nasze marzenie prysło teraz rozglądamy się za audi kombi

a ja czekam na swoją mega pakę która zamówiłam na allegro i już się nie mogę doczekać. Jestem taka ciekawa tych ubranek
my też szukaliśmy audi ale to wyszło taniej i jest tak samo pojemne a to było dla nas ważne bo jeszcze smoczur
a koszt utrzymania... wiesz diesle są tańsze i chyba podobne koszty co audi, audi jest droższe w ogóle w naprawach a my kupiliśmy benzyne - raz kozie śmierć, bedziemy gryźć tynki
Cytat:
Hej dziewczyny

Wczoraj byłam padnieta i po południu już nie miałam siły wejść na forum. Wrócily uroki ciaży z pierwszego trymestru

Dopiero wstałam, tzn wstałam o 7, pojechałam do fryzjera, wróciłam i poszłam spać.

fryzurę mam w tym stylu, może potem zrobię jakieś zdj

Uploaded with ImageShack.us

Co do butelki to ja się zaopatruję w nią mimo tego że mam zamiar karmić piersią.
śliczna fryzurka

ja butelki też kupię ale nie wiem czy TT czy Medelę koleżanka mi zachwalała Medelę a wizualnie podoba mi się TT
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Dobrze, że nic sie nie stało
A nam padło wczoraj sprzęgło w samochodzie Mąż już wymienił co trzeba, ale skąd ja kasę na to wytrzasnę, to nie wiem I tak prędzej czy później trzeba by było to zrobić, ale dlaczego akurat teraz? Eh, sporo jeszcze mamy rzeczy do zrobienia przy autku
współczuję wydatków sama je przerabiałam na jesieni przy poprzednim samochodzie a ze sprzęgłem to nieciekawie
Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
gratulacje zakupu samochodu nawet sobie popatrzyłam w necie jaki to i ładny bardzo
kochana uważaj na siebie bardzo Cię proszę, wiesz ja też tak goniłam i w ogóle chociaz miałam skurcze (stwierdziłam że nie wolno też przeginać w drugą stronę) i co i wylądowałam w szpitalu...tyle ile strachu się najadłam to moje i broń Boże Ci nie życzę, ale dzięki temu zwolniłam tempo....

a jaki to wózek zamawiacie że trzeba tyle czekać?kurcze mam nadzieje ze nasz będzie od ręki bo mamy zamiar w grudniu kupić dopiero...
no właśnie ja też dostałam takie znaki ostrzegawcze już ze koniec bede leżeć i pachnieć i kompletować rzeczy na allegro. Utaliliśmy to dzis z mężem
a autko dziękuje ale popatrz na używane nowe to majątek kosztuje

i też dbaj o siebie

a wózek chcemy Teutonię BeYou albo Cosmo ( zależy od ceny) no i jedziemy sprawdzić te wózki
Cytat:
Laski...

suuuuper
Cytat:

kurcze ale sie porobiło... tyle z nas ma problemy.. masakra

kompletuj wszystko spokojnie, nie denerwuj się bo to też dobrze nie działa
ps. a grupę krwi to ja noszę zawsze w portfelu z kartą ciąży
Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Ja wyprałam kocyk(mam cienki), a także kołderkę i podusię na 30 stopni w dzidziusiowym proszku i płynie
a jakiego proszku używacie? Loveli? Jelp? Dzidziuś? tyle ich jest i nie wiem czym się różnią poza nazwą i ceną ofc

ufff jak dobrze że mała kopie już się zestresowałam
Stary 2011-10-20, 22:04   #4484
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:

zobaczysz będzie dobrze... musi być, mój synek też urodził się z hipotrofią, a najgorsze było to, że całą ciążę nie miałam świadomości, że on ją ma dopiero na porodówce okazało się, że taki mały, urodziłam praktycznie w 41 tygodniu ciąży a synek miał tylko 2380g i 50cm, do tego zachłysnął się moimi (zielonymi) wodami płodowymi i dostał zakażenia (2 tygodnie leżeliśmy z antybiotykiem). Płakałam chyba 4 pierwsze dni non stop, byłam przekonana, że noszę pod sercem zdrowego bobaska i że wszystko będzie ok, a tu taki szok (hormony buzują, generalnie czuje się człowiek jak by nie dawał rady z niczym a tu taka akcja), jak już tylko wypuścili nas do domu, ja się uspokoiłam, nauczyłam się naszego dzidziusia a on zaczął przybierać na wadze w zaskakującym tempie, rósł szybciutko i dziś jest zdrowym i (bardzo)żywym 4latkiem - zobaczysz z twoim zajączkiem też tak będzie, teraz musisz tylko dbać o was, starać się nie martwić za bardzo bo Zajączek to czuje i myśleć wyłącznie pozytywnie a zobaczysz, że będzie dobrze!!

P.S co do szczepień, ja szczepiłam mojego syneczka tymi płatnymi, teraz córeczkę też mam zamiar i do tego zamierzam jeszcze wykupić pneumokoki (mam w domu przedszkolaka więc warto) i rotavirusa ( mój synek to przechodził, wylądowaliśmy w szpitalu i w ogóle to masakra!!).
Tylko uwaga z tymi terminami szczepień, pediatrzy radzą, że dziecko przy pierwszej dawce powinno mieć skończone 6 tygodni (i odpowiednią wagę), ja poszłam po receptę na szczepionkę jak dziecko miało 8 tyg i pani doktor mnie delikatnie opier****ła, że czemu dziecko nie zaszczepione (zmieniłam w tym czasie przychodnie, z innych względów) jak poszłam na szczepienie już do naszej obecnej przychodni to się okazało, że synek nie może być jeszcze szczepiony bo dostał po porodzie immunoglobuliny i nie wolno go jeszcze szczepić!!! - a tamta lekarka nawet nie spojrzała do książeczki i była by go zaszczepiła i Bóg jeden wie co mogło by się stać, znam z praktyk (jestem po pedagogice specjalnej) przypadki dzieci źle zaszczepionych i naprawdę nie życzę nikomu - także uważajcie na przyszłość
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 06:13   #4485
n1kotynka
Zadomowienie

dzisiaj ja jestem pierwsza rano

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-21, 07:05   #4486
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzień dobry!

Jak tam samopoczucie z rana?
Stary 2011-10-21, 07:24   #4487
likas
Raczkowanie

Witam Wszyskie,
juz po urodzinach, mała zachwycona prezentami, że nie chciała iść dziś do przedszkola. Musiałam jej obiecać że po południu będziemy grać w nowe gry i układać puzzle

Agatek, fajnie że jesteś, troszeczkę odpoczniesz od szpitala i od tych klimatów.

A przepis na kurczaka, który czytałam przez spaniem mnie rozbroił
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 07:53   #4488
eliza1984
Zadomowienie

hej mamusie
Jeszcze mi nie przeszedł ten ból ,ale gin stwierdził ,że to może być zatrzymanie moczu ,opukał mnie żeby sprawdzić ,zrobił usg nerek i niby wszystko ok ,badania moczu tez ale na wszelki wypadek przepisał mi antybiotyk monural.Pamiętam ,ze któraś mamusia go brała ,całe szczęscie to 1 saszetka.Muszę brać też np.żurawit i zrobić badania moczu za tydzień.
Glukoza wyszła mi za niska i mogę miec hipoglikemię ,to też rodzaj cukrzycy tylko,ze w druga strone i musze stosować dietę cukrzycową Morfologia niska ,ale jeszcze żelaza mi nie przepisał,tak więc jest nie ciekawie.
Co do przewijaków ja dostałam od szwagierki taki na łóżeczko,tylko muszę dokupić przescieradełka ochraniacze na to.
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 08:07   #4489
dph
Rozeznanie

Cytat:
Laski...

super że badanie jest ok niepotrzebnie tylko się nastresowałaś, porażka jak można podmienić wyniki

A ja dziś się witam i zmykam nie będzie mnie cały weekend bo wyjeżdżamy do dziadka na wieś więc nie piszcie zbyt dużo najgorsze jest to że jeszcze mi nie przyszły dżinsy ciążowe z allegro i mi chyba tyłek zmarznie w legginsach :/ bo u nas dzisiaj chyba jakiś przymrozek, masakra ja chce latooooooo
Stary 2011-10-21, 08:14   #4490
Haniula
Zakorzenienie

dzien dobry

Ja juz dzis wkoncu ide do swojego domku posprzatac troche po tym lakierowaniu juz sie steskniłam za tym naszym kącikiem
Ale spać bede jeszcze u rodziców tak zapobiegawczo bo troche jeszcze czuć lakierem

Dziewuszki anemiczki, mam sposob na podniesienie żelaza.
Moja mama w ciazy tez miala anemie i wtedy lekarz kazał jej wbić w jabłko ze 4 wyparzone gwoździe, i tak za 2 dni je wyjąć a jabłko zjesc. Podobno bardzo szybko podnosi hemoglobine i jest zdrowe.

Ja dziś bede takie jedno jeśc bo wolałabym zeby sie obyło bez żelaza , a broń Boże szpital

dzis na obiad zupka buraczkowa i śledz w smietanie

co sie dzieje z AgaMili
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 08:20   #4491
uska000
Zadomowienie

czesc mmuski

wlasnie wstawalam i wstawilam kolejne pranie a to prasuje;/

potem ogarne i mama ma przyjsc

a jutro do szkoly

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 08:35   #4492
aptak
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! jestem przyszłą mamą z wątku marcowo- kwietniowego Nie wiem wprawdzie czy są wśród was dziewczyny z Krakowa, ale chciałam przekazać informację odnośnie ćwiczeń dla kobiet w ciąży

W Platinium Fitness na Lea pojawiły się zajęcia Aktywne9Miesięcy http://www.aktywne9miesiecy.pl/a9m.html Prowadzi je dziewczyna, która była w ciąży niedawno i zrobiła wtedy ten kurs więc doskonale wie co i jak (pamiętam jak sama w ciąży prowadziła normalne zajęcia). Dzwoniłam tam i już się zapisałam na poniedziałek na 11 (z pracy się jakoś urwę ;-) więc jak któraś miałaby ochotę to zachęcam. Zajęcia będą się odbywać pod warunkiem, że znajdzie się na nie kilka chętnych dziewczyn. Mam nadzieję, że się uda

Od razu chcę zaznaczyć, że nie jest to żadna reklama po prostu chciałabym ćwiczyć tam, bo mam blisko, a zajęcia będą się odbywać pod warunkiem, że będą chętne z brzuszkiem stąd szukam innych zainteresowanych

Pozdrawiam!
Hej,

ja bardzo chętnie bym chodziła, ale niestety jeszcze pracuję i nie mogę się wyrwać z pracy. Na zwolnienie ide od 1 grudnia więc wtedy mogłabym zacząć. Szkoda, że te zajęcia nie są wieczorem... Chodziłam we wrześniu na gimnastykę dla kobiet w ciązy (czwartki 18.00) do centrum perfekcyjni rodzice na Zawiłej, ale nie zebrała się 3 osobowa grupa na pazdziernik i zajęcia zostały zawieszone. Może są jakieś dziewczyny z Krk chętne na zajęcia gimnastyczne wieczorem...?

Edytowane przez aptak
Czas edycji: 2011-10-21 o 08:36
aptak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 08:43   #4493
MissZuzia
Zadomowienie

Hellołłł dziś miałam badanko krwi i moczu - zobaczymy co tam, wyniki dziś koło 14-15. Mam nadzieję, że wszystko ok.

Byłam wczoraj wieczorkiem u kosmetyczki zrobiła mi peeling migdałowy i maseczkę nawilżająca, rewelacja

Cytat:

co do grupy krwi mi już na pierwszej wizycie w ciązy jak zlecali to oznaczenie powiedzieli że musze je mieć w karcie ciąży, sama pielegniarka mi wkleiła jak poszłam z wynikiami do mojego gina.

Nie czytaj za dużo, nie dołuj się bo to źle wpływa na dziudziusia - musisz być dzielna i wierzyć że wszystko będzie ok

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Yo hablo en Espanol bien

Uczyłam się 4 semestry języka hiszpańskiego na studiach, skończyłam go na poziomie B2 też lubię ten język
ja miałam dwa podejścia, na studiach przez semestr, nauka indywidualna i potem jak pracowałam już dwa semestry w szkole językowej - niestety potem grupa miała tak beznadziejne godizny zajęć że musiałam zrezygnować, szkoda a teraz to mogę sobie zapomnieć przez najbliższych kilka lat więc w ogóle bo nie sądzę że po 30tce będzie mi się chciało latać na zajęcia

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
aa Zuzia dostaliście jakis rabat w tym sklepie co pokazywałaś? bo jutro jedziemy i nie wiem ile mogą z ceny zejśc

a wózek chcemy Teutonię BeYou albo Cosmo ( zależy od ceny) no i jedziemy sprawdzić te wózki
wiesz ciężko powiedzieć czy byl to rabat bo to były dni otwarte i ja wcześniej też prosiłam o wycenę wszystkiego, łącznie z bazą Isofix, fotelikiem Maxi Cosi. Dostaliśmy dwa gratisy.
Cosmo będzie gdzieś o 200-300zł pewnie droższe od BeYou bo to nowszy model i ma przekładaną rączkę na przycisk a nie tak jak BeYou że tzrba wypinać gondole/spacerówkę.
Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
dzisiaj ja jestem pierwsza rano
hej pewnie nie możesz się doczekać odbioru samochodu

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

nie najgorsze, zwłaszcza jak zjadłam dwie kanapeczki z serem i popiłam kakao

Cytat:
co sie dzieje z AgaMili
no właśnie mam nadzieję, że wszystko w porządku u niej i tylko brak czasu doskwiera

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
a jutro do szkoly
my tez jutro do szkoły ale rodzenia

Cytat:
Laski...

to super, że wyniki ok!!!!

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 08:50   #4494
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Witajcie ! Ja wsnuęłam przed chwilką kanapkę z żółtym serem i rzodkiewką i piję małą kawkę

Kolejna tragiczna noc za mną, może to moje ciało się przyzwyczaja do nocnego budzenia się do dziecka ?

Dzisiaj wraca mąż i to za kilka godzin, więc pyszny obiadek muszę mu zrobić, zaraz pójdę do sklepu i coś dobrego wybiorę mniam

Moja Julka strasznie rozrabia w brzuszku, cały czas ją czuje heh

Dodam, że dzisiaj z Julką zaczynamy 25 tydzień

Edytowane przez BebiBebi
Czas edycji: 2011-10-21 o 08:52
Stary 2011-10-21, 09:06   #4495
uska000
Zadomowienie

Zuzia wolalabym szkole rodzenia

Przypominam o glutku w klubie dziekuje

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 09:11   #4496
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
Zuzia wolalabym szkole rodzenia

Przypominam o glutku w klubie dziekuje
wiem wiem, ja też kiedyś studiowałam i też mi się nie chciało.... a jak już pracowałam i poszłam na podyplomówkę to dopiero mi się nie chciało po całym tygodniu pracy jeszcze na zajecia sob/ndz

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 09:24   #4497
*Agatek*
Zakorzenienie

Hej lasunie

Noc przespana, ale o 7 rano teściowa otworzyła drzwi, żeby trochę ciepła wleciało, a ja myślałam, że to położna będzie sprawdzać temperaturę...

Wczoraj/dzisiaj w nocy robiłam zamówienie na allegro i 2x wybierałam kolory sporej ilości produktów i co? 2x komp mi się zawiesił i był restart... a nie miałam siły 3 raz pisać... I poszłam spać o 1 w nocy, a 9.52 dzwoni Pan z allegro, jakie kolorki mówię, że w nocy robiłam i miałam rano dopisać hihi, no to od razu się zabrałam ale ekspres u nich co? o 1 zapłaciłam a przed 10 mnie pogania
No ale wysłałam i jak dobrze pójdzie to wszystko przyjdzie w poniedziałek

Dziękuję dziewczynki jeszcze raz za słowa otuchy

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-10-21 o 09:26
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 09:34   #4498
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

dobry
Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
hej mamusie
Jeszcze mi nie przeszedł ten ból ,ale gin stwierdził ,że to może być zatrzymanie moczu ,opukał mnie żeby sprawdzić ,zrobił usg nerek i niby wszystko ok ,badania moczu tez ale na wszelki wypadek przepisał mi antybiotyk monural.Pamiętam ,ze któraś mamusia go brała ,całe szczęscie to 1 saszetka.Muszę brać też np.żurawit i zrobić badania moczu za tydzień.
Glukoza wyszła mi za niska i mogę miec hipoglikemię ,to też rodzaj cukrzycy tylko,ze w druga strone i musze stosować dietę cukrzycową Morfologia niska ,ale jeszcze żelaza mi nie przepisał,tak więc jest nie ciekawie.
Co do przewijaków ja dostałam od szwagierki taki na łóżeczko,tylko muszę dokupić przescieradełka ochraniacze na to.
o kurcze ;/ dbaj o siebie
Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Witam Wszyskie,
juz po urodzinach, mała zachwycona prezentami, że nie chciała iść dziś do przedszkola. Musiałam jej obiecać że po południu będziemy grać w nowe gry i układać puzzle
super
Cytat:
dzien dobry

Ja juz dzis wkoncu ide do swojego domku posprzatac troche po tym lakierowaniu juz sie steskniłam za tym naszym kącikiem
Ale spać bede jeszcze u rodziców tak zapobiegawczo bo troche jeszcze czuć lakierem

Dziewuszki anemiczki, mam sposob na podniesienie żelaza.
Moja mama w ciazy tez miala anemie i wtedy lekarz kazał jej wbić w jabłko ze 4 wyparzone gwoździe, i tak za 2 dni je wyjąć a jabłko zjesc. Podobno bardzo szybko podnosi hemoglobine i jest zdrowe.

Ja dziś bede takie jedno jeśc bo wolałabym zeby sie obyło bez żelaza , a broń Boże szpital

dzis na obiad zupka buraczkowa i śledz w smietanie

co sie dzieje z AgaMili
o kurcze ja bym się bała takie jabłko zjeść ;/ jednak zostanę przy żelazie
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
Hellołłł dziś miałam badanko krwi i moczu - zobaczymy co tam, wyniki dziś koło 14-15. Mam nadzieję, że wszystko ok.

Byłam wczoraj wieczorkiem u kosmetyczki zrobiła mi peeling migdałowy i maseczkę nawilżająca, rewelacja

wiesz ciężko powiedzieć czy byl to rabat bo to były dni otwarte i ja wcześniej też prosiłam o wycenę wszystkiego, łącznie z bazą Isofix, fotelikiem Maxi Cosi. Dostaliśmy dwa gratisy.
Cosmo będzie gdzieś o 200-300zł pewnie droższe od BeYou bo to nowszy model i ma przekładaną rączkę na przycisk a nie tak jak BeYou że tzrba wypinać gondole/spacerówkę.

hej pewnie nie możesz się doczekać odbioru samochodu
też się musze wziąć za siebie bo cos mnie wysypało na brodzie

kurcze, myślałam, że jakiś fajny rabacik dostaniecie a dwa gratisy to mi się troche mało wydaje no nic zobaczę jak sami pojedziemy drugi sklep z teutonią jest w łomiankach jeszcze i może tam też się wybierzemy

no własnie dzwoniłam do gościa i może mi go dać dopiero o 15 to sobie jeszcze poczekam
Stary 2011-10-21, 09:37   #4499
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny czy wszystkie robiliście to usg połówkowe??? , bo ja zaczynam panikować. jestem w 23 tygodniu a go nie zrobiłam, bo leżałam w szpitalu potem slub i całe to zamieszanie z nim związane. W 20 tyg w szpitalu miałam robione usg ale było sprawdzone serduszko, przepływy, stopień dojrzałości łożyska, i mam jeszcze takie coś wpisane BPD, HC, AC, FL,FW, średnia biomeryczna.'
to właśnie było połówkowe

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
No właśnie jak to jest z tymi sutkami
Jak na razie to moje są płaskie i małe, tak jakby nie były gotowe na karmienie Czy z czasem zrobią się większe?
no sutki to niestety dopiero dziecko wyciągnie....
są też takie nakładki na sutki, ale przez nie dziecko musi mocniej ciągnąć i nie każde chce....

a ja dzisiaj na śniadanko pyszna bułeczka z serkiem ze szczypiorkiem, mniam mniam

ale pomysłu na obiad coś nie mam... i mam lenia i nic mi się nie chce....

Agatek śniło mi się dzisiaj, ze byłam cię odwiedzić w szpitalu, a ty kazałaś mi się szybko schowac do szafy, bo masz zaraz randkę z przystojnym lekarzem
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 09:40   #4500
n1kotynka
Zadomowienie

Zuzia z tego co patrzę to BeYou ma przekładaną rączkę a Cosmo nie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości