Oleje i olejki do włosów - cz. V - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-17, 00:14   #4471
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Dot.: Oleje i olejki do włosów - cz. V

Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość

Wracając do tematu ja chyba Amlę odstawię, włosów wizualnie nie mam po niej złych, ale ten zapach... I w dotyku są dziwne, jakby coś na nich zostało.
Ja kupiłam i dopiero po zakupie zauważyłam, że to sama parafina.
Próbowałam zastosować, ale ani za specjalnie nie zadziałało to, a do tego ciężki do zmycia z włosów.

---------- Dopisano o 01:14 ---------- Poprzedni post napisano o 01:13 ----------

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Ja chyba się zaprzyjaźnię z orzechem włoskim i to będzie długotrwała przyjaźń
Wczoraj użyłam go chyba dopiero 4 raz, ale za każdym razem efekt był cudowny
No i świetnie się zmył tym białym żelem Lilliputz, którym pierwszy raz zmywałam olej

Powiedzcie mi dziewczyny, jak się u Was spisuje jojoba
Rzadko o niej tu piszecie, a ja mam buteleczkę z mazideł, kupiona na twarz, ale zastanawiam się nad wypróbowaniem na włoskach
O dzięki za przypomnienie o oleju z orzecha, miałam kupić i mi wypadło to z głowy.
Poza tym przyda mi się do stworzenia mieszanki ocm.

Oleju jojoba jeszcze nie miałam

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 00:17   #4472
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

U mnie na noc olej arganowy z honeyquat.. trochę tępo się nakładał przez ten dodatek, zobaczymy jak efekty..

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 00:31   #4473
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez metice Pokaż wiadomość

Wpadłam też na sposób nakładania olejów dla leniwych - przy moich gęstych włosach cięzko było mi równo je naolejować, więc wpadłam na pomysł nanoszenia oleju za pomocą szczotki z gęstym naturalnym włosiem dzika nakładam kilka kropli oleju rękami, kilka kolejnych nanoszę na szczotkę i dokładnie wyczesuję włosy. Efekty są super, włosy równo pokryte, dodatkowo mam gratis masaż skalpu i poprawę ukrwienia skóry głowy, co mam nadzieję, wpłynie też korzystnie na porost
nakładam taką samą metodą, tylko muszę 2 szczotkę kupić, bo tak to czasem wyschnąć po jej umyciu nie zdąży. Teraz mam jakąś z tk maxx i się trzyma, wcześniej kupiłam w naturze (nie pamiętam firmy) to bardzo szybko klej puścił i była do wyrzucenia.

A nakładasz na suche czy wilgotne za pomocą tej szczotki? bo ja na wilgotne

--
http://www.helfy.pl/bhringaraj-wzmocnienie-wlosow - nie wiem kiedy się doczekam, aż tej olej będzie dostępny...

warty uwagi?

---------- Dopisano o 01:28 ---------- Poprzedni post napisano o 01:24 ----------

Cytat:
Napisane przez beatgirl Pokaż wiadomość
Ja wiem że nikt mnie nie na mawia każdy ma inne włosy i każdemu co innego służy jak już powszechnie wiadomo
Masz racje że często włosy zbijają się w kolonie niezależnie od nas, moje też do nich należą, bo są cienkie jednak po użyciu jedwabiu efekt ten jest 'intensywniejszy' że tak to nazwę więc staram się ich unikać, ale nie wykluczam stosowania jedynie na same końcówki
może popracuj nad metodą nakładania? czy i tak to nic nie da?
Kiedyś zdążyłam przeklnąć jedwabie i tego typu specyfiki, a potem okazało się, że nie do końca tak to rozprowadzam jak trzeba.

---------- Dopisano o 01:31 ---------- Poprzedni post napisano o 01:28 ----------

Cytat:
Napisane przez marta200 Pokaż wiadomość
Hej, przeszukałam wszystkie poprzednie części i nie było o tym mowy, a mianowicie: czy używał ktoś tego na włosy?

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ter-creme.html
nie wiem co się w nim kryje

Ale czyste masło kakaowe jest dobre na włosy i lepiej kupić takie niż mieszankę nie wiadomo czego

<3 <3 <3
Stary 2012-04-17, 00:33   #4474
metice
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
nakładam taką samą metodą, tylko muszę 2 szczotkę kupić, bo tak to czasem wyschnąć po jej umyciu nie zdąży. Teraz mam jakąś z tk maxx i się trzyma, wcześniej kupiłam w naturze (nie pamiętam firmy) to bardzo szybko klej puścił i była do wyrzucenia.

A nakładasz na suche czy wilgotne za pomocą tej szczotki? bo ja na wilgotne

--
http://www.helfy.pl/bhringaraj-wzmocnienie-wlosow - nie wiem kiedy się doczekam, aż tej olej będzie dostępny...

warty uwagi?
Nakładam na suchę włosy Ja mam dwie szczotki - właściwie jedną ukradłam TŻtowi i tą właśnie nakładam oleje :P Używam szczotek KHAJA - kupuję na poznańskiej w Warszawie w pracowni szczotek, u przesympatycznego Pana ceny są bardzo w porządku, szczotki starczają na długo, nie wycierają się i są moim zdaniem lepiej wykonane od fryzjerskich z naturalnym włosiem i przede wszystkim trzy razy tańsze - prowadzą też sprzedaż internetową http://khaja.pl/pl/index.php U mnie cała rodzinka leci teraz na naturalnych szczotkach z dzika , włącznie z dwoma psami i kotem
A co do tego oleju z Twojego linka, to ja też na niego poluję, słyszałam o nim wiele dobrego :/ niestety moje zapasy się pokończyły, na helfy olejku jak nie było tak nadal nie ma, więc skończyło się na zakupach na ZSK
Stary 2012-04-17, 00:35   #4475
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez vyenna Pokaż wiadomość
Najmniej przyjemne było to, że rano obudziłam się i faktycznie te włosy były splątane. Strach czesać.
Ja od jakiegoś czasu śpię w warkoczu, ponieważ tak rzucam się w nocy, że włosy nie do doczesania ( a w dodatku nie mam cierpliwości do rozczesywania kołtunów i łamię pół tony włosów przy czymś takim)
Co z mojego olejowania było itp jak tak splątywałam włosy i w efekcie miałam siano

Ja nie wiem jak mi się to udaje, ale praktycznie mam senne disco/senny fitness

I odkąd tak śpię w warkoczu włosy są w od razu lepszej kondycji.

---------- Dopisano o 01:35 ---------- Poprzedni post napisano o 01:34 ----------

Cytat:
Napisane przez HairMania Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...u.html&next=26
Kilka Wizażanek polecało tą odżywkę ale zastanawiam się czy ona nie robi szkody pozostawiona na włosach na dłużej niż godzinę przez te alkohole na samym początku ? czaję się na Alterrę aloes i granat ale jak narazie nie mam okazji jechać do Rossmanna ;<
cethyl alkohol to emolient, który jest w praktycznie każdej odżywce i masce i na pewno nie zaszkodzi

<3 <3 <3
Stary 2012-04-17, 00:39   #4476
metice
Rozeznanie

dziewczyny już się pytałam w wątku Bingo, ale zapytam się jeszcze tutaj, bo podglądałam w wyszukiwarce, że część z was używa tych masek - mianowicie orientujecie się może, czy one zawierają w składzie silikony i parabeny????
Stary 2012-04-17, 00:44   #4477
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
dziewczyny już się pytałam w wątku Bingo, ale zapytam się jeszcze tutaj, bo podglądałam w wyszukiwarce, że część z was używa tych masek - mianowicie orientujecie się może, czy one zawierają w składzie silikony i parabeny????
w mojej nie ma silikonów, parabeny są

<3 <3 <3

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-17, 04:03   #4478
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Znasz inne podobne ksiazki?
Znam . Jest ich naprawdę bardzo dużo. Ale dla mnie najlepsza {tzn. taka, której wierzę} jest właśnie ta . I to chyba nie tylko moje zdanie, bo półek sklepowych nie zagrzeje. Znika z nich w iście ekspresowym tempie .
Niestety, starsze wydania są trochę ździebko pogmatwane. Natomiast to nowe, jak autorzy i wydawca obiecują, jest bardziej uporządkowane , łatwiejsze w odbiorze .

Cytat:
Napisane przez em!L!a Pokaż wiadomość
ooo no proszę, nie sądziłąm że ulubiona książka mojego taty kiedys mi sie przyda mam wydanie z '88

Pozdrów tatę !

Cytat:
Napisane przez mahhysia Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie:
Na ile najlepiej nakładać olej:
-rycynowy.
-z pestek winogron.
Rycynowego na włosy nie używam. Ten z pestek winogron lepiej działa, nakładany jedynie na parę godzin .

Cytat:
J Powiedzcie mi dziewczyny, jak się u Was spisuje jojoba
Mam takie zdanie jak i Jigoku - mało treściwy .
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 05:31   #4479
mahhysia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Rycynowego na włosy nie używam. Ten z pestek winogron lepiej działa, nakładany jedynie na parę godzin .
Dzięki

Oj jabym się chętnie zaopatrzyła w książke z naturalnymi maskami, odżywkami, szamponami do włosów i o olejowaniu
mahhysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 05:36   #4480
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Znam . Jest ich naprawdę bardzo dużo. Ale dla mnie najlepsza {tzn. taka, której wierzę} jest właśnie ta . I to chyba nie tylko moje zdanie, bo półek sklepowych nie zagrzeje. Znika z nich w iście ekspresowym tempie .
Niestety, starsze wydania są trochę ździebko pogmatwane. Natomiast to nowe, jak autorzy i wydawca obiecują, jest bardziej uporządkowane , łatwiejsze w odbiorze .
Wlasnie wiem, ze jest ich duzo, ale chodzi mi o takie, ktorym mozna zaufac (poki co sama nie jestem w stanie tego ocenic).
Bo przyznac trzeba, ze czasem pojawiaja sie w nich dosc oryginalne przepisy...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 07:57   #4481
angelinmyheart
Zakorzenienie

Cytat:

warty uwagi?
Ja teraz go mam i jak dla mnie o wiele lepsza jest Sesa i więcej z nim roboty jest, a jak "ładnie" pachnie, ale czytałam bardzo dużo pochlebnych opinii.

Cytat:
Dzięki

Oj jabym się chętnie zaopatrzyła w książke z naturalnymi maskami, odżywkami, szamponami do włosów i o olejowaniu
Ja mam książkę "Kosmetyki naturalne" Helen Heike Rech i tam są same przepisy z naturalnych składników. Na szampon i odżywkę też chyba jest i kiedyś muszę spróbować.

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-17, 09:10   #4482
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kupiłam i dopiero po zakupie zauważyłam, że to sama parafina.
Próbowałam zastosować, ale ani za specjalnie nie zadziałało to, a do tego ciężki do zmycia z włosów.
Parafina na pierwszym miejscu, choć nie można powiedzieć, że to tylko to, coś dziewczynom, które jej używają pomaga, choć też zawsze się zastanawiam co właściwie

Cytat:
No właśnie sądząc po konsystencji tak przeczuwałam
Ja go używam tylko na twarz (jedna kropla wystarcza) i czasem na skalp jak mam przesuszony Na włosach wchłania mi się po godzinie

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 11:22   #4483
metice
Rozeznanie

zmyłam po całej nocy granatową alterrę - dwa razy szampon + mycie odżywką z tej samej serii. Na skalp radical ampułki - i włosy są przepiękne błyszczą są puszyste, końcówki po trzech dniach olejowania wyglądają na bardzo zregenerowane, mam wrażenie że włosów jest więcej, są grubsze i co najważniejsze przestały wypadać, a to dopiero tydzień intensywnej kuracji
Stary 2012-04-17, 11:36   #4484
vyenna
Zadomowienie

Ja wczoraj siedziałam po raz pierwszy z masłem shea na włosach - jeszcze nigdy nie miałam tak miękkich i wygładzonych włosów, widzę, że się polubimy. Mogłyby co prawda bardziej błyszczeć, już miewały dni bardziej lśniące - ale i tak jestem zadowolona.
Następnym razem zmieszam z kokosem - samego nigdy go nie używam, bo mnie puszy, ale pamiętam, że po nim błyszczały.

szukam: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post33410649

zapuszczam włosy i okazjonalnie odchudzam
vyenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 13:38   #4485
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
zauważyłaś przyciemnienie? i gdzie kupowałaś olej z orzecha?
Jeszcze nie zauważyłam przyciemnienia, bo wcześniej użyłam go z 3 razy, a teraz po dłuższej przerwie raz Mam zamiar jednak go stosować regularnie i mam nadzieję, że razem z ecliptą wpłynie na kolor
A kupiłam na mazidłach

Cytat:
O dzięki za przypomnienie o oleju z orzecha, miałam kupić i mi wypadło to z głowy.
Poza tym przyda mi się do stworzenia mieszanki ocm.

Oleju jojoba jeszcze nie miałam
Ja muszę w końcu wypróbować na buzię, bo tak sobie stoi, a jakoś jeszcze nie próbowałam

Cytat:
może popracuj nad metodą nakładania? czy i tak to nic nie da?
Kiedyś zdążyłam przeklnąć jedwabie i tego typu specyfiki, a potem okazało się, że nie do końca tak to rozprowadzam jak trzeba.
Ja też kiedyś byłam zdania, że jedwab mi obciąży włoski, tym bardziej, że mam tendencję do strąków Natomiast nic takiego się nie dzieje, zastosowany w minimalnej ilości na same końcóweczki nie powoduje takiego efektu

Cytat:
Mam takie zdanie jak i Jigoku - mało treściwy .
Cytat:
Ja go używam tylko na twarz (jedna kropla wystarcza) i czasem na skalp jak mam przesuszony Na włosach wchłania mi się po godzinie
Dziękuję dziewczyny
W takim razie będę go stosować tylko na twarz
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 13:40   #4486
beatgirl
Rozeznanie

GG do beatgirl

Yhh muszę zacząć zużywać swoją vatikę :P też mam shea organiczne, ale nigdy w sumie nie stosowałam go samego bo należy do tej samej grupy co kokos i bałam się że też mi będzie puszyć włosy w sumie najwyższy czas spróbować bo już mi się kończy (stosuje na ciało )

"Nieszczęście dzielone na dwa to o połowę nieszczęścia mniej , szczęście dzielone na dwa to dwa razy więcej szczęścia."
beatgirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 13:40   #4487
renatkq
Raczkowanie

Moje Drogie Ekspertki mam do Was pytanie, ponieważ macie obszerną wiedzę dot. pielęgnacji włosów proszę Was o informacje na temat kosmetyków Kerastase, polecacie jakieś konkretne, czy mają dobry skład dla włosów ? Słyszałam o linii z cementem, co o nich sądzicie ? również ciekawi mnie skład tego złotego elixiru: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-complexe.html
Polecacie czy jednak Kerastase jest u Was na czarnej liście ??
renatkq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 13:42   #4488
mahhysia
Raczkowanie

Cytat:
zmyłam po całej nocy granatową alterrę - dwa razy szampon + mycie odżywką z tej samej serii. Na skalp radical ampułki - i włosy są przepiękne błyszczą są puszyste, końcówki po trzech dniach olejowania wyglądają na bardzo zregenerowane, mam wrażenie że włosów jest więcej, są grubsze i co najważniejsze przestały wypadać, a to dopiero tydzień intensywnej kuracji
fotki!

Cytat:
Ja wczoraj siedziałam po raz pierwszy z masłem shea na włosach - jeszcze nigdy nie miałam tak miękkich i wygładzonych włosów, widzę, że się polubimy. Mogłyby co prawda bardziej błyszczeć, już miewały dni bardziej lśniące - ale i tak jestem zadowolona.
Następnym razem zmieszam z kokosem - samego nigdy go nie używam, bo mnie puszy, ale pamiętam, że po nim błyszczały.
Po kokosie błyszczą hmm, to wędruje na listę must have
mahhysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 13:47   #4489
justusia16
Wtajemniczenie

Nakładam sezam na włosy wypłukane w l'cysteinie już mnie smród tak nie razi jak kiedyś
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 13:49   #4490
Jigoku
Zakorzenienie

Ja siedzę z orzechem, uwielbiam ten olej Do tego przyjemnie się go nakłada po tych ciężkich olejach jak oliwa z oliwek, shea czy avocado

książki
Stary 2012-04-17, 13:52   #4491
vyenna
Zadomowienie

Cytat:
fotki!

Po kokosie błyszczą hmm, to wędruje na listę must have
Nie bierz tego tak dosłownie - kokos był moim pierwszym olejem i widziałąm po nim różnice w błyszczeniu w porównaniu do włosów wcześniej nie olejowanych. Nie używałam go od dłuższego czasu, więc teraz nie wiem jak by włosy reagowały.

Cytat:
Napisane przez beatgirl Pokaż wiadomość
Yhh muszę zacząć zużywać swoją vatikę :P też mam shea organiczne, ale nigdy w sumie nie stosowałam go samego bo należy do tej samej grupy co kokos i bałam się że też mi będzie puszyć włosy w sumie najwyższy czas spróbować bo już mi się kończy (stosuje na ciało )

Moje włosy też nie lubią kokosa, bardzo się po nim puszą - ale po shea efekt odwrotny zupełnie.

szukam: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post33410649

zapuszczam włosy i okazjonalnie odchudzam
vyenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 13:54   #4492
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Moje włosy też nie lubią kokosa, bardzo się po nim puszą - ale po shea efekt odwrotny zupełnie.
U mnie kokos powodował uczulenie i susz, a shea to moje ulubione masło, dlatego od tego czasu z większą rezerwą podchodzę do kupowania olei zgodnie z kategoriami

książki
Stary 2012-04-17, 14:08   #4493
czerwieclipiec
Zadomowienie

Cytat:
Nakładam na suchę włosy Ja mam dwie szczotki - właściwie jedną ukradłam TŻtowi i tą właśnie nakładam oleje :P Używam szczotek KHAJA - kupuję na poznańskiej w Warszawie w pracowni szczotek, u przesympatycznego Pana ceny są bardzo w porządku, szczotki starczają na długo, nie wycierają się i są moim zdaniem lepiej wykonane od fryzjerskich z naturalnym włosiem i przede wszystkim trzy razy tańsze - prowadzą też sprzedaż internetową http://khaja.pl/pl/index.php U mnie cała rodzinka leci teraz na naturalnych szczotkach z dzika , włącznie z dwoma psami i kotem
Oo, zainspirowałaś mnie i już wiem, że niedługo sobie taką ręcznie wykonaną szczotkę sprawię.
czerwieclipiec jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-17, 14:40   #4494
beatgirl
Rozeznanie

GG do beatgirl

Cytat:

Cytat:
U mnie kokos powodował uczulenie i susz, a shea to moje ulubione masło, dlatego od tego czasu z większą rezerwą podchodzę do kupowania olei zgodnie z kategoriami
Dzięki! w takim razie następne dzienne olejowanie (z zostawieniem go na noc na razie poczekam ) będzie masłem shea

"Nieszczęście dzielone na dwa to o połowę nieszczęścia mniej , szczęście dzielone na dwa to dwa razy więcej szczęścia."
beatgirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 15:00   #4495
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez renatkq Pokaż wiadomość
Moje Drogie Ekspertki mam do Was pytanie, ponieważ macie obszerną wiedzę dot. pielęgnacji włosów proszę Was o informacje na temat kosmetyków Kerastase, polecacie jakieś konkretne, czy mają dobry skład dla włosów ? Słyszałam o linii z cementem, co o nich sądzicie ? również ciekawi mnie skład tego złotego elixiru: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-complexe.html
Polecacie czy jednak Kerastase jest u Was na czarnej liście ??
chyba żadna z nas nie stosuje kosmetyków tej firmy.
Mnie osobiście ta firma nie interesuje, za tą cenę wolę kupić kosmetyki do włosów z naturalnym składem, bez silikonów i innej zbędnej chemii.

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 15:13   #4496
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie:
Na ile najlepiej nakładać olej:
-rycynowy.
-z pestek winogron.

Wiem, że u każdego jest inaczej, ale może któraś z was zauważyła lepsze efekty po olejowaniu rycynowym np 30 min zamiast całej nocy.
Właśnie, wiesz, że u każdego jest inaczej, więc wypróbuj sama, co jest dla Ciebie najlepsze

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 15:15   #4497
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
chyba żadna z nas nie stosuje kosmetyków tej firmy.
Mnie osobiście ta firma nie interesuje, za tą cenę wolę kupić kosmetyki do włosów z naturalnym składem, bez silikonów i innej zbędnej chemii.
Ja tak samo
Poza tym jak czytam coś takiego:
Cytat:
Elixir K Ultime to pierwszy tak wszechstronny odżywczy kosmetyk wzbogacony o kompleks czterech luksusowych olejków: kukurydzianego, arganiowego, kameliowego, pracaxi.
To już wolę kupić te olejki i wymieszać i nie płacić za tę wątpliwą przyjemność 130 zł

książki
Stary 2012-04-17, 15:56   #4498
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Wlasnie wiem, ze jest ich duzo, ale chodzi mi o takie, ktorym mozna zaufac (poki co sama nie jestem w stanie tego ocenic).
Bo przyznac trzeba, ze czasem pojawiaja sie w nich dosc oryginalne przepisy...
To moi faworyci :
http://www.empik.com/ziolowa-ksiega-...FQdb3wodTzd-jQ

http://selkar.pl/zielona_apteka_jame..._p_204195.html

http://www.wersalik.pl/sklep/77/324355/0

http://www.gandalf.com.pl/b/sekretni...-recepty-na-B/
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 16:16   #4499
jeanettex3
Raczkowanie

Cytat:
pozazdrościć.

Cytat:

--

warty uwagi?

---------- Dopisano o 01:28 ---------- Poprzedni post napisano o 01:24 ----------

ja bardzo go lubiłam, ale już dawno mi się skończył , na pewno do niego wrócę
Stary 2012-04-17, 16:42   #4500
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Dziewczyny poradzcie jaka maske kupic- wlosy suche, zniszczone po rozjasnianiu i farbowaniu.......myslalam o mlecznej kallosa
Olejuje przed kazdym myciem(posiadam) :amla, vatika migal, kokos, sesa, alterra z granatem
myje szamponem BD albo alterrą, nakladam odzywki po kazdym myciu
wlosy niby mieciutkie, puszyste ale bez polsyku i porowate:chyba od prostowania niestety mam taka nijaka dlugosc (troche za ucho)ze wywijaja sie i musze prostowac

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości