|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część II
co tak cicho jak szczury (
![]() ![]() raz raz, meldować mi się tu jedna za drugą, jak wam weekend mija?
![]() |
#4472 |
Konto usunięte
|
laski jutro tabelkę zapodam wieczorem jak by co
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4473 |
Raczkowanie
|
Moj weekend jak zwykle w pracy, wczoraj dzien dzisiaj noc i troche maratonu mnie czeka bo pozamienialam sie zeby miec 6ostatnich dni lipca wolnych przeprowadzamy mojego meza na stale do mnie (wczesniej pracowal 200km ode mnie i dlatego musial tam pomieszkiwac ale koniec tego).
Powiedzcie mi ile wczesniej przed @ nabieracie wody i ile srednio macie wtedy na +? Ja powinnam dostac za 2 dni a dzisiaj sie waze i mam juz 1kg do przodu. Jak bylam na tabletkach to mialam odwrotnie, woda schodzila i mialam nawet 2,5 kg mniej.
Czas się wziąć za siebie! Odwielorybiam sie... Bylo: 86 kg ![]() Jest: 66 kg /mniej o 20 kg ![]() Ciąża bliżniacza ![]() 8tydz : 67,5kg 20tydz : 70,3kg 30tydz : 77,5kg w dniu porodu : 79,7kg 2tyg po porodzie: 66,6kg |
![]() ![]() |
![]() |
#4474 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lordi, mi przed@waga spada, na jakis 1,5 - 1 tydzień przed mam tak ze 2-3 spadki dzień po dniu po około 0,3-0,4 kg. Nie brałam i nie biorę anty. Po@nie mam żadnych niecodziennych spadków/wzrostów. Ale u każdej z nas inaczej, nie przejmuj sie, poczekaj co bedzie po@, pewnie wszystko zejdzie bez problemów ![]()
start 1 lipiec 2015 - 79,8 kg ![]() ![]() ![]() cel I - 75 kg ![]() cel II -71kg ![]() cel III - 68 kg ![]() cel IV - 65 kg ![]() cel V - 62 kg ![]() Wzrost 168 cm start79,8-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66,9-66-65-64-63-62 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4475 |
Wtajemniczenie
|
oj Puchatku, Puchatku...
ja właśnie skończyłam serię z MelB: rozgrzewka, 15min cardio, 10min na brzuch i ćwiczenia rozluźniające. Cardio w pewnym momencie przerwałam na 3min, żeby odpocząć, bo mi się czarno przed oczami zrobiło, ale jak chwilkę odpoczęłam, to kontynuowałam ćwiczenia ![]() Wczoraj byłam na działce, przygotowałam szaszłyki: cebula, papryka czerwona, biała i zielona, cukinia, pierś z kurczaka (po 3 kosteczki na szaszłyk), wtrząchnęłam ich chyba ze 4. Z grzechów wpadł gołąbek, nie mogłam się powstrzymać ![]() n_a_t_a_l_i_s, widzę, że nas podglądasz od jakiegoś czasu, może dołącz do nas na stałe? napisz coś o sobie ![]()
![]() |
#4476 |
Wtajemniczenie
|
Poszłam jeszcze pospać i już jest lepiej. Jeszcze co prawda kręci mi się we łbie, ale już nie wiszę na muszli
![]() ![]() Lordi ja mam spadki dopiero jak kończy mi się okres tak 4-5 dzień. Czasami potrafi zlecieć naprawdę dużo. A no i ćwiczeń wczoraj nie robiłam bo nie było mnie w ogóle w domu. Wstałam o 4 rano, pojechałam do pracy, a po pracy od razu na grilla pojechałam. No a wróciłam w stanie nie pozwalającym na żadne czynności za wyjątkiem walnięcia się do wyra ![]()
Waga obecnie : 65,0 kg Cel : 65 kg Zostalo: 0,0 kg Zdrowa dieta + spora dawka ruchu Edytowane przez Martuszka85 Czas edycji: 2012-07-22 o 11:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4477 |
Rozeznanie
|
Thenerd na Twoją prośbę spowiedź :
w pt wieczorem % + śmieci w sob wieczorem % + popcorn (średni CAŁY - all by myself) dziś - no właśnie jak może być, aż żal się tu pojawiać i tłumaczyć ![]() Ale nie tracę humoru ![]() ![]() ![]() Mam zaraz grilla i przygotowaną pierś z masą warzyw, ale czuję, że spadku jutro nie będzie ![]() Miłej niedzieli Kochane - ja pojawię się dopiero jutro z rana ![]()
160cm - start 80kg - 11.11.11r. 75kg - I cel osiągnięty 08.12.2011 69,9kg - II cel osiągnięty 27.03.2012 65kg - III cel osiągnięty 31.05.2012 obecnie- 59,6 KG ![]() 60 kg - IV cel 56kg - marzenie ![]() pozostało - 3,6kg |
![]() ![]() |
![]() |
#4478 |
Przyczajenie
|
no to ja też zacznę od spowiedzi:
pt wieczorem: % + śmieci typu chipsy, kremówka ![]() sobota: kac i wciąganie jak odkurzacz wszystkiego co w domu: od delicji, jeżynek, lodów na leczu, rybie owocach kończąc -> normalnie co chwile coś! niestety tak mam na kacu ![]() niedziela: powrót (jak na razie) na dobre tory diety śn- owsianka (4 lyżki) poł jabłka, 2 suche morela i śliwki, łyżka rodzynek, i orzechów, 1/2 szklanki mleka i pół melona sńII- 3 chlebki chrupkie, pomarańcza i jogurt nat zott obiad- barszcz czerwony + krokiet, kotlet schab(120 g) w panierce smażony na oliwie mały ziemniak i surówka z białej kapusty (150g) marchewki(80g)i cebuli (20g) 3 łyżki jogurtu nat i byłam na spacerze (1h) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4479 |
Wtajemniczenie
|
No to będzie pogrom w tabelce
![]() Ja oprócz %, to jadłam zgodnie z dietą. Na grillu jadłam sałatki zamiast kiełbachy. No ale niestety piwa było naprawdę dużo. Więc spodziewam się + w tabelce. Dziś się dałam namówić na naleśniki, tż już tak prosił, niech mu będzie. Z mąki pełnoziarnistej no i kupiłam dżem light. Właśnie tż robi więc zobaczę jak smakują ![]() No i kupiłam tą patelnię z Tefala w Biedronie. Z ciekawości poszłam zobaczyć w Kauflandzie ile taka kosztuje i byłam w szoku - 2 razy droższa ![]() Kupiłam składniki na leczo i dziś będę działać ![]() Naleśniki przepyszne ![]()
Waga obecnie : 65,0 kg Cel : 65 kg Zostalo: 0,0 kg Zdrowa dieta + spora dawka ruchu Edytowane przez Martuszka85 Czas edycji: 2012-07-22 o 14:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4480 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie wiedziałam, że ktoś wie, że Was podglądam ![]() ![]() Ja już wiele razy miałam się przyłączyć do wątku ale chciałam się solidnie przygotować (zakup wagi kuchennej, wagi łazienkowej, podstawowych produktów) zanim to zrobię. Obecnie posiadam już wagę łazienkową i własne warzywa z ogródka ![]() Waga łazienkowa pokazuje katastrofalne liczby, strasznie skacze. Mam bardzo dużą otyłość. Ważę od 105-108kg (pomiary ranne z ostatniego tygodnia), mierzę 170cm wzrostu, mam prawie 27 lat. Od zawsze byłam okrągła. Teraz postanowiłam się wziąć za siebie i jestem w trakcie diagnozowania czy moje kg to wyłącznie moja sprawka czy może ma to również podłoże chorobowe. Ja na % nie mam co zwalać bo pije 2-3 razy w roku albo jedno piwo, albo kieliszek wina. Nie palę papierosów. Słodycze - o tak! Bez kawy nie przeżyję! Ale wydaje mi się że gubi mnie system pracy (pozdrawiam Lordi - też jestem położną), nieregularne posiłki. Potrafię caluśki dzień nic nie jeść tylko pić kawę, nawet nie czuję głodu ale jak wracam wieczorem do domu ... to masakra ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4481 |
Wtajemniczenie
|
n_a_t_a_l_i_s witaj
![]() ![]() ![]() Ja też bez kawy nie przeżyję. Ale jak się pije niesłodzoną to nie ma tragedii. Ja odkąd jestem w wątku nauczyłam się szykować jedzenie do pracy. Nie możesz pracować cały dzień jadąc na samej kawie ![]()
#4482 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Obecnie się tułam po endokrynologach, neurologach i jeszcze paru innych -logach ![]() Co do cukru ... nic nie słodzę od 10lat. Kawę piję z mlekiem koniecznie ale jest mi to obojętne z jakim (w pracy 3.2 bo takowe kupujemy posiadamy ale w domu już 2.0 lub 1.5 ). Przygotowywanie jedzenia do pracy ... to u mnie leży i kwiczy ... Wagę dokupię jak najbardziej! Przyłączam się!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4483 |
Wtajemniczenie
|
Natalis: no widzisz, nic się przede mną nie ukryje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4484 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
dzidzia 27.01.14 ![]() Edytowane przez Baleronowa Czas edycji: 2013-04-14 o 13:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4485 |
Zakorzenienie
|
natalis witamy ;D my jesteśmy tak spostrzegawcze, że widzimi kto nas podgląda ;D Tak jak juz wcześniej dziewczyny pisały da się zorganizowac tak swój dzień i swoje menu żeby pomimo utrudnień związanych z pracą dało się jeść dietetycznie. Grunt to pozytywne nastawienie i nie załamywanie się gdy na wadze zobaczy się zamiast spadku nadwyżkę ;D
Dzisiejsze lody nadrobiłam bieganiem xD zaraz poszukam ćwiczeń z melb albo z tiffany bo ostatnio widziałam ich masę na youtubie xD
#4486 |
Konto usunięte
|
natalis i ja już cię spory kawał czasu widziałam,że nas podglądasz ale widzę,że thenerd mnie wyprzedziła
![]() ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- i polecam Ci stronę o której wspomniała thenerd , ja mam wagę zwykłą wskazówkową nie ważę na niej bo nic nie pokazuje dokładnie więc na internecie dasz rade ![]() ps a wagę można kupić w biedronce teraz bo są ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4487 |
Wtajemniczenie
|
Lecza wyszło mi 2 duże garnki i jeden średni
![]() ![]() Baleronowa ja to się nie cieszę, a pocieszam ![]() ![]() ![]() Martusia dobrze prawisz ![]()
#4488 |
Raczkowanie
|
cześć chudzinki
![]() w końcu do Was wróciłam, mam do nadrobienia 30stron ![]() ![]() w wielkim skrócie w ciągu ostatnich 2 szalonych tygodni: *dostalam się na studia po angielsku do Wrocławia ![]() *znalazłam mieszkanie *spędziłam cudowny tydzień w Augustowie, który skończył się 2dniowym pobytem w szpitalu z powodu zatrucia ![]() *mimo, że nie pilnowałam ściśle diety to na wadze jest 77kg czyli część starej nadwyżki jeszcze została, ale brak nowej ![]() *chciałam wszystko rzucić w ch****ę, "bo po co się tyle męczyć" ![]() * szef wysłał mnie na 3dniową delegację do Krakowa, a moje zadanie polegało na dokładnym notowaniu i nagrywaniu szkolenia dotyczącego zarządzania finansami(wynudziłam się strasznie, połowy rzeczy nie zrozumiałam, ale za to dostałam 100zł premii ![]() no to byłoby chyba na tyle, buziaki dla Was wszystkich ![]() witam nowe koleżanki ![]() i lece nadrabiać wasze posty ![]()
#4489 |
Przyczajenie
|
nie wiem jak wy Dziewczyny ale ja nie lubię weekendów ;/ wtedy moje zdrowe żywienie leży, szczególnie niedziela jest dniem, w którym znajduje pretekst aby zjeść coś słodkiego i zrobić jakieś ustępstwo i tym sposobem ja nigdy nie dojdę do 55 kg
![]() w tygodniu jakoś tak łatwiej, jest to bardziej uporządkowane i rytm posiłków i ilość zachowana, anusiawa "chciałam wszystko rzucić w ch****ę, "bo po co się tyle męczyć" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() idę na wieczorny marsz |
![]() ![]() |
![]() |
#4490 |
Wtajemniczenie
|
Ronja no niestety też tak mam. Cały tydzień ładnie, a w weekend porażka. I to już któryś raz.
Anusiawa gratuluję studiów, no i braku nowej nadwyżki po wyjeździe. Czym się tak zatrułaś?
#4491 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
dzidzia 27.01.14 ![]() Edytowane przez Baleronowa Czas edycji: 2013-04-14 o 13:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4492 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Baleronowa, zazdroszcze tych zakupow ciuchowych ![]() Soldus, jak było na weselu? ![]() Cytat:
![]() ![]() Martuszka, jak sie czujesz? kac juz minał? ![]() u mnie weekend tez grzesznie. ale w piatek byłam z siebie dumna ![]() kupilam sobie karnet na silownie i na basen, mam zamiar chodzic godzine na silownie i po tym isc godzine na basen. Od kiedy jestem tu z wami waga zjechala troche w doł ![]() ![]() ![]() wczoraj zgrzeszylam ciastem drożdzowym z jagodami, a dzisiaj byłam cały dzien u tescia, bo była msza za zmarła mame mojego męza i troszke tez zjadłąm za duzo. obiad jeszcze moze miesciłby sie w normie, ale 2 kawałki ciasta juz nie ![]() zobaczymy przy jutrzejszym wazeniu ile teraz bede miec ![]() ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ---------- czesc natalis i anusiawa ![]()
![]() |
#4493 |
Rozeznanie
|
jeszcze 500 postow i nowa czesc bedzie. Mam nadzieje, ze ja zaczne choc kilo lzejsza.
![]() ![]()
dzidzia 27.01.14 ![]() Edytowane przez Baleronowa Czas edycji: 2013-04-14 o 13:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4494 |
Wtajemniczenie
|
Podaję wagę: 71,9kg.
Wow 0,1kg w dół ![]() Baleronowa wiem, że trzeba się zaprzeć, bo inaczej wieki będę się odchudzać. W najbliższy weekend nic nie planuję, więc postaram się, żeby był w 100% dietetyczny. Crozee dzięki, już jest ok ![]()
#4495 |
Raczkowanie
|
Czesc laski
![]() Waga do tabelki 77kg, postow jeszcze nie nadrobilam, ale postaram sie to dzisiaj zrobic ![]() Martuszka-dzieki ![]() ![]() i jeszcze mam takie pytanko ![]() Milego dnia ![]()
#4496 |
Rozeznanie
|
Hej kochane!
Ćwiczonka wstawię do 10.00 Podaje wagę 79,5 kg !!! Już mi tylko 0,5k brakuje do celu numer I. Ale jestem napalona normalnie mega motywacja!!!! Natalis: nic się przed nami nie ukryje ![]() ![]() thenerd: masz normalnie szczurkowy węch! Ty Holmsie! Trzymam kciuki za mieszkanie, oby wam jak najwięcej wycenili bo remont że hoho! Martuszka, Baleronowa : Pijusy wy jedne! ![]() Baleronowa : Maj kumpela też sobie kogoś szuka online, o statnio faceta poznała. Teraz tak szybko wszyscy żyją że czasami ciężko inaczej... Zresztą ja też męża poznałam online ;P Martuszka : A jednak spadek mimo weekendu ![]() anusiawa : gratuluję dostania się na studia U mnie ... ciężki weekend, byłam u cioci, całkiem nieźle znosi tę chemię ale mimo wszystko obciążenie psychiczne jest. W przyszły weekend kuzynka jedzie, a potem zobaczymy. Laski, we wrześniu na początku mam wesele kuzyna bliskiego = brat cioteczny, a potem urlop. chcieliśmy gdzieś samolotem, ale strasznie wszystko drogie i nie wiem co to wyjdzie. Trochę to dołujące bo cały rok człowiek zapitala i ... ach... no nic. musiałam pomarudzić. Mam swoje ogóraski i pomidoraski! Więc dziś do chrupkiego z wędzonym kutakiem sałatka z ogórków i fety light i pomidorka. Mniam.
#4497 |
Rozeznanie
|
Hej laski, waga do tabelki 93,0 masakra ja również spadek tylko 0,1kg ehh dzisiaj wkońcu piękna pogoda więc trzeba zasuwać z praniem bo nazbierało się tego pełno ;/
![]() |
#4498 |
Rozeznanie
|
Tygodniowy rozkład jazdy.
poniedziałek ćwiczonka z tiffany rothe - cardio boks?? Mega tempo więc 11 minut wystarczy http://www.youtube.com/watch?v=i85WUbYQSbI wtorek Melanie B - trening brzucha ![]() http://www.youtube.com/watch?v=2vqhhaYkDiI dla chętnych także pośladki: http://www.youtube.com/watch?v=rsOwRoaRh4I&featu re=related środa czas na relaks - żart! Dynamiczne rozciąganie http://www.youtube.com/watch?v=x8N5z8-MGLo czwartek brzuszki z tiffany http://www.youtube.com/watch?v=nm1-AuRzZL4 plus dla chętnych udka : http://www.youtube.com/watch?v=0Yn-q...feature=relmfu piątek Melanie B - całe ciało http://www.youtube.com/watch?v=ErfMy...eature=related sobota: znów tiffany - poczuj się jak balerina ![]() http://www.youtube.com/watch?v=-_Yi9...feature=relmfu niedziela jak zwykle free ![]() ![]() Dodatkowo chętne mogą robić a6w. Jedna z dziewczyn pisałą o kręgosłupie. Ja ciągle podkreślam, że każdy robi i le może, na ile pozwala mu lekarz i zdrowie! nic na siłę. MArtuszka: ponieważ jak ja dostałaś ćwiczeniowego świra to możesz sobie dołożyć gdzieś Ewę. Ja planuję w środę, sobotę i niedzielę chyba że się gdzieś będę musiała regenerować. 3 część treningu z Ewą ma być we wrześniowym Shape. ![]() este : Wiem że masz dużo pracy w domu ale kończ z wymówkami i wracaj do ćwiczeń! edit: na szybko za ćwiczenia chcę tylko wyróżnic i przez to dalej zmotywować : Martuszkę (przodownik!!!! ), thenerd (mimo problemów z mieszkaniem daje radę - niech nikt nie szuka więc wymówek bo można jak widać po jej przykładzie), martusia (też ładnie ćwiczy ![]() Oprócz dziewczyn które pilnuję jak baba jaga pochwały należą się także : Baleronowa (widać motywację - czytam twoje ćwiczeniowe posty ostatnio i brawo), crozee. - a może chcecie aby was też pilnować dla motywacji? Tygodniowy rozkład jest przykładowy i każda ćwiczy jak chce. Ja tylko rzucam pomysły i baty daję za lenistwo! Jeśli kogoś pominęłam to przepraszam z góry. Nie mam info o : darialex, feciuch superkas : jak ci idzie ćwiczenie bo też nie znalazłam info, a widzę że pisałaś na forum ogólnie. Od razu mówię że mogłam przeoczyć bo rano tak ogólnie przejrzałam i nie znalazłam.
Be Yourself. Always. Edytowane przez elganja Czas edycji: 2012-07-23 o 08:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4499 |
Konto usunięte
|
Szczurku- Naśmiałam się z tekstu z Kwejka
![]() Ronja- Witaj ![]() Superkas, Wyrafinowany- Zabawa była przednia ![]() Natalis- Witaj ![]() Crozee- Już zaznaję, jak było ![]() Kochane moje! Wróciłam cała i zdrowa ![]() Zacznę od wagi. Do tabeli: 73kg. Na plusie +0,2kg. Nie jest źle. Bałam się, że będzie gorzej. Odwiedzę porządnie wc i będzie po weselu ![]() Co do wesela to było BOSKO! Impreza była niesamowita. Wypiłam tylko kieliszek wina, bo prowadziłam, ale bawiłam się cudownie. Wesele do 6 rano, a poprawiny prawie do 18. Ekipa weselna była niesamowita, pozytywni ludzie, z którymi zabawa była niepowtarzalna! Zabranie ze sobą C. to była trafiona decyzja. Bawił się bardzo dobrze, tańcowaliśmy całą noc, zakolegował się ze wszystkimi i generalnie była zachwycony atmosferą tak samo, jak ja. Do domu dojechałam wczoraj. Odwiozłam świadkową i jej boya do Olsztyna, a potem C. do domu i siebie. Rodzice C. mieszkają jakieś 2 km od moich i właśnie stamtąd się znamy. C. na poprawinach dał nieźle w palnik i spił się całkiem porządnie. Jak go odwoziłam to stwierdził, że za godzinę idziemy biegać. Oczywiście zgodziłam się. Myślałam, że jak zwykle pójdziemy na spacer, albo w ogóle się nie wybierzemy, bo spać pójdzie. Spać nie poszedł, a my nie poszliśmy na spacer, ale na prawdę BIEGAĆ!!!! Po dwóch dniach tańców i jego dwóch dniach picia poszliśmy biegać! Przebiegliśmy 6km bez przerwy (dałam racę), potem jakieś 3km spaceru i potem 4,5km biegu. Szaleństwo! C. to sportowiec, więc dał radę bez problemu, ale że ja dałam radę to niesamowite ![]() Co do zdjęć. Z poprawin mam, ale widać na nich moje zmęczenie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4500 |
Zakorzenienie
|
eleganja, fajne cwiczenia. a czy np 11 minut cwiczen cos da? bo podobno spalanie zaczyna sie po 40 minutach?
a polecacie cwiczenia ewy chodakowskiej? mysle, zeby zaczac robic ![]() dzisiaj siłownia i basen wieczorem ![]() soldus, to wesele rzeczywiscie udane ![]() mam pytanie odnośnie ważenia i tabelki. ja przyszłam niedawno, mam podawać moje wyniki? moja waga startowa to było 96,3 kg jak przyszłam do was w srode ważyłam 93kg dzisiaj ważyłam rano 90,3kg (ale mialam lekkie sensacje żoładkowe, obstawiam, ze waga troszke pojdzie w góre) moj wzrost to 168cm ![]() edit: mam 22 lata cel I 80 kg cel II 70 kg cel III 65kg
A & Z "miłość się wreszcie stała ciałem, które chce trzymać nas za rękę" Edytowane przez crozee Czas edycji: 2012-07-23 o 12:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:27.