Nadchodzi maj, pachnie Saska Kępa a nam od relacji nie zamyka się gęba PM2012cz.XXIII - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-08, 16:04   #4471
a u d r e y
Wtajemniczenie

Dot.: Nadchodzi maj, pachnie Saska Kępa a nam od relacji nie zamyka się gęba PM2012cz

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Relacja z wieczoru panieńskiego

Koleżanka przyszła zrobić mi fryzurę, miałam loki, trochę dziwnie się czułam, bo nigdy nie nosiłam loków, ale dziewczyny chwaliły. TŻet pojechał po moją świadkową i nas zawiózł. Najpierw dziewczyny do mieszkania koleżanki, gdzie odbył się panieński, a mnie do swoich rodziców. Tam się przebrałam w sukienkę, szpilki i TŻet o 20:00 zawiózł mnie do dziewczyn wmawiając mi po drodze, że czeka na mnie striptiz z wygolonym kolesiem w stringach, bleh... Serio, byłam przerażona.

Na dole wisiała kartka dla sąsiadów, ze to wieczór panieński, że wychodzimy o 23ej i żeby uprzejmie nie wzywali policji Na drzwiach była piękna ozdoba z napisem "Wieczór Panieński Ewy", balony i kokardy. Jedna z zaproszonych dziewczyn założyła firmę robiącą Baby Shower i tym podobne imprezy (dekoracje, słodkości, zabawy) i ona robiła całą dekorację na mój wieczór. Wszystko było w kolorach intensywnego różu, czerni i kryszkałków Pięknie!

Na wejście dostałam welon i drinka, którego w sekundę wypiłam do dna (ciągle ze stresu, rozglądając się czy striptizer nie czai się w szafie), a potem następnego na wyluzowanie. Były babeczki, popcakes i piękny tort (słodycze autorstwa kolejnej zdolnej koleżanki) - wszystko super pyszne i w kolorach przewodnich Pokroiłam tort, wyduldałam kilka drinków - były takie jak lubię, słodkie i z bąbelkami

Był konkurs na znajomości panny młodej. Wygrała koleżanka z pracy i nie tylko, z którą mam najlepszy kontakt i świadkowa Później był test na znajomość narzeczonego. Chyba mi dobrze szło, dobrze się trzymałam, ale z perspektywy czasu, nie umiem sobie przypomnieć ani pytań ani odpowiedzi Ale z tego co kojarzę dość dobrze mi poszło. Dostałam w prezencie zabieg do spa na twarz i koszulke nocną - seksowną, ale elegancką Będzie na noc poślubną Później dziewczyny pisały wróżby i ja miałam wylosować tylko 2. Dziewczyny dały mi karty z zadaniami do klubu, miałam wybrać 5 i wykonać w klubie, ale się wykręciłam. Poszłyśmy do klubu, tam piłyśmy drinki i tańczyłyśmy. Muzyka była super więc się wyszalałam.
brzmi jak opis mojego idealnego panieńskiego
dla organizatorek

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
dlatego my zainwestowaliśmy w fotografa a kamerzyste wzieliśmy po kosztach znajomego mojego taty

to tak jak u mnie
lepszego kamerzyste bierzemy na plener, kręcą piękne teledyski lustrzankami

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam problem Mojemu TŻ zapowiedzieli dzisiaj w pracy, że muszą zwolnić 3 osoby z najkrótszym stażem, czyli jego.
I tu pojawia się problem, bo że musi szukać pracy to oczywiste, ale mniej oczywiste jest to gdzie. Bo on by chciał przenieść się w moje rodzinne strony, a mi w sumie wszystko jedno. Chociaż nie... Tutaj mieszkamy sami, ja mam perspektywę na pracę w zawodzie i studia, a tam musielibyśmy się wprowadzić do moich rodziców i zaczynać wszystko od początku... Temat przeniesienia się pojawiał się już kilka razy i w sumie jak mamy podejmować taką decyzję to teraz jest dobry moment, ale mam wątpliwości I na dodatek teściowa się popłakała jak się dowiedziała, że jej kochany synio chce wyjechać...
ojej co za fatalna wiadomość i to przed ślubem przykro mi.
ale wychodzę z założenia że nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło pogadajcie, wypiszcie za i przeciw i na pewno podejmiecie słuszną decyzję
Stary 2012-05-08, 16:17   #4472
(kicia)
Zakorzenienie

Dot.: Nadchodzi maj, pachnie Saska Kępa a nam od relacji nie zamyka się gęba PM2012cz

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
spać

dziewczynki jak ubrani idą Wasi TZ na poprawiny?
biała koszula krawat w kolorze mojej sukienki no i albo czarny garnitur który już ma albo jeśli pogoda będzie ładna to bez marynarki tylko spodnie od ślubnego... U nas np wiem że garniak się nie przyda kolejny bo ma już dwa czarne no i trzeci ten ślubny a bardzo rzadko w nich chodzi no czasem na święta ale zazwyczaj skoczy do kościoła potem się przebiera... więc kupno kolejnego odpada.... wesel też nie przewidujemy w tym roku no być może wpadnie nam jedno... także prawdopodobnie na poprawiny pójdzie w czarnym tym co już ma

Cytat:
Napisane przez morelka1987 Pokaż wiadomość
Też nie chcielismy dlugo kamerzysty, stwierdzilismy że i tak tego nikt nie ogląda. Ale po obejrzeniu plyty ze slubu koleżanki stwierdziłam że chcę jednak mieć Fotografa miałam załatwionego już w czerwcu a kamerzyste dopiero niedawno w marcu
I fotograf bierze 2 tys ( ale to faktycznie najlepszy fotograf w moim mieście i jest otwarty na propozycje, bo reszta - większosć starej daty, za ok 1600 dają 60 zdjęć w tym np. 40 z kościoła a plener w pobliskim parku )
A kamerzyste znalazłam taniego, bierze 100 zł za godzinę i będzie od 15 do 22 czyli 700 zł z dojazdem już

my płacimy 2550 zł za fotografa (w tym roku biorą chyba 2800) ale nie żal mi ani złotówki... a plener mamy ponad 50 km od miejsca zamieszania i są na to bardzo chętni także wolę mieć piękne zdjęcia które wiem że będę oglądać bo kocham robić i oglądać zdjecia a film?? może w rocznice obejrzymy i tyle

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

tylko takie pytanie o ile no wiadomo w dni ślubu długa koszula to obowiązkowo a na poprawiny?? aż żal by mi było go katować w koszuli z długim rękawem jak ja będę paradować w sukience na ramiączkach a tu no 35 stopni w cieniu (co się zdarza w lipcu)
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 16:18   #4473
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Byłam podciąć włosy trochę kudłów mi ubyło Ale za to są zdrowsze

Nasza sesja plenerowa zostaje przeniesiona...na kiedy??? nie wiem! Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu nam się uda- dlatego proszę o kciuki Głównie chodzi o kierownika TŻta, nie chce dac mu wolnego i o nasz nocleg w Monachium!

Strój TŻta na poprawiny- mój TŻ miał garnitur paskowany, który zakupił 4 lata temu. Do tego koszulę w kolorze ecru i krawat pasujący do mojej sukienki (tak sie złożyło, że wszystko to kupił na wesele mojej sis i się przydało).

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 16:23   #4474
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość

Nasza sesja plenerowa zostaje przeniesiona...na kiedy??? nie wiem! Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu nam się uda- dlatego proszę o kciuki Głównie chodzi o kierownika TŻta, nie chce dac mu wolnego i o nasz nocleg w Monachium!

Stary 2012-05-08, 16:23   #4475
melod_y
Zakorzenienie

gosza-

dzieki za odpowiedzi. Chyba poproszę TZ aby pogrzebał w szafie moze ma jakies spodnie od garniaka. Chociaz ma na pewno wiec moze pod tym kontem bede dobierac sukienke aby nie musiec wydawac kolejnych pieniazkow na takie rzeczy.. a innych wesel tez nie przewidujemy na razie..

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 16:25   #4476
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:

tylko takie pytanie o ile no wiadomo w dni ślubu długa koszula to obowiązkowo a na poprawiny?? aż żal by mi było go katować w koszuli z długim rękawem jak ja będę paradować w sukience na ramiączkach a tu no 35 stopni w cieniu (co się zdarza w lipcu)
Mój miał długi rękaw na poprawiny- ale też ślub był na początku kwietnia Osobiście uważam, że poprawiny są luźniejsze, więc i ubiór powinien być swobodniejszy. U nas nawet goście ze strony TŻta przychodzili ubrani tak zwyczajnie normalnie, dużo kobiet w spodniach jak na niedzielę do kościoła.

W ogóle mój TŻ uwielbia tą koszulę, którą miał na poprawinach- zawsze chętnie ja zakłada, praktycznie wszędzie (gy nie ma upałów) ją zakłada. Ma ją już prawie 4 lata i w ogóle się nie sprała, zużyła, ani materiał nie stracił na wartości. Zdecydowanie lepsza jest od ślubnej, a niby z tej samej półki cenowej i gatunkowej.

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 16:25   #4477
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
My na szczęscie byliśmy zgodni w naszej niechęci do filmów z wesel, zdjęcia absolutnie wystarczą żeby opowiedzieć całą historię ślubu. Są tylko dwie rzeczy nad których nagraniem się waham - pierwszy taniec i przysięga.
Moze poprosić kogoś ze znajomych aby nagrał.

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Mi by wystarczyło nagranie jedynie przysięgi przez kogoś z rodziny. Ja nawet nie obejrzałam filmu z mojej studniówki do tej pory. Film ze ślubu obejrzy się raz czy dwa i rzuci w kąt, a wydane na to pieniądze można byłoby przeznaczyć na coś innego.
Ja również nie chciałam kamerzysty. Ale stwierdziłam, że to bedzie pamiątka, nic specjalnego, po prostu nagrane. I aby po latach, miec uwiecznionych, np. rodziców.

Najbardziej skupiłam sie na fotografie.

Cytat:
Dziewczyny mam problem Mojemu TŻ zapowiedzieli dzisiaj w pracy, że muszą zwolnić 3 osoby z najkrótszym stażem, czyli jego.
I tu pojawia się problem, bo że musi szukać pracy to oczywiste, ale mniej oczywiste jest to gdzie. Bo on by chciał przenieść się w moje rodzinne strony, a mi w sumie wszystko jedno. Chociaż nie... Tutaj mieszkamy sami, ja mam perspektywę na pracę w zawodzie i studia, a tam musielibyśmy się wprowadzić do moich rodziców i zaczynać wszystko od początku... Temat przeniesienia się pojawiał się już kilka razy i w sumie jak mamy podejmować taką decyzję to teraz jest dobry moment, ale mam wątpliwości I na dodatek teściowa się popłakała jak się dowiedziała, że jej kochany synio chce wyjechać...
musicie porządnie przegadać sprawę. Jesli Ty masz tu prace, to jednak w ciemno nie wybierałabym sie w inne miejsce, bo z praca tam moze byc ciężej.

Cytat:
Napisane przez kotek6 Pokaż wiadomość
hej
wpadłam się przywitać powiedzieć że żyję
mam pytanie dotyczące spraw ślubnych
ze spraw ślubnych to tż kupił mi wczoraj różowy sweterek na sesje i na salę na ślub (jak w bolerku będzie mi za chłodno boja ogólnie strasznie zmarzluch jestem ) wygada on tak no i na człowieku tak jak na tej modelce no i pokazałam go mamie i zaczęła krzyczeć że to nie dyskoteka ze mam się nie ważyć to brać na ślub :/ i smutno mi czy on jest taki zły ? czy na salę albo na zdjęcie mogę go mieć ? chciałam różowy akcent a sam już nie wiem sukienkę mam prostą koronkową coś jak rozszerzana rybka
Sweterek bardzo ładny. Zostawiła bym go na sesję. Na sali moze byc ciepło, wiec moze go i tak tam nie założysz.

Cytat:
Napisane przez chocolate muffin Pokaż wiadomość
mój ulubiony ślubny look - duużo wszystkiego

A co do butów.. moja teściowa by się chyba przewróciła, jakbym wyskoczyła w kolorowych ale pewnie by się nie odezwała przy mnie.
Moja powiedziała, że to już całkowite przegięcie i ona tego nie rozumie Dotego ostatnio pytała mojej mamy (zamiast mnie) jaka mam sukienkę i czy mam cos na ramiona, bo babcia Tż bedzie zbulwersowana jesli nie bede miała okrytych ramion Ale mam to gdzieś, nie bede na nikogo patrzeć

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 17:24   #4478
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 17:25   #4479
Dancing_Lady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agis88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny do konca tygodnia musze sie ostatecznie zdecydowac na kolor szarfy, niby jestem za czarna, mam juz nawet koncepcje na bizu ale waham sie jeszcze troche, doradzcie biala czy czarna?
Wg mnie ładniej wygląda z białą

Cytat:
Ojej, ale mi przykro Róbcie tak, żeby to WAM było dobrze. Niedługo będziecie rodziną i nie ma co patrzeć na mamę czy teściową, tylko na to, gdzie Wam będzie się lepiej żyło.

Odnośnie kamery i filmu z różnych uroczystości - powiem Wam, że ja lubię do tego wracać i zdarza się, że kilka razy w roku u nas w domu ogląda się, a to wesele kuzynki, a to koleżanki, studniówkę, komunię, jakieś nagrania z imprez rodzinnych Ja to po prostu lubię, moja rodzina też i nie wyobrażam sobie, żeby na ślubie i weselu miało nie być kamery. Inna sprawa, że z tym chyba troszkę cenowo przesadziłam... ale jak oglądałam wypociny za kwotę 1500 zł -2000 zł to mnie szlag trafiał. Jak już miałam wybulić, to wolałam dać trochę więcej, a przynajmniej widzieć fajny efekt. Płacimy razem 5000 zł za fotografa i kamerzystę (w tym są mikroporty dla nas, księdza, wysięgniki i oczywiście dwóch kamerzystów na ślubie i kilku fotografów).

Ale mam stresa. Zaraz wychodzimy na pierwszą w naszym życiu, indywidualną lekcję tańca. Zaczniemy sobie chodzić tak raz w tygodniu, może co drugi tydzień, bo Tż nie ma na to zbytnio ochoty. Boję się jak cholera, bo nie wiem czego się spodziewać. Jeszcze facet powiedział, że na początku pokażemy mu co potrafimy. Ja mówię, że naprawdę nie ma co pokazywać, a on w śmiech No kurczę, ja naprawdę w tańcach towarzyskich czuję się jak ostatnia łamaga Trzymajcie kciuki, żebym się nie zbłaźniła

I think I wanna marry you...

Dancing_Lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 17:27   #4480
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Ja tam nie czuję, że jeszcze dużo czasu. Wręcz przeciwnie My mamy co załatwiać, bo zaczęliśmy zapraszać i zajmie to trochę czasu.
Podeślesz mi na priv Twoją listę od kucharza? Chcę zobaczyć jak to u kogoś innego wygląda I na ile osób jeszcze.
Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
gosiulka ja też bym prosiła o PW z listą od kucharza, sami niebawem musimy się wybrać do naszej kucharki . Też mamy (niestety) duże wesele...
Wyślę Wam tylko dziś późno wieczorem albo jutro dopiero bo teraz pisze pracę na zaliczenie i nie mam czasu przepisać tej listy na komputer a akurat tutaj nie mam skanera
Ale najpóźniej jutro napewno prześlę Liste mam na 180 osób
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 17:44   #4481
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dancing_Lady Pokaż wiadomość
Odnośnie kamery i filmu z różnych uroczystości - powiem Wam, że ja lubię do tego wracać i zdarza się, że kilka razy w roku u nas w domu ogląda się, a to wesele kuzynki, a to koleżanki, studniówkę, komunię, jakieś nagrania z imprez rodzinnych Ja to po prostu lubię, moja rodzina też i nie wyobrażam sobie, żeby na ślubie i weselu miało nie być kamery. Inna sprawa, że z tym chyba troszkę cenowo przesadziłam... ale jak oglądałam wypociny za kwotę 1500 zł -2000 zł to mnie szlag trafiał. Jak już miałam wybulić, to wolałam dać trochę więcej, a przynajmniej widzieć fajny efekt. Płacimy razem 5000 zł za fotografa i kamerzystę (w tym są mikroporty dla nas, księdza, wysięgniki i oczywiście dwóch kamerzystów na ślubie i kilku fotografów).

Ale mam stresa. Zaraz wychodzimy na pierwszą w naszym życiu, indywidualną lekcję tańca. Zaczniemy sobie chodzić tak raz w tygodniu, może co drugi tydzień, bo Tż nie ma na to zbytnio ochoty. Boję się jak cholera, bo nie wiem czego się spodziewać. Jeszcze facet powiedział, że na początku pokażemy mu co potrafimy. Ja mówię, że naprawdę nie ma co pokazywać, a on w śmiech No kurczę, ja naprawdę w tańcach towarzyskich czuję się jak ostatnia łamaga Trzymajcie kciuki, żebym się nie zbłaźniła
My tez wybulilismy za kamerzyste bo lubimy filmy i chce miec krotki a piekny.. takze pod tym wzgledem nie oszczedzalismy.

Powodzenia na tancach! fajnie bedzie zobaczycie

Dziewczynki, Wy sie tak dobrze znacie na wszystkim Czy te buciory pasuja do tej sukienki?
na przykład jeszcze z brązowym skórzanym paskiem?

Kupiłam je sobie i nie wiem do czego je dopasować
( a nie chce wydawac kasy na nowe buty i kiecke... wole wydac juz na sama sukienke tylko nie wiem jaka )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sukienka.jpg (68,6 KB, 60 załadowań)

Edytowane przez melod_y
Czas edycji: 2012-05-08 o 18:07
Stary 2012-05-08, 17:52   #4482
Madziuniusia
Zakorzenienie

witam się najedzona obiadem... o tej porze

Pomyśleć, że mieszkam z mamą emerytką... Powinnam wracać i obiad powinien na mnie czekac cieplutki na stole. Ale nie- najpierw musiałam ogarnąć kuchnię i ugotować obiad...
Stary 2012-05-08, 17:53   #4483
melod_y
Zakorzenienie

magdalennne- trzymam kciuki za podjecie dobrej decyzji.. Niestey w zyciu sa momenty kiedy musmy cos zakonczyc aby zaczac nowe zycie. Bedziecie razem, to jest najważniejsze.. a to gdzie? Mysle ze tu czy tam na pewno sie Wam z czasem ulozy. Trzymam mocno kciuki

Stary 2012-05-08, 17:54   #4484
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Relacja z wieczoru panieńskiego
ach, nie mogę się już doczekać mojego panieńskiego a jak TŻtowi minął kawalerski?

Cytat:
Napisane przez morelka1987 Pokaż wiadomość
Zdjęcia wstawaiałam dwa tygodnie temu, ale specjalnie dla Ciebie wstawię jeszcze raz To są buty taneczne.
bardzo ładne, wyglądają na wygodne. Będziesz miała jeszcze jakiś akcent w tym kolorze?
Cytat:

Dziewczynki, Wy sie tak dobrze znacie na wszystkim Czy te buciory pasuja do tej sukienki?

jasne, że pasują! Bardzo pasowałyby też moim zdaniem koturny i wszelkie sandałki. Śliczna ta kiecuszka
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 17:56   #4485
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
witam się najedzona obiadem... o tej porze

Pomyśleć, że mieszkam z mamą emerytką... Powinnam wracać i obiad powinien na mnie czekac cieplutki na stole. Ale nie- najpierw musiałam ogarnąć kuchnię i ugotować obiad...
biedulko...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-08, 17:56   #4486
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
My tez wybulilismy za kamerzyste bo lubimy filmy i chce miec krotki a piekny.. takze pod tym wzgledem nie oszczedzalismy.

Powodzenia na tancach! fajnie bedzie zobaczycie

Butki superowe, i kiecuszka taka zwiewna Ale akurat te butki do tej kiecy wydają mi się trochę za ciężkie
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 17:57   #4487
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
jasne, że pasują! Bardzo pasowałyby też moim zdaniem koturny i wszelkie sandałki. Śliczna ta kiecuszka

chcialabym na sesje ja zakupic bo jest tania, a buciki sa moje... moze nawet bym miala na panienski taki look?
Tylko chce sie upewnic ze wszystko w tym stroju gra

Stary 2012-05-08, 17:58   #4488
Kessi_86
Wtajemniczenie

Gosza mocne aby się udało

Co do sroju TŻ na poprawiny to mój kupił sobie w kwietniu garnitur na wesele także już ma no i do tego koszula jak zimno to na długi rękaw jak ciepło to krótki ale tu możemy wybierać bo moja mamuś szyje koszule męskie

Co do listy produktów na wesele to masakra sama mam taką listę i jest to 8 stron podaniowych razem z ciastem i owocami, i któraś z was dobrze powiedziała że potrzebny jest magazyn na trzymanie tego sama już nie mam gdzie tego ustawiać
Stary 2012-05-08, 17:58   #4489
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Butki superowe, i kiecuszka taka zwiewna Ale akurat te butki do tej kiecy wydają mi się trochę za ciężkie
bo wlasnie tego sie boje. Ale w realu maja jasniejszy odcien i sa leciutkie i zgrabne.

tylko taki problem ze buty sa moje... a nowa kiecke kupowac i buty... no splukam sie totalnie.. a jakos nie moge ladnej sukienki taniej znalezc tylko ta mi sie spodobala... :/

Edytowane przez melod_y
Czas edycji: 2012-05-08 o 18:01

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-08, 18:10   #4490
morelka1987
Zadomowienie

Cytat:

bardzo ładne, wyglądają na wygodne. Będziesz miała jeszcze jakiś akcent w tym kolorze?
Będę mieć bukiet czerwony i może we włosach czerwonego kwiatka
Stary 2012-05-08, 18:10   #4491
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
bo wlasnie tego sie boje. Ale w realu maja jasniejszy odcien i sa leciutkie i zgrabne.

tylko taki problem ze buty sa moje... a nowa kiecke kupowac i buty... no splukam sie totalnie.. a jakos nie moge ladnej sukienki taniej znalezc tylko ta mi sie spodobala... :/
Znam ten ból. Też szukam kiecki w jakiejś nie powalającej cenie, bo wesela nam się sypnęły i przydałoby się z dwie zakupić. I jak już mi się coś podoba, to mnie cena zabija

A tak w ogóle obgadałam dzisiaj bukiet ślubny Będzie z pomarańczowych/rudych (taki jakiś kolor ) cantedesek z jasną eustomą, żeby złamać kolor trochę. Nie powinnam się zakichać przy nim
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 18:21   #4492
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:

moim zdaniem one pasują i będzie to ladnie wyglądać. Takie zwiewne sukienki ubieram nieraz na wesela i do tego klasyczne czółenka i zawsze to pasuje. Wszystko zależy od looku, jaki obierzesz. Jakieś ładne, wieczorowe uczesanie typu loki, czy coś w ogóle w tym stylu (koko-lok ), taka kiecka i będziesz super laseczka
Stary 2012-05-08, 18:27   #4493
niusia_87
Zakorzenienie

cześć
gosza trzymam kciukasy

dzwonił i do mnie pan fotograf, wymyślił plener jutro, nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać, TŻ pracuje na II zmianę...

fotograf zaproponował środę za tydzień

muszę to obgadać z panem mężem

oraz miejscówkę pleneru
wymyśliliśmy góry
  • TŻ Wisła lub okolice, bo blisko
  • a mi Wisła nie kojarzy się zbyt, widziałam zdjęcia jednej pary z Czantorii i porażka (inny fotograf)
  • fotograf zaproponował skalne miasteczko
  • myślałam o Morskim Oku
  • teraz przyszedł mi pomysł, zapomniałam, najwyższy szczyt w Czechach
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 18:28   #4494
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kessi_86 Pokaż wiadomość
Co do listy produktów na wesele to masakra sama mam taką listę i jest to 8 stron podaniowych razem z ciastem i owocami, i któraś z was dobrze powiedziała że potrzebny jest magazyn na trzymanie tego sama już nie mam gdzie tego ustawiać
Wcale się nie dziwię... U mnie była panika, że pepsi się w lecie popsuje, a ma czekania 3 miesiące. W końcu ich przekonałam i stanęła u babci w piwnicy. Mam nadzieję, że się nie zepsuje, bo będą mieli satysfakcję...

I dziękuję za wsparcie TŻ na koniec pokłócił się jeszcze z mamą, więc atmosfera jest ogólnie do bani Nie wiem jeszcze co zrobimy
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 18:32   #4495
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
cześć
gosza trzymam kciukasy

dzwonił i do mnie pan fotograf, wymyślił plener jutro, nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać, TŻ pracuje na II zmianę...

oraz miejscówkę pleneru
wymyśliliśmy góry
  • a mi Wisła nie kojarzy się zbyt, widziałam zdjęcia jednej pary z Czantorii i porażka (inny fotograf)
  • myślałam o Morskim Oku
Nad morskim okiem musi być bosko ale jak tam wejść w sukni

Stary 2012-05-08, 18:32   #4496
sloneczko740
Rozeznanie

dopiero wróciłam ze szpitala cały dzień tam spędziłam.. ehm głowa mne boli spać mi się chce i wogóle jest fatalnie....
siostra mojego teża ciągle pod kroplówkami leży ciągle wymiotuje szkoda mi jej a nie mam jak jej pomóc jedynie moge obok niej posiedzieć

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość

Słoneczko: te paznokcie są niezbyt ładne - kształt frencha, łopatki (niewypiłowane boczki), czasem za bardzo naciaprane ozdób I jak Micia mówiła brak kamuflaża do frencha. Nawet te jednokolorowe są źle zrobione, bo powierzchnia nierówna co widać po załamaniu światła To mówię ja, osoba po kursie przedłużania paznokci i troszku doświadczenia w tej branży. Nie chcę, żeby Ci było przykro, ani się wymądrzać, ale osoba której fotki paznokci wstawiłaś ma może i potencjał ale powinna się doszkolić
ja się na tym nie znam czy dobrze zrobione czy nie ale dziękuje bardzo za radę
Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
uuu biedna

Masz zamiar robić tam paznokcie?

nie ja tam paznokci nie będę robiła.. tylko pokazałam wam strone może coś was zainspiruje na wasze ślubne paznokcie ale patrze że chyba ta strona to nie wypał....
dziewczyny jak macie jakieś ciekawe strony z paznokciami ślubnymi to pokażcie bo ja nie moge dla siebie nic znaleść
sloneczko740 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 18:33   #4497
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
cześć
gosza trzymam kciukasy

oraz miejscówkę pleneru
wymyśliliśmy góry
  • myślałam o Morskim Oku
Niusia to skalne miasteczko to to w czechach?
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-08, 18:38   #4498
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
cześć
gosza trzymam kciukasy

oraz miejscówkę pleneru
wymyśliliśmy góry
  • myślałam o Morskim Oku
góry, bardzo fajny pomysł na pewno będziecie mieli super sesję. A Morskie Oko też mi się podoba

Dziewczynki, potrzebuję porady i Waszej opinii

Mam suknię ekri, taki ciemniejszy ekri. Na tle białych rzeczy wygląda nieciekawie - jakby była zżółknięta i stara. No ale sama w sobie wygląda świetnie i moja karnacja dobrze sie z nią komponuje, Totez stwierdzilismy z TŻ, że weźmiemy pokrowce ekri (podobny odcień), co by moja suknia na starą nie wyglądała podczas wesela. Zamowilismy pokrowce i całą dekorację, ale przypomnialo mi się, że przecież obrusy na sali są śnieżnobiałe. Dzwonilam na salę, nie mają ekri obrusów. Obdzwoniłam wszystkie możliwe miejsca, nigdzie nie mają takich obrusów. TŻ mówi, żeby zostawic te białe obrusy, moze nie będzie się to rzucać w oczy, ale ja teraz nie wiem,czy to dobry pomysł, w koncu pokrowce będą ekri, suknia ekri i na tle obrusów wszystko będzie sprawiało wrazenie zżółkniętych. Na filmie i foto też.
Nie moge nigdzie takich obrusów znaleźć, juz wpadlam nawet na pomysl,zeby uszyć tylko co ja potem z nimi zrobie

zostawić te białe obrusy? moze nie będzie tak źle?

Edytowane przez kilianna
Czas edycji: 2012-05-08 o 18:46
Stary 2012-05-08, 18:40   #4499
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
góry, bardzo fajny pomysł na pewno będziecie mieli super sesję. A Morskie Oko też mi się podoba

Dziewczynki, potrzebuję porady i Waszej opinii

Mam suknię ekri, taki ciemniejszy ekri. Na tle białych rzeczy wygląda nieciekawie - jakby była zżółknięta i stara. No ale sama w sobie wygląda świetnie i moja karnacja dobrze sie z nią komponuje, Totez stwierdzilismy z TŻ, że weźmiemy pokrowce ekri (podobny odcień), co by moja suknia na starą nie wyglądała podczas wesela. Zamowilismy pokrowce i całą dekorację, ale przypomnialo mi się, że przecież obrusy na sali są śnieżnobiałe. Dzwonilam na salę, nie mają ekri obrusów. Obdzwoniłam wszystkie możliwe miejsca, nigdzie nie mają takich obrusów. TŻ mówi, żeby zostawic te białe obrusy, moze nie będzie się to rzucać w oczy, ale ja teraz nie wiem,czy to dobry pomysł, w koncu pokrowce będą ekri, suknia ekri i na tle obrusów wszystko będzie sprawiało wrazenie zżółkniętych. Na filmie i foto też.
Nie moge nigdzie takich obrusów znaleźć, juz wpadlam nawet na pomysl,zeby uszyć tylko co ja potem z nimi zrobie
rozdasz gościom
Stary 2012-05-08, 18:43   #4500
chocolate muffin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tusia_m Pokaż wiadomość

Dziewczyny z Częstochowy i okolic - mam do Was ważne pytanie Czy któraś z Was była może w Centrum odzieżowym Konopiska? Znajomy TŻta powiedział, że można tam kupić całkiem fajny garniak za dobrą cenę.... Chciałabym poznać opinie osób, które tam były, ponieważ w jedną stronę mam gdzieś ok. 2,5 godz. jazdy.... więc zależy mi, żeby nie jechać tam na darmo Z góry dziękuję za odpowiedzi
Byłam jakiś tydzień temu w poszukiwaniu sukienki dla babci. Garniturów od groma, ale tak pobieżnie zajrzałam tylko do kilku sklepów zapytać czy szyją takie małe :P Ale te co były podobały mi się. Wiesz, tam co kilka dni są dostawy towaru, także nie wiem co będzie tam teraz. Nie wiem czego konkretnie szukacie. 2,5 godziny jazdy to dużo, nie wiem czy się opłaca, nie zagwarantuje Ci że znajdziecie coś dla siebie. Ale konopiska mają bardzo dobrą opinię i ceny na prawdę niewygórowane. My osobiście tam nie kupowaliśmy garnituru jeszcze nigdy.

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość

Ja nie z tamtych stron co prawda, ale ostatnio koledzy TŻ się tam wybrali po tym jak usłyszeli podobne informacje od kogoś - wrócili wściekli i z pustymi rękami, bo nic im się nie podobało i generalnie jakość i ceny nie przystawały do opowieści.

Ale to tak z drugiej ręki, pewnie częstochowianki mają pewniejsze informacje.
Jak szukali garniaków z Vistuli albo Pierre Cardin.....

Cytat:
Nad morskim okiem musi być bosko ale jak tam wejść w sukni
Normalnie :P po takim płaskim asfalcie idzie się bardzo łatwo, tylko trochę trzeba się nadeptać. Ewentualnie można bryczką podjechać.

Edytowane przez chocolate muffin
Czas edycji: 2012-05-08 o 18:46
chocolate muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości