Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-19, 07:08   #4471
blanche_
Rozeznanie

Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV

Cytat:
Napisane przez cacajuate Pokaż wiadomość
Tzn jak? Bo ona ma wydmy itd, to taka raczej typowa pustynia

To zalezy, co masz na celu.
Myslalam ze kazda mnie wiecej wyglada tak http://upload.wikimedia.org/wikipedi...e/Sahara_3.jpg

Najważniejsze jest żeby zoptymalizować regeneracje i ew. pyrgnąć półmaraton w sierpniu.
Siłowe mam 3/4 razy w tygodniu, a biegowe chciałbym robić ze 3 i nie wiem jak to upchnąć
Stary 2015-06-21, 16:10   #4472
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dot.: bieganie po artroskopii kolana

Hej, wczoraj polmaraton we Wrocławiu zyciowka pobita ponad 6minut,1:40:31!!! Nieduzo braklo do zlamania ale i tak to bylo cos tak dobrze nie bieglo mi sie chyba nigdy, bieg idealny doslownie moze troche zaspana pierwsza dyszka ale balam sie ze umre potem

Teraz jestem na etapie kupna nowych butow.... Ehhh

Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-21, 16:13   #4473
Klaudiad18
Wtajemniczenie

Wow gratulacje!!!!
Klaudiad18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-21, 22:40   #4474
tanzanka
Zadomowienie

Łaaaał gratuluje!! Też biegłam i też uważam że było suuuper i nowe buty rownież na horyzoncie
tanzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 09:38   #4475
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hej, wczoraj polmaraton we Wrocławiu zyciowka pobita ponad 6minut,1:40:31!!! Nieduzo braklo do zlamania ale i tak to bylo cos tak dobrze nie bieglo mi sie chyba nigdy, bieg idealny doslownie moze troche zaspana pierwsza dyszka ale balam sie ze umre potem

Teraz jestem na etapie kupna nowych butow.... Ehhh

Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
Piękny wynik Gratuluję!!!

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 15:34   #4476
maalinkaa90
Zadomowienie

Wow! Tez gratuluje!
maalinkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 22:55   #4477
waleriag
Raczkowanie

W czym biegacie?

Mam pytanko co ubieracie do biegania? Przebiegam sporo km i ostatnio zmieniłam trasę, na bardziej uczęszczaną przez ludzi. Pocę się niesamowicie, już nie chodzi o koszulkę, ale o spodnie. W kroku robią się mokre i dziś usłyszałam, mamo zobacz pani się osiusiała...Problemu nie ma przy ciemnych spodniach, ale jak jest gorąco to one grzeją. Macie coś sprawdzonego?
waleriag jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-06-28, 17:02   #4478
3157a67d1d934f0506c976ba0ef558d7d1211d34_658382e67595e
Konto usunięte

Dzisiaj pierwszy raz 15km, czas 1:28:30. Powoli półmaraton w październiku staje się realny.
3157a67d1d934f0506c976ba0ef558d7d1211d34_658382e67595e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 10:06   #4479
madziocha
Zadomowienie

[1=3157a67d1d934f0506c976b a0ef558d7d1211d34_658382e 67595e;51907705]Dzisiaj pierwszy raz 15km, czas 1:28:30. Powoli półmaraton w październiku staje się realny. [/QUOTE]

ładny czas, brawo.
U mnie w sobotę pierwszy raz 14 km w 1h36 i też rozważam półmaraton we wrześniu.... Zobaczymy.
Korzystam z darmowych planów treningowych na www.motivato.pl - dają mi tam nieźle w kość ale są efekty
madziocha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 23:38   #4480
otka_a
Raczkowanie

GG do otka_a
Dot.: W czym biegacie?

W taką pogodę? krótkie leginsy albo krótkie spodenki z materiału szybko odprowadzającego wilgoć
otka_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 08:02   #4481
Martita_M
Przyczajenie

Krótkie luźne spodenki z materiały który szybko odprowadza wilgosć. Ja mam takie na rower FOXa
Stary 2015-07-01, 10:02   #4482
magdam_90
Raczkowanie

Hm, a jkie to sa spodenki które odprowadzają wilgoć? chodzi o te jakieś termo coś tam?
magdam_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 12:35   #4483
maalinkaa90
Zadomowienie

Wow, jestem pod wrazeniem! Moim marzeniem jest na razie dycha..
maalinkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 13:09   #4484
La Monica
La Moderatoiure

A mnie zaczęły wczoraj w trakcie biegu boleć kolana, pod miesiącu systematycznego biegania (co drugi dzień). Co robię źle?
Czytałam artykuły na ten temat. Nie rozgrzewam się, ale nie biegnę szybko/intensywnie na początku, zaczynam powoli. Za to rozciągam się zawsze nawet po 20 minut po biegu. Biegam w mieście, może tu jest problem (asfalt) ? Nadwagi też nie mam.

Gotuję
La Monica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-02, 05:49   #4485
madziocha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez La Monica Pokaż wiadomość
A mnie zaczęły wczoraj w trakcie biegu boleć kolana, pod miesiącu systematycznego biegania (co drugi dzień). Co robię źle?
Czytałam artykuły na ten temat. Nie rozgrzewam się, ale nie biegnę szybko/intensywnie na początku, zaczynam powoli. Za to rozciągam się zawsze nawet po 20 minut po biegu. Biegam w mieście, może tu jest problem (asfalt) ? Nadwagi też nie mam.
Mi też często dokuczały kolana. Piję 4flex na stawy (najlepiej w koktajlu bo smak nie jest zbyt owocowy) no i rozgrzewka przed bieganiem to wazna sprawa - krążenia kolanami, skip A B itd. Zauważyłam, że jak byle jak rozgrzeję też ramiona, to polem mnie łupią w czasie dłuższych biegów. Nawet jeśli zaczynasz truchtem, to powinnaś się rozgrzać. Poza tym chodze na saunę fińską 1 w tygodniu i to mi tez pomaga na różne bóliki Aha, no i też biegam po asfalcie.

---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:45 ----------

Cytat:
Napisane przez magdam_90 Pokaż wiadomość
Hm, a jkie to sa spodenki które odprowadzają wilgoć? chodzi o te jakieś termo coś tam?
magdam, takie z cienkiego materiału - nawet w decathlonie jest bardzo duży wybór. Ja mam takie co są jakby zbublowaniem krótkich getrów a na to są luźne spodenki, takie jak piłkarze noszą chodzi mi o coś w ten deseń http://www.decathlon.pl/spodenki-fit...d_8340977.html Przez to nawet jak się spocisz to nic nie widać. No i taka sama koszulka, ja najbardziej lubię takie bez ramion - też mam kilka z decathlonu i fajnie się sprawdzają. Na upały im cieńsze tym lepiej. Można też biegać w topie/biustonoszu sportowym No i jasne kolory, czarny przyciąga słońce.
madziocha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-02, 09:00   #4486
LadyWhisper
Zakorzenienie

mnie luźne spodenki na maksa obcierają w sensie, są za krótkie i udem o udo - na ostatniej połówce się tak załatwiłam, że dopiero po tygodniu mogłam spodnie normalne założyć, miałam obtarte do krwi (jak przybiegłam na metę to nie wiedziałam, czy dostałam @, czy z ud - okazało się, że z ud tak krwawiłam ) dlatego od teraz będę biegać na biegach tylko w takich do połowy uda
http://www.kalenji-running.com/fr-FR...-print-8325219
mam te i je ubóstwiam, szkoda, że nie ma więcej kolorów

Stary 2015-07-02, 09:53   #4487
staska_stasia
Zakorzenienie

Hmm, są chyba takie jakby "podwójne" spodenki. Czyli na wierzchu luźne szorty a pod spodem takie dopasowane do ciała jakby krótkie legginsy (to się chyba "potnik" nazywa). I te pod spodem wystają spod szortów. Kilka razy takie rzeczy widziałam, mój brat ma coś podobnego (tylko że jego "legginsy" nie wystają spod szortów, bo szorty są dłuższe) i sobie chwali (a nogi ma dosyć potężne i umięśnione i też by się zacierał w czymś krótszym). Podobno mimo dwóch warstwa wcale nie czuje się tak gorąca.
staska_stasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-02, 10:13   #4488
LadyWhisper
Zakorzenienie

mam też i takie, ale się podwija ta dolna warstwa i i tak nic to nie daje. Cza schudnąć

Stary 2015-07-02, 12:07   #4489
waleriag
Raczkowanie

No u mnie też coś krótkiego się nie sprawdza, ostatnio też solidnie uda sobie poobcierałam. Mimo,że już nadwagi nie mam(!!!!). Uda mam dość rozbudowane. Kiedyś, gdy ważyłam 80 kg, nie miałam takich problemów, teraz, gdy 20 kg mniej masakra. Dlatego też preferuję coś dłuższego. Zamówiłam sobie getry termiczne 3/4 dziś planuję 10 km pokonać zobaczę jak się sprawdzą. A na ból kolan proponuję zrobić dzień regeneracji, albo dwa. Mi pomaga, bo jak czasami przebiegnę tydzień bez odpoczynku to też się odzywają.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-02, 22:53   #4490
otka_a
Raczkowanie

GG do otka_a

Cytat:
mam też i takie, ale się podwija ta dolna warstwa i i tak nic to nie daje. Cza schudnąć
Jak to nic nie daje?! Ja dziś kupiłam specjalnie na weekendowy bieg bo w czarnych na 3/4 chyba bym umarła w taki upał... Jak sobie obetrę uda to tak czy siak umrę :P

A patenty typu smarowanie oliwką albo obsypywanie talkiem takich miejsc jak właśnie góra ud testowałyście?
Stary 2015-07-03, 09:23   #4491
waleriag
Raczkowanie

Mi to nie pomaga. Jak chodzę to nie mam takiego problemu, ale zawsze w granicach 8 km przy bieganiu czuję obcieranie. Oliwka wpija się w skórę, talk by był może dobre, ale widać go ....
Stary 2015-07-03, 10:26   #4492
LadyWhisper
Zakorzenienie

otka, pewnie działa (swoją drogą po tym jak we Wro się tak załatwiłam na początku w dzień tylko mąka ziemniaczana i zasypka dla dzieci potem dopiero octanisept i nivea tłusta, jak już zaczeły się powoli strupki robić), ale na połówce czy maratonie musiałabym chyba co kilometr stawać i się zasypywać..... Także legginsy do połowy uda i jazda, niestety. Nawet wczoraj na człapiących 12km się obtarłam masakra. Szkoda, że Nessi mają takie drogie bo bym kilka par kupiła;/

Stary 2015-07-03, 11:09   #4493
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cześć

Chciałabym do Was dołączyć Kiedyś biegałam przez jakiś czas, jednak brak czasu, wyjazdy, wymówki, etc. spowodowały, że przestałam. Chciałabym wrócić do biegania, mam nadzieję, że z Waszą pomocą Nie byłam może na jakimś super etapie, biegałam po 4-5km, teraz to pewnie kondycja jest w piwnicy i muszę zaczynać od początku...

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 22:19   #4494
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Dziewczyny macie jakies zlote rady dla początkującej? Ewentualnie jakies strony dla początkujących biegaczy?

Nie gniewac się- piszę z kalkulatora!

Uczę się cierpliwości
Stary 2015-07-03, 22:22   #4495
dubay
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie jakies zlote rady dla początkującej? Ewentualnie jakies strony dla początkujących biegaczy?

Nie gniewac się- piszę z kalkulatora!
fitandpassion.blogspot.co m/2015/02/co-z-tym-bieganiem.html poczytać, przejrzeć i powodzenia!
dubay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-03, 22:23   #4496
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dubay Pokaż wiadomość
fitandpassion.blogspot.co m/2015/02/co-z-tym-bieganiem.html poczytać, przejrzeć i powodzenia!

Wielki dzieki!

Uczę się cierpliwości
Stary 2015-07-04, 19:51   #4497
otka_a
Raczkowanie

GG do otka_a

Cytat:
otka, pewnie działa (swoją drogą po tym jak we Wro się tak załatwiłam na początku w dzień tylko mąka ziemniaczana i zasypka dla dzieci potem dopiero octanisept i nivea tłusta, jak już zaczeły się powoli strupki robić), ale na połówce czy maratonie musiałabym chyba co kilometr stawać i się zasypywać..... Także legginsy do połowy uda i jazda, niestety. Nawet wczoraj na człapiących 12km się obtarłam masakra. Szkoda, że Nessi mają takie drogie bo bym kilka par kupiła;/
Byłam dziś rano na leciutkim treningu, tylko 3km w ten upał dałam radę i odpuściłam :P Ale na szczęście spodenki nie podwijają się tak strasznie. Nic sobie nie obtarłam ani na obtarcia się nie zanosi. A szczupłymi udami się pochwalić nie mogę

Jutro 6,2km w biegu ulicznym... jestem przerażona. Na szczęście na 2 i 4 km będą punkty z wodą i kurtynami wodnymi... może nie umrę... :P
Stary 2015-07-05, 02:30   #4498
cacajuate
Zadomowienie

Jezu dzis taki dzien, ze umieram.

U mnie juz regeneracja co ultra, w niedziele zeszla robilam ostatni dlugi dystans. czyli 42k hahahaha

Meksyk i bieganie na fejsie TUTAJ
cacajuate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-05, 08:19   #4499
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cacajuate Pokaż wiadomość
Jezu dzis taki dzien, ze umieram.

U mnie juz regeneracja co ultra, w niedziele zeszla robilam ostatni dlugi dystans. czyli 42k hahahaha
u Ciebie też tak goraco?

Ja się podłączam ponownie, 2 tygodnie temu urodziłam i powoli zaczynam, ale od szybszych marszów/spacerów. Miałam bardzo trudną ciąże, od połowy leżałam w szpitalu, sporo w niej przytyłam, także budowanie formy zaczynam totalnie od zera
Stary 2015-07-05, 17:24   #4500
LadyWhisper
Zakorzenienie

cacajuate, kiedy ultra?
trzymam kciuki!!!

Dzisiaj ponad 30km po górach, w pełnym słońcu, padam na pysk, moje nogi żyją swoim życiem ostatni raz biegałam w paździenriku

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości