|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 | |||
Raczkowanie
|
Dot.: Uniwersytet Łódzki część II
Cytat:
Odnoszę wrażenie, że Centrum Sportu (wiem, że to się jakoś inaczej nazywa, ale nie pamiętam dokładnie) było już zdenerwowane tego typu pytaniami i na ich stronie pojawiła się ostatnio informacja, że w drugiej połowie września pojawi się dokładna wiadomość odnośnie terminu logowania. ![]() I mam takie pytanie. Skoro to takie dno, to czemu chcesz studiować na UŁ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4472 |
Przyczajenie
|
Mam po prostu blisko do Lodzi. Jak sie upre to nie musze zalatwiac nawet mieszkania bo mam 17 autobosow dziennie w obie strony a przejazd troche ponad godzinke.
Jesli ktos zna odp na pozostale dwa pytania to prosze o odp ;d |
![]() ![]() |
![]() |
#4473 |
Zadomowienie
|
Co do tej etnologii i czegoś tam jeszcze, to czytałam, że w pierwszym terminie w ogóle nie było rekrutacji na te kierunki, ale pojawiły się jakieś oburzone głosy. Myślę, że niekoniecznie to są akurat te kierunki, na które idą osoby, które nie wiedzą co ze sobą zrobić. Bo jak kogoś to nie interesuje, to chyba jest raczej nudne i żmudne i na pewno sporo nauki tam jest. Lepiej już otworzyć taki kierunek i niech kilka osób się w tej dziedzinie edukuje jak chce, niż przyjmować milion osób na ekonomię.
Trzeba było się bardziej postarać z nauką do matury, a nie żalić się na to, jak to "UŁ to dno", bo się nie dostałeś/aś... |
![]() ![]() |
![]() |
#4474 | |
BAN stały
|
Cytat:
I nie, Ci co mieli zanieść papiery to już zanieśli i ci, którzy zanieśli gdzieś indziej dokumenty nie zrezygnowali ze studiów tylko dostali się pewnie w kilka miejsc a mieli też wyjście awaryjne. Nie awanturuj się, że UŁ to dno, bo lepiej jak przyjmą mniej na ekonomię niż 1000 osób, po co nam na rynku 1000 ekonomistów za kilka lat? Trzeba było zdać porządnie maturę a nie teraz się na forum wyżalać, że nie ma dodatkowej rekrutacji, widocznie jesteś za słaba na ekonomię i koniec, kropka, nie będziesz jej na UŁ studiować(a przynajmniej nie od tego roku). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4475 |
Przyczajenie
|
Akurat moja droga mature zdalam bardzo dobrze, moglabym nawet studiowac FiR wg tego co pokazuje mi kalkulator, wiec nie gadaj mi o jakiejs slabej maturze. Po prostu teraz zdecydowalam sie na studia.
A studiowala ekonomie i tak bede chocbym miala wziac cos pokrewnego na wydziale i sie potem przenosic. Pozdrawiam. Edytowane przez Zaglada221 Czas edycji: 2014-08-20 o 07:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#4476 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4477 |
Rozeznanie
|
Dziękuję Wam za wszystkie odpowiedzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"...zło nie jest nieludzkie, lecz przeciwnie, jest skrajną ekspresją ludzkiej wolności." Edytowane przez Skarfejs Czas edycji: 2014-08-20 o 13:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4479 |
Zakorzenienie
|
No nie mogę, nie wierzę. UŁ to dno, fabryka bezrobotnych, źli ludzie nie chcą biednej studentki wziąć na ekonomię miesiąc po rekrutacji, jakiż ten świat jest zły i okrutny.
Moja droga o tym, że się chce studiować dany kierunek to się powinno wiedzieć w czerwcu i składać na ekonomię albo na fir skoro tak dobrze ci poszła matura. I proponował bym SGH albo UW, bo stoją znacznie wyżej niż jakieś denny UŁ ![]() ![]() Aa zapomniałem dodać emotikony jeszcze ![]()
And we danced And we cried And we laughed And had a really, really, really good time Take my hand, let's have a blast And remember this moment for the rest of our lives Edytowane przez maacieek Czas edycji: 2014-08-20 o 14:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4480 |
Zadomowienie
|
Niestety podobno zerówki mają wygaszać i zastępować je dwujęzycznymi gimnazjami. Niestety, bo w praktyce skreśla to ludzi spoza miasta (13-latków bursy nawet nie chcą przyjmować).
Poza tym, chyba część szkół artystycznych jest w trybie czteroletnim. |
![]() ![]() |
![]() |
#4481 |
Przyczajenie
|
Juz tak nie ironizujcie. Mialam na mysli sytuacje z dodatkowymi rekrutacjami. Rok temu, dwa lata temu, trzy rowniez byly dodatkowe rekrutacje na ekonomie i inne specjalnosci z nia zwiazane stad moj zawod.
Co nie zmienia faktu, ze robienie na sile rekrutacji na jakies etnologie itd nie ma sensu. Sam kanclerz UŁ sie wypowiadal, ze szanse sa marne na otworzenie tych kierunkow, 'ale skoro ludzie na wydziale wiedza inaczej' wiec :P |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4482 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A jaki jest sens robienia tylu miejsc na ekonomii? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4483 |
Zadomowienie
|
Ja byłam bardzo spoza, właśnie w bursie mieszkałam, zresztą wtedy było 5 czy 6 klas w ogólniakach, z czego tylko 3 ze wszystkimi latami już prowadzonymi. O gimnazjach z hiszpańskim dj nie było jeszcze nawet mowy
![]() To, że na ekonomii z pierwszej listy przyjęli x osób, a złożyło mniej, to jeszcze nie znaczy, że mają wolne miejsca. Po prostu wzięli pod uwagę, że nie wszyscy złożą papiery. Trzeba było myśleć wcześniej niż w sierpniu o studiach. A, i z takim podejściem powodzenia na pierwszym roku. Wszyscy kochają "genialnych" pierwszaków, więc Ci się przyda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4484 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4485 | |
Kuźnia inspiracji
|
Cytat:
![]() Ja też w pierwszych dniach w Łodzi miałam problemy z ogarnieciem miasta i też byłam taka zagubiona, ale spokojnie dasz sobie radę i będziesz wszędzie śmigać bez problemu ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zresztą, nieraz mi się i w czerwcu zgubić gdzieś, bo albo zły tramwaj, albo zły kierunek albo milion innych powodów. I jeżeli ja umiem się jakoś tam odnaleźć w Łodzi to wszyscy muszą dać radę no ![]()
![]() |
#4487 |
Zadomowienie
|
Zawsze się dziwię, bo mi się Łódź wydaje taka jakaś prosta. No ale to kwestia znania miasta długo :p. Ale i tak mam wrażenie, że te potrzebniejsze miejsca są blisko siebie, no ale
![]() Chociaż teraz to pewnie ciężko, bo wszystko jeździ inaczej, mam nadzieję, że już w październiku się tam poogarnia trochę ![]() Znam ludzi, którzy mieszkają całe swoje życie w Łodzi, a potrafili dojechać do szkoły, do domu, ewentualnie gdzieś na angielski, no i Pietryna/Manu... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4488 | |
Zakorzenienie
|
Ja mieszkam cale zycie kolo Lodzi a jak jechalam na wydzial to dwa razy zbladzilam
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Pamietam to pytanie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4489 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie mogłam też zrozumieć, dlaczego pomimo tego, że prosiłam o 40-minutowy bilet, za każdym razem dostawałam 20-minutowy. Nawet zapytałam jakiejś Pani. A ona odpowiedziała mi na to- "Aniołeczku <rozwiała moje wątpliwości odnośnie tego, czy udało mi się w końcu wyglądać na 19 lat>, nie wiem, bo całe życie jeżdzę na gapę." I jeszcze bardzo poważny dylemat- czy bilety w autobusach i tramwajach są takie same? (Pozdrawiam z miasta bez tramwajów ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4490 |
Zadomowienie
|
Bilety są takie same
![]() A dostałaś 20-minutowy, gdyż do jesieni przyszłego roku (albo i dalej, juz nie pamiętam dokładnie) można na nich jeździć 40 minut. (Tak samo na 40-minutowych można jeździć godzinę) To taki ukłon od głów miasta w stronę mieszkańców w ramach "przeprosin" za rozpierdziel w komunikacji na czas remontów. ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Poczytaj tutaj: http://lodz.gazeta.pl/lodz/1,35134,1...my_dluzej.html |
![]() ![]() |
![]() |
#4491 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Gdzie ja- tam remonty dróg. ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4492 | |
Zadomowienie
|
Patrz punkt c
http://mpk.lodz.pl/showarticleslist....ktualna+taryfa ![]() To samo jest na cenniku wiszącym w każdym pojeździe (patrz lewa strona o biletach jednorazowych) http://mpk.lodz.pl/files/taryfa_2014pl.pdf ![]() Cytat:
![]() Ale lepiej nie pytać babć, bo one jeżdżą za darmo i często nie wiedzą nawet gdzie dany tramwaj/autobus jedzie ![]() Edytowane przez dobrusia8e Czas edycji: 2014-08-20 o 22:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4493 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4494 |
Zadomowienie
|
Spoko, na nasze szczęście w Łodzi jest jedna z najmniej skomplikowanych taryf biletowych ze wszystkich dużych miast
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dodam, że powodem nie były remonty, a zwykłe światła.
![]() |
#4496 |
Raczkowanie
|
A ja mam takie pytanko
![]() ![]() I pytanie z innej beczki, czy może ktoś z was wykupił sobie kiedyś migawkę na legitymacji? Zastanawiam się czy to fajna opcja? ![]()
#4497 |
Raczkowanie
|
Uśmiałam się z waszych odpowiedzi. Ale uwaga uwaga ! Wcaale nie w złym znaczeniu tego słowa, lecz w pozytywnym
![]() ![]() Edytowane przez fioletowystorczyk Czas edycji: 2014-08-21 o 12:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4498 | |
Kuźnia inspiracji
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4499 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#4500 |
Wtajemniczenie
|
Polecam wszystkim, którzy już za miesiąc rozpoczynają pierwszy w swoim życiu I rok akademicki
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.