![]() |
#4471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Anglia :)
sysunia ja tam ciągle licze na to że może za 10 lat będzie lepiej, tylko że wtedy to już stara będę... I kto mnie będzie chciał zatrudnić i uczyć wszystkiego od początku ? Bo moim zdaniem za kazdą zmianą pracy trzeba się wszystkieog uzyć bo w kazdej firmie inaczej jest...
Ja nawet nei wiem w tym momencie ile trzeba mieć pieniędzy zeby normalnie żyć, zakładając że ma sie własne mieszkanie... Ile? 2 000- 3 000 zł na miesiąc na parę starczy na utrzymanie domu, wyżywnienie i ubrania, środki czystości, PALIWO, i inne przyjemności po to stworzone żeby móc znich korzystać.... Straciłam zupełnie orientację..... Stanęłam klika dni temu przed lustrem i wiecie co zobaczyłam..? Że czas zaczyna odbijać się na mojej twarzy... Z kruczoczarnych brwi- zrobiły się ciemno szare, przerzedzone, oczy niegdyś piękne i duże (czyste) zaczeły gasnąć, a no i włosy, niegdyś bardzo ciemne błyszczące- teraz mocno przerzedzone, ostro przyprószone siwizną... Od 18 urodzin minęło dopiero 6 lat ale w tym momencie widać już jak zmienia sie moje ciało w zdezreniu z czasem... Pomine fakt że dzisiaj przez całą noc śniło mi się że byłam w ciąży, w której strasznie nie chciałam być... I lekarz mi powiedział ze są jakieś plamienia i mogę tej ciąży nei donosić, więc ja się modliłam żebym jej nie donosiła.....Jakiś chory sen a Spłakałam się co nie miara....
#4472 |
Zadomowienie
|
Sen - mara, Bog - wiara. Nie przejmuj sie. Ja tez zaczynam zauwazac uplyw czasu, no ale ja juz jestem "przed trzydziestka" wiec to w sumie chyba naturalne... Na szczescie zmarszczek i siwych wlosow jeszcze nie mam, ale moja skora nie jest juz taka jedrna jak kiedys no i figura mi sie zmienia chyba nie do konca w porzadanym kierunku - kiedys, nawet jesli chwilowo przytylam, brzuch zawsze mialam plaski a teraz - szkoda gadac!
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
![]() ![]() |
![]() |
#4473 |
Zadomowienie
|
Boze dziewczyny przerazacie mnie. Olka jestes tylko rok starsza ode mnie. To nie wiek tylko stres. Jak sie ma problemy to sie na zdrowiu odbija.
Atka co do slubu to najprawdopodobniej za 2 lata w maju, ale gdzies gdzie jest cieplo. Moze Kreta, choc mojemu TZ marzy sie Meksyk. Zgodzilam sie byc chrzestna dziecka koleanki, a tu moja siostra wyskakuje z nowina, no i bede miec 2 chrzesniakow, bedzie tylko 5 miesiecy roznicy. Ale mam dzisiaj nerwowke w pracy, tzn tylko ja bo mnie wszystko dzisaij wkurza, chyba moje PMS sie odzywa. Mam ochote po prostu wyjsc i zostawic wszystko, bo boje sie ze na kogos dzisiaj nawrzeszcze. A cicho sie na watku zrobilo, cicho. Ale ja mam wymowke, slub, to juz w sobote ![]()
#4474 |
Zakorzenienie
|
no cicho bo pracujemy wlasnie
![]() Mi w tym miesiacu stukna 3 latka tutaj, czas przelatuje przez palce, ale zaloze sie ze to nie zalezy od miejsca w ktorym sie znajduje a od tego, ze codziennie obowiazki. Moj organizm caly czas swietnie broni sie przed oznakami starzenia a do tego tradzik odejmuje mi lat ![]() 2 siwe wlosy pokrywam szamponem koloryzujacym (bedac bardziej precyzyjna moj Tz ostatnio mi nakladal kolor na wlosy, bo mi te 2 siwe wlosy wytykal co 5 minut ![]()
#4475 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może i stres, dlatego właśnie siedze na stronie www.holidayhypermarket.co.uk i szukam sobie wakacji na przyszły rok w kwietniu... ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak w styczniu lecialam do Rzymu to jeden pan sie przysiadl i zaczelismy rozmawiac o podrozach i on zasugerowal, ze powinnam pomyslec o ksiazce dla leniwych podroznych bez rozwlekania sie o historii i zabytkach tylko duzo zdjec, krotki opis i gdzie isc zjesc ![]() ![]() Jesli ktoras z Was wybiera sie gdzies, dzie juz bylam to jestem otwarta na pytania. Moje podboje mozna zobaczyc na nk ![]()
![]() |
#4477 |
Zakorzenienie
|
eeee no to koculku musisz napisać gdzie byłaś zebyśmy wiedziały na przyszłość... No a twojego profilu na nk nie znam
![]()
![]() |
#4478 |
Zakorzenienie
|
Melduje sie u drogich emigrantek po powrocie z Rzymu
![]() Schodzilismy sie jak nie wiem co, ale praktycznie wszystko widzielismy, tylko papieza nie bylo ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#4479 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No i jaka pogoda, czy przydal sié kapelusz? ![]()
![]() |
#4480 |
BAN stały
|
wenedka,opowiadaj o urlopie w Rzymie.
![]() ![]() Dzisiaj usłyszłam w radio,że inspektorzy pracy mają wyruszyć do Wielkiej Brytanii,aby sprawdzić firmy,w których Polacy pracują,czy pracują zgodnie z przepisami BHP,bo ponoć na budowach tych zasad nie przestrzegają. ![]() Jeszcze 9 dni i wyjazd spowrotem do UK. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez atka83 Czas edycji: 2008-06-18 o 11:35 Powód: wrrrrrrr |
![]() ![]() |
![]() |
#4481 |
Zakorzenienie
|
[quote=atka83;7924314]musze kupić jeszcze wode rozmowną,porobiłam małe zakupy. /quote]
co za wode ![]() a Ty wracasz autobusem ![]() ![]() Wenedka napisz cos i moze jakies fotki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4482 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nigdy alkohl. z Polski nie przewoże. No lepiej nie ryzykuj, bo z tego co sie orientuje, je bardziej przeszukuja niz samoloty. Bo samolotem to można spokojnie wziąść nawet 30 ze sobą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4485 |
Zadomowienie
|
My wielokrotnie przewozilismy samolotem po 2 kartony papierosow na osobe, 1 w bagazu podrecznym, 2 w duzej walizce, nigdy nie mielismy z tym zadnego problemu. Ale jak lecimy tylko z podrecznym, to ograniczamy sie do 1 kartonu na glowe, zeby uniknac przykrych niespodzianek. Zasada - 1 torba = 1 karton wydaje sie dzialac. Moze uda mi sie wkrotce namowic TZa na rzucenie palenia i ten problem przestanie nas dotyczyc?
![]() W Rzymie bylam rok temu i bardzo mi sie podobalo. Czy mieliscie dobra pogode?
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
![]() ![]() |
![]() |
#4486 |
Zakorzenienie
|
My wódki itp też nie przewozimy za to w papierosach to chyba bijemy rekordy .
![]() ![]() Dziewczyny moge sie już pochwalić mam termin slubu ustalony i zarezerwowana sale i fotografa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sysinia no to chwal się kiedy i gdzie?
![]() |
#4488 |
Zadomowienie
|
Sysunia to chwal sie szybciutko.
Wiecie co sie wczoraj stalo. Byismy w Manchesterze na koncercie z TZ, moja mama i jej TZ. Koncert zaczynal sie 0 7:30 wiec nie oplacalo nam sie po pracy jechac o domu, przebralismy sie wiec u mojej mamy i w droge. Skonczylo sie o 11, u mojej mamy bylismy po 12. Mojego TZ cos tknelo zeby sprawdzic klucze od domu i okazalo sie ze nie ma. Przeszukalismy caly samochod, cale mieszkanie mamy i nic. Okazalo sie, ze zostawilam je w pracy. Musielismy spedzic noc u mojej mamy na pojedynczym lozku. Musielismy wstac bardzo wczesnie o 6 pojechalismy do pracy po klucze, potem do domu i nowu do pracy. TZ powiedzilal, ze juz wiecej niczego mi nie da.
#4489 |
Zakorzenienie
|
sysunia gratulacje
![]() ![]()
#4490 |
Zakorzenienie
|
Oj, w Rzymie bylo pieknie
![]() Uwielbiam takie historyczne miejsce i muzea, wiec wiadomo, ze mi sie podobalo ![]() Panteon jest wielki. Troche inaczej go sobie wyobrazalam ![]() W okolice Colloseum chodzilismy codziennie, bo bylo to tylko 15min spacerkiem od naszego hotelu. Najlepsza byla Kaplica Sykstynska i Muzea Kapitolinskie ![]() Naprawde polecam. Tylko jedna rzecz nam nie wyszla- papieza nie bylo w niedziele w Rzymie, zatem powiedzenie 'byc w Rzymie i papieza nie widziec' jak najbardziej do mnie pasuje ![]() Jedzenie- wiadomo pychota! A pogoda tez nam sie udala- bylo goraco i kapelusz sie przydal ![]() No i sandalki mi sie zepsuly ![]() Zla jestem przez to. Zalaczylabym zdjecia, ale jestem na laptopie i nie umiem sie nim za bardzo obslugiwac, ale na dniach sprobuje wykombinowac ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#4491 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie wolali kiedys ,zeby otworzyc walizke bo za duzo butelek tam bylo.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4492 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, ja wiem,ze czesciej tu czytam niz pisze, ale mam do Was pytanko, możecie mi polecic jakies miejsce gddzie moglabym pojechac w Sobote na jednodniowy wypad-bez noclegu. Bede miec teraz pierwszy wolny weekend i chcialam z TŻ gdzies pojechac,ale nie wiem gdzie, byłam już w Brighton i boje sie zie mi nudno bedzie-ale za to wiem jak sie tam obracac wiec to bedzie ostatnia opcja. Uparłam sie by bylo gdzies nad morzem,jakby pogoda dopisala mozna troche poleniuchować z jakimis atrakcjami w miescie typu jakies parki, ogrody, muzea nie musza być bo mój Tż pewnie nie zainteresowany
![]() W miare nie daleko od Londynu 2-3h autem. Dziekuje z góry!! Aaa i moze to nie na watek tutejszy, ale chodziłyście może tutaj do kosmetyczek? Chciałabym isc na oczyszczanie twarzy, bo nie dlugo jade do PL na wakacje i szkoda mi tam czasu na to i na pewno pare dni musialabym unikac slonca a ja nad nasze morze chce jechac!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4493 |
Zakorzenienie
|
stysko ja ci niestety nie pomogę odnośnie wycieczki bo za daleko od Londynu mieszkam...
Co do kosmetyczki to ja idę w Polsce, nie mam jakoś zaufania do angielskich, tym bardziej że higiena przy tego typu rzeczach musi być absolutnie zachowana. ZNajoma poszła ostatnio do fryzjera zrobic sobie pasemka-tylko odrosty. To fryzjerka najpierw chciała jej zrobić tylko odrosty wzdłuż przedziałka, dobrze że stanowczo się na to nei zgodziła i powiedziała że chce na całą głowę. Po czym pani fryzjerka pyta się czy nie chce może całej głowy na blond a końcówki , tak koło 5-6 cm na inny kolor... Czyli dokładnie tak jak większość angielek soie tutaj robi włosy... No i skasowała ją na 50 funtów za same odrosty a i tak ponoć (bo jeszcze jej nie widziałam) nie zrobiła jej przy samej głowie i odrosty nadal trochę widać.... a do kontroli celnej... Ja bym nawet w samolocie nie ryzykowała.. Ostatnim razem kupiliśmy rum bez akcyzy, 80% który można tylko w czechach dostać... No i zerwaliśmy z niego metkę żeby nie było widać co to jest.. No i krótko po tym zostaję wezwana do celnika. CO się okazało to widzieli po zeskanowaniu że mam jakąś butelkę bez akcyzy i do tego się przyczepili. A butelka cała rumu została u nich....
![]() |
#4494 |
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny, nic nie czytalam wpadlam na chwile, jestem taka zaganiana ze nie mam se kiedy usiasc. pogoda ladna , cieplutko wreszcie odpoczywam od deszczu. mase spraw do zalatwienia, na razie jestem jeszcze skolowana i nie wierze ze nie wracam do anglii...napisze wiecej potem, trzymajcie sie cieplutko ;-*
#4495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak nie robie, bo nie pale i jak juz to biore 10 paczek dla brata ![]() alkohol tylko przewoziłam z Uk do Pl, ale to było tylko piwo ![]() Iwonka super, że masz ładną pogodę na przywitanie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4496 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do kosmetyczki to ja myslalam czy któraś ma namiary do polskiej ![]() Ci celnicy to oni chyba sa przeczuleni na butelki, kiedys zabrałam maminej roboty wiśniówke-przelalam do butelki po wodzie mineralne i tez mi na lotnisku szybko wykryli. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4497 |
Wtajemniczenie
|
Bojá sié o jakiekolwiek plyny... wiecie.. terrorysci itd.
#4498 |
Zadomowienie
|
Ale przeciez to nie jest tak, ze w ogole nie wolno przewozic alkoholu - my zawsze zabieramy ze soba z Polski pol litra jakiegos wysokoprocentowego alkoholu - robimy tak od lat i jeszcze nigdy nie mielismy z tego powodu zadnych nieprzyjemnosci. Fakt, ze nigdy nie probowalismy przemycic czegokolwiek bez akcyzy
![]() A do paranoi angielskiej w zwiazku z plynami juz sie przyzwyczailismy i zawsze najpierw sie czekujemy, potem zjadamy przygotowane sniadanko a dopiero potem przechodzimy przez bramki, z kosmetykami zapakowanymi do przezroczystych woreczkow. Osobiscie uwazam to za przesade i irytyje mnie koniecznosc zdejmowania butow, paskow itp.
![]() ![]() |
![]() |
#4499 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My przewozilismy 12 kartonów fajek miałam wtedy stracha ![]() No sie chwale ![]() ![]() ![]() ![]() 25.07.2009 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:39.