|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Cytat:
![]() Ślicznie wyglądałaś ![]() Cytat:
![]() ![]() A od nowego roku czyli od dziś - pieszczenie naturalnych loczków bo już nacieszyłam się prostownicą całe 2 razy ![]()
![]() |
#4472 |
Zadomowienie
|
Ok, przy najbliższej okazji wytnę, teraz ogarniam dziecko do spania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4473 |
Zakorzenienie
|
A ja chyba zwariowałam. Wyprostowałam sobie na wczoraj włosy i tak się sobie spodobałam, że myślę czy nie robić tego częściej.
W prostych wyglądam jakoś bardziej elegancko... |
![]() ![]() |
![]() |
#4474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4476 |
Zakorzenienie
|
Moje włosy i tak są ostatnio okropne...
![]() ![]() Właściwie się nie kręcą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4477 |
Zakorzenienie
|
w kreconych jestes niebanalna i wyróżniasz się
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4479 | |
Kazar Lady
|
Cytat:
Tez czasem robie włoski na prosto - suszarką z zimnym nadmuchem suszę "od góry" są proste, zdrowe i na dodatek łuski sie zamykają więc błyszczące jak psu jajca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4481 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez sereniti Czas edycji: 2014-01-01 o 21:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4482 | |
Kazar Lady
|
Cytat:
masz piękne włoski warto o nie dbać ![]() też sie czuje bardziej "elegancka" w prostych ale w kręciołkach niepowtarzalna i imprezować wolę w kręconch, bo mam pewność, że przez cała noc będą wciaz idealne, a proste łapia wilgoć z toczenia i wyglądam jak mietła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jak wyleczę całkiem to może wrócę do tego wszystkiego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4484 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ładną masz objętość nawet prostych ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() sereniti witaj na wątku ![]() ![]() pokaż włosy! jeśli chodzi o tłustość/wrażenie nieumycia po myciu odżywką... czy oczyściłaś najpierw, na samym początku dokładnie włosy prostym szamponem z SLS/SLES? jeśli tak, a mimo to masz takie wrażenie, to możliwe, że po prostu tak na początku jest ja jak patrzę na pierwsze zdjęcia (nie zostało wiele, tylko to co na poprzednich wątkach i w codzienniku, bo mam nowy komputer ![]() ![]() myjesz kubeczkowo odżywką? jaką? ![]() potem przeszłam na mycie delikatnym szamponem i OMO i też było ok, nie dla każdego jest mycie odżywką, trzeba próbować ![]()
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2014-01-01 o 23:26 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4485 |
Zakorzenienie
|
sereniti witamy, witamy na wątku
![]() ![]() wicherek1989 , Imperfecta nie szalejcie tak z tym prostowaniem ![]() chociaż ładnie i w takich wyglądacie ![]() ![]() Teraz uczę się ogarniać włosy po nocy ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4486 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Myślę o podcięciu włosów w kształt litery U. Może wtedy lepiej zaczną się układać. Myślicie, że to dobry pomysł? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4487 |
Kazar Lady
|
hej Malina
![]() extra długość kudełków ![]() niedawno swoje podciełam też miałam najdłuższe w karierze chyba u mnie suszarka załatwiła mi końce - suche były jak wiór ![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- spanie w sucharkach nie daje rady? |
![]() ![]() |
![]() |
#4488 |
Zakorzenienie
|
I tu mnie masz-to dla mnie nowość
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jedna mała zmiana w codziennej pielęgnacji i człowiek głupieje ![]()
![]() |
#4489 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Maliniarko focia po żelu i dyfuzorze jest moim faworytem ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też siebie wolę w kręconych, nie wstawiałam Wam chyba foty z przodu, z tyłu mam moc kręconych a z przodu przez cieniowanie parę pasem ciężkich do ułożenia, ale pokażę się w tym tygodniu ![]() ![]() ![]() Miłego słonecznego (przynajmniej u mnie) dzionka ![]() ![]()
![]() |
#4491 | |
Kazar Lady
|
Cytat:
spróbuj, dla mnie to najlepszy wynalazek a rano włosy mam super - bez puchu nawet rano tylko odgniotę to, co się samo nie odgniotło i w drogę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4493 |
Kazar Lady
|
swoich włosów nigdzie nie przerzucam, kładę sie na nich i tyla
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4494 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Włosy dalej są piękne ![]() ![]() No ba ![]() Cytat:
![]() Dołączam swoje zdjęcia, 2 pierwsze z 31.12 a trzecie zdjęcie z listopada. Co to ma być, obciążenie, zima, czy co za inne dziwactwo? ![]()
![]() |
#4495 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeśli chodzi o moją metodę, to ja odgniatam przed spaniem, ale nie tuż przed położeniem się do łóżka, tylko chociaż godzinę przed, żeby jeszcze ewentualnie doschły, żeby ułożyły się po swojemu na mojej głowie. No i rano reanimuję (jeśli to potrzebne). Używam do tego wody z odżywką w psikadle. Obecnie świetnie spisuje mi się mocno rozcieńczona Ziaja oliwkowa. Mieszam ją w psikadle w proporcjach mniej więcej takich, że Ziai jest ok. 1/7 buteleczki, może 1/6. Robią mi się po tym od nowa lekkie sucharki (jak stylizowałam na żel), to odgniatam je z serum GP na dłoniach. ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Ja bym nie dała rady. ![]() Moje włosy mnie atakują podczas snu, więc nie jestem w stanie zasnąć w rozpuszczonych. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4496 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4497 |
Zakorzenienie
|
Muszę sprawić by moje włosy wróciły do dawnej świetności
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4498 |
Rozeznanie
|
Maliniarka, nie dalej jak parę tygodni temu motywowałam siebie i swoje włosy oglądając Twoje na blogu
![]() Wczoraj wysuszyłam sobie włosy na prosto, bo tylko na "prostych" jak na razie jestem w stanie ocenić ich stan. Na falach nie umiem określić ich kondycji. Stan uważam za wysoce zadowalający jak moje możliwości, ale fryzura... ![]() U mnie z kolei nie sprawdza się spanie na odgniecionych już sucharkach - rano mam wyprost+połamane fale. Zazdroszczę tym z Was, które nie muszą spać w sucharach żeby rano mieć cywilizowane włosy. Suchary są jednak średnio komfortowe zarówno dla mnie, jak i dla osoby przytulającej ![]() Edytowane przez nati-mo Czas edycji: 2014-01-02 o 10:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#4499 |
Konto usunięte
|
Hihi. Widzę kryzys w Naszym wątku
![]() "Wszystkie" kochamy swoje fale/kręciołki, ale na specjalne okazje je jednak prostujemy. Jak to jest... ![]() Hm, coraz bardziej przekonuję się do zakupienia pełnowymiarowego kremu do loków Marc Anthony. Jest leciutki, włosy po nocy (śpię w koku) są ładnie skręcone i trwa to kilka dni. Zupełnie inna jakoś niż sklejający krem z Joanny. Żele już nie dla mnie, pogodziłam się z tym. ![]() Planuję kupić olej Sesa, ale ze względu na skład nie wiem czy jest sens skoro mam klasyczną Vatikę.. Sesa tez jest na kokosowym. Do tego dorzucę łopianowy, planowałam GP ze skrzypem, ale ten skład jest podejrzany (patrzcie na skład "łopianowego" z arganowym...nie rozumiem tu czegoś. W tym ze skrzypem też nie jest dokładnie napisane co to ten "vegetable oil", ale fakt że włosy po nim miałam ładniutkie, ale tak samo jest po płukance ze skrzypem, więc chodzi bardziej o skrzyp niż olejek. Kupię jednak prawdziwy łopianowy. Jakie są jeszcze oleje przyciemniające? Ostatnio nie płuczę włosów gencjaną i zauważyłam, że na jaśniejszych partiach można się dopatrzeć lekko różowych/czerwono-rudych refleksów... ech :/, mam nadzieję, że się wypłuczą powoli. Moje włosy chyba ostatnio dość szybko rosną, chciałabym to zmierzyć w jakiś sposób, bo nie wiem czy tylko mi się wydaję, czy to prawda ![]() Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2014-01-02 o 11:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#4500 |
Zakorzenienie
|
dzięki za miłe przyjęcie
![]() ![]() do mycia używam balsamu z Mrs.Potters z aloesem - myłam standardowo ale chyba spróbuję kubeczkowo - nawet kupiłam pojemniki na mocz ![]() do zmycia oleju mam babydream, raz na jakiś czas żeby myć mocniejszym szamponem - Joanne z pokrzywą, z serii Joanny naturii mam odżywke b/s z rumiankiem i drugą z pokrzywą, odżywka do spłukiwania - Garnier z masłem karite poza tym mam maskę i emulsję gloria, jedwab CHI, serum na końcówki z marion z olejkiem arganowym, serum z garniera goodbay damage (nie mogłam oddać z innymi dawnymi kosmetykami bo świetnie działa na moje końcówki) spray do loków i krem do loków z marion, żel do włosów dla mężczyzn z isany, różową odżywkę Artiste z natury poza tym mam zamiar płukać włosy z octem (zawsze po hennie tak robię) zauważyłam coś strasznego - ponieważ mam naturalnie szaro-brązowe włosy plus sporo siwych na skroniach to używam miedzianej henny - dotąd wszystko wyglądało ok - wydawały się być pokryte równomiernie jednak odkąd próbuję walczyć o fale to moje włosy się "porozdzielały" na pasma i widać z tyłu że tylko wierzchnia część włosów jest ruda a pod spodem są naturalne! wyglądam jak szczur ![]() ![]() zdjęcia dodam jak domyję ten bajzel który mam aktualnie na głowie - myłam je wczoraj a wyglądają jakbym nie robiła tego miesiąc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:08.