|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Cytat:
![]() Adasko nadrabia straty,je za dwoch,nadz bohater! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4472 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Witamy się
Nocka ok, jedzenie o 3.30 i o 7.30, teraz dosypianie A ja idę za chwilkę wstawić rosół!__ lachryma - ale my się dostaliśmy do żłobka w Poznaniu
|
#4473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oooo tak odginanie też jest... Ja 1 karmienie, ale wstawałam z 4o razy- nadam się do klubu??
|
|
|
|
|
#4474 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4475 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Wy tu o żłobkach, a ja myślę o jakimś biznesie, żeby nie musieć iść do pracy. Najbliższy żłobek 20 km ode mnie i kompletnie w przeciwnym kierunku do mojej pracy więc bez sensu. Teściowa się nie nadaje (w moich oczach), Alicja płacze na jej widok, nawet Małgosia nie wytrzymuje z nią za długo. Poza tym żłobek do mnie nie przemawia (ale to moje osobiste zdanie).
|
#4476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba, że na junikowie gdzieś, ale też słabo. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4477 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale jest tez dobra wiadomosc: Skoku uciekl sobie od nas!!! Hmm jak tak patrze to tanie u Was te zlobki... Nie wiem ile za jedzenie wychodzi, ale moj brat mieszka w Goleniowie (30km od Szczecina) i placa 500zl z jedzeniem. Mama mi mowila, ze w Lowiczu tez po okolo 300zl.
|
|
#4478 |
|
Zakorzenienie
|
A teraz zasnął.. pleckami do mojego brzucha- ulubiona pozycja
Nawet nie odkładam do łóżeczka, bo będzie spania 20 minut. Przy mnie minimum godzinkę.. matka musi też odespać
|
|
|
|
#4479 |
|
Zakorzenienie
|
Mela, też ostatnio myślałam nad tym. Żeby robić coś w domu albo przez neta.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4480 |
|
Raczkowanie
|
Krysia ale mi smaka narobilas
![]() U mnie dzisiaj dorsz, ziemniaki, brokuly
|
#4481 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie ostatnio domowe fast foody: pizza, tortilla, zapiekanki i gorące psy
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4482 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzięki Bogu pracuje internetowo i w dodatku w domu Teściowa będzie przychodzić do małego na zmianę z Tż jak ja będę pracowac |
|
|
|
|
#4484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4485 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Dziewczynki pomocy !! ![]() Nie wiem co się ze mną dzieje. Nocki są różne jedna lepsza druga gorsza ale nawet jak jest kilka pobudek to Antek zaraz zasypia i ja też. Dziś nawet pospał do 7 z 3 pobudkami więc nie ma tragedii a ja jestem jak zombie ![]() Co można przy kp na wzmocnienie?? Bo zejdę tu za chwilę i nawet śniadania nie mam siły sobie zrobić Jakby tego było mało dziś mamy szczepienie i zapalenie spojówki nam się przyplątało więc nie wiem czy w ogóle zaszczepią przy jakiejkolwiek infekcji. Rehabilitację odwołaliśmy. Jeszcze się cały czas próbuję uczyć |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pracownika już jednego mam i póki co nie szukam |
|
|
|
|
#4487 | |
|
Konto usunięte
|
Ghia nie wiem, czy Wam zaszczepią przy zapaleniu spojówki... Szczerze to bym się bała, w końcu to infekcja, stan zapalny.
Cytat:
![]() U nas noc tragiczna, zanim zrobiłam cokolwiek, postawiłam sobie na kawę. Poszedł spać o 21. O 22 standardowa pobudka na chwilę, uspałam i spał do 00.30.... Zaczął tak wyć, że nie umiałam go uspokoić. Zrobiłam szybko mleko, nawet nie przewijałam, tylko od razu butla - wypił trochę i płacz na nowo Nie wiedziałam już, co się dzieje, zawołałam TŻa, żeby mi go pomógł uspokoić... TŻ go ponosił, uspokoił się, przewinęłam go, TŻ coś tam do niego gadał, w efekcie był już spokojny, ale i.. rozbudzony... Dojadł, usypiałam go do 2. Obudził się o 3 z płaczem... Wzięłam do siebie i dospał do 5.30, zjadł na śpiocha i poszliśmy dalej spać.Ja wiem, że w porównaniu z innymi to nie jest tak źle, ale po 1 ten płacz pierwszy mnie niepokoi, bo już od paru dni tak jest, a po 2 - u nas nocki zawsze były bezproblemowe... Artuś wstał, zjadł i zasypiał. Ale teraz rano wstał z uśmiechem, jest pogodny, nic mu nie jest... Sama nie wiem, oby nam wróciły nasze nocki... ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Aha, kupy u nas OK. Szczerze mówiąc to bardzo bym chciała, żeby Artuś już jadł jeden posiłek zamiast lub z mniejszą ilością mleka, bo teraz odciągam co chwilę i już mnie tak sutki bolą, że czasami mi się płakać przy laktatorze chce. I może też wkrótce spróbuję mu podawać kleik na noc, może będzie lepiej przesypiał do tego pierwszego karmienia... |
|
|
|
|
#4489 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.Właśnie sie przebudzilysmy
Marionette-u nas walka z czyszczeniem nosa to normaWysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#4490 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Ale słoneczko pięknie świeci..uwielbiam tak rozpoczynające się dni Nie musiałam wypędzać męża z sypialni, sam się wyniósł. I kto tu się zachowuje jak gówniarz? No nic, przynajmniej ja lepiej spałam, bo mi nikt do ucha nie dyszał..Mały też..miał drzemki po 2h, 2h10/15/30', więc nie mogę narzekać. Wstałam po 8 jak jeszcze spał i zdążyłam umyć włosy i prawie cały make0up zrobić. Włosy całą noc śmierdziały mi amoniakiem..zapomniałam przy spłukiwaniu użyć szamponu, samą odżywkę nałożyłam. A kolor strasznie rudy wyszedł, muszę się przyzwyczaić Jem śniadanko, dokończę się malować i znowu uda nam się pierwszą drzemkę odbębnić na dworze ![]() fiazo co się dzieje? przez Tżta? |
|
|
|
#4491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() lachryma, mela- też myślę o tym samym. Pomysłów szukam i wsparcia w mężu i z tym drugim jakoś mi gorzej idzie.
|
||
|
|
|
#4492 |
|
Zakorzenienie
|
Ghia-wspolczuje
![]() Mela-my tez kombinujemy nad biznesem.... Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Fiazo-co sie zabko dzieje? Dzoan-rude sa cool ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#4493 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43905386] U nas noc tragiczna, zanim zrobiłam cokolwiek, postawiłam sobie na kawę. Poszedł spać o 21. O 22 standardowa pobudka na chwilę, uspałam i spał do 00.30.... Zaczął tak wyć, że nie umiałam go uspokoić. Zrobiłam szybko mleko, nawet nie przewijałam, tylko od razu butla - wypił trochę i płacz na nowo Nie wiedziałam już, co się dzieje, zawołałam TŻa, żeby mi go pomógł uspokoić... TŻ go ponosił, uspokoił się, przewinęłam go, TŻ coś tam do niego gadał, w efekcie był już spokojny, ale i.. rozbudzony... Dojadł, usypiałam go do 2. Obudził się o 3 z płaczem... Wzięłam do siebie i dospał do 5.30, zjadł na śpiocha i poszliśmy dalej spać.Ja wiem, że w porównaniu z innymi to nie jest tak źle, ale po 1 ten płacz pierwszy mnie niepokoi, bo już od paru dni tak jest, a po 2 - u nas nocki zawsze były bezproblemowe... Artuś wstał, zjadł i zasypiał. .[/QUOTE] My mamy to samo, ale z wieczornym karmieniem, daję butlę łyk ok i nagle ryk, tak, że muszę nosić po mieszkaniu i zwiedzać, żeby ją uspokoić, każda próba dania mleka ryk. A rano wstaje, jak gdyby nigdy nic. |
|||
|
|
|
#4494 |
|
Zakorzenienie
|
Napaliłam się na wczorajsze wieczorne wizażowanie jak szczerbaty na suchary,a tż zostawił lapka w pracy
![]() Nawet nie mogłam się pochwalić, że Alkowe kupy znowu są super, więc tak jak myślałam nabiał idzie do śmieci dzoan kochana... tak mi ciebie szkoda bo tak jak napisała Oli, widać, że jesteś bardzo delikatną, wręcz kruchą, wrażliwą osóbką i też mam wrażenie że sporo osób to wykorzystuje, bo wie, jak łatwo cię zranić. Też myślę, że kluczowym elementem tutaj jest twoja pewność siebie. Ja w poprzednim związku zachowywałam się pdobnie jak ty, nie potrafiłam wywalczyć co moje, szacunek był na entym miejscu, a ja praktycznie przy każdej próbie rozmowy płakałam. Teraz mamnormalnego, fajnego faceta i zachowuję się zupełnie inaczej. Więc daj znać tżtowi, że jego zachowanie wybitnie cię dobija i tak jak chyba lachryma napisała, pokaż mu konsekwentnie, że albo cię wspiera i stoi za toba murem w kazdej sytuacji (bo to jest dla mnie bardzxo wazne), albo niech spada bo i tak radzisz sobie sama rewelacyjnie.W ogóle wiem, że niektore z was wkurzę, ale mam boskie dziecko Wczoraj cały dzien super humor, uśmieszki i inne głupotki, później alik zasnal na 3h a matka ogladala american horror story , z zasnieiem troche problemow było, no ale jak padł po 22, tak wstał o 4, wsadziłam smoczek, przekimał do6, nakarmiałm i ostatecznie wstalismy o 9 alez ja kocham mojegio pulpecika![]() Może moja super dieta ma na to wpływ (chleb z dzemem na zmiane z chlebem z salami
|
#4495 |
|
Zakorzenienie
|
Trzeba pomyśleć nad nowym tytułem
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4496 |
|
Zakorzenienie
|
ehhh, już wszystko zaplanowane bym mogła popracować, a tu dupaaa
Jade dziś z Antkiem do pediatry bo jednak ten kaszel się utrzymuje, zagluciony bardzo, ale bez lejącego kataru. Dzwoniłam do lekarza przedwczoraj i kazał obserwac, bo innych objawów nie ma, ale dziś już jadę Do tego coś mi się na palcu robi prawej ręki od środka, mega krwiak, od jakiegoś czasu mam wylewy a teraz to już guziołek, więc zawodowo odpadam. Do swojego lekarza nie mam jak się dostać w tym tygodniu. Zapytam pediatry co to jest. Bardzo prosimy o kciuki za Antka, bo On ważniejszy |
|
|
|
#4497 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ mam łeb zakuty
Tz przez cały tydzien ma szkolenie, na weekend zjazd, wraca przed 19 do domu. A po postatnim samotnym znoszeniu gondoli z alkiem tak zaczela mnie boleć blizna (i to nie ta pierwsza, trylko wewnatrz, wiec obstawiam macice albo miesnie
|
#4498 |
|
Zakorzenienie
|
Tweed-moje dziecko jest mega boskie lecz tez nie mam odwagi sie chwalic ale skoro ty pierwsza sie wychylilas to tez sie odwazylam
![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#4499 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4500 |
|
Zakorzenienie
|
Czarowniczko-mega kciuki dla Was
Tweed a sasiedzi nie pomogą? Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:13.

Albo chociaż honorowym członkiem? 

A ja idę za chwilkę wstawić rosół!
Zawsze robi taką śmieszną minę i jakby wstrzymuje oddech a potem śmieje się na głos jak mu się do noska zbliżam.

Nie wiedziałam już, co się dzieje, zawołałam TŻa, żeby mi go pomógł uspokoić... TŻ go ponosił, uspokoił się, przewinęłam go, TŻ coś tam do niego gadał, w efekcie był już spokojny, ale i.. rozbudzony... Dojadł, usypiałam go do 2. Obudził się o 3 z płaczem... Wzięłam do siebie i dospał do 5.30, zjadł na śpiocha i poszliśmy dalej spać.