|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Co robicie na obiad? Część X
Dziś lazania z sosem bolońskim i beszamelem
|
|
|
|
#4472 |
|
Zakorzenienie
|
O matko ale mnie tu nie było
Wczoraj był gotowany bób, gotowane na parze brokuły oraz kasza gryczana z pieczarkami, ogórkiem kiszonym, pomidorkami cherry i furą natki pietruszki Dziś się jeszcze okaże co wyląduje na talerzu ale zapewne ponownie bób
|
|
|
|
#4473 |
|
Zakorzenienie
|
Zapiekanka makaronowa z papryka czerwona, żółta, suszonymi i koktajlowymi pomidorami, cebula, czosnkiem, serem, polana jogurtowo greckie z przyprawami
|
#4474 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- może ten filmik będzie pomocny? http://www.youtube.com/watch?v=wOOE0DI6UuU
|
|
|
|
|
#4475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja właśnie mam w jednej paczce a nie w woreczkach, bardzo mi ułatwiłaś sprawę myślę o detoksie jaglanym i jak się naczytałam o właściwościach tej kaszy to coraz bardziej mi się podoba. Ciekawa jestem jaka będzie w smaku.
|
|
#4477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4478 |
|
Raczkowanie
|
Polędwiczki wieprzowe z grillowaną cukinią i pomidorami
|
|
|
|
#4479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4480 |
|
Zakorzenienie
|
Kasza jęczmienna + jajko na miękko + ogórki gruntowe wymieszane z kefirem i koperkiem.
|
|
|
|
#4481 |
|
Zakorzenienie
|
Klara, Ervisha dzięki! Będę płukała skoro to takie ważne (jak przeczytałam na opakowaniu, że trzeba płukać, to stwierdziłam, że o ryżu też tak piszą więc to ściema
ale będę się w takim razie Was słuchała i filmiku od Kashmirki )
"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków! Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły" Edytowane przez Gucia0987 Czas edycji: 2014-07-01 o 14:27 |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4482 |
|
Zadomowienie
|
dziś naszło nas na pieczone ziemniaki ala frytki
|
|
|
|
#4483 |
|
Zakorzenienie
|
zupa szczawiowa z jajkiem oraz kluski z truskawkami
|
|
|
|
#4484 |
|
Zadomowienie
|
biała kiełbasa smażona z cebulką z sałatką z pomidorów
|
#4485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do kaszy to trzeba dobrze ją opłukac potem wsypać do gotujacej się wody (1 szklanka kaszy na 2-2,5 szklanki wody, lepiej najpierw wlac 2 szklanki) Jak gotujesz to nie mieszasz A i potem jak Ci troche zostanie wody to nie odlewaj - przykryj nakrywką i odstaw na jakies 15-20 minut ... kasza wchlonie wode i "dojdzie"
|
|
#4486 |
|
Zakorzenienie
|
kalafiorowa, schabowe w sosie własnym ,czosnkowe puree, kalafior
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin Mój kulinarny kącik |
|
|
|
#4487 |
|
Zakorzenienie
|
leczo (pomidorki, cukinia, papryka itp.) od mamy z kawałkami gotowanej piersi kurczaka; dziki ryż.
|
|
|
|
#4488 |
|
Zakorzenienie
|
Rozpusta u mamusi: bogracz i naleśniki z zielonymi szparagami, szynka parmenska i gorgonzola w beszamelu.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4489 |
|
Wtajemniczenie
|
pieczone kotlety mielone + ryż z curry i kurkumą + gotowana marchewka
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4490 |
|
Przyczajenie
|
ja pokombinowałam z pizzą - zamiast ciasta zrobiłam spód z kaszki kukurydzianej a na wierzch sos pomidorowy, usmażone bakłażany i cukinia plus żółty ser
wyszło bardzo fajnie tak przygotowana kaszka jak w przepisie jest też super jako dodatek do mięsnych sosów i gulaszy trochę nie letnie danie, bardziej zimowo-jesienne ale pogoda też taka nie do końca letnia była
Edytowane przez AshtrayGirl86 Czas edycji: 2014-09-05 o 10:31 Powód: reklama bloga |
|
|
|
#4491 |
|
Zadomowienie
|
Makaron ze szpinakiem, łososiem i fetą
Chłodnik Litewski.
|
#4492 |
|
Zadomowienie
|
Krwiste steki, frytki i buraczki czerwone
Wiem jak trudno jest znalezc milosc. Kiedy znajdziesz kogos, trzeba korzystac z okazji. Nie mozesz tylko siedziec i liczyc na to, ze jutro tu bedzie, bo czasami – bum! Nie ma go. I nie masz nikogo. Hilda, Ugly Betty góra - 23.09.2013 dół i wyciągi - 03.01.2014 |
|
|
|
#4493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ervisha skarbie, bardzo dziękuję Ci za wszystkie wskazówki, ale oczywiście przeczytałam już po ugotowaniu ![]() Wyszło! ![]() kasza jest fenomenalna! Bardzo mi smakuje. Fakt, że nieco ją przesoliłam, ale w sumie jak dodałam do reszty składników to idealnie się skomponowała. Gotowałam 1 niecały kubek kaszy w niecałych 2 kubkach wody 20min. Wchłonęła całą wodę i była idealnie miękka. Nie taki diabeł straszny ![]() A papryki wyszły świetne. Z kurczakiem (jednak nie do końca kurak mi pasuje ostatnio), pieczarkami, kukurydzą, dodałam też troszkę serka topionego żeby wyszedł farsz lekko mokry i zapiekłam w piekarniku. Rewelacyjne! Obiad podejrzewam mam do piątku, pan mąż się sfochował więc niech żałuje!
"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków! Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły" Edytowane przez Gucia0987 Czas edycji: 2014-07-02 o 08:20 |
|
|
|
|
#4494 |
|
Konto usunięte
|
Gucia super że się udało!
też lubię kaszę jaglaną, nawet zastanawiam się czy jak się zrobi chłodniej nie zacząć jej jeść na śniadanie na słodko zamiast owsianki ludzie strasznie chwalą takie śniadaniowe "jaglanki"
|
|
|
|
#4495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4496 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie ten detoks jaglany też na tym polega, że na śniadanie jesz miseczkę jaglanki. Moja przyjaciółka tak już od kilku miesięcy i mówi, że jest zachwycona, czuje się ponoć świetnie. Ja sama o tym myslę, ale musiałabym przygotowywać kasze wieczorem, bo rano w życiu nie znajdę na to czasu. I ja pewnie jadłabym z oliwą, nie lubię śniadań na słodko
|
|
#4498 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja kiedyś w ogóle nie lubiłam jeść tak wcześnie przed pracą, pierwszy posiłek jadłam w pracy i to zwykle koło 10tej ale od czasu diety i gdy się dowiedziałam, że osoby które nie jedzą śniadania do godziny po przebudzeniu mogą przytyć nawet 10kg w ciągu roku zaczęłam je jeść, zazwyczaj owsiankę z orzechami i owocami i tak mi zaczęło smakować że rano budziłam się głodna i ślinka mi ciekła na myśl o śniadaniu, gdzie wcześniej nie byłam w stanie nic przełknąć i bardzo mi takie śniadania podpasowały więc myślę, że wszystko jest kwestią przyzwyczajenia
|
|
|
|
|
#4499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę spróbować z tymi śniadaniami coś zrobić, bo jak w końcu zacznę tyć te 10kg na rok, to mnie chyba strzeli Poza tym na razie jestem szczupła, nie mam problemu z wagą, ale starzeję się i to w końcu może się zmienić a wtedy juz będzie za późno na wprowadzanie zmian.
|
|
#4500 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.

ja kiedyś w ogóle nie lubiłam jeść tak wcześnie przed pracą, pierwszy posiłek jadłam w pracy i to zwykle koło 10tej
ale od czasu diety i gdy się dowiedziałam, że osoby które nie jedzą śniadania do godziny po przebudzeniu mogą przytyć nawet 10kg w ciągu roku
zaczęłam je jeść, zazwyczaj owsiankę z orzechami i owocami i tak mi zaczęło smakować że rano budziłam się głodna i ślinka mi ciekła na myśl o śniadaniu, gdzie wcześniej nie byłam w stanie nic przełknąć