![]() |
#4471 |
Zadomowienie
|
Dot.: Koty - część VIII
Zapraszam do rozwijania forum animalz. Na stronie podanej w moim podpisie. Fajnie byloby gdyby forum odzylo i wzbogacilo sie w osoby znajace sie na rzeczy
![]()
25 październik 2o1or - AVONujemy ![]() 1o maj 2o12r - jeździmy ![]() 22 grudzień 2o12r -kochamy ![]() _____________ http://papuzki.webd.pl/forum/index.php KLIK! chcesz się poradzić? FORUM O PAPUGACH KOTY TO MIĘSOŻERCY!!! -czytaj skład karmy |
![]() ![]() |
![]() |
#4472 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() A nie lepiej by było porobić takie ogólne wątki, np. ogólne przywitanie, bo jak każdy zacznie zakładać swoje to tylko bałagan się porobi. Będzie ileś wątków z 2-3 odpowiedziami...
![]() |
#4473 |
Zadomowienie
|
Jasne jasne, rady na wagę złota. Sama tego nie ogarne po takim czasie. Miałam mieć pomoc a zostały tylko dobre chęci. Dzięki za rejestrację. Może się uda to jakoś ruszyć
![]() ![]()
25 październik 2o1or - AVONujemy ![]() 1o maj 2o12r - jeździmy ![]() 22 grudzień 2o12r -kochamy ![]() _____________ http://papuzki.webd.pl/forum/index.php KLIK! chcesz się poradzić? FORUM O PAPUGACH KOTY TO MIĘSOŻERCY!!! -czytaj skład karmy |
![]() ![]() |
![]() |
#4474 |
cat lady
|
dzis bylismy dobrze ponad goodzine na spacerze, rozlozylam sie z ksiazka na macie, zostawilam otwarte drzwi do domu i okno kuchenne do wietrzenia, i kota ze smyczy spuscilam.
szalal, jadl trawe, polowal na muchy ![]() i wracal do domu jak cos go zaniepokoilo, np sasiadka wyrywajaca chwasty z grzadki ![]() wiec coz, na razie bedziemy kontynuowac bezsmyczowe wyprowadzanie. i on nie lubi kocimietki! ![]() kupilam mu spray, przetestowalam i na zabawkach i ogolnie, i jak mu podstawiam cos pospreyowanego kocimietka to marszczy nos i odchodzi... wasze koty tez tak maja? ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- bede bronic! ![]() oczy ![]() dzis mu bylo sporo za goraco, chlodzil sie na plytkach w kuchni co troche i w cieniu siedzial ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4475 | |
|
Cytat:
Jak pisałam, często żałuję, że moje koty nie mogą pohasać po trawie, szczególnie teraz, kiedy jest taka śliczna i soczysta ![]() Gdybym miała 100 % pewności, że nie wyjdą poza obręb, to może bym się zdecydowała na wyprowadzanie. Ja bym też postarała się o zgodę na zabudowanie ogródka, tzn. siatka na wysokości ok. 3 m i dach z siatki. Nie mam dużego ogródka (ale mały też nie jest) , więc dałoby radę ogarnąć ![]() Odwodzi mnie obecnie od tego: - brak całkowitego ogrodzenia - koty przebywające na ogródku (choroby- zabudowa rozwiązałaby ten problem) - przyzwyczajenie kotów do wychodzenia i regularne ich wyprowadzanie Figiel też był wychodzący . Jak było dobrze to było, jak się sknociło to na amen ![]() Podobno reakcja na kocimiętkę jest dziedziczona ![]() Nic Ci to nie da ![]()
![]() |
#4476 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mlody mi napadl na kielkujaca rzerzuche :banghead: trzymalam ja na wysokiej polce przykryta wieczkiem pozaklejanym tasma, ale i tak rozwalil wszystko, ziemia rozsypana na wszystkie strony. Kotecek ogrodnik ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4477 | |
Nie depcze krokusów
|
Byliśmy dziś na krótkim spacerze w parku o zachodzie słońca, ale jeszcze teren nie zarósł i biedny chował się za mną, bo nie było krzaków. Poznał parę piesków i dzieci, pieski chyba lubi, dzieciom zabiera zabawki.
Niunia nie wyszła z nami, bo założyłam jej dziś po raz pierwszy szelki dla kociąt i choć poluzowałam je, to chodziła ciągle z wyprężonym grzbietem, nie mogła nawet zjeść, bo jak się schylała po chrupka taka wygięta, to się przewracała ![]() Cytat:
![]() Moje obydwa robią tak samo. O walerianę się otrą, ale nie ma szału.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4478 | |
|
Cytat:
![]() Pisałam o kocie sąsiadki, która nauczyła jednego z 3 wychodzić . Jakie darcie było pod drzwiami, bo on 'musiiiiiiiiii' !!! Sąsiadka nauczyła , a mąż i syn wychodzili ![]()
![]() |
#4479 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
psy biegajace luzem go nie atakuja? zaszczepilas go tez na wscieklizne? Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4480 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Moje dwie bańki mydlane siedzą na oknie i słuchają jak ptaszki śpiewają (nareszcie jakieś są ![]() Wczoraj się dowiedziałam, że wychodzący kot znajomej (wychodzi w lesie przez duże L, samochodów tam nie ma itp) złapał ostatnio wiewiórkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4481 | |
|
Cytat:
Ja mam ogródek w takim miejscu, że ani nie psuje estetyki, ani nie wadzi w żaden inny sposób. Te 3 m to by za dużo było nawet. Mam z 2 stron płoty lamelowe 180 cm, wystarczyłoby trochę podciągnąć i byłoby ok. ![]() Mój Cham też dzisiaj płakał za wróblami ![]() Biedna wiewiórka ![]()
![]() |
#4482 |
Nie depcze krokusów
|
Nimfa - to wystarczy tylko zamontować ramkę po skosie i będzie git.
Nie i nie. Psy chodzą z właścicielami, a jak któryś odbiega od nich za daleko i ma niejasne zamiary, to biorę kota na ręce albo do transportera. Zwierzaki widzą się wzajemnie z jakiejś odległości, można określić ich nastawienie i poziom stresu. On jest bardzo ciekawy innych zwierząt, a psy widząc go nawet nie przyspieszają kroku. Wczoraj leżał sobie i gryzł trawę, jak podszedł do niego york machający ogonem. Kot wstał, przeciągnął się, a o połowę mniejszy od niego pies zwiał...
![]() |
#4483 | |
|
Cytat:
Biedne yorki ![]()
![]() |
#4484 |
Nie depcze krokusów
|
Nimfa - większym problemem niż sama wysokość jest obecność drzewa i tych podpórek na roślinki, jak im tam...
![]() Niunia już trzyma poziom. Poluzowałam jej mocno szelki i czasem próbuje je gryźć, zaraz będę wychodzić do pracy, to jej zdejmę. Chyba zanosi się na deszcz.
![]() |
#4485 |
KOTerator
|
Na następnym spacerze będzie pikot i pikotka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4486 |
Nie depcze krokusów
|
Dopiero jak będzie ponad 20 stopni. Na razie średnio sobie wyobrażam, aby wychodzić bez asysty z dwoma kotami. Wyjścia z nią też sobie nie wyobrażam, to takie strachajło... Poszłabym z nimi na kocyk w ustronne miejsce bez zwierząt i ludzi, ale już takich nie ma, bo budują halę widowiskową, więc rozwalili sporą część osiedlowej łąki, jest głośniej i psiarze muszą się zmieścić na mniejszej przestrzeni.
Daniels się dobrze czuje na spacerach. Na początku jest oczywiście stres, a potem się wyleguje w trawie albo kroczy dumnie przy nodze po parkowej alejce (woli chodzić po betonie niż po trawie, trawa jest do leżenia). Wczoraj wzięłam go na dość płaski teren przy lotnisku, gdzie okazało się, że wycięto krzaki, a trawa nie odrosła, więc jak na kota teren był zbyt odsłonięty i kot trzymał się blisko mnie. Zwykle biorę go w zadrzewione miejsca parku, ale nie aplikowałam mu jeszcze w tym roku niczego przeciw kleszczom, więc się bałam. Jojla - co u Lexie?
![]() |
#4487 |
Zakorzenienie
|
widzę, że zostałam wywołana do tablicy
![]() Lexie ma się bardzo dobrze, wciąż próbuje zdobywać nowe miejsca w domu. Ostatnio bardzo zacięcie próbuje wspiąć się na drzwi w sypialni, bo tylko stamtąd miałaby szansę dostać się na najwyższą szafę (liczę jednak, że się jej to nie uda bo to jedyne miejsce w domu, gdzie mogę coś schować przed kotem ![]() ![]() ![]() https://picasaweb.google.com/lh/phot...eat=directlink https://picasaweb.google.com/lh/phot...eat=directlink https://picasaweb.google.com/lh/phot...eat=directlink https://picasaweb.google.com/lh/phot...eat=directlink https://picasaweb.google.com/lh/phot...eat=directlink
#4488 | ||
|
Cytat:
![]() ![]() Tak się ostatnio zastanawiałam, czy np. koty nie uciekłyby przez ten płot , a dzisiaj, jak na zawołanie z altany wybiega kot i hyc po płocie do sąsiada ![]() U mnie od wczoraj leje. ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4489 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biedny Niuniek ![]() Cytat:
![]() u nas też ;/ Cytat:
![]() fajne zdjęcie z kotem pod kolderką ![]() Moniko - w tym równoległym nowym wątku, w którym nie mam siły się wypowiadać, wkleiłaś bardzo ładne zdjęcie Milenki <3 i bardzo fajny kocyk w pszczółki <3
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2014-03-23 o 12:19 |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4490 | |||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Cytat:
Świetne zdjęcie, jak tak wystaje spod kołdry ![]() Cytat:
![]() Czyli póki co zostaje smycz lub woliera... Idolem to on był sam dla siebie po powrocie do domu. Zachowywał się, jakby wpadł odwiedzić swe włości i sługi zanim ruszy w dalsze tournee... Żarcie mu się należało, zabawki mu się należały, mizianki mu się należały, nie wyrywał się z rąk, olewał pranie po mordzie przez Niuńkę...
![]() ![]() |
![]() |
#4491 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niuńka to jak taka depresyjna pani domu z dawnych lat. "Gdzie byłeś szmaciarzu jeden, pijany wracasz do domu nocą!!!!! Śmierdzisz obcą kocimiętką!!"
![]() |
#4492 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Fakt, śmierdział yorkiem...
![]() ![]() |
![]() |
#4493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#4494 |
KOTerator
|
Suvio to mój sexy szlafrok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4495 |
|
![]() Niby tak ![]() Wolierę w ostateczności można by było zrobić, ale dla kotów za mała by była. Fajnie by było z tym ogrodzeniem ![]()
#4496 | ||
cat lady
|
Cytat:
no coz, Tyrionka wypuszczam tylko tutaj, w wynajmowanym domu, np u rodzicow nigdy w zyciu bym go nie spuscila ze smyczy, a przez prace bede musiala tam sie wprowadzic na kilka miesiecy w tym roku... teraz sobie moze skorzystac, dopoki okolica jest tak spokojna. mozliwe jest wyjscie za plot, sasiedzkie koty normalnie sobie przechodza. ale na ten moment oddala sie z pola mojego widzenia tylko zeby wejsc do domu, sam na dalszy fragment dzialki nie pojdzie... beze mnie nie bedzie oczywiscie wychodzil. zapoznaje sie tez z pewna bardzo nieprzyjazna suczka mieszkajaca w drugim domu na tej dzialce, i udaje mu sie ja wystraszyc, a z daleka taka odwazna i rozszczekana ![]() dla mnie ogrod = duuuze drzewa, wiec nie do konca byloby mozliwe zrobienie takiego 'zadaszenia' nad duza jego czescia. nawet jak kupie dom z lysym ogrodem, i tak od razu zasadze drzewa ![]() (...chociaz w tym momencie pomyslalam o siatce na czeresniami... i kot by sie powspinal, i ja bym sie najadla owocow, a nie szpaki ![]() wiec plan jest tylko na spory 'taras'. tak z 10m2, z jakimis pniami drzew przerobionymi na drapaki i karmnikiem dla ptakow obok jako tv ![]() ![]() kurcze, a takie swietne sa te wideo kotow na kocimietce, buuuu Cytat:
![]() bede pilnowac! zreszta, 2-3 miesiace tylko tu pomieszkamy, moze nie zdazy sie rozpsocic... strachliwy troche jest na szczescie. tez jestes okradziona z ogladania tego kocimietkowego szalenstwa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4497 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() też tak myślę - tylko gdzie ja pochowam te wszystkie rzecz, które do szafy już mi się nie mieszczą ![]() Różnie ale staramy się każdego dnia choć trochę czasu poświęcić na zabawę. Nie potrafię powiedzieć ile czasu dokładnie na to poświęcamy ale bawimy się zawsze dopóki sama nie stwierdzi, że nie ma już na to ochoty i tak zwykle kilka razy w ciągu dnia. Staram się poświęcić jej trochę czasu nawet jak wracam późno i bardzo zmęczona - ostatnio bawiłyśmy się wędką z piórkami późno w nocy choć zostało mi kilka godzin snu ![]() Wydaje mi się, że ona po prostu ma taki charakter - jak chce to przyjdzie i strzeli baranka, położy się obok i dość często z nami śpi - jak dla mnie to mimo wszystko zdecydowanie zbyt rzadko, żebym była w pełni szczęśliwa ale to nie o moje szczęście chodzi ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4498 |
|
U mnie biało
![]()
#4499 |
Zakorzenienie
|
#4500 |
|
Poważnie. I dalej sypie. Zapytałam na FB u kogo jeszcze pada śnieg, to mnie znajomi wyśmieli . Babcia i brat też
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.