Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-24, 16:24   #4471
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie
Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
To gratuluję synka To Ty ładnie tyjesz ale jedz sobie na zdrowie

Trochę tak,zależy też kiedy

I dla mnie!!!!

Też gratuluję synka Dlatego z powodu tego zwapnienia dostałaś lutkę czy żeby dmuchać na zimne,żeby zapobiec przedwczesnemu porodowi?
Ja taką dawkę miałam na początku ciąży po plamieniu a teraz ze względu na twardnienie macicy mam 3x1 ale zero rozwarcia,szyjka długa i też podejrzewam,że to takie chuchanie na zimne.. Dziwne,bo po 18 tygodniu już łożysko wytwarza progesteron i nie wiem jaki sens jest w braniu luteiny teraz,ale jak lekarz mówił to biorę. Może ma rację.
Dokładnie dlatego

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 16:27   #4472
ZygaEffka
Zadomowienie

Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
ja mam 12,2 ale wyczytałam na necie że w ciazy norma to : w ciąży: 11,5–13,5 g/dl wiec chyba luz
Ja mam oznaczone jako HGB i wynik mam 14 g/dl a norma to 11,2 do 15

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
ale tez nie tak malo skoro tu dziewczyny w ogole prawie nie tyją
a poza tym teraz nadrobisz i jeszcze mnie moze przegonisz
Ja przytyłam w ciąży 1,8 kg a przedwczoraj przy jelitówce schudłam 3 kg :/
z tym ze u mnie dziecko ma sie czym żywić ;-)
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 16:31   #4473
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
a to z przegonięciem to na pewno, tylko mi to sie ma gdzie rozejść
Teraz nie tyją, ale poczekajmy do 7-9 miesiąca to zobaczymy kto tu będzie baryłką, wielorybkiem itd. Moja znajoma przytyła 30 kg także spokojnie
sugerujesz ze mi się nie ma gdzie rozejść i juz jestem gruba?
no moja tesciowa tez 30kg przytyla a mi kazali w te święta jeść za dwoje,normalnie mi na talerz wkładali!!to dobrze ze teściowa troche mysli i powiedziala ze to nie prawda,ona jadla i 30kg na plusie...a niektorzy caly czas wyznają tą teorie zeby jesc za dwoch

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 16:34   #4474
Misstic
Wtajemniczenie

Dziewczyny wielkie gratulacje za wizyty Anetka, Kasia, Golgie, Poppy super!

Aisa bardzo cie przepraszam bo gdzies uciekl mi twoj post ze wczorajszej wizyty i nie pogratulowalam ci. W kazdym razie wielkie brawa dla maluszka

Mam nadzieje ze teraz nikogo juz nie pominelam

I wlasnie mamusie jeszcze przynajmniej 3 dziewczynki musza zostac, dla mnie, Latte i Mety jak cos to juz zaklepane

Ekaterina mamy tego samego dnia polowkowe

A my dostalismy dzisiaj od brata meza (jednego normalnego) kilka rzeczy dla maluszka: taka mate co kladzie sie dzieciaczka a u gory wisza zabawki, pozytywke i karuzele do lozeczka, wanienke, fotelik samochodowy i bujaczek wszystko praktycznie nowiutkie. Jestem szczesliwa

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 16:41   #4475
etusiaaa
Wtajemniczenie

nie tylko Wy tyjecie ja juz tez jakies 6kg na plusie.

M wyprawkę musimy mieć całą od nowa, nikt nam nic nie da bo dzieci malych w rodzinie. Ale damy rade po troszku w kazdym miesiacu i bedzie dobrze

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 16:44   #4476
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
sugerujesz ze mi się nie ma gdzie rozejść i juz jestem gruba?
no moja tesciowa tez 30kg przytyla a mi kazali w te święta jeść za dwoje,normalnie mi na talerz wkładali!!to dobrze ze teściowa troche mysli i powiedziala ze to nie prawda,ona jadla i 30kg na plusie...a niektorzy caly czas wyznają tą teorie zeby jesc za dwoch
ja tylko piszę, że spokojnie do 80 kg moge tyć a potem to wprowadzam dietę

Muszę sie więcej ruszac i jeść warzyw i owoców a mniej mięsa, którego i tak prawie nie jem Do słodyczy też zaczęło mnie ciągnać

Miss co to za zaklepywanie co ? Jeszcze wyjdą Wam chłopaki

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 16:48   #4477
Amelie
Raczkowanie

Zazdrośnica - trzymałam mocno kciuki szczególnie za Twoją dzidzie, ale na przykładzie mojej znajomej która pierwsze prenatalne miała złe dzidziuś urodził się zdrowy, wiedziałam że będzie dobrze!!! Gratuluje córeczki

Wszystkim mamusią dzisiaj nowo odkrytych lokatorów - Gratulacje
W końcu nie jestem jedną nosicielką dzidziola z pitokiem

Dzisiaj padam na pysk, znów boli mnie pęcherz...

Ja przytyłam tylko 3 kg i mam nadzieję że to nie za mało... chociaż od ostatnich kilku dni dopisuje mi apetyt, wczoraj "pożarłam" bo inaczej tego nie mogę nazwać puszkę brzoskwiń w syropie, potem teściowa pizze zrobiła to też się załapałam na spory kawał. Za chwilę ubiorę tyłek i jadę po chipsy fromage i po kompot z truskawek. <3

Edytowane przez Amelie
Czas edycji: 2014-04-24 o 16:52
Amelie jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-24, 16:48   #4478
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość

M wyprawkę musimy mieć całą od nowa, nikt nam nic nie da bo dzieci malych w rodzinie. Ale damy rade po troszku w kazdym miesiacu i bedzie dobrze
Etusiu tobie rowniez gratuluje brawa dla maluszka

Matko ile was jest hehe a potem dziw ze kogos pomijam ale to nidm specjalnie wiec jak cos to z gory sorcia..

Ja sie strasznie ciesze ze troche rzeczy dostalismy bo to mega oszczednosc. A mamy jeszcze dostac od cioci wozek i lozeczko najprawdopodobniej. Nie oszukujmy sie, jak by tak wszystko podliczyc to o grube stowy jestesmy do przodu

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-04-24, 16:55   #4479
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Etusiu tobie rowniez gratuluje brawa dla maluszka

Matko ile was jest hehe a potem dziw ze kogos pomijam ale to nidm specjalnie wiec jak cos to z gory sorcia..

Ja sie strasznie ciesze ze troche rzeczy dostalismy bo to mega oszczednosc. A mamy jeszcze dostac od cioci wozek i lozeczko najprawdopodobniej. Nie oszukujmy sie, jak by tak wszystko podliczyc to o grube stowy jestesmy do przodu
Ja też gratuluje wszystkim mamusiom udanych wizyt i poznania lokatorów.
Ja na majówkę wybieram się do siostry i też po cichu liczę że coś z rzeczy po moich siostrzeńcach i siostrzenicy jeszcze się nadaje i będę mogła z nich jeszcze skorzystać.
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 16:55   #4480
Misstic
Wtajemniczenie

Ekaterina
Chociaz moje pierwsze przeczucie bylo na chlopca wiec kto wie i tak bede kochac najmocniej na swiecie

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-04-24, 16:57   #4481
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Ekaterina
Chociaz moje pierwsze przeczucie bylo na chlopca wiec kto wie i tak bede kochac najmocniej na swiecie

Nie żebym źle życzyła czy coś - bo jeszcze ktoś tak pomyśli
to i tak już jest zadecydowane od polączenie plemnika z komórka jajową

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-04-24, 17:05   #4482
anesh_
Zakorzenienie

etusiaaa gratuluj!

Ana my mamy syneczka.

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

ekaterina gratki, my też synusia!

Właśnie zajadamy się z córi racuchami waniliowymi.
Ciężko mi się pisze, bo mam wizaz na połowie, a na połowie leci Tutitu, bo jednocześnie smaże racuchy - musze czymś zająć małą:P
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 17:11   #4483
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Tak sobie czytam co nakreślił mi tu gin - bo jego to wogule czasami nie rozumiem jak mi szprecha do ucha i macie u siebie po połówkowych - te które juz miały takie skróty jak : FOD/KU lub ATD lub APD/AU ? nie mogę odszukać w google niestety.

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-04-24, 17:14   #4484
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
a to z przegonięciem to na pewno, tylko mi to sie ma gdzie rozejść
Teraz nie tyją, ale poczekajmy do 7-9 miesiąca to zobaczymy kto tu będzie baryłką, wielorybkiem itd. Moja znajoma przytyła 30 kg także spokojnie
Nie strasz,bo mi od stycznia przybyło 5 kg I pobiłam mój rekord wagowy-57 Ciekawe jak dużo jeszcze...
Cytat:
Dziewczyny wielkie gratulacje za wizyty Anetka, Kasia, Golgie, Poppy super!

Aisa bardzo cie przepraszam bo gdzies uciekl mi twoj post ze wczorajszej wizyty i nie pogratulowalam ci. W kazdym razie wielkie brawa dla maluszka

Mam nadzieje ze teraz nikogo juz nie pominelam

I wlasnie mamusie jeszcze przynajmniej 3 dziewczynki musza zostac, dla mnie, Latte i Mety jak cos to juz zaklepane

Ekaterina mamy tego samego dnia polowkowe

A my dostalismy dzisiaj od brata meza (jednego normalnego) kilka rzeczy dla maluszka: taka mate co kladzie sie dzieciaczka a u gory wisza zabawki, pozytywke i karuzele do lozeczka, wanienke, fotelik samochodowy i bujaczek wszystko praktycznie nowiutkie. Jestem szczesliwa
Oo to fajnie,że takie rzeczy dostaliście Zawsze to kilka stówek do przodu
Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość

Witam w klubie... My też praktycznie wszystko od podstaw musimy kupić... Od siostry dostanę jedynie materac do łóżeczka z 2 razy używany,huśtawkę i wsio Gdyby wiedziała 2 lata temu,że będę mieć teraz dziecko to na pewno by mi zostawiła po małym a tak pooddawała już wszystko i jedynie co mi zostawia już ciuszki przydatne na dzieciaka od 1,5 roku...

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 17:18   #4485
małaPaulina
Wtajemniczenie

Misstic fajnie ze dostaliscie tyle rzeczy nam to pomogą rodzice i tesciowie bo nic nie mamy...

Meta ja już przebiłam 60kg i idzie dalej w góre

Lecę na rowerek

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-24, 17:24   #4486
Misstic
Wtajemniczenie

Mecia moze to nie duzo ale zawsze cos materac to juz masz ok stowki,'hustaweczka tez swoje kosztowala takze jak to mowia lepszy rydz niz nic

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Ja tylko od poczatku wiedzialam ze bede miala to lozeczko a reszta byla juz na mojej liscie do kupienia samemu. A tu taka niespodzianka, dlatego jestem taka szczesliwa

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-04-24, 17:35   #4487
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Misstic fajnie ze dostaliscie tyle rzeczy nam to pomogą rodzice i tesciowie bo nic nie mamy...

Meta ja już przebiłam 60kg i idzie dalej w góre

Lecę na rowerek
Ale po porodzie szybko schudniemy
Cytat:
Mecia moze to nie duzo ale zawsze cos materac to juz masz ok stowki,'hustaweczka tez swoje kosztowala takze jak to mowia lepszy rydz niz nic

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Ja tylko od poczatku wiedzialam ze bede miala to lozeczko a reszta byla juz na mojej liscie do kupienia samemu. A tu taka niespodzianka, dlatego jestem taka szczesliwa
No ja bym jednak wolała jakieś potrzebniejsze rzeczy niż huśtawka... Ale trzeba dać jakoś radę,tylko skąd my pieniędzy tyle nabierzemy...
Póki co nawet nie myślę o tej kasie,bo mi niedobrze na samą myśl a nie chcę sobie dnia zepsuć.

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 18:07   #4488
nmartyna
Zadomowienie

Hej Dziewczyny
Ja też po wizycie i na 90% będzie DZIEWCZYNKA!!!!!
Tż trochę zawiedziony, ale jak to stwierdził: będzie kochał jak swoje
Wszytko z Małą w porządku, waży 300g więc jest maleństwem, ale mieści się w normie Macica w porządku, szyjka długa i zamknięta i ogólnie wszystko jest super Luteina jednak pozostaje, bo macica się stawia czasami, ale to z nerwów, więc mam leżeć, pachnieć, odpoczywać i nie denerwować się
Jak tylko ginka zaczęła jeździć USG po brzuchu, Malutka zaczęła machać do nas rączką, później wkładała rączkę do buźki, no piękny widok Tż zauroczony tym widokiem :P
Oczywiście oberwało mi się, że za bardzo przytyłam Ważę 56 kg! Ale według pani doktor tyję za szybko, tylko kurde, byłam na wizycie zaraz po obiedzie:P A w domu ważę mniej No cóż, nie mam zamiaru się odchudzać

Aaa! i gratuluję pozostałym Mamusiom wizyt
Chyba dziewuchy zdominują forum, a chłopcy pozostaną w mniejszości...
Coś te nasz córy będą się w przyszłości biły o Waszych chłopaków :P
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 18:37   #4489
Morelka1988
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny
Ja też po wizycie i na 90% będzie DZIEWCZYNKA!!!!!
Tż trochę zawiedziony, ale jak to stwierdził: będzie kochał jak swoje
Wszytko z Małą w porządku, waży 300g więc jest maleństwem, ale mieści się w normie Macica w porządku, szyjka długa i zamknięta i ogólnie wszystko jest super Luteina jednak pozostaje, bo macica się stawia czasami, ale to z nerwów, więc mam leżeć, pachnieć, odpoczywać i nie denerwować się
Jak tylko ginka zaczęła jeździć USG po brzuchu, Malutka zaczęła machać do nas rączką, później wkładała rączkę do buźki, no piękny widok Tż zauroczony tym widokiem :P
Oczywiście oberwało mi się, że za bardzo przytyłam Ważę 56 kg! Ale według pani doktor tyję za szybko, tylko kurde, byłam na wizycie zaraz po obiedzie:P A w domu ważę mniej No cóż, nie mam zamiaru się odchudzać

Aaa! i gratuluję pozostałym Mamusiom wizyt
Chyba dziewuchy zdominują forum, a chłopcy pozostaną w mniejszości...
Coś te nasz córy będą się w przyszłości biły o Waszych chłopaków :P
56 kg przy jakim wzroście??
Morelka1988 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-24, 18:41   #4490
elffirka
Rozeznanie

Gratuluję wszystkim wizyt
Mam nadzieję, że i ja się dowiem w środę kto we mnie mieszka... Czy na 100% ten chłopczyk czy jednak dziołcha
Małż dzisiaj przed wyjściem do pracy położył się na moim brzuchu i żegnał się z dzidzią i wołał: Kondziu pożegnaj się z tatusiem bo idę do pracy itd. i najpierw dostał kopniaczka a potem kilka razy pukał maluch w brzuchol Widziałam u Małża to szczęście w oczach
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 18:45   #4491
nmartyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Morelka1988 Pokaż wiadomość
56 kg przy jakim wzroście??
Przy 170 cm...
Według mnie to mało, no ale przed ciążą ważyłam o 50 kg i pewnie gince chodzi o to, że 6 kg w 21 tyg. to za dużo... :/
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 18:48   #4492
Paulina Darek
Rozeznanie

gratuluję wszystkich udanych wizyt

ja też dziś byłam u lekarza na USG drugiego trymestru
mój Filipek bez wątpienia zostanie chłopcem już do porodu
lekarz chciał zrobić zdjęcie w 3D, ale się nie dało, bo mały skakał po całym brzuchu, a jak tylko się zatrzymał na chwilkę to zasłonił buzię ręką i już... tylko jedną rzecz wystawiał do zdjęć, jak to powiedział pan doktor "fujarkę"... waży 440g jest zdrowiutki i wszystko w normie...
tak dawno nie pisałam, że nie wiem do czego się odnieść...
może się jeszcze pochwalę, że gdzieś ok niedzieli-poniedziałku poczułam ruchy i od razu wiedziałam, że to jest to... Dzieciątko nie lubi jak długo siedzę przy stole (kąt prosty). porusza się dużo również jak jestem najedzona
no i teraz też się wierci

miłość od pierwszego wejrzenia
12.2005
razem przez życie 05.05.2012
Filip jest już z nami 05.09.2014
oczekujemy maleństwa 21.07.2016

Ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy,
Ważnych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy...
Paulina Darek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 18:50   #4493
Misstic
Wtajemniczenie

Martynka gratuluje dziewuszki i udanej wizyty

Mecia lepiej miec cokolwiek niz NIC. Poza tym do porodu jeszcze duzo czasu i moze cos jeszcze dostaniesz

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-24, 18:54   #4494
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Przy 170 cm...
Według mnie to mało, no ale przed ciążą ważyłam o 50 kg i pewnie gince chodzi o to, że 6 kg w 21 tyg. to za dużo... :/
O matko, ja przytyłam też ok 6kg a jutro zaczynam 20 tydzień i myślałam że to mało.
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 18:56   #4495
Misstic
Wtajemniczenie

Paulina Darek brawo

Martynka bez obrazy ale ja bym ta pania doktor wysmiala poprostu. Ty chudzinka jestes przy swoim wzroscie a najwyrazniej organizm twoj potrzebuje dodatkowych kg w ciazy i to jest NORMALNE.
Niech spada na bambus. Przy mojej wadze to ta doktorka pewnie by mnie z gabinetu wywalila ...

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-04-24, 19:02   #4496
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Aneta, Kasia, Golgie, Poppy, Etusia, Ekaterina, NMarty6na gratuluję wizyt Ładnie dzisiaj poszło Czyżby zaczynali się ujawniać chłopczęta?

Odebrałam wyniki badania krwi i moczu. Mam jakieś niedobory w morfologii, RBC, HCT i za dużo MCHC. Pojęcia nie mam co to, siadam do google. No i w moczu mam jakieś moczany , muszę brać witaminę C.

Ale się dzisiaj napracowałam... Mąż ma jutro urodziny i czeka nas dwa dni odwiedzin. Upiekłam dwa ciasta, zrobiłam krokiety z pieczarkami i serem żółtym, ze szpinakiem i fetą i sałatkę brokuł z fetą i smażonym słonecznikiem Jutro reszta dań niemięsnych a w sobotę serwuję roladę z piersi indyka z suszonymi pomidorami i mozzarellą. Jadłam to w knajpce i mi tak smakowało... Mam nadzieję że wyjdzie równie dobre. Aż zgłodniałam

Tak mnie ciągnie w lewej pachwinie że chodzić normalnie nie umiem..
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 19:08   #4497
elffirka
Rozeznanie

U mnie też się strasznie wierciło jak siedziałam przy stole w święta...
O Filipek... Zawsze chciałam to imię dla synka ale siotra Małża mnie uprzedziła i jeśli będzie chłopcem to będzie Konrad...
Ale szczerze powiem, że ten nasz Filipek to niezły rozrabiaka... Choć ma dopiero 2 lata to wymusza wszystko płaczem, a szczegolnie na swojej starszej 4 letniej siostrze... A i rozwala wszystko co spotka na swojej drodze...

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Jeny!!! Krokiety z pieczarkami i serem... Mniam.... Uwielbiam...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 19:12   #4498
anesh_
Zakorzenienie

Ja właśnie zrobiłam sobie spaghetti misz masz, teraz czekam, aż makaron dojdzie i będzie pyszna, aczkolwiek niezbyt zdrowa kolacyja dla mojego syneczka.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 19:12   #4499
Paulina Darek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
O matko, ja przytyłam też ok 6kg a jutro zaczynam 20 tydzień i myślałam że to mało.
ja też poleciałam spr ile przytyłam i wychodzi prawie 7kg, a w pon zaczęłam 21tydzień, nie byłoby źle gdyby nie to, że w sumie przekroczyłam już 94kg... ale jak komuś mówię ile ważę to nikt mi nie wierzy, chyba mam ciężkie kości, albo nie wiem....

miłość od pierwszego wejrzenia
12.2005
razem przez życie 05.05.2012
Filip jest już z nami 05.09.2014
oczekujemy maleństwa 21.07.2016

Ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy,
Ważnych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy...
Paulina Darek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 19:15   #4500
ania9106
Zadomowienie

Gratuluję udanych wizyt !!

jeszcze jutro i USG prenatalne/połówkowe 4d oby wszystko było dobrze

zmienię trochę temat byłam na zdjęciu miary na suknie mierzyłam suknie która jest w salonie i która zawsze była na nie za mała :P i okazało się,że pomimo 3 kg na + i 90 cm w pasie nie widać nic a to już końcówka 5 miesiąca spódnica jest na tyle szeroka a stan na tyle wysoko,że Mikołajek ładnie sie pod nią chowa i ma jeszcze duuużo swobody

Myślę,że mimo to,że brzuszek jeszcze sporo urośnie to nie będzie się aż tak rzucał w oczy

Bardzo jestem zadowolona

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości