|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lilę i Bertusia mamusie już pielęgnują, kolejne swych szczęść wciąż wyczekują c
Krusia
słodkie są takie maluszkiWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4472 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lilę i Bertusia mamusie już pielęgnują, kolejne swych szczęść wciąż wyczekują c
Hej
ja juz w domu, dzis mnie wypisali na szczescie potrzymali 3 doby co by sie im kasa zwróciła i guzik zrobili i powiedzieli. Nawet na wychodne ordynator ze mna nie rozmawial i nie mowil jakie zalecenia.Dzis po porannej wizycie ordynator powiedział, ze wezma mnie do badania znów... dzien w dzien grzebią tymi łapami, zamiast usg zrobic no to zbadali i nie skomentowali nic czy ten magnez jakos pomogl czy nie...Słyszałam tylko ich narzekanie jak sie ubierałam, ze mnie mój lekarz skierował do szpitala a nic mi nie jest, ze taka dlugosc szyjki stanowilaby problem w 20tc a nie w 30tc... ze on sobie na urlop pojechał a pacjentkom kaze sie zglaszac jak cos sie dzieje do szpitala... no nie kurna mam sie zgłosić do świętego mikołaja... Co chwile zmieniali zdanie, raz ze nic mi nie jest, na drugi dzien ze jednak jest a na trzeci ze zglosilam sie z piedołą... no ludzie. Co najciekawsze ze mna na sali byla dziewczyna co przyszla we wtorek i miala ten sam problem... skrocila sie jej szyjka-32tc. Skierował ja zastepca ordynatora... tu juz oczywiscie nie było pierdoły, tez dostala magnez jak ja i sterydy na rozwoj płuc dziecka... do tego opowiadala mi jak byla na wizycie i lekarz kazał jej przyjsc do szpitala, bo musza jej podac, bo nie ma zartow z tym... no to sie zglosila... calkiem inne podejscie bo przeciez ona chodzi do zastepcy ordynatora. Ordynator i zastepca to najwazniejsze osoby na oddziale i oni o wszystkim decyduja-jeden warty drugiego (do nich dostac sie na wizyte to nawet czekac nie trzeba bo nikt ich nie lubi).
|
|
#4473 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4474 |
|
Zakorzenienie
|
God no to dobrze, ze juz w domu. Teraz byle do wizyty u swojego gina i wtedy moze dowiesz sie czegos wiecej
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4475 |
|
Zakorzenienie
|
No także mam niemiłe doświadczenia szpitalne... i tak na prawdę nie wiem w końcu czy mam się martwić tą szyjką czy nie... wole chyba przewrażliwienie mojego lekarza niż olewczy stosunek tych dwóch "specjalistów". Zresztą mają opinie wyrobioną i każdy wie, jacy są i dlatego nienawidzę przebywać tam na oddziale. Byle do sierpnia i kolejna wizyta, gin sprawdzi jak tam szyjka bo w szpitalu oczywiście uznali za zbędne zmierzenie jej... a mam jeszcze w zaleceniu od swojego gina, żeby się zgłosić na oddział po wyjściu ze szpitala jakieś 7-14 dni na zmierzenie szyjki... po moim trupie tam pójdę.
Coraz bardziej przeraża mnie wizja porodu tam...
|
|
#4476 |
|
Zakorzenienie
|
God a Twój gin pracuje na tym oddziale?? masakra pewnie i tk by Ci nie zmierzyli jakbyś przyszła drugi razale dobrze że już w domu
Krusia cudeńko
|
#4477 |
|
Zakorzenienie
|
Krusia... śliczne maleństwo, słodziutki
God... brak słów, skoro nic Ci nie jest to po co Ci cokolwiek podawali, po co w ogóle oni tam sa skoro uważają, że powinien sie Tobą zająć Twój gin a oni tylko swoimi pacjentkami to jedyny szpital w Twojej okolicy? ![]() Ja wróciłam z empiku, obejrzałam pierwsze zakupy ciuszkowe ze smyka i sie nimi zachwycałam, a mąż miał ze mnie ubaw...
|
#4478 |
|
Zakorzenienie
|
Jagatka ja mam to samo przy zakupach
a maz to juz nie ma sil patrzec na to haha .i za kazdym razem pyta czy to na pewno potrzebne i nie za duzo tego ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4479 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No jasne, że by nie zmierzyli dlatego nawet sie nie wybieram ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
Wydaje mi się, że nie przepadają za moim lekarzem, on jest zbyt sumienny, przewrażliwiony... no ale chyba lepiej sprawdzić niż czekać... To nie jest jedyny szpital, jest w mieście obok ale tam ponoć jeszcze gorzej ![]() Tam tez panuje monarchia ordynatora i nikt poza nim nie może nic zadecydować.
|
|
|
#4480 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No nic...God,zycze aby wszystko było u Ciebie dobrze, a malutka niech sobie jeszcze siedzi w brzuszku ![]() Kurcze nie wiem co sie dzieje... od czasu cc ciagle mam zawroty glowy...wiem powinnam isc do gina, ale moge dopiero w przyszlym tyg,bo go w tym tyg nie ma... zastanawiam sie czy na te zawroty moze miec nadal to cc? Ale kurcze juz 6 tyg minelo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4481 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to teraz czekamy na wizyte ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() słodziak mały ![]() Cytat:
![]() A ja się witam w 17 tygodniuna: Ide dziś na wyniki. przyjmują od 7.30 a ja już jestem głooodna ![]() a w ogóle obudziłam sie jak na złość o 2 na siku i bałam sie,ze do rana nie "uzbieram" ale spokojnie haha. Mówiłam Wam, ze mnie teściowa wkurza? co się z nią widzę, to mnie po brzuchu głaszcze. Wk.ur.wia mnie to
Choć ciężko mi to idzie, walczę ze słabościami ![]() O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta. Leoś 29.12.2014 Edytowane przez ma.ko Czas edycji: 2014-07-17 o 06:28 |
||||||
|
|
|
#4482 |
|
Zakorzenienie
|
Ma ko chyba bym s8e wściekła jakby mnie baba glaskala po brzuchu tylko TZ może no i mojej przyjaciółce darowalam
A ja dalej głucha na jedno ucho krople średnio pomagają jak mi do jutra nie odetka się to jutro kolejny rajd tym razem rodzinna - laryngolog ![]() Poproszę o garść kciukow za wizytę i usg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4483 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Przyszłam się przywitaj, pocytować i spadam zaraz z małym na spacer. Po drodze muszę zajrzeć do apteki.
Krusia - Wituś piękny zubi - Maja ma wielgachne, piękne oczy Isabel- super, że urodziłaś. Piękna waga i wzrost kicia - współczuję Ci tych kamieni, masakra nuno - piękny maluszek Załamana - skontroluj u lekarza te zawroty głowy. Może niekoniecznie u gina? Może ogólny Cię skieruje do specjalisty? Gin raczej Ci nie pomoże w tej kwestii. meire - dobrze, że z tarczycą wyszło co jest nie tak. Nie bój się, bierz leki. Ja też miałam i mam do tej pory problem z tarzcycą (niedoczynność) - biorę obecnie Euthyrox 50' a w ciąży brałam 75'. Będzie dobrze. vioris - trzymaj się dzielnie Kochana elfka - dalej nie urodziłaś? Mamuśki co u was? Dawno Jagodzi tu nie było |
|
|
|
#4484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
staram się nie reagować, albo stawac tak bokiem, zeby nie dawała rady, ale wkurza mnie to strasznie i w ogóle ☠☠☠☠☠☠☠i mnie, bo ciągle gada Jasiek, Jasiek, a jeszcze nie wiadomo czy będzie Jaś czy Małgosia ![]() ![]() ![]() ![]() Qrde, po wynikach poczułam się jak żul. Wyszłam ze szpitala i szukałam krzaczorów, bo zebrało mnie na ![]() a teraz siedze w pracy i nie mam siły i serducho mi wali dzisiaj
|
|
#4485 |
|
Zakorzenienie
|
A ja siedzę w poczekalni mam 3 numerek ale przede mną tylko jedna dziewczyna weszła wiec pewnie wejdę wcześniej. Bartuś się kręci że ledwie siedzę mam nadzieje ze w poradni tez będą pustki
|
#4486 |
|
Rozeznanie
|
Mako, gratuluję kolejnego tygodnia
i powodzenia na wynikach Nienawidzę, jak mnie ktoś po brzuchu głaszcze i od razu o tym otwarcie mówię jeszcze zanim dotknie. A czy się ktoś obrazi... a co mnie to? ich problem ![]() Kicia, kciuki za wizytę i usg ![]() Elfka, jesteś jeszcze?
|
#4487 |
|
Zakorzenienie
|
Elfka pewnie już po wizycie... Może rodzić poszła
|
#4488 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem jestem
Ktg standardowo, skurcze regularne tyle, że częstsze i mocniejsze co ok. 5 min. i na poziomie 100% i więcej Mała ma ok. 3100 g, przepływy bardzo dobre no i uwaga rozwarcie na 2 cm obiecanki cacanki a do mojego mam się zgłosić na wizytę 6 tyg. po porodzie i jak wróci z urlopu, a byłabym akurat w szpitalu to żebym wpadła się pochwalić, że szybko urodziłam zdrowe dzieciątko także nadal czekamy
|
#4489 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie możecie z Tżtem trochę podziałać w tej sprawie? ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Właśnie poczytałam i się okazuje, że urlop dla męża po porodzie 14 dni jest tylko 80% płatny, trochę lipa Julliete, prawda to?Urlop ojcowski 14 dni i 2 dni okolicznościowe są 100% płatne, i to chyba przez zus, co nie?
|
|
#4490 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() 3100g ładna waga, bierz się za rodzenie żebyś mogła małą stroić w r.56 Kicia też wracaj z podobnymi wieściami
|
|
#4491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojcowski urlop jest 100 % platny. Co do zwolnienia to nie mam pojecia - nie sprawdzalismy ile wyplaty wtedy wplynelo na konto ![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4492 | ||||
|
Raczkowanie
|
Myślałam, że wczoraj bede miała czas posiedzieć z Wami, a tu guzik
Teraz nadrobiłam i odpisuję. Dzięki dziewczyny Cytat:
Nie widziałam do końca reakcji męża, bo stał koło gina i akurat gin mi go zasłaniał, ale na początku z uwagą i skupieniem się przyglądał No w końcu pierwszy raz był u ginekologa Cytat:
W końcu jesteś pod opieką lekarza i masz leki. Będzie dobrze Ogólnie dobrze się czuję Czasem wieczorami mnie muli, ale to nie mdłości, tylko takie dziwne uczucie. Wczoraj jak mi wzdęło brzuch, to legalnie jak ciążowy wyglądał, a jeszcze nie mówiliśmy o ciąży i musiałam maskować przed znajomymi ![]() Cytat:
Kochany ![]() Cytat:
|
|
#4493 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To czekamy na wieści z porodówki Oby faktycznie szybko poszło.Mako brawa za 17 tydzień Ale ten czas leci A teściowej nie da się powiedzieć, że takie głaskanie Cię wkurza i sobie nie życzysz? Chyba, że na nią to nie działa
|
|
#4494 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I tę wypłatę dostaliście z zusu? Tzn. za pół miesiąca od pracodawcy i pół od zusu właśnie 80%?
|
|
#4495 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba zaczynam czuć delikatne ruchy maluszka
|
#4496 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
takze moze u Ciebie tez szybko pojdzie.. ![]() Ma.ko, ja kolatania serca mam od problemow z tarczyca.. Czy Ty badalas tarczyce?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4497 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Witam się od rodziców poszłam w ślady Jagatki i oddycham świeżym powietrzem ![]() Elfka no w końcu coś się zaczyna dziać ojjjj będzie sie działo piękna waga małej ![]() Kicia a jak tam u Ciebie? ![]() Zuken nie rodzisz jeszcze? ![]() Jagatka mój jak dziś się położyłam to szalał na maksa wspaniałe uczucie ![]() Co do urlopu to tacierzyński i dwa dni na urodzenie dziecka są płatne 100%, ale opieka na żonę już chyba jak normalne L4 80% i z tego co mi wiadomo nie musi być cc. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Mako za 17 tc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- A co do głaskania po brzuszku to mi to osobiście nie przeszkadza, ale robią tak tylko najbliższe przyjaciółki, siostra, siostra męża i teściowa choć wiem, że wiele dziewczyn nie lubię, dlatego ja nigdy nikogo nie głaskałam haha ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4498 |
|
Zakorzenienie
|
Elfka super, że tak się wszystko samo rozwija
![]() Jagatka super ![]() Mako ja na kołatanie serca i skurcze brałam Aspargin |
|
|
|
#4499 |
|
Zadomowienie
|
Zaglądam czy któraś już urodziła, ale widzę, że to już tuż tuż.. Powodzenia!!!
Moja kruszynka właśnie śpi to się nią pochwalę
|
#4500 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:05.

słodkie są takie maluszki
23.06.2011
01.06.2013
no to zbadali i nie skomentowali nic czy ten magnez jakos pomogl czy nie...

to jedyny szpital w Twojej okolicy? 

boje sie strasznie.. Ehhh..

Julliete, prawda to?