|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
Cytat:
|
|
|
|
|
#4472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaz w sumie teraz czytam, że mogą byc też zajady o etiologii bakteryjnej lub grzybiczej. to w sumie sie składa do kupy. ja mam ewidentnie zawsze z niedoborów wit. z grupy B.. |
|
|
|
|
#4473 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a najgorzej z opryszczka, wystarczy ze koleżanka ma i na nią spojrzę, na drugi dzien tez mam u niej podobnie, wystarczy ze zerknie na mnie... A spnie całujemy sie, nie pijemy z jednych naczyń i ogólnie staramy sie uważać
|
|
#4474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kubek i sztućce napewno wezmę i chyba talerzyk tez ale plastikowy, mam takie z ikei też wyjazdowe ![]() Cytat:
![]() myślę, że żelazo zadziałało z czyms może bardziej... mam nadzieję, ze to nic więcej poza ćwiczeniami... Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2014-10-08 o 21:40 |
||
|
|
|
#4475 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4476 |
|
Zakorzenienie
|
Ogladalyscie kto poślubi mojego syna? Jakie te laski naiwne sa
|
#4477 |
|
Zakorzenienie
|
Hej czuje sie wywolana do tablicy
podczytuje caly czas ale co nadrobie to juz piszecie o czyms innym i nie nadarzam wizyta w piatek wtedy zobaczymy ile mala wazy i jak jest ulozona bo do tej ppry posladkowo z prania zostala mi juz chyba tylko jedna pralka. Gorzej to prasowac narazie bardzo malo poprasowalam ale mam zamiar sie za to zabrac i tez powoli spakowac torbe.
|
|
#4478 |
|
Zakorzenienie
|
Krotka relacja z wizyty
Ogolnie wszystko ok, ale mam juz rozwarcie na opuszek palca i lekarz zakomunikowal mi ze moge urodzic nieco wczesniej... Z malutka wszystko ok, przeplywy pepowinowe ok, mial problemy z ich zmierzeniem bo mala bardzo ruchliwa i pepowina nie tak ulozona heh ale w koncu sie udalo Kilka razy podkreslil ze mala to sportowiec, bo non stop sie ruszala, nawet mi pokazal jak cwiczy pierwszy oddech A najsmieszniejsze bylo jak raczka bawila sie swoja warga Wage ocenil na ok 2900gram ....sporo juz heh Mnie tez przybylo 2 kg w ciagu 2 tygodni heh Takze wszystko ok, mam tylko mniej chodzic... Aa no i ze spojeniem ok, nie rozchodzi sie. Boli bo mala uciska Jutro pakuje torbe....nie ma zartow juz
Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-10-08 o 21:54 |
|
|
|
#4479 |
|
Zakorzenienie
|
nie oglądam tego, to nie na moje nerwy, obejrzę sobie na vod jak już będę mogła pić % - wtedy może jakoś zniesę
_____ a jeszcze co do ruły mi się przypomniało - mam wrażenie, że w gwarze warszawskiej "ruła" oznacza właśnie "rurę", ale muszę tatę podpytać bo mi się tak hydraulikowo kojarzy: "pan mje weźmie i potrzymie tę rułeczkię, a ja tam dokręcę"
Edytowane przez silesianna Czas edycji: 2014-10-08 o 21:51 |
|
|
|
#4480 |
|
Zakorzenienie
|
Biorę sztućce i kubek. Nad talerzykiem się zastanawiam.
|
|
|
|
#4481 | |
|
Zakorzenienie
|
żelazo biorę rano a magnez dużo poźniej...
Cytat:
|
|
|
|
|
#4482 |
|
Zakorzenienie
|
Tez pewnie wezme kubek i sztucce
|
|
#4483 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciekae co mi jutro powie ehhh póki co u mnie nie ma szans na wcześniejszy poród a tu juz 38 tc , jeszcze jutro chciałam jechac na wioskę do soboty, zobaczymy czy mi pozwoli, bo to w kielecki 150 km od Katowic ale ma byc taka ładna pogoda....
|
|
#4484 |
|
Zakorzenienie
|
Zanet te rozwarcia mnie przerazaja ......bo co rusz to któraś pisze ze rozwarcie ma
![]() AZ się boje co mi powie gin na wizycie
|
#4485 |
|
Rozeznanie
|
A ja takich dobrych wspomnień z Ikeą i jej jedzeniem nie mam już. Strułam się fest i potem mocno odchorowywałam. Mąż miał nawet zaburzenia widzenia (to nie żart!), sporo moich znajomych też mówiło, że się potruło tam. :/
|
|
#4486 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ajakos mam wrazenie ze nic nie zrobione heh w sumie musze skonczyc prasowac, spakowac torbe, no i dokonczyc pokoik pod katem wystroju... Chcialam jeszcze szafe w sypialni ogarnac a mamy ogromna i chyba sobie ja daruje... Ja bym chyba nie odwazyla sie juz wyjezdzac ![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
sama dzisiaj do poludnia napisalam ze to slowo coraz czesciej bedzie sie pojawiac na watku heh no to wywolalam wilka z lasu
|
||
|
|
|
#4487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podobno dosc mocno w ikei żarcie sodą podsypują. dla wielu ludzi nie robi to różnicy, ale jak ktoś ma wrażliwszy żołądek to można sie przejechać
|
|
|
|
|
#4488 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tego typu programy działają mi na nerwy i nie oglądam ![]() Cytat:
i waga już słuszna
|
|||
|
|
|
#4489 |
|
Zakorzenienie
|
Lola ja mam jeden duzy, drugi maly (czerwone) i reczniki papierowe jedne mam.
Anetka ja tez mam takie przeczucia, ze jak jestem pozamykana itp to dlugi porod mnie czeka... Z drugiej strony znajoma byla pozamykana, a tydzien pozniej rodzila ![]() Zanet no to dobre wiesci mala ladnie wazy ![]() U mnie gbs ujemny, kontrolowalam cisnienie od pt i ok, dzis u poloznej tez ok i udalo mi sie przyspieszyc wizyte o tydzien
|
|
#4490 | ||
|
Raczkowanie
|
ja chce krowki
![]() Zanet super, ze wszystko z coreczka w porzadku ![]() co do palenia i picia w ciazy to ja jestem zdecydowanie na nie sama palilam dosc dlugo, dwa lata temu rzucilam, pozniej czasami na imprezach popalalam, ale odkad wiem, ze jestem w ciazy uciekam nawet od ludzi palacych niedaleko mnie. zreszta teraz to ja sie zastanawiam jak ja moglam byc taka glupi palic, teraz zdecydowanie jestem za zakazem palenia w miejscach publicznych Cytat:
![]() Cytat:
![]() uciekam spac, jeszcze tylko dwa dni w pracy i zaczynam wolne slodkich snow
|
||
|
|
|
#4491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4492 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, biorę. Podobno i tak wymagają tego w moim szpitalu.
|
#4493 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a chciałabym Cytat:
![]() ale to i tak długo.. 15 dni! odliczam... 2 tygodnie. ehhhh...
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4494 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4495 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(a była na mnie wysłana!), załączać kopie faktury zakupu przedmiotu z podaną jego wartością i inne takie rzeczy. ![]() Rozmawiałam z jednym facetem, który początkowo wysyłał firmowo paczki przez tego kuriera i miał ten sam problem, konkretnie to co rusz mu cos uszkadzali i o tej pory nie odzyskał kasy. Koszmar. Mam nadzieję, że Tobie trafił się inny kurier... agatus - sliczna mała rosalie - wow, kochany ten Twój facet, że małej ciuszki prasuje i to w nocy ![]() ncomprehensible - witaj ![]() monian - zapraszam do Raszei :P co do IP na Polnej i własnego lekarza to nie ma reguły - ja tam byłam tyle razy i widzę, że co lekarz/położna to inna reakcja na "jestem pacjentką doktora XYZ" (z tego szpitala). Czasmi to pomagało i byłam szybciej przyjmowana, a czasami mieli mnie głęboko w nosie i było niemiło. esti - masakra z tą 18-natką :/ Lola - też uważam, że palić w ciązy choćby 1 papieros na tydzień to bezmyślność i egoizm. słoneczko - ale pycha chałka!! Kostka -też tak mam ostatnio (ćmienie w brzuchu jak na okres + średnio 2-3 wizyty dziennie w wc). Jakoś w kościach czuję, że do pordu już tak długo nie zostało. |
|
|
|
|
#4496 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A rozwarcie i krótką szyjke to ja już tak dawno mam, że to chyba o niczym nie świadczy. Wogóle nie czuję porodumw kościach.Kurczę tyle tych krówkach, że bym zjadła. Może też kupię, ale nie wiem czy do porodu dotrwają Albo ktoś tu rzucił coś o batonikach musli mniam.My jeszcze chcemy z Tż pojechać w sobotę slbo w niedzielę są w poznsniu targi w sklepie pati i maks. Można posłuchać serduszka dziecka, jakieś konkursy, upominki i pierwsza pomoc. Sklep jest koło szpitala więc w razie czego bezpiecznie
|
|
#4497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu nei jestem pewna - kulinarne zastosowanie sody (poza tym najbardziej ooczywistym - czyli spulchnienie ciasta podczas pieczenia) ma chyba związek z tym, że soda przyspiesza gotowanie, albo opóźnia psucie? a dodatkowo wywołuje niestrawność. coś takiego. w każdym razie w knajpach sypanie sody do jedzenia to dość popularny zabieg... edit: znalazłam - przyspiesza gotowanie. w sumie to bardzo prawdopodobne w ikei, gdzie przerób żywności jest mega ogromny. Edytowane przez silesianna Czas edycji: 2014-10-08 o 23:43 |
|
|
|
|
#4498 |
|
Zakorzenienie
|
Pelnia!
|
|
#4499 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
![]() Totalnie mi się rozregulował rozkład dnia... w dzień spałam w nocy dumam :/ Chyba to przez to, że w poniedziałek i we wtorek dość intensywnie żyłam... o weekendzie już nie wspomnę. Tak, tak... zdecydowanie czuję się zmęczona po ostatnich dniach. Nie mniej jednak wizyta u endo spoko... wyniki mi się znacznie poprawiły Agatus piękna córeczka. 2kg szczęścia Więc się zaczęło.... a ja mam jeszcze tyyyyyyyyyle do zrobienia... Gratuluję udanych wizyt. Lubię czytać, ze u Was wszystko spoko ![]() Keithlyn trzymaj się tam!!! Mam nadzieję, ze szybko wyjdziesz do domku ![]() dziewczyny doczytałam Was ale przepraszam, ze się nie odniose do wszystkich... znowu mnie boli spojenie. Chyba się położę i... pewnie nie zasnę bo spałam cały dzień ale może...
|
#4500 |
|
Wtajemniczenie
|
Pelnia jest??
To moze to jakies wytlumaczenie.. 2:20 przyszedl Jasiek... najpierw tak po prostu nie mogl zasnac a ostatnie 40 minut mial atak kaszlu... ![]() 2,5 h wyjęte. ... Teraz wlasnie zasnal, a ja.... nie wiem co ze soba zrobic... Pobuszowalabyn moze w necie, zamowila co trzeba... ale jutro w sensie dzisiaj bede nie do zycia s sami jestesmy... Wczoraj gadalam z tz, mowil ze po porodzie jakies 1.5 msc bedzie w domu Nie moge sie doczekac.... ---------- Dopisano o 04:59 ---------- Poprzedni post napisano o 04:51 ---------- Ide zjesc platki z zimnym mlekiem....
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:05.

bo mi się tak hydraulikowo kojarzy: "pan mje weźmie i potrzymie tę rułeczkię, a ja tam dokręcę" 

i waga już słuszna 
01.06.2013
(a była na mnie wysłana!), załączać kopie faktury zakupu przedmiotu z podaną jego wartością i inne takie rzeczy.