30 + 40 + dzień po dniu :-) - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-30, 11:56   #4471
zastrzezona
Zadomowienie

Dot.: 30 + 40 + dzień po dniu :-)

[/COLOR]
Ha,ha - śmiechem żartem - te 'pastylki' mają całkiem podobne działanie. Widzę ładnie nawilżoną skórę i chce mi się szczerzyć do lustra [/QUOTE]

to gratki za odkrycie Twojego hitu pielęgnacji a lotion też jest w komplecie (jaki ma skład? ciekawam) czy one są czymś już nasączone?

najważniejszą rzeczą
pompuje krew
zastrzezona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 12:00   #4472
caffeine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wonder Woman Pokaż wiadomość

Caffe, fajne jest to, że w Norwegii można stacjonarnie takie coś kupić, podejrzewam, że w ogóle wybór różnorakich kosmetyków jest znacznie większy. U nas to w wielu przypadkach tylko internet pozostaje.
Wonder - niestety, wyboru jakiegoś oszałamiającego nie ma.
Jest dużo ekskluzywnych, drogich marek. (I często przecenianych) Farmaceutyki mocno okrojone, gdyż państwo chroni obywateli przed używaniem potencjalnie szkodliwych kosmetyków (czyli z aktywnymi składnikami)
Jest Boots, egzotyczne eko kosmetyki w eko sklepach.
Nie słyszałam o żadnym norweskim producencie...

Dlatego doceniam polskie kosmetyki - Tołpa, Eris, AA, różne nowe ciekawe eko cuda i Bielenda, którą tak chwalicie.
caffeine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 13:06   #4473
Eva ID
ForceIsStrongInThisOne...

GG do Eva ID

Cytat:
Napisane przez zastrzezona Pokaż wiadomość
Witam się wodą z cytrynką

Evo a jakie macie hity? Może coś podrzucisz jako ciekawostkę? Może będzię można coś znaleźć w internetach?

Wiecie ja się zastanawiam, czy producenci kosmetyków biorą np. pod uwagę szerokość geograficzna, tzn w jakim klimacie kobiety będą uzywać tych kosmetyków, bo sama zauważyłam, że przy upałach to i tak wszystko spływa a inaczej jak temp. umiarkowana, a jeszcze rodzaj cery tzn. chodzi mi o t , że z innymi problemami może borykają się Azjatki, z innymi Afroamerykanki a jeszcze innymi Europejki. Jak myslicie? A może się mylę?

Hejka Zatrzezona, ja tez woda z cytryna od rana. Jak ja przyzadzasz?

Bazujac na moim lenistwie, wkrajam cala cytryne do butelki 1.5 litra wody, popijam to przy pracy, czesto przez caly dzien pracy koncze na 2 butelkach wody, sikam jak nawiedzona. Hahahaha.

U mnie hity skierowane raczej do ciemnej karnacji w celu wybielenia.
Nie lubie wybielania, filtr na twarz nakladam tylko jak jestem na plazy 30, nie wiecej.

Od pewnego czasu bazuje na produktach Kaya Skin Clinic,

http://shop.kayaclinic.com/product-range/daily-care

Plus od czasu do czasu 'potkne' sie o Lancôme, Shiseido, Vichy.

Lubie uzywac maseczek, zwlaszcza z kolagenem.

Twoja teoria o roznych produktach skierowanych na rozne rynki jest prawdziwa, mieszkamy w roznych warunkach atmosferycznych, mamy rozne kolory skory i inne wrazliwosci.

U mnie dominuja jak juz wspominalam produkty rozjasniajace ale tez, ze wzgledu na styl zycia wiekszosc czasu w AC, produkty nawilzajace.

Cytat:
Napisane przez caffeine Pokaż wiadomość
Należę do ogromnych wrażliwców, ale nauczyłam się nieco o świadomości ciała - ból można kontrolować.

Zazdroszcze Caffeine, normalnie zazdroszcze, chcialabym umiec kontrolowac bol.

I`m Proud to Be a Christian - Jestem Dumna, że Jestem Chrześcijanką

55 kg
Eva ID jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 14:19   #4474
Kamlisa
Zakorzenienie

Eve, każda z nas pozostanie przy swoim zdaniu Ja nie wierze w wyjatkowosc urzadzen, preparatów, kosmetyków, samochodów itp. Jak ktoś twierdzi, ze jego produkt jest jedyny li i tylko i nic lepszego nie ma na swiecie - to ja to wkładam miedzy bajki. Chociaby dlatego, ze nie przeprowadza się zadnych miarodajnych i niezaleznych testów, porównujących iles rzeczy z tej samej dziedziny. I tej samej klasy. Nie maluch i mercedes, coca cola i polo cocta Wszelkie badania sa sponsorowane przez jakąs firme, która chce udowodnić, ze jej produkt jest super, hiper, a reszta to za nim w ogonie goni.
Zatem Ty robiłąs i jesteś zadowolona, ja mam nadzieje, ze tez będę.
Dzis ciag dalszy sprzatania kuchni... Tyle rzeczy zbędnych...
Nie sądzicie, ze to skandal z Alfa Star...? Ktos powinien za to isc siedziec! Nie uwierze, ze zarząd firmy, małej czy dużej, nie wie, ze nie ma płynnosci finansowej! Wie, ale testuje przetrwanie z dnia na dzien, dzisiejsza kasa opłacając stare długi. Jak długo można to ciągnąć...? I jak mozna do ostatniej chwili wysyłac ludzi, wiedzac, ze ich pobyt nie jest opłacony, a powrotem bedzie martwił się ktos inny...? TO nie jest pech, to jest swiadome działanie na szkodę klientów i za to powinien byc wyrok.

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2015-08-30 o 14:25
Kamlisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 18:19   #4475
caffeine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zastrzezona Pokaż wiadomość
to gratki za odkrycie Twojego hitu pielęgnacji a lotion też jest w komplecie (jaki ma skład? ciekawam) czy one są czymś już nasączone?
Na razie jest to eksperyment, jakie będą jego losy dalej - zobaczymy.
Konkretnie chodzi o lotiony Hada Labo, jeszcze ich nie zamówiłam, więc nie wypowiem się dokładniej.

Sama maseczka jest śmieszno-straszna, wyglądam w niej jak Hannibal Lecter
Stary 2015-08-30, 19:15   #4476
gosia261282
Gang Iren

Zaraz będziemy próbować czy to zjadliwe. Omleciki. Szynka i kiełbaska z cebulką, ser i masa jajeczna.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1440958553540.jpg (54,4 KB, 6 załadowań)
Stary 2015-08-30, 19:38   #4477
gosia261282
Gang Iren

Smaczne było
Stary 2015-08-30, 20:02   #4478
Kamlisa
Zakorzenienie

a mnie zainteresowały zapiekane nalesniki, nadziewane sosem mięsnym lub warzywnym, pod sosem jogurtowo-serowym
Kamlisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 20:21   #4479
gosia261282
Gang Iren

Kama brzmi pysznie
Stary 2015-08-31, 00:54   #4480
gosia261282
Gang Iren

Obejrzałam "About Time", fajny, polecam. I " Dzikie historie" dziwny, ale też polecam właśnie dlatego, że taki inny.
Stary 2015-08-31, 05:36   #4481
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
Napisane przez Kamlisa Pokaż wiadomość
Eve, każda z nas pozostanie przy swoim zdaniu
Zatem Ty robiłąs i jesteś zadowolona, ja mam nadzieje, ze tez będę.

Jasne, ze tak Kamlisa

Z jednym nie... Maluch vs Mercedes
Moje pierwsze auto, to bialy Maluch do teraz kocham biale samochody, zmienialam marki I kolory ale zawsze krecily mnie biale.
Teraz mam biale

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Zaraz będziemy próbować czy to zjadliwe. Omleciki. Szynka i kiełbaska z cebulką, ser i masa jajeczna.
Gosia, wyglada na super smaczne.

Ja wczoraj mialam wolowine Kobe & sake w Japonskiej restauracji. Potem jeszcze kika sushi I tyle bylo z mojego trzymania diety.

Witam sie woda z cytryna I zycze milego nomen-omen Poniedzialku

55 kg

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-31, 07:14   #4482
Wonder Woman
Zadomowienie

Hejka Dziołszki
Wy woda z cytryną, a ja standardowo z rana kubek kawy

Eva, a próbowałaś kiedyś do tej wody z cytryną dodawać jeszcze mięty ?
Sushi powiadasz, mmmm, bardzo lubię sushi, często przyrządzamy sami w domu. Moja dieta też wczoraj poszła w las, obiad na mieście, na deser lody a potem popcorn w kinie. Ale już wiem, czemu miałam takie ssanie - dziś dostałam @, więc to wszystko tłumaczy Pyszności przywołane przez Gosie i Kamlisę prezentują się bardzo dobrze, może wykorzystam te przepisy w tym tygodniu.

Caffe, a przymierzasz się na zakup Hada Labo ? Z eBay ?

Miłego dnia

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Kamlisa Pokaż wiadomość
Nie sądzicie, ze to skandal z Alfa Star...? Ktos powinien za to isc siedziec! Nie uwierze, ze zarząd firmy, małej czy dużej, nie wie, ze nie ma płynnosci finansowej! Wie, ale testuje przetrwanie z dnia na dzien, dzisiejsza kasa opłacając stare długi. Jak długo można to ciągnąć...? I jak mozna do ostatniej chwili wysyłac ludzi, wiedzac, ze ich pobyt nie jest opłacony, a powrotem bedzie martwił się ktos inny...? TO nie jest pech, to jest swiadome działanie na szkodę klientów i za to powinien byc wyrok.
Kama, ja się z Tobą zgadzam całkowicie. Jest to działanie z premedytacją, na czyjąś szkodę. Mając pełną świadomość tego, co się robi i czym to skutkuje.
Stary 2015-08-31, 07:17   #4483
aussiewoman
Zakorzenienie

I ja się witam standardowo z kawą
Idąc w ślad za koleżankami większość weekendu spędziłam na ogarnianiu domostwa Farby do pokoju młodego zakupione, wykładzina wybrana Przy okazji nieplanowana farba do małego przedpokoju również kupiona. Oj będzie się działo Niech się tylko fachowcy od pieca odezwą
Póki co miłego poniedziałku
aussiewoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 07:28   #4484
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
Napisane przez Wonder Woman Pokaż wiadomość
Eva, a próbowałaś kiedyś do tej wody z cytryną dodawać jeszcze mięty ?

Sama nie robilam ale pije Lemon & Mint Soda gdy jestem na plazy, to bardzo orzezwiajacy napoj, nawet jakby ochladzajacy.
Nie nadaje sie do biura, za zimno.

Cytat:
Napisane przez aussiewoman Pokaż wiadomość
...Farby do pokoju młodego zakupione, wykładzina wybrana

Kolory, jakie kolory wybrane?

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Qrcze!
Przyjaciolka napisala mi wlasnie, ze jej maz lezy na Emergency bo spadl ze schodow jak niosl ich coreczke.
Cholera co za Poniedzialek paskudny.

55 kg
Stary 2015-08-31, 07:48   #4485
Wonder Woman
Zadomowienie

No właśnie Aussie, jakie kolorki wybraliście ?

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Eva ID Pokaż wiadomość
Przyjaciolka napisala mi wlasnie, ze jej maz lezy na Emergency bo spadl ze schodow jak niosl ich coreczke.
Cholera co za Poniedzialek paskudny.
zawsze to była jedna z moich fobii, że się potknę i przewrócę jak będę niosła synka.
Stary 2015-08-31, 08:03   #4486
gosia261282
Gang Iren

Dzień dobry. Ja też z kawką

Eva oj, ale pech Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!
Stary 2015-08-31, 08:53   #4487
aussiewoman
Zakorzenienie

Eva- mięta ma działanie wychładzające

Jakie kolory?...hmm niestety nie pamiętam nazw niestety. Wszystko w palecie beżowo- brązowej jedne jaśniejsze, drugie ciemniejsze dla kontrastu
Stary 2015-08-31, 09:01   #4488
Wonder Woman
Zadomowienie

to tak a propos porządkowania
Stary 2015-08-31, 09:04   #4489
201608151053
Konto usunięte

U mnie znowu upały...
Naprawdę, mam dosyć, o 8 rano już nie dalo się wytrzymać, kolo południa pewnie znowu kolo 40 będzie.
Domagam się jesieni, korzystając z rocznicy sierpnia 80

czy u was też tak szaleją ceny warzyw? Jak zobaczyłam ile chcą za kalafiora, to włosy stanęły mi dęba. 7,5! jest sezon w końcu?!? Dodam, ze to nie SALON warzywny przy 5 alei, tylko osiedlowy warzywniak...
201608151053 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 10:38   #4490
uklika
Zadomowienie

Beata ceny warzyw i owocow szaleja ze wzgledu na susze, nic nie rosnie, a jesli juz to duzym kosztem, bo trzeba podlewac.

My bylismy na obiedzie wczoraj w restauracji meksykanskiej, jadlam quesadilla i pilam piwo desperados. Piwo dobre, a meksykanska kuchnia jest, jak dla mnie, ok. Nie jestem wielbcielka tortilli, a to jednak baza dla wielu ich dan.

Jeszcze w kulinarnym temacie, w tym roku w wakacje, oprocz zwiedzania, mielismy prawdziwa podroz kulinarna. W kazdym kraju staralismy sie jesc w ciekawych miejscach lub ciekawe dania, najczesciej charakterystyczne dla danego regionu. Bardzo milo to wspominam Lubie odkrywac nowe smaki.

Long 4 Lashes stosuje drugi tydzien, jak na razie objawow negatywnych brak, druga sprawa, ze efektow oczekiwanych jak na razie tez brak

Jeszcze mi sie przypomnialo, w Belgii chcielismy kupic jedno z najslynniejszych piw swiata http://uk.businessinsider.com/best-b...15-8?r=US&IR=T Nie udalo nam sie, bo zbyt pozno dowiedzielismy sie o jego istnieniu, a zakup rezerwowac podobno trzeba na co najmniej 60 dni wczesniej. Nie lubie piwa, ale lubie takie ciekawostki. Mialyscie moze okazje probowac?

Edytowane przez uklika
Czas edycji: 2015-08-31 o 10:58
uklika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 10:55   #4491
201608151053
Konto usunięte

Uklika,
susza suszą, ale moja nieco wybujała, chowana na spiskowych serialach wyobraźnia podpowiada mi jeszcze to i owo...
Zwłaszcza jak słyszę producentów np. porzeczek, którzy lamentują, że dostają po 30 groszy za kilogram owoców, a w sklepie kosztują one jakieś 7-10 złotych...

Deszczu, przybywaj:pli z:

Na fali histerii w związku ze złotym pociągiem rozważam zakup kapelutka i bacika w stylu Indiany Jonesa. No i jakiejś łopaty, naturalnie. A potem-ruszenie na Wałbrzych Zwłaszcza że miasto ponoć coraz ładniejsze, dawno tam nie byłam...
Stary 2015-08-31, 11:00   #4492
Eva ID

GG do Eva ID

Aussie, no tak wlasnie mieta ochladza, co jeszcze ochladza wiesz moze?

Kremy & Czekolada kolory bardzo klasyczne, bedzie mogl poszalec z kolorowymi dodatkami albo klasyka mu sie moze calkiem podobac.
Jakie ma zainteresowania Twoj syn?

Gosia, dzieki. Zlamany tylko duzy palec u nogi, chwala Bogu. Mala przestraszona ale wszystko z nia ok.

Wonder, ja zlecialam w ciazy po schodach drewnianych, mam fobie na schody do dzisiaj.

Cytat:
Napisane przez Beata2906 Pokaż wiadomość
.... kolo południa pewnie znowu kolo 40 będzie.

Beata, to jak u mnie

Uklika, mam tak samo, lubie odkrywac nowe smaki, Meksykanska kuchnia jest ok, nie zachwyca mnie przez te tortillas wlasnie ale Tequila wchodzi mi gladko

Mialam kiedys cos w stylu Long4Lashes, nie bardzo pomagalo.
Zupelnie przypadkiem zaczelam smarowac olejem argonowym I jest lepszy efekt.

55 kg
Stary 2015-08-31, 11:00   #4493
uklika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Beata2906 Pokaż wiadomość
Uklika,
susza suszą, ale moja nieco wybujała, chowana na spiskowych serialach wyobraźnia podpowiada mi jeszcze to i owo...
Zwłaszcza jak słyszę producentów np. porzeczek, którzy lamentują, że dostają po 30 groszy za kilogram owoców, a w sklepie kosztują one jakieś 7-10 złotych...
A to swoja droga Beata, lowcy okazji zawsze znajda sposob, zeby zarobic, a najbardziej poszkodowani sa ci na obu koncach lancuszka, czyli producent i konsument.

Edytowane przez uklika
Czas edycji: 2015-08-31 o 11:01

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-31, 11:04   #4494
201608151053
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez uklika Pokaż wiadomość
A to swoja droga Beata, lowcy okazji zawsze znajda sposob, zeby zarobic, a najbardziej poszkodowani sa ci na obu koncach lancuszka, czyli producent i konsument.
aha
Niewątpliwie jest to problem, który można by poddać pod tak modne ostatnio REFERENDUM
Stary 2015-08-31, 11:08   #4495
Eva ID

GG do Eva ID

Przypomnialo mi sie, ze w mlodosci samrowalam rzesy olejkiem rycynowym, nie wpadlam na to aby poszukac czy jest castor oil u mnie.

Bylam w Belgii ale nie wiedzialam o tym piwie, ze taki rarytas. inne piwa ktore pilam byly super.

O co chodzi z pociagiem ze zlotem?
Nie bardzo rozumiem o czym piszecie.

55 kg
Stary 2015-08-31, 11:11   #4496
uklika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eva ID Pokaż wiadomość
[B]
Uklika, mam tak samo, lubie odkrywac nowe smaki, Meksykanska kuchnia jest ok, nie zachwyca mnie przez te tortillas wlasnie ale Tequila wchodzi mi gladko
Eva moje Desperados bylo o smaku tequili, calkiem dobre. Prawdziwa tequile, taka z robalem, przywiozl mi kiedys z Maksyku brat. Nie powiem, byl to ciekawy trunek, mialam, sprobowalam, zaspokoilam ciekawosc i nie czuje wielkiej potrzeby do niego wracac.
Stary 2015-08-31, 11:21   #4497
caffeine
Zakorzenienie

Hej dziewczyny, witam!
Właśnie oglądam sobie nową kolekcję Solar. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona - marka się cudownie zmienia, dobija do poziomu światowego, coraz mniej typowo polskiej "paniusiowatości". Super!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (238,3 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0.jpg (231,0 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (241,8 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (231,0 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (259,1 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (245,9 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (245,3 KB, 6 załadowań)
Stary 2015-08-31, 11:24   #4498
caffeine
Zakorzenienie

O - jaki piekny sweter
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 712.jpg (267,2 KB, 13 załadowań)
Stary 2015-08-31, 12:36   #4499
201605090958
Konto usunięte

Cześć
pare razy udalo mi sie napisac posta i nie wyslac...ehh

co do cen warzyw i owoców owszem jest susza. Ale...jak sieci handlowe zakontraktowały marchew po 26 groszy za kilo to renegocjacji nie będzie bo jest susza, a markety już podniosły bo jest susza. Warzywniaczki i sklepiki okolowarzywne probuja rownac do marketow i podnosza ceny, co mnie wkurza bo ceny w skupie i na gieldach sa nizsze mimo suszy i zalewa nas import...to jest niesprawiedliwe wredne i za to nie lubię PSL...

jak chcecie pastylki, które ma Caffe to podobne są w Hebe bodaj 12 sztuk za 4,99, na opakowaniu maja zeby nawizac je woda az zwieksza objetosc a potem przykryc maseczke ktora uprzednio zostala nalozona. Mowilam, ze one są do okladów a serio wolę je z tonerami lub hydrolatami, wlaśnie chyba muszę wrócicc do samorobek hydrolatow bo czas przesylek mi sie wydluza i ani moich azjatyckich ani polproduktowych zakupow na horyzoncie nie widac...
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 12:42   #4500
aussiewoman
Zakorzenienie

Eva- lista będzie długawa mięta, zielona herbata, pokrzywa, ogórek, cytrusy, arbuz, sałata, brukuły, cukinia, kwaśne jabłka, fasolka mung, wodorosty, rumianek i pomidory
Czym on się interesuje... obecnie chyba tylko "swoim dzieckiem", jak to mówi- komputer, a na nim gry. Pod tym względem cieszę się, że już szkoła od jutra
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości