|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część V :)!
Ciągle jest problem z tym nowym wizażem
![]() ale za to zrobiłam czekoladę do picia, tż klaska uszkami
|
|
|
|
#4472 |
|
Zakorzenienie
|
W ogole to mam wrazenie ze na naszym watku cos maly ruch ostatnio.
|
|
|
|
#4474 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
Byłam dziś na swoim wyczekanym usg ![]() Franek pozostał Frankiem i ma się bardzo dobrze. Waży 900 g i fika sobie nóżkami po mojej bożenie Lekarz stwierdził, że w tej chwili jest 20% szans, że się odwróci, a z każdym tygodniem te szanse maleją. Nam to i tak wszystko jeno, bo będzie cc, ale jednak mnie to nieco zaskoczyło![]() Wszystkie narządy ma w porządku. Nie dał sobie zrobić ładnej fotki portretowej, bo zasłąnia się rączkami- wstydzioszek mały
|
#4475 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
były odebrał paczkę? mój by się zdziwił, a niedoszła teściowa trzy zawały na raz, potem by opowiadała, że zamówiłam brxydactwo i za drogie (albo za tanie bo mnie nie stać) a tak w ogóle to ona wcale nie podglądała co jest w paczce hihi tak jak nigdy z siostrą ex-tz nigdy nie grzebały w moich rzeczach u niego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oj taaak. ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
Sernik!!!! Cytat:
![]() No to teraz ci cesarki tym bardziej nie odmówią
|
|||||
|
|
|
#4476 |
|
Zakorzenienie
|
industria zdecydowanie przy takim spadku hemoglobiny powinnaś dostać żelazo na receptę
rybka z tym leżaczkiem to jest tak, że tak jak różne dzieci się rodzą, tak i w różnym wieku ważą te 9 kg. Leoś ważył 9 kg jak miał rok, a znam dzieci, które tyle ważą mając 6 miesięcy Generalnie wydaje mi się, że taki leżaczek-bujaczek służy dłużej niż do momentu, gdy dziecko zaczyna raczkować. Bo przecież nie chodzi o to, by dziecko cały czas w tym leżaku trzymać, ale nawet raczkujący maluch męczy się czy chce zasnąć na drzemkę i wtedy leżaczek nadal się przydaje Mieliśmy pożyczony od szwagra taki do 18 kg. Złożyliśmy go, jak już przez dłuższy czas w nim nie siadał.
|
#4477 |
|
Zakorzenienie
|
Irmusia to mnie wystraszyłaś, bo między naszymi tp tylko 2 dni. Mam nadzieje, że młody się obrócił/obróci, bo ja nie chcę mieć CC
|
|
|
|
#4478 |
|
Zakorzenienie
|
siacha trzymam kciuki za glukozę
---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- industria super to termoopakowanie kupiłaś ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- siacha spokojnie! To co mi mówił lekarz to tylko statystyki. A szanse na odwrócenie malucha są cały czas
|
#4479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kto by pomyslal ze z niego taki wstydnis
|
|
|
|
|
#4480 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za wizytę następne uzg masz w moje urodziny ja gapa zapomniałam się umówić jak ostatnio wychodziłam muszę w środę pamiętać jak będę odbierać wyniki. A wogole to nie wiem czy wam mówiłam ale wróciłam do pracy i chciałam się porzalic ze strasznie ciężko mi już a do świąt klientki mam poumawiane wiec muszę wytrzymać
|
|
|
|
|
#4481 |
|
Konto usunięte
|
Irmusia
super ![]() Ja spakowana, kokosanki się pieką, będą na drogę (nie dla mnie oczywiście )
|
|
|
|
#4482 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w pon też zapomniałam się umówić ![]() Cytat:
![]() Ja tz smażyłam naleśniki, żeby na jutro na śniadanie miał, bo zapomnieliśmy kupić pieczywo. Zjadł wszystkie PO kolacji....
|
||
|
|
|
#4483 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A wogóle to Dzień dobry ![]() U nas dziś pogoda paskudna, zrobiło się mega deszczowo
Edytowane przez Domincia_1987 Czas edycji: 2015-03-27 o 07:19 |
|
|
|
|
#4484 |
|
Zakorzenienie
|
Cholera czemu mi nie cytuje!?
![]() Cos mam dokładnie takie samo wrażenie. Jakby ciszej trochę, ogólnie mam wrażenie, że trochę zaginęło mamuś.. ![]() siacha dasz radę ![]() szuuu udanego odpoczynku Irmusia dobrze, że chociaż jeden Franio się ostał![]() Ej,ale ja nie rozumiem.. maluchy mają jeszcze czas na obrót. Przecież mają czas chyba do 35 tygodnia ![]() No, ja wróciłam właśnie z pobierania krwi, oddałam mocz i teraz czekanie na wyniki. Mam nadzieję, że mocz będzie dobry, bo co miesiąc mam coś źle
|
#4485 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Glukoza już wypita. Nawet nie było tak źle. Na czczo wynik z glukometra w normie. Po pierwszym łyku myślałam, że młody wyskoczy z brzucha. Teraz dwie godziny nudów. |
|
|
|
#4486 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny
Witam się po przeprowadzce z nowego miejsca na ziemi, mamy jeszcze tyyyyle do załatwiania, ze nie ogarniam i nie kupiłam juz dawno nic nowego dla Dziecia. Za to Wy macie piękne te zakupy W ogóle z tego osłabienia i pewnie stresu zrobiły mi sie dosłownie na calychustach zajady i opryszczki i dziś idę do tutejszego gina na konsultacje bo wygkada to slabo Kaja, dziekuje za foty kocyka bo myślałam, ze te gwiazdy sa ogromne a jeśli sa takie same jak na ochraniaczu to zamówię i będzie komplet obiecuje Was nadrabiać i się odzywać |
|
|
|
#4487 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spoko ma jeszcze czas na obrócenie Ja byłam w 28 i leży w poprzek i gin powiedział że ma jeszcze dwa miechy na obrócenie Cytat:
|
||
|
|
|
#4488 |
|
Raczkowanie
|
U mnie juz od dawna maluch obrucony jest moze to przez tecproblemy z szyjka bo gdyby nie krazek to gin mowil ze 2 tyg temu bym juz pewnie urodzila. Jutro jade do sklepu i chyba kupie kocyk minky bo nie moge sie oprzec
|
|
|
|
#4489 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam wrażenie, że mój obrócił się. Cały czas był położony główkowo. Teraz jakoś ruchy czuję w innych miejscach. Nie zdziwiłabym się jakby zrobił psikusa i ułożył się pośladkowo. ![]() Dziękuję za opinie o bujaczku. Szkoda, że nie mam od kogo pożyczyć, żeby chociaż wypróbować czy Mały będzie chciał w nim siedzieć. ![]() Cytat:
Biedna jesteś z tą opryszczką. Wiem jak to denerwuje. Wrr.
|
|
#4490 |
|
Zadomowienie
|
Hej. Mnie od dwoch dni męczy przeziębienie
Nic mi się nie chce...Do tego firma zepsuła mi plany bo dostałam wyjątkowo mało pieniędzy (mniej o 1/3). Na same święta. To że za miesiac bedzie zapewne wyrownanie jakoś mnie w tej chwili nie pociesza. Ale podczytuje Was na bieżąco.
|
#4491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaki wstydniś mały! Mój w 26 tc był ułożony poprzecznie, w pon mam USG więc ciekawa jestem jak leży, chociaż po ruchach i wypychaniu małego nie widzę,aby się odwrócił![]() Cytat:
i to taki numer przed swietami zrobili?
|
|
|
#4492 |
|
Zakorzenienie
|
Ehhhhh.. nadal nie mogę cytować..
![]() Szuuu kto jest A? Napisz mi, proszęęęęęęęęęęęę Irmusia gratuluję wizyty Mój ostatnio też taki wstydliwy, że zasłonił całą buźkę.Ja właśnie czekam na położną. Ona nigdy nie poda dokładnej godziny kiedy będzie, tyle ma ciężarnych
|
#4493 |
|
Zakorzenienie
|
hellloł
![]() kejtice, mi też ciągle nie cytuje...ciekawe jak długo tak bedzie ![]() szuuu, udanego wyjazdu ![]() mehja, miałam ci zrobić real foto tego przewijaka ale u mnie leje i jest tak ciemno, że zdjęcia wyjdą beznadziejna, wiec nie ma sensu ![]() nooo i witam sie w 29 tygodniu jade dzis na usg popodglądać małą wampirke |
|
|
|
#4494 |
|
Zakorzenienie
|
kejti, nie lubie nie znać godziny
![]() ![]()
|
|
|
|
#4495 |
|
Zakorzenienie
|
industria strasznie niewygodne jest to niecytowanie
![]() Myboy ja też nie, ale co zrobię
|
#4496 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe czy moja położna będzie punktualna
w kwietniu umówię sie ![]() kejti,a ty chodzisz/ będziesz chodziła do sr??? |
|
|
|
#4497 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Nooo, ja też. Teraz jak wyjdziesz na pół dnia to nadrabiasz tylko 1 stronę
|
|
#4498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4499 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
![]() A my wczoraj poszliśmy na meksykańskie żarcie ![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
U mnie jest czyste niebo i jest 23' a dopiero 11 ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
|
|
#4500 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie pogoda beznadziejna. Pada deszcz,az mi sie spac chce :P
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:39.

a jutro ta glukoza
Lekarz stwierdził, że w tej chwili jest 20% szans, że się odwróci, a z każdym tygodniem te szanse maleją. Nam to i tak wszystko jeno, bo będzie cc, ale jednak mnie to nieco zaskoczyło

Generalnie wydaje mi się, że taki leżaczek-bujaczek służy dłużej niż do momentu, gdy dziecko zaczyna raczkować. Bo przecież nie chodzi o to, by dziecko cały czas w tym leżaku trzymać, ale nawet raczkujący maluch męczy się czy chce zasnąć na drzemkę i wtedy leżaczek nadal się przydaje

06.09.2014 

U mnie jest czyste niebo i jest 23' a dopiero 11