Panny Młode 2017 cz. 9 ;) - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-15, 10:17   #4471
aasiejka
Zadomowienie

Dot.: Panny Młode 2017 cz. 9 ;)

Cytat:
Napisane przez pippi_90 Pokaż wiadomość
Z tego co kojarzę, to są tu dziewczyny z lubelskiego, jak to jest w naszym regionie? To już chyba ostatnia chwila zwłaszcza jeśli o salę chodzi, nie? Przed świętami to już nie mamy czasu, ale zaraz po mam nadzieje ruszyć z kopyta z przygotowaniami i najważniejsze rzeczy zarezerwować chcielibyśmy 20 albo 27.05.2017
W Lublinie juz większość terminów zarezerwowana, wiec jest ciężko.
My też chcieliśmy w maju ale jest komunia TŻ syna i nie wiadomo dokładnie kiedy więc zdecydowaliśmy się na czerwiec

Tomorrow’s never promised so I started living for today.
aasiejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 10:17   #4472
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pippi_90 Pokaż wiadomość
Z tego co kojarzę, to są tu dziewczyny z lubelskiego, jak to jest w naszym regionie? To już chyba ostatnia chwila zwłaszcza jeśli o salę chodzi, nie? Przed świętami to już nie mamy czasu, ale zaraz po mam nadzieje ruszyć z kopyta z przygotowaniami i najważniejsze rzeczy zarezerwować chcielibyśmy 20 albo 27.05.2017
Różnie bywa, zależy jaka sala, gdzie, czy przy lublinie czy innym dużym mieście. U mnie w swidniku jest dużo wolnych dat, ale w mojej sali (pełczyn, między Lublinem a chelmem) wiem ze juz jest ciężko.
Cytat:
Napisane przez aasiejka Pokaż wiadomość
Nom ale nie wiem czy długo po pracuje bo słaby utarg jest
Słabo ja się zwolniłam z mojej pracy ale też punkt zamknęli bo za małe utargi.

If you can dream it, you can do it!
~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
aankaa092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 10:17   #4473
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgosiaw123 Pokaż wiadomość
Jasne uda się wybić,ale uważam,że kiedyś były inne czasy. Kiedyś naprawdę było łatwiej. Mój ojciec pracuje 30 lat w jednej firmie. Teraz to nie do pomyslenia. Nawet jeśli chodzi o zwykła prace fizyczną.
Samą ambicją czlowiek się nie wybije. Takie jest moje zdanie. A odpowiedni charakter to często lizodup***o i kablowanie. Takich pracowników najbardziej cenią w naszym pięknym kraju.
I nie mówię,że wszędzie,ale często tak jest.
Zgadzam się
Nie zapomnijmy o znajomosciach, gdzie na pewno nie liczy się ambicja, wiedza, wykształcenie itp. tylko np. "bo to syn kierownika".

Znam zbyt wiele przypadków gdzie ewidentnie widać, ze ambicja itp. nic nie daje, ale za to np. znajomości to bardzo są cenione bo to to że jest się ambitnym sukcesu zawodowego nie gwarantuje.

Jeszcze niecałe 5h

agnieszka_2612 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 10:20   #4474
89anioleknh89
~*~Szalona Narzeczona~*~

Cytat:
Napisane przez aasiejka Pokaż wiadomość
Właśnie zapytałam TŻ co by powiedział na to żeby nie było podziękowań, myślę że on też by chciał podziękować tak "tradycyjnie" zobaczymy co czas pokaże. Nie chce mu też przykrości robić jeśli będzie chciał podziękowania w czasie wesela.
ja sie zastanawiam, jakby mialy byc podziekowania na weselu to bez zadnych kiczowatych piosenek, tancow w koleczko ble ble powiedziec co ma sie do powiedzenia dac co chcialabym i nastepnie dja zadaniem bedzie obrocic sytuacje w dalsza czesc imprezy
Mimo wszystko... SPRÓBUJ!
Powiedziało serce...

16.06.2017
89anioleknh89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 10:22   #4475
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aankaa092 Pokaż wiadomość
Mój tata zmieniał pracę jak rękawiczki. Jak coś szlo nie po jego myśli, zarząd zaczynal na niego źle patrzeć to zmieniał bank, ale nie posadę. Jak tylko widział, że w innym banku może mieć lepsza posadę to bral udział w rekrutacji. Nie siedział na tyłku, ciągle się wspinał. Dla mnie to jest idealny wzór.
Wiesz nie zawsze... Moja siostra zmienia pracę,bo ciągle aplikuje na wyższe stanowiska. I nie raz na rozmowie usłyszała dlaczego często zmienia prace i,że pewnie jest konfliktowa lub złym pracownikiem.
malgosiaw123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 10:22   #4476
aasiejka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 89anioleknh89 Pokaż wiadomość
ja sie zastanawiam, jakby mialy byc podziekowania na weselu to bez zadnych kiczowatych piosenek, tancow w koleczko ble ble powiedziec co ma sie do powiedzenia dac co chcialabym i nastepnie dja zadaniem bedzie obrocic sytuacje w dalsza czesc imprezy
Jeszcze mamy dużo czasu wiec na pewno podejmiemy decyzję która będzie odpowiadała i mi i Tżowi

Tomorrow’s never promised so I started living for today.
aasiejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 10:24   #4477
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek825 Pokaż wiadomość

Ale wychował sie z woli rodzicow, chyba najważniejszych osob w naszym życiu. Przecież chcieli dla nas jak najlepiej a że w Polsce teraz jest jak jest to nie ich wina.
No właśnie wychowali się z woli rodziców. Ale teraz są dorośli i muszą swoje życie poprowadzić sami,bez rodziców. I są na tyle ukształtowani,że samo podejmują decyzje czego chcą,a czego nie. Dlatego ja nie neguje jeśli ktoś mówi,że nie lubi naszego kraju. ie jest kolorowo i nie dziwię się,że ludzi to irytuje. A nie mozna niestety w tych czasach patrzeć jedynie na piękną historię i pejzaże..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-15, 10:24   #4478
89anioleknh89
~*~Szalona Narzeczona~*~

znajomosci przede wszystkim, ja w pracy duzo zrobilam przez znajomosci gdzie bez tego nic bym nie zalatwila. Niestety taka prawda :G
Mimo wszystko... SPRÓBUJ!
Powiedziało serce...

16.06.2017
89anioleknh89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 10:24   #4479
motylek825
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_2612 Pokaż wiadomość
Zgadzam się
Nie zapomnijmy o znajomosciach, gdzie na pewno nie liczy się ambicja, wiedza, wykształcenie itp. tylko np. "bo to syn kierownika".

Znam zbyt wiele przypadków gdzie ewidentnie widać, ze ambicja itp. nic nie daje, ale za to np. znajomości to bardzo są cenione bo to to że jest się ambitnym sukcesu zawodowego nie gwarantuje.

Jeszcze niecałe 5h

W uk jest to samo.

"Dziś zasypiamy w białej kołdrze
a kiedyś zakopią nas w jednym grobie"
motylek825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 10:25   #4480
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89anioleknh89 Pokaż wiadomość
Ja wolałabym np żebym ja wtedy zatanczyla z tatą,a TŻ z mamami tylko,że u nich byłoby kółeczko No nie wiem zobaczymy. Ale specjalnej piosenki dla rodziców nie chce,bo mi się żadne nie podobają.
Stary 2015-12-15, 10:25   #4481
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anlaya Pokaż wiadomość
Anka, postanowiliśmy się wyprowadzić z Lublina już rok temu, ale to odwlekamy, poza tym na malowanie tego mieszkania duma mi nie pozwala, właściciel poleciał z nami w kulki. Mieszkanie jest w dużo lepszym stanie, niż zastałyśmy, on obiecywał regularne remonty, a koniec końców to my tu odmalowałyśmy pokoje a od niego ciężko było wyegzekwować wymianę drzwi (stare się nawet porzadnie nie zamykały, był przeciąg itp). Nigdy nie zapomnę tego szoku, kiedy pierwszy raz tu weszłam (miał zamówić nowe meble, łóżka, a wziął wybrakowane, stare graty chyba ze śmietnika, a poprzedni lokatorzy zwyczajnie zostawili ogromny syf).

Idę dzisiaj do neurologa, który zajmuje się bólem (ostatnio mi dokucza znowu bardziej). Ciekawe, czy coś powie nowego, czy jak wszyscy rozłoży ręce). Aż wolne sobie wzięłam do czwartku, bo ledwo żyję (jeszcze gardło mnie boli bardzo, chyba jakaś infekcja).
Ach, no tak, pisałaś przecież. Zapomniałam, za dużo info no to nie malujcie, w wawie powinno wam się trafić lepsze mieszkanie twój TŻ ma pracę tutaj?
Mam nadzieje ze uda ci się złapać dobra pracę w wawie

Strasznie masz z tym bólem, a co z tą szyną, czy jakoś tak, co ci wstawiać mieli?
Cytat:
No w koncu sie doczekałas

Ja chce tatuaz Polski Walczącej bo KOCHAM POLSKĘ i szanuje oraz podziwiam wszystkich tych którzy walczyli po to żebyśmy mogli mowić w naszym ojczystym i jakże pięknym języku.
Polecam odwiedzić Muzeum Powstania Warszawskiego.

Fakt w Polsce jest zle ale nigdy nie powiem, że nienawidzę własnego kraju. Troche drażni mnie jak ludzie tak mówią a za granica nie byli i nie musieli radzić sobie sami. W kazdym kraju jest korupcja i układy.

Ale wychował sie z woli rodzicow, chyba najważniejszych osob w naszym życiu. Przecież chcieli dla nas jak najlepiej a że w Polsce teraz jest jak jest to nie ich wina.

Popieram
Dokładnie.
Nie mogę słuchać tego pokolenia, które nienawidzi Polski, gdy mój dziadek prawie za Polskę stracił życie, był ścigany, no uciekł z transportu z Sybir. Przez to potem miał problemy zdrowotne i zmarł mając 79lat po bardzo ciężkich przejściach, po ok 15 latach bez wladnej lewej strony, po wielu chorobach, nie mógł w ostatnich 5 latach nawet sam się umyć i wysikać. Ale był dumny, bo wygrali, bo wnuki mogą żyć w wolnej Polsce. Jestem dumna z dziadka!
Kur*wa rozplakalam się. Tak mi brak dziadka

Można nie chcieć mieszkać w Polsce, można chcieć lepiej płatnej pracy, ale NIENAWIDZIĆ Polski? Z rodziny każdej z nas ktoś w czasie wojny umarł, brat mojej babci był w obozie koncentracyjnym i tam zmarł. Jak można nienawidzić kraju za który wasze rodziny walczyły? To jest cholerny egoizm. Nie rzuca się tak mocnego słowa na wiatr.

~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy

Edytowane przez aankaa092
Czas edycji: 2015-12-15 o 10:30

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-15, 10:30   #4482
malgosiaw123
Zakorzenienie

Przykładem jest chociażby mój TŻ. 2 razy aplikował do straży. Pierwszym razem przyjętych miało być dwóch. Był na 3 miejscu. Pierwszych dwóch wysyłanych jest na psychotesty. Jeden przeszedł, drugi oblał,więc procedura jest taka,że na psychotesty idzie z kolejnego miejsca,więc powinien iśc mój TŻ. Ale syn komendanta z sasiedniej jednostki chciał się przenieść i jego przyjęli,TŻ nawet nie wyslali na psychotesty-znajomości.
Kolejny nabór-jedno miejsce, TŻ w międzyczasie porobił wszystkie kursy, prawo jazdy na C, poćwiczył i udało się był pierwszy na liście. Na 5 miejscu był syn komendanta z innej jednostki. Wyslali TŻ na psychotesty-oblał, wysyłano kolejno wszystkich, oczywiście każdy oblewał,aż doszli do 5 miejsca i syna komendanta,oczywiście psychotesty przeszedł. Oczywiście byl tak mądry i to był przypadek
Stary 2015-12-15, 10:30   #4483
nivea91
Zakorzenienie

Cytat:
Są też inne miejsca pracy. Znam przypadek gdzie zatrudniono faceta na śmieciową umowe o dzieło, jak się okazało ze ma talent to kazali mu zrobić maturę i studia by mógł zarabiać więcej, bo bez tego nie dadzą mu więcej. Zrobił maturę, zrobił szybko studia i nie zarabia mało. U mnie w mieście na zakładzie osoby z samą zawodowa szkołą, kursami nie zarabiają tyle co osoby po studiach. Osoby po kursach i zawodówce są robolami raczej całe życie, a osoby po studiach mają możliwość z robola przejść do innych działów. I jako robola częściej przyjmują osoby po zawodowce przy zakładowej niż po studiach. Mojemu TŻ się fartnelo i dostał tam prace, potem zmienił miejsce z pracy robola na biurową.

Masz fajne warunki pracy.
O to mi chodzi. Że są stanowiska w których trzeba mieć wyższe i tyle, ja nigdy nie umniejszam tym, co wyższego nie mają, bo czasem są to ludzie mądrzejsi niż Ci z mgr, zależy od człowieka. Ja na razie raczej nie mam szans na pracę w urzędzie więc nie zarobię więcej niż ktoś bez wykształcenia.
Cytat:
No w koncu sie doczekałas

Ja chce tatuaz Polski Walczącej bo KOCHAM POLSKĘ i szanuje oraz podziwiam wszystkich tych którzy walczyli po to żebyśmy mogli mowić w naszym ojczystym i jakże pięknym języku.
Polecam odwiedzić Muzeum Powstania Warszawskiego.

Fakt w Polsce jest zle ale nigdy nie powiem, że nienawidzę własnego kraju. Troche drażni mnie jak ludzie tak mówią a za granica nie byli i nie musieli radzić sobie sami. W kazdym kraju jest korupcja i układy.

Popieram
Ja też lubię Polskę, sam kraj, piękną tradycję, kulturę, nawet drzewa i lasy i klimat, ale nie rządzących. Wiem, że ciężko byłoby mi codziennie wstawać do pracy i mówić w obcym języku, nie mieć dni wolnych np w Wielkanoc (bo w niektórych krajach to normalny dzień pracy) czy żyć w mieszance kulturowej ludzi. Dlatego podziwiam ludzi, którzy muszą to znosić na obczyźnie, na pewno z dala od bliskich jest ciężko, mimo kasy... A tak jak pisze motylek wszędzie są układy, zmienia się tylko otoczenie.
Stary 2015-12-15, 10:33   #4484
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Można nie chcieć mieszkać w Polsce, można chcieć lepiej płatnej pracy, ale NIENAWIDZIĆ Polski? Z rodziny każdej z nas ktoś w czasie wojny umarł, brat mojej babci był w obozie koncentracyjnym i tam zmarł. Jak można nienawidzić kraju za który wasze rodziny walczyły? To jest cholerny egoizm. Nie rzuca się tak mocnego słowa na wiatr.
Teraz wpływamy na patos.. Uszanujmy może zdanie każdego?
Każda z Nas pewnie to docenia i szanuje tradycje,historię, walczących Polaków, ale nie może znieść rzeczywistości, która nam zamazuje obraz jak bylo kiedyś. Wiesz mam sporo znajomych w wojsku zawodowym. Wszyscy przyjęci przez znajomości. Zaniedbani,z wielkim piwnym brzuchem. Jak się mówi o wojnie to oni mówią,że na L4 by poszli. Tacy żołnierze z powołania.. I własnie dlatego ktoś nienawidzi Polski. Że uklady i układziki sprawiają,że tacy ludzie tworzą teraz obraz Polski.
Stary 2015-12-15, 10:34   #4485
nivea91
Zakorzenienie

Cytat:

Tu się zgadzam. Co innego nie chcieć mieszkać, a co innego nienawidzić...
Stary 2015-12-15, 10:34   #4486
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nivea91 Pokaż wiadomość
O to mi chodzi. Że są stanowiska w których trzeba mieć wyższe i tyle, ja nigdy nie umniejszam tym, co wyższego nie mają, bo czasem są to ludzie mądrzejsi niż Ci z mgr, zależy od człowieka. Ja na razie raczej nie mam szans na pracę w urzędzie więc nie zarobię więcej niż ktoś bez wykształcenia.

Ja też lubię Polskę, sam kraj, piękną tradycję, kulturę, nawet drzewa i lasy i klimat, ale nie rządzących. Wiem, że ciężko byłoby mi codziennie wstawać do pracy i mówić w obcym języku, nie mieć dni wolnych np w Wielkanoc (bo w niektórych krajach to normalny dzień pracy) czy żyć w mieszance kulturowej ludzi. Dlatego podziwiam ludzi, którzy muszą to znosić na obczyźnie, na pewno z dala od bliskich jest ciężko, mimo kasy... A tak jak pisze motylek wszędzie są układy, zmienia się tylko otoczenie.
Oczywiście mówiąc "robole" tez nie chce ubliżać, tak normalnie mówiliśmy na prace TŻ jak był robolem. szybciej się pisze, niż "osoba pracująca fizycznie"
Polska to piękny kraj. Nie mam nic do ludzi którzy chcą wyjechać za kasą (trochę mnie ponioslo wczesniej) ale chodzi o to że Polak nie powinien pisać że polski nienawidzi.

~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
Stary 2015-12-15, 10:36   #4487
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:

Miałam siostrę w UK. I wiem jak było ciężko. Nie tylko jej,ale i nam. Ona przeżywała tam swoje dramaty,a my tu razem z nią.

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Ale są ludzie, którzy nie utożsamiają się z krajem. Tylko w nim mieszkają. Tzw. kosmopolici. Więc to nie jest jakiś wymysł. po prostu tak jest i trzeba tu uszanować
Stary 2015-12-15, 10:40   #4488
anlaya
Zakorzenienie

Teraz dostałam płytkę podjęzykową, trochę pomaga, ale skoro dalej boli, to może przyczyn jest więcej. Może ta neurolog coś powie jeszcze. Boli mnie już rok (z przerwami na szczęście i różną intensywnością).

Do Wawy prawie 2 tygodnie temu zaczęłam wysyłać CV i na razie bez odzewu... Jutro jeszcze jadę do UP i na wszelki wypadek złożę wniosek o staż tu w Lublinie. Jakby się nikt nie odzywał.

Mój pradziadek był oficerem AK, był więziony na Zamku Lubelskim, prababcia wyprzedała cały majątek niemal, bo dogadala się z Niemcem jakimś, że go uwolni. Niestety wziął kasę i uciekł, bo szła armia czerwona. A pradziadek został przez UB uwięziony i wywieziony do obozu pracy na Syberię. Po kilku latach zmarł tam. Ciało zostało tam, ma symboliczny grób z garścią ziemi z Syberii (dziadek tam pojechał żeby szukać śladów). Był 2-letnim chłopczykiem, gdy zabrali pradziadka. Prababcia została sama z 4 dzieci, bez majątku (został tylko młyn odebrany zresztą im przez komunistów). A najlepsze, że mógł uciec Gestapo, ale wsypal go jego pracownik. I Gestapo go znalazło i powiedzieli, że albo idzie z nimi, albo zabiją jego rodzinę i zaczną od najmłodszego.
Ale dziś wiem, że nie o taką Polskę walczyli nasi dziadkowie.
anlaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 10:40   #4489
motylek825
Zakorzenienie

Cytat:

Stary 2015-12-15, 10:43   #4490
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz wpływamy na patos.. Uszanujmy może zdanie każdego?
Każda z Nas pewnie to docenia i szanuje tradycje,historię, walczących Polaków, ale nie może znieść rzeczywistości, która nam zamazuje obraz jak bylo kiedyś. Wiesz mam sporo znajomych w wojsku zawodowym. Wszyscy przyjęci przez znajomości. Zaniedbani,z wielkim piwnym brzuchem. Jak się mówi o wojnie to oni mówią,że na L4 by poszli. Tacy żołnierze z powołania.. I własnie dlatego ktoś nienawidzi Polski. Że uklady i układziki sprawiają,że tacy ludzie tworzą teraz obraz Polski.
Jeśli się docenia tradycje, kulture, historię i osoby które zginęły za ten kraj to nie pisze się "nienawidzę". Moj dziadek, brat mojej babci, kazda osoba zyjaca w tamtych czasach, walczaca o Polskę, każda osoba, która umarła za Polskę, z rodziny każdej z nas się w grobie przekręca. Szanować zdanie mogę kogoś kto inaczej myśli o homoseksualistach, o imigrantach, o Jehowych, ale nie jeśli polski nienawidzi. Można nienawidzic władzy, polityków, obłudy bogatych ale nie Polski. Polska nie ma nic do tego. Polska to ja i ty, polska to nasze rodziny, a nie tylko władza i układy.
Gdzie nie pojedzie cie tam bogaci będą wciskac swoje rodziny przed was, to nie tylko Polska tak ma, tak ma cały świat.

~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
Stary 2015-12-15, 10:44   #4491
motylek825
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli się docenia tradycje, kulture, historię i osoby które zginęły za ten kraj to nie pisze się "nienawidzę". Moj dziadek, brat mojej babci, kazda osoba zyjaca w tamtych czasach, walczaca o Polskę, każda osoba, która umarła za Polskę, z rodziny każdej z nas się w grobie przekręca. Szanować zdanie mogę kogoś kto inaczej myśli o homoseksualistach, o imigrantach, o Jehowych, ale nie jeśli polski nienawidzi. Można nienawidzic władzy, polityków, obłudy bogatych ale nie Polski. Polska nie ma nic do tego. Polska to ja i ty, polska to nasze rodziny, a nie tylko władza i układy.
Gdzie nie pojedzie cie tam bogaci będą wciskac swoje rodziny przed was, to nie tylko Polska tak ma, tak ma cały świat.

Stary 2015-12-15, 10:45   #4492
VinVinara
Zakorzenienie

Miałam tyle cytatów i wszystko się skasowalo. Kupiłam już prezent dla Tza. I dla dzieciaków.

Aniołek, giełda jest na Bronowicach. Ulica Balicka.
Stary 2015-12-15, 10:48   #4493
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tego nie napisałam,więc nie musisz mi tlumaczyć
No dobra jednak masz rację o tym szanowaniu czyjegoś zdania. Ja Twojego na temat homoseksualistów też nie szanuję

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Napisane przez VinVinara Pokaż wiadomość
Miałam tyle cytatów i wszystko się skasowalo. Kupiłam już prezent dla Tza. I dla dzieciaków.

Co kupiłaś?
Stary 2015-12-15, 10:52   #4494
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz dostałam płytkę podjęzykową, trochę pomaga, ale skoro dalej boli, to może przyczyn jest więcej. Może ta neurolog coś powie jeszcze. Boli mnie już rok (z przerwami na szczęście i różną intensywnością).

Do Wawy prawie 2 tygodnie temu zaczęłam wysyłać CV i na razie bez odzewu... Jutro jeszcze jadę do UP i na wszelki wypadek złożę wniosek o staż tu w Lublinie. Jakby się nikt nie odzywał.

Mój pradziadek był oficerem AK, był więziony na Zamku Lubelskim, prababcia wyprzedała cały majątek niemal, bo dogadala się z Niemcem jakimś, że go uwolni. Niestety wziął kasę i uciekł, bo szła armia czerwona. A pradziadek został przez UB uwięziony i wywieziony do obozu pracy na Syberię. Po kilku latach zmarł tam. Ciało zostało tam, ma symboliczny grób z garścią ziemi z Syberii (dziadek tam pojechał żeby szukać śladów). Był 2-letnim chłopczykiem, gdy zabrali pradziadka. Prababcia została sama z 4 dzieci, bez majątku (został tylko młyn odebrany zresztą im przez komunistów). A najlepsze, że mógł uciec Gestapo, ale wsypal go jego pracownik. I Gestapo go znalazło i powiedzieli, że albo idzie z nimi, albo zabiją jego rodzinę i zaczną od najmłodszego.
Ale dziś wiem, że nie o taką Polskę walczyli nasi dziadkowie.
Nie o taką, ale teraz my władze wybieramy. Mamy co chcemy, mamy co wybieramy, a ze ciągle wybieramy komunistów to niestety nasz problem. Ale to nie powód by nienawidzić polski, tylko rząd.
Współczuję jeśli chodzi o pradziadka. mój dał radę uciec z transportu bo żołnierze się upili.
Na początku wojny, gdy drugi dziadek mój był niemowlakiem spuścili bombę na ich dom, na szczęście zostali poinformowani o tym ze będą naloty i uciekli z domu. Mieli dom na skrzyżowaniu krancowej i męczenników majdanka. Zrownany z ziemią.

No, słabo ze jeszcze boli. Ale leki przeciwbólowe pomagają?

Nigdy nie zaszkodzi SAC też do UP papiery. Najwyżej się wyrejestrujesz

~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
Stary 2015-12-15, 10:53   #4495
VinVinara
Zakorzenienie

Bokserki dla Tza. Z Mikołajem bardzo mi się spodobały. I pendrive no i jutro się okaże czy przyjdą kosmetyki dla niego.
Dla dzieciaków po książce. I w środku są do ułożenia obrazki z puzli
Stary 2015-12-15, 10:56   #4496
motylek825
Zakorzenienie

Wiecie czego jeszcE nie rozumiem? Jak Polak mieszkając w Anglii mówi glosno, że jest rasistą. Czarnuch to a ciapak tamto... A kupują w ich sklepach, pracują z nimi, nawet chodzą razem do barów. Wg mnie prawdziwy rasista powinien siedzieć w swoim kraju a nie mieszkać w tak tolerancyjnym kraju jak UK. Strasznie mnie irytują takie polaczki.

Stary 2015-12-15, 10:57   #4497
anlaya
Zakorzenienie

Cytat:
Nie o taką, ale teraz my władze wybieramy. Mamy co chcemy, mamy co wybieramy, a ze ciągle wybieramy komunistów to niestety nasz problem. Ale to nie powód by nienawidzić polski, tylko rząd.
Współczuję jeśli chodzi o pradziadka. mój dał radę uciec z transportu bo żołnierze się upili.
Na początku wojny, gdy drugi dziadek mój był niemowlakiem spuścili bombę na ich dom, na szczęście zostali poinformowani o tym ze będą naloty i uciekli z domu. Mieli dom na skrzyżowaniu krancowej i męczenników majdanka. Zrownany z ziemią.

No, słabo ze jeszcze boli. Ale leki przeciwbólowe pomagają?

Nigdy nie zaszkodzi SAC też do UP papiery. Najwyżej się wyrejestrujesz
Ja Polskę kocham, ale to trudna miłość
Leki nie pomagają ale relaks i zajęcie się czymś bardzo pomaga. Dlatego myślę, że podłoże bólu jest bardzo złożone.
anlaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 11:03   #4498
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:

Jak zwykle, 10 cytatów to max czasem też zapominam
Co kupiłaś?
Cytat:
Ja tego nie napisałam,więc nie musisz mi tlumaczyć
No dobra jednak masz rację o tym szanowaniu czyjegoś zdania. Ja Twojego na temat homoseksualistów też nie szanuję
Moja pięta Achillesa. Po prostu tak bardzo kocham dziadka, że nie mogę przeboleć, jeśli jakiś polak nie docenia jego poświęcenia.
Znowu się rozplakalam...
A ja szanuje twoje zdanie o homoseksualistach szanuje osoby które chcą tu imigrantów

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
Wiecie czego jeszcE nie rozumiem? Jak Polak mieszkając w Anglii mówi glosno, że jest rasistą. Czarnuch to a ciapak tamto... A kupują w ich sklepach, pracują z nimi, nawet chodzą razem do barów. Wg mnie prawdziwy rasista powinien siedzieć w swoim kraju a nie mieszkać w tak tolerancyjnym kraju jak UK. Strasznie mnie irytują takie polaczki.
Tak samo z Polakami co wyjeżdżają "do pracy" a siedzą na socjalu i sie dziwią ze rząd UK chce socjal usunąć
Cytat:
Bokserki dla Tza. Z Mikołajem bardzo mi się spodobały. I pendrive no i jutro się okaże czy przyjdą kosmetyki dla niego.
Super prezent dla dzieciaków!!! Rozwijający bardzo
Ja myślałam by kupić TŻ bokserki elfa ale nie wiedziałam jaki rozmiar, bo on ma wszystkie za duże
Cytat:
Ja Polskę kocham, ale to trudna miłość
Leki nie pomagają ale relaks i zajęcie się czymś bardzo pomaga. Dlatego myślę, że podłoże bólu jest bardzo złożone.
A może to bardziej fantomowy bol? Mam nadzieje ze się nie obrazisz, ale czy próbowałaś w te stronę?
Chociaż nawet ból brzucha często się zmniejsza jak człowiek się zajmie czymś innym niż myślenie o bólu. Musisz pochodzić po lekarzach, może w końcu coś znajdą mam nadzieje

~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
Stary 2015-12-15, 11:05   #4499
motylek825
Zakorzenienie

Cytat:

A ja nie mam jesCze nic dla nikogo

Stary 2015-12-15, 11:10   #4500
VinVinara
Zakorzenienie

A w tych ksiazeczkach pod tymi puzlami są kolorowanki! staram się zawsze kupić im coś, co ich może rozwinąć.

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości