|
|
#4471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aborcja - wątek zbiorczy. Część 2.
Inna sprawa - to, że lekarz może odmówić jakiegoś tam zabiegu ze względu na swoje przekonania, to jest tak chora opcja, że ja tego nie ogarniam.
Nie wyobrażam sobie, żeby laryngolog powiedział, nie, nie wyproatuje pani przegrody nosowej, bo tak Panią bóg stworzył, a ja mam takie przekonanie, że to co on zrobił to święte. Albo Jehowy, który pracuje na ostrym dyżurze i odmawia przeprowadzenia transfuzji krwi. Wysłane z mojego Redmi Note 5A Prime przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4472 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
#4473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4475 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tez sie zgadzam ![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
Szkoda gadać. Dziwić sie, ze kobiety lecą do innego kraju na zabieg. Czasami w kuriozalnych warunkach to robią. |
||
|
|
|
#4476 |
|
Raczkowanie
|
W Polsce kobieta jest karana i stygmatyzowana, za to, że ma popęd seksualny i chce sama o sobie decydować. Widać to na każdym kroku - ma co chciała, sama się prosiła, niech rodzi. Plus ciągła gloryfikacja postaw iście maryjnych. Oddawania życia, za życie, poświęcenia, odniesień do rozrodczości.
To jest straszne, że muszę żyć w takim kraju. |
|
|
|
#4477 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;87294802]Czasami w kuriozalnych warunkach to robią.[/QUOTE]No to jest prawdziwy skandal. Aborcje pokątne, w skandalicznych warunkach, grożące zdrowiu i życiu kobiety.
|
|
|
|
#4478 |
|
BAN stały
|
Dla mnie aborcja na życzenie prezentuje jeden problem, a mianowicie głos mężczyzny, który jest ojcem.
Mógłbym być za aborcją na życzenie kiedy ojciec i matka dziecka podejmują taką decyzję. Jednak nie jestem w stanie przyznać racji kiedy mężczyźnie odbiera się prawo do podjęcia decyzji. Płód, zarodek, czy jak tam nazwiecie, nie jest częścią ciała kobiety, ale nowym tworem i nowym życiem. Więc decyzję powinny podjąć obie osoby, które to życie stworzyły. |
|
|
|
#4479 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
#4480 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Serio, jaka?!
|
|
|
|
|
#4481 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4482 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Zaslanianie sie sumieniem jestem w stanie zrozumiec chyba tylko w przypadku prawnika, ktory dowiaduje sie, ze przykladowo osoba, ktora mial bronic w sadzie jest winna i wtedy odmawia dalszej wspolpracy. W sluzbie zdrowia podobno przeciez maja przede wszystkim nie szkodzic pacjentom, a jesli odmawianie kobiecie prawa do podjecia wyboru i fundowanie jej tym samym traumy i zmuszanie jej do szukania innych, niekoniecznie legalnych czy bezpiecznych rozwiazan w i bez tego dodatkowego utrudnienia trudnej sytuacji nie jest szkodzeniem tej osobie, to ja nie wiem, co tym szkodzeniem jest.
|
|
#4483 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4484 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;87294831]Dlaczego musisz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Z powodu różnych zobowiązań między innymi rodzinnych, ale coraz częściej myślę o wyjeździe właśnie z uwago na to co się dzieje, źle się czuję we własnym kraju. |
|
|
|
|
#4485 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wiem czy to sarkazm czy nie. Ale to jest skandal, ze kobiety musza uciekać sie do nielegalnych aborcji i kombinowania. Bo nie moga w swoim kraju zrobic tego legalnie. Dlatego ja żyje w kraju gdzie mogę sobie jutro iść i umowic sie na zabieg. Nikt nie będzie mnie piętnował czy nakłaniał do urodzenia. Nikt mi nie odmówi bo jego poglądy mu nie pozwalają na usunięcie. Jesli twoje poglądy ci nie pozwalają to zmień zawód |
|
|
|
|
#4486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi Note 5A Prime przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4487 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4488 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdyby tak było, to już niewiele osób w tej Polszy by zostało Wysłane z mojego Redmi Note 5A Prime przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Przecież nie więzienia. Naprawdę, nigdy się nie spotkałeś ze stwierdzeniem "jak rozkladala nogi to ma co chciała"? Wysłane z mojego Redmi Note 5A Prime przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Srutututu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4491 | |
|
Pani Mizantrop
|
Nie musisz.
Cytat:
Jasne, w zdrowym zwiazku jest miejsce na kompromisy, ale nie ma miejsca na zmuszanie do zmiany stanowiska w przypadku tak powaznych decyzji. Gdybym zaszla w nieplanowana i zdecydowanie niechciana ciaze i moj maz nalegalby, zebym to dziecko urodzila, to pewnie juz dlugo by moim mezem nie pobyl. I w druga strone to samo, jesli facet chce miec dzieci, a kobieta nie, to powinni sie rozstac i on powinien sie zwiazac z kims, kto mu te dzieci urodzi i tyle. Po co sobie niepotrzebnie komplikowac zycie.
|
|
#4492 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
Muzułmanka-kasjerka nie może odmówić sprzedaży szynki. Albo wszyscy mogą odmawiać usług zgodnie ze swoim sumieniem, albo nikt. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4493 |
|
Zakorzenienie
|
Poza tym, hehe, aborcja na NFZ, wolny termin na za 2 lata.
Ludzie, ja termin na operację nosa która łącznie trwała pół godziny miałam na 3 LATA DO PRZODU. Wysłane z mojego Redmi Note 5A Prime przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to jest skandal, ze kobiety musza uciekać sie do nielegalnych aborcji i kombinowania. Bo nie moga w swoim kraju zrobic tego legalnie. [/QUOTE]Jaki sarkazm, to jest straszna rzeczywistość. Nie wiem czy widziałaś statystyki WHO które tu wrzucałam, ale 45% aborcji na świecie jest robionych w warunkach zagrażających zdrowiu. |
|
|
|
|
#4495 |
|
Pani Mizantrop
|
Ale farmaceuta-katolik moze odmowic sprzedazy antykoncepcji czy pigulki "po", kosmos.
Zawsze mnie rozwalaly te smutne chlopaczki, dla ktorych najgorsza tragedia jest zwiazanie sie z "przechodzonym towarem", przedmiotowe podejscie jak do uzywanych zabawek w przedszkolu, tez chore.
|
#4496 | ||
|
Zakorzenienie
|
No nie wiem. Czy możemy znaleźć gdzieś przykłady obwiniania kobiety za to, że rozłożyła nogi dla byle kogo?
Przejrzałam forum i mam dwa losowe cytaty, pierwsze z brzegu: Cytat:
Cytat:
|
|
#4497 |
|
Zakorzenienie
|
To są w ogóle jakieś przetrwalniki średniowiecznych zabobonów. Święty hymen i honor rodziny.
|
|
|
|
#4498 |
|
Konto usunięte
|
Ja przez długi czas uważałam, że obecny kompromis dotyczący aborcji jest ok, ale pewne wydarzenie sprawiło, że przestałam tak myśleć.
Aborcja powinna być do tego 12 tyg na życzenie, ponieważ obecny kompromis jest po prostu fikcją. Przy wadach płodu wiele szpitali/lekarzy nie zgadza się dokonać zabiegu, kobiety są wysyłane od drzwi do drzwi, procedury są przeciągane, by minął ustawowy termin (przypadek Chazana), a nawet zdarza się, że lekarz nie informuje o wadzie. Przecież zawsze może powiedzieć, że nie zauważył. Ale największa fikcją i zakłamaniem są statystyki dotyczące ciąż z gwałtu, którymi bardzo lubią sobie gęby wycierać przeciwnicy aborcji "bo to przecież tylko jeden przypadek w roku''. Raz, że kobiety gwałtów nie zgłaszają, zwłaszcza w przypadku, gdy gwałcicielem jest ktoś z ich otoczenia, a takie są najczęstsze. Do tego dochodzi oczywiście wiele innych powodów. Dwa, żeby możliwa była aborcja, to trzeba ten gwałt właśnie udowodnić, przejść całą procedurę policyjną, sądową, które długo trwają, są traumatyczne i niewiele kobiet jest na to gotowych, a liczy się CZAS. Szanse żeby to szybko i bez problemu udowodnić są tylko wtedy, gdy kobieta od razu po gwałcie trafi do szpitala, a nie dzieje się to często. Zazwyczaj zmaga się z tym sama i nigdy nie podejmuje kroków przeciwko swojemu oprawcy. Z różnych względów. Więc jak do tego nieszczęścia dojdzie również ciąża z gwałtu, to musi sobie radzić sama. Jak ma pieniądze to pojedzie do kraju, gdzie usunie legalnie. Ja nie ma, no cóż. Aborcja w samotności i z nadzieją, że się nie wykrwawi na śmierć. No, ale statystyki ładnie wyglądają. Aborcja ciąży z gwałtu to na pewno tylko jeden-dwa przypadki w roku. Szkoda tylko, że jestem pewna, że te statystyki są nieprawdziwe. |
|
|
|
#4499 |
|
Zakorzenienie
|
Az mi się przypomniał wątek przechodzonego prawiczka, który się szczyci, że jest NIEODFOLIOWANY i sobie z dziewczyną opowiadają ci będą robić, jak już będą TO robić xd
Wysłane z mojego Redmi Note 5A Prime przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4500 |
|
Pani Mizantrop
|
Rzeczywiscie powod do dumy, normalnie osiagniecie zycia. Rece opadaja.
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:49.

Serio, jaka?!

Możesz iść do łóżka z takim, który nie będzie miał wywalone na Twój los...