Żony 2015 cz. 5 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-04, 20:12   #4471
lipstick89
Jedyna oryginalna Lips :)

Dot.: Żony 2015 cz. 5

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Nie mamy samochodu. Hormony są głupie - łzy mi kapią. Kupił go zeby do mnie przyjeżdżać, to nasze urlopy, on nim uderzył w pług, ja w ogrodzenie. A teraz nie ma

będzie nowy i nowe wspomnienia: wyjazd na porodówkę, powrót z dziecięciem do domu, pierwsze wspólne wakacje...

2018
20/52
lipstick89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 20:13   #4472
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Foty pokaaaa
Robią się Tzn. TŻ je magluje... nie pisałam wam wcześniej, ale mniej więcej miesiąc temu zaczął jarać się fotografią, kupił aparat i kilka obiektywów Przykładał się do robienia fotek ale i tak zawsze dodawał, że "trzeba będzie wydobyć z czerni więcej szczegółów" co równa się temu, że pobawi się fotkami w programie graficznym No i właśnie to robi, nie udostępnił na razie żadnej fotki... A że ja swojego aparatu za marne 300 zł nie brałam ("Po co, skoro TŻ jedzie ze swoim"), to aktualnie nie mam nic
Stary 2016-07-04, 20:16   #4473
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lipstick89 Pokaż wiadomość

będzie nowy i nowe wspomnienia: wyjazd na porodówkę, powrót z dziecięciem do domu, pierwsze wspólne wakacje...
No ja wiem. Ale to "moje" było. Teraz przesiadka w kombi, którego nie mamy.
Hormony są beeeee.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 20:20   #4474
Justuus
Zakorzenienie

Zdecydowałyśmy się na zakynthos
ktoś był? jak plaże? jest coś zwiedzać?

A i powiedzcie mi, czy któraś z was podróżowała z Tui? bo ja tylko z Itaki ale tam hotele są sporo droższe akurat na termin który nam pasujee
Justuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 20:21   #4475
aneta_91
Zakorzenienie

Mój Mąż zaszalal z prezentem z okazji rocznicy. Miały być tylko symbolicznie kwiaty. Są i kwiaty, a i owszem, ale jako dodatek do telefonu....
Stary 2016-07-04, 20:25   #4476
lipstick89

Cytat:
Napisane przez aneta_91 Pokaż wiadomość
Mój Mąż zaszalal z prezentem z okazji rocznicy. Miały być tylko symbolicznie kwiaty. Są i kwiaty, a i owszem, ale jako dodatek do telefonu....

idę o zakład, że mój nic nie kupi.

2018
20/52
Stary 2016-07-04, 20:28   #4477
Vivienne
... choć nie Westwood

No viva, to jak fotki beda profeszynel, to ja poczekam cierpliwie, bo warto
Cytat:
Napisane przez Justuus Pokaż wiadomość

A i powiedzcie mi, czy któraś z was podróżowała z Tui? bo ja tylko z Itaki ale tam hotele są sporo droższe akurat na termin który nam pasujee
No i super ja bylam w laganas. Plaza jest spoko, piaszczysta, dluga, niedaleko jest fajna wysepka cameo, gdzie czesto sa sluby. Niedaleko jest tez wyspa zolwia, gdyz przypomina jego ksztalt, ale nie tylko - w Laganas i okolicy tej wyspy sa zolwie caretta caretta. Czasami przez to nie mozna plywac wieczorami, gdy mają okres legowy, ale latwo je tez wtedy zobaczyc inny fajny kurort to Tsilvi.

Na samej wyspie TRZEBA zobaczyc oczywiście Navagio- zatoke wraku, zarowno z dołu jak i z gory. Bardzo bardzo bardzo polecam lokalne polskie biuro Zante Magic Tours. Maja fajne ceny, świetna mloda ekipe i najfajniejszy program wycieczek. Polecam Mix polnoc VIP, gdzie mozna zobaczyc zatoke wraku i z gory i z dolu (w innych biurach albo to albo to i trzeba rizdzielic na dwa dni) i wycieczkę na Kefalonie, sąsiednia wyspe. Mix poludnie albo rejs na zolwie tez sa fajne. Trzeba ich od razu rezerwowac, bo sa rozchwytywani. Mix polnoc jest codziennie po kilka ekip.

Bedziecie zadowolone

Stanisław Lem

Edytowane przez Vivienne
Czas edycji: 2016-07-04 o 20:29
Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-07-04, 20:39   #4478
magda_mjt
Zakorzenienie

[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;62592991]ja bym pisała chyba bezosobowo. Witam i takie tam....choć to teoretycznie niegrzecznie. Ewentualnie zawsze możesz "Uszanowanko" Ja z panią od rzęs byłam na pani, a teraz na ty jesteśmy, chociaż mega ciężko było mi się przestawić, a różnica wieku ja wiem - może 6-10 lat.

A z goframi jestescie okropne.... byłam nad morzem i nie zjadłam i mi przypmniałyście... Ale było tyle foodtrucków, że nie można było zjeść wszystkiego. Za to jadłam "tajskie" lody :love

Mój mąż wpadł na super pomysł, że możemy jeździć na weekend nad morze bo to "tylko" 4 godziny szalony.... ja potrzebuje w końcu w domu odpcząć

A w ogóle-mam panieński w lipcu, każda z nas ma kupić prezent dla naszej panny młodej... Jakie dostałyście prezenty na swoje panieńskie? Tak myślałam, że coś do 50 zł... bransoletka? a może jakaś fajna książka?[/QUOTE]

Ja sama dostałam wisiorek z moim inicjałem, elegancka szminkę oraz kupon do spa . A sama dwukrotnie dałam bransoletkę, jedna przyjaciółce ze znakiem nieskończoności, a dobrej znajomej z gwiazdka i grawerem, siostrę wysłałam na masaż relaksacyjny .
Cytat:

My na Gran Canarii byliśmy z tui, było ok .
Cytat:
Napisane przez lipstick89 Pokaż wiadomość

idę o zakład, że mój nic nie kupi.
Myśle podobnie o moim :P... no, moze kwiatki dostanę. Ale ogolnie to bedzie szalony weekend, bo i mamy wesele i w nd wspólna rocznice z moimi Rodzicami i najbliższa Rodzina, wiec nawet pewnie nie bedzie czasu na wzajemne prezenty

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2016-07-04, 20:48   #4479
lipstick89

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
Myśle podobnie o moim :P... no, moze kwiatki dostanę. Ale ogolnie to bedzie szalony weekend, bo i mamy wesele i w nd wspólna rocznice z moimi Rodzicami i najbliższa Rodzina, wiec nawet pewnie nie bedzie czasu na wzajemne prezenty

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
mój "nie będzie miał czasu". albo "nie było nic ładnego". albo "Ty wiesz jakie tu wszystko drogie! (no i co z tego? )"
ale ja mu kupuję zegarek.

i tu moje pytanie: żeby dobrze zmierzyć obwód zegarka trzeba dodać długość bransolety i koperty?

2018
20/52
Stary 2016-07-04, 20:48   #4480
viva91
na przekór do celu

Doszłam do omawiania na wątku meczu Polska - Portugalia. Oglądaliśmy go w pizzerii w Chorwacji, byliśmy jedynymi Polakami (reszta zarezerwowała sobie miejscówki w większej knajpce, my się za późno ogarnęliśmy). W drugiej minucie cieszyliśmy się mało entuzjastycznie, bo nie mogliśmy uwierzyć, że to już, że to prawda No ale za to po wszystkim było widać po nas smutek, właściciel pizzerii podszedł do nas i powiedział "Szkoda" (wcześniej Portugalia wyeliminowała z Euro właśnie Chorwację), obok nas siedziała para Niemców, pani zaciskała kciuki do białości jak nasi strzelali karne, a pan po meczu powiedział: "Scheiße, scheiße, scheiße" I ładnie się z nami pożegnali
Stary 2016-07-04, 20:56   #4481
aneta_91
Zakorzenienie

Tyle że telefon kosztował miliony monet. Mi głupio bo ja nic nie miałam oprócz czekolady. Poza tym nie jestem przyzwyczajona do drogich prezentów. Fakt, mój telefon już i się zawieszal i aparat nie działał ale nie trzeba było od razu tak szaleć

I się poryczalam jak mi go dawał że ma dla mnie prezent, ze sam z siebie,że sam wymyślił i jednocześnie że za drogi, że ja nie mam nic dla niego, że nie mogę mu czegoś takiego kupić bo nie mam swojej kasy etc. etc. Także tak

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-04, 21:03   #4482
Justuus
Zakorzenienie

Cytat:
No viva, to jak fotki beda profeszynel, to ja poczekam cierpliwie, bo warto
No i super ja bylam w laganas. Plaza jest spoko, piaszczysta, dluga, niedaleko jest fajna wysepka cameo, gdzie czesto sa sluby. Niedaleko jest tez wyspa zolwia, gdyz przypomina jego ksztalt, ale nie tylko - w Laganas i okolicy tej wyspy sa zolwie caretta caretta. Czasami przez to nie mozna plywac wieczorami, gdy mają okres legowy, ale latwo je tez wtedy zobaczyc inny fajny kurort to Tsilvi.

Na samej wyspie TRZEBA zobaczyc oczywiście Navagio- zatoke wraku, zarowno z dołu jak i z gory. Bardzo bardzo bardzo polecam lokalne polskie biuro Zante Magic Tours. Maja fajne ceny, świetna mloda ekipe i najfajniejszy program wycieczek. Polecam Mix polnoc VIP, gdzie mozna zobaczyc zatoke wraku i z gory i z dolu (w innych biurach albo to albo to i trzeba rizdzielic na dwa dni) i wycieczkę na Kefalonie, sąsiednia wyspe. Mix poludnie albo rejs na zolwie tez sa fajne. Trzeba ich od razu rezerwowac, bo sa rozchwytywani. Mix polnoc jest codziennie po kilka ekip.

Bedziecie zadowolone
wow...
jesli nas ceny nie zabiją (nie chce wydać niewiadomo ile, liczymy na jakiś last czy cos), myślisz ze znajdziemy cos w okolicach 2,5 tys?
jeśli nie to może jednak to korfu bo sporo lastów tam jest.

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
My na Gran Canarii byliśmy z tui, było ok .
o dzięki właśnie to biuro ma lepszą cene na zakynthosie niż itaka a i hotel niczego sobie
Stary 2016-07-04, 21:06   #4483
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
wow...
jesli nas ceny nie zabiją (nie chce wydać niewiadomo ile, liczymy na jakiś last czy cos), myślisz ze znajdziemy cos w okolicach 2,5 tys?
jeśli nie to może jednak to korfu bo sporo lastów tam jest.

o dzięki właśnie to biuro ma lepszą cene na zakynthosie niż itaka a i hotel niczego sobie
Znajdziecie spokojnie. Moj hotel kosztował gdzies tyle, a w lascie był za 1300 zl. Nie wiem w jaki termin celujecie, ale na Zakynthos zawsze jest sporo lastow.

Stanisław Lem

Stary 2016-07-04, 21:16   #4484
Justuus
Zakorzenienie

Cytat:
Znajdziecie spokojnie. Moj hotel kosztował gdzies tyle, a w lascie był za 1300 zl. Nie wiem w jaki termin celujecie, ale na Zakynthos zawsze jest sporo lastow.
a z jakiego biura leciałaś?
podrzuciłabyś nazwe hotelu?
Stary 2016-07-04, 21:20   #4485
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241
Konto usunięte

Cytat:

ja byłam z tui i w egipcie i na gran canarii.
Nie mogę na nic narzekać. znaczy wyloty były tak sobie, bo traciło się jeden dzień, ale... to akurat tak się przydarzyło na gran. Zresztą w egipcie pojechaliśmy z tui tylko na jedną wycieczkę, a na gran nie poszliśmy nawet na spotkanie z rezydentem wynajęliśmy samochód i tyle.

Przy czym ja się nie sugeruję nigdy opisem hotelu na stronie biura tylko tripadvisor.
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 21:26   #4486
Vivienne
... choć nie Westwood

Godziny wylotu nie zaleza od touroperatora, tylko przewoznika. My z itaka mielismy baaaardzo rozne.

Ale teraz uwaga. Itaka od tego roku lata ze Small Planet. Non stop opoznienia i awarie... juz lepszy ich przewoznik travel sevice. Ze SP lecialam kiedys do egiptu. Mam 175 cm i ledwo sie miescilam.
Cytat:
a z jakiego biura leciałaś?
podrzuciłabyś nazwe hotelu?
Z itaki. Poseidon Beach. Nic szalowego/luksusowego, ale też bez tragedii, byl czysty, byly niezle drinki. My nie mamy wygorowanych wymagan Jakbyś chciala to moge podrzucic real fotki obiektu, plazy itp.

Stanisław Lem

Edytowane przez Vivienne
Czas edycji: 2016-07-04 o 21:34
Stary 2016-07-04, 21:37   #4487
Justuus
Zakorzenienie

Cytat:
Godziny wylotu nie zaleza od touroperatora, tylko przewoznika. My z itaka mielismy baaaardzo rozne.

Ale teraz uwaga. Itaka od tego roku lata ze Small Planet. Non stop opoznienia i awarie... juz lepszy ich przewoznik travel sevice. Ze SP lecialam kiedys do egiptu. Mam 175 cm i ledwo sie miescilam.

Z itaki. Poseidon Beach. Nic szalowego/luksusowego, ale też bez tragedii, byl czysty, byly niezle drinki. My nie mamy wygorowanych wymagan Jakbyś chciala to moge podrzucic real fotki obiektu, plazy itp.
Jasne dzięki
Stary 2016-07-04, 21:47   #4488
MartusiaWu
Zakorzenienie

Cytat:
wybieraliśmy dokładnie pomiędzy tym hotelem a naszą Turcją
MartusiaWu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 21:55   #4489
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez MartusiaWu Pokaż wiadomość
wybieraliśmy dokładnie pomiędzy tym hotelem a naszą Turcją
Uu, a czemu Posejdon przegral?

Stanisław Lem

Stary 2016-07-04, 21:56   #4490
magda_mjt
Zakorzenienie

Nam na Gran Canarie z Tui znowu świetnie lot się trafił . Lecieliśmy niby na 7 dni, ale wylot był z samego rana, więc w hotelu byliśmy jakoś 12/14, a wylot powrotny był jakoś o 23, więc jeszcze cały dzień wykorzystaliśmy . Fakt, opóźnił się ze 3h, więc ostatecznie zamiast chyba na 5 rano byliśmy koło 8 i się panini samolotowym przytrułam (ale jeżu, jaka ja głoooooooodna byłam, na wieczór nie jadłam, na lotnisku wszystko zamknięte, lot opóźniony... no serio w połowie lotu byłam tak zdesperowana, że kupiłam panini i zaraz żałowałam ).
Ej, jak tak mówicie o prezentach. Jest coś, co mój M by chciał. Tylko kurde elektronika, droga dość. Na dodatek bardzo ją chciał do biegania, a ostatnio jakoś treningi odpuścił... i sama nie wiem czy jest sens. Zwłaszcza, że nadmiarem kasy w tym momencie nie grzeszymy....no i za tydzień wysyłamy aplikacje o obywatelstwo, to mocno portfel zaboli, oj mocno .
Stary 2016-07-04, 21:56   #4491
MartusiaWu
Zakorzenienie

Cytat:
Uu, a czemu Posejdon przegral?
bo jesteśmy typowy Janusz na wakacjach all inkluziw, a w Turcji był full wypas
i myślę, że to był świetny wybór biorąc pod uwagę to jak niesamowicie byliśmy zmęczeni po weselu
MartusiaWu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 21:59   #4492
Konto usunięte

Cytat:

tak żem czuła
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 22:46   #4493
Justuus
Zakorzenienie

dobra jeszcze raz ja. Co wiecie o travelplanet? jest to jakieś biuro? czy pośrednik? myślicie że warto skorzystać z usług czy lepiej trzymać się takich "pewniaków" jak itaka, tui, neckermann itp?
Stary 2016-07-04, 23:11   #4494
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
dobra jeszcze raz ja. Co wiecie o travelplanet? jest to jakieś biuro? czy pośrednik? myślicie że warto skorzystać z usług czy lepiej trzymać się takich "pewniaków" jak itaka, tui, neckermann itp?
Też dzisiaj na travelplanet się natknęłam, jak szukałam Peru dla Rodziców... wygląda to jak zbiór ofert/ wyszukiwarka ofert różnych biur podróży. Idzie dużo dobrych ofert znaleźć, ale jak potem poszczególne (najtańsze) oferty przeglądałam, to opinie takie sobie. Ale chętnie poczytam inne opinie, bo sama dopiero dzisiaj się na to natknęłam .
Stary 2016-07-05, 02:45   #4495
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

My sobie nic nie dalismy na rocznice slubu. Nawet mi sie nie chcialo nic wymyslac, ani nigdzie nie poszlismy. Chyba nasze rodziny sie bardziej przejely nasza rocznica niz my. Teraz do jakichkolwiek urodzin/imienin/swiat daleko, to moze bedzie czas na wymyslenie jakichs prezentow. Ale juz od dawna nie mamy spiny, ze koniecznie cos sobie musimy wreczyc. Najczesciej razem uzgadniamy prezenty dla siebie.

Edytowane przez krolewna_smieszka
Czas edycji: 2016-07-05 o 02:53
krolewna_smieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 04:46   #4496
zonamojegomeza
Zakorzenienie

My byliśmy na obiedzie i dostałam kwiaty od męża. A w domu szampan (weselny) i picolo dla mnie.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 06:03   #4497
aga99792
Zakorzenienie

Hej.

Viva jaki aparat kupil i jakie obiektywy? I za ile? moj Tz chce kupic. Ale taki na wesela wiec jak pogadal ze znajomymi to tylko z pelna klatka ale taki to z calym osprzetem by wyniosl ok 10tys. A wesel ma swoje dwa na razie wiec nawet by sie nie zwrocil. I sa dylenaty

---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ----------

Dziewczynki wy moze doradzicie. Jaki samochod najlepiej kupic ? Moje wymagania: do 7000zl wspomaganie kierownicy ktory malo pali nie sypie sie ? Zalrzy mi na takim by zima do pracy dojezdzac. Ok 35 km w jedna strone.

---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ----------

Aha. No i benzyna. Ewentualnie benzyna-gaz

---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ----------

Bralismy z Tz pod uwage pande, corse c, peugeot 206' toyota yaris 1 generacji
aga99792 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 06:20   #4498
asia1905
Zakorzenienie

Wczora poszłam spać o 21. Nie wiem co się ze mną dzieje. Mój organizm ciągle domaga się snu...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
asia1905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 06:25   #4499
aga99792
Zakorzenienie

Asia u mnie to normalna pora na spanie
aga99792 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 06:43   #4500
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez asia1905 Pokaż wiadomość
Wczora poszłam spać o 21. Nie wiem co się ze mną dzieje. Mój organizm ciągle domaga się snu...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Ja codziennie sobie obiecuję ze tak pójdę spac i codziennie nie wychodzi. A dzisiaj w ogóle mam trening o tej porze wiec no...tez nie wyjdzie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości