|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze
Cytat:
Cytat:
![]() ja mam GERATHERM NON CONTACT czy jakoś tak |
||
|
|
|
#4472 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze
|
|
|
|
#4473 |
|
Zakorzenienie
|
Za mną od paru dni chodzą znowu drożdżówki ze śliwkami. Zrobię jutro
![]() Wiecie co? Mimo, że sama mam małe dziecko i czekam na drugie w związku z czym powinnam być wyrozumiała i w ogóle, to od dłuższego czasu niezwykle działa mi na nerwy dziecko, które codziennie ok godziny 17 urzęduje pod blokiem pod naszymi oknami. Matka siedzi wtedy z koleżanką czy kto to jest na ławce, a dziewczynka, taka około 1,5 roczna lata po chodniku i ciągle krzyczy (jeszcze nie mówi, tylko takie piski wydaje). I tak dzień w dzień, a przynajmniej wtedy, kiedy ja jestem w domu i ją słyszę. Kawałek dalej jest plac zabaw, nie mogą tam iść, albo gdzieś na spacer?
|
#4474 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam microlife 150. Początek był ciężki żeby poustawiać datę itp, ale teraz się bawimy i sprawdzamy np. ciepłotę herbaty przed wypiciem naszą temperaturę też mierzy raczej ok. Póki co jestem zadowolona z wyboru---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Nie umiem zrobić popcornu na gazówce a tak bym zjadła... Spaliłam już dwa garnki na elektrycznej robiłam bez problemu...Sent from my iPhone |
|
|
|
|
#4475 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Pstryczku, też bym olała panieński. Naprawdę nie warto ryzykować, zwłaszcza że sianem się nie wykręcasz
![]() Cytat:
Powiedz mi, polecałaś tutaj pieluszki tetrowe motherhood, chciałam sobie zamówić ten zestaw 5 kolorowych żeby mieć też jakieś lepsze. Prałaś je, możesz coś więcej powiedzieć? Warto? Cytat:
Kiedyś używałam vichy dermablend, tubkę wyrzucałam po roku ze względu na czas przydatności do użytku po otwarciu, a makijaż robiłam prawie codziennie, malusieńka ilość wystarczała przy odpowiednim roztarciu produktu. Tylko kolor nietrafiony, niby najjaśniejszy jakoś tam się od biedy dopasowywał, ale i tak ciemniał. Ale nie pogarszał stanu skóry i dobrze krył. Mogę polecić fluidy pharmaceris, używałam jakiś czas temu przy pogorszeniu stanu skóry. Teraz mam wyłożone i smaruję się kremem, opruszam pudrem bambusowym i tyle. Czasem dołożę różu. Mam wrażenie, że cudów i tak nie zdziałam. Mega skróciły mi się i przerzedziły rzęsy, a miałam takie piękne firanki Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
? Super że udało się coś zorganizować i jednak pojedziecie.Cytat:
[QUOTE=mietowka25;64489821]Ale fajnie... Uwielbiam takie wypady
JESIEŃ Edytowane przez patrycjazuzanna Czas edycji: 2016-08-23 o 20:05 |
||||||
|
|
|
#4476 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie znalazlam jakis ranking gdzie na pierwszym miejscu jest ten Magdy a na drugim ten microlife. Wezme ktory bedzie w promocji bo oba polecane.
|
#4477 |
|
Zakorzenienie
|
Patrycjazuzanna u nas zawsze raz lepiej raz gorzej ;-)
Dziewczyny powiedzcie mi bo może przesadzam. Tż miał jechać do Bukaresztu 19-23 październik. Kategorycznie się sprzeciwiłam i powiedziałam że ma jechać nasza koleżanka z biura zamiast niego. |
|
|
|
#4478 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64495446]Oby ilość mleka była proporcjonalna do jego wielkości Ale mi narobilyscie smaka na paczka i popcorn ![]() Na szczęście w zanadrzu mam milke, draze, ciasteczka i lizaka pudrowego [/QUOTE]Pokarm tworzy się w miarę potrzeb, niezależnie od rozmiaru dystrybutora, także no stress ![]() Cytat:
Biorę garnek z grubym dnem, wlewam cienką warstwę oleju lub masełka, podgrzewam, wsypuję kukurydzy tak żeby pokryć dno, ale nie za dużo i przykrywam szlaną pokrywką, trochę tym mieszam żeby ziarna dobrze się pokryły tłuszczem i zostawiam na najmniejszym gazie. Ściągam na czuja. Garnek musu być odpowiednio duży, popcorn wychodzi pyszny, z tłuszczem dużo lepszy niż bez... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwłaszcza w pierwszej ciąży
|
|
|
|
|
#4480 | |
|
Zakorzenienie
|
Zingi - wow, ale waga!
Co do inf z sr-wszystko ladnie pieknie tylko ja nie umiem oddychac przepona Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Patrycja - dzieki, popatrze ile tego wapna w wapnie jest. Na opakowaniu jest niby napisane zeby jedna lykac Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
Ja termin mam niby na polowe listopada, ale ze wszystkich usg termin mam na 10 a jest szansa ze porod bedzie wczesniej, tak jak z Kuba, to moge urodzic jeszcze w pazdzierniku. Jejku! Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4481 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=patrycjazuzanna;644 96261]Pstryczku, też bym olała panieński. Naprawdę nie warto ryzykować, zwłaszcza że sianem się nie wykręcasz
![]() Gratulacje! Super że wszystko jest ok. Powiedz mi, polecałaś tutaj pieluszki tetrowe motherhood, chciałam sobie zamówić ten zestaw 5 kolorowych żeby mieć też jakieś lepsze. Prałaś je, możesz coś więcej powiedzieć? Warto? Też dużo dobrego słyszałam o tych kremach, fajnie że teraz można je kupić od polskiego dystrybutora, a nie tylko na ebayu... Kiedyś używałam vichy dermablend, tubkę wyrzucałam po roku ze względu na czas przydatności do użytku po otwarciu, a makijaż robiłam prawie codziennie, malusieńka ilość wystarczała przy odpowiednim roztarciu produktu. Tylko kolor nietrafiony, niby najjaśniejszy jakoś tam się od biedy dopasowywał, ale i tak ciemniał. Ale nie pogarszał stanu skóry i dobrze krył. Mogę polecić fluidy pharmaceris, używałam jakiś czas temu przy pogorszeniu stanu skóry. Teraz mam wyłożone i smaruję się kremem, opruszam pudrem bambusowym i tyle. Czasem dołożę różu. Mam wrażenie, że cudów i tak nie zdziałam. Mega skróciły mi się i przerzedziły rzęsy, a miałam takie piękne firanki Już najwyższy czas... myślę że bez problemu dostaniesz zwolnienie. ![]() Widać piknie! Gdzie jedziecie ? Super że udało się coś zorganizować i jednak pojedziecie.Piłam to najtańsze wapno na alergię i, o dziwo, naprawdę pomagało. Tylko popatrz na dawkowanie, bo są różne gramatury. W ciąży można spokojnie do 1000-1200mg. Zazwyczaj trzy razy dziennie rozpuszczałam tabsa 300, albo dwa razy dziennie po dwa... czasem w aptece dali mi po 200mg. Jeszcze ich nie prałam. Moja znajoma prała już nie jeden raz i bardzo zadowolona jest ![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Jeszcze ich nie prałam. Moja znajoma prała już nie jeden raz i bardzo zadowolona jest
|
|
|
|
#4482 |
|
Zakorzenienie
|
Jejciu znów mi brzuch tak swiruje jak w piątek :/ aż mi ciężko oddychać
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4483 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie takie krzesło raczej by się nie sprawdziło bo nie mam wysokich blatów ani za wiele miejsca 😕 ale mam stół z krzesłami w kuchni więc na zmianę stoję lub siedzę, tylko u mnie jedyna akceptowalna pozycja to półleżąca żeby nic nie bolało, ale ciężko coś ugotować na leżąco 😉 A z glukozą się nie zgodzę, w pierwszej ciąży wypiłam bez problemu niby wszystko ok, posiedziałam z 40 min na korytarzu i się zaczęły poty, szum w uszach, kołatanie serca itp., i z miejsca wszystko zwracałam i dopiero się uspokajało. Dwa razy podchodziłam i było to samo😕 w tej ciąży na upartego zostałam w pobieralni leżąc na kozetce i dopiero po pierwszej godzinie odważyłam się wyjść na korytarz jak było ok. Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#4484 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4486 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja z ostatniej miesiączki termin mam na 6 listopada, z tych pierwszych usg na 12, a dzisiaj mi powiedziała, że z usg na 3 :P bądź tu mądry :P także ja też muszę być gotowa na październik
|
|
|
|
|
#4487 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tu wytłumaczenie jest banalne: nie posiadam żadnej patelni z pokrywką a popcorn bez pokrywki to chyba nie jest najlepszy pomysłSent from my iPhone ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Mam też pytanko (może głupie), co bierzecie pod uwagę przy wyborze koloru fotelika? Pomijam wszystkie kwestie bezpieczeństwa, dopasowania itp. bo to oczywiście na pierwszym miejscu, ale co z kolorem tapicerki? Bierzecie pod uwagę że np. jasny się szybciej pobrudzi, a ciemny może się mocniej nagrzewać, ale za to różowy pasowałby do czegoś tam? Bo ja mam model wybrany, ale ciągle nie wiem czy wybór koloru może mieć jakieś praktyczne uzasadnienie, czy to raczej kwestia widzimisie? Sent from my iPhone |
|
|
|
|
#4488 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[QUOTE=MajWija;64497541] Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4489 |
|
Wtajemniczenie
|
Moim zdaniem nie przesadzasz. Raz co zrobisz jak dziecię będzie chciało się wydostać na świat? Dwa zwyczajnie będzie ciężko samej ogarnąć zakupy, dom czy wyjazd do gina
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4490 |
|
Zakorzenienie
|
ja się objadałam nachosów i frytek do tego poprawiłam lodem z MC
choć popkornem nie pogardzę , film oglądam to by się przydał ![]() zapisałam sie wreszcie do szkoły rodzenia , będziemy chodzić we wrześniu
|
#4491 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My mamy targi w Moskwie w październiku i uznaliśmy, że mąż nie pojedzie. Jedzie jegi brat. Mam termin na 4.11. |
|
|
|
|
#4492 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, że również nic może się nie wydarzyć w tym czasie ale sama świadomość że Tż by nie było mnie przeraża...
Już i tak wiem że listopad będzie trudny bo przełom listopada/ grudnia czeka nas konferencja do zorganizowania na około 100 osób. |
|
|
|
#4493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My właśnie z Albą wrocilysmy z pizzeri czosnkowy chlebek z serem,frytki i coca cola
|
|
#4494 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pomimo, że planuję rodzinny poród, to pewnie mąż nie zdąży dojechać, wiec szykuję sie na samotna walkę; ) Najlepiej jakbym zaczęła rodzić 11go lub w niedzielę. Są wtedy szanse na wspólny poród. Na szczęście tesciowa wcześniej przyjedzie i mam spokojna głowę o opiekę nad córką.
|
|
|
#4495 |
|
Zakorzenienie
|
Ehh te ruchy Małego są juz naprawdę bolesne
|
|
|
#4496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak się czujesz? |
|
|
|
|
#4497 |
|
Zakorzenienie
|
Brzuch twardnieje nadal, co chwila odchodzi i znów z powrotem :/ Mały tak szaleje, że brzuch skacze i niektóre momenty są naprawdę bolesne :-/
|
|
|
#4498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4499 |
|
Zakorzenienie
|
magda17 napisałam priv
![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- dobra wrzucę na forum w sumie żadna tajemnica ![]() jedziemy tu: http://cierszewo.com.pl/
|
#4500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.

naszą temperaturę też mierzy raczej ok. Póki co jestem zadowolona z wyboru
a tak bym zjadła... Spaliłam już dwa garnki
za dobre wyniki