|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 | ||||
Rozeznanie
|
Dot.: Pytanie o staż - wątek zbiorczy
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- a to nie moje okolice... ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
ciekawi mnie tylko co to za praca tak niszczy Tobie zdrowie, n0 ale skoro napisałaś że wstyd to pisać to nie będę już pytała. ![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
![]() ![]()
śpiewaj tak jakby nikt cię nie słyszał ! tańcz tak jakby nikt cię nie widział ! kochaj tak jakby nikt nigdy cię nie zranił ! latolato. lato czeka. <3. Edytowane przez madziam90 Czas edycji: 2009-09-04 o 13:08 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4472 |
Crazy turtle lady
|
Chyba bede wyjatkiem
![]() ![]() Parzyc kawe/herbate/kserowac tez mi sie zdarza codziennie no ale trudno..uroki stazu ![]() Duzo sie ucze i mam dostep do pism/sprawozdan/decyzji z ktorymi bym nia miala do czynienia nigdzie indziej a ze jestem swiezo po administracji to tym bardziej ejstem zadowolona ![]() Wydaje mi sie, ze wazne jest zeby samemu wychodzic z inicjatywa nawet do zadan trudnych. W moim przypadkow to sie sprawdzilo..ale tez wazne jest z kim sie pracuje , bo zcasem glowna przeszkoda sa ludzie.
Edytowane przez Ishikawa Czas edycji: 2009-09-04 o 13:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#4473 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a jednak, można być zadowolonym w pełni chyba nie! ![]() a gdzie odbywasz staż w jakimś urzędzie czy gdzie? ![]()
![]() |
#4474 |
Zakorzenienie
|
madziam90 - Ja Ci bardzo życzę zdobycia doświadczenia, ale wiem, że ze stażami różnie bywa. też kserowałam, niszczyłam i latałam z ulotkami i do sklepu paniom po bułeczki
![]() dla mnie staż to wyzysk i zdania nie zmienię ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4475 |
Raczkowanie
|
Ja się wyzyskiwana też nie czuję,praca bardzo mi odpowiada.
![]() W moim przypadku jest to bardzo dobra alternatywa na spędzenie tego roku i dorobienie sobie do czesnego . ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4476 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4477 | |
Crazy turtle lady
|
Cytat:
![]() Bardzo bym chciala zosatc...ale zostawili poprzednia stazystke bo sie akurat miejsce zwolnilo (emerytuta) a po drugie to przekroczyli by limit cywilów (u mnie na jednostce mzoe byc max.3) Dodam jeszcze, ze mam kolezanka ktora tez odbywala staz z PUP w prywatnej firmie, oprocz parzenia kawy,kserowania i innych takich musiala robic swojemu szefowi sniadanka, drugie sniadanka itp. Jak kolesiowi nie smakowalo to poprostu wyrzucal cale jedzenie do kosza na jej oczach. No coz;/ A moja druga kolezanka skonczyla staz w MOPSiE i takze jej sie podobalo, anwet jej przedluzyli o 3miesaice staz ![]()
Edytowane przez Ishikawa Czas edycji: 2009-09-04 o 18:16 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4478 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4479 |
Zakorzenienie
|
Obecnie tez mam laptopa sluzbowego(moj prywatny)ale ciezko musialam o niego walczyc.. i sluzy on wylacznie pracy..nie mam dostepu do gier,internetu itd..(ale nie jestem na stazu by siedziec na wizazu)
![]() |
#4480 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
![]() a mi tam nawet chyba taki laptop na stażu nie byłby potrzebny, starczy mi że mam w domu komputer i dostęp do internetu, tak to by mnie jeszcze kusiło żeby wchodzić na internet itd.
![]() |
#4481 |
Rozeznanie
|
Haha akurta dostęp do internetu i gg to nie są chyba jakies priorytetowe sparwy na stażu :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#4482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale kolezanki wlasnie na takich stazach sa.. 8 h nic nie robienia i do domu. Ja mam taki staz ze po 8 h wracam do domu prawie na czworaka. Robie w pracy za 5 .( i zarabiam 5 razy mniej) Taka powinna byc definicja stazysty- "darmowa sila robocza" "potrafi robic za 5 " " zarabia 5 razy mniej od pracownika"
![]() ![]() |
![]() |
#4483 |
Rozeznanie
|
Żadne skarjności nie sa dobre ani siedzenie i nic nie robienie ani harowanie jak wół za te marne grosze co płacą
|
![]() ![]() |
![]() |
#4484 |
Zakorzenienie
|
u mnie to jest tak-czasem mam zwał roboty-taki,że po 8 godzinach nie wiem jak się nazywam,a czasem jest naprawdę cięzko robote znaleśc,żeby się nie nudzić.Dużo zalezy od pracodawcy-czy znajdzie Ci coś do roboty, czy Cię zleje i zostawi samemu sobie na 8 godzin
![]()
#4485 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() pomarzyć zawsze można! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4486 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy to dobre czy zle..ale robie to samo co pracownicy..
Pisalam umowy z klientami ,rozmawiałam przez telefon-wyjasnialam sprawy. Obecnie wpisuje umowy do komputera co robia wszyscy.. Robie porzadek w segregatorach..mnostwo roboty z tym jest ![]()
![]() |
#4487 |
Zakorzenienie
|
Staż to wyzysk! Być może mam roszczeniowy stosunek do życia, ale zakładam, że jak sie cos robi to to powinno być docenione. Siedzenie 8 godz. za biurkiem za taki marny grosz to naprawde nie jest powód do radości. Mój urząd miasta ma pracownika za darmo a ja traktuję staż jak pańszczyzne. Dlaczego? Bo mam wiekszość obowiązków jak pracownicy ale nie mam ich praw. Nie pojade na żadne szkolenie, a urząd nie inwestuje we mnie ani grosza (oprócz butelki wody mineralanej). Dodam, że mam staż aż na 12 miesięcy. I teraz mam pytanie- skoro pracuje cały czas przed komputerem czy należy mi sie jakiś zwrot za okulary?Jestem na stażu od początku roku i cały dzień slęczę przed komputerem. Co na to przepisy BHP? Cały czas wszędzie słyszę, że przecież nie jestem pracownikiem, ale do pracy przy kompie potrzebne są okulary z antyrefleksem a na razie mam zwykłe.
#4488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4489 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam takie pytanie. Pracuje na pol etatu w sklepie od 10 miesiecy. (umowa o prace), obronilam lic. Teraz bede kontynuowac studia na MU. Czy zwalniając sie z obecnej pracy, moge isc na staż?
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4490 | |
perfumove love
|
Cytat:
I oczywiście zgadzam się ze wszystkimi "biadolącymi" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4491 |
Zadomowienie
|
W zeszłym roku byłam na stażu w wydziale komunikacji UM, praca akurat mi się podobała, choć często wracałam tak zmęczona, że jedynie o czym marzyłam to łóżko, staż trwał 3 miesiące, niestety UP nie miał już pieniędzy, żeby mi go przedłużyć
![]() Jakiś czas później o dziwo pieniądze na staż się znalazły, tyle że wg babsztyla w UP nie mogłam już odbywać stażu w UM, więc wybrałam sobie Urząd skarbowy i to była najgorsza pomyłka jaką mogłam zrobić! najpierw przez 2 miesiące praktycznie nic nie robiłam, nie licząc kserowania paru kartek A4, jeszcze panie z którymi byłam w pokoju kazały mi sobie książkę do czytania przynieść, bo się zanudzę na śmierć. Potem przenieśli mnie do innego działu, trafiłam na babsztyla, co zamiast mnie uczyć obsługi 2 programów, które były potrzebne do przyjmowania zeznań podatkowych, co chwilę kazała mi załatwiać jej prywatne sprawy np. rozmienianie pieniędzy, krycie ją przed kierowniczką itp. po tygodniu miałam dość i zrezygnowałam ze stażu! Teraz koleżanka z pierwszego stażu namawia mnie na rejestrację w UP i żebym z nią poszła na staż, ale jakoś już mnie nie potrafi przekonać! A to słowa na temat stażu mojego już byłego pracodawcy: ten staż to sobie może pani w d..ę wsadzić |
![]() ![]() |
![]() |
#4492 | |
Crazy turtle lady
|
Cytat:
Ja poszlam na staz, bo chcialam wiedziec jak sie pracuje "na panstwowym" a po 2 miec w Cv kolejny mocny punkt , bo czesto zeby sie dostac na panstwowa posade, chca zeby kandytat miał odbyty staz. ![]() Mieszkam z rodzicami, wiec mała wypłata akurat dla mnie nie stanowi problemu..ale rozumiem te, ktore same sie utrzymuja, albo rodzine. moja kolezanka miala staz w Policji i strasznie narzekala na prace i ludzi. Wiekszosc dnia spedzala zszywajac akta w archiwum, kserujac i parzac kawe....jak widac sa staże i staże... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4493 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4495 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na ten staż w skarbówce oprócz mnie było jeszcze ok. 25 osób i jak z nimi rozmawiałam to większość nie miała nic do roboty, a jeszcze kierownictwo narzekało, że mają za mało osób ![]() Staż zaczynaliśmy w listopadzie zeszłego roku i miał trwać do kwietnia tego roku, a chcieli tyle osób, tylko z tego względu, że w styczniu zaczynała się "akcja PIT" tylko nie wiem dlaczego potrzebowali tych stażystów już od listopada ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4496 |
Zakorzenienie
|
Ja czekam na swój staż. Pracodawca się zgodził wysłał wniosek i teraz trzeba mieć tylko nadzieję, że UP będzie miało kasę
![]() Rzeczywiście staż to wyzysk...ale ciężko jest po studiach znaleźć od razu pracę, a staż daje zawsze jakąś szansę...mam nadzieję, że tak będzie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4497 |
BAN stały
|
Ja tam staż załatwiłam sobie sama i sporo się nauczyłam. Nikt mnie nie wyzyskiwał, nie pilnował i kontrolował. Zgłaszałam się, że chcę coś robić, dostawałam zadania na chwilę, lub na parę tygodni i sobie robiłam. Prawie wszyscy służyli pomocą, a kawę to tylko przy okazji robienia sobie komuś czasem zaparzyłam
![]() Zamiast brać te bezsensowne posady sugerowane w UP załatwcie sobie staż na wlasną rękę... |
![]() ![]() |
![]() |
#4498 |
Zakorzenienie
|
ja mialam staz w urzedzie miejskim. praca 8 godzin. sama sobie zalatwilam (znaczy sie podanie zanioslam:P). nie sadze aby w moim wypadku mozna bylo mowic o wyzysku.... zaleznie od tego co bylo do roboty albo intensywnie wstukiwalam dane do komputera albo ogladalam sufit... ale czy sie nudzilam? chyba nie. poznalam prace urzedu od srodka.... sama rwalam sie do kserowania by rozprostowac kosci. prywatnych spraw pan urzedniczek nie zalatwialam ( no chyba zeby cos kupic po dordze, ale z wlasnej inicjatywy i uprzejmosci). przedluzono mi staz o 3 miesiace. i juz widze ze pracodawcy inaczej opatrza na moje cv. maja o co pytac i widzą, ze gdzies mnie przez 9 miesiecy trzymali:P
|
![]() ![]() |
![]() |
#4499 |
Raczkowanie
|
u mnie jest dokładnie tak jak u dziewczyn powyżej i mam takie same zdanie jak one
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4500 |
Rozeznanie
|
Chce isc na staz i jakie dokumenty powinnam zaniesc do urzedu pracy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.