|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje
Cytat:
Cytat:
Następnym razem możesz spróbować zrobić projekt w programie do aranżacji (działające linki do nich są w artykule http://www.dobreprogramy.pl/Bezplatn...ml#uniwersalne ) bo tam będziesz mogła podać wymiary pomieszczenia i wszystko poukładać jak należy. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4502 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() trochę się zastanawiam nad tymi czerwonymi zasłonami, nie znam układu sypialni itd, ale proponuje zasłony kupić jak juz wszytskie bedziesz miała dograne w większym bądź mniejszym stopniu i wtedy sama zobaczysz czy tej czerwieni nie będzie za dużo(żeby nie było pstro), albo czy zasłony w tym kolorze nie 'zrobią źle' ![]() Ale widzę to wszystko oczyma mojej wyobraźni, hehe i powinno być 'cacy' ![]() Życzę udanych zakupów remontowych ![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- millia, dziękuje za link ![]() Co do pokoju, chciałam zmienić kolor, bo naprawdę ten granat strasznie się przejadł i męczy. Poza tym strasznie znać na nim 'łapki' - przy drzwiach i łóżku najwięcej. (jakby tłustymi paluchami dotykać - nie wiem czemu, może dlatego że to farba z mieszalnika)
![]() |
#4503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4504 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak właściwie to nic stoi na przeszkodzie, abyś przemalowała pokój na kolor, który będzie współgrał z przyszłym wystrojem pomieszczenia. Pisałaś, że masz już pomysł na to wnętrze, więc może uznaj tę sytuację za pierwszą fazę wielkiego remontu, który i tak będziesz robić za jakiś czas. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny!
Postanowiłam, że nadszedł najwyzszy czas, żeby zmienić wystruj swojego malutkiego mieszkanka (wynajmowanego niestety ![]() Kompletnie nie umiem sobie z nim poradzić- co gorsza nie wiele tak naprawde mogę zmienić bo po pierwsze ogranicza mnie budżet- po drugie umowa wynajmu. Tak więc napewno nie mogę wymienić mebli ani nawet koloru ścian (chociaż bardzo mi się nie podoba i może spróbuję wynegocjowac to u właściciela). Zdjęcia są robione tuż po przeprowadzce (w październiku), ale tak naprawde niewiele się tu zmieniło. Dywan zasłony i poduszki są pomarańczowe- na stole leży obrus z motywem jesiennych liści- ale bardzo chętnie bym to wszystko pozmieniała- necierpie pomarańczowego koloru. Mój największy problem to to, ze mam za dużo rzeczy- i nie mieszczą mi się już w szafie. Paprotka ze zdjęcia niestety uschła- zmiana mieszkania plus ogrzewanie i nie dała rady biedaczka :/ Co moglabym postawić na jej miejscu? Będę wdzięczna za wszelkie pomysły bo już naprawdę nie wiem co robić.
#4506 |
Raczkowanie
|
Hej!
Jak urządzic taką malutką wnękę? Gruba kreska to okno, pod oknem prawie na ałej długości znajduje się kaloryfer. Planuję pomalowac ściany na malinowy kolor, na prawej ścianie ułożyc dwuosobową sofkę obok niej, ale na ścianie nakleic wielką naklejkę z koniem i.... więcej nie wiem. Chciałabym żeby służyła zarówno jako mała jadalnia, ale też jako pokoik. POMOCY ![]()
![]() ![]() Edytowane przez urwisek Czas edycji: 2010-03-06 o 13:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#4507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym zmieniła zasłony na jakies bardziej nowoczesne, albo z tymi coś zrobiła, jakoś je upiąć albo coś. Zmieniłabym narzutę na tym fotelu pod kolor zasłonek i poduszki również w tym kolorze. Skoro nie pomarańczowy to może hm... w odcieniu ścian tylko ciemniejsze? lub brązowe. Choć, przydałby sie jakiś kolor by ten pokój ożywić... tylko nie wiem jaki :/ może ktoś doradzi jaki ![]() ![]() Bez urazy, ale te zasłonki bardzo sie mi nie podobają ![]() znalazłam takie w Ikei : http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90164803 nie są zbyt drogie i mają 4 wersje kolorystyczne ![]() Edytowane przez Elewyn Czas edycji: 2010-03-07 o 13:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4508 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Te co mi podesłałaś w linku ogladam za każdym razem jak jestem w IKEI- najbardziej podobaja mi sie te fioletowe- ale wiem, ze fiolet nie bedzie u mnie pasowal ![]()
![]() |
#4509 |
Zakorzenienie
|
granat może nie byłby zły...
myślałam też nad jasnym zielonym... ale wątpie zeby to były dobre pomysły :P jakoś nie potrafię zdecydować :P chyba rozważyłam sobie w głowie wszystkie kolory ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Przyczajenie
|
A mnie się wydaje że z granatem/fioletem przy tych ciemnych meblach może być zbyt smutno/zimno(choć to wszystko zależy od odcienia), ja proponuje czerwony.
Niewiem co z tym kolorem scian, niepotrafie go okreslic patrzac na zdjęcie ale nie wygląda źle, myśle ze moze zostać. Moja propozycja jest taka: czerwony, taki włochaty SHAGGY dywan(moze okrągły/owalny?), narzuta na łóżko(zorientuj się w usługach tapicerskich, to prosta kanapa, dlatego moze koszt uszycia pokrowca nie bedzie duzy-niestety nie mam o tym pojecia) i chyba tez zrobiłabym ją w czerwonym, ewentualnie czarny. do tego poduchy in red, white, black(mozesz uszyc kolorowe poszewki z tego samego materiału co zasłony np.), własnie, zasłony, jasne, białe/kremowe, z jakims nowoczesnym duzym wzorem, na fotel czerwona poducha. no i doniczki, wazon w kolorze oczywiscie. a paportka be, ja nie lubie, moja propozycja to zielony bambus z dracenowych, lucky bamboo chyba, takie długie, zielone z listkami ![]() pozdrawiam, m.
stanowczo domagam się wydłużenia mojej doby, do chociażby 32h. chodzęponadchodnikami. Edytowane przez Madziaczek543 Czas edycji: 2010-03-08 o 19:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4511 |
Rozeznanie
|
Tak wygląda narazie mój pokój jescze dużo do zrobienia mam, ale ogólny koncept już widac
![]() ![]()
![]() |
#4512 |
Zakorzenienie
|
margotek szkoda ze drzwi nie sa biale
![]() Nie powtarzaj tego koloru, za ciemny jest. |
![]() ![]() |
![]() |
#4513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeśli chodzi o rady - to nie wprowadzałabym zbyt wielu kolorów. ten turkus jest bardzo wyrazisty. i kojarzy mi się w połączeniu z bielą ze śródziemnomorskim klimatem ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4514 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeszcze raz, gratuluję pomysłu i wykonania. ![]() Edytowane przez millia Czas edycji: 2010-03-09 o 11:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4515 |
Wtajemniczenie
|
margotek proponuje ci..
jakieś dodatki w stylu żółtym.. bardzo mało! ale żeby przełamały kolorystykę... a drzwi faktycznie dziwnie wyglądają .... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4516 |
Zakorzenienie
|
ja bym już nic nie dodawała jest pięknie, masz i tak już za dużo kolorów, bo aż 4 różne. Ja bym resztę zrobiła już tylko na biało i jakieś małe dodatki tego ciemnego brązu z drzwi.
#4517 |
Zakorzenienie
|
margotek, zadnego zoltego. no way. Dodatki tylko biale.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4518 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, potrzebuje waszej rady. mam okazję odświeżyć pokój (pomalować go) w ten weekend. ale to musi być stanowcza i szybka decyzja, a ja.. nie wiem czego własciwie chcę
![]() pokój ma kształt prostokąta, nie jest za duży. na węższej ścianie są drzwi, a na przeciwległej okno. odkąd pamiętam na ścianach był ciepły żółto-pomarańczowy kolor. i w zasadzie zawsze "odświeżało się" go na taki podobny. a teraz już sama nie wiem... przeglądam różne strony, inspiracje. potrafię doradzić innym, ale nie sobie ![]() lubię ciepłe kolory. na pewno nie zdecyduję się na zieleń ani niebieski. dodam jeszcze, że meble mają odcień buku. łóżko jest brązowe (ale można zmienić narzutę). sama już nie wiem. chciałabym wprowadzić 2 kolory. raczej nie kontrastujące (jestem choleryczką i przyda się coś spokojniejszego). myślałam o czerwieni - ale odpada z tego samego powodu. tylko że jeśli 2 kolory, to nawet nie wiem w jakiej konfiguracji. czy 1 ściana ciemniejsza/jaśniejsza, czy może przeciwległe? a może sąsiadujące? eh, nie jestem mistrzynią podejmowania decyzji, dlatego tak bardzo liczę na Waszą pomoc ![]()
![]() bynajmniej - wcale, zupełnie, ani trochę, zgoła (zwykle w połączeniu z partykułą nie) Edytowane przez aktaga13 Czas edycji: 2010-03-09 o 19:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4519 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
http://c.wrzuta.pl/wi8741/1839021700...f9/0/czekolada (mleczna + biała). Do tego ładnie będą ładnie wyglądać pomarańczowe lub czerwone dodatki, które trochę przełamią spokojne brązowo-kremowe klimaty, a Ty będziesz miała trochę upragnionego koloru, ale w mniejszych ilościach, wiec może nie zwariujesz. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4520 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() EDIT: i jeszcze taka najprostsza z możliwych "wizualizacja" ![]() ![]() aha - ściany z oknem w zasadzie nie widać, bo wiszą zasłonki i firanka. jedyne co - to pas nad oknem. czy jest sens dawać tam ciemny kolor?
![]() bynajmniej - wcale, zupełnie, ani trochę, zgoła (zwykle w połączeniu z partykułą nie) Edytowane przez aktaga13 Czas edycji: 2010-03-10 o 09:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4521 |
Zakorzenienie
|
ja również chciałam prosić o radę... wynajmuję kawalerkę, ściany są świeżo odmalowane na biało i jest tam też fajna wnęka, w której stoi sofa i chciałabym tę przestrzeń nad wnęką ożywić... możecie mi doradzić jakiś wzór naklejki do dywanu, który wybrałam? myślałam o dmuchawcach lub bambusach, ale nie wiem, czy nie będzie się to gryzło
![]()
Edytowane przez strawberka Czas edycji: 2010-03-10 o 22:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4522 |
Wtajemniczenie
|
tak się zastanawiam po co ktoś się pyta o zdanie innych jak inni zabijają kolejne nowatorskie pomysły... zdeka bez sensu...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4524 |
Raczkowanie
|
Hej!
Pisałam już wcześniej, ale bez odpowiedzi z Waszej strony. Teraz chcę się poradzić raz jeszcze. Chcę urządzić wnękę w stylu retro. Malinowy kolor ścian, mam jasne panele i niestety drzwi w kolorze KALWADOS (odcień rudego brązu). Czy jeśli kupię obraz (zdjęcie) i zegar (zdjęcie) + sofa (tylko jakiego koloru wtedy?) to nie będzie się to jakoś źle prezentowało? Czy pominąć kolor drzwi czy może dać jakieś dodatki w takim kolorze?
#4525 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w zalaczniku próbka zestawienia tych 2 kolorów. nie wygląda to dobrze moim zdaniem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4526 |
Raczkowanie
|
No właśnie nie wiem, dlatego proszę o rady
![]()
#4527 |
Zakorzenienie
|
strawberka piekna ta kawalerka. taka troche w stylu angielskim
![]() piekna podloga, to niej dywan wydaje mi sie ze lepszy bylby gladki, ale jak juz zakupilas to trudno. Wg mnie, lepiej na tej scianie bedzie wygladal jakis obraz/plakat/zdjecia. Styl mieszkania troche narzuca jego wyposazenie. i bambusy orac dmuchawce srednio beda sie preznetowac. wg mnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4528 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Drzwi może dobrze by wyglądały, gdyby były w kolorze mebli (albo przynajmniej podobnym). Jeśli zrobisz tę ścianę jasną, to drzwi dla mnie powinny być trochę ciemniejsze, a jeśli ściana będzie czekoladowa, to trochę jaśniejsze. Chodzi o to, aby nie zlewały się z resztą. Istotne też jest, jakie są drzwi w innych pokojach, bo jeśli w całym mieszkaniu masz takie same drzwi, to chyba też trzeba to wziąć pod uwagę? Mimo, iż ścina z oknem jest częściowo zasłonięta, to nie wiem czy zrobiłabym ją na ciemno, bo wchodząc do pokoju od razu się ją widzi i może to trochę człowieka przytłoczyć, zwłaszcza jeśli jedna z bocznych ścian też będzie brązowa. Edytowane przez millia Czas edycji: 2010-03-15 o 13:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czyli wg Ciebie tylko 1 ściana powinna byc ciemna? tak to rozumiem. wciąż się waham. meble w pokoju są drewniane - bukowe. ciężko zrobić drzwi w takim kolorze. i juz sprawdzalam - nie trzeba brac pod uwagę drzwi w reszcie domu, bo maluję je tylko od wewnetrznej strony. tylko, ze nadal nie wiem jak ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.