Czy mogę być w ciąży? Prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. XII - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2021-06-10, 15:03   #4501
Yellow_Cherry
Zadomowienie

Dot.: Czy mogę być w ciąży? Prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. XII

Cytat:
Napisane przez Ciri32 Pokaż wiadomość
Na te moje schizy to chyba żaden lekarz mi nie pomoże, okres powinnam mieć dzisiaj tak wynika z obliczeń apki a ja go nie mam i stres mam ponad skalę śluz mam mleczny i nie jest go bardzo dużo tylko trochę, stresuje się już i nie wiem
Dziewczyno, umow sie w koncu do tego lekarza. Uwierz mi, psychiatra z duzo gorszych rzeczy ludzi wyprowadza, nie podwazaj kompetencji osoby, u ktorej nawet nie bylas i wydaje mi sie ze nawet nie sprobowalas podjac tego trudu zeby sie umowic, chociaz od kilku miesiecy sie zarzekasz ze to zrobisz?
Poza tym uwazasz, ze gro anonimowych osob jest ci w stanie pomoc, a osoba, ktora w zyciu sie zajmuje pomaganiem nie?
Przepraszam cie bardzo, ale niepowazna jestes w tym momencie. Nie chce cie obrazac, ale w kolko jest walkowany ten temat.
Bazujesz na aplikacji, na urojeniach. To nie wiem, niech w trakcie pieszczot chlopak ma prezerwatywe zalozona...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Yellow_Cherry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-06-10, 15:26   #4502
theali
Zakorzenienie

Cytat:
Na te moje schizy to chyba żaden lekarz mi nie pomoże, okres powinnam mieć dzisiaj tak wynika z obliczeń apki a ja go nie mam i stres mam ponad skalę 😔 śluz mam mleczny i nie jest go bardzo dużo tylko trochę, stresuje się już i nie wiem 😔
Niepójście do lekarza tym bardziej nie pomoże.
theali jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-06-10, 15:28   #4503
NocnaWiedma
Lady in red.

Cytat:
Cześć pisałam tu jakiś czas temu z moimi schizami ale nie wiem czemu lęk mi pozostał. Mam tak że przed każdym okresem kilka dni się stresuje że go nie będę mieć i o niczym innym nie myślę tylko cały czas o tym. I teraz też chodzę już taka ztruta w sensie zestresowana, nie uprawiam seksu w ogóle ale stresuje się że od pieszczot z chłopakiem coś mi się przeniosło to znaczy że gdy on może dotknął penisa a później dotykał mnie i wsadzał mi palce do pochwy to coś mi się przeniosło a miałam wtedy dni płodne. To znaczy tak apka pokazywała i widziałam też po śluzie że jest taki jak w dniach płodnych. Chłopak nie miał spermy na placach bo przy tych pieszczotach zawsze kończył moich ustach. Ale stresuje się że jeśli dotknął penisa i tam był prejakulat albo resztki spermy albo coś to gdy dotknął mnie i włożył mi palce do pochwy to mi się to przeniosło. I że jeśli takie pieszczoty miały miejsce kilka razy w ciągu tych dni płodnych to już mi się coś dzieje. Stresuje się bo już sama nie wiem czy boli mnie brzuch tak jak na okres czy nie, piersi mnie nie bolą ale miesiąc temu przed okresem też nie bolały mnie tak bardzo i w sumie brzuch też nie ale może to z tego względu że dużo codziennie się ruszałam. Obecnie też w sumie dużo się ruszam więc nie wiem. Już schiza mi weszła na głowę nie powiem nie wiem jak sobie z tym poradzić liczę na was kolejny raz że coś mi odpiszecie i jakoś wesprzecie
Lęk Ci pozostał bo go nie leczysz.

Stary 2021-06-10, 15:57   #4504
Ciri32
Raczkowanie

Wiem ale nie rozumiem dlaczego tak mam, nie wiem po prostu jak przeczytam to co piszecie to trochę mi lepiej i dlatego tu pisze a tak to wyobrażam już sobie nie wiadomo co 😔
Ciri32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-06-10, 16:37   #4505
lightangel
Zakorzenienie

Masz tak, bo jesteś chora. Tu nie ma czego rozumieć, trzeba zaakceptować to że potrzebujesz pomocy psychiatry. Nie ma się czego bać ani wstydzić, trzeba sobie pomóc i to jak najszybciej.
Jak coś Cię boli fizycznie i nie przestaje to zastanawiasz się w nieskończoność skąd to się wzięło, czy jednak idziesz do lekarza i szukasz pomocy?

lightangel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-06-10, 17:15   #4506
Ciri32
Raczkowanie

No w sumie nie, nie myślałam o tym w ten sposób. A co do kwestii mojego okresu mam spokojnie na niego czekać ? 😔
Stary 2021-06-10, 17:20   #4507
NocnaWiedma
Lady in red.

Na okres czekaj, ale z wizytą u specjalisty dłużej nie czekaj bo się wykonczysz.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2021-06-10, 17:39   #4508
lightangel
Zakorzenienie

Cytat:
No w sumie nie, nie myślałam o tym w ten sposób. A co do kwestii mojego okresu mam spokojnie na niego czekać ?
Na okres możesz czekać spokojnie, nie masz powodów do niepokoju.
Już teraz dosłownie w tym momencie poszukaj psychiatry w swojej okolicy i może też ginekologa (żeby wypisał Ci tabletki antykoncepcyjne). Jutro rano zadzwoń i umów się na wizytę u psychiatry, poproś żeby zapisali Cię jak najszybciej. Tabletki antykoncepcyjne mogłyby Cię uspokoić, ale nie ma takiej gwarancji więc koniecznie idź do psychiatry. Dobierze Ci leki i terapię, naprawdę poprawisz w ten sposób swoje życie. Trzymam kciuki żebyś szybko uzyskała pomoc, szkoda życia na takie zamartwianie się bez sensu.

Stary 2021-06-10, 19:53   #4509
Ciri32
Raczkowanie

No wiem ale nie umiem sobie poradzić z tym stresem, już mną miliony scenariuszy w głowie że w dniach płodnych podczaszy pieszczot z chłopakiem gdy on mi włożył palce do pochwy to coś mógł na nich mieć, jakiś prejakulat lub może resztki spermy lub może jej jakieś śladowe ilości i że gdy włożył mi place to na tyle głęboko, i teraz już schizuje i w ogóle, chłopak nie miał na dłoniach swojej świeżej spermy bo wytrysk zawsze miał miejsce w moich ustach ale stresuje się że jakieś śladowe ilości miał na członku albo coś i że się dotknął a potem mnie władając mi palce. I że to było na tyle głęboko a potem to poleciało mi gdzieś dalej, a ja miałam dni płodne i teraz mam już takie schizy że ledwo to pisze 😔
Stary 2021-06-10, 20:00   #4510
f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf
BAN stały

Cytat:
No wiem ale nie umiem sobie poradzić z tym stresem, już mną miliony scenariuszy w głowie że w dniach płodnych podczaszy pieszczot z chłopakiem gdy on mi włożył palce do pochwy to coś mógł na nich mieć, jakiś prejakulat lub może resztki spermy lub może jej jakieś śladowe ilości i że gdy włożył mi place to na tyle głęboko, i teraz już schizuje i w ogóle, chłopak nie miał na dłoniach swojej świeżej spermy bo wytrysk zawsze miał miejsce w moich ustach ale stresuje się że jakieś śladowe ilości miał na członku albo coś i że się dotknął a potem mnie władając mi palce. I że to było na tyle głęboko a potem to poleciało mi gdzieś dalej, a ja miałam dni płodne i teraz mam już takie schizy że ledwo to pisze 😔
Ile masz lat? Co stoi na przeszkodzie, żeby umówić się do psychiatry?
f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-06-10, 21:21   #4511
Yellow_Cherry
Zadomowienie

Cytat:
No wiem ale nie umiem sobie poradzić z tym stresem, już mną miliony scenariuszy w głowie że w dniach płodnych podczaszy pieszczot z chłopakiem gdy on mi włożył palce do pochwy to coś mógł na nich mieć, jakiś prejakulat lub może resztki spermy lub może jej jakieś śladowe ilości i że gdy włożył mi place to na tyle głęboko, i teraz już schizuje i w ogóle, chłopak nie miał na dłoniach swojej świeżej spermy bo wytrysk zawsze miał miejsce w moich ustach ale stresuje się że jakieś śladowe ilości miał na członku albo coś i że się dotknął a potem mnie władając mi palce. I że to było na tyle głęboko a potem to poleciało mi gdzieś dalej, a ja miałam dni płodne i teraz mam już takie schizy że ledwo to pisze
No i o tym ciagle mowimy, ze po to jest ci potrzebny psychiatra.
Chodzenie do psychiatry to nie wstyd, to tak jak chodzenie do internisty z przeziebieniem - lekarz ma za zadanie pomoc.
Sama tego nie ogarniesz, koniec, kropka.

Poza tym jedno mnie zastanawia. Skoro wiesz ze masz dni plodne, to po co pozwalasz na jakiekolwiek zblizenie? Nie jestes w stanie poczekac tych kilku dni, zeby potem kolejny miesiac sie nie martwic?

Momentami mam wrazenie ze piszesz, prosisz o pomoc, a potem jak grochem o sciane. Wszystko co uslyszusz turaj i tak negujesz, bo twoje "a co jesli" Musi byc wazniejsze niz obiektywne glosy innych

Stary 2021-06-11, 03:51   #4512
Ciri32
Raczkowanie

Mam 19 lat i jedyna przeszkodą jest to że obecnie jestem w Niemczech. Wiem że mi piszecie po raz milionowy ale no ja raz to przyjmuje do wiadomości a potem zaczynam myśleć że nie mam okresu jeszcze że to że tamto 😔
Stary 2021-06-11, 04:45   #4513
Yellow_Cherry
Zadomowienie

Cytat:
Mam 19 lat i jedyna przeszkodą jest to że obecnie jestem w Niemczech. Wiem że mi piszecie po raz milionowy ale no ja raz to przyjmuje do wiadomości a potem zaczynam myśleć że nie mam okresu jeszcze że to że tamto
Ale sa przeciez wizyty online z lekarzami, np na znanylekarz.pl poszukaj

Stary 2021-06-11, 07:06   #4514
lightangel
Zakorzenienie

W Niemczech też są lekarze, bardzo często Polacy więc język nie jest przeszkodą. Wystarczy poszukać.

Stary 2021-06-11, 14:50   #4515
Ciri32
Raczkowanie

Mówicie? Może spróbuję się wybrać bo się zamartwiam, a jak mi piszecie nie mam czym się martwić. Próbuje sobie wbić to do głowy no ale ja już liczę który mam dzień cyklu i że tego okresu jeszcze nie mam. Cały czas myślę że o tych dniach płodnych, kiedy była owulacja itp, i że coś mi się przeniosło na palcach akurat w dzień owulacji... Nie wiem już co mam ze sobą zrobić 😔
Stary 2021-06-11, 14:55   #4516
Aaneczkaa86
Zadomowienie

Cytat:
Mam 19 lat i jedyna przeszkodą jest to że obecnie jestem w Niemczech. Wiem że mi piszecie po raz milionowy ale no ja raz to przyjmuje do wiadomości a potem zaczynam myśleć że nie mam okresu jeszcze że to że tamto 😔

To chłopak przyjechał do Ciebie, kiedy jesteś na wyjeździe. Pisałaś wcześniej że jak będziesz na wyjeździe będziesz chciała sobie wszystko poukładać a po powrocie umówić się do specjalisty.
Dlaczego się z nim "zabawiasz" kiedy akurat masz wg apki dni płodne a później tak się stresujesz??
Jeśli lęki Ci nie pomogły to faktycznie pomyśl o konsultacji online z psychologiem.
Może warto też udać się wreszcie też do ginekologa i porozmawiać o antykoncepcji. Aplikacja to żadna forma zabezpieczenia. Może dzięki temu twoje lęki nie będą tak silne.
Takie opóźnienie okresu to żadne spóźnienie zwłaszcza jak dostarczasz swojemu organizmowi taką dawkę stresu
Stary 2021-06-11, 15:31   #4517
Ciri32
Raczkowanie

Mieszkam z chłopakiem w Niemczech bo tutaj pracujemy. Tak chciał tak zrobić ale z jednego wyjazdu wróciłam do Polski i byłam w niej dosłownie dwa dni i znowu pojechałam i nie było na to czasu. Pytam czy mam się czym stresować czy też jakoś się ogarnąć i czekać na okres 😔
Stary 2021-06-11, 15:34   #4518
NocnaWiedma
Lady in red.

Masz skorzystać z usług psychiatry.

Stary 2021-06-12, 14:19   #4519
Ciri32
Raczkowanie

Wiem o tym. To w takim razie jak sobie na tą chwilę poradzić z tym stresem obecnie, nie wiem kiedy będę mieć ten okres, stresuje się i wszystko wyliczam 😔

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2021-06-12, 16:14   #4520
Aaneczkaa86
Zadomowienie

Cytat:
Wiem o tym. To w takim razie jak sobie na tą chwilę poradzić z tym stresem obecnie, nie wiem kiedy będę mieć ten okres, stresuje się i wszystko wyliczam
Idź do apteki. Kup tęsknię ciążowy. Wyjdzie negatywny. Odpuść wreszcie temat bo się to powtarza co miesiąc to samo. Co miesiąc pozwalasz się chłopakowi zabawiać tylko w dni płodne a potem panikujesz ze coś przeniesie na palcach.
Koniecznie skontaktuj się ze specjalistą

Stary 2021-06-12, 16:41   #4521
Ciri32
Raczkowanie

Może tak zrobię . Okres spóźnia mi się niby jeden dzień i panikuje strasznie😔 pisze tutaj pytając czy mam się czym stresować czy to są moje paranoje 😔
Stary 2021-06-12, 18:30   #4522
Yellow_Cherry
Zadomowienie

Cytat:
Może tak zrobię . Okres spóźnia mi się niby jeden dzień i panikuje strasznie pisze tutaj pytając czy mam się czym stresować czy to są moje paranoje
Moze tak zrobisz 🤦☠♀️ serio, dziewczyno, pytasz co masz zrobic, dostajesz rade i w sumie ja olewasz, jak wszystkie zreszta.
Okres moze spoznic sie do 14 dni - nieraz to bylo tu powtarzane.

Jak tak bardzi sie boisz, ze przeniesie ci na palcach cos, to moze zmiencie kolejnosc? Najpierw palcowka a potem oralnie, zeby potem cie nie dotykal? Serio, to juz zaczyna byc meczace, ze od kilku miesiecy walkujemy tu ten sam schemat co miesoac, a ty dalej masz w dupie rady i co miesiac o nie prosisz.

Stary 2021-06-12, 19:28   #4523
BAN stały

Cytat:
Może tak zrobię . Okres spóźnia mi się niby jeden dzień i panikuje strasznie�� pisze tutaj pytając czy mam się czym stresować czy to są moje paranoje ��
Oczywiście, że twoje lęki i nerwy są irracjonalne. Dlatego cię wysyłamy do psychiatry. Czemu krzywdzisz sama siebie, odmawiając sobie pomocy lekarza? W Niemczech też są psychiatrzy. Powiedziałabym, że może ci być nawet łatwiej dostać się tam do psychiatry niż w Polsce na NFZ.
f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-06-13, 13:29   #4524
Ciri32
Raczkowanie

Dobrze spróbuję poszukać tutaj takiego lekarza w okolicy, ale możecie sobie wyobrazić jakie to jest niezręczne nawet przed samą sobą przyznać się że ma się coś z głową 😔 czuje się potocznie mówiąc psychiczna. A z drugiej strony cały czas się zamartwiam że już drugi dzień spóźnienia okresu mija a go dalej nie ma, schizuje że już go nigdy nie dostanę i się nad wszystkim zastanawiam 😔
Stary 2021-06-13, 13:33   #4525
BAN stały

Cytat:
Dobrze spróbuję poszukać tutaj takiego lekarza w okolicy, ale możecie sobie wyobrazić jakie to jest niezręczne nawet przed samą sobą przyznać się że ma się coś z głową 😔 czuje się potocznie mówiąc psychiczna. A z drugiej strony cały czas się zamartwiam że już drugi dzień spóźnienia okresu mija a go dalej nie ma, schizuje że już go nigdy nie dostanę i się nad wszystkim zastanawiam 😔
Problemy psychiczne to problemy zdrowotne jak każde inne. Nie ma się czego wstydzić. Lekarz ma ci pomóc, a nie oceniać.
Stary 2021-06-13, 14:44   #4526
Aaneczkaa86
Zadomowienie

[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;88756574]Problemy psychiczne to problemy zdrowotne jak każde inne. Nie ma się czego wstydzić. Lekarz ma ci pomóc, a nie oceniać.[/QUOTE]Dokładnie
Psychiatra to lekarz, który ma Ci pomóc. Wizyta u lekarza to pokazanie ze jesteś odpowiedzialna za własne zdrowie. Nie wiem dlaczego tak negatywnie do tego podchodzisz.
Ciri ewidentnie masz problemy nie tylko żeby iść do lekarza ale żeby z kimś innym poza tym forum opisać swój problem. Jeśli się nie otworzysz to wszystko jeszcze bardziej zacznie narastac

Stary 2021-06-13, 20:00   #4527
lightangel
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze spróbuję poszukać tutaj takiego lekarza w okolicy, ale możecie sobie wyobrazić jakie to jest niezręczne nawet przed samą sobą przyznać się że ma się coś z głową czuje się potocznie mówiąc psychiczna. A z drugiej strony cały czas się zamartwiam że już drugi dzień spóźnienia okresu mija a go dalej nie ma, schizuje że już go nigdy nie dostanę i się nad wszystkim zastanawiam
Zrozum, że nie ma nic niezręcznego w przyznaniu że ma się problem psychiczny. Choroba to choroba, nieważne czy psychiczna czy fizyczna. Możesz sobie pomóc idąc do lekarza, nie ma w tym żadnego wstydu ani powodu do stresowania się.
Jesteś młoda, naprawdę chcesz tak spędzić resztę życia? Zamartwiając się co miesiąc że okres nie pojawił się idealnie w momencie wskazanym przez aplikację? Nie rozumiem dlaczego chcesz sobie robić taką krzywdę.

Stary 2021-06-14, 08:41   #4528
Ciri32
Raczkowanie

Rozumiem was, ja po prostu dziwnie czuje się z tą myślą że no właśnie taka młoda a ja już mam coś z głową. Nie chce się zamartwiać ale nie potrafię, schizuje bardzo bo nadal nie mam okresu i że to duże spóźnienie 😔 cały czas się obserwuje swoje ciało, piersi. I cały czas się zastanawiam że a co jeśli chłopak miał coś na palcach a ja miałam w któryś dzień owulację i dlatego nie mam okresu😔 że coś mi się przeniosło głęboko i w ogóle, wiem jak chaotycznie to pisze ale spróbujcie mnie zrozumieć, cały czas chodzę tylko smutna i zmartwiona, nie wiem co ze sobą zrobić, te myśli rozsądzą mi głowe 😔
Stary 2021-06-14, 08:47   #4529
BAN stały

Cytat:
Rozumiem was, ja po prostu dziwnie czuje się z tą myślą że no właśnie taka młoda a ja już mam coś z głową. Nie chce się zamartwiać ale nie potrafię, schizuje bardzo bo nadal nie mam okresu i że to duże spóźnienie 😔 cały czas się obserwuje swoje ciało, piersi. I cały czas się zastanawiam że a co jeśli chłopak miał coś na palcach a ja miałam w któryś dzień owulację i dlatego nie mam okresu😔 że coś mi się przeniosło głęboko i w ogóle, wiem jak chaotycznie to pisze ale spróbujcie mnie zrozumieć, cały czas chodzę tylko smutna i zmartwiona, nie wiem co ze sobą zrobić, te myśli rozsądzą mi głowe 😔
Problemy psychiczne zdarzają się nawet u dzieci. To nie jest wyrok, ani stygmat. Opieka specjalisty powinna ci pomóc wrócić na właściwe tory. Dlatego ważne jest, żeby iść do lekarza zamiast się męczyć i pozwalać, żeby lęki rzutowały na życie twoje i twoich bliskich.
Stary 2021-06-14, 08:52   #4530
Ciri32
Raczkowanie

Rozumiem będę się chyba musiała przełamać, bo mam chyba barierę w głowie, po prostu nie dopuszczam do siebie myśli że mogę być chora i nie chce być 😔 a co z tym okresem jak spóźnia mi się niby 3 dzień, bazuje tylko na wyliczeniach apki. Choć w sumie w tamtym roku miałam taki miesiąc że okres w ogóle nie przyszedł, tylko pojawił się po kilkunastu dniach w nowym już miesiącu ale wtedy tak nie schizowalam mimo że miałam już chłopaka i w ogóle. Po prostu schizuje że gdzieś mi coś samo dalej popłynęło albo chłopak tak głęboko wsadził palce wiem, jesteście już zmęczeni takim moim pisaniem ale to jedyne miejsce gdzie mogę się wygadać 😔
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości