|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? Prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. XII
Cytat:
Poza tym uwazasz, ze gro anonimowych osob jest ci w stanie pomoc, a osoba, ktora w zyciu sie zajmuje pomaganiem nie? Przepraszam cie bardzo, ale niepowazna jestes w tym momencie. Nie chce cie obrazac, ale w kolko jest walkowany ten temat. Bazujesz na aplikacji, na urojeniach. To nie wiem, niech w trakcie pieszczot chlopak ma prezerwatywe zalozona... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4502 |
Zakorzenienie
|
Niepójście do lekarza tym bardziej nie pomoże.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4503 | |
Lady in red.
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4504 |
Raczkowanie
|
Wiem ale nie rozumiem dlaczego tak mam, nie wiem po prostu jak przeczytam to co piszecie to trochę mi lepiej i dlatego tu pisze a tak to wyobrażam już sobie nie wiadomo co 😔
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4505 |
Zakorzenienie
|
Masz tak, bo jesteś chora. Tu nie ma czego rozumieć, trzeba zaakceptować to że potrzebujesz pomocy psychiatry. Nie ma się czego bać ani wstydzić, trzeba sobie pomóc i to jak najszybciej.
Jak coś Cię boli fizycznie i nie przestaje to zastanawiasz się w nieskończoność skąd to się wzięło, czy jednak idziesz do lekarza i szukasz pomocy? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4506 |
Raczkowanie
|
No w sumie nie, nie myślałam o tym w ten sposób. A co do kwestii mojego okresu mam spokojnie na niego czekać ? 😔
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4507 |
Lady in red.
|
Na okres czekaj, ale z wizytą u specjalisty dłużej nie czekaj bo się wykonczysz.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już teraz dosłownie w tym momencie poszukaj psychiatry w swojej okolicy i może też ginekologa (żeby wypisał Ci tabletki antykoncepcyjne). Jutro rano zadzwoń i umów się na wizytę u psychiatry, poproś żeby zapisali Cię jak najszybciej. Tabletki antykoncepcyjne mogłyby Cię uspokoić, ale nie ma takiej gwarancji więc koniecznie idź do psychiatry. Dobierze Ci leki i terapię, naprawdę poprawisz w ten sposób swoje życie. Trzymam kciuki żebyś szybko uzyskała pomoc, szkoda życia na takie zamartwianie się bez sensu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4509 |
Raczkowanie
|
No wiem ale nie umiem sobie poradzić z tym stresem, już mną miliony scenariuszy w głowie że w dniach płodnych podczaszy pieszczot z chłopakiem gdy on mi włożył palce do pochwy to coś mógł na nich mieć, jakiś prejakulat lub może resztki spermy lub może jej jakieś śladowe ilości i że gdy włożył mi place to na tyle głęboko, i teraz już schizuje i w ogóle, chłopak nie miał na dłoniach swojej świeżej spermy bo wytrysk zawsze miał miejsce w moich ustach ale stresuje się że jakieś śladowe ilości miał na członku albo coś i że się dotknął a potem mnie władając mi palce. I że to było na tyle głęboko a potem to poleciało mi gdzieś dalej, a ja miałam dni płodne i teraz mam już takie schizy że ledwo to pisze 😔
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4510 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4511 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Chodzenie do psychiatry to nie wstyd, to tak jak chodzenie do internisty z przeziebieniem - lekarz ma za zadanie pomoc. Sama tego nie ogarniesz, koniec, kropka. Poza tym jedno mnie zastanawia. Skoro wiesz ze masz dni plodne, to po co pozwalasz na jakiekolwiek zblizenie? Nie jestes w stanie poczekac tych kilku dni, zeby potem kolejny miesiac sie nie martwic? Momentami mam wrazenie ze piszesz, prosisz o pomoc, a potem jak grochem o sciane. Wszystko co uslyszusz turaj i tak negujesz, bo twoje "a co jesli" Musi byc wazniejsze niz obiektywne glosy innych Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4512 |
Raczkowanie
|
Mam 19 lat i jedyna przeszkodą jest to że obecnie jestem w Niemczech. Wiem że mi piszecie po raz milionowy ale no ja raz to przyjmuje do wiadomości a potem zaczynam myśleć że nie mam okresu jeszcze że to że tamto 😔
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4513 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4514 |
Zakorzenienie
|
W Niemczech też są lekarze, bardzo często Polacy więc język nie jest przeszkodą. Wystarczy poszukać.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4515 |
Raczkowanie
|
Mówicie? Może spróbuję się wybrać bo się zamartwiam, a jak mi piszecie nie mam czym się martwić. Próbuje sobie wbić to do głowy no ale ja już liczę który mam dzień cyklu i że tego okresu jeszcze nie mam. Cały czas myślę że o tych dniach płodnych, kiedy była owulacja itp, i że coś mi się przeniosło na palcach akurat w dzień owulacji... Nie wiem już co mam ze sobą zrobić 😔
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4516 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To chłopak przyjechał do Ciebie, kiedy jesteś na wyjeździe. Pisałaś wcześniej że jak będziesz na wyjeździe będziesz chciała sobie wszystko poukładać a po powrocie umówić się do specjalisty. Dlaczego się z nim "zabawiasz" kiedy akurat masz wg apki dni płodne a później tak się stresujesz?? Jeśli lęki Ci nie pomogły to faktycznie pomyśl o konsultacji online z psychologiem. Może warto też udać się wreszcie też do ginekologa i porozmawiać o antykoncepcji. Aplikacja to żadna forma zabezpieczenia. Może dzięki temu twoje lęki nie będą tak silne. Takie opóźnienie okresu to żadne spóźnienie zwłaszcza jak dostarczasz swojemu organizmowi taką dawkę stresu
![]() |
![]() |
#4517 |
Raczkowanie
|
Mieszkam z chłopakiem w Niemczech bo tutaj pracujemy. Tak chciał tak zrobić ale z jednego wyjazdu wróciłam do Polski i byłam w niej dosłownie dwa dni i znowu pojechałam i nie było na to czasu. Pytam czy mam się czym stresować czy też jakoś się ogarnąć i czekać na okres 😔
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4518 |
Lady in red.
|
Masz skorzystać z usług psychiatry.
![]() |
#4519 |
Raczkowanie
|
Wiem o tym. To w takim razie jak sobie na tą chwilę poradzić z tym stresem obecnie, nie wiem kiedy będę mieć ten okres, stresuje się i wszystko wyliczam 😔
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4520 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Koniecznie skontaktuj się ze specjalistą Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4521 |
Raczkowanie
|
Może tak zrobię . Okres spóźnia mi się niby jeden dzień i panikuje strasznie😔 pisze tutaj pytając czy mam się czym stresować czy to są moje paranoje 😔
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4522 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Okres moze spoznic sie do 14 dni - nieraz to bylo tu powtarzane. Jak tak bardzi sie boisz, ze przeniesie ci na palcach cos, to moze zmiencie kolejnosc? Najpierw palcowka a potem oralnie, zeby potem cie nie dotykal? Serio, to juz zaczyna byc meczace, ze od kilku miesiecy walkujemy tu ten sam schemat co miesoac, a ty dalej masz w dupie rady i co miesiac o nie prosisz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4523 |
BAN stały
|
Oczywiście, że twoje lęki i nerwy są irracjonalne. Dlatego cię wysyłamy do psychiatry. Czemu krzywdzisz sama siebie, odmawiając sobie pomocy lekarza? W Niemczech też są psychiatrzy. Powiedziałabym, że może ci być nawet łatwiej dostać się tam do psychiatry niż w Polsce na NFZ.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4524 |
Raczkowanie
|
Dobrze spróbuję poszukać tutaj takiego lekarza w okolicy, ale możecie sobie wyobrazić jakie to jest niezręczne nawet przed samą sobą przyznać się że ma się coś z głową 😔 czuje się potocznie mówiąc psychiczna. A z drugiej strony cały czas się zamartwiam że już drugi dzień spóźnienia okresu mija a go dalej nie ma, schizuje że już go nigdy nie dostanę i się nad wszystkim zastanawiam 😔
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4525 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4526 |
Zadomowienie
|
[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;88756574]Problemy psychiczne to problemy zdrowotne jak każde inne. Nie ma się czego wstydzić. Lekarz ma ci pomóc, a nie oceniać.[/QUOTE]Dokładnie
Psychiatra to lekarz, który ma Ci pomóc. Wizyta u lekarza to pokazanie ze jesteś odpowiedzialna za własne zdrowie. Nie wiem dlaczego tak negatywnie do tego podchodzisz. Ciri ewidentnie masz problemy nie tylko żeby iść do lekarza ale żeby z kimś innym poza tym forum opisać swój problem. Jeśli się nie otworzysz to wszystko jeszcze bardziej zacznie narastac Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesteś młoda, naprawdę chcesz tak spędzić resztę życia? Zamartwiając się co miesiąc że okres nie pojawił się idealnie w momencie wskazanym przez aplikację? Nie rozumiem dlaczego chcesz sobie robić taką krzywdę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4528 |
Raczkowanie
|
Rozumiem was, ja po prostu dziwnie czuje się z tą myślą że no właśnie taka młoda a ja już mam coś z głową. Nie chce się zamartwiać ale nie potrafię, schizuje bardzo bo nadal nie mam okresu i że to duże spóźnienie 😔 cały czas się obserwuje swoje ciało, piersi. I cały czas się zastanawiam że a co jeśli chłopak miał coś na palcach a ja miałam w któryś dzień owulację i dlatego nie mam okresu😔 że coś mi się przeniosło głęboko i w ogóle, wiem jak chaotycznie to pisze ale spróbujcie mnie zrozumieć, cały czas chodzę tylko smutna i zmartwiona, nie wiem co ze sobą zrobić, te myśli rozsądzą mi głowe 😔
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4529 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4530 |
Raczkowanie
|
Rozumiem będę się chyba musiała przełamać, bo mam chyba barierę w głowie, po prostu nie dopuszczam do siebie myśli że mogę być chora i nie chce być 😔 a co z tym okresem jak spóźnia mi się niby 3 dzień, bazuje tylko na wyliczeniach apki. Choć w sumie w tamtym roku miałam taki miesiąc że okres w ogóle nie przyszedł, tylko pojawił się po kilkunastu dniach w nowym już miesiącu ale wtedy tak nie schizowalam mimo że miałam już chłopaka i w ogóle. Po prostu schizuje że gdzieś mi coś samo dalej popłynęło albo chłopak tak głęboko wsadził palce wiem, jesteście już zmęczeni takim moim pisaniem ale to jedyne miejsce gdzie mogę się wygadać 😔
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.