![]() |
#4501 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadówki 2017 ❤ cz. 1
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Figura jesr dla mnie wazna, jak jestem wieksza to mam bardzo duze kompleksy i zle mi w swoim ciele, dlatego wychodze z założenia, ze ok jestem w ciąży, nie glodze sie ale i nie popuszczam sobie bo przeciez mam zachcianki. Wszystko z umiarem. Za kilka miesiecy powitamy bobo na świecie i wtedy brzuszek ktory tak chetnie teraz eksponujemy juz bedzie kompleksem ![]() Powtorze raz jeszcze, wszystko z umiarem ![]()
![]() |
#4502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4503 |
Zadomowienie
|
Migotka, zgadzam się. Co innego przytyć 5-11kg (wg Murkoff widełki dla pań z nadwagą), co innego 30. Jak słyszę " bo musisz jeść za dwoje" od mojej mamy to się pytam czy oczekuje że urodzę nastolatka...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4504 |
Konto usunięte
|
Widze ze powoli powstaje burza.. najlepiej niech kazdy pilnuje swoich przekonań i swojej wagi
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ehh później będziemy płakać za figurą ![]()
![]() |
#4506 |
Zadomowienie
|
Jizza, Cola... Największa legalna trucizna tego świata.... Ja sobie obiecałam zero gazowanych (oprócz wody i organicznego toniku bez cukru) i zero fast foodów w ciąży. Już prawie połowa, na razie się trzymam 😉
#4507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Chyba nie jestesmy tutaj tylko by sobie przytakiwac ![]() ![]()
![]() |
#4508 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Każda z nas inna, ma inne problemy, przemianę materii, wiek i inne "parametry wyjściowe" plus każda ciąża też inna... Ja tylko piszę co uważam, i z chęcią słucham waszych opinii. Jeśli ktoś poczuł się krytykowany to jeszcze raz przepraszam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4509 |
Raczkowanie
|
Listopadówki 2017 ❤ cz. 1
Ja coli nie pije od 2 lat gdzieś, w ogóle nie pije gazowanych napoi bo nam mega wzdęcia, tak jak pierwszy miesiąc to była mordęga jak na kacu tak teraz nawet człowiek nie ma ochoty w sumień. A najgorzej te soki/napoje sztuczne mam taki odruch wymiotny aż po nich
![]() A jeszcze kilka lat temu piłam codziennie masę tego. Moja mama przez niezdrowe jedzenie itp colę dorobiła się cukrzycy typu 2. Gdy schudła 20 kg nagle się okazało ze ani cukrzycy ani nadciśnienia nie trzeba leczyć. Hej to nie burza tylko rozmowa, szanuje poglądy innych po prostu to zawodowa gadka już się we mnie odpala ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Hapinka Czas edycji: 2017-05-13 o 12:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#4510 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skóra na plecach mnie swędzi, mimo że się staram balsamem smarować. boję się rozstępów. ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
ale nie popadam w paranoje i jem na co mam ochotę.
![]() |
#4511 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas w domu soki z kartonu to raczej przy okazji jakiegoś grilla czy coś. Na co dzień wszelkie odmiany herbat i woda. Albo domowa lemoniada bez cukru (uwielbiam!). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4512 |
Konto usunięte
|
Ja nie poczułam się zkrytykowana tylko uwazam ze takie książkowe zalecenia wagi są naprawdę bez sensu... chyba jestem jakaś staroswiecka pomimo młodego wieku... kiedyś kobiety nie miały pojęcia o tym ile mogą przytyć, co mają jeść a czego nie, malo tego nie widzialy swoich dzieci na usg, nie bylo opcji poznania plci i rodzily zdrowe dzieci... dzisiejsze czasy są dla mnie dość chore... Nie można prawie nic nawet nie będąc w ciazy :/ fast food nie bo przytyjesz, lecę na silke bo zjadłam ciasto, eh... Jesli ja się czuję dobrze w swoim ciele i nie jestem jakoś poważnie chora to nie jest to sprawa innych ludzi których mijam np na ulicy
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4513 |
Raczkowanie
|
Jestem położna, staram się dokształcać ciagle bo głupio mi jak słucham tych powielanych mitów przez położne pielęgniarki i lekarzy, nawet w pracy
![]() Co do rozstępów kupiłam rękawice Kessa i czarne mydło. Potem masło shea na ciało. Ale moja regularność kuleje ![]() DkR ludzie kiedyś w ogóle inaczej się odżywiali. A to ze kiedyś nie diagnozowania cukrzyc ciężarnych to nie znaczy ze ich nie było, rodziły się i tak duże dzieci z hipoglikemia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Hapinka Czas edycji: 2017-05-13 o 12:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4514 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez 201707171552 Czas edycji: 2017-05-13 o 12:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4515 |
Rozeznanie
|
Uwielbiam spać na brzuchu! Jednak od jakiegoś czasu już tak nie śpię, bo mi nie wygodnie strasznie. Brzuszek już przeszkadza. Teraz przekręcam się z boku na bok.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4516 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tego co ja się orientuję to była długość życia krótsza, umieralność dzieci wieksza, mało danych naukowych o zdrowiu dzieci... Nie wiem osobiście czy były zdrowsze czy nie. Na pewno nie były faszerowane chemicznym żarciem i hormonami i otoczone plastikiem z każdej strony. I tego im zazdroszczę. A co do figury to z doświadczenia wiem że nikt nie ma prawa nikogo krytykować. Wyglądałam kiedyś super, teraz nie jest źle choć mogłoby być lepiej. Ale nikt prócz mnie (i męża) nie wie przez co przeszłam, z czym się obecnie zmagam itp. Jak słyszę o kimkolwiek "o gruby, pewnie żre jak głupi" to tylko mi szkoda że ludzie tacy skorzy do krytyki i oceniają książkę po okładce.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4517 |
Raczkowanie
|
Ja tez nakupowałam smarowideł i leżą sobie nieregularnie używam. Pewnie jak pojawi się brzuch to będzie jakiś impuls to roboty
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4518 |
Konto usunięte
|
Ja niestety genetyke mam kijowa bo jeśli rozstepy sa też genetyczne to dostałam je w prezencie i do tego żylaki
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4519 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale kiedyś czytałam wypowiedź mamuśki którą córka mała zapytała o rozstępy na brzuchu, że odpowiedziała dziecku że to " ślady miłości matczynej" na co córeczka że takie ładne, srebrne, ona też chce. I urzekło mnie to podejście. Bo ogólnie media nas uczą żeby się wstydzić czegoś tak naturalnego jak rozstępy po ciąży... Zamiast być dumnymi z tego że jesteśmy (będziemy) mamusiami... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4520 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam rozstępy na bokach i łydkach i tyłku po pierwszej cięży. Przytyłam 24 kg. Wyniki miałam piękne. Miesiąc po porodzie wyglądałam jak przed ciąża. Teraz z racji wieku już tak kolorowo nie będzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc Edytowane przez dwakolory1 Czas edycji: 2017-05-13 o 13:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4521 |
Raczkowanie
|
Ja tez mam pajączki duże pod kolanami. No i pękające naczynka na twarzy bardzo. Jak skończę karmić pójdę na skleroterapie bo nie wyglada to ładnie ani to zdrowie. A jestem szczupła, wiec to chyba genetyka
![]() Odnośnie kosmetyków w ciąży i dla dzieci polecam blog srokao ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Hapinka Czas edycji: 2017-05-13 o 12:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4522 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja na fast Food nie Mam ochoty. Za to colę na początku piłam litrami. Ale już mi przeszło. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4523 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4524 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do przyrostu wagi wg ksiazek, a skad lekarze maja wiedze? Zapewne z wykladow i literatury. Skad wiadomo ze dziecko rozwija sie zdrowo? Z podrecznikow i konsultacji lekarzy ktorzy tez ta wiedze z jakiegos zrodla mają... Ja caly czas mam zdanie wszystko z głowa i rozsądkiem... To, ze podręczniki mówią o średniej wadze na plus to tylko średnia i statystyka... Nie nalezy sie tym zamartwiac, ale i nie ignorować tematu. Obserwowac i w razie koniecznosci konsultowac z lekarzem. Tak samo z dziećmi. Wg ksiazek, wg rozwoju dziecko powinno umiec to i to, to ze nasze nie umie jeszcze nie oznacza, ze jest chore, bo za 2 tyg zdobędzie ta umiejętność. Ale nie ignorujemy, a obserwujemy i w razie konieczności interweniujemy.
![]() |
#4525 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi poleciła pani farmaceutka, na opakowaniu też napisane że polecane w ciąży, plus moja położna polecała. Ale czasem to właśnie może być przykład sprytnego marketingu producenta, a potem wszyscy powielają "pseudo zalecenia". Także jak znajdę coś na "nie", to poszukam alternatywy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4526 |
Zakorzenienie
|
Ja zanim pomysle o czyimś wyglądzie negatywnie mówię sobie w myśli: może ma zaburzenia hormonalne, może ma problemy podłoża psychicznego itp Nie patrzę na czlowieka: jest gruby, mógł tyle nir jeść!
Owszem, jest mi troche żal otyłych ludzi choć sądzę, że niepotrzebnie..., ale to bardziej patrzę przez pryznat siebie, bo mi z większa waga byloby źle, a wiem ze niektorym dobrze jest i dobrze czuja sie "wieksi".
#4527 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4528 | |
Zakorzenienie
|
Sluchajcie, to ja teraz nie moge używać zwykłych balsamow Nivea, neutrogeny? Musze specjalne dla mam kupic?
---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4529 |
Rozeznanie
|
Jejku mam to samo z tawarza i plecami straszne moge siedziec i sie drapac jedyne co to paznokcie mam dlugie i twarde a wczesniej zapuscic nie moglam w wlosy to siano siano i jeszcze raz siano 😓
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4530 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez używam bio oil Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
Mi cera tez sie popsuła. Wypryski i mega przetłuszczanie. Włosy tez lipa. Tyle ze przestały wypadać. I strasznie mnie swędzi skóra na nogach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.