|
|||||||
| Notka |
|
| Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Bezdzietne z wyboru / nie chcę mieć dzieci cz. V
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4502 |
|
Konto usunięte
|
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7869418 6]Mojemu chyba nawet nie bede wspominac, bo za bardzo przemuje sie takimi rzeczami. Teraz takie swiry maja swoje 5 minut i pole manewru. Wychodza jak grzyby po deszczu i nawet nie wstydza sie domagac takich rzeczy
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] No my już jakiś czas temu rozmawialiśmy, tak pół żartem co prawda, że jak coś, to spylamy do Wielkiej Brytanii, Niemiec albo USA (od biedy mielibyśmy się tam gdzie zaczepić na początku),ale i tam dzieje się coraz gorzej :/ |
|
|
|
#4503 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
#4504 |
|
Konto usunięte
|
Czytałyscie? Ordo chce karania za aborcję... ZA GRANICĄ.
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4505 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie sądzę, żeby to przeszło. Wysłane z mojego SM-G389F przy użyciu Tapatalka
|
|
#4506 |
|
Konto usunięte
|
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7869493 6]Podobno Polacy po brexicie troche poczuciekali do Polski, ale znowu beda wracac albo wyjada do innych krajow. Nie wiem na ile to prawda, tak mi mowila moja rodzina, ktora mieszka w Anglii. W razie czego moge uciec do nich, zawsze latwiejszy start.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Wiesz, ja siedziałam w Anglii kilka miesięcy kilkanaście lat temu i niespecjalnie chciałam wracać; TŻ był kilka lat. Myślę, że gdybyśmy zdecydowali się w swoim czasie tam zostać, to dziś każde z nas miałoby już brytyjskie obywatelstwo. Czasem żałuję, że tak nie jest. |
|
|
|
#4507 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
#4508 |
|
Konto usunięte
|
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7869542 1]Byliscie w poludniowej czy polnocnej czesci? Na poludniu jest lepszy klimat, szczegolnie okolice Southampton maja zblizona pogode do polskiej, jest bardziej slonecznie. Nawet teraz kiedy jest zamieszanie z brexitem, ceny mieszkan poszly w gore, kredyty tez maja podrozec, ale i tak bardziej sie oplata tam mieszkac niz tutaj, szczegolnie wschodniej czesci, ktora nazywa sie Polska B
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Chłop był w Bradford a ja w Luton. Pogoda akurat nas nie przeraża, w sumie była lepsza niż w Polsce (tak szczerze mówiąc Polska B ma paskudny klimat, jest wiecznie szaro i pochmurno)
|
|
|
|
#4509 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
#4510 |
|
Konto usunięte
|
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7869640 6]Nie dosc, ze pogoda do doopy to jeszcze to dziury zabite dechami. Dla mnie pogoda ma znaczenie, chociaz nie lubie slonca to taka szaruga i lyse badyle na drzewach mnie dobijaja. Mam czeste migreny, a taki deszczowy klimat dodatkowo je nasila. W sumie jedyne co mnie tutaj trzyma to dom. Jesli nic sie nie poprawi, a tylko pogorszy to stad zwiewam i nawet nie bede sie ogladac do tylu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Czyżby koleżanka również z Polski B? Fakt, pół roku jesieni to ujowa opcja. I ten brak słońca |
|
|
|
#4511 |
|
Naczelna Nastolatka
|
No to naprawdę już będą musieli mieć aparaty do USG na granicach. Co za banda pomyleńców...
|
#4512 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
#4513 |
|
Konto usunięte
|
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7869711 1]Z Lubelskiego. Synonimu biedy, zacfania.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Myślę, że przebijam. Podlaskie
|
|
|
|
#4514 |
|
Konto usunięte
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7869093 1]ja autentycznie dostaję urwicy jak czytam takich ciężkich idiotów jak wizażanek na be. nie mogę już, no nie mogę. głupota i szkodliwość tych na górze to raz, ale zastęp takich wizażanków przyklaskujących im radośnie - 47%! - to już za dużo na moje nerwy.
a jednak można przekroczyć granice absurdu poza króliki a ja potrafie wkrwić się jeszcze bardziej http://wyborcza.pl/7,75398,22626050,...a-aborcje.html[/QUOTE] Nastepnym krokiem bedzie coroczne, przymusowe zapladnianie
|
|
|
|
#4515 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Ja jestem z Podkarpacia. Wygrałam? 😎
wysłane telepatycznie
|
#4516 |
|
Zadomowienie
|
Chciałabym wyjechać, ale trochę mnie to przeraża. Byliśmy w Holandii na parę miesięcy, ale z agencji pracy i mając u nich kempingowe zakwaterowanie. Nie wiem, jak bym się miała do tego zabrać samodzielnie i "na poważnie". Mam dosłownie garstkę znajomych, którzy wyjechali (głównie do Anglii) i każdy z nich pracuje więcej niż ma wolnego i jednak się tego boję :P
|
#4517 |
|
Zadomowienie
|
pozdrawiam z Małopolski - nie dość, że plejucha na okrągło to jeszcze smog nas dobija na co dzień
|
|
#4518 |
|
Konto usunięte
|
mały dochodzi, dochodzi i dojść nie może...
Sziket, zakonna i blondhair - i kto tam jeszcze ze wschodu - lepiej się ewakuować przed kwietniem, bo oni naprawdę gotowi w końcu "dojść" i przedstawić "dowody", że #winatuska i #spisekruskich. Poważnie się zastanawiam czy nie wywrócą w pewnym momencie czegoś takiego, że wladimir nie zdzierży ;-/ i kim okaże się Świrtoni. http://wyborcza.pl/7,75398,22629688,...a-udzialu.html |
|
|
|
#4519 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chce mi się wylewać tego na zdziwku i wszczynać dyskusji, więc wyleję tutaj - coraz bardziej mnie wâ☠â☠â☠â☠iają wizażankowie z wielką misją ratowania kobiet od feminizmu.
Jeszcze w takich czasach, gdzie zaraz nas będą ścigać za zagraniczne wycieczki |
|
|
|
#4520 |
|
Naczelna Nastolatka
|
A weź przestań. Jak czytam na politycznym tego oszołoma B. to mnie sie autentycznie niedobrze robi. Wszystko jest cacy teraz i władza wszystko może bo PO osmiorniczki żarło. Że też tacy jak on nie mają wyobraźni, że jak przyjedzie walec i wyrówna, to wszystkich. Jego też
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:46 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ---------- [1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7871350 6]mały dochodzi, dochodzi i dojść nie może... Sziket, zakonna i blondhair - i kto tam jeszcze ze wschodu - lepiej się ewakuować przed kwietniem, bo oni naprawdę gotowi w końcu "dojść" i przedstawić "dowody", że #winatuska i #spisekruskich. Poważnie się zastanawiam czy nie wywrócą w pewnym momencie czegoś takiego, że wladimir nie zdzierży ;-/ i kim okaże się Świrtoni. http://wyborcza.pl/7,75398,22629688,...a-udzialu.html[/QUOTE]Mam, kurva, nadzieję, że go do następnego roku szlag trafi. Nie mogę patrzeć na niego patrzeć. Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
|
#4521 |
|
Konto usunięte
|
mówisz o karaknie czy świrtonim?
patrzcie, jednak króliki mają mocną konkurencję, a to ciągle ten sam tydzień... http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...sImg&a=66&c=96 |
|
|
|
#4522 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Mówię o tym, ze kaczki mogłyby wyemigrować na stałe do piekła.
Polecam piosenke. Napisana kilka lat temu, ale mnie az serce boli jak słucham. https://youtu.be/ocaqG3sZsBo Ostrzegam, ze w konwencji rapu. Ale polecam w ogóle ich albumy. Rewelacyjne teksty. Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
Małgorzata i spółka. Matka natura to suka. Edytowane przez zakonna Czas edycji: 2017-11-11 o 12:49 |
|
|
|
#4523 |
|
Zakorzenienie
|
Wiele lat zwiekałam żeby przyjąć obywatelstwo po dziadkach,ale już chyba nadszedł taki czas że się za to wezmę. Jestem na tyle zdecydowana że mogłabym zrezygnować z obywatelsta polskiego...
|
|
|
#4524 |
|
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=78599136
Czy czytalyscie ten wątek? Nierówne traktowanie dzieci przez matkę. Czytając o relacji, a raczej jej braku (wręcz niechęci) z drugim dzieckiem cały czas myślę o tym, że gdybym sama kiedykolwiek jakimś cudem miała dzieci, to wiem, że czułabym to samo. Niechęć, brak uczuć wyższych, obowiązek a nie przywiazanie. I w nawiązaniu do wcześniej rozmów tu na wątku - gdyby system zmuszał mnie do urodzenia i wychowania takiego dziecka, to musi też brać odpowiedzialność za to, że to dziecko prawdopodobnie będzie kaleką emocjonalna, mocno spaczona jednostka, nawet być może socjopata lub psychopata. Naprawdę potrzebujemy tego? A Wy co czujecie teraz na myśl o ewentualnym obowiązku urodzenia dziecka? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4525 |
|
Konto usunięte
|
Od teraz moge poszczycic sie statusem singielki. Ex-tż zakonczyl nasz zwiazek. Myslalam, ze miedzy nami jest ok. Koniec mojego uzalania sie
|
|
|
#4526 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7872549 6]Od teraz moge poszczycic sie statusem singielki. Ex-tż zakonczyl nasz zwiazek. Myslalam, ze miedzy nami jest ok. Koniec mojego uzalania sie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] ![]() Chcesz się wygadać? Jaki powód podał? |
|
|
|
#4527 |
|
Konto usunięte
|
Chyba nie. Mysle, ze dam sobie rade. Wyciagne wnioski na przyszlosc i rusze dalej. Wyplacze sie w poduszke, obejrze seriale. Na razie jestem w szoku i chyba nie dokonca to do mnie dotarlo.
|
|
|
#4528 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7872565 1]Chyba nie. Mysle, ze dam sobie rade. Wyciagne wnioski na przyszlosc i rusze dalej. Wyplacze sie w poduszke, obejrze seriale. Na razie jestem w szoku i chyba nie dokonca to do mnie dotarlo.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Tak zawsze jest na początku... Powodzenia |
|
|
|
#4529 | |
|
she-wolf
|
Cytat:
Lubię!BlondHair, mocno się trzymaj! Czułaś, że coś się święci, coś się psuło czy tak nagle wypalił z tekstem? Na pewno sobie z tym poradzisz, trzymam kciuki
|
|
|
#4530 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dzieki za slowa otuchy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.

Fakt, pół roku jesieni to ujowa opcja. I ten brak słońca 

Lubię!