|
|
#4501 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXXVIII
Ja narazie nie wyobrażam sobie z kimś się umawiać ,spotykać itp. ale samotność jest straszna
|
|
|
|
#4502 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny.
Mógłbym się podzielić tym jak to wygląda z perspektywy faceta? Może któraś z Was da dobrą radę, bo już nie wyrabiam. |
|
|
|
#4503 |
|
Raczkowanie
|
Cześć,
Czytam wasz wątek od jakiegoś miesiąca, ale dopiero teraz postanowiłam założyć konto, ponieważ przestaję sobie radzić sama ze sobą, a znajomi pomału mają mnie dość ( tak czuję ). Otóż rozstałam się z facetem prawie miesiąc temu. Nic by nie było w tym dziwnego, gdyby nie to, że uprzednio mieliśmy spine, która trwała dwa tygodnie. Mimo mieszkania razem, nie widzieliśmy się prawie przez ten czas i nie udało się nam dojść do porozumienia. W nerwach rzuciłam chłopakowi dwa bardzo chamskie teksty, po których on po kilku dnia nie wracania do domu postanowił zerwać. Ostatecznie ja walczyłam, niby mieliśmy się dogadać, ale nic z tego nie wyszło. Potem kontakt się urwał. Przechodząc do rzeczy - mam bardzo silne podejrzenia, że mój chłopak jest bądź spotyka się ze swoją "przyjaciółką", o którą ja zawsze miałam problem. Nie mam twardych dowodów, ale moje dwa tygodnie dochodzenia internetowego wyraźnie na to wskazują...plus moi znajomi ich spotykają razem. Nie radzę sobie kompletnie z tą sytuacją, jestem załamana i wszystko mnie boli. Nie wiem jak mam wrócić do normalności...Na ten moment nie mam zbytnio ochoty żyć
|
|
|
|
#4504 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
nie dowiaduj się co z nim dzieje... serio im mniej wiesz tym lepiej. ja się staram nie wiedzieć nic. mimo to ktoś zawsze mi coś wspomni nowego o eks. Ale z doświadczenia wiem że mniej wiem to lepiej czuje. początki są trudne ale z czasem będzie tylko lepiej. próbuj się czym s zając. tez nie radziłam sobie z sobą i emocjami po tym co stało. wyjdź trochę do ludzi ochlon i nie pytaj nikogo co z nim dzieje. nawet powiedz że nie chcesz słyszeć co u niego ani nic. odseparuj się totalnie . to działa. A jak ci smutno i źle pisz flustracje i złości tutaj. zawsze lżej. ja tutaj też przyszłam bo już mnie nie ma kto słuchać. Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#4505 |
|
Raczkowanie
|
Powiedzialam juz prawie wszystkim znajomym zeby mnie nie informowali, poza jedna kolezanka z ktora pracuje i wlasnie ona mi opowiedziala dzisiaj, ze go widziala z nia...tak mnie to dobilo, ze wzielam laptopa i pojechalam do domu, bo nie bylam w stanie wysiedziec w pracy. Teraz wlasnie siedze w domu i placze i mam ochote umrzec. To mnie tak strasznie boli ze byl w stanie cos takiego mi zrobic...i jeszcze do konca zarzekal sie, ze to nieprawda, a ja jestem nienormalna i wymyslam...
Jak mam sie pogodzic z tym, ze oni sa szczesliwi, pewnie juz mieszkaja razem i ukladaja sobie zycie, a ja siedze i codziennie placze, bo nie widze sensu w niczym i czuje sie tak potwornie zraniona?> |
|
|
|
#4506 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
Piszesz, że chcesz się pogodzić - myślę, że z takimi rzeczami nigdy nie jesteśmy w stanie się pogodzić. Będzie Cię to po prostu z czasem coraz mniej bolało, aż stanie się to tak małym problemem, że przestanie Ci towarzyszyć na codzień. Musisz, musisz, musisz znaleźć sobie jakieś zajęcie - siedzenie i patrzenie w ściane przez zalane łzami oczy nie pomoże. Pamiętaj też, że potrzebujesz czasu, od razu nie będzie lepiej.
|
|
#4507 |
|
Raczkowanie
|
Eh, zmuszam sie mimo wszystko do jakichs aktywnosci, nasze rozstanie bylo miesiac temu, a przez 2 tygodnie codziennie spotykalam sie ze znajomymi i chodzilam na basen. Plus wrocilam do diety, no i mam dosc angazujaca prace.
Natomiast w momencie kiedy dowiedzialam sie o nich, a raczej moje przypuszczenia coraz bardziej zaczely sie potwierdzac, to peklam...Bylam nawet u kolezanki w gorach na weekend, ale nic nie pomaga. To jest tak okropny stan, ze chyba jeszcze nigdy w takim nie bylam. Najgorsze sa dla mnie te wizualizacje, co oni robia, jak wspaniale spedzaja czas, jak sie dobrze bawia, jak wszyscy im kibicuja, bo przeciez on ze mnie zawsze robil te najgorsza i wariatke...A ona jest uwielbiana przez wszystkich. Rozstalismy sie w momencie kiedy on mial naprawde bardzo zly etap w zyciu, nic mu sie nie ukladalo i lada moment zostal by bez pieniedzy na zycie. A po rozstaniu co? Znalazl normalna, dobra prace, splacil dlugi, zwiazal sie pewnie z ta dziewczyna, zabral ja na wyjazd, chodza sobie do restauracji, na piwo, spotykaja sie ze znajomymi... Co ja takiego zrobilam, ze mnie takie cos spotyka? Czytam ten watek caly czas i widze, ze wszyscy w koncu z tego stanu wychodza, wiec trzyma mnie tylko mysl o momencie kiedy to przestanie bolec... |
|
|
|
#4508 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale cóż z czasem boleć przestało. i Ciebie też przestanie. teraz masz czas na żałobę na ból płacz który wieczny nie będzie. powiedz koleżance że wiedzieć nie chcesz. ja mam takiego sąsiada który jest wujem mojego eks. i jak ma nową łaskę już mnie o tym informował. wybuchłam śmiechem powiedziałam że powodzenia im życzę i że mnie już to nie obchodzi i być może zadziałało.ty też odetnij się od tego. daj sobie czas. poczytaj książki wyjdź do ludzi. wypłaca wyzal się nic nie trwa wiecznie ból też. dziś boli A za kilka miesięcy to będzie blahy problem. Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#4509 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ten moment u Ciebie też przyjdzie. Fajnie, że coś robisz. Powoli może zacznij szukać pozytywnych stron.. możesz teraz koncentrować się na sobie, rozwijać się w jakiej tylko dziedzinie chcesz. Wycisnąć z życia to wszystko, czego nie zrobiłabyś w związku - bo mu się nie chce, bo on ma inne pragnienia, bo on woli Włochy niż Australie :P Wiem, teraz może abstrakcyjne, ale mi taki tok życia i sposób myślenia pomógł
|
|
#4510 |
|
Raczkowanie
|
eh, dzieki za pocieszenie dziewczyny
Wierze, ze bedzie lepiej...Ten zwiazek byl porazka, jakby otworzyc szafe, to trupy nie przestaly by z niej wypadac. Nie bylam szczesliwa, wielokrotnie sie rozstawalismy, z pol roku temu ja go zostawilam i to byl moment kiedy nie chcialam juz wracac, kiedy czulam sie szczesliwa bez niego i mialam po prostu dosc. Ostatecznie jednak zdecydowalam sie na danie ostatniej szansy i to byl blad...bo zostalam potraktowana jak smiec, robil ze mnie idiotke, pewnie mnie zdradzil, a od razu po rozstaniu zaczal sie spotykac z tamta...Moglam juz teraz byc z niego dawno wyleczona i miec spokoj, a zamiast tego siedze, placze i czuje potworne upokorzenie. Gdybysmy sie rozstali jak ludzie, to pewnie byloby mi latwiej, ta duma by tak nie bolala i nie mialabym poczucia ponizenia... Mam teraz przynajmniej nauczke na przyszlosc, zeby nigdy nie dawac drugiej szansy, bo potem tak sie to konczy
|
|
|
|
#4511 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#4512 |
|
Raczkowanie
|
Ja myślę że możesz śmiało tu pisać tylko niepiwz imion
---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Też miałam obawy że ktoś to przeczyta ale chyba to jest niemożliwe chyba że sam powiesz komuś o tym że piszesz na forum😊 |
|
|
|
#4513 |
|
Przyczajenie
|
nie, bo ciąg wydarzeń jest jedyny i niepowtarzalny
|
|
|
|
#4514 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- mój raczej też przypadek rzadki i jedyny w swoim rodzaju więc nie martw się. Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#4515 |
|
Raczkowanie
|
Mój mundurowy i się nie bałam że mnie zamkna . Coraz bardziej jestem ciekawa . Spróbuj
---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Kasia przechodze przez to samo potrzeba czasu nic więcej nie pomoże. Wiem jakie to jest straszne uczucie i ból ale kiedyś minie mam nadzieje |
|
|
|
#4516 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pomaga.Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#4517 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
właściwie sama nie wiem, jak zacząć. Dziś zakończyłam mój dwuletni związek. Okazało się, że mój były zdradzał mnie z koleżanką z pracy. OD 2 miesięcy spotykali się po kryjomu. Dowiedziałam się, bo przejrzałam jego wiadomości na fb. Oddałam worek z jego rzeczami (nie mieszkamy razem, ale często nocował), kumplowii wysłałam smsa, że to koniec. Nie mam siły go widzieć. Mieliśmy poważne plany: mieszkanie razem, narzeczeństwo, ślub. Napisał, że mnie nie kocha, że jest ze mną z przyzwyczajenia. Mówił , że ma nadgodziny a był z tą wywyłoką na "randce". Czuję się tak fatalnie, żałuję, że po prostu nie odszedł sam z siebie. |
|
|
|
#4518 |
|
Raczkowanie
|
Wiem że to bardzo boli ale uwierz mi że chyba lepiej tak że się dowiedziałaś że ma kogoś . Ja jak mój odszedł łudziłam się że wróci dopuki kogoś nie poznał wtedy łatwiej było mi się ogarnąć że to już naprawdę koniec. Bardzo dobrze że go zostawiłaś teraz poblokuj go na czym się da . Nie kontaktuj się z nim . Wszystkie swoje zale możesz tu napisać każda z nas tak robi . Bardzo ci współczuję
|
|
|
|
#4519 | |
|
Rozeznanie
|
zapytam z innej beczki trochę od drugiej strony...
poznałam jakiś czas temu jednego kolesia. l długo pisałam z nim zanim spotkałam. ale spotkałam z nim bo w sumie co mi szkodzi. A problem polega na tym że w sumie koleś moim zdaniem za dużo i za czesto mówi o eks. W sensie wspomina ma mówi jak z nią było. kwiatki masaże śniadania takie gadanie w sumie bez sensu. ja osobiście nie lubię rozmawiać o eks szczególnie na pierwszych spotkaniach. i zastanawia mnie czy to normalne bo jakoś nie miałam nigdy takiego przypadku. takie chwalenie się i zalanie w jednym. i sama nie wiem co myśleć . Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
ale 80%rozmowy to jego eks ... co planowali co robiła jaka była... i w sumie nie bardzo mam ochotę na kolejne spotkania przez to Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#4520 |
|
Raczkowanie
|
Ja bym sobie darowala takiego kolesia szczególnie że mówi o byłej i co z nią robi
|
|
|
|
#4521 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sciskam Cie mocno!
|
|
|
|
|
#4522 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#4523 |
|
Raczkowanie
|
Niewiem dlamnie to jest dziwne i obleśne żeby mówić takie rzeczy ale może ja mam inne podejście. Może próbuje ci pokazać jaki on jest chce ci zaimponować tym niewiem dziwne to.troche
|
|
|
|
#4524 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#4525 |
|
Raczkowanie
|
A może chce ci pokazać co ty możesz mieć będąc z nim .może się przechwala . Ja już nie rozumiem tych facetów co jeden to lepszy .
|
|
|
|
#4526 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#4527 |
|
Raczkowanie
|
To prawda. Strasznie zaczyna doskwierać mi samotność ale z drugiej strony boję się już z kimś związać .
|
|
|
|
#4528 |
|
Rozeznanie
|
ja tez czuje się samotna też próbuje chociaż poznać kogoś. że skutkiem takim że trafiłam na 3 dziwny przypadek
więc sama już nie wiem czy nie zostać sama jakiś czas.Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
|
#4529 |
|
Raczkowanie
|
Powiem Wam tak...
Nie każdy nadaje się do związku, ale każdy związek czegoś uczy Mój związek trwał 9 lat i o 3 lata za długo, ale nauczył mnie szanować kobiety, traktować je tak jak chciałbym by facet traktował moją siostrę i tego, że strach przed samotnością nie może sprawiać, że tkwimy w układzie bez przyszłości.
|
|
|
|
#4530 |
|
Raczkowanie
|
Co masz na myśli 3lata za długo?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:06.

i być może zadziałało.