Styczniowe mamusie 07 - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-11-23, 09:54   #4501
marti86
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 07

ja juz mam nogi jak z waty
denerwuje sie i to bardzo jest mi niedobrze nic nie moge przelknac ale jakos musze to przejscgdybym wiedziala ze sie przewroce to bym sobie siadla....buziaki

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-23, 09:54   #4502
zaba21_22
Zadomowienie

GG do zaba21_22

Noooooo, dziewczyny jesteście niesamowite. Godzinę zajęło mi czytanie tego co naprodukowałyście.

Madziulka witamy w naszym gronie.
Siasiek to dbaj o siebie i nie przeciążaj się i słuchaj rad dziewczyn ze skróconymi szyjkami
Aniumk to fajnie że u ciebie wszystko ok, zdjęcie brzusia super
Stary 2006-11-23, 10:00   #4503
maszka66
Zadomowienie

Dziewczyny, miejcie litość!!! Wczoraj ok. 21 zasiadłam i poczytałam co u was żeby nie mieć dzisiaj zaległości, ja rano patrzę a wy naprodukowałyście z 6 stron! Ależ tempo
Madziusia, cieszę się że dołączyłaś do nas. Myślę, że już po 1 dniu zauważyłaś jakie fajne z nas dziewczyny
Co do wieku to faktycznie bardzo mi blisko do Kasi, różnimy się rocznikiem, ale faktycznie to tylko 2 miesiące różnicy, ja jestem z lutego '74, także Marti bardzo dobrze kojarzysz.
A tak swoją drogą to bądź dzielna i pomyśl ile bab Cię wspiera i trzyma kciuki, a mam nadzieję, że wtedy będziesz miała taką siłę przebicia, że nikt Ci nie podskoczy
maszka66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-23, 10:01   #4504
zaba21_22
Zadomowienie

GG do zaba21_22

Marti trzymaj się i powodzenia na rozprawie. Wszytko będzie dobrze i pamiętaj o tym że jesteśmy z tobą
Stary 2006-11-23, 10:08   #4505
AnitaSuska
Zadomowienie

Simona po tych szyciach to czlowiek obcykany
Ja zrozumialam ,ze Siasiek ma zew czesac szyjki rozszerzona a wew.zamknieta..Tak zwykle rozszerza sie szyja..Czyli odrocony Y..
Ale rzeczywiscie warto isc do innego gina,co by wrzucic na luz..

A co do przewijakow,to sama mam nakladke na lozeczko,z wyprofilowanymi krancami..Wydaje mi sie fajna i uzyteczna,moja kolezanka mama chwalila sobie..A te komody niezle ceny maja..My kupilismy za ok 400zł z szescioma szufladami 121cm wysokosc i mam nadzijee,ze bedzie nam sluzyla,no dzicka na niej nie przewineAle jest fajna

http://b1.lilypie.com/Vk1Lp1.png
AnitaSuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-23, 10:31   #4506
ewunia2
Zadomowienie

Witajcie kochane , normalny szok, ile czytania

Ja ostatnio żyłam wydarzeniami w Rudzie Śląskiej - mój mąż pochodzi z Halemby i znał ludzi, którzy zginęli. Ponadto pracuje w podobnej branży i normalnie strach nas obleciał. Dla nas to tragedia -mąż to bardzo przeżywa- mamy b.dobrych znajomych gdzie kolega pracuje na tej kopalni i jedno szczęście że teraz miał urlop.

Marti,Siasiek trzymajcie się.
Stary 2006-11-23, 10:34   #4507
MaDziUsia1810
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zaba21_22 Pokaż wiadomość
Noooooo, dziewczyny jesteście niesamowite. Godzinę zajęło mi czytanie tego co naprodukowałyście.

Madziulka witamy w naszym gronie.
Siasiek to dbaj o siebie i nie przeciążaj się i słuchaj rad dziewczyn ze skróconymi szyjkami
Aniumk to fajnie że u ciebie wszystko ok, zdjęcie brzusia super
Witam
MaDziUsia1810 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-11-23, 10:36   #4508
MaDziUsia1810
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maszka66 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, miejcie litość!!! Wczoraj ok. 21 zasiadłam i poczytałam co u was żeby nie mieć dzisiaj zaległości, ja rano patrzę a wy naprodukowałyście z 6 stron! Ależ tempo
Madziusia, cieszę się że dołączyłaś do nas. Myślę, że już po 1 dniu zauważyłaś jakie fajne z nas dziewczyny
Co do wieku to faktycznie bardzo mi blisko do Kasi, różnimy się rocznikiem, ale faktycznie to tylko 2 miesiące różnicy, ja jestem z lutego '74, także Marti bardzo dobrze kojarzysz.
A tak swoją drogą to bądź dzielna i pomyśl ile bab Cię wspiera i trzyma kciuki, a mam nadzieję, że wtedy będziesz miała taką siłę przebicia, że nikt Ci nie podskoczy
No zauwazylam jakie fajne i mile z was dziewczyny bardzo jestem zadowolona ze dolaczylam do was
Stary 2006-11-23, 10:45   #4509
Siasiek
Zadomowienie

DZiekuje Wam dziewczyny za takie obszerne informacje, naprawde zawsze pomagacie. Wizyte mam za dwa tygodnie wiec postaram sie lezec do tego czasu. A co do lekarza to on akurat wydaje sie byc dobry bo pracuje w Klinice perinatologii i ginekologii w Zabrzu i chyba jak nic nie zalecil to moze faktycznie nie jest tak zle, ale i tak mimo wszystko mnie nastraszyl okropnie, stwierdzil ze to nie dobrze jak dzicko sie na tym etapie urodzi ale to wiadome.
Dziekuje Wam jeszcze raz jak na nastepnej wizycie sie czegos wiecej dowiem to napisze, miejmy nadzieje ze kazda z nas urodzi o czasie i wszystko bedzie dobrze.

Z jednego sie ciesze, a mianowicie z tego ze prawie wszystko dla bejbika mamy juz kupione, bo przeciez fotelik TZ moze sam kupic (oczywiscie taki jaki mi sie marzy tj Graco autobaby- jest cudny) kosmetyki rowniez.
Wozek tez juz stoi u dziadka, mamy Deltima Fokus'a tyle ze nie z tegorocznej kolekcji, jest niesamowity, bardzo lekki, ogolnie ok, jedynym minusem jak dla mnie jest brak regulowanej wysokosci raczki, ale to tez sie jakos da przezyc.

Marti powodzenia, trzymaj sie mocno i nie denerwuj tak strasznie, wiem jak to jest na takiej sprawie, jak ja bylam dwa lata temu to dwa dni mnie pozniej trzymalo. Postaraj sie dla malutkiej nie stresowac.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-23, 11:01   #4510
marti86
Zakorzenienie

dziekuje dziewczyny za wsparcie
jurcze nie da sie nie denerwowac.ja juz mialam wizyte w kiblekuu wukrotnie i mnie strasznie mdli mam nadzieje ze nie zwymiotuje:/jak worce napisze co i jak!!a bede walczyc jak lwica TŻ mnie strasznie nabuntowal powiedzial o tym i o tamtym co kiedys bylo a o czym juz zapomniaalm!
buzka!!

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-23, 11:03   #4511
kasia191273
Zakorzenienie

też będę kciuki trzymać!
kasia191273 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-11-23, 11:13   #4512
ewunia2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
A co do lekarza to on akurat wydaje sie byc dobry bo pracuje w Klinice perinatologii i ginekologii w Zabrzu i chyba jak nic nie zalecil to moze faktycznie nie jest tak zle, ale i tak mimo wszystko mnie nastraszyl okropnie, stwierdzil ze to nie dobrze jak dzicko sie na tym etapie urodzi ale to wiadome.

Siasiek a tak z ciekawości, jak nazywa się ten Twój lekarz????bo ja w tej klinice będę rodziła, bo mój lekarz też tam pracuje . Jeśli chodzi o estetykę to ona okropna jest no nie???
Stary 2006-11-23, 11:16   #4513
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Marti trzymam kciuki
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-23, 11:26   #4514
Siasiek
Zadomowienie

Lekarz nazywa sie Michalik, a szpital faktycznie jak pierwszy raz tam bylam na USG to budynek nawet na klinike nie wyglada, obrosniety drzewskami, w srodku tez dziwnie ciemno,ale z tego co slyszalam to bardzo dobre miejsce, maja dobry sprzet i naprawe nie mozna nazekac. Moja kuzynka mieszka w Oswiecimiu (woj malopolskie) i byla w ciazy i miala jakies komplikacje juz w 9miesiacu to wlasnie do Zabrza ja ekspresem przewiezli, lekarze uwazali ze to najodpowiedniejszy szpital a przeciez daleko od Oswiecimia.

It's not about anger
Stary 2006-11-23, 11:32   #4515
Aranka
Zakorzenienie

Ja po nocnych pisaninach rano doprawiłam Julcię do przedszkola (TŻ zawiózł) a aja padłam i ledwo oczy na "Main Baby" otworzyłam...

marti trzymaj się -bądź dzielna i walcz!

Wszystkie nieba bym oddała aby z TOBĄ dzielić jedno piekło
Aranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-23, 11:36   #4516
Olif
Raczkowanie

GG do Olif

Normalnie godzinę mi zajęło przeczytanie wszystkiego...
A nie było mnie tylko kilka godzin

Po pierwsze witam Madziusię.

Poza tym dzięki Marti za radę dotyczącą TZ. Postaram się zrobić jak radziłaś.
Wczoraj znowu mieliśmy ciezka rozmowę. Uparciuch z niego straszny, zabolalo go to, ze moja mama wyrzucila go z mieszkania (przez telefon).
Wcale się nie dziwie, ale powiedzialam mu ze teraz przynajmniej widzi jak to jest przyjemnie jak ktos kogos poniza i nie szanuje.
Mimo wszystko tak strasznie nie chce zeby sie wyprowadzal Ogromnie go kocham.
Jednak urazona meska duma robi swoje...
Olif jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-23, 11:37   #4517
ewunia2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Lekarz nazywa sie Michalik, a szpital faktycznie jak pierwszy raz tam bylam na USG to budynek nawet na klinike nie wyglada, obrosniety drzewskami, w srodku tez dziwnie ciemno,ale z tego co slyszalam to bardzo dobre miejsce, maja dobry sprzet i naprawe nie mozna nazekac. Moja kuzynka mieszka w Oswiecimiu (woj malopolskie) i byla w ciazy i miala jakies komplikacje juz w 9miesiacu to wlasnie do Zabrza ja ekspresem przewiezli, lekarze uwazali ze to najodpowiedniejszy szpital a przeciez daleko od Oswiecimia.

A już myślałam, że chodzimy do jednego ale niestety nie, a czy Ty będziesz w nim rodziła????właśnie jeśli chodzi o opinie tego szpitala to bardzo go sobie chwalą.
Stary 2006-11-23, 11:37   #4518
AnitaSuska
Zadomowienie

Siasiek widze,ze jeszcze jestes
Jestes od dobra opieka,wiec to moze Cie uspokoic,gdyby byla potrzeba lekarz nie puscilby Cie do domku..Wiec na pewno jest w porzadku,ale uwazac trzeba i dbacA rodzimy w styczniu,wiec bez kombinowania
Widze,ze masz wozek,ktory ja mam ochote zakupicWiec uwazaj bede Cie teraz meczyc,powiedz o nim cos wiecejJak gondolka,ciche skladanie,czy jest rzeczywiscie ciche?no i ta spacerowka mnie meczy,czy jest wystarczjaco gleboka jak na dzidzie,ktora siedzi,a w moim przypadku mojego duzego krola?:PCzy rzeczxywiscie,tak jak mowila Marti,jest niewiele miejsca na dupeczke dzidzi??Napisz prosze..

Marti zamien sie w lwice i sie nie daj!!!3mam kciuki

Stary 2006-11-23, 11:40   #4519
ewunia2
Zadomowienie

Na pocieszenie wam napiszę, że mój mąż też stawia jakieś fochy ostatnio.Niewiem już sama co robić, mówi, że jestem niedozniesienia. Więc mu zaproponowałam abyśmy się zamienili - odparł że bardzo chętnie - już to widzę. Ale co tu zrobić jak tak bardzo się kocha.

Siasiek i nie przejmuj się bo w tej klinice lekarze są przewrażliwieni więc, jakby było coś nie tak to masz gwarantowany szpital.

Anitko widział przedwczoraj deltima focusa u nas w promocji za 799 zł granatowy w krateczkę - naprawdę bardzo porządny wózek.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-11-23, 12:01   #4520
Siasiek
Zadomowienie

a wiec tak
Wozek - nie mam wyciaganej gondoli, mam taki szybszy spacerowka i dopinany panel. Wozek byl wczesniej uzywany przez jedna kobiete ale tylko i wylacznie jako spacerowka, sprawdzil sie w kazdych warunkach a dziecko wcale nie bylo male i z tego co wiem dlugo w nim jezdzilo, siedzisko nie jest takie male, przeciez z dzieciatka nie zrobisz malego slonika:P i moim zdaniem optymalnie mozna go uzywac przez trzy lata.
Mozna go przelozyc przodem do tylu tylem do przodu, ma duzo zabezpieczen, naprawde sie nagimnastykowalam zeby go zlozyc, a okazalo sie ze wystarcza dwa ruchy reka i gotowe. Strasznie podoba mi sie to ze on nie jezdzi on plynie, w porownaniu do tych obszernych "takowcow".

Tak wlasciwie nie wiem co mam konkretnie napisac bo nie mam doswiadczenia w sprawie wozkow niestety

It's not about anger
Stary 2006-11-23, 12:10   #4521
AnitaSuska
Zadomowienie

Siasiek coraz bardziej napalam sie na ten wozeczekPomagasz mi podjac decyzje
Ale powiedz mi,mowisz,ze nie masz wyciaganej gondoli,a inne focusy maja czy o co chodzi z ta gondolka??No i ciesz sie ,ze spacerowke oceniasz na plusChyba niedlugo pojade po furke dla dziubka)
Ale nie wiem jaki kolor ,bo w obliczu tego ,ze bedziemy mieli synunia,podoba mi sie kolor taki jak Arance dla niego czyli 04
http://deltim.com.pl/fokus.htm
nadal lubie 05 i o6

Stary 2006-11-23, 12:23   #4522
MaDziUsia1810
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Olif Pokaż wiadomość
Normalnie godzinę mi zajęło przeczytanie wszystkiego...
A nie było mnie tylko kilka godzin

Po pierwsze witam Madziusię.

Poza tym dzięki Marti za radę dotyczącą TZ. Postaram się zrobić jak radziłaś.
Wczoraj znowu mieliśmy ciezka rozmowę. Uparciuch z niego straszny, zabolalo go to, ze moja mama wyrzucila go z mieszkania (przez telefon).
Wcale się nie dziwie, ale powiedzialam mu ze teraz przynajmniej widzi jak to jest przyjemnie jak ktos kogos poniza i nie szanuje.
Mimo wszystko tak strasznie nie chce zeby sie wyprowadzal Ogromnie go kocham.
Jednak urazona meska duma robi swoje...
Ja rownież Cie witam
Stary 2006-11-23, 12:27   #4523
Siasiek
Zadomowienie

bo na tej stronie masz modele z tego roku a ten moj jest starszy i tak... w tym masz stelarz, osobno nakladasz gondole i osobno jest jeszcze spacerowka nakladana, a ja mam 2 w 1 czyli z gondolki odpina sie panel dopinany tam gdzie sa nozki i jest spacerowka
Ja mam granatowy z krateczka na budce

Ale radzilabym wybrac sie do sklepu obejrzec pojezdzic po sklepie i napewno wtedy zobaczysz czy nadal Ci sie podoba, zawsze mozesz zmienic zdanie ale nie sadze by tak bylo bo to fajna furka

It's not about anger
Stary 2006-11-23, 12:38   #4524
AnitaSuska
Zadomowienie

Ja widzialam go na zywo i podobalmi sie bardoz,ale wtedy nie mialam mozliwosci pojezdzenia nim i jeszcze nie bylam tak napalona na niego
]Teraz pojade niedlugo go wybadam w caloscihehe

Stary 2006-11-23, 12:50   #4525
AnitaSuska
Zadomowienie

Olif mam nadzieje,ze na gadaniu o wyprowadzce sie skonczy..
Ja tez mam w domu uparciucha,dobry maz i czlowiek,ale jak osiolek,wlasnie dzis przed chwila mialam dowod..Ja tez jestem uparta,ale jakos ostatnio dla swiewtego spokoju sobie odpuszczam,bo nie chce sie nakrecac..A poza tym malzenstwo to sztuka kompromisu,ktory czesto nalezy nazwac ustepowaniem przez jedna ze stron..
Dzis odpuscilam,ale za to Mikolaj bedzie musial mi przyniesc cos co sobie wymysle hehe

Nie wiem,czy kupowac wozek przed narodzeniem dzidziusia,mamy juz tak duzo,ale maz wlasie stwierdzil,ze on pojedzie z moja mamcia i kupia wozeczek,jak np bede w szpitalu...NIe chce zapeszac,juz sama nie wiem,Wy juz chyba w wiekszoscui macie wozeczki prawdwa??

Stary 2006-11-23, 13:07   #4526
kasia191273
Zakorzenienie

Anitko, ale przecież inne rzeczy już masz? Wiem, że bycie przesądnym to bardzo irracjonalne i na logikę tego nijak się wziąć nie da, ale albo człowiek jest przesądny i NIC nie kupuje przed porodem, albo kupuje i wózek w tym zestawie chyba niczego nie zmienia;-)))))
kasia191273 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-23, 13:32   #4527
ewunia2
Zadomowienie

Anitko ja wózka nie mam i kupujemy go dopiero po moim wyjściu ze szpitala lub jak będę już w szpitalu to mąż kupi.

Mi zostały jeszcze drobiazgi typu pieluchy, koszule, i różne przybory kosmetyczne.Niewyobrażam sobie latać w 9 m-cu i to w zimę i kupować dla malucha wszystko. A jeszcze zachce mu się wcześniej wyjść i co wtedy zrobię , mężowi nie bardzo ufam w tej kwestii.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-11-23, 13:40   #4528
zaba21_22
Zadomowienie

GG do zaba21_22

Anitko my też jak narazie nie kupujemy wózka, kupimy go po tym jak ja wyjdę ze szpitala, wcześniej kupimy fotelik do samochodu
Stary 2006-11-23, 13:41   #4529
AnitaSuska
Zadomowienie

Hehehe no wlansie tez tak to sobie i mezowi tlumacze,tzn.wiem ,ze i tak zrobimy ,zebym to ja dobrze sie czula i spokojnie,a maz przystanie na moja decyzje
Wiec,przy najblizszym wplywie gotwki chyba pojade po tego deltima
Kasiu,bylabym pokretem,gdybym wszystko miala a wozka nie,zeby nie zapeszac...Jesli juz mam cokolwiek,to czemu nie wozek

Wlanie przegladam fajna stronke hity i kity,ktore polecaja mamy
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...573337&v=2&s=0

Stary 2006-11-23, 13:51   #4530
adriana83
Raczkowanie

Hej!
faktycznie postarałyście się dziewczyny z tym nocnym pisaniem .

ewuniu mam do Ciebie pytanie, byłaś może w hurtowni z art. dziecięcymi w Zabrzu na Roosevelta (chyba viki się nazywa), podobno duży wybór i cenny o wiele niższe niz w sklepach...

madziusia witam!

marti mam nadzieję, że na rozprawie wszystko poszło po Twojej myśli...

Słyszałyście o takiej składance pięciu płyt "Muzyka Bobasa", właśnie wczoraj ściągnęłam sobie z internetu, bardzo fajna jest. Jedna płyta jest z muzyką poważną, jedna z kołysankami i trzy z różnymi melodiami. Wszystkie nagrane specjalnie dla bobasów. Podobno świetnie uspokokajają.
adriana83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości