|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 07
ja juz mam nogi jak z waty
![]() denerwuje sie i to bardzo jest mi niedobrze nic nie moge przelknac ale jakos musze to przejsc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4502 |
Zadomowienie
|
Noooooo, dziewczyny jesteście niesamowite. Godzinę zajęło mi czytanie tego co naprodukowałyście.
Madziulka witamy w naszym gronie. Siasiek to dbaj o siebie i nie przeciążaj się i słuchaj rad dziewczyn ze skróconymi szyjkami Aniumk to fajnie że u ciebie wszystko ok, zdjęcie brzusia super |
![]() ![]() |
![]() |
#4503 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, miejcie litość!!!
![]() ![]() Madziusia, cieszę się że dołączyłaś do nas. Myślę, że już po 1 dniu zauważyłaś jakie fajne z nas dziewczyny ![]() Co do wieku to faktycznie bardzo mi blisko do Kasi, różnimy się rocznikiem, ale faktycznie to tylko 2 miesiące różnicy, ja jestem z lutego '74, także Marti bardzo dobrze kojarzysz. A tak swoją drogą to bądź dzielna i pomyśl ile bab Cię wspiera i trzyma kciuki, a mam nadzieję, że wtedy będziesz miała taką siłę przebicia, że nikt Ci nie podskoczy ![]() ![]()
#4505 |
Zadomowienie
|
Simona po tych szyciach to czlowiek obcykany
![]() Ja zrozumialam ,ze Siasiek ma zew czesac szyjki rozszerzona a wew.zamknieta..Tak zwykle rozszerza sie szyja..Czyli odrocony Y.. Ale rzeczywiscie warto isc do innego gina,co by wrzucic na luz.. A co do przewijakow,to sama mam nakladke na lozeczko,z wyprofilowanymi krancami..Wydaje mi sie fajna i uzyteczna,moja kolezanka mama chwalila sobie..A te komody niezle ceny maja..My kupilismy za ok 400zł z szescioma szufladami 121cm wysokosc i mam nadzijee,ze bedzie nam sluzyla,no dzicka na niej nie przewine ![]() ![]()
#4506 |
Zadomowienie
|
Witajcie kochane
![]() ![]() Ja ostatnio żyłam wydarzeniami w Rudzie Śląskiej - mój mąż pochodzi z Halemby i znał ludzi, którzy zginęli. Ponadto pracuje w podobnej branży i normalnie strach nas obleciał. Dla nas to tragedia -mąż to bardzo przeżywa- mamy b.dobrych znajomych gdzie kolega pracuje na tej kopalni i jedno szczęście że teraz miał urlop. Marti,Siasiek trzymajcie się.
#4507 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4508 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Zadomowienie
|
DZiekuje Wam dziewczyny za takie obszerne informacje, naprawde zawsze pomagacie. Wizyte mam za dwa tygodnie wiec postaram sie lezec do tego czasu. A co do lekarza to on akurat wydaje sie byc dobry bo pracuje w Klinice perinatologii i ginekologii w Zabrzu i chyba jak nic nie zalecil to moze faktycznie nie jest tak zle, ale i tak mimo wszystko mnie nastraszyl okropnie, stwierdzil ze to nie dobrze jak dzicko sie na tym etapie urodzi ale to wiadome.
Dziekuje Wam jeszcze raz jak na nastepnej wizycie sie czegos wiecej dowiem to napisze, miejmy nadzieje ze kazda z nas urodzi o czasie i wszystko bedzie dobrze. Z jednego sie ciesze, a mianowicie z tego ze prawie wszystko dla bejbika mamy juz kupione, bo przeciez fotelik TZ moze sam kupic (oczywiscie taki jaki mi sie marzy tj Graco autobaby- jest cudny) kosmetyki rowniez. Wozek tez juz stoi u dziadka, mamy Deltima Fokus'a tyle ze nie z tegorocznej kolekcji, jest niesamowity, bardzo lekki, ogolnie ok, jedynym minusem jak dla mnie jest brak regulowanej wysokosci raczki, ale to tez sie jakos da przezyc. Marti powodzenia, trzymaj sie mocno i nie denerwuj tak strasznie, wiem jak to jest na takiej sprawie, jak ja bylam dwa lata temu to dwa dni mnie pozniej trzymalo. Postaraj sie dla malutkiej nie stresowac.
#4510 |
Zakorzenienie
|
dziekuje dziewczyny za wsparcie
![]() jurcze nie da sie nie denerwowac.ja juz mialam wizyte w kiblekuu wukrotnie i mnie strasznie mdli mam nadzieje ze nie zwymiotuje:/jak worce napisze co i jak!!a bede walczyc jak lwica TŻ mnie strasznie nabuntowal powiedzial o tym i o tamtym co kiedys bylo a o czym juz zapomniaalm! buzka!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4511 |
Zakorzenienie
|
też będę kciuki trzymać!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4512 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Siasiek a tak z ciekawości, jak nazywa się ten Twój lekarz????bo ja w tej klinice będę rodziła, bo mój lekarz też tam pracuje ![]()
![]() |
#4513 |
Rzabbocop
|
Marti trzymam kciuki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4514 |
Zadomowienie
|
Lekarz nazywa sie Michalik, a szpital faktycznie jak pierwszy raz tam bylam na USG to budynek nawet na klinike nie wyglada, obrosniety drzewskami, w srodku tez dziwnie ciemno,ale z tego co slyszalam to bardzo dobre miejsce, maja dobry sprzet i naprawe nie mozna nazekac. Moja kuzynka mieszka w Oswiecimiu (woj malopolskie) i byla w ciazy i miala jakies komplikacje juz w 9miesiacu to wlasnie do Zabrza ja ekspresem przewiezli, lekarze uwazali ze to najodpowiedniejszy szpital a przeciez daleko od Oswiecimia.
#4515 |
Zakorzenienie
|
Ja po nocnych pisaninach rano doprawiłam Julcię do przedszkola (TŻ zawiózł) a aja padłam i ledwo oczy na "Main Baby" otworzyłam...
marti trzymaj się -bądź dzielna i walcz!
#4516 |
Raczkowanie
|
Normalnie godzinę mi zajęło przeczytanie wszystkiego...
A nie było mnie tylko kilka godzin ![]() Po pierwsze witam Madziusię. Poza tym dzięki Marti za radę dotyczącą TZ. Postaram się zrobić jak radziłaś. Wczoraj znowu mieliśmy ciezka rozmowę. Uparciuch z niego straszny, zabolalo go to, ze moja mama wyrzucila go z mieszkania (przez telefon). Wcale się nie dziwie, ale powiedzialam mu ze teraz przynajmniej widzi jak to jest przyjemnie jak ktos kogos poniza i nie szanuje. Mimo wszystko tak strasznie nie chce zeby sie wyprowadzal ![]() Jednak urazona meska duma robi swoje... |
![]() ![]() |
![]() |
#4517 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A już myślałam, że chodzimy do jednego ![]()
![]() |
#4518 |
Zadomowienie
|
Siasiek widze,ze jeszcze jestes
![]() Jestes od dobra opieka,wiec to moze Cie uspokoic,gdyby byla potrzeba lekarz nie puscilby Cie do domku..Wiec na pewno jest w porzadku,ale uwazac trzeba i dbac ![]() ![]() Widze,ze masz wozek,ktory ja mam ochote zakupic ![]() ![]() Marti zamien sie w lwice i sie nie daj!!!3mam kciuki ![]()
#4519 |
Zadomowienie
|
Na pocieszenie wam napiszę, że mój mąż też stawia jakieś fochy ostatnio.Niewiem już sama co robić, mówi, że jestem niedozniesienia. Więc mu zaproponowałam abyśmy się zamienili - odparł że bardzo chętnie - już to widzę. Ale co tu zrobić jak tak bardzo się kocha.
Siasiek i nie przejmuj się bo w tej klinice lekarze są przewrażliwieni więc, jakby było coś nie tak to masz gwarantowany szpital. Anitko widział przedwczoraj deltima focusa u nas w promocji za 799 zł granatowy w krateczkę - naprawdę bardzo porządny wózek.
#4520 |
Zadomowienie
|
a wiec tak
Wozek - nie mam wyciaganej gondoli, mam taki szybszy ![]() Mozna go przelozyc przodem do tylu tylem do przodu, ma duzo zabezpieczen, naprawde sie nagimnastykowalam zeby go zlozyc, a okazalo sie ze wystarcza dwa ruchy reka i gotowe. Strasznie podoba mi sie to ze on nie jezdzi on plynie, w porownaniu do tych obszernych "takowcow". Tak wlasciwie nie wiem co mam konkretnie napisac bo nie mam doswiadczenia w sprawie wozkow niestety
#4521 |
Zadomowienie
|
Siasiek coraz bardziej napalam sie na ten wozeczek
![]() ![]() Ale powiedz mi,mowisz,ze nie masz wyciaganej gondoli,a inne focusy maja czy o co chodzi z ta gondolka??No i ciesz sie ,ze spacerowke oceniasz na plus ![]() ![]() Ale nie wiem jaki kolor ,bo w obliczu tego ,ze bedziemy mieli synunia,podoba mi sie kolor taki jak Arance dla niego czyli 04 http://deltim.com.pl/fokus.htm nadal lubie 05 i o6 ![]()
#4522 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
Zadomowienie
|
bo na tej stronie masz modele z tego roku a ten moj jest starszy i tak... w tym masz stelarz, osobno nakladasz gondole i osobno jest jeszcze spacerowka nakladana, a ja mam 2 w 1 czyli z gondolki odpina sie panel dopinany tam gdzie sa nozki i jest spacerowka
![]() Ja mam granatowy z krateczka na budce Ale radzilabym wybrac sie do sklepu obejrzec pojezdzic po sklepie i napewno wtedy zobaczysz czy nadal Ci sie podoba, zawsze mozesz zmienic zdanie ale nie sadze by tak bylo ![]()
#4524 |
Zadomowienie
|
Ja widzialam go na zywo i podobalmi sie bardoz,ale wtedy nie mialam mozliwosci pojezdzenia nim i jeszcze nie bylam tak napalona na niego
![]() ]Teraz pojade niedlugo go wybadam w calosci ![]()
#4525 |
Zadomowienie
|
Olif mam nadzieje,ze na gadaniu o wyprowadzce sie skonczy..
Ja tez mam w domu uparciucha,dobry maz i czlowiek,ale jak osiolek,wlasnie dzis przed chwila mialam dowod..Ja tez jestem uparta,ale jakos ostatnio dla swiewtego spokoju sobie odpuszczam,bo nie chce sie nakrecac..A poza tym malzenstwo to sztuka kompromisu,ktory czesto nalezy nazwac ustepowaniem przez jedna ze stron.. Dzis odpuscilam,ale za to Mikolaj bedzie musial mi przyniesc cos co sobie wymysle ![]() Nie wiem,czy kupowac wozek przed narodzeniem dzidziusia,mamy juz tak duzo,ale maz wlasie stwierdzil,ze on pojedzie z moja mamcia i kupia wozeczek,jak np bede w szpitalu...NIe chce zapeszac,juz sama nie wiem,Wy juz chyba w wiekszoscui macie wozeczki prawdwa??
#4526 |
Zakorzenienie
|
Anitko, ale przecież inne rzeczy już masz? Wiem, że bycie przesądnym to bardzo irracjonalne i na logikę tego nijak się wziąć nie da, ale albo człowiek jest przesądny i NIC nie kupuje przed porodem, albo kupuje i wózek w tym zestawie chyba niczego nie zmienia;-)))))
|
![]() ![]() |
![]() |
#4527 |
Zadomowienie
|
Anitko ja wózka nie mam i kupujemy go dopiero po moim wyjściu ze szpitala lub jak będę już w szpitalu to mąż kupi.
Mi zostały jeszcze drobiazgi typu pieluchy, koszule, i różne przybory kosmetyczne.Niewyobrażam sobie latać w 9 m-cu i to w zimę i kupować dla malucha wszystko. A jeszcze zachce mu się wcześniej wyjść i co wtedy zrobię ![]() ![]()
![]() |
#4528 |
Zadomowienie
|
Anitko my też jak narazie nie kupujemy wózka, kupimy go po tym jak ja wyjdę ze szpitala, wcześniej kupimy fotelik do samochodu
|
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Zadomowienie
|
Hehehe no wlansie tez tak to sobie i mezowi tlumacze,tzn.wiem ,ze i tak zrobimy ,zebym to ja dobrze sie czula i spokojnie,a maz przystanie na moja decyzje
![]() Wiec,przy najblizszym wplywie gotwki chyba pojade po tego deltima ![]() Kasiu,bylabym pokretem,gdybym wszystko miala a wozka nie,zeby nie zapeszac...Jesli juz mam cokolwiek,to czemu nie wozek ![]() Wlanie przegladam fajna stronke hity i kity,ktore polecaja mamy http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...573337&v=2&s=0
#4530 |
Raczkowanie
|
Hej!
faktycznie postarałyście się dziewczyny z tym nocnym pisaniem ![]() ewuniu mam do Ciebie pytanie, byłaś może w hurtowni z art. dziecięcymi w Zabrzu na Roosevelta (chyba viki się nazywa), podobno duży wybór i cenny o wiele niższe niz w sklepach... madziusia witam! ![]() marti mam nadzieję, że na rozprawie wszystko poszło po Twojej myśli... Słyszałyście o takiej składance pięciu płyt "Muzyka Bobasa", właśnie wczoraj ściągnęłam sobie z internetu, bardzo fajna jest. Jedna płyta jest z muzyką poważną, jedna z kołysankami i trzy z różnymi melodiami. Wszystkie nagrane specjalnie dla bobasów. Podobno świetnie uspokokajają. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.