Lutówki 2017 ❤ - część V - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-03-12, 14:58   #4501
Opiumalfa
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ - część V

Majowka zarezerwowana! Jedziemy do Schwarzwaldu
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-12, 15:12   #4502
minula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
My musimy już jakieś buty kupić w tym miesiącu. Nie wiem też jakie kapcie do żłobka kupić, bo mnie wcięło, jak ostatnio zobaczyłam, że dzieci są z jednej sali prowadzane do drugiej w skarpetkach, a po korytarzu rodzice chodzą i nanoszą piachu i błota... Co jest godnego uwagi poza Attipasami?
My mamy Befado do żłobka, a po dworzu primigi.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
minula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-12, 15:21   #4503
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Super!!! My chyba nigdzie 😎

Stary 2018-03-12, 15:24   #4504
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Super!!! My chyba nigdzie 😎

Ja to raczej nawet urlopu nie będę brać Popracuję zdalnie z domu, będzie suuuuuper majówka
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-12, 15:29   #4505
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Nie jestem psychicznie gotowa na myslenie o majowce. Pewnie zrobimy grilla na wsi i tyle😛

kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-12, 16:00   #4506
Escorpio
Zakorzenienie

Dzien dobry mnie od rana boli glowa i przy okazji mi sie w niej kreci rakze super... caly dzien leze a Ala buszuje po domu

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Daj znać jak znajdziesz sklep godny uwagi, bo u mnie w mieście straszna lipa z butami dla dzieci.
Zapraszam do Kielc, tutaj sie znają

Cytat:
Clarks, Geox i Primigi są ok? Wpadło mi w oko kilka modeli z tych firm
Ok. A jakie Ci aie spodobaly? Zwroc tylko uwage przy Geox, bo niektore modele nie sa skorzane z zewnatrz.

Cytat:
Napisane przez sonia_n Pokaż wiadomość
ładne. tez nad nimi myślałam, tylko w granacie. chyba na wiosne powinny być ok.
A to prawda, że dla dzieci poniżej 2 lat nie powinno sie nakładać sandałków ?

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

usmiałam się ... telefon spadł mi tak wiele razy
Pytalam sie o te sandalki i pan mowil ze spokojnie można zakladac.

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Zobacz befado. Ja osobiście polecam. Oddychajace, elastyczne

Tez nam Befado polecali

Cytat:
Ale super my pewnie tez nigdzie sie nie wybieramy
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-12, 17:46   #4507
sreberko4
Zakorzenienie

Buty z alie na wesele doszły. Tak ma wyglądać ta podeszwa? Moja mama dziś też swoje, że buty mają być sztywne i ze pani w sklepie mi powie. received_1327838714026511.jpegreceived_1327840064026376.jpeg

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-03-12, 17:47   #4508
sonia_n
Zadomowienie

GG do sonia_n

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Dzien dobry mnie od rana boli glowa i przy okazji mi sie w niej kreci rakze super... caly dzien leze a Ala buszuje po domu

Zapraszam do Kielc, tutaj sie znają

Ok. A jakie Ci aie spodobaly? Zwroc tylko uwage przy Geox, bo niektore modele nie sa skorzane z zewnatrz.

Pytalam sie o te sandalki i pan mowil ze spokojnie można zakladac.

Tez nam Befado polecali

Ale super my pewnie tez nigdzie sie nie wybieramy
O to super z sandalkami. Bo jakos nie wyobrazam sobie żeby latem Kacper chodził w zabudowanych butach

My tez raczej na majowke sie nie wybieramy. Chociaz mam wrazenie że to jeszcze strasznie daleko

Stary 2018-03-12, 17:56   #4509
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sreberko4 Pokaż wiadomość
Buty z alie na wesele doszły. Tak ma wyglądać ta podeszwa? Moja mama dziś też swoje, że buty mają być sztywne i ze pani w sklepie mi powie. Załącznik 7470016Załącznik 7470021

nie
powino sie zgiac tam gdzie zginjaja sie palce, a nie w polowie stopy
Stary 2018-03-12, 18:03   #4510
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Buty z alie na wesele doszły. Tak ma wyglądać ta podeszwa? Moja mama dziś też swoje, że buty mają być sztywne i ze pani w sklepie mi powie. Załącznik 7470016Załącznik 7470021

Poza tym co sq napisala, to dobrze zeby przy pięcie mialy lekkie usztywnienie i wazna jest tez wkładka
Stary 2018-03-12, 18:56   #4511
eyo
Zakorzenienie

Nadia znowu chora niestety osłuchowo lipa, wydałam miliony w aptece no ale chociaż nasza obecna pediatra okazała się w porządku i nawet nie przebąknęła o antybiotyku. Pod koniec tygodnia kontrola więc pewnie żłobek na cały tydzień wypadnie a ja za dwa tygodnie wracam do pracy

Kupiliśmy fotelik - Axkid Minikid w tej nowej wersji bez problemu udało się go wcisnąć do naszego 3 drzwiowego auta, jestem bardzo zadowolona i był dostępny od ręki także już jest na pokładzie w aucie.

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
z tym telefonem

Cytat:
Ja wlasnie chce jasne, granatowe ladne, ale nie wiem czy wlasnie nie beda za ciemne...Moze i sie nie powinno nakladac sandalków, nie wiem. Moj na razie nie chodzi sam takze ja tylko ogladam w necie.

AXN wczoraj az sprawdzilam czy nie ma skoku czy co bo u nas tez awantury przy zasypianiu, prezy sie wygina i krzyczy. jak przy skoku, a tu skoku nie ma...

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Ja tez, tylko ze zamiast bananow dokupuje salate
jak to nie skok to pewnie jakiś bunt

Cytat:
Ja się rozglądam za fajnymi butami, ale kupie dopiero jak będzie już sprawnie chodzić
dziewczyny a co uznajecie za sprawne chodzenie? albo do kiedy jest jeszcze niesprawne? bo siedzę i rozkminiam czy Nadia sprawnie czy nie chodzi

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
My musimy już jakieś buty kupić w tym miesiącu. Nie wiem też jakie kapcie do żłobka kupić, bo mnie wcięło, jak ostatnio zobaczyłam, że dzieci są z jednej sali prowadzane do drugiej w skarpetkach, a po korytarzu rodzice chodzą i nanoszą piachu i błota... Co jest godnego uwagi poza Attipasami?
u nas są ekotuptusie i generalnie są bardzo ok natomiast podeszwy brudzą się dość mocno, w sumie to jak skarpetki - kolejne pewnie z ciekawości kupię te befado skoro dziewczyny polecają

Cytat:
Tak tak ja też czekam ale wolę się przygotować finansowo i mentalnie niż później na szybko do nocy robić risercz. Choć najlepsze ze w żłobku może być w skarpetkach

Dziś jak podjechałam pod żłobek to Pani akurat dzwoniła że Maciek ma gorączkę. Niby 38.1. Cały biedny zaplakany, katar... Ale w domu 36.8-37.2... Musiał mieć zły dzień i po płaczu i noszeniu panie mu mierzyły... Oby nic dalej się nie rozwinęło!z tego wszystkiego nie zapytałam co jadl ile jadl kiedy... Czy spał i kiedy.. O tak po omacku teraz..

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

U nas w sumie też tak dzieci idą... Ale z drugiej strony co za różnica czy kapcie czy skarpetki ubrudzi...

co do poszukiwań butów to się zgadzam - tego tyle jest do przegrzebania, że dramat, to nie co z dorosłym, że idziesz i kupujesz co ładne

oby z tej temperatury żadnej choroby nie było

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Dzień dobry

współczuję bardzo

A to Wy możecie przychodzić do przedszkola na którą chcecie? My na 8.00. Przyprowadzać można do 8.30 na śniadanie.

zdrówka! oby było ok

Hania ma strasznie spuchnięte górne dziąsełka. Lada dzień pewnie wyjdą te jedynki.

Wczoraj u nas tak ciepło było D.na rowerze, a H. pierwszy raz sobie sama chodziła na dworze nawet rączki nie chciała dać
u nas do żłobka można przyprowadzać od 07:00 do 09:00 bo potem jest śniadanie ale lepiej punkt 09:00 nie przyprowadzać a chociaż chwilkę wcześniej żeby dziecko ochłonęło sobie i do śniadania podeszło już spokojne

Cytat:
zazdroszczę ja pewnie jak wrócę do pracy to tylko zobaczę, że cała majówka już obstawiona w urlopy

Cytat:

chyba bardziej tak w 1/3 powinny się zginać, w sensie tam gdzie się palce zginają w stopie ?
one mają być do chodzenia czy do wyglądania?

Cytat:
Napisane przez sonia_n Pokaż wiadomość
O to super z sandalkami. Bo jakos nie wyobrazam sobie żeby latem Kacper chodził w zabudowanych butach

My tez raczej na majowke sie nie wybieramy. Chociaz mam wrazenie że to jeszcze strasznie daleko

by były stopki śmierdzioszki jakby dziecko latem w zabudowane buty zapakować, o odparzeniach nawet nie chcę myśleć nie wyobrażam sobie, że trzeba by dziecko latem w zabudowane buty ubierać

Cytat:
Poza tym co sq napisala, to dobrze zeby przy pięcie mialy lekkie usztywnienie i wazna jest tez wkładka
o to to, ma być pięta sprężysta - ani sztywna ani miękka
w ogóle byłam w Lidlu i macałam tam buty i o dziwo zginały się ok, były na dwa rzepy, szkoda tylko, że nie były ze skóry naturalnej no bo takie sztuczne to się zaraz zapocą

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-03-12, 19:17   #4512
sreberko4
Zakorzenienie

Te mają być do wygladania na wesele Dzięki za rady, mam już jakiś obraz czego szukać

Stary 2018-03-12, 19:20   #4513
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Eyo, u nas tez właśnie kaszel jakis się przyplatal :/ Jutro miała być proba drzemki, ale chyba nic z tego

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-12, 19:26   #4514
anolta
Zakorzenienie

Eyo wydaje mi się, że Nadia sprawnie chodzi i może śmigać po dworze. Mój Janek potrafi przejść sobie z pokoju do kuchni na przykład, ale zrobi to powiedzmy 2 razy w ciągu dnia, albo w ogóle, albo jak gdzieś ma kilka kroczkow zrobic to zrobi, ale przez większą część dnia wybiera raczkowanie. Upada też na pupcię, albo leci do przodu. No zdecydowanie to nie jest jeszcze pewne chodzenie. Jak zacznie chodzić prawie cały czas, a nie raczkowac, podszlifuje trochę i nabierze pewności to wtedy idziemy po buty

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-12, 20:53   #4515
axn22
Zakorzenienie

Tak sobie myśle... jak szybko zwykle dzieciom rośnie stopa? Na ile wystarczają jedne buty?
Jeśli 3 miesiące to jak kupię w kwietniu to będą powiedzmy do końca czerwca? Czyli na lipiec-sierpień nowe jakieś sandałki... wrzesień-listopad znowu nowe jesienne... Zbankrutuję

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-03-12, 21:00   #4516
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Tak sobie myśle... jak szybko zwykle dzieciom rośnie stopa? Na ile wystarczają jedne buty?
Jeśli 3 miesiące to jak kupię w kwietniu to będą powiedzmy do końca czerwca? Czyli na lipiec-sierpień nowe jakieś sandałki... wrzesień-listopad znowu nowe jesienne... Zbankrutuję
To najlepszy plan. 4 na rok. Masakra.

Stary 2018-03-12, 21:21   #4517
eyo
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 - część V

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
Eyo wydaje mi się, że Nadia sprawnie chodzi i może śmigać po dworze. Mój Janek potrafi przejść sobie z pokoju do kuchni na przykład, ale zrobi to powiedzmy 2 razy w ciągu dnia, albo w ogóle, albo jak gdzieś ma kilka kroczkow zrobic to zrobi, ale przez większą część dnia wybiera raczkowanie. Upada też na pupcię, albo leci do przodu. No zdecydowanie to nie jest jeszcze pewne chodzenie. Jak zacznie chodzić prawie cały czas, a nie raczkowac, podszlifuje trochę i nabierze pewności to wtedy idziemy po buty

Tak się głowiłam bo ona to bez mebli ze 2 miesiące chodzi a w żłobku nie podgladalam jak starsze chodzą ale jej się chodzenie podoba bo większość życia spędza teraz w pionie więc było kiedy ćwiczyć. Tak sobie też myślałam czy mnie z tym dworem nie poniosło ale przez godzinę chodzenia to się raz potknela o wycieraczke (chociaż ma dni jeszcze że się potrafi co 5 kroków wywalic).
Cytat:

Też mi się wydaje że wyjdą 4 pary na rok bo nawet jakby but na 6 msc był ok to się pory roku zmieniają i lipa, te z wiosny jesienia nie będą już dobre

15.02.2017 ♥

Edytowane przez eyo
Czas edycji: 2018-03-12 o 21:22
Stary 2018-03-12, 21:30   #4518
axn22
Zakorzenienie

Cytat:

To chyba taka wersja optymistyczna bo przecież latem może być 10st a może 40st. Przy 10 w sandałkach dziecko nie wyjdzie... No ale nie każde buty muszą kosztować dwie stówy... chyba...
Stary 2018-03-12, 21:38   #4519
eyo
Zakorzenienie

Cytat:
To chyba taka wersja optymistyczna bo przecież latem może być 10st a może 40st. Przy 10 w sandałkach dziecko nie wyjdzie... No ale nie każde buty muszą kosztować dwie stówy... chyba...
To swoją drogą

15.02.2017 ♥

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-03-12, 21:41   #4520
Fantazja_
Zakorzenienie

Dzień dobry wieczór
Dziś intensywny dzień...wszędzie pieszooo (niech no już znajdzie się jakaś okazja fajna na samochód dla mnie) ...byłam zapisać D do nowego żłobka... no kij, zobaczymy, czekam. Dałam znać w firmie, że do września biorę wychowawczy. Jutro muszę wyjśc na ok 4 godziny i teściowa zostanie z D

Co do butów...Dejwo jeszcze nie chodzi. Ktoś jeszcze? tzn. ja tam nie pospieszam, ma swój czas
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-12, 22:11   #4521
Ania_Frania1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Dzień dobry

współczuję bardzo

A to Wy możecie przychodzić do przedszkola na którą chcecie? My na 8.00. Przyprowadzać można do 8.30 na śniadanie.

zdrówka! oby było ok

Hania ma strasznie spuchnięte górne dziąsełka. Lada dzień pewnie wyjdą te jedynki.

Wczoraj u nas tak ciepło było D.na rowerze, a H. pierwszy raz sobie sama chodziła na dworze nawet rączki nie chciała dać
Tak, możemy chodzić na dowolną godzinę, tylko rano dzwonię poinformować że będzie później. Panie nawet odkladaja śniadanko dla śpiochów to państwowe przedszkole i płacimy tylko za wyżywienie - 9.5 dziennie plus 50 zł miesięcznie na Rade Rodziców.

Ja uważam że buty są ważne więc dbam o to by obie cory miały dobrze dobrane obuwie. Cena nie gra tu roli bo czasem niedrogie buty są dobre. A jak trzeba będzie to i 200zl zapłacimy. Dla mnie zdrowie nie ma ceny, a buty traktuje w tych kategoriach. Poza tym ciuszki kupuje głównie używane względnie na wyprzedażach. Dla Asi w ogóle mało co kupuje bo ma wszystko po starszej

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Fantazja Asia też sama nie chodzi. Także nie jesteście osamotnieni i też nie pospieszam

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

W ogóle to spieszę donieść że mamy 5 zębów. A byliśmy jakoś ostatni bezzebni... Ostatnio sprawy nabrały tempa.

Ania_Frania1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-12, 22:21   #4522
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Pan mnie pocieszył, ze gdzies do 26 rozmiaru bedziemy zmieniac buty co 1,5 do 3 miesiecy no i na wakacje musza byc i sandalki i cos bardziej zabudowanego. Zreszta wiosna podobnie...
Stary 2018-03-12, 22:34   #4523
Ania_Frania1
Rozeznanie

Cytat:
Pan mnie pocieszył, ze gdzies do 26 rozmiaru bedziemy zmieniac buty co 1,5 do 3 miesiecy no i na wakacje musza byc i sandalki i cos bardziej zabudowanego. Zreszta wiosna podobnie...
To mnie się chyba jakiś inny egzemplarz trafił bo buty kupuje starszej od początku co 3-4 miesiące czyli praktycznie sezon na wiosnę mam już przygotowane trzewiki primigi, trampki za kostkę, trampki zwykle niskie na rzepy, półbuty sportowe na rzepy. Poza tym dwie pary balerinek do sukienek. Powoli rozglądam się za sandałami - będą na pewno dwie pary. Nie można zapomnieć o kapciach

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-03-12, 22:35   #4524
eyo
Zakorzenienie

Cytat:
zbankrutujemy lubię kupować buty ale nie aż tak

15.02.2017 ♥
Stary 2018-03-12, 22:35   #4525
Ania_Frania1
Rozeznanie

I zapomniałam jeszcze o klapkach basenowych :brzydal

Stary 2018-03-12, 22:44   #4526
eyo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania_Frania1 Pokaż wiadomość

15.02.2017 ♥
Stary 2018-03-12, 23:37   #4527
minula
Wtajemniczenie

Ogarnęłam trochę mieszkanie, jak mam weekend zajęty to w poniedziałek zawsze bajzel. Muszę coś napisać, ale jeszcze mi się plan nie zrodził...
Cytat:
To mnie się chyba jakiś inny egzemplarz trafił bo buty kupuje starszej od początku co 3-4 miesiące czyli praktycznie sezon na wiosnę mam już przygotowane trzewiki primigi, trampki za kostkę, trampki zwykle niskie na rzepy, półbuty sportowe na rzepy. Poza tym dwie pary balerinek do sukienek. Powoli rozglądam się za sandałami - będą na pewno dwie pary. Nie można zapomnieć o kapciach

Cytat:

My też co sezon tyle że z czasem na jeden sezon więcej butów
Teraz dla synka mam trampki, addidasy, klapki na basen, kalosze (ale dobre są jeszcze z jesieni), kapcie, na lato dokupie sandałki i pewnie addidasy(bo na rowerze biegowym niszczą się buty) Dla młodej tylko dwie pary trzewikow i kapcie

minula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-13, 06:01   #4528
kiciulec
Zakorzenienie

Pociesze Was. Ala ma 6 lat, rozmiar stopy 30. I buty z jesieni ma dobre jeszcze na wiosne😀 wiec nie martwcie sie za 5 lat stopa troszke zwolni
Karolowi chce trampki w najblizszym czasie kupic. Mysle ze w ciagu 2-3tyg. Potem sandalki. Dla Ali mam polbuty na teraz i sportowe. Do kupienia jeszcze trampki i baleriny. Kalosze beda jeszcze dobre i sandaly tez bo kupilismy ostatnio na koniec lata za duze jak z poprzednich( dwumiesięcznych) wyrosla

Stary 2018-03-13, 06:16   #4529
axn22
Zakorzenienie

Dobrze jednak mieć chłopaka, zawsze to troche mniej butów na raz Nie trzeba balerinek, butów do takiej sukienki, do takiej...
Stary 2018-03-13, 06:27   #4530
kiciulec
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze jednak mieć chłopaka, zawsze to troche mniej butów na raz Nie trzeba balerinek, butów do takiej sukienki, do takiej...
Powiem ze to mila odmiana😀 ale Karol lubi sie stroic😀 jak ostatnio ubralam mu kurtke dżinsowa i nowa czapeczke to przegladal sie w lusterku i mial taka zachwycona mine😀😀 a i mam taki mini plecaczek- szelki dla dziecka. Tylko smyczke do tego gdzies posialam😛 i to sa takie skrzydelka nietoperza. Jak tylko karol je znajdzie to przynosi zeby mu zalozyc. Sciagamy tylko do spania i tak caly dzien w nich chodzi i nie chce zdjac😛20180306_091045(0).jpg

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości