|
|
#4501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6
My mamy juz imie
Nie jest typowo polskie, bo mieszkamy za granica, ale nie bedzie to na pewno Dżesika czy Elisabeth hehe Robilam wczoraj swoj pierwszy microblading w zyciu, bylam mega zestresowana, bo nie chcialam klientce zrobic krzywdy. Jak skonczylam poczulam taka ulge, wszystkie emocje ze mnie zeszly. Wracajac do domu czulam sie wycienczona! Na szczescie wyszlo ladnie i klientka zadowolona, a wykonanie zabiegu nie takie straszne jednak ![]() Musze pomyslec nad dorabianiem jakos na macierzyńskim, planuje troche sprzedawac na ebayu/allegro i zajac sie na dobre brwiami. Na szczescie moja szefowa jest na tyle fajna, ze zgodzila sie, abym mogla wykonywac to w naszym salonie Dzis czuje sie juz w porzadku, ale wczoraj bylam klebkiem nerwow.PS. Jak zostawie ten watek na pol dnia to pozniej jest mi mega ciezko nadrobic
|
|
#4502 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Mam dziś sporo rzeczy do ogarnięcia w domu, a jeszcze z łóżka nie wyszlam Muszę choinkę rozebrać i ogarnąć sypialnie, bo w weekend malowanie i później przemeblowanie. Jeszcze łóżko musimy dziś zamówić, bo to co mamy nie wejdzie w drugą stronę Wiecie co, mój mąż dziś rano wczesniej wstał żeby mi zrobić ciasto drożdżowe Nastawił piekarnik żeby się na 10 zrobiło, co bym miała ciepłą drozdzoweczke do kawy i pachnie mi w całym domu ciastem Czasem mam ochotę go zabić, ale jednak dobry facet z niego Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4503 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze ze to tylko senJesteśmy w stanie zrobic wiecej niz nam sie wydaje Cytat:
Ja jeszcze do pracy nosze zwolnienie, ale mam blisko do pracy póki co. A to dopiero Cytat:
|
|||
|
|
|
#4504 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry 34 tygodniu
Zaraz w ddTVN o porodówkach publicznych a prywatnych. Może kogoś zainteresuje Znów super spałam Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4505 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale kochany Maz
|
|
|
|
|
#4506 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Czarodziejka zazdroszczę męża i jego zdolności piekarskiej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4507 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do imienia, to będzie takie, żeby dziadkowie w Polsce sobie z nim poradzili? Pewnie, gdybym ja miała wybierać dla swojego dziecka, to bralabym takie, żeby tu i tu podobnie brzmiało 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4508 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam straszna faze na drozdzowe wypieki, zaczelo sie od gwiazdy z makiem :PCytat:
![]() Edit: gdzie ten szpital panstwowy z taka sala do porodu naturalnego??! Wyglada wspaniale! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez asiula1306 Czas edycji: 2018-01-10 o 09:57 |
||
|
|
|
#4509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ten państwowy to nie wiem skąd wzięli u mnie nie ma takiego łóżka, tapety w kwiatuszki, świeczek zapachowych do aromaterapi itp. Kłamią w tych telewizjach jak cholera. Mogliby pokazać normalne warunki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4510 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze gorąca
|
|
|
|
#4511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4512 |
|
Wtajemniczenie
|
czarodziejka - zazdroszczę
Mój mąż za to dzisiaj zapomniał jedzenia do pracy, które miał przygotowane w lodówce ![]() katstan - może byłabyś zwolniona z płacenia podatków ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4514 |
|
Wtajemniczenie
|
Czarodziejka, ale kusisz!
ja chce takiego meza co mi drożdżowe upieczeNo wiecie jak jest. 800 zł za noc to jak w dobrym hotelu. Tez bym od pielęgniarek/położnych itd wymagała, ze mają byc miłe, uśmiechnięte i pomocne we wszystkim Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zaplacisz tak naprawde za pokoj a nie za opieke. Mi sam pokoj super wypasny nie jest potrzeby. Ja chce sie czuc bezpiecznie i chce miec dobra opieke. Jesli zdecyduje sie na ten szpital ktory poczatkowo odrzucalam to jednak wykupie polozna. Mialam tego nie robic ale chyba bede spokojniejsza ze ona jest tylko dla mnieWysłane z aplikacji Forum Wizaz Ehhh kurierzy maja jakis radar wylapujacy najgorsze momenty w ktorych powinni przyjechac. Ja oczywiscie w pizamie, jeszcze bez wizyty w lazience, z piorunem we wlosach ogladam dd tvn a tu kurier. Narzucilam na siebie szlafrok, sprobowalam przeczesac wlosy ale i tak szalu nie bylo i otworzylam kurierowi mniej wiecej tak jak Stenka Zmijewskiemu w "Nigdy w zyciu"
Edytowane przez asiula1306 Czas edycji: 2018-01-10 o 10:13 |
|
|
|
|
#4516 |
|
Wtajemniczenie
|
Asiula, masz całkowitą rację
ładne uśmiechy do reklamy w telewizji jak to super sie rodzi w państwowym szpitalu. Ciesz sie, ze rano ten kurier. Ja odkąd zamawiam do mieszkania a nie rodziców na wsi to zawsze mam po południu i spóźnionych. a do mamy to juz przed 11 zawsze wszystkie paczki dochodziły. Tak w ogóle to Parapet, Ty chyba z miesiąc tych kurierów zalatwialas, wiec gratuluje, ze w koncu sie udało. Znalazłam liste rzeczy ze szpitala do porodu i dla siebie musze miec: wyniki badań, NIP swój albo pracodawcy, koszule do kp, szlafrok, skarpetki i klapki, biustonosz do kp, wodę niegazowaną, paczkę podpasek. Dla meza podobny zestaw, a dla dziecka moge ubranka i pieluszki, ale nie musze radość niemała, ze w koncu to znalazłam, bo juz miałam ciężkie wizje pakowaniaWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4517 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moze sie inaczej wymawiac, moja corka niezle ogarnia, ze jej imie inaczej brzmi w przedszkolu, a inaczej w domu. Maz to by dal jakies szwedzkie, a ja twierdze, ze musi byc polskie, taka sie ze mnie patriotka na emigracji zrobila
|
|
|
|
|
#4518 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lunak, na moją wieś też czasami przyjeżdżają późno. Niektóre przesyłki odbieralam już po ciemku Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4519 |
|
Rozeznanie
|
Hmm, a kiedy ciaza jest donoszona? Witam sie w 33t0d, aplikacja mowi, ze zostalo 49 dni do terminu
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4520 |
|
Zakorzenienie
|
Asiula to i tak dobrze że miałaś szlafrok! Ja wczoraj tak odbierałam pakę ale w samych majtasach
przeprosiłam (na szczęście panią) za mój wygląd.Zapomniałam Wam powiedzieć że kupiliśmy wczoraj wanienkę, szczotkę do butelek i termometr do wody Śmiesznie tak było chodzić z tą wanienką po markecie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4521 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój kurier ma wyczucie! Przyjechał akurat jak miałam wychodzić. Ale mam paczkę z gemini
|
|
|
#4522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
36+0 ? 49dni brzmi jakoś straszniej niż 6-7 tygodni Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4523 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4524 |
|
Zadomowienie
|
38tydz to już jest donoszona ciąża
|
|
|
#4525 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4526 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jestem tak nastawiona na to ze urodze z poczatkiem marca ze nie ma innej opcji Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4527 |
|
Zakorzenienie
|
Czarodziejka, zazdro zdolnego męża
mój jest kochany, ale mogę liczyć co najwyżej na herbatę lub jajecznicę ![]() rano ból pleców był już nawet do zniesienia, poszłam więc do rossmanna na małe zakupy i co? i nie mogę się teraz ruszyć wiem, że mogę męża wysyłać po takie pierdoły, ale nie wyobrażam sobie całego dnia w łóżku jak nie przejdzie trochę, to w przyszłym tygodniu trzeba będzie do lekarza jechać i jednak zrobić rezonans, bo to raczej nie jest normalne, a do porodu jeszcze ponad 2 m-ce |
|
|
|
#4528 | |
|
Rozeznanie
|
Dla mnie to takie trochę odzierające z piękna tej chwili, ale przywykłam do tego. Gorzej jeśli masz rodzić w boksie i partner nie może z tobą być
tym sposobem jeden szpital, który mam praktycznie pod nosem jest ostatni na mojej liście ![]() ![]() Cytat:
|
|
#4529 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi polozna mowila ze sie pozmienialo i od 37tc juz mozna mowic ze donoszona Ogladalam tez ddtvn i sama sie zastanawialam gdzie hyl ten panstwowy szpital moja porodowka jest swiezo po remoncie i na scianach sa jakies fototapaety. Ale podejrzewam jakby pieknie nie bylo to i tak polozna robi cala robote i lekarz potem. Bez fajnej obstawy bedzie niefajnie.
|
|
|
|
|
#4530 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
37+0 takze jeszcze u Ciebie 4 tygodnie |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:15.

Nie jest typowo polskie, bo mieszkamy za granica, ale nie bedzie to na pewno Dżesika czy Elisabeth hehe
Dzis czuje sie juz w porzadku, ale wczoraj bylam klebkiem nerwow.

Muszę choinkę rozebrać i ogarnąć sypialnie, bo w weekend malowanie i później przemeblowanie. Jeszcze łóżko musimy dziś zamówić, bo to co mamy nie wejdzie w drugą stronę
Nastawił piekarnik żeby się na 10 zrobiło, co bym miała ciepłą drozdzoweczke do kawy i pachnie mi w całym domu ciastem
dobrze ze to tylko sen

ja chce takiego meza co mi drożdżowe upiecze

tym sposobem jeden szpital, który mam praktycznie pod nosem jest ostatni na mojej liście 

moja porodowka jest swiezo po remoncie i na scianach sa jakies fototapaety. Ale podejrzewam jakby pieknie nie bylo to i tak polozna robi cala robote i lekarz potem. Bez fajnej obstawy bedzie niefajnie.