![]() |
#4501 | |
Wtajemniczenie
|
Mamy wrześniowe 2018 ❤
Cytat:
Co do mebelków - ja mam sporo mebli jeszcze z czasów wynajmowania pokoju, który będzie przeznaczony dla małej. Dokupiliśmy tylko do tego zwykłe łóżeczko i komodę bez żadnych wzorków (misiów itp.). Załączam zdjęcie, firma Klupś ![]() Edit: ochraniacz na łóżeczku jest tylko "poglądowo", planuję go zdjąć przed porodem. IMG_1525764358.962478.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4502 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2018 ❤
mi położna mówiła jakie dziecko w brzuchu, taki temperament.To wybrałabym leniwca.
-U mnie dziś w brzuchu jak 2h nie jadłam to kopał i boksował jak szalony ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4503 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi póki co nie ustępują, ale i ja niezbyt potrzebuję - jakoś wolę stać, niż usiąść na tych podwójnych miejscach, obok kogoś. Jeśli zaś już potrzebuję usiąść, to przykro mi, ale gdy tylko wypatrzę miejsce, to mi trzeba schodzić z drogi ![]() Młody kopie dość ostro niezależnie od pory dnia czy nocy, czasem mam już naprawdę dość, bo to nieprzyjemne uczucie. Nie lubię mebli, ozdób ani pokoi nafaszerowanych dziecięcymi "słodkimi" (np.takiego puchatka serdecznie nienawidzę od czasów własnego dzieciństwa, ot, taki pierdołowaty misiek ) motywami, także nie biorę takich pod uwagę. Najlepsze są zwykłe, proste, uniwersalne i w miarę eleganckie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4504 | |
Zakorzenienie
|
Ja płaczę jak mi ktoś miejsce ustapi albo przepusci w kolejce wiec wole by nikt mi nie ustepowal
![]() juz sie pogodzilam z tym ze tak mam, wzruszacz ciazowy na maxa Cytat:
![]() Moja prowadząca lekarka jak wszystko jest dobrze na usg genetycznym 1 i 2 trymestru to nie kieruje na usg genetyczne 3 trymestru. Zaś ta lekarka która robiła mi oba prenetalne i tylko tym się zajmuje "zaprosiła" mnie na 3 genetyczne. Myślę, że każdą tak zaprasza bo skoro tylko tym się zajmuje to dla niej to "norma" , że powinno się robić wszystkie trzy. Ja zaraz lecę na wizytę u mojej ginekolog z wynikami prenetalnego z wczoraj ![]() MORFOLOGIA ile razy już miałyście? Ja w 1 ciaży raz w miesiacu robilam - ale moze przez to ze za 1 razem mi anemia wyszla? bo teraz zrobilam tylko raz na samym początku i tyle . Pewnie mi dziś da już skierowanie
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
Rozeznanie
|
Póki co dwa razy, ale wszystko wychodzi w granicach norm.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Wtajemniczenie
|
Ja robię morfologię i mocz co miesiąc, jestem trochę zaskoczona, że wy nie...
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4507 |
Raczkowanie
|
Ja też mam morfologię i mocz co miesiąc. U mojego gin to standard.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4508 |
Zadomowienie
|
Ja tez robie morfi co miesiac. Teraz tą glukoze bede robiv. Ale wiecie z tym siedzeniem w autobusie to chodzi nie tyllo o to ze zmeczona blabla tylko po prostu bezpieczeństwi, zeby nie rypnąć brzuchem jak kierowca raptownie zachamuje. Ja to chyba wygladam jak sierota bo w 1 ciazy ciagle mnie przepuszczano. Pozniej z wozkiem po schodach np tez mi czesto pomagano, oferowano. Teraz teź sie zdaza albo sie "domagam"
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Zakorzenienie
|
morfologia i mocz- co miesiąc, ale miałam przeboje ciążowe...
a z pierwszym dzieckiem co 3 tygodnie - jak ubiorę obcisłą tunikę- to faceci patrzą czy ja gruba czy raczej w ciąży.Dla mnie to ja wyglądam jak 6-7 miesiąc pierwszej swojej ciąży.TP mam na 27 sierpień lub 4 wrzesień ![]() Edytowane przez Iwona 25 Czas edycji: 2018-05-08 o 13:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4510 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4511 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Problem w tym, ze nie zawsze sie da tak stanac. A ze przejscia takie, ze jedna osoba stoi to juz brak przejscia, to... Stare Ikarusy byly najlepszymi autobusami ever! Melduje, ze u mnie po polowkowym poprostu do bani... Afi wyszlo 3,4mm, przez to prawie polowa nie do oceny: serce, kregoslup, plec. Pisze, ze uwidocznono naczynia nerkowe ale to znaczy ze nerki sa? Z wymiarow masa wychodzi na 326g. Ok, wiem ze mam oholnie ciaze mlodzao tydzien niz z om, ale az mam, ze ze wzglegu na prawdopodobienstwo hipotrofii i malowodze wskazana ocena w osrodku referencyjnym, z amniopunkcja genetyczna wlacznie ![]() PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4512 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Drocia, przykro mi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4513 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co miesiąc mam
![]() |
#4514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyniki czego? Z moczu dopiero co robilam to wyszlo bialko i ciala ketonowe, a z usg bylo ok, ale to bylo usg w 12 tygodniu. PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4515 |
Zakorzenienie
|
Drocia- po pierwsze: pij dużo wody, ponoć dziewczyna jak piła za dużo miała wielowodzie czy coś,ale ona piła dziennie 5l baniak wody!!!!wiem, bo byłam 4 lata temu na wątku ciążowym. Myślę,że od tego to zależy- ten płyn, a przynajmniej w dużej mierze.
- pamiętaj,że kierują Cię na badania po to,aby upewnić się czy wszystko dobrze z dzieckiem. -wiem,że to przykre i każda mama się martwi- MYŚL POZYTYWNIE ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4516 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4517 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Usg miałam na myśli ![]() Trzymam kciuki za prawidłowe wyniki kolejnych badań. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4518 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pije, no staram sie, najwyzej zajme na stale kibelek. No i wiadomo, MUSI byc dobrze ![]() Bardziej chyba wkurzylo mnie dzisiaj zachowane lekarza, ze praca 8h plus dojazdy godzine, czasem prawie poltorej jak korki a on no... Pora na zwolnienie. No jakby wczesniej o tym nie wiedzial ![]() PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Zakorzenienie
|
Ale to wcześniej ci odmawial? Czy nie prosiłaś do tej pory?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4520 |
Zakorzenienie
|
Ciaza to nie choroba a potem, ze od 30 tyg da...
------- To nie literówki... to słownik w telefonie zawsze wie lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4521 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- Ja wymiotując na początku ciąży do odwodnienia włącznie non stop w szpitalu zostałam opisana jako "jednostka chorobowa" i ma tą przypadłość 2% kobiet na takim poziomie. Przypominam,że poprzednia ciąża też była rzygająco-odwodniona na początku przez 3-4 miesiące. -jak ma się 20 lat to może nic sie nie dzieje, ale jak 40 lat na nosie- sama widzę po sobie,że nieciekawie ze mną |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4522 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4523 |
Raczkowanie
|
Polinezyjka - ja miałam dwa razy robioną morfologię i może przez to że w normie to nie miałam robionych więcej
![]() Drocia - nie zamartwiaj się, mojej koleżance na badaniach prenatalnych wychodziło nieciekawie i wada serduszka a córcia zdrowa więc się nie poddawaj i myśl pozytywnie ![]() U mnie jak trafiłam z bólami do szpitala to na usg wyszło że mam dużo wód płodowych ale lekarz nie mówił że to coś złego ![]()
Confessions of Love. Edytowane przez anais_nin Czas edycji: 2018-05-08 o 19:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4524 |
Zakorzenienie
|
ja jutro wybieram się na glukozę, najpóźniej pojutrze
Najgorsze to jest to,że ja jem co godzinę,czasami co 40 min. Też tak macie?INACZEJ MI NIEDOBRZE ![]() -ogólnie jestem osobą zdrową, bez ciąży też musiałam ciągle coś jeść, nie mam cukrzycy jako osoba bez ciąży, MAM BARDZO NISKI CUKIER. Ciekawe co wyjdzie na glukozie.... Nie uwierzycie, w tamtej ciąży lody 2 razy dziennie, teraz żeby mieć dobry smak kupiłam dziś loda i było mi niedobrze, ogólnie po słodyczach mi niedobrze.A sprzed ciąży - ile wlezie, w 5 minut tabliczka czekolady. I co dziwne, juz nie jestem szkieletor, jestem normalna, w kierunku szcupłej ![]() ciekawe co po drugiej ciąży...wiecie czego się boję, NIE WIEM CZEMU,ALE MAM PRZECZUCIE,ŻE MOCNO SCHUDNĘ.A ja podobam się sobie jak jestem normalna. |
![]() ![]() |
![]() |
#4525 |
Zadomowienie
|
Ja mialam morfologie dwa razy do tej pory teraz dostalam trzeci raz I wlasnie na ta glukoze, ale boje sie isc
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4526 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4527 |
Zadomowienie
|
O jezu glukoza. Ja w przyszlym tyg idę. Podobno jest jakas cytrynowa. Pewnie nic nie zmieni.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4528 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbym miała teraz siedzieć przy kompie pół dnia to następnego kręgosłup by mi nie pozwolił wstać z łóżka. Ja naprawdę podziwiam babki które mają nawet przeciętnie wymagająca pracę dalej niż kilka km od domu i chodzą całą ciążę. Brakuje mi czasem ludzi ale wiem że nie dałabym radę pomimo że wiele osób ma gorsze nasilenie dolegliwości niż ja. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4530 |
Zakorzenienie
|
wczoraj synek mi mówi-"mamo twój brzuch coraz większy i większy"...hmm nawet syn zauważa, ale On wszystko widzi.Jak bratowa była w ciąży też to mówił
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:36.