Mamy wrześniowe 2018 ❤ - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-05-08, 08:26   #4501
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

Mamy wrześniowe 2018 ❤

Cytat:
Napisane przez drocia Pokaż wiadomość
A ja zauwazylam, xe ustepuja mi.... Starsze osoby mlodzi maja na to wywalone jajca, nos w telefon i tyle, a jeszcze przepchna sie, zeby zajac miejsce siedzace, bo przeciez jada do swojego kolchozu... A sorry, to korpo, gdzie i tak rozplaszcza tylek. Wczoraj niestety tramwaje postanowily sie zepsuc, a ze autobusow malo, bo przeciez sa tramwaje, no to bardzo niefzjnie bylo.

Staram sie niedenerwowac bo wiem, ze i tak nie mam wplywu, aleniestety, znam kilka par ktore na tym etapie stracily ciaze, ze wzgledu na wady, wiec to nie jest latwe. Mozd gdyby ten maly ktos przysadzil mi tak kilka konkretnych kopniakow, to co innego a tak, wychodzi ze poki co chyba choduje tam leniwca

Wozek - ogladalam ostatnio rozne moje typy, w tym wlasnie wspominana tutaj Bexe, Roana bass soft i jednak zostaje przy Amelisie mimo krotszej nieco gondolki. W Bexie nie spodobala mi sie gondola, jakos tak jakby miala jakies totalne przewezenie przez srodek, w miejscu montazu do stelaza. Bass z kolei mimo ze lzejssy, ciezej sie nawet pusty podbijal na schodkach i... Nie wiem czy to model wystawowy byl i dlatego totalnie rozjechany, czy co, ale w ogole nie jechal prosto, tylko kazde kolko w inna strone niczym w zdezelowanych wozkach marketowych. Nawet po zablokowaniu, ciezko sie prowadzil, co nawet maz odczul, a ma sporo wiecej sily. Takze to juz mamy z glowy. Fotelik na samym koncu jak juz samochod zmienimy.
Pora teraz wylistowac pozostale rzeczy... Najgorzej wlasnie z meblami, jak kupic stabilne, ale tez w sensownej cenie

Troche wybiegne w przyszlosc z pytaniem - planujecie potem kupowac jakies specjalne personalizowane mebelki czy totalne zwyklaki? Jako personalizowane traktuje te wszystkie dzieciece kolekcje tematycznie zdobione wzorkami lalek barbie, kubusiuw puchatkow czy innych samochodzikow.

PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...

Co do mebelków - ja mam sporo mebli jeszcze z czasów wynajmowania pokoju, który będzie przeznaczony dla małej. Dokupiliśmy tylko do tego zwykłe łóżeczko i komodę bez żadnych wzorków (misiów itp.). Załączam zdjęcie, firma Klupś

Edit: ochraniacz na łóżeczku jest tylko "poglądowo", planuję go zdjąć przed porodem.
IMG_1525764358.962478.jpg

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Czekamy na Natalkę (TP 29.08.2018) <3
gilmoregirl92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-08, 08:38   #4502
Iwona 25
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wrześniowe 2018 ❤

mi położna mówiła jakie dziecko w brzuchu, taki temperament.To wybrałabym leniwca.
-U mnie dziś w brzuchu jak 2h nie jadłam to kopał i boksował jak szalony teraz jem, ale myślę,że się zmęczył i śpi
Iwona 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-08, 11:25   #4503
blackhaired_witch
Rozeznanie

Cytat:
A ja zauwazylam, xe ustepuja mi.... Starsze osoby mlodzi maja na to wywalone jajca, nos w telefon i tyle, a jeszcze przepchna sie, zeby zajac miejsce siedzace, bo przeciez jada do swojego kolchozu... A sorry, to korpo, gdzie i tak rozplaszcza tylek. Wczoraj niestety tramwaje postanowily sie zepsuc, a ze autobusow malo, bo przeciez sa tramwaje, no to bardzo niefzjnie bylo.

Staram sie niedenerwowac bo wiem, ze i tak nie mam wplywu, aleniestety, znam kilka par ktore na tym etapie stracily ciaze, ze wzgledu na wady, wiec to nie jest latwe. Mozd gdyby ten maly ktos przysadzil mi tak kilka konkretnych kopniakow, to co innego a tak, wychodzi ze poki co chyba choduje tam leniwca

Troche wybiegne w przyszlosc z pytaniem - planujecie potem kupowac jakies specjalne personalizowane mebelki czy totalne zwyklaki? Jako personalizowane traktuje te wszystkie dzieciece kolekcje tematycznie zdobione wzorkami lalek barbie, kubusiuw puchatkow czy innych samochodzikow.

Mi póki co nie ustępują, ale i ja niezbyt potrzebuję - jakoś wolę stać, niż usiąść na tych podwójnych miejscach, obok kogoś. Jeśli zaś już potrzebuję usiąść, to przykro mi, ale gdy tylko wypatrzę miejsce, to mi trzeba schodzić z drogi (jakieś oburzone dziamganie współpasażerów mam gdzieś, bo i tak mam zawsze słuchawki na uszach). Ot, jak mam potrzebę, to kończę być uprzejma, a zaczynam być bezczelna. To bardzo pomaga w życiu.

Młody kopie dość ostro niezależnie od pory dnia czy nocy, czasem mam już naprawdę dość, bo to nieprzyjemne uczucie.

Nie lubię mebli, ozdób ani pokoi nafaszerowanych dziecięcymi "słodkimi" (np.takiego puchatka serdecznie nienawidzę od czasów własnego dzieciństwa, ot, taki pierdołowaty misiek ) motywami, także nie biorę takich pod uwagę. Najlepsze są zwykłe, proste, uniwersalne i w miarę eleganckie.
blackhaired_witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-08, 12:13   #4504
Polinezyjka
Zakorzenienie

Ja płaczę jak mi ktoś miejsce ustapi albo przepusci w kolejce wiec wole by nikt mi nie ustepowal
juz sie pogodzilam z tym ze tak mam, wzruszacz ciazowy na maxa

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość
Mimo, ze kieruje Cie lekarz? Nie boisz się, ze ginka wpisze w zalecenia, ze zaprasza, a Ty go nie zrobisz? Chyba, ze to tylko takie opcjonalne - to luz, wtedy to raczej do decyzji pacjenta

W ogole gratki za polowkowe
Dzięki

Moja prowadząca lekarka jak wszystko jest dobrze na usg genetycznym 1 i 2 trymestru to nie kieruje na usg genetyczne 3 trymestru.

Zaś ta lekarka która robiła mi oba prenetalne i tylko tym się zajmuje "zaprosiła" mnie na 3 genetyczne. Myślę, że każdą tak zaprasza bo skoro tylko tym się zajmuje to dla niej to "norma" , że powinno się robić wszystkie trzy.

Ja zaraz lecę na wizytę u mojej ginekolog z wynikami prenetalnego z wczoraj

MORFOLOGIA
ile razy już miałyście? Ja w 1 ciaży raz w miesiacu robilam - ale moze przez to ze za 1 razem mi anemia wyszla?
bo teraz zrobilam tylko raz na samym początku i tyle . Pewnie mi dziś da już skierowanie
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-08, 12:20   #4505
blackhaired_witch
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
MORFOLOGIA
ile razy już miałyście? Ja w 1 ciaży raz w miesiacu robilam - ale moze przez to ze za 1 razem mi anemia wyszla?
bo teraz zrobilam tylko raz na samym początku i tyle . Pewnie mi dziś da już skierowanie
Póki co dwa razy, ale wszystko wychodzi w granicach norm.
Stary 2018-05-08, 12:58   #4506
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

Ja robię morfologię i mocz co miesiąc, jestem trochę zaskoczona, że wy nie... To moja pierwsza ciąża i myślałam, że każdy lekarz każe robić te badania tak często.

Stary 2018-05-08, 13:30   #4507
Amelka6614
Raczkowanie

Ja też mam morfologię i mocz co miesiąc. U mojego gin to standard.
Amelka6614 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-05-08, 13:38   #4508
rita_k
Zadomowienie

Ja tez robie morfi co miesiac. Teraz tą glukoze bede robiv. Ale wiecie z tym siedzeniem w autobusie to chodzi nie tyllo o to ze zmeczona blabla tylko po prostu bezpieczeństwi, zeby nie rypnąć brzuchem jak kierowca raptownie zachamuje. Ja to chyba wygladam jak sierota bo w 1 ciazy ciagle mnie przepuszczano. Pozniej z wozkiem po schodach np tez mi czesto pomagano, oferowano. Teraz teź sie zdaza albo sie "domagam"

rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-08, 13:38   #4509
Iwona 25
Zakorzenienie

morfologia i mocz- co miesiąc, ale miałam przeboje ciążowe...
a z pierwszym dzieckiem co 3 tygodnie
- jak ubiorę obcisłą tunikę- to faceci patrzą czy ja gruba czy raczej w ciąży.Dla mnie to ja wyglądam jak 6-7 miesiąc pierwszej swojej ciąży.TP mam na 27 sierpień lub 4 wrzesień

Edytowane przez Iwona 25
Czas edycji: 2018-05-08 o 13:42
Stary 2018-05-08, 13:42   #4510
blackhaired_witch
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
Ja tez robie morfi co miesiac. Teraz tą glukoze bede robiv. Ale wiecie z tym siedzeniem w autobusie to chodzi nie tyllo o to ze zmeczona blabla tylko po prostu bezpieczeństwi, zeby nie rypnąć brzuchem jak kierowca raptownie zachamuje. Ja to chyba wygladam jak sierota bo w 1 ciazy ciagle mnie przepuszczano. Pozniej z wozkiem po schodach np tez mi czesto pomagano, oferowano. Teraz teź sie zdaza albo sie "domagam"

Jeśli stoję, to zawsze tak się wpasowuję, żeby nie latać po busie jak worek kartofli Oczywiście zdarza się, że jakieś baby mamroczą, bo też by tak chciały, ale cóż...jestem szybsza.
Stary 2018-05-08, 16:22   #4511
drocia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackhaired_witch Pokaż wiadomość
Jeśli stoję, to zawsze tak się wpasowuję, żeby nie latać po busie jak worek kartofli Oczywiście zdarza się, że jakieś baby mamroczą, bo też by tak chciały, ale cóż...jestem szybsza.

Problem w tym, ze nie zawsze sie da tak stanac. A ze przejscia takie, ze jedna osoba stoi to juz brak przejscia, to... Stare Ikarusy byly najlepszymi autobusami ever!

Melduje, ze u mnie po polowkowym poprostu do bani... Afi wyszlo 3,4mm, przez to prawie polowa nie do oceny: serce, kregoslup, plec. Pisze, ze uwidocznono naczynia nerkowe ale to znaczy ze nerki sa? Z wymiarow masa wychodzi na 326g. Ok, wiem ze mam oholnie ciaze mlodzao tydzien niz z om, ale az mam, ze ze wzglegu na prawdopodobienstwo hipotrofii i malowodze wskazana ocena w osrodku referencyjnym, z amniopunkcja genetyczna wlacznie

drocia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-08, 16:44   #4512
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

Cytat:
Problem w tym, ze nie zawsze sie da tak stanac. A ze przejscia takie, ze jedna osoba stoi to juz brak przejscia, to... Stare Ikarusy byly najlepszymi autobusami ever!

Melduje, ze u mnie po polowkowym poprostu do bani... Afi wyszlo 3,4mm, przez to prawie polowa nie do oceny: serce, kregoslup, plec. Pisze, ze uwidocznono naczynia nerkowe ale to znaczy ze nerki sa? Z wymiarow masa wychodzi na 326g. Ok, wiem ze mam oholnie ciaze mlodzao tydzien niz z om, ale az mam, ze ze wzglegu na prawdopodobienstwo hipotrofii i malowodze wskazana ocena w osrodku referencyjnym, z amniopunkcja genetyczna wlacznie

Drocia, przykro mi Oby jednak okazało się, że wszystko jest prawidłowo. Do tej pory miałaś dobre wyniki?

Stary 2018-05-08, 16:51   #4513
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Yhym teź mieszkam na Ursynowie

Ooo to może jakaś ciążowa kawa?

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość
A jaka masz dawke i kiedy ostatnio sprawdzalas/zmienialas?

Ja zwiekszam dawke magneB6 do 3x2 czyli 6 tabletek dziennie... czasem mnie pobolewa brzuch, ale wydaje mi sie, ze to nic bardzo istotnego, ale ginekolog stwierdzila, ze 3x1 to najnizsza dawka wiec lepiej brac wiecej. Hmm, o ile dobrze pamietam, niektore z Was pisaly ze w ogole nie biora zadnych witamin... meczy mnie troche zazywanie takiej ilosci tabletek :/

Ja tylko kwas foliowy, tyle zalecił mój gin

Cytat:
Napisane przez gilmoregirl92 Pokaż wiadomość
Ktoś w tym tygodniu ma jakieś usg albo wizytuje?

Ja mam 16 maja, już nie mogę się doczekać.

Cytat:
MORFOLOGIA
Co miesiąc mam
Stary 2018-05-08, 17:08   #4514
drocia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gilmoregirl92 Pokaż wiadomość
Drocia, przykro mi Oby jednak okazało się, że wszystko jest prawidłowo. Do tej pory miałaś dobre wyniki?

Wyniki czego? Z moczu dopiero co robilam to wyszlo bialko i ciala ketonowe, a z usg bylo ok, ale to bylo usg w 12 tygodniu.

Stary 2018-05-08, 17:10   #4515
Iwona 25
Zakorzenienie

Drocia- po pierwsze: pij dużo wody, ponoć dziewczyna jak piła za dużo miała wielowodzie czy coś,ale ona piła dziennie 5l baniak wody!!!!wiem, bo byłam 4 lata temu na wątku ciążowym. Myślę,że od tego to zależy- ten płyn, a przynajmniej w dużej mierze.
- pamiętaj,że kierują Cię na badania po to,aby upewnić się czy wszystko dobrze z dzieckiem.
-wiem,że to przykre i każda mama się martwi- MYŚL POZYTYWNIE
Stary 2018-05-08, 17:13   #4516
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Ooo to może jakaś ciążowa kawa?

Ja tylko kwas foliowy, tyle zalecił mój gin

Ja mam 16 maja, już nie mogę się doczekać.

Co miesiąc mam
Chętnie ta kawa. A gdzie konkretniej mieszkasz. Ja na Natolinie. Pracujesz jeszczcze?

Stary 2018-05-08, 17:22   #4517
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

Cytat:
Wyniki czego? Z moczu dopiero co robilam to wyszlo bialko i ciala ketonowe, a z usg bylo ok, ale to bylo usg w 12 tygodniu.

Usg miałam na myśli

Trzymam kciuki za prawidłowe wyniki kolejnych badań.

Stary 2018-05-08, 17:27   #4518
drocia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwona 25 Pokaż wiadomość
Drocia- po pierwsze: pij dużo wody, ponoć dziewczyna jak piła za dużo miała wielowodzie czy coś,ale ona piła dziennie 5l baniak wody!!!!wiem, bo byłam 4 lata temu na wątku ciążowym. Myślę,że od tego to zależy- ten płyn, a przynajmniej w dużej mierze.

- pamiętaj,że kierują Cię na badania po to,aby upewnić się czy wszystko dobrze z dzieckiem.

-wiem,że to przykre i każda mama się martwi- MYŚL POZYTYWNIE

Pije, no staram sie, najwyzej zajme na stale kibelek. No i wiadomo, MUSI byc dobrze

Bardziej chyba wkurzylo mnie dzisiaj zachowane lekarza, ze praca 8h plus dojazdy godzine, czasem prawie poltorej jak korki a on no... Pora na zwolnienie. No jakby wczesniej o tym nie wiedzial

Stary 2018-05-08, 18:19   #4519
Heledore
Zakorzenienie

Ale to wcześniej ci odmawial? Czy nie prosiłaś do tej pory?

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-08, 18:36   #4520
drocia
Zakorzenienie

Ciaza to nie choroba a potem, ze od 30 tyg da...

-------
To nie literówki... to słownik w telefonie zawsze wie lepiej
Stary 2018-05-08, 19:10   #4521
Iwona 25
Zakorzenienie

Cytat:

-------
współczuję.Strasznie mnie wqurw... takie powiedzonka.
- Ja wymiotując na początku ciąży do odwodnienia włącznie non stop w szpitalu zostałam opisana jako "jednostka chorobowa" i ma tą przypadłość 2% kobiet na takim poziomie. Przypominam,że poprzednia ciąża też była rzygająco-odwodniona na początku przez 3-4 miesiące.
-jak ma się 20 lat to może nic sie nie dzieje, ale jak 40 lat na nosie- sama widzę po sobie,że nieciekawie ze mną
Stary 2018-05-08, 19:39   #4522
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Ja płaczę jak mi ktoś miejsce ustapi albo przepusci w kolejce wiec wole by nikt mi nie ustepowal
juz sie pogodzilam z tym ze tak mam, wzruszacz ciazowy na maxa

Dzięki

Moja prowadząca lekarka jak wszystko jest dobrze na usg genetycznym 1 i 2 trymestru to nie kieruje na usg genetyczne 3 trymestru.

Zaś ta lekarka która robiła mi oba prenetalne i tylko tym się zajmuje "zaprosiła" mnie na 3 genetyczne. Myślę, że każdą tak zaprasza bo skoro tylko tym się zajmuje to dla niej to "norma" , że powinno się robić wszystkie trzy.

Ja zaraz lecę na wizytę u mojej ginekolog z wynikami prenetalnego z wczoraj

MORFOLOGIA
Chyba już 2 razy miałam, teraz mam iść 3ci raz plus obciążenie glukoza

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:

A co to jest AFI? Mi na polowkowym wyszła waga 289g a na drugim 10 dni później już 400g. Malowodzie tzn ze mało wód plodowych? Nie martw się na zapas, a idziesz na tą amnio? Może skonsultuj jeszcze z jakimś lekarzem?

Stary 2018-05-08, 19:49   #4523
anais_nin
Raczkowanie

Polinezyjka - ja miałam dwa razy robioną morfologię i może przez to że w normie to nie miałam robionych więcej

Drocia - nie zamartwiaj się, mojej koleżance na badaniach prenatalnych wychodziło nieciekawie i wada serduszka a córcia zdrowa więc się nie poddawaj i myśl pozytywnie

U mnie jak trafiłam z bólami do szpitala to na usg wyszło że mam dużo wód płodowych ale lekarz nie mówił że to coś złego

Edytowane przez anais_nin
Czas edycji: 2018-05-08 o 19:54
anais_nin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-08, 19:59   #4524
Iwona 25
Zakorzenienie

ja jutro wybieram się na glukozę, najpóźniej pojutrze
Najgorsze to jest to,że ja jem co godzinę,czasami co 40 min. Też tak macie?INACZEJ MI NIEDOBRZE
-ogólnie jestem osobą zdrową, bez ciąży też musiałam ciągle coś jeść, nie mam cukrzycy jako osoba bez ciąży, MAM BARDZO NISKI CUKIER.
Ciekawe co wyjdzie na glukozie....
Nie uwierzycie, w tamtej ciąży lody 2 razy dziennie, teraz żeby mieć dobry smak kupiłam dziś loda i było mi niedobrze, ogólnie po słodyczach mi niedobrze.A sprzed ciąży - ile wlezie, w 5 minut tabliczka czekolady. I co dziwne, juz nie jestem szkieletor, jestem normalna, w kierunku szcupłej
ciekawe co po drugiej ciąży...wiecie czego się boję, NIE WIEM CZEMU,ALE MAM PRZECZUCIE,ŻE MOCNO SCHUDNĘ.A ja podobam się sobie jak jestem normalna.
Stary 2018-05-08, 20:03   #4525
sylwia7_89
Zadomowienie

Ja mialam morfologie dwa razy do tej pory teraz dostalam trzeci raz I wlasnie na ta glukoze, ale boje sie isc bo jak wstaje to raz dwa musze cos zjesc bo jak przeczekam dluzej to wtedy niestety mi niedobrze I wymiotuje :/

sylwia7_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-08, 20:13   #4526
Iwona 25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwia7_89 Pokaż wiadomość
Ja mialam morfologie dwa razy do tej pory teraz dostalam trzeci raz I wlasnie na ta glukoze, ale boje sie isc bo jak wstaje to raz dwa musze cos zjesc bo jak przeczekam dluzej to wtedy niestety mi niedobrze I wymiotuje :/

rozumiem doskonale, ja już nie wymiotuję, ale mi też niedobrze jak nie zjem od razu.Wykombinuj tak żeby szybko dotrzeć i wcześnie na tą glukozę. Ja kombinuję jak zawieźć dziecko do przedszkola autobusem i podjechac do przychodni autobusem,ale tam nie ma połączenia i muszę z buta ok.3km
Stary 2018-05-08, 21:15   #4527
rita_k
Zadomowienie

O jezu glukoza. Ja w przyszlym tyg idę. Podobno jest jakas cytrynowa. Pewnie nic nie zmieni.

Stary 2018-05-08, 21:30   #4528
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anais_nin Pokaż wiadomość
Polinezyjka - ja miałam dwa razy robioną morfologię i może przez to że w normie to nie miałam robionych więcej

Drocia - nie zamartwiaj się, mojej koleżance na badaniach prenatalnych wychodziło nieciekawie i wada serduszka a córcia zdrowa więc się nie poddawaj i myśl pozytywnie

U mnie jak trafiłam z bólami do szpitala to na usg wyszło że mam dużo wód płodowych ale lekarz nie mówił że to coś złego
Dużo wód plodowych i widoczne nerki tzn ze dziecko nie ma problemu z polykaniem i wydalaniem

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Iwona 25 Pokaż wiadomość
ja jutro wybieram się na glukozę, najpóźniej pojutrze
Najgorsze to jest to,że ja jem co godzinę,czasami co 40 min. Też tak macie?INACZEJ MI NIEDOBRZE
-ogólnie jestem osobą zdrową, bez ciąży też musiałam ciągle coś jeść, nie mam cukrzycy jako osoba bez ciąży, MAM BARDZO NISKI CUKIER.
Ciekawe co wyjdzie na glukozie....
Nie uwierzycie, w tamtej ciąży lody 2 razy dziennie, teraz żeby mieć dobry smak kupiłam dziś loda i było mi niedobrze, ogólnie po słodyczach mi niedobrze.A sprzed ciąży - ile wlezie, w 5 minut tabliczka czekolady. I co dziwne, juz nie jestem szkieletor, jestem normalna, w kierunku szcupłej
ciekawe co po drugiej ciąży...wiecie czego się boję, NIE WIEM CZEMU,ALE MAM PRZECZUCIE,ŻE MOCNO SCHUDNĘ.A ja podobam się sobie jak jestem normalna.
Ja też w pierwszej ciąży musiałam jeść codziennie lody, nawet I 5 dziennie, w tej też mnie ciągnie ale mniej, ale w ogóle apetyt mam znacznie mniejszy, mniej też przytyłam od początku ciąży i ogólnie tak nawet nie myślę za bardzo o tej ciszy, tzn nie zamartwiam się, po prostu cały czas zajmuje się drugim dzieckiem które jest absorbujace i wręcz czasem nawet łapie się na tym, że zapominam że mam już brzuch ciazowy

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Cytat:
O jezu glukoza. Ja w przyszlym tyg idę. Podobno jest jakas cytrynowa. Pewnie nic nie zmieni.

Mi gin właśnie cytrynowa polecała żeby sobie kupic

Stary 2018-05-08, 22:15   #4529
Heledore
Zakorzenienie

Cytat:

-------
Taaa też kiedys powtarzałam te brednie ze nie choroba. A najpierw mocne bóle macicy , nudności,łapanie wszystkich wirusów po kolei, Zawroty głowy tak że dojazd do pracy robił się niebezpieczny, potem senność i osłabienie a teraz kręgosłup i siku co chwilę no bosko jest ;P
Jakbym miała teraz siedzieć przy kompie pół dnia to następnego kręgosłup by mi nie pozwolił wstać z łóżka.
Ja naprawdę podziwiam babki które mają nawet przeciętnie wymagająca pracę dalej niż kilka km od domu i chodzą całą ciążę.
Brakuje mi czasem ludzi ale wiem że nie dałabym radę pomimo że wiele osób ma gorsze nasilenie dolegliwości niż ja.

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 05:39   #4530
Iwona 25
Zakorzenienie

wczoraj synek mi mówi-"mamo twój brzuch coraz większy i większy"...hmm nawet syn zauważa, ale On wszystko widzi.Jak bratowa była w ciąży też to mówił
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości