|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)
|
![]() ![]() |
![]() |
#4502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może i tak, ale przynajmnie swoje- bez zbędnej chemii
![]() |
#4503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Chyba sama sobie zrobię... ![]() ![]()
![]() |
#4504 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4505 | |
The Pink Power Mołderajtor
|
U mnie ładnie sprawdziła się Joanna Rzepa, szampon i odżywka [nota bene też bez silikonów]. Zafunduj włoskom taką 2 - 3 tygodniową kurację, powinna ładnie wymyć silikony z włosów i przywrócić im blask. Po kuracji oczyszczającej wypróbuj okłady z nafty wymieszanej z odżywką raz w tygodniu przed myciem,[ tylko trzeba uważać na dokładne zmycie nafty].
Cytat:
Ja generalnie stosuję się do zasady, że o ile w odżywkach toleruję silikony, to w szamponach sie ich wystrzegam, aby nie kumulować tego na włosach. I tak jak wspomniała Kosmita77, jeśli skóra głowy się nie buntuje, to dobrze, żeby szampon miał w składzie SLS [Sodium Lauryl Sulphate, Sodium Laureth Sulphate], bo składnik ten jest w stanie poradzić sobie z usunięciem silikonów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Wtajemniczenie
|
Karla ja kiedys czytałam, że w suszarce to nawet nie chodzi o to "grzanie" włosów gorącym nawiewiem, ale ogólnie - długotrwały suchy nawiew.... Kurcze nie wiem jak to wytłumaczyć - ale w kazdym razie chodzi o to - że lepiej podobno wysuszyć je szybciej ciepłym niż godzinę zimnym...
Ale nie wiem ile w tym prawdy... Ja się chciałam jeszcze pochwalić , że kupiłam dzis 100% CoConut Oil ![]() Za 250 ml dałam 8 złotych ![]() Dziewczyny i tu mam pytanie: czy jak bede go tak kilkakrotnie rozpuszczac, to on potem wraca do pierwotnej stałej konsystencji? Czy to mu nie zaszkodzi? |
![]() ![]() |
![]() |
#4507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do oleju to tez chcialabym to wiedziec. Mnie sie jednak wydaje ze nie straci wlasciwosci jesli bedzie tylko delikatnie podrzewany ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Zadomowienie
|
omg nie wchodzilam chyba 2 lub 3 dni a wy tu tyle naprodukowalyscie?
no ale co zrobic ![]() a powiedzcie mi jakie wy macie szampony? ja w chwili obecnej myje na zmiane nivea hair care szampon zwiekszona objetosc i avon nasturals herbalcare banan i mleczko kokosa. ten z avonu jest fajny, mam po nim ladne wlosy, i skora glowy nie swedzi(powiem nawet ze lagodzi swedzenie na ktore po poprzednich szamponach cierpialam ![]() no aten z nivei jest fajny bo sie świetnie pieni, wlosy sa nawet miekkie ale lepszy rezultat chyba po avonie ![]() a czeste mycie wlosow tez wyniszcza nie? tzn co 2 dni czasem 3?
![]() |
#4510 | ||
Zakorzenienie
|
ja tez
![]() Cytat:
![]() Cytat:
- methicone, - methiconol - silicone - siloxane cala moja wiedza pochodzi z wizazu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4511 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4512 |
Zakorzenienie
|
jutro wybierałam sie na K po biosilk, ale dzis po drodze weszłam do kolejnej drogerii i był
![]() kupiłam sobie ![]() buteleczka jest strasznie mała, ale to chyba wydajne jest ![]() płaciłam 7 zł ![]() ale dziewczynki mam pytanie jak sie stosuje ten biosilk bo nie mam pojęcia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Proponowałabym użyć go po umyciu, na wilgotne włosy, dosłownie kroplę, żeby włosy Ci się nie przetłuściły.
![]() |
#4514 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4515 |
Zakorzenienie
|
lepiej nie nakładać go od nasady, można zarówno na mokre jak i na suche włosy
![]() |
#4516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=235025
![]() |
#4517 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli nie obawiasz się przetłuszczania i obciążania, to możesz dać na całe włosy, ale ja jednak użyłabym go na końcówki
![]()
#4518 |
Zakorzenienie
|
Ja już wiem, że mój szampon i odżywka zawiera silikony. Zresztą wszystkie szampony, które do tej pory używałam, czyli Pantene, Sunsilk i jeśli się nie mylę Gliss Kur zawierały silikony, ale póki co nie zauważyłam negatywnego wpływu na moje włosy
![]()
#4519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4520 |
Raczkowanie
|
Mirelkaaa no to super, jeszcze taniej kupilaś. Ten sklep na K z tego co zauważyłam to ma dosyć wysokie ceny
![]() A ja dzisiaj ruszyłam w poszukiwaniu olejku kokosowego, niestety do domu wróciłam z pustymi rękami. W jednym sklepie z ziołami to Pani mi chyba łaskę zrobiła, że odpowiedziała na moje pytanie. Natomiast w drugim sklepie Pani powiedziała, żebym jutro przyszła zobaczyć czy będzie (jeżeli będzie w hurtownii to ma mi go przywieźć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4521 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mam kilka pytań: co powiecie na maski np z gliss kura itp? i co ile stosować biosilk? gdzie kupuje się proteiny? jakie są dobre? i ile kosztują? mroowka004 mi te kobiety w sklapach zielarskich tez robiły łaske, ze wogóle odpowiedziały:/ jak będziesz miec ten olejek to napisz gdzie go kupic? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=4472 Kupić mozesz w mazidłach albo u thanatosa (sklepy internetowe z półproduktami) ceny to kilka złotych
![]() |
#4523 |
Wtajemniczenie
|
hey
![]() nieźle zapisanych stron przybyło ![]() ja właśnie umyłam włosy szamponem głęboko oczyszczajacym f-my Schwarzkopf Bona Cure Deep Cleaning expert, który zaw. na drugim miejscu zaw. sls (podobnież powinno stosowac się szampon oczyszczjący ok.1tyg) a teraz siedzę z Waxem polskim L'obiotica na głowie ![]() ![]() ![]() ![]() ja mam keratynę i jakoś się nei sprawdziła, włosy dużo łądniej wyglądały po owsie hydrolizowanym... chociaż obstawiam jeszcze możłiwośc zbyt małej ilosci nałożonej keratyny w maseczce... jak sprawdzę za kilka dni to dam znac... podobnież NIE WOLNO stosowac protein częsciej niż co 1m-c ach i ta keratynę dodałam w maseczce z oleju kokosowego,rycynowego,joj oba,soki pokrzywowe i brzozowe, przed myciem szamponem, no nei wiem moze keratyna się wymyła a owies hydrolizowany nei wymywa się tak szybko? ta skórka pomarańczowa niezły opis i kuszenie ostre ![]() i zakupię sobie owies hydrolizowany i jedwab hydrolizowany, bo jak nie do włosów to na twarz z HA i jakimś olejem bazowym ech, tlyko poczekam jak mi się hydrolat różany skończy ![]() Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2008-02-06 o 19:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4524 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A co do tego szamponu to zeby oczyszczal nie moze zawierac silikonow (Jolie podala link do watku z takimi szamponami i wymienionymi nazwamu silikonow). Samo to ze bedzie mial SLS za duzo nie pomoze. I mysle ze 1 tydzien to troche malo. Trzeba na to 2-3tyg ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4525 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4526 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() jak pisałam, ze szampon oczyszczający stosuję 1xtyg.... to za rzadko? czy za często? bo nie skumałam ![]() p.s. przypomniałam sobie, że któras z Was poruszyła temat wałków... z tego co wiem to one niszczą włosy zakręcaNE NA MOKRE WŁOSY, NAJLEPIEJ NA PRAWIE SUCHE (oops caps mi się włączył...) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4527 | |
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
![]() To zależy, co stosujesz w międzyczasie. Jeśli szampon z silikonami i takową odżywkę, to może być troszkę za mało [jednakże jak zwykle jest to kwestia indywidualna]. Jeśli szampon bez silikonów, a dodatkowo z SLS, to nawet jeśli odżywka zawiera silikon, to nie powinno dziać się nic złego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale że raz w tygodniu czy jeden tydzien? Ale podejrzewam ze to pierwsze ![]() ![]() ![]() A co do tych walkow to napewno sie niszcza bo przeciez mokre wlosy sa podatne na uszkodzenia, lamanie itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4529 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() dzięki dziewczyny za info ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4530 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.