|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. III
Mierzy się jakoś od kości łonowej do zakończenia macicy. Coś takiego.
#4502 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4503 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny jestem na wyjeździe, więc mam ograniczony dostęp do kompa, a tylko na kompie mogę edytować post na pierwszej stronie. Postarałam się nadrobić i dopisać nowe dziewczyny i wizyty, ale jak coś pominęłam, to napiszcie raz jeszcze
![]() szajn87 - napisz coś więcej, może znasz płeć, masz wybrane imię i kiedy następna wizyta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
Zadomowienie
|
Hej, u nas leniwa niedziela. Leżymy i odpoczywamy, szukam na necie literek do powieszenia na ścianie nad łóżeczkiem
![]() ![]() Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Raczkowanie
|
mialam tylko polowkowe usg i wtedy okreslili ze jest to dziewczynka, bardzo chce miec dziewczynke i bardzo sie ucieszylam, ale z zakupem wiekszosci rzeczy jeszcze sie wstrzymuje bo polozna mogla sie pomylic... jesli sie urodzi bedzie Maja, bylo ciezko wybrac imie, bo moj partner jest Szwedem i byl problem wybrac takie imie ktore sie wymawia tak samo w obu jezykach
![]() ![]() kolejne badanie, chociaz ja tego nie chce nazywac badaniem bo to tylko mierzenie brzucha mam jutro o 14 i jutro okaze sie czy skieruja mnie na upragnione usg ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- stoje przed trudnym wyzwaniem - wyborem wozka, mieszkam na farmie wsrod pol i lasow w poludniowej Szwecji, do miasta mam 15km zastanawialam sie nad roznymi wozkami, znajome kupuja adamex vicco, bebetto, ale nie wiem czy cos takiego sprawdzi sie na moje warunki - 400m droga szutrowa do pierwszej asfaltowki - po deszczu od razu bloto... moj Szwed powiedzial mi o szwedzkiej firmie Emmaljunga i znalazlam wozek na olx emmaljunga mondial deluxe. Jest wielki i podobno przejedzie po wszystkim. Ale nie ma skretnych kol. Czy ktoras z Was ma go? Kazda opinia bedzie na wage zlota ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może joolz ? Słyszałam ze to wózek prawie idealny ![]() Zreszta ja już na temat wózka się nie wypowiadam bo to mi spędzało sen z powiek, cieszę się ze mam to już za sobą ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#4509 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja siostra miała taki holenderski wózek z kołami tego typu i nie skretnymi i to katastrofa była. Tym bardziej na bloto itp. Wytrzymali z nim w mieście 3 miesiące. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Zadomowienie
|
Jejku mój synek od kilku dni tak wariuje, że nie mogę
![]() ![]() Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4511 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja to samo , aż TZ jest w szoku bo cały brzuch mi skacze o faluje. A jak się przytulilismy kiedyś to sam kopniaka poczuł ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() zeżarłam właśnie całe opakowanie kinderków a miał być 1 batonik na "spróbowanie" ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi TZ usmażył naleśniki i zjadłam do nich pół słoika dżemu ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#4514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No na prawdę nie mogę narzekać ❤️ wczoraj całe mieszkanie wysprzątał łącznie z myciem toalety. Ja tylko podłogi zmylam, obiad zrobił. Ostatnio co prawda trochę imprezuje ale niedługo się to skończy ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4516 |
Rozeznanie
|
Mój synek tez szaleje i bardzo często czuje to pulsówanie takie co chyba jest czkawką. A wasze maluchy jak często ta czkawke mają. To normalne ze dzis np mial z 3 razy??
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja ma na pewno codziennie. A zdarzają się takie dni ze właśnie z 2-3 razy ma ale to nie trwa długo ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#4518 |
Rozeznanie
|
No u mnie tez. Trwa to krótko. Tylko dziwiłam sie ze tyle razy. Ale moze to normalka
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4519 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tak, ale to nie tak, że chodzi tylko o to, żeby płacić, żeby dziecko było wkłute raz zamiast pięć razy - w tych płatnych typu 5w1 są szczepionki nieaktywne (nie wiem jak to się specjalistycznie nazywa) i nie wywołują tylu odczynów poszczepiennych, więc są bezpieczniejsze, tak nam tłumaczyła neonatolog na SR. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Co do wózka Emmaljunga to ja słyszałam bardzo pozytywne opinie. Moja siostra miała 2w1 i była zadowolona z gondoli i stelażu, to był jeden ze starszych modeli (teraz ten wózek ma już z 10 lat) i w sumie wciąż dobrze jeździ, nic się nie zacina, ma porządne koła na każdą pogodę, dużą gondolę. Koła nie były skrętne z tego co pamiętam, ale to siostrze jakoś nadmiernie nie przeszkadzało, może dlatego, że nie znała wygody innych kół, od razu przyzwyczaiła się do nieskrętnych. Nie sprawdziła się spacerówka, siostrzenica jakoś z niej zjeżdżała, nie wiem o co dokładnie chodziło, ale kupili jakiś inny wózek. Cytat:
![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4520 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4521 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a ile tak mniej więcej kosztują takie szczepienia ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#4522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4524 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() ![]() Co do wózka Emmaljunga to ja słyszałam bardzo pozytywne opinie. Moja siostra miała 2w1 i była zadowolona z gondoli i stelażu, to był jeden ze starszych modeli (teraz ten wózek ma już z 10 lat) i w sumie wciąż dobrze jeździ, nic się nie zacina, ma porządne koła na każdą pogodę, dużą gondolę. Koła nie były skrętne z tego co pamiętam, ale to siostrze jakoś nadmiernie nie przeszkadzało, może dlatego, że nie znała wygody innych kół, od razu przyzwyczaiła się do nieskrętnych. Nie sprawdziła się spacerówka, siostrzenica jakoś z niej zjeżdżała, nie wiem o co dokładnie chodziło, ale kupili jakiś inny wózek. niby mam, ale w tutejszym szpitalu zwykle usg bedzie kosztowac mnie jakies 300zl, jesli nie zrobia mi to musze i tak pod koniec miesiaca jechac do polski i wtedy pewnie zrobie ![]() jedna dziewczyna sprzedaje w miescie obok Roan bass soft za 1000zl - ktos mial do czynienia? Edytowane przez szajn87 Czas edycji: 2018-08-12 o 22:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4525 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja nie mam odwagi sie zwazyc. Ostatnio jem jak smok! Do sierpnia 6kg bylo. Dzisiaj pierwszy raz spie w mojej koszuli ciazowej.. postanowilam troche je zuzyc zanim je spakuje do szpitala ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4526 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie lubię koszuli nocnych. Nie wygodne są dla mnie ale toleruje je na kilka dni po porodzie bo nie krepuja krocza i można spokojnie je sobie wierzyć.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4528 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Laski, przecież +6kg na naszym etapie to bardzo ładny nieduży przyrost wagi, czym Wy się martwicie ![]() Jadę do labu, a tak mi się nie chce ![]() Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4529 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Czujemy się zobowiązani dać Państwu Młodym hojny prezent, bo zadbali o każdy kwiatek w kościele i na stole o hotelu nie wspominając, ale odkąd jestem w ciąży, moim ulubionym miejscem w każdym domu weselnym jest kanapa ![]() Dla bliższej rodziny to świetne rozwiązanie, bo nie będą musieli dwa razy jeździć i organizować sobie urlopu, a dla dalszej rodziny i przyjaciół będzie to okazja, żeby poznać waszą pociechę bez konieczności wizyty u was w domu. (Można od razu zrezygnować z np. babyshower lub innej imprezy ze znajomymi z okazji ciąży/narodzenia dziecka, bo są obecni na chrzcinach) Upieczecie kilka pieczeni na jednym ogniu, goście raczej powinni być zadowoleni (bo tak naprawdę na każde wesele ktoś narzeka), do tego wszyscy zaoszczędzą mnóstwo czasu i pieniędzy ![]()
![]() |
#4530 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do szczepien tez slyszalam, ze skojarzone sa gorsze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:31.