|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Promocje w Sephora, Douglas i innych + OT - część XVIII
Cytat:
![]() każdy z produktów tej palety mogłabym zastąpić innym - lepszym, więc do tej marki w ogóle mnie nie ciągnie (na szczęście) ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Widziałam na instagramie i na filmikach ich cienie wyglądają ślicznie. Kusza, nie powiem, i opinie też mają dobre, ale jeszcze nic nie testowałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4502 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4503 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- [1=a240a5cdc9601fd61cd3ffc 006c0fc885123340f_657b970 2b0d25;88974250]O tak, to jest mistrz w swojej kategorii. Też mam i uwielbiam ![]() Cudny jest, ma ładny zapach i fajnie, że to nasza rodzima marka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4504 |
zielony stworek
|
[1=a240a5cdc9601fd61cd3ffc 006c0fc885123340f_657b970 2b0d25;88974155]Z Westman Atelier miałam kiedyś róż w sztyfcie - dobra pigmentacja, kremowy, trwały. Mogę polecić, ale potwornie drogi jak na to, że jest to po prostu zwykły róż w sztyfcie. Niczym szczególnym się nie wyróżnia.
Z Kjaer Weis miałam cień do powiek - i bardzo lipny był. Jako, że to marka 'clean beauty' to zrozumiałe, że te produkty są mniej 'pancerne', bo mniej chemii mają w sobie (podobno). Ale kurczę, on się zbierał pod palcem w taką kluchę, źle rozprowadzał na powiece i rolował w tempie ekspresowym. Ale mam też róż z tej marki i to jest bardzo fajna rzecz ![]() ![]() Trzeba osobno dokupować opakowania i wkłady do produktów. Z RMS miałam kiedyś kremowy róż do policzków i do ust (Lip2Cheek), ale zasechł w ekspresowym tempie. Bardzo się zawiodłam, nie zdążyłam go porządnie potestować i coś takiego ![]() To ja takich przejść z clean beauty nie mam. Do tej pory miałam co prawda z cieni tylko paletkę IT od Benecos i to są bardzo fajne cienie. Myślałam, że te produkty premium będą jeszcze lepsze. Róż mnie w takim razie zaciekawił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4505 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Róż jest fajny ![]() Kupiłam go tu (nie kieruj się w ogóle kolorami, jakie są tam pokazane do wyboru; nijak się to ma do prawdziwych barw ![]() https://www.flaconi.pl/makijaz/kjaer...80026995-3.5-7 No i trzeba do niego dokupić opakowanie (jest metalowe, ciężkie, niestety się mocno 'paluchuje' co mnie wkurza): https://www.flaconi.pl/makijaz/kjaer...u=80056486-1-1 Inaczej ten róż też zaschnie, jak nie będzie szczelnie zamknięty. Nie wiem czy znasz Flaconi - w porządku sklep, wysyłają z Niemiec, przywozi nasza poczta poleconym. Realizacja zamówień bardzo szybka - dwa dni maksymalnie. Edytowane przez a240a5cdc9601fd61cd3ffc006c0fc885123340f_657b9702b0d25 Czas edycji: 2021-11-01 o 10:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
zielony stworek
|
[1=a240a5cdc9601fd61cd3ffc 006c0fc885123340f_657b970 2b0d25;88974325]No niestety, bardzo się zawiodłam na tych cieniach. Rozumiem, że coś za coś - mniejsza trwałość za mniejszą ilość toksyn w produkcie. Ale nie lubię wyglądać niechlujnie. A tak wyglądał makijaż oka z tymi nierównomiernymi plamami koloru na powiece i z kluchą w załamaniu po godzinie, dwóch od nałożenia.
Róż jest fajny ![]() Kupiłam go tu (nie kieruj się w ogóle kolorami, jakie są tam pokazane do wyboru; nijak się to ma do prawdziwych barw ![]() https://www.flaconi.pl/makijaz/kjaer...80026995-3.5-7 No i trzeba do niego dokupić opakowanie (jest metalowe, ciężkie, niestety się mocno 'paluchuje' co mnie wkurza): https://www.flaconi.pl/makijaz/kjaer...u=80056486-1-1 Inaczej ten róż też zaschnie, jak nie będzie szczelnie zamknięty. Nie wiem czy znasz Flaconi - w porządku sklep, wysyłają z Niemiec, przywozi nasza poczta poleconym. Realizacja zamówień bardzo szybka - dwa dni maksymalnie.[/QUOTE] Teraz są też takie czerwone opakowania red edition, trochę tańsze niż te metalowe. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a jakbyście miały wybrać swoje top 5-10 ulubionych produktów z wyższej półki cenowej to co by to było?
U mnie na pewno: - rozświetlacz Clare Blanc Body Magic Dust odcień Wet Skin - Fenty Diamond Bomb How Many Carats (szczególnie na powieki) - konturówka Charlotte Tilbury odcień Pillow Talk (droga jak za wypadający wkład, ale cieżko o taki odcień wśród tańszych konturówek) - róż Dolce&Gabbana Luminous Cheek Colour - puder Guerlain Terracotta Light odcień 02 - balsam do ust Clarins Hydra-Essentiel - róż w kremie Milk Makeup odcień Werk - krem pod oczy Shiseido Benefiance Edytowane przez joasite Czas edycji: 2021-11-01 o 13:38 Powód: dodatkowa informacja |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4508 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Wtajemniczenie
|
Hej,
czy wiadomo coś na temat Burberry? Na stałe kolorówka wycofała się z Sephory? Ubolewam, bo róż od nich do tej pory jest niezastąpiony. O ile, według mnie ciężko o zły róż, to o tak dobry tym bardziej ![]()
#4510 | |
🦄
|
Cytat:
![]() Kupcie coś proszę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4511 | |
Zakorzenienie
|
Mam od nich szminke. Kupilam calkiem niedawno.
Cytat:
Ja lubię takie trudniej dostepne marki albo takie, które maja piękne designerskie opakowania ![]() Z kjaer weis mam rozswietlacz (niestety już wkład do wyrzucenia, bo zaczął śmierdziec), bronzer i szminkę. Z lilah b też rozswietlacz i bronzer. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4513 | |
🦄
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4514 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4515 |
Zakorzenienie
|
Załapałam się i ja na super promo w D.
![]() ![]()
![]() |
#4516 |
Zadomowienie
|
[1=a240a5cdc9601fd61cd3ffc 006c0fc885123340f_657b970 2b0d25;88974052]Chciałabym zachorować na ten minimalizm. Póki co dręczy mnie maksymalizm
![]() Jednak się zdecydowałaś na pinkgasm ? Słusznie ![]() Robiłam parę dni temu test, i nie pobrudził mi maski jak go miałam na twarzy. Może dlatego, że nakładam go maleńkich ilościach, a może jest po prostu nieścieralny. Szef robi dla Ciebie kosmetyczne zakupy w usa ? Toż to skarb ! [/QUOTE] Wyjaśnijmy jedno: minimalizm w moim wydaniu oznaczał zejście z 40 paletek do oczu do 15 - czyli nadal za duzo jak na fakt, że przecietnie mamy 2 oka ![]() no i jak postanowiłam przetrzebić kolorówkę to wymyśliłam, że kase będę wydawać na pielęgnację... na chwilę obecną mam w zapasach ponad 150 kremów, trochę mniej pod oczy czy serum(serów?) itd ![]() na prawdę czasem w nocy leżę i mam małe ataki paniki, że mnie to przytłacza, te ilości, te daty ważności coś... ![]() tak pinkgasm i peachgasm, nie wzięłam płynnego rozświetlacza bo te róze wydają mi sie takie "świecące"? kojarzysz (albo wątek) jak wyglądał black friday u Szarloty? bo się zapisałam w sumie nie wiem co chcę ale pewnie wszystko czego jeszcze nie mam ![]() widziałam dużo peanów na cześc jej kremu pod oczy - ktos próbował pielęgnację? ![]() tak szef złotko, dostaje listę i jak ma okazję to wbiega do sepho najgorzej było jak sama byłam w usa i buty wyrzucałam żeby w walizce było miejsce na moje zakupy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4517 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj startuje custom kid na stronie tarte - to najlepsza okazja na obkupienie się w ich produkty, za 315 zł macie 7 produktów ( w tym kosmetyczka) do wyboru z danej kategorii ( oczy, usta, twarz itp).
ostatnimi czasy się opierałam ale dzisiaj pękłam - wzięłam te nowości z seledynowych opakowaniach - tusz, podkład, róż w kremie + maracuja juicy lip ( kto nie zna - polecam po 100 kroć) i primer. ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- A i shape tape w obu odmianach mają w promce po 90 zł!
#4518 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kupiłam ten kit jak był ostatnio, czyli w czerwcu, a znowu kusi ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Zakorzenienie
|
Mam kolor effortless. Jest kremowa i komfortowa na ustach, ale nie do końca trafiłam z kolorem. I jedna rzecz, która mnie zaniepokoila. Jak przyszła to zobaczyłam, że ma taki nalot jakby pleśń... napisałam do sklepu i mnie uspokoili, że tak się z ta szminka dzieję i że to nie pleśń. Ale wyglada to co najmniej dziwnie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4520 | |
🦄
|
Cytat:
Bo mnie też by cokolwiek w konsystencji zniechęciło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4521 |
Wieczne Kutango
|
Pochwalcie sie dziewczyny co tam naklikalyscie na tej promce -23% w sepho
![]() ![]()
![]() |
#4522 |
🦄
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
Wieczne Kutango
|
Ojj
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4524 |
Zakorzenienie
|
Ja tak samo
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4525 |
Zakorzenienie
|
Zamawialiście ostatnio z sephory korektor tarte shape tape? Dzis odebrałam swoje zamówienie i jestem zdziwiona bo przyszedł w przezroczystym opakowaniu a nie w ciemnym kartoniku i wieczko zakrętki jest w kolorze fioletowym a zawsze mialam wieczko złote. Zmieniali moze opakowania w tarte?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4526 |
Rozeznanie
|
Jak zestaw jest dostepny tylko online to pojawi sie on kiedyś stacjonarnie? Mam na mysli ten zestaw. IMG_20211102_211402.jpg
Wysłane z mojego TRT-LX1 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4527 |
Rozeznanie
|
Któraś z was (przepraszam, nie pamietam) pisała tu, ze dostała zmacaną paletkę Too Faced…moja dziś dotarła (kliknieta z rabatem oczywiście) z odklejonym lusterkiem
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4528 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Fenty eaze drops Rare beauty szminka matowa Milk makeup mini bronzer kremowy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4529 | |
Wieczne Kutango
|
Cytat:
![]() ![]() Ja kupiłam 5 podkładów Fenty ( nie pytajcie proszę ![]() rozświetlacz estee lauder żelkowy heat wave Podkład/rozświetlacz Charlotty Szminke Chartlotty w odcieniu catwalking Roz rare w odcieniu joy pedzelek 04 sephorowy A i palete ABH ta nowa, a tak psioczyłam na nią ![]() beautyblender mydelko do gabek
![]() ![]() 04.12.13 Ostrzyknięcie ust ![]() ![]() Nałogi http://www.fragrantica.pl/uzytkownicy/6683/ https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1222826 Wiosenna wymiana Edytowane przez NeverGoodEnough18 Czas edycji: 2021-11-02 o 21:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4530 | |
🦄
|
Cytat:
![]() Never, matko i córko... i podklady nie pytam, ale no zacnie sobie poczynasz ![]() Czy ktoś widział moze świąteczne zestawy perfumowe? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:07.