Staraczkowe grono 2020 - cz. 3 - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-11-26, 09:55   #4501
uno_deluxe
Rozeznanie

Dot.: Staraczkowe grono 2020 - cz. 3

Mąż jest zdecydowanie szczęśliwy, dawno go takiego nie widziałam już snuje plany, chce robić zakupy itd., szuka inspiracji dla pokoju malucha mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i nasze szczęście będzie trwało
uno_deluxe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-11-26, 10:44   #4502
Kruszyna89
Zadomowienie

Uno nie ma innej możliwości!!!! ️Jeszcze raz gratulacje!

P. S. Dziewczyny dokonałam nowego zakupu. Co myślicie? IMG_20201126_114259.jpgIMG_20201126_114232.jpg

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2020-11-26, 10:49   #4503
xflamesxx
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kruszyna89 Pokaż wiadomość
Uno nie ma innej możliwości!!!! ️Jeszcze raz gratulacje!

P. S. Dziewczyny dokonałam nowego zakupu. Co myślicie? Załącznik 7734167Załącznik 7734168

Trzeba spróbować wszystkiego! Ja pewnie od jutra zacznę znowu wiesiołek. Dziś miałam robić test ale temperatura spadła prawie do linii więc myślę ze jutro już będzie. Umówiłam się też do ginekologa. Może zleci jakieś badania albo coś przypisze. Sam powiedział żeby przyjść po trzecim nieudanym cyklu.
Pytanie do dziewczyn które przyjmowały progesteron - dostałyście go po wcześniejszych badaniach progesteronu czy raczej w ciemno?

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
xflamesxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-11-26, 11:33   #4504
Kruszyna89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xflamesxx Pokaż wiadomość
Trzeba spróbować wszystkiego! Ja pewnie od jutra zacznę znowu wiesiołek. Dziś miałam robić test ale temperatura spadła prawie do linii więc myślę ze jutro już będzie. Umówiłam się też do ginekologa. Może zleci jakieś badania albo coś przypisze. Sam powiedział żeby przyjść po trzecim nieudanym cyklu.
Pytanie do dziewczyn które przyjmowały progesteron - dostałyście go po wcześniejszych badaniach progesteronu czy raczej w ciemno?

Też myślę, że warto próbować wszystko tylko zastanawiam się, czy mogę pić cały miesiąc czy lepiej tylko do owu

Stary 2020-11-26, 12:05   #4505
_littleone
Raczkowanie

Karo a u Ciebie jak tam?
Bitter, termin mam na 18 maja

I tak, zdecydowanie jestem śpiąca, ale to dzień jak co dzień u mnie...
_littleone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-11-26, 15:15   #4506
happysheep
Raczkowanie

Wink Dot.: Staraczkowe grono 2020 - cz. 3

Cześć dziewczyny, czy można do Was dołączyć?
Do tej pory byłam tylko czytającą staraczką, a teraz chciałabym być i udzielającą się
Parę słów o sobie: mam 30 lat, staramy się z mężem o pierwsze dziecko. Mam za sobą 3 nieudane cykle, jestem w trakcie 4tego i baaardzo bym chciała by tym razem się udało może z Wami będzie mi łatwiej to jakoś wszystko ogarnąć
happysheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-11-26, 16:27   #4507
uno_deluxe
Rozeznanie

Witam serdecznie!

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
Też myślę, że warto próbować wszystko tylko zastanawiam się, czy mogę pić cały miesiąc czy lepiej tylko do owu

Ja bym na Twoim miejscu piła tylko do owulacji, działanie wielu ziół nie zostało jeszcze zbyt dobrze zbadane, tzn. ich wpływ podczas ciąży.
Stary 2020-11-26, 16:30   #4508
Kruszyna89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez happysheep Pokaż wiadomość
Do tej pory byłam tylko czytającą staraczką, a teraz chciałabym być i udzielającą się
Parę słów o sobie: mam 30 lat, staramy się z mężem o pierwsze dziecko. Mam za sobą 3 nieudane cykle, jestem w trakcie 4tego i baaardzo bym chciała by tym razem się udało może z Wami będzie mi łatwiej to jakoś wszystko ogarnąć
Cześć witamy i trzymamy kciuki. 2 którym dc jesteś???

Uno_deluxe też mi się tak wydaje, dziękuję za radę

Stary 2020-11-26, 16:42   #4509
happysheep
Raczkowanie

[QUOTE=Kruszyna89;88318072]Cześć witamy i trzymamy kciuki. 2 którym dc jesteś???

Jestem w 13dc. Korzystam z aplikacji "Mój kalendarzyk" i według niego w sobotę powinnam mieć owulację. Dodatkowo w tym cyklu zaczęłam robić pomiar temperatur (moja dzisiejsza 36,4) oraz robię testy owulacyjne. Dzisiejszy wciąż wyszedł dosyć blado (ale wyraźniej niż z poprzednich dni). Zobaczymy czy rzeczywiście owu będzie w sobotę czy się przesunie... W każdym razie bierzemy się do roboty z TŻtem
Poprzedni cykl miałam dosyc krótki, bo tylko 25 dni. Zazwyczaj mam ok 27/28 dni. W ogóle w poprzednim myślałam, że się udało, bo czułam się podczas PMSu nieco inaczej niż zwykle: bolały mnie baaardzo mocno piersi, zwłaszcza sutki i mnie tak swędziały dziwnie, dodatkowo byłam bardzo płaczliwa (zazwyczaj jestem wściekła podczas PMSu), bardzo chciało mi się pić i miałam taki metaliczny posmak w ustach (co podobno może być objawem wczesnej ciąży), a do tego jeszcze miałam temperaturę cały czas 37,5 stopni.
Ból jajników przed @ też był inny niż zwykle. Także już myślałam, że się udało a tu @@@ przyszła niespodziewanie i jeszcze przed czasem...

Nic no zobaczymy co z tego wyjdzie w tym cyklu...
Stary 2020-11-26, 17:14   #4510
uno_deluxe
Rozeznanie

happysheep, do analizy testów owulacyjnych fajna jest aplikacja Premom tam też możesz sobie wrzucić temperatury, i aplikacja robi z tego fajny wykres jak mierzysz temperaturę?
Stary 2020-11-26, 17:16   #4511
AnielkaMamusiax2
Zadomowienie

[QUOTE=happysheep;88318100]
Cytat:
Cześć witamy i trzymamy kciuki. 2 którym dc jesteś???

Jestem w 13dc. Korzystam z aplikacji "Mój kalendarzyk" i według niego w sobotę powinnam mieć owulację. Dodatkowo w tym cyklu zaczęłam robić pomiar temperatur (moja dzisiejsza 36,4) oraz robię testy owulacyjne. Dzisiejszy wciąż wyszedł dosyć blado (ale wyraźniej niż z poprzednich dni). Zobaczymy czy rzeczywiście owu będzie w sobotę czy się przesunie... W każdym razie bierzemy się do roboty z TŻtem
Poprzedni cykl miałam dosyc krótki, bo tylko 25 dni. Zazwyczaj mam ok 27/28 dni. W ogóle w poprzednim myślałam, że się udało, bo czułam się podczas PMSu nieco inaczej niż zwykle: bolały mnie baaardzo mocno piersi, zwłaszcza sutki i mnie tak swędziały dziwnie, dodatkowo byłam bardzo płaczliwa (zazwyczaj jestem wściekła podczas PMSu), bardzo chciało mi się pić i miałam taki metaliczny posmak w ustach (co podobno może być objawem wczesnej ciąży), a do tego jeszcze miałam temperaturę cały czas 37,5 stopni.
Ból jajników przed @ też był inny niż zwykle. Także już myślałam, że się udało a tu @@@ przyszła niespodziewanie i jeszcze przed czasem...

Nic no zobaczymy co z tego wyjdzie w tym cyklu...
Witaj, ja też tak miałam w sierpniu i okazało się, że to była infekcja, niestety te objawy często gęsto wyglądają jednakowo. 3mam mocno kciukasy za Wasze powodzenie teraz jestem w 8+5 tc a temperatura takiego mi płata figla od zapłodnienia, że w ogóle ani razu nie skoczyła nawet do 37,0. Także luz i działajcie

AnielkaMamusiax2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-11-26, 17:29   #4512
uno_deluxe
Rozeznanie

Temperatura nie musi skoczyć do 37 stopni, wystarczy, że utrzyma się na poziomie wyższym, niż w pierwszej fazie cyklu
Stary 2020-11-26, 18:03   #4513
AnielkaMamusiax2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez uno_deluxe Pokaż wiadomość
Temperatura nie musi skoczyć do 37 stopni, wystarczy, że utrzyma się na poziomie wyższym, niż w pierwszej fazie cyklu
No tu akurat nie mam wiedzy, bo olałam totalnie temperaturę aż do dziwnych podejrzeń, że coś tu nie gra

Stary 2020-11-26, 18:11   #4514
cichazabka
...

Cytat:

Dla bezpieczeństwa piłabym do owu
Cytat:
Cześć

Dziś pierwszy raz od półtora miesiąca musiałam wstać do pracy. Ciężko było, zapomniałam nawet zmierzyć temperaturę, a tu owu gdzieś czyha za rogiem. Przyszły mi dzisiaj testy, będę sprawdzać

13.10
27.11
cichazabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-11-26, 20:09   #4515
happysheep
Raczkowanie

Cytat:
happysheep, do analizy testów owulacyjnych fajna jest aplikacja Premom tam też możesz sobie wrzucić temperatury, i aplikacja robi z tego fajny wykres jak mierzysz temperaturę?

Ooo dzięki, już ściągam tą aplikację, bo sama nie ogarniam jeszcze tych testów owulacyjnych

W sumie na chwilę obecną mierzę tylko na czole z samego rana takim termometrem na podczerwień bezdotykowym, ale nie wiem czy to ok, bo podobno trzeba w pochwie? Kurcze jestem totalnym laikiem w tej kwestii

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

[QUOTE=AnielkaMamusiax2;88 318199]
Cytat:
Witaj, ja też tak miałam w sierpniu i okazało się, że to była infekcja, niestety te objawy często gęsto wyglądają jednakowo. 3mam mocno kciukasy za Wasze powodzenie teraz jestem w 8+5 tc a temperatura takiego mi płata figla od zapłodnienia, że w ogóle ani razu nie skoczyła nawet do 37,0. Także luz i działajcie

No właśnie też tak myślę, że to była zwykła infekcja, a ja juz oczywiście się nakręciłam
Dziękuję za kciukasy
W ten weekend nie wypuszczę męża z łoża
Stary 2020-11-26, 20:52   #4516
AnielkaMamusiax2
Zadomowienie

[QUOTE=happysheep;88318527]Ooo dzięki, już ściągam tą aplikację, bo sama nie ogarniam jeszcze tych testów owulacyjnych

W sumie na chwilę obecną mierzę tylko na czole z samego rana takim termometrem na podczerwień bezdotykowym, ale nie wiem czy to ok, bo podobno trzeba w pochwie? Kurcze jestem totalnym laikiem w tej kwestii

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:
Napisane przez AnielkaMamusiax2 Pokaż wiadomość

No właśnie też tak myślę, że to była zwykła infekcja, a ja juz oczywiście się nakręciłam
Dziękuję za kciukasy
W ten weekend nie wypuszczę męża z łoża
Oj tam, żebyś się tu na wątku cofnęła to byś zobaczyła jak ja się w sierpniu nakręciłam cóż tak to już jest z tymi staraniami

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Napisane przez cichazabka Pokaż wiadomość
Dla bezpieczeństwa piłabym do owu Cześć

Dziś pierwszy raz od półtora miesiąca musiałam wstać do pracy. Ciężko było, zapomniałam nawet zmierzyć temperaturę, a tu owu gdzieś czyha za rogiem. Przyszły mi dzisiaj testy, będę sprawdzać

No to przy takim zapleczu to już tylko cyk i pyk

Stary 2020-11-26, 22:01   #4517
uno_deluxe
Rozeznanie

happysheep, mierzenie na czole nie ma żadnego sensu, termometr musi mieć kontakt ze śluzówką- czy to w ustach, czy w pochwie. Najlepiej mierzyć termometrem z dwoma miejscami po przecinku, o tej samej porze, zaraz po przebudzeniu. Tylko w ten sposób możemy z tego coś wyciągnąć po owulacji temperatura powinna skoczyć o 0,2 stopnia, jeśli utrzyma się na wyższym poziomie, to znaczy, że owulacja była
Stary 2020-11-26, 22:06   #4518
theali
Zakorzenienie

Cytat:
W pierwszym poście znajdziesz podlinkowaną instrukcję.

theali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-11-27, 10:20   #4519
happysheep
Raczkowanie

Cytat:
happysheep, mierzenie na czole nie ma żadnego sensu, termometr musi mieć kontakt ze śluzówką- czy to w ustach, czy w pochwie. Najlepiej mierzyć termometrem z dwoma miejscami po przecinku, o tej samej porze, zaraz po przebudzeniu. Tylko w ten sposób możemy z tego coś wyciągnąć po owulacji temperatura powinna skoczyć o 0,2 stopnia, jeśli utrzyma się na wyższym poziomie, to znaczy, że owulacja była
Jejku a ja głupia myślałam, że z takiego zwykłego mierzenia też coś wyciagnę, masakra niby 30 lat na karku a kompletnie wcześniej się tym nie interesowałam, dopiero chyba teraz zaczynam uczyć się takich podstaw od nastepnego cyklu biorę odpowiedni termometr i sumiennie zaczynam mierzenie.
Dziekuję za wszystkie porady
U mnie też zawsze było tak, że jechałam z tym kalendarzykiem i on zawsze mi wskazywał dzień owulacji i często mi się to pokrywało, bo zwykle mam dosyć dokuczliwe owulacje. Ostatnią jak miałam to masakra, brzuch mnie tak bolał, że zginałam się w pół. Teraz z ciekawości zabrałam się za te testy po kolejnym nieudanym cyklu by sprawdzić czy rzeczywiście ta owulacja to dzień bólu, czy może ból występuje dopiero po niej i po prostu ją "przegapiałam"

Ściągnęłam sobie tą apkę Premom i dziś zrobiłam test owulacyjny. Wyszło mi w apce T/C ratio 0.38% (LOW) więc chyba mi się przesunęła (według kalendarzyka owulacja miała być w sobotę)

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Napisane przez theali Pokaż wiadomość
W pierwszym poście znajdziesz podlinkowaną instrukcję.

Dziękuję bardzo!
Czas się doedukować

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

AnielkaMamusiax2

Tak to jest, że niepotrzebne człowiek się nakręca... brakuje mi spokojnego podejścia i takiej cierpliwości, bo chciałabym już tu i teraz, a niestety to tak nie działa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-11-27, 10:36   #4520
theali
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję bardzo!
Czas się doedukować
Jak będziesz mieć jakiekolwiek pytania, to pisz. Tylko skuteczniejsze może być ściganie mnie na priv, bo jak mam dzień w pracy, to tu tak dość pobieżnie przeglądam posty

Edytowane przez theali
Czas edycji: 2020-11-27 o 10:37
theali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-11-27, 10:57   #4521
AnielkaMamusiax2
Zadomowienie

Cytat:
Jejku a ja głupia myślałam, że z takiego zwykłego mierzenia też coś wyciagnę, masakra niby 30 lat na karku a kompletnie wcześniej się tym nie interesowałam, dopiero chyba teraz zaczynam uczyć się takich podstaw od nastepnego cyklu biorę odpowiedni termometr i sumiennie zaczynam mierzenie.
U mnie też zawsze było tak, że jechałam z tym kalendarzykiem i on zawsze mi wskazywał dzień owulacji i często mi się to pokrywało, bo zwykle mam dosyć dokuczliwe owulacje. Ostatnią jak miałam to masakra, brzuch mnie tak bolał, że zginałam się w pół. Teraz z ciekawości zabrałam się za te testy po kolejnym nieudanym cyklu by sprawdzić czy rzeczywiście ta owulacja to dzień bólu, czy może ból występuje dopiero po niej i po prostu ją "przegapiałam"

Ściągnęłam sobie tą apkę Premom i dziś zrobiłam test owulacyjny. Wyszło mi w apce T/C ratio 0.38% (LOW) więc chyba mi się przesunęła (według kalendarzyka owulacja miała być w sobotę)

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Dziękuję bardzo!
Czas się doedukować

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

AnielkaMamusiax2

Tak to jest, że niepotrzebne człowiek się nakręca... brakuje mi spokojnego podejścia i takiej cierpliwości, bo chciałabym już tu i teraz, a niestety to tak nie działa
Niom to wyobraź sobie, że my tu praktycznie wszystkie mamy tak samo

Stary 2020-11-27, 11:09   #4522
xflamesxx
Rozeznanie

Dziewczyny jakie testy owu polecacie? Bo na tych rossmanowych to chyba zbankrutuje
Myślałam że szybciej się uda, ale chyba trzeba poczynić jakieś oszczędności.
Chciałam jakieś z allegro ale w opiniach są komentarze ze rozmazane lub fałszywie pozytywne itd

Edytowane przez xflamesxx
Czas edycji: 2020-11-27 o 11:11
Stary 2020-11-27, 11:31   #4523
uno_deluxe
Rozeznanie

Cytat:

Dziękuję bardzo!
Czas się doedukować

AnielkaMamusiax2

Niekoniecznie owulacja się przesunie, zobacz, jak to u mnie wyglądało: IMG_6310.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk
Stary 2020-11-27, 12:14   #4524
xflamesxx
Rozeznanie

O kurcze, właśnie wyczytałam że plamienie przed ☠jest związane w większości przypadków z☠niewydolnym ciałkiem żółtym☠efektem, czego jest zbyt mała ilość☠progesteronu wytwarzanego przez organizm.
Odkład dokładnie zapisuję wszystkie cykle w apce to zauważyłam że w trzech ostatnich cyklach dzień przed mam cały dzień plamienie. Wychodzi na to że też muszę się wyedukować bo nie jest to normalne? Myślałam ze po prostu się rozkręca

Stary 2020-11-27, 12:18   #4525
AnielkaMamusiax2
Zadomowienie

Cytat:
O kurcze, właśnie wyczytałam że plamienie przed jest związane w większości przypadków zniewydolnym ciałkiem żółtymefektem, czego jest zbyt mała ilośćprogesteronu wytwarzanego przez organizm.
Odkład dokładnie zapisuję wszystkie cykle w apce to zauważyłam że w trzech ostatnich cyklach dzień przed mam cały dzień plamienie. Wychodzi na to że też muszę się wyedukować bo nie jest to normalne? Myślałam ze po prostu się rozkręca

Myślę że trzeba by dopytać gina na jakiejś kontroli przy okazji jak dokładnie wygląda takie plamienie oznaczające niewydolność ciałka żółtego, bo ja całe życie mam @ które zaczynają się jednodniowym czy pół dniowym plamieniem jasnoczerwonym i jakoś z moim ciałkiem żółtym jest wszystko w porządeczku

Stary 2020-11-27, 12:18   #4526
uno_deluxe
Rozeznanie

Ja nigdy nie miałam plamień, dopiero pojawiły się przy ciąży biochemicznej i jeszcze w jednym cyklu podczas starań. Też dla mnie to było niepokojące, chciałam proga od lekarza, ale powiedziała, że jak już zajdę, to wtedy pomyślimy. Właśnie czekam na wyniki bety i proga, zrobiłam też badanie moczu przy okazji.
Stary 2020-11-27, 12:26   #4527
Kruszyna89
Zadomowienie

Uno_deluxe kciuki za Bete

Happy_sheep co do mierzenia temperatury spokojnie, ja nadal jestem noga, nawet się za to nie zabieram
Jeśli chodzi o wkrętki i złudne nakręcanie się, to na tym forum uważam, że to ja jestem najmocniejszym graczem szanse nikłe a ja jestem tak nakręcona, że dramat 🤣

Uno_deluxe jakie Ty masz pięknie mocne testy! Ja jestem mega nie zadowolona z tych z allegro. Ledwo co widać, i apka w ogóle nie potrafi wychwycić tej krechy, muszę sama zaznaczać... Nic, wykorzystam do końca te alegrowskie i wrócę do tych z apteki.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2020-11-27, 12:29   #4528
uno_deluxe
Rozeznanie

Zdecydowanie mogłabym polecić te testy, ale nie mieszkam w Polsce, a kupiłam swoje lokalnie... raz tylko miałam wadliwy i wyszła jedna kreska pośrodku
Stary 2020-11-27, 12:30   #4529
xflamesxx
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AnielkaMamusiax2 Pokaż wiadomość
Myślę że trzeba by dopytać gina na jakiejś kontroli przy okazji jak dokładnie wygląda takie plamienie oznaczające niewydolność ciałka żółtego, bo ja całe życie mam @ które zaczynają się jednodniowym czy pół dniowym plamieniem jasnoczerwonym i jakoś z moim ciałkiem żółtym jest wszystko w porządeczku

U mnie właśnie czerwone nie są tylko brązowe. Mam kontrolę za tydzień więc na pewno dopytam. Idealnie wyjdzie bo jak proga mi wypisze to pewnie będę musiała brać po owulacji a wizytę mam przed!

Cytat:
Uno_deluxe kciuki za Bete

Happy_sheep co do mierzenia temperatury spokojnie, ja nadal jestem noga, nawet się za to nie zabieram
Jeśli chodzi o wkrętki i złudne nakręcanie się, to na tym forum uważam, że to ja jestem najmocniejszym graczem szanse nikłe a ja jestem tak nakręcona, że dramat

Uno_deluxe jakie Ty masz pięknie mocne testy! Ja jestem mega nie zadowolona z tych z allegro. Ledwo co widać, i apka w ogóle nie potrafi wychwycić tej krechy, muszę sama zaznaczać... Nic, wykorzystam do końca te alegrowskie i wrócę do tych z apteki.

Kruszyna jakie testy z apteki używałaś i polecasz? Ja póki co zadowolona byłam z rossmanowych ale wychodzą one 4zl za jeden test więc raczej sporo

Edytowane przez xflamesxx
Czas edycji: 2020-11-27 o 12:33
Stary 2020-11-27, 13:11   #4530
AnielkaMamusiax2
Zadomowienie

Cytat:
U mnie właśnie czerwone nie są tylko brązowe. Mam kontrolę za tydzień więc na pewno dopytam. Idealnie wyjdzie bo jak proga mi wypisze to pewnie będę musiała brać po owulacji a wizytę mam przed!

Kruszyna jakie testy z apteki używałaś i polecasz? Ja póki co zadowolona byłam z rossmanowych ale wychodzą one 4zl za jeden test więc raczej sporo

Rozumiem, to warto pogrzebać i z obić badania tarczycy i wszystkie z nią związane, prolaktynę na czczo i w obciążeniu, no i oczywiście proga. Jak masz możliwość to oznaczyć poziom witaminy D, B12 i żelaza.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości