|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Staraczkowe grono 2020 - cz. 3
Mąż jest zdecydowanie szczęśliwy, dawno go takiego nie widziałam
już snuje plany, chce robić zakupy itd., szuka inspiracji dla pokoju malucha mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i nasze szczęście będzie trwało
|
|
|
|
#4502 |
|
Zadomowienie
|
Uno nie ma innej możliwości!!!!
![]() ️![]() ️Jeszcze raz gratulacje!P. S. Dziewczyny dokonałam nowego zakupu. Co myślicie? IMG_20201126_114259.jpgIMG_20201126_114232.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4503 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja pewnie od jutra zacznę znowu wiesiołek. Dziś miałam robić test ale temperatura spadła prawie do linii więc myślę ze jutro już będzie. Umówiłam się też do ginekologa. Może zleci jakieś badania albo coś przypisze. Sam powiedział żeby przyjść po trzecim nieudanym cyklu.Pytanie do dziewczyn które przyjmowały progesteron - dostałyście go po wcześniejszych badaniach progesteronu czy raczej w ciemno? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4504 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko zastanawiam się, czy mogę pić cały miesiąc czy lepiej tylko do owu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4505 |
|
Raczkowanie
|
Karo
a u Ciebie jak tam?Bitter, termin mam na 18 maja ![]() I tak, zdecydowanie jestem śpiąca, ale to dzień jak co dzień u mnie... |
|
|
|
#4506 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, czy można do Was dołączyć?
Do tej pory byłam tylko czytającą staraczką, a teraz chciałabym być i udzielającą się ![]() Parę słów o sobie: mam 30 lat, staramy się z mężem o pierwsze dziecko. Mam za sobą 3 nieudane cykle, jestem w trakcie 4tego i baaardzo bym chciała by tym razem się udało może z Wami będzie mi łatwiej to jakoś wszystko ogarnąć
|
|
|
|
#4507 | |
|
Rozeznanie
|
Witam serdecznie!
---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4508 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
witamy i trzymamy kciuki. 2 którym dc jesteś???Uno_deluxe też mi się tak wydaje, dziękuję za radę ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4509 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Kruszyna89;88318072]Cześć
witamy i trzymamy kciuki. 2 którym dc jesteś???Jestem w 13dc. Korzystam z aplikacji "Mój kalendarzyk" i według niego w sobotę powinnam mieć owulację. Dodatkowo w tym cyklu zaczęłam robić pomiar temperatur (moja dzisiejsza 36,4) oraz robię testy owulacyjne. Dzisiejszy wciąż wyszedł dosyć blado (ale wyraźniej niż z poprzednich dni). Zobaczymy czy rzeczywiście owu będzie w sobotę czy się przesunie... W każdym razie bierzemy się do roboty z TŻtem ![]() ![]() ![]() Poprzedni cykl miałam dosyc krótki, bo tylko 25 dni. Zazwyczaj mam ok 27/28 dni. W ogóle w poprzednim myślałam, że się udało, bo czułam się podczas PMSu nieco inaczej niż zwykle: bolały mnie baaardzo mocno piersi, zwłaszcza sutki i mnie tak swędziały dziwnie, dodatkowo byłam bardzo płaczliwa (zazwyczaj jestem wściekła podczas PMSu), bardzo chciało mi się pić i miałam taki metaliczny posmak w ustach (co podobno może być objawem wczesnej ciąży), a do tego jeszcze miałam temperaturę cały czas 37,5 stopni. Ból jajników przed @ też był inny niż zwykle. Także już myślałam, że się udało a tu @@@ przyszła niespodziewanie i jeszcze przed czasem... ![]() Nic no zobaczymy co z tego wyjdzie w tym cyklu...
|
|
|
|
#4510 |
|
Rozeznanie
|
happysheep, do analizy testów owulacyjnych fajna jest aplikacja Premom
tam też możesz sobie wrzucić temperatury, i aplikacja robi z tego fajny wykres jak mierzysz temperaturę?
|
|
|
|
#4511 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=happysheep;88318100]
Cytat:
![]() ️![]() ️![]() ️![]() ️![]() ️![]() ️![]() ️ teraz jestem w 8+5 tc a temperatura takiego mi płata figla od zapłodnienia, że w ogóle ani razu nie skoczyła nawet do 37,0. Także luz i działajcie ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4512 |
|
Rozeznanie
|
Temperatura nie musi skoczyć do 37 stopni, wystarczy, że utrzyma się na poziomie wyższym, niż w pierwszej fazie cyklu
|
|
|
|
#4513 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4514 | ||
|
...
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziś pierwszy raz od półtora miesiąca musiałam wstać do pracy. Ciężko było, zapomniałam nawet zmierzyć temperaturę, a tu owu gdzieś czyha za rogiem. Przyszły mi dzisiaj testy, będę sprawdzać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4515 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ooo dzięki, już ściągam tą aplikację, bo sama nie ogarniam jeszcze tych testów owulacyjnych ![]() W sumie na chwilę obecną mierzę tylko na czole z samego rana takim termometrem na podczerwień bezdotykowym, ale nie wiem czy to ok, bo podobno trzeba w pochwie? Kurcze jestem totalnym laikiem w tej kwestii ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- [QUOTE=AnielkaMamusiax2;88 318199] Cytat:
No właśnie też tak myślę, że to była zwykła infekcja, a ja juz oczywiście się nakręciłam Dziękuję za kciukasy W ten weekend nie wypuszczę męża z łoża ![]() ![]()
|
||
|
|
|
#4516 | ||
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=happysheep;88318527]Ooo dzięki, już ściągam tą aplikację, bo sama nie ogarniam jeszcze tych testów owulacyjnych
![]() W sumie na chwilę obecną mierzę tylko na czole z samego rana takim termometrem na podczerwień bezdotykowym, ale nie wiem czy to ok, bo podobno trzeba w pochwie? Kurcze jestem totalnym laikiem w tej kwestii ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
cóż tak to już jest z tymi staraniami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ️![]() ️![]() ️![]() ️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4517 |
|
Rozeznanie
|
happysheep, mierzenie na czole nie ma żadnego sensu, termometr musi mieć kontakt ze śluzówką- czy to w ustach, czy w pochwie. Najlepiej mierzyć termometrem z dwoma miejscami po przecinku, o tej samej porze, zaraz po przebudzeniu. Tylko w ten sposób możemy z tego coś wyciągnąć
po owulacji temperatura powinna skoczyć o 0,2 stopnia, jeśli utrzyma się na wyższym poziomie, to znaczy, że owulacja była
|
|
|
|
#4518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4519 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziekuję za wszystkie porady U mnie też zawsze było tak, że jechałam z tym kalendarzykiem i on zawsze mi wskazywał dzień owulacji i często mi się to pokrywało, bo zwykle mam dosyć dokuczliwe owulacje. Ostatnią jak miałam to masakra, brzuch mnie tak bolał, że zginałam się w pół. Teraz z ciekawości zabrałam się za te testy po kolejnym nieudanym cyklu by sprawdzić czy rzeczywiście ta owulacja to dzień bólu, czy może ból występuje dopiero po niej i po prostu ją "przegapiałam" ![]() Ściągnęłam sobie tą apkę Premom i dziś zrobiłam test owulacyjny. Wyszło mi w apce T/C ratio 0.38% (LOW) więc chyba mi się przesunęła (według kalendarzyka owulacja miała być w sobotę) ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
Czas się doedukować ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- AnielkaMamusiax2 Tak to jest, że niepotrzebne człowiek się nakręca... brakuje mi spokojnego podejścia i takiej cierpliwości, bo chciałabym już tu i teraz, a niestety to tak nie działa |
||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4520 |
|
Zakorzenienie
|
Jak będziesz mieć jakiekolwiek pytania, to pisz. Tylko skuteczniejsze może być ściganie mnie na priv, bo jak mam dzień w pracy, to tu tak dość pobieżnie przeglądam posty
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez theali Czas edycji: 2020-11-27 o 10:37 |
|
|
|
#4521 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4522 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny jakie testy owu polecacie? Bo na tych rossmanowych to chyba zbankrutuje
![]() Myślałam że szybciej się uda, ale chyba trzeba poczynić jakieś oszczędności. Chciałam jakieś z allegro ale w opiniach są komentarze ze rozmazane lub fałszywie pozytywne itd Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez xflamesxx Czas edycji: 2020-11-27 o 11:11 |
|
|
|
#4523 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niekoniecznie owulacja się przesunie, zobacz, jak to u mnie wyglądało: IMG_6310.jpg Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#4524 |
|
Rozeznanie
|
O kurcze, właśnie wyczytałam że plamienie przed
☠jest związane w większości przypadków z☠niewydolnym ciałkiem żółtym☠efektem, czego jest zbyt mała ilość☠progesteronu wytwarzanego przez organizm.Odkład dokładnie zapisuję wszystkie cykle w apce to zauważyłam że w trzech ostatnich cyklach dzień przed mam cały dzień plamienie. Wychodzi na to że też muszę się wyedukować bo nie jest to normalne? Myślałam ze po prostu się rozkręca Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4525 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4526 |
|
Rozeznanie
|
Ja nigdy nie miałam plamień, dopiero pojawiły się przy ciąży biochemicznej i jeszcze w jednym cyklu podczas starań. Też dla mnie to było niepokojące, chciałam proga od lekarza, ale powiedziała, że jak już zajdę, to wtedy pomyślimy. Właśnie czekam na wyniki bety i proga, zrobiłam też badanie moczu przy okazji.
|
|
|
|
#4527 |
|
Zadomowienie
|
Uno_deluxe kciuki za Bete
️Happy_sheep co do mierzenia temperatury spokojnie, ja nadal jestem noga, nawet się za to nie zabieram ![]() Jeśli chodzi o wkrętki i złudne nakręcanie się, to na tym forum uważam, że to ja jestem najmocniejszym graczem szanse nikłe a ja jestem tak nakręcona, że dramat 🤣![]() Uno_deluxe jakie Ty masz pięknie mocne testy! Ja jestem mega nie zadowolona z tych z allegro. Ledwo co widać, i apka w ogóle nie potrafi wychwycić tej krechy, muszę sama zaznaczać... Nic, wykorzystam do końca te alegrowskie i wrócę do tych z apteki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4528 |
|
Rozeznanie
|
Zdecydowanie mogłabym polecić te testy, ale nie mieszkam w Polsce, a kupiłam swoje lokalnie... raz tylko miałam wadliwy i wyszła jedna kreska pośrodku
|
|
|
|
#4529 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez xflamesxx Czas edycji: 2020-11-27 o 12:33 |
||
|
|
|
#4530 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:45.

już snuje plany, chce robić zakupy itd., szuka inspiracji dla pokoju malucha 

️
Ja pewnie od jutra zacznę znowu wiesiołek. Dziś miałam robić test ale temperatura spadła prawie do linii więc myślę ze jutro już
będzie. Umówiłam się też do ginekologa. Może zleci jakieś badania albo coś przypisze. Sam powiedział żeby przyjść po trzecim nieudanym cyklu.
tylko zastanawiam się, czy mogę pić cały miesiąc czy lepiej tylko do owu 
a u Ciebie jak tam?

może z Wami będzie mi łatwiej to jakoś wszystko ogarnąć 

Myślałam ze po prostu się
jest związane w większości przypadków z
szanse nikłe a ja jestem tak nakręcona, że dramat 🤣