|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Rozeznanie
|
Dot.: Staraczkowe grono 2020 - cz. 3
Mąż jest zdecydowanie szczęśliwy, dawno go takiego nie widziałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4502 |
Zadomowienie
|
Uno nie ma innej możliwości!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() P. S. Dziewczyny dokonałam nowego zakupu. Co myślicie? IMG_20201126_114259.jpgIMG_20201126_114232.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4503 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Pytanie do dziewczyn które przyjmowały progesteron - dostałyście go po wcześniejszych badaniach progesteronu czy raczej w ciemno? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4504 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4505 |
Raczkowanie
|
Karo
![]() Bitter, termin mam na 18 maja ![]() I tak, zdecydowanie jestem śpiąca, ale to dzień jak co dzień u mnie... |
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Raczkowanie
|
![]()
Cześć dziewczyny, czy można do Was dołączyć?
Do tej pory byłam tylko czytającą staraczką, a teraz chciałabym być i udzielającą się ![]() Parę słów o sobie: mam 30 lat, staramy się z mężem o pierwsze dziecko. Mam za sobą 3 nieudane cykle, jestem w trakcie 4tego i baaardzo bym chciała by tym razem się udało ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4507 | |
Rozeznanie
|
Witam serdecznie!
---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4508 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Uno_deluxe też mi się tak wydaje, dziękuję za radę ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4509 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Kruszyna89;88318072]Cześć
![]() Jestem w 13dc. Korzystam z aplikacji "Mój kalendarzyk" i według niego w sobotę powinnam mieć owulację. Dodatkowo w tym cyklu zaczęłam robić pomiar temperatur (moja dzisiejsza 36,4) oraz robię testy owulacyjne. Dzisiejszy wciąż wyszedł dosyć blado (ale wyraźniej niż z poprzednich dni). Zobaczymy czy rzeczywiście owu będzie w sobotę czy się przesunie... W każdym razie bierzemy się do roboty z TŻtem ![]() ![]() ![]() Poprzedni cykl miałam dosyc krótki, bo tylko 25 dni. Zazwyczaj mam ok 27/28 dni. W ogóle w poprzednim myślałam, że się udało, bo czułam się podczas PMSu nieco inaczej niż zwykle: bolały mnie baaardzo mocno piersi, zwłaszcza sutki i mnie tak swędziały dziwnie, dodatkowo byłam bardzo płaczliwa (zazwyczaj jestem wściekła podczas PMSu), bardzo chciało mi się pić i miałam taki metaliczny posmak w ustach (co podobno może być objawem wczesnej ciąży), a do tego jeszcze miałam temperaturę cały czas 37,5 stopni. Ból jajników przed @ też był inny niż zwykle. Także już myślałam, że się udało a tu @@@ przyszła niespodziewanie i jeszcze przed czasem... ![]() ![]() Nic no zobaczymy co z tego wyjdzie w tym cyklu... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Rozeznanie
|
happysheep, do analizy testów owulacyjnych fajna jest aplikacja Premom
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4511 | |
Zadomowienie
|
[QUOTE=happysheep;88318100]
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4512 |
Rozeznanie
|
Temperatura nie musi skoczyć do 37 stopni, wystarczy, że utrzyma się na poziomie wyższym, niż w pierwszej fazie cyklu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4513 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4514 | ||
...
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziś pierwszy raz od półtora miesiąca musiałam wstać do pracy. Ciężko było, zapomniałam nawet zmierzyć temperaturę, a tu owu gdzieś czyha za rogiem. Przyszły mi dzisiaj testy, będę sprawdzać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4515 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ooo dzięki, już ściągam tą aplikację, bo sama nie ogarniam jeszcze tych testów owulacyjnych ![]() W sumie na chwilę obecną mierzę tylko na czole z samego rana takim termometrem na podczerwień bezdotykowym, ale nie wiem czy to ok, bo podobno trzeba w pochwie? Kurcze jestem totalnym laikiem w tej kwestii ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- [QUOTE=AnielkaMamusiax2;88 318199] Cytat:
No właśnie też tak myślę, że to była zwykła infekcja, a ja juz oczywiście się nakręciłam ![]() Dziękuję za kciukasy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W ten weekend nie wypuszczę męża z łoża ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4516 | ||
Zadomowienie
|
[QUOTE=happysheep;88318527]Ooo dzięki, już ściągam tą aplikację, bo sama nie ogarniam jeszcze tych testów owulacyjnych
![]() W sumie na chwilę obecną mierzę tylko na czole z samego rana takim termometrem na podczerwień bezdotykowym, ale nie wiem czy to ok, bo podobno trzeba w pochwie? Kurcze jestem totalnym laikiem w tej kwestii ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4517 |
Rozeznanie
|
happysheep, mierzenie na czole nie ma żadnego sensu, termometr musi mieć kontakt ze śluzówką- czy to w ustach, czy w pochwie. Najlepiej mierzyć termometrem z dwoma miejscami po przecinku, o tej samej porze, zaraz po przebudzeniu. Tylko w ten sposób możemy z tego coś wyciągnąć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4518 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4519 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Dziekuję za wszystkie porady ![]() ![]() U mnie też zawsze było tak, że jechałam z tym kalendarzykiem i on zawsze mi wskazywał dzień owulacji i często mi się to pokrywało, bo zwykle mam dosyć dokuczliwe owulacje. Ostatnią jak miałam to masakra, brzuch mnie tak bolał, że zginałam się w pół. Teraz z ciekawości zabrałam się za te testy po kolejnym nieudanym cyklu by sprawdzić czy rzeczywiście ta owulacja to dzień bólu, czy może ból występuje dopiero po niej i po prostu ją "przegapiałam" ![]() Ściągnęłam sobie tą apkę Premom i dziś zrobiłam test owulacyjny. Wyszło mi w apce T/C ratio 0.38% (LOW) więc chyba mi się przesunęła (według kalendarzyka owulacja miała być w sobotę) ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Czas się doedukować ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- AnielkaMamusiax2 Tak to jest, że niepotrzebne człowiek się nakręca... brakuje mi spokojnego podejścia i takiej cierpliwości, bo chciałabym już tu i teraz, a niestety to tak nie działa ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4520 |
Zakorzenienie
|
Jak będziesz mieć jakiekolwiek pytania, to pisz. Tylko skuteczniejsze może być ściganie mnie na priv, bo jak mam dzień w pracy, to tu tak dość pobieżnie przeglądam posty
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez theali Czas edycji: 2020-11-27 o 10:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4521 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4522 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny jakie testy owu polecacie? Bo na tych rossmanowych to chyba zbankrutuje
![]() Myślałam że szybciej się uda, ale chyba trzeba poczynić jakieś oszczędności. Chciałam jakieś z allegro ale w opiniach są komentarze ze rozmazane lub fałszywie pozytywne itd Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez xflamesxx Czas edycji: 2020-11-27 o 11:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4523 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Niekoniecznie owulacja się przesunie, zobacz, jak to u mnie wyglądało: IMG_6310.jpg Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4524 |
Rozeznanie
|
O kurcze, właśnie wyczytałam że plamienie przed
![]() Odkład dokładnie zapisuję wszystkie cykle w apce to zauważyłam że w trzech ostatnich cyklach dzień przed ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4525 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4526 |
Rozeznanie
|
Ja nigdy nie miałam plamień, dopiero pojawiły się przy ciąży biochemicznej i jeszcze w jednym cyklu podczas starań. Też dla mnie to było niepokojące, chciałam proga od lekarza, ale powiedziała, że jak już zajdę, to wtedy pomyślimy. Właśnie czekam na wyniki bety i proga, zrobiłam też badanie moczu przy okazji.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4527 |
Zadomowienie
|
Uno_deluxe kciuki za Bete
![]() Happy_sheep co do mierzenia temperatury spokojnie, ja nadal jestem noga, nawet się za to nie zabieram ![]() Jeśli chodzi o wkrętki i złudne nakręcanie się, to na tym forum uważam, że to ja jestem najmocniejszym graczem ![]() ![]() Uno_deluxe jakie Ty masz pięknie mocne testy! Ja jestem mega nie zadowolona z tych z allegro. Ledwo co widać, i apka w ogóle nie potrafi wychwycić tej krechy, muszę sama zaznaczać... Nic, wykorzystam do końca te alegrowskie i wrócę do tych z apteki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4528 |
Rozeznanie
|
Zdecydowanie mogłabym polecić te testy, ale nie mieszkam w Polsce, a kupiłam swoje lokalnie... raz tylko miałam wadliwy i wyszła jedna kreska pośrodku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4529 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez xflamesxx Czas edycji: 2020-11-27 o 12:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4530 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:48.