|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Lipcowo-sierpniowe 2006:)
To reszta fotek Jakos dziwnie je zmniejszylam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4502 |
Zakorzenienie
|
Dziendoberek
![]() Doridee jak Aluska dzisiaj?Jak sie czuje. Wiecie co Bylismy wczoraj na tym meczu zaczynal sie o 19.45 a maly juz o tej porze smacznie spi Ale tz mowi choc do pabu maly sie zmeczy pojdzie pozniej spac to nam spac bedzie do 11 hahaha no ta aha zeby nie bylo Wrocilismy poszedl spac ok 22 albo po ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4503 |
Zakorzenienie
|
Byłam rano u lekarza, dała mi receptę na dwa inne antybiotyki, wykupiłam na razie Duomox (penicylina), tabletki rozpuszcza sie w dowolnym płynie, troche śmierdzą ale w smaku ok. Niestety Ala spi i dobudzić jej nie mogę żeby podać lek
![]() ![]() Jak wstanie to spróbuje dać jej ten antybiotyk z soczkiem, oby wypiła ![]() Monka fajne fotki i zebra też super. Myślałam że jest większa ![]()
#4504 |
Zadomowienie
|
Doridee moze inhalol lub kropelki Oil olbas pomogą na zatkany nosek.Ułatwiają oddychanie.
U nas skutkowały.Do gorącej wody wkropiłam kilkanaście kropel olejku i wypłukałam w niej pieluszke i na grzejnik powiesiłam. I niezbędna jest woda morska. Zycze szybkiego powrotu do zdrówka całuski
#4505 |
Zakorzenienie
|
Doridee to noc nie ciekawa Aluska tez pewnie po takiej nocy z goraczka wypompowana .Ja juz kiedys pisalam o tym na zatkany nos Moze dostaniesz w aptece karwol z katarem sobie tez poradzi Sa to ampulki Jak mala idzie spac wylewasz jej ta ampulke na bluzeczke ma mily zapach i ulatwia oddaychanie.
Polozylam swojego kaskadera Mam adzieje ze sie przespi bo juz marudzil i swirowal Najpierw przegryzl sobie skorkw na wardze a potem weszedl na lawe obkrecil sie na niej i zrobilpirueta w czasie spadanie .Troszke sie poplakal dobrze ze lawa niska . |
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Zadomowienie
|
Monka ten preparat sie nazywa Karwol ?
Kurcze szukałam w necie i nic takiego na katar nie ma . Jak mozesz podaj dikładna nazwę.Bo ja od rana mam okropny katar.Muszę sie go szybko pozbyc ,zeby dzieci nie zarazic.
#4507 |
Zakorzenienie
|
Kasiu myślę, ze Monce chodziło o Karvol:
http://www.karvol.co.uk/karvolcapsules.htm niestety obawiam sie ze u nas tego nie uświadczymy. Jak wróci TŻ to pójdę do apteki kupić ten Oil Olbas, chyba że coś innego mi poradzą. Otrivin musiałam już odstawić bo nie można używać dłuzej niż 5 dni. Jakoś wypiła ten soczek ale nie wiem czy jeszcze działał bo stał rozpuszczony prawie godzinę... Teraz podam jej w zupce, o ile będzie chciała jeść.. Jeszcze w takim stanie Alutki nie widziałam ![]() ![]()
#4508 |
Rozeznanie
|
Doridee- biedactwo Twoje maleńkie. Kurcze człowiek w takich sytuacjach zrobiłby wszystko ,żeby choć trochę wziąć tego choróbska na siebie.
jeśli chodzi o dziedziczenie to raczej nie. Musisz spróbować ( oczywiście później) podać Ali jakieś szczepionki( Ribomunel .Polivacyna ,albo inne) . U mnie Ninka spała dziś cała noc bez łażenia między łóżkami .cud jakiś . Pisałam Wam ostatnio ,ze wywaliłam na allegro jej rzeczy i dziś na koniec cena minimalna poszła do góry dwukrotnie.Jestem bardzo zadowolona i już wystawiłam następną aukcję .Będzie można znowu troszkę poszaleć po szmatkach ,bo i kasa będzie dodatkowa i miejsce w szafach. Oskar u dentysty ( we wtorek) miał rwanie bez znieczulenia ,trochę łzy mu poleciały, ale najważniejsze ,że się nie zraził ,jak kiedyś u innej wrednej baby. W sobotę jedziemy na 5-te urodziny do siostrzenicy męża ,a w niedzielę do kina na Katyń. Dziś jade na cmentarz ,troszke zając sie grobami. |
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Zakorzenienie
|
TAK TAK CHODZILO MI O TO karvol
![]() ![]() Doridee bidulka sie meczy .Mi maly tez zabardzo niechcial jesc pic jako tako pil A moze kup malutka strzykawke i przez strzykawke jej podawaj ta atybiotyk ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Zakorzenienie
|
Hej laski!Dzis zalaczam kolejne fotki,tym razem chorej Werci buszujacej w sieci i Daruni przed spaniem i w czasie zabawy.buziaczki.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4511 |
Raczkowanie
|
Kasiu, ja stosowałam Oilatum i do kąpieli i do smarowania. Potem lekarka przepisała mi super maść do smarowania vitA+euceryna+woda. Natłuszcza i nawilża i... jest tania! Naprawdę polecam.
Monka, śliczna dzidziunia. A Kartal jak wyprzystojniał! Super ta zebra. Może go przypinaj czymś, żeby nie kręcił piruetów podłogowych... ![]() Doridee, zwracam się do Ciebie, jako perfumowej ekspertki. Znasz tego sprzedawcę? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=249435240 Boję się, że to podróbka, bo prawie jej nie czuję. A węch mam jak pies. Ma bardzo delikatny zapach i bardzo nietrwały... My też do zapchanego noska lejemy wodę i po chwili lecimy z Fridą. No i nawilżacz powietrza chodzi przed spaniem. Buziolki dla Aluni ![]() Monika, buziol dla Daruni - mojej imienniczki z okazjii jej święta ![]()
Idzie Grześ przez wieś, worek piasku niesie. A przez dziurkę piasek ciurkiem sypie się za Grzesiem ![]() "Piasku mniej, nosić lżej" - cieszy się głuptasek ![]() Wraca do dom, worek zrzuca, no a gdzie ten piasek? ![]() Nasze fotki: www.rzeka.net/mama |
![]() ![]() |
![]() |
#4512 |
Zakorzenienie
|
Monika niezle muiala wygladac twoja smerfetka.
![]() Doridee popieram to co juz dziewczyny pisaly, zebyscie zaszczepili mala na grype. To dopiero poczatek jesieni, jeszcze cala zima, szkoda zeby Ala sie meczyla. monka widze, ze u was te same klimaty co i u nas - chodzi mi o mecze i pub ![]() ![]() A co do zebry to ja bylam w sklepie u nas niedaleko i widzialam ja i taka cena byla. ![]() Dziewczyny jak czytam co sie u was dzieje, tzn. jak dzieciaki szaleja, to czasem sie zastanawiam czy z Zosia wszystko ok ![]() Siedzi wlasnie na nocniku i robi prasowke ![]() Daria masz imieniny??? |
![]() ![]() |
![]() |
#4513 |
Raczkowanie
|
Ano jo!Mam!
![]() Monika, może z innej mańki, ale zauważyłam, że masz difenbachię w doniczce. Ja swoją musiałam przestawić, bo Grześ skubał. Podobno jest trująca...
Idzie Grześ przez wieś, worek piasku niesie. A przez dziurkę piasek ciurkiem sypie się za Grzesiem ![]() "Piasku mniej, nosić lżej" - cieszy się głuptasek ![]() Wraca do dom, worek zrzuca, no a gdzie ten piasek? ![]() Nasze fotki: www.rzeka.net/mama |
![]() ![]() |
![]() |
#4514 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4515 |
Zakorzenienie
|
Ala zasnęła, bidulka znowu temperatura ponad 39
![]() Daria jeżeli masz imieniny to wszystkiego Naj Naj Najlepszego ![]() ![]() ![]() Co do szczepionki to naprawdę nie wiem ![]() ![]() ![]()
#4516 |
Zakorzenienie
|
Daria dziekujemy za buziaki i wzajemnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4517 |
Zakorzenienie
|
Edycia rzeczywiscie mala wygladala super!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4518 |
Zadomowienie
|
Daria Wszystkiego najlepszego z okazji imienin.
Oilatum tez uzywałam do kąpieli i nic.A moze by tak narazie przestac Igora wogóle smarowac.Moze naskórek sam sie odbuduje czy cos w ty stylu. Kurcze chyba sie rozkładam ,jest mi zimno bola mnie mięsnie i głowa . Oby dzieci nie załapały na nowo bakcyla. Monika świetne dziewczyny.Duzo zdrówka dla Werci Jak bede szła po Kapika do przedszkola to wstąpie do apteki. Kurcze zmykam bo oczyska strasznie mnie bolą
#4519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4520 |
Zakorzenienie
|
Doridee zycze bezgoroczkowego jutrzejszego poranka Miejmy nadzieje ze juz garaczke zwalczycie.Na zdrowiu nie ma co oszczedzac
![]() Daria dzieki ![]() Monika fajne kobitki laseczki szkoda ze nie zrobilas fotki jak mala miala iebieska buzke ![]() Kasia do wyra i sie kuruj. Maly dzis cos dlugo zasnol ale bez smoka .Kupilismy mu dzis hmm takie dmuchane autko jakby basen tylko ze na pilki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4521 |
Zakorzenienie
|
Doridee jak Alusi sie poprawi, lec z nia do tej nowej pediatry i zapytaj o szczepienie. Spokojnej nocki
![]() Monika torebki mamine i nie tylko to chyba najlepszy gadzet takze mojej Zosi. Ostatnio to nawet obcej kobiecie w kosciele o malo co nie podwedzila torebki ![]() Kasia bierz jakies prochy albo grzanca i pod kolderke. monka mowisz bieznia i cross trainer ![]() ![]() ![]() Jutro wybieram sie do siostry. Od przedwczoraj maja drugie dziecko, adoptowali dziewczynke. Kochana mala, odrazu mi ciocia mowi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4522 |
Zakorzenienie
|
Edycia haha tez sie zastanawiam czy bede cwiczyc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
Zakorzenienie
|
monka mala za miesiac skonczy dwa latka. To juz drugie dziecko ktore adoptowali
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4524 |
Zadomowienie
|
Monka Edycia ja kiedys miałam orbitrek w domu.Pozyczyłam od kolezanki i przyznam ze wogóle nie chciało mi sie cwiczyc.Moze ze 2 razy pojezdziłam i stał w kącie.
Ja myśle ze nie ma to jak na siłowni wśród ludzi,zawsze to większa motywacja. Ach i chciałam sie pochwalic,ze Igorek coraz ładniej zaczyna mówić.Potrafi powedziec babcia "papcia" oko ,daj,nos ,halo i jeszcze kilka innych słówek. Cieszę sie ,bo Kacper dość pózno zaczoł mówic i miał trudności .
#4525 |
Rozeznanie
|
kasia -zgadzam się z Tobą co do siłowni. U mnie tez sprzęt stoi w domu a nie ćwiczę .Natomiast na siłownie chodzę w miarę regularnie .I te półtora godziny to się nie obijam tylko walczę ze swoim tłuszczem aż pot po d...... leci.
Doridee- jak tam mała chorowitka ,mam nadzieję ,ze już lepiej MONIKA- co do torebki maminej to moja Ninka ja uwielbia ,zwłaszcza ,ze nosze olbrzymią i z ciekawą zawartością .Wystarczy ,ze odłożę na chwile i już w niej grzebie. Daria( mała i duża) - wszystkiego najlepszego ,zdrowia,szczęścia ,pomyślności z okazji imienin Miałam iść dziś na imprezkę firmowa ,ale chyba narazie mam dość ,jutro znowu od rana z Ninką walczę sama ( tata oczywiście w pracy) więc trzeba być w formie. A towarzycho na imprezie takie ,ze jak nie pijesz to albo chora ,albo kapuś ,wieć wicie ,rozumicie... Nina dziś w nocy tylko raz przylazła do nas do wyrka ,ale za to 6.30 juz oczywiście była na nogach.. Aha, jeśli któraś używa Haggisów ,to widział w biedronce wczoraj jakąś promocje -3 dychy za chyba 64 sztuki. |
![]() ![]() |
![]() |
#4526 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję ciocie za troskę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Monka gratuluję zakupu i wydaje mi sie, ze akurat Ty jesteś zmobilizowana w tym względzie, no zobaczymy jak to wyjdzie w praniu. My planujemy kupić sobie rowerek stacjonarny ![]() ![]() ![]() Fajne są te baseniki z piłeczkami ale to trzeba mieć chyba duze mieszkanie ![]() A mojej Ali nie interesuje moja torebka? ZA to z lubością grzebie sie w moim kufrze (bo to nie kuferek) z malowidłami, bierze pędzel i też sie maluje, haha, to samo kredki, szminki ![]() Gosiula dzieki za cynk odnośnie Huugisów, parę razy miałam i całkiem całkiem a cena świetna. Najlepsze pieluchy które do tej pory używałam to chyba Biedronkowe DADA. Kasiu gratulacje dla małego gaduły ![]() ![]() ![]() ![]() Edytcia super sprawa z tą adopcją. Przyznam ze ja sama myślałam o tym ale to odległy temat. Wiem że póki co rodzic już nie chcę ale mogłabym zaadoptować ![]() Zapomniałam wspomnieć że zamówiliśmy już obrączki, będą za jakieś dwa tygodnie bo są robione na zamówienie ![]() ![]()
#4527 |
Zadomowienie
|
Doridee to prawda ,ze chłopcy pózniej zaczynają.Tak było z moim Kacprem a i sa wyjatki .
A ja czuję sie juz lepiej. Kupiłam wczoraj w aptece coldrex maxgrip w proszku do rozpuszczenia . Na szczęscie to tylko katar ale od niego wszystko sie zaczyna przewaznie. Kurujcie sie dziewczyny,duzo zdrówka dla Was. U mnie dzis pogoda bardzo ładna i słonka dosć duzo. więc po południu na spacerek zmykamy.
#4528 |
Rozeznanie
|
no to sobie pojadłam. Imieniny szefa, pycha ciasto ,paluszki lizać .
A w poniedziałek następne imieniny w pracy. A d...... rośnie. A to dobry braciszek odgania głodomora od talerza ,a na drugim - karmi ją zupą - bardzo dumny |
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() no i weekend!!! hurra!! i pogoda dziś ładna, też na spacerek się wybieram "po drzemce" - właśnie Maksiu zasypia - tzn woła tata i mama w niebogłosy hahaha ![]() ![]() ![]() ![]() tak w ogole to u nas "po staremu" - Maks dalej ma 4 ząbki, ale chyba "idą" kolejne bo budzi się w nocy i marudzi... ciesze się już bardzo na długi weekend.... kupiłam buty zimowe po wielu bojach i trudach - jakoś nie umiałam odpowiednich znależć ![]() no to buziaki , szczególnie dla chorych ![]()
#4530 |
Raczkowanie
|
no i dawno obiecane zdjęcia :
1) sztuczki Maksia - "Maksiu ile masz kłopotów?" ![]() ![]() 2,3,6) po prostu śliczny Maksiu ![]() 4) moja fryzurka - widac tylko przód, tył jest (był) efektowniejszy haha , już niestety włosy odrosły i fryzury nie ma 5) sztuczki cd "jaki będziesz duzy"
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:05.