|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Pożegnać TRĄDZIK raz na ZAWSZE - kuracje, pielęgnacja, makijaż. ZBIORCZY!
Cytat:
![]() I dziękuje za link do tego postu ![]() Poszukuję dobrego kremu nawilżającego do cery trądzikowej, znacie coś godnego polecenia?
Edytowane przez Ales_sandra Czas edycji: 2012-08-03 o 11:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4502 |
Rozeznanie
|
Ja ostatnio miałam załamkę...
![]() Nie maluję się ostatnio prawie wcale. Oczy tuszem, omiotę buzię delikatnie pudrem żeby się nie świeciła i tyle. W domowych lusterkach wyglądam całkiem całkiem. Mam jednego pryszcza przed okresowego, więc nie niepokoi mnie za bardzo, uporałam się z wągrami na nosie i policzkach. Ogólnie wydawało mi się, że jest dobrze. Kryzys przyszedł gdy zobaczyłam się w lustrze w restauracyjnej łazience ![]() ![]() ![]()
#4503 |
biegam dla Zabawy
|
Wszystko zależy od lustra, oświetlenia. W niektórych marketach i przymierzalniach jest takie, że faktycznie każdą niedoskonałość, odstającą skórkę widać o wiele bardziej - pewnie na takie trafiłaś, nie przejmuj się.
Z drugiej strony mam takie lustro w domu, w którym skóra wygląda dużo lepiej. Kiedyś się przy nim malowałam i niestety poźniej odkryłam, że miałam mocno niestaranny makijaż, prawie nic nie zakryłam. Obejrzyj się w kilku lustrach i wyciągnij średnią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4504 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wiadomo idealnej buzi nie mam. Ale taki kosmos jak w tamtym lusterku to nadawał się tylko do chodzenia kanałami ![]() Chyba będę musiała teraz się skupić na wygładzaniu mojej buzi ![]() Może kwasy na jesień?
![]() |
#4505 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Od dłuższego czasu przed wyjściem oglądam się w lustrze przy oknie w świetle dziennym i wtedy zazwyczaj dochodzę do wniosku, że potrzebuję jeszcze jakieś pół godziny na ogarnięcie twarzy. Mimo to teraz i tak również prawie wcale się nie maluję bo nie mam siły. Olałam to już dawno temu. Cały czas mam wysypy nowych pryszczy i zaskórników i chyba nie ma sensu cały czas maskować tego toną tapety. Może i jestem głupia, ale cieszę się, że tak wyszło z tym okresem. Może w końcu leczenie hormonami będzie miało jakiś konkretny powód, a nie będzie tylko moją fanaberią na tle wyglądu. Edytowane przez Aredhel125 Czas edycji: 2012-08-03 o 16:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Zakorzenienie
|
slyszalam o tabletkach antyandrogenowych (?), moglam w sumie nazwe przekrecic.. ale cos w ten desen.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4507 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Tygrysku...! Co Prosiaczku? NIC - odparł Prosiaczek biorąc Tygryska za łapkę - chciałem się tylko upewnić czy jesteś... ![]() ![]() Ćwiczę od czasu do czasu ![]() Spełniam swoje małe marzenia ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4508 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zawsze przeglądam się w lusterku przy oknie, akurat mam biurko pod oknem więc tu się maluję itd. no i tu wyglądam jak człowiek ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4510 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4511 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Androcur? Nie wiem, czy dobrze pamiętam, ale to się bierze ze zwykłymi antykoncepcyjnymi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja odwrotnie, mam w łazience jarzeniówki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4513 |
Konto usunięte
|
kochane Wizażanki ! Trądzik pojawia się dlatego, że organizm się oczyszcza: od wewnątrz do zewnątrz-skóra.
Ja nie miałam jakichś okropnych problemów ze skórą, ale i tak zrezygnowałam z cukrów w większej ilości oraz przetworzonych rzeczy (mięso jem max. raz w tyg i żadne "wędlinki")- tak w skrócie. I teraz tylko przed okresem pojedyncze niespodzianki mi się pojawiają. Patrząc na moją młodszą siostrę, która często jada czipsy, czekoladę i właśnie różne przetworzone rzeczy, jej skóra jest w strasznym stanie, czoło przede wszystkim, a wystarczy tylko lepiej dbać od siebie od środka, co jej mówię oczywiście ![]() Trzymajcie się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4514 |
Rozeznanie
|
[1=1d94aa359fccc21ffd3754e 01fc729e7b21e5777_5e9cd7f 29012b;35705897]kochane Wizażanki ! Trądzik pojawia się dlatego, że organizm się oczyszcza: od wewnątrz do zewnątrz-skóra.
Ja nie miałam jakichś okropnych problemów ze skórą, ale i tak zrezygnowałam z cukrów w większej ilości oraz przetworzonych rzeczy (mięso jem max. raz w tyg i żadne "wędlinki")- tak w skrócie. I teraz tylko przed okresem pojedyncze niespodzianki mi się pojawiają. Patrząc na moją młodszą siostrę, która często jada czipsy, czekoladę i właśnie różne przetworzone rzeczy, jej skóra jest w strasznym stanie, czoło przede wszystkim, a wystarczy tylko lepiej dbać od siebie od środka, co jej mówię oczywiście ![]() Trzymajcie się ![]() Gdyby to było takie proste i tylko od tego to zależało, wszyscy mielibyśmy pyszczki gładkie jak pupcia niemowlaka ![]()
#4515 |
Zakorzenienie
|
[1=1d94aa359fccc21ffd3754e 01fc729e7b21e5777_5e9cd7f 29012b;35705897]kochane Wizażanki ! Trądzik pojawia się dlatego, że organizm się oczyszcza: od wewnątrz do zewnątrz-skóra.
Ja nie miałam jakichś okropnych problemów ze skórą, ale i tak zrezygnowałam z cukrów w większej ilości oraz przetworzonych rzeczy (mięso jem max. raz w tyg i żadne "wędlinki")- tak w skrócie. I teraz tylko przed okresem pojedyncze niespodzianki mi się pojawiają. Patrząc na moją młodszą siostrę, która często jada czipsy, czekoladę i właśnie różne przetworzone rzeczy, jej skóra jest w strasznym stanie, czoło przede wszystkim, a wystarczy tylko lepiej dbać od siebie od środka, co jej mówię oczywiście ![]() Trzymajcie się ![]() Oł rili? ![]() Wyeliminowanie pewnych produktów czasme pomaga, ale nie każdemu i nie każdy zestaw produktów. gdyby to było takie proste,to wszyscy, którzy jedzą wędliny po 10 zł/kg i blok seropoodbny, margarynę, mięso, polepszacze itp mieliby trądzik, a ludzie, którzy jedzą lepsze, bardziej naturalne produkty skórę jak atłas. A tak nie jest. Znałam kiedyś ludzi, którzy od bardzo młodego wieku jedli tandetne jedzenie, dużo palili, pili wino siarkowane a cerę mieli cudowną, jak po photoshopie. Moze to ta siarka tak dobrze działała? Powinnam zacząć pić jabole?
#4516 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Owszem, zdrowe odżywianie jest ważne dla cery, ale tylko u nielicznych można liczyć na diametralną poprawę cery po wykluczeniu śmieciowego żarcia. I wtedy raczej nie ma mowy o trądziku jako chorobie, tylko o skutkach złego żywienia. I nie wiem, co robi mięso w zestawieniu z przetworzonym jedzeniem, przecież samo w sobie jest równie nieprzetworzone co warzywka. Chociaż faktem jest, że tak naprawdę nie wiemy, jakiej jakości jest to w supermarketach (ale to samo tyczy się warzyw; tym bardziej, że ludzie kupują piękne, duże i gładkie warzywa, a one najczęściej są pryskane. Nikt nie kupi "brzydkich", zdrowszych i dużo smaczniejszych), dlatego warto kupować prosto od producenta, a najlepiej od w ogóle od drobnych producentów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4518 |
Konto usunięte
|
warzywka z ogródka : )
W sumie osoby, które tak jedzą a mają piękną cerę, też znam takie, często borykają się z problemami zdrowotnymi. Ale na spokojnie, nie ma co się denerwować ![]() Każdy różnie do mięsa podchodzi, ja niestety często czuję "sztuczność", szczególnie tych wędlin wszystkich.. Tak samo czuję (w sensie zapach) kiedy alkohol jest ciepły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Zakorzenienie
|
[1=1d94aa359fccc21ffd3754e 01fc729e7b21e5777_5e9cd7f 29012b;35706953]warzywka z ogródka : )
W sumie osoby, które tak jedzą a mają piękną cerę, też znam takie, często borykają się z problemami zdrowotnymi. Ale na spokojnie, nie ma co się denerwować ![]() Każdy różnie do mięsa podchodzi, ja niestety często czuję "sztuczność", szczególnie tych wędlin wszystkich.. Tak samo czuję (w sensie zapach) kiedy alkohol jest ciepły ![]() Nie wszysyc mają ogródek, pzoa tym ile w jednym ogródku można nauprawiać warzyw. My się nie denerwujemy, tylko komentujemy rewelację, którą zaserwowałaś. ![]() Czujesz sztuczność w mięsie? Wędliny sa pełne konserwantów, ale to normalne, nawet te naturalne sa przecież peklowane. Trudno powiedzieć, co jest w mięsie. Zależy to od karmienia i traktowania zwierząt (czy brały jakieś leki). Ale np. czytałam, ze polskie kurczaki nie są karmione antybiotykami ani nic takiego i ogólnie są dobrej jakości. W mięsie oczywiście moga być jakieś toksyny, ale tak samo w warzywach, wodzie, powietrzu i ogólnie wszystkim. Ale to jest temat na innąrozmowe, nam chodzi o to, że dieta nie przekąłda sięna stan cery w tak prosty sposób, to wszystko. ![]()
#4520 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do tych hormonów jeszcze. Tanie pigułki to jakie to są mniej więcej? Mi kiedyś dermatolog polecała yasminelle, yazz i coś jeszcze ale nie pamiętam. Głównie chodzi mi o takie leki, które miałyby małą ilość hormonów, a szczególnie estrogenów. Mogłabym coś zasugerować lekarzowi podczas rozmowy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4521 |
biegam dla Zabawy
|
Nie ma sensu żebyś coś sugerowała. Domyślam się, że skoro skierował Ciebie na badania do ew. tabletki dobierze według wyników badań.
I nie wiem czy tylko anty(i czy anty w ogóle). Są jakieś inne leki androcour o którym ktoś wspomniał i jeszcze jakieś. Wszystko zależy co Ci w badaniach wyjdzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4522 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny powiedzcie mi, czy podkład po jednym zastosowaniu może zapchać? Wczoraj mnie podkusiło i nałożyłam sobie Maybelline, Affinitone Mineral (trafiło na niego gdyż mamie nie podpasował i leżakował sobie w kosmetyczce nieużywany, a na mnie na prawdę fajnie leży) No i tak myślę sobie... czy takie okazyjne nakładanie podkładu może zaszkodzić? Bo wiem, że codzienne noszenie mi nie służy, no ale teraz na co dzień się nie maluję.
#4523 |
Zadomowienie
|
Ja czasami mam właśnie takie wrażenie, że nawet nałożenie podkładu na jeden dzień pogarsza moją cerę, ale w sumie nie wiem czy to tylko urojenia czy tak może być naprawdę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4524 |
Zadomowienie
|
a ja mam okropne pogorszenie cery bo byłam pod namiotami. Alkohol+brak snu+oczyszczanie twarzy tylko husteczkami oczyszczającymi. Wzgldam po prostu fatalnie..... Teraz znów będę 2 tyg podleczać cerę żeby jako tako wyglądać...
#4525 |
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny, pozwolcie, ze sie podlacze do rozmowy
![]() Musze przyznac, ze to co jemy akurat ma znaczenie - mowie o sobie, i nie tylko chodzi o mieso, ale tez o pieczywo i nabial. Na poczatku wydawalo mi sie, ze to niemozliwe, ze to takie proste. Ale sprobowalam zyc na surowo, udalo mi sie przez tydzien i w tym czasie mialam super skore. Sa rozne organizmy, przyznam, ze sa osoby ktore nie dbaja o to co jedza a mimo to, maja pienke cery. Wyglada na to, ze my - tradzikowcy to wyjatkowo wrazliwe osobniki. Oprocz zanieczyszczen z pozywienia trzeba rowniez pamietac o zanieczyszczeniach z powietrza, wody. Bylam w lipcu w Islandii. Przepiekna, czysta kraina. Przez caly pobyt nie wyskoczyl mi zaden pryszcz! I uzywalam wtedy kremu ktory na bank mnie zapycha bedac w polsce - wysoko w skladzie ma olej migdalowy. Mysle, ze poprostu nasze organizmy nie potrafia sobie radzic z nadmiarem toksyn, toksyny w jakis sposob zaburzaja gospodarke hormonalna i tradzik gotowy. Tak sobie gdybam...
#4526 |
biegam dla Zabawy
|
To niestety nie takie proste. Niektórzy faktycznie będą nadwrażliwi na coś w jedzeniu i odstawienie im pomoże, ale nie każdy.
Jeżeli ktos ma trądzik spowodowany hormonami to nie wyleczy tego czystym powietrzem ani jedzeniem. Wielu innych przyczyn trądziku też nie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4527 |
Zadomowienie
|
ją nie uważam, że można całkowicie wyleczyć trądzik jedynie dieta ale w znacznym stopniu poprawić stan cery a nawet zdrowie całego organizmy. i pamiętajmy, że po jednym dniu bez nabiału nie będzie widać poprawy, na to trzeba trochę czasu, organizm się oczyszcza. muszę dodać, że z trądzik walczę już od podstawówki i jedyny okres kiedy miałam czystą buzię to czas brania tabletek anty przez pół roku.ppóźniej znów wysyp przez rok. zaszła w ciążę i trądzik zniknął bez szczególnej pielęgnacji czy diety, krótko mówiąc zarlam co popadnie. po roku po porodzie znów wysyp trwający już 1, 5 roku. więc u mnie to jest ewidentnyroblem z hormonalny. a jednak dieta daje zauwazalne efektyprzepraszam za błędy , ciężko mi je poprawiać z komórki.
![]()
Każdemu własna kupa ładnie pachnie, ale nie daj się zwieść ![]() Marcelek moj caly swiat ![]() ![]() ![]() Laura 39/40 tp 9.03.2015 Edytowane przez olasia Czas edycji: 2012-08-06 o 14:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4528 |
biegam dla Zabawy
|
U jednego ma poprawi, u drugiego nie ma efektu.
U mnie nie ma różnicy co jem i jak jem. Tzn. przez większość czasu jem zdrowo, więc może jakbym jadła fastfoody 5 razy w tygdniu byłoby gorzej, wolę nie sprawdzać ![]() Ale wszelkie odstawianie nabiału, gluteny itp, nic u mnie nie zmieniało. Tak samo jak zjem 2 czekolady to nie mam wysypu. Więc nie sądzę, żeby dieta u każdego poprawiała stan skóry - tak łatwo nie jest. |
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Zadomowienie
|
wspolczuje, bo kiedy nic nie pomaga, to normalnie cycki opadaja...
( gwoli scislosci zmiana nawykow zywieniowych wcale latwa nie jest - krotko mowiac wedlug mnie -oczywiscie kazdy ma swoje zdanie i to szanuje - zdrowe jest tylko i wylacznie surowe jedzenie)
#4530 |
biegam dla Zabawy
|
Wiesz, ja nie mam w sumie wielkiego problemu z trądzikiem. Odpukać, ostatnie jest nieźle, w trafiłam na kremy, które mi pasują. Ale chciałabym mieć w końću gładką cerę i chyba nigdy mi się to nie uda.
Z tym zdrowym jedzeniem to nie jest tak prosto, z tego co wyczytałam na forach to dużo dziewczyn wegetarianek ma większe problemy z cerą odkąd są wege. To co pasuje naszemu organizmowi jest chyba dość indywidualne. Ja przeszłam okres zielonych szejków i tym podobnych i pod względem skóry nie było lepiej. Żeby nie było, nie twierdze, że zmiana żywienia nikomu ni pomoże, pewnie są osoby, którym pomoże. Ale nie mogę się zgodzić z tym, że każdemu albo większości. Edytowane przez alkaxy Czas edycji: 2012-08-06 o 17:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:25.