|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Kielce
Cytat:
oczywiscie sobie żartuje. a wybór zabaw to jak widzisz kwestia widzimisie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4502 |
Zakorzenienie
|
Nie ma sie dziewczyny co dłużej spierać o te zabawy
![]() ![]()
#4503 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dagunia24 chyba mamy podobną sytuację. Ja zastanawiam się czy nie rzucac wiązanką? A może w końcu kupię welon! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4504 |
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny!
Mam pytanie czy orientujecie sie gdzie w kielcach i oklicach mozna wynajać sale ale obsługę i kucharki miec swoje? interesuje mnie sala tak na 200-250osób. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
Rozeznanie
|
Byłam kiedyś na weselu gdzie panna młoda rzucała podwiązką, bo welonu było jej szkoda
![]()
#4506 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jest teżjakaś sala w Mniowie, ale nie widziałam i również nie mam namiarów. Kobietki, mam pytanie... Czy wiecie coś na temat kapeli Axis Band??? Chodzi mi o opinie. Nie mogę znaleźć nic przez wyszukiwarkę... ![]() Z góry dziękuję!!! Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-06-18 o 17:07 Powód: tradycyjne pisanie post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4507 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wiem że tam są dwie ale chodzi mi o sale na górce. prosto jedzie się ciekoty natomiast w lewo skręca sie na masłów dwa. tak przejeźdzasz jakieś 200m i jest sala lekko odsunieta od ulicy. pomieściło sie w niej 200 osób ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4508 |
Rozeznanie
|
Ile płacicie za dzieci, a ile za poprawiny ?
#4509 |
Rozeznanie
|
Witajcie,
Co do rzucania welon, to widziałam jak Panna Młoda rzucała bukietem. Ja miałam długi welon - 2,5 metra zdjęłam go przed pierwszym tańcem. Rzucałam welonem krótszym, mojej koleżanki, ale potem go odebrałam. Co do zabaw u nas było: rzucanie welonem, krawatem, następnie przekłuwaliśmy balony i losowaliśmy co kto z nas będzie robił po ślubie. i zrobiliśmy karetę, było dużo śmiechu. Poza tym było karaoke, było super |
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny pomocy pilnie potrzebuje namiarow na autokar ale taki z tanszych. licze na Was!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4511 |
Raczkowanie
|
Milena8-wiem,ze w "Sabacie" na os.swietokrzyskim trzeba miec swoje kelnerki,ale nie wiem czy sala pomiesci tyle osob.
A moze w SHL-ce? Dziewczyny,a co to jest ta kareta? U mnie bedzie gral Axis-Band.Slyszalam od znajomych dobre opinie.maja swoja stronke,mozesz posluchac ich nagran. Moja opinie moge dac dopiero za 4 miesiace ![]() My za dzieci mamy placic 50%,a poprawiny mamy w domu ![]() Podziekowania dla rodzicow (jesli ktos nie ma weny tworczej): "Kochani Rodzice Dziękujemy Wam za trud włożony w nasze wychowanie, za opiekę jaką nad nami roztaczaliście, za bajki na dobranoc, które pozwalały zasnąć gdy byliśmy mali, za opatrywanie zbitych kolan, guzów i siniaków. Dziękujemy Wam za dzisiejszy dzień, za wysiłek jaki włożyliście w to, aby był najpiękniejszym dniem w naszym życiu. Dziękujemy Wam, że jesteście dziękujemy, że my jesteśmy." Nadszedł dla nas bardzo ważny i szczególny dzień oraz doskonała okazja by powiedzieć Wam DZIĘKUJEMY!!! - za życie które nam daliście, wiemy że było by ono pozbawione sensu gdybyście nie obdarowali nas szczęściem dziękujemy za przykład dawany całym swoim życiem to właśnie z waszą pomocą zrozumieliśmy, że kochać to znaczy również wybaczać i mieć nadzieję - za ciepło miłość i oparcie które wciąż nam dajecie tak mało chcąc w zamian - za ludzką dobroć mądrość i tolerancję, której nas uczyliście - za kulturę takt i delikatność, która nas otaczacie każdego dnia - z całego serca dziękujemy za wszystkie lata rodzicielskiej miłości - a przede wszystkim za to że jesteście i dzięki temu jakaś część nas może ciągle czuć się radosnymi dziećmi BARDZO WAS KOCHAMY!!! Edytowane przez izus123 Czas edycji: 2008-06-17 o 12:54 Powód: dopis |
![]() ![]() |
![]() |
#4512 |
Rozeznanie
|
Do ilu lat 50% za dzieci?
#4513 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Za 4 m-ce... u mnie będzie już po! ![]() Ale jeszcze raz ponawiam pytanie o Axis Band, bo muszę się szybko zdecydować!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4514 |
Zadomowienie
|
Kareta
Koń lewy Koń prawy woźnica Koło lewe przednie Koło prawe przednie Król Królowa Koło lewe tylne Koło prawe tylne Na początku prowadzący rozdaje kieliszki, objaśnia zasady i tłumaczy każdemu kim jest. Czyta historię, która jest poniżej. Na dźwięk odpowiedniego słowa, osoba, której dana funkcja jest przypisana musi wstać i obejść dokoła krzesło. Jeśli tego nie zrobi – pije „karniaka”. Uwaga! Kareta = woźnica + koła + król + królowa Zaprzęg = woźnica + koła + król + królowa + konie Dawno, dawno temu żył sobie Król i Królowa. Królowa ze swoim Królem bardzo lubili jeździć swoją karetą. Kareta miała 4 koła: prawe przednie, lewe tylne, lewe przednie i prawe tylne. Lewy koń był biały, a prawy koń był czarny. Pewnego dnia Królowa rzekła do swego Króla: - Królu mój, Królu mój wspaniały, Drogi Królu, powiedz woźnicy żeby przygotował konie i sprawdził koła, bo na ostatnim spacerze był problem z prawym tylnym kołem. Woźnica zaprzągł konie i karetę. Sprawdził prawe tylne koło, rzucił okiem na lewe przednie koło, potem rzekł do Króla: - Królu mój, nasz wspaniały Królu, najukochańszy Królu, kareta i konie są gotowe. Królowa z Królem wsiedli do karety i pojechali na piękną łąkę. W pewnym momencie Królowa rzekła do Króla: - Usiądź sobie Królu, kochany Królu, mój ty najukochańszy Królu. Powiedz woźnicy by nakarmił oba konie i przygotował karetę na następny dzień abyśmy mogli wybrać się jeszcze raz sami. Król rzekł do Królowej: Królowo moja, moja kochana Królowo, Kocham Cię moja Królowo i dał jej słodkiego całusa. Za nie zareagowanie na słowo np. Król, osoba reprezentująca Króla musi wypić kieliszek wódki bez popitki. Przy odpowiednio dobranym opowiadaniu zabawa potrafi rozweselić do łez zebranych gości II wersja Dawno, dawno temu żyli sobie król z królowa. Mieli konie, karetę i woźnicę. Kiedyś król zawołał woźnicę i tak mu powiedział: "Woźnico zaprzęgaj konie do karety, bo królowa chce pojechać na spacer". Posłuszny woźnica poszedł i zapiął konie do karety. Kiedy król z królowa wsiedli do karety, król zawołał: "Woźnico daj koniom znak do jazdy". I pojechali. Para królewska jedzie w swej pięknej karecie przez okolicę, nagle prawy koń okulał, lewemu koniowi nic się nie stało. Przestraszony król zawołał: "Woźnico, woźnico, mój drogi woźnico, sprawdź, co się stało". Królowa ze strachu zemdlała, a woźnica znalazł w kopycie prawego konia gwóźdź i go wyciągnął. W kopycie lewego konia nie znalazł nic. Po chwili zniecierpliwiony król zwraca się z pytaniem do woźnicy: "Woźnico, woźnico, mój drogi woźnico czy wszystko w porządku?" Woźnica odpowiada ,że tak. Siada na koźle i daje koniom znak do jazdy. Para królewska w swej pięknej karecie, złotej karecie jedzie dalej. Po chwili król wychyla się z okna karety i mówi do woźnicy: "Woźnico, woźnico, mój drogi woźnico, zatrzymaj konie, bo królowa chce zaczerpnąć świeżego powietrza". Woźnica zatrzymuje konie i kareta staje. Z karety wysiada król i królowa. Nagle w oddali słychać grzmot - zaczyna padać deszcz, wszyscy są mokrzy, nie ma co czekać - król zarządza powrót na zamek. Po przybyciu na zamek konie zatrzymują się i król i królowa wysiadają z karety. Król woła do woźnicy: "Woźnico, mój drogi woźnico wyprzęgnij konie i odstaw karetę". Zadowolona i szczęśliwa królowa pyta po chwili: "Woźnico czy odstawiłeś konie i karetę?" Woźnica odpowiada, że tak. "Dziękuję ci woźnico, mój drogi woźnico" - odpowiada królowa. |
![]() ![]() |
![]() |
#4515 |
Rozeznanie
|
To jest własnie kareta, ale ja się pomyliłam miałam tą historyjkę (przyjeżdza cyrk), rodzice, dzieci, pies pikuś i słoń
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4516 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4517 |
Rozeznanie
|
Dzieki Izus
![]()
#4518 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Rozeznanie
|
Aż wstyd przyznać, ale nie wiem jak u nas
![]()
#4520 |
Raczkowanie
|
Nie przejmuj sie,ja tez zapytalam dopiero po podpisaniu umowy,jakos tak,tyle tego wszystkiego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4521 |
Rozeznanie
|
Strasznie dużo spraw trzeba załatwić, o mnóstwo zapytać
![]() ![]()
#4522 |
Raczkowanie
|
U mnie opłata za wesele 130zł od osoby, za dziecko (od 3 do 15 lat) 85 zł, wesele+poprawiny 145zł/osobe
|
![]() ![]() |
![]() |
#4523 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4524 | |
Rozeznanie
|
Za poprawiny tylko 15zł/os.? Gdzie masz wesele?
Cytat:
![]()
02.08.2008- Nasz Wielki Dzień Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-06-17 o 19:59 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4525 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4526 |
Rozeznanie
|
Ja miałam sporo dzieci, ale my nie płaciliśmy od osoby
|
![]() ![]() |
![]() |
#4527 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4528 |
Raczkowanie
|
A gdzie masz wesele - jesli wolno zapytać? A ślub w Kielcach?...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4530 |
Raczkowanie
|
Tylko tak moge pomoc http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ar#post4546532 i jescze jeden
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...t455231%208ost Edytowane przez izus123 Czas edycji: 2008-06-17 o 18:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.