|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
| Pokaż wyniki sondy: Przed braniem tabletek Yasminelle, z Twoją cerą: | |||
| były (małe lub duże) problemy, ale teraz jest jeszcze gorzej |
|
13 | 7,88% |
| były (małe lub duże) problemy, ale teraz jest lepiej |
|
48 | 29,09% |
| były (małe lub duże) problemy i nic się nie zmieniło |
|
31 | 18,79% |
| nie było (mniejszych lub większych) problemów, ale teraz jest gorzej |
|
6 | 3,64% |
| nie było (mniejszych lub większych) problemów, ale cera wygląda jeszcze ładniej |
|
13 | 7,88% |
| nie było (mniejszych lub większych) problemów i nic się nie zmieniło |
|
54 | 32,73% |
| Głosujący: 165. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: yasminelle - wątek zbiorczy!
to ja Tobie proponuje zamknac ten watek bo przeciez WSZYSTKO JEST W ULOTCE
![]() bez przesady..
|
|
#4502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a poza tym na forum też było już wałkowane milion razy, wystarczy poszukac... jaki ma sens pisanie po raz setny tego samego skoro komuś się nie chce szukać.
|
|
#4503 |
|
Zakorzenienie
|
Bez przesady? To wlasnie juz jest przesada... po co mamy tutaj ciagle odp.na te SAME pytania? Nie uwazasz ze to troszke bez sensu? A wystarczyloby uzyc wyszukiwarki-wpisac to co cie interesuje i wyskocza ci te posty w ktorych te informacje sa zawarte.. Trudne? -nie sądze
|
#4504 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() przeciez juz na wszystkie pytania padały odpowiedzi to czy ten watek ma jakikolwiek sens? jedno proste pytania a juz że ulotka, ze wyszukiwarka.. wystarczy być odrobine miły i odpowiedziec prostym TAK lub NIE!
z nich zaś największa jest miłość" Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2008-08-25 o 15:42 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja edycji/multicytatu, z której proszę korzystać! |
|
|
|
|
#4505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bez sensu jest to, ze tabletki biora takie NIEUSWIADOMIONE dziewczyny jak m.in. TY, ktorym niby zalezy, zeby sie czegos dowiedziec, ale czasu wam szkoda na przejrzenie wątku i przeczytanie ulotki ZE ZROZUMIENIEM. jak mozna sie zabierac do czegos, o czym nie ma sie zielonego pojecia?! poza tym ten watek to nie tylko pytania, ale tez kazda z nas pisze tu o swoich odczuciach, skutkach ubocznych itp. i nie nadymaj sie, prosze, bo to smieszne.
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|
|
|
|
#4506 |
|
Zakorzenienie
|
czy ktos nas zmusza do odpowiadania?
TAK, produkujac na potege posty typu " cio, nikt mi nie odpisze????" wiec prosze... dopoki sie nie odpowie taka osoba bedzie produkowala spam na watku ;] |
|
|
|
#4507 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam pytanie dotyczące recept na tabletki...
Dostałam na jednej recepcie dwa opakowania tabletek i w tym miesciacu chciałabym zakupić jedno opakowanie, a za miesiąc dopiero następne. Czy jest to w ogóle mozliwe? Czy trzeba zrealizować całą receptę "w całości"? |
|
|
|
#4508 |
|
Zakorzenienie
|
Niektóre apteki robią odpis. Tzn. mówisz, że kupujesz np.:jedno opakowanie,a drugie chcesz na odpis. Dostajesz taką karteczkę i bodajże w ciągu m-ca musisz wykupić drugie opakowanie. Ja tak zawsze robię bo kupując 3 opakowania na raz chyba bym zbankrutowała :P
|
|
|
|
#4509 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie mi też zależy na kupowaniu stopniowo ze względu na pieniądze. Zapytam w aptece, mam nadzieje, ze tez dostane taki odpis...
Dziękuję za odpowiedź. |
|
|
|
#4510 |
|
Raczkowanie
|
teraz mam pytanie..
o godzinie 19 wziełam normalnie tabletke i 2h pozniej czyli o 21 dostalam lekkiej biegunki, okolo pol godziny temu dostalam juz ostrzejszej biegunki. Jednak wymiotow nie mialam. Nie wiem wlasnie czy mam wziasc kolejna tabletke "z soboty" czy zabezpiczac sie przez 7dni?
|
|
#4511 |
|
Raczkowanie
|
W każdej aptece bez problemu powinni Ci zrobić odpis...
Ja też dzisiaj kupowałam i zrobili mi odpis... |
|
|
|
#4512 |
|
Raczkowanie
|
bardzo prosze o szybka odpowiedz bo nie wiem co mam robic ;/
|
|
#4513 |
|
Zakorzenienie
|
nie bylo mnie w nocy zeby odpowiedziec. niestety, nie napisalas, ktory to tydzien brania tabletek. ja chyba mimo wszystko wzielabym kolejna tabletke.
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|
|
|
#4514 |
|
Raczkowanie
|
byla to druga tabletka z 1tygodnia.. czyli ogolnie 2tabletka z blistra. Wzielam ja normalnie "piatek" ale o godzinie przed 1 wzielam kolejna "z soboty".
No i tak naprawde nie wiem czy dzisiaj wziasc tabletke normalnie o 19 "z niedzieli" ?
|
|
#4515 |
|
Zakorzenienie
|
tak
"Przeznaczenie rozdaje karty. A my tylko gramy." Artur Schopenhauer [SIGPIC][/SIGPIC] Edytowane przez Marwari Czas edycji: 2008-07-19 o 13:14 |
|
|
|
#4516 |
|
Raczkowanie
|
czyli automatycznie skoncze 1 dzien wczesniej blister? i tak bede łaczyla opakowania bo jade na wakacje i nie chce miec okresu..
|
|
#4517 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie tak.
|
#4518 |
|
Raczkowanie
|
musialam sie czyms zatruc, dzisiaj rano wymiotowalam.. kolo godziny 7 ale tabletke brałam przed 1 w nocy także spokojnie mineło 3-4h także chyba nie powinnam sie martwic..
do tej pory mnie boli żołądek.. czy mogę krople żołądkowe wziąść albo rapacholine(2 tabletki)?
|
|
#4519 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Kończę pierwsze opakowanie Yasminelle. Ulotka przeczytana od deski do deski oczywiscie bo to moje pierwsze tabletki. Nie mam porównania do innych ale mogę powiedzieć ze do tej pory nie odczuwałam zadnych skutków ubocznych z czego byłam bardzo zadowolona ale ostatnio cos mnie wszystko pobolewa;/ noga ręka podbrzusze troche i głowa no i wrażliwsza chyba sie zrobiłam. To jak narazie wszystko co sie u mnie pojawiło z wagą bez zmian z cerą też. Pozdrawiam
|
|
|
|
#4520 |
|
Raczkowanie
|
Kończę właśnie pierwsze opakowanie (za 2 dni mam przerwę). Powiedzcie czy jak odstawia się tabletki na 7-dniową przerwę to zanim dostaniecie okres przeczuwacie,ze on nadejdzie? Ja zanim zaczęłam brać yasminelle napięcie przedmiesiączkowe miałam już 10 dni przed okresem. Czułam się strasznie : bolące piersi,brzuch,1-2 kg więcej, okropny nastroj i dziwny zapach moczu. Jak to jest przy yasminelle? Jakiekolwiek objawy okresu mogą zaczynać się dopiero po odstawieniu? Boli was coś w tym czasie? Ciągle mam tyle niepewności w sobie
to moje pierwsze tabletki.Acha i jeśli chodzi o ogólne wrażenia co do tabletek to czuję się raczej dobrze. Cera powolutki się poprawia,przynajmniej się tak nie świeci. Waga stoi w miejscu ,nastroje są zmienne ,ale nie narzekam męczące czasem bywają mdlości,a mam je dość często. Czasem mam ogromny apetyt ,a czasem w ogóle nic nie jem. Zauważyłam że w 3 tygodniu stosowania w ogóle nie mam apetytu
Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2008-08-25 o 15:42 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja edycji/multicytatu, z której proszę korzystać! |
|
|
|
#4521 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A może w ogóle nie robić przerwy w takim wypadku? |
|
|
|
|
#4522 |
|
Raczkowanie
|
Ja przerwy nie bede robila..
Najgorsze jest to ze dzien w dzien mam mdlosci rano, kiepsko sie czuje przez caly dzien. jestem poprostu załamana ;( Jeszcze jak sobie pomsyle ze ostatnio mialam biegunke i musialam wziasc kolejna tabletke to az mnie skreca ze cos moze poszlo nie tak bo nigdy sie tak nie czulam ;(
|
|
#4523 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Jeżeli przyjmujesz tabletki dłużej, a te dolegliwości nie ustępują, to poradź się swojego lekarza
|
|
|
|
|
#4524 |
|
Raczkowanie
|
pol roku juz biore..
niby boli mnie ten żołądek, mdłości mam przez cały dzien.. nie powinno byc ciazy tym bardziej ze on nie konczy we mnie, tak naprawde skonczyl tylko raz. Tylko ze od tego czasu mineło juz z 2 miesiace i okres miałama normalnie. Właśnie nie dawno mi sie skonczył. Jest jakas mozliwosc ze to bylaby ciaza? nie wydaje mi się ale zawsze poradzic sie jeszcze kogoś.. Bylam w aptece, dostalam leki na niestrawność i zgage.. oby pomoglo ;(
|
|
#4525 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: yasminelle
Hej dziewczyny! Ja mam takie pytanie... moja przerwa miedzy opakowaniami z pewnych przyczyn zamiast 7 dni trwała 14. pierwsza z nowego opakowania miałam wziac w niedziele tydz temu a wziełam wczoraj. I teraz tak... czy brac je dalej tylko zabezpieczac sie przez 7 dni czy zaczac je brac dopiero jak pojawi sie miesiaczka tzn 1 dnia? Czy jesli wziełam ja w taki sposob to czy to opakowanie bedzie działalo czy dopiero nastepne?
|
|
|
|
#4526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma czegos takiego jak 14 dniowa przerwa... i tak beda działały od nastepnego opakowania... edit: zapomniałam dopisać że jeśli w tej przerwie był stosunki to możesz być w ciąży.
"Przeznaczenie rozdaje karty. A my tylko gramy." Artur Schopenhauer [SIGPIC][/SIGPIC] Edytowane przez Marwari Czas edycji: 2008-07-21 o 11:58 |
|
|
|
|
#4527 |
|
Raczkowanie
|
Nie padło mi jeszcze na mózg, nie bylo zadnego stosunku. I wiem ze to nie sa cukierki ale z pewnych przyczyn nie moglam wczesniej kupic tabletek. Dlatego zapytałam czy jest sens zebym je brała w tym miesiacu czy poczekac na okres.
Ok, wiec teraz tak. Jesli zaczne blister od 1 dnia miesiaczki i wezne 20 tabletek (bo jedna juz zjadłam) to jak sie nie myle ochrona mimo wszystko bedzie zachowana tak? |
|
|
|
#4528 |
|
Raczkowanie
|
Tak, ale musisz pilnować tego, kiedy bierzesz tabletki. Przecież nie można jeden miesiąc brać jeden nie, potem znowu. O kupowaniu tabletek myśli się wcześniej. Ja mam np. zawsze zapas przynajmniej 2 opakowań. Dbaj o swój organizm.
|
#4529 |
|
Przyczajenie
|
A ja mam takie pytanie jestem w połowie opakowania zostalo mi 10 tabletek do końca, ale nie chce brać ich do konca bo zle sie po nich czuje. Proszę napiszcie mi ile dni po stosunku można odstawić tabletki nie bojąc się o ciążę. Co prawda mój chłopak nie kończył we mnie ale i tak się obawiam a do końca opakowania nie wytrzymam proszę odpiszcie
|
|
|
|
#4530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czemu nie wytrzymasz do konca? zle tak sie czujesz az? skontaktuj sie z lekarzem,bo jesli nie chcesz brac juz wcale tabl to ok,ale jesli za miesiac wezniesz ponownie to przerwa jest bezsensowna
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.

to moje pierwsze tabletki.