Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.2 - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Pokaż wyniki sondy: --
- 0 0%
- 0 0%
Głosujący: 0. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-08-21, 21:52   #4501
lemoorka
Zakorzenienie

Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.2

No niestety bo z nas beda ekonomistki, filolozki, biotechnolozki, itede itepe By the way co z Jagą??

Do lekarza też dzwnoisz lub piszesz meila jak jesteś chory??? Nie, idziesz do niego. Chyba, że na wsi to tez wstyd iśc do lekarza pierwszeog kontaktu
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-21, 21:56   #4502
pani_smith
Zakorzenienie

pepito12 - idź do ginka, bo z twoich opisów wynika, że twoja dziewczyna ma albo jakąś mega syfną infekcję, albo jest mutantem. wybacz dosadne słowa, nie mam intencji jej urazić czy tym bardziej obrazić, ale to, co piszesz - nie wróży dobrze.
totalnie inną kwestią jest, że sposób w jaki piszesz ewidentnie wskazuje na to, że masz co najwyżej średnie pojęcie o tym, co się z kobietą dzieje (a ona niestety nie większe).

a teraz gwoli wyjaśnienia

śluz kobiecy w okresie owulacji jest gęstszy niż w pozostałych dniach cyklu. tak jak pisały babeczki - może przypominać konsystencją nawet biało kurze. ale nie jest normalnym pojawianie się czegoś "okrągłego i czerwonawego w środku"

po 2 - lekarze naprawde nie gryza, a wasze poglądy na problem wizyty są średniowieczne.

wróciłam
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-21, 22:03   #4503
Cathas
Wtajemniczenie

GG do Cathas

Cytat:
Napisane przez pani_smith Pokaż wiadomość
pepito12 - idź do ginka, bo z twoich opisów wynika, że twoja dziewczyna [...] albo jest mutantem.
Z góry wszystkich przepraszam, ale ...
:rot fl:
Teraz możecie bić.

P.S. No właśnie, gdzie Jaga??

Moja wymiana - Parfumerie Generale, L'Artisan, ETRO i inne!
Cathas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-21, 22:11   #4504
bess
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pepito12 Pokaż wiadomość
Boze.... ale wy jestescie to niech mnie kombajn przejedzie...
A jak sie pisze? Nie ze organizm wydalil? To co ze wyklulo sie z nie jcos;P

Ona ma tak ze na poczatku owulacji jej hm.. cialo wyrzuca ze pomoca drog rodnych cos twardszego jak sluz i sztywniejszego i tak co miesiac.

Czy nie mozna sie zapytac co to jest?Boze po co to forum jak sie zapytac nie mozna tylko kazdy do ginka idz do ginka....
ja uwazam ze ma infekcje i powinna dostac leki ,bo takie jakies wydzieliny nie sa normalne
nie przestraszyla sie ze cos twarde i czerwone z niej wyszlo ,mimo ze nie ma okresu???
bess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-21, 22:41   #4505
Klariska
Wtajemniczenie

Cathas przez Twoj skrot wypowiedzi pani_smith leze ze smiechu

Daremne jest mowienie Pepito12 czegokolwiek, skoro uwaza ze tylko on ma racje i nie przyjmuje dobrych rad. Faktycznie jego poglady sa sredniowieczne. Przeciez dziewczyna moze isc do gin. babki

Klariska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-21, 22:52   #4506
Pepito12
BAN stały

pani_smith tylko Ty tak naprawde jestes w porzadku!

Reszta jest jakas ***nieta tylko sie wysmiewac umiecie! Ona uwaza ze to normalne podczas owulacji co sie wydostaje i mysli ze to jest jajeczko! Uwaza ze jest to normalne bo tak ma od zawsze i zawsze ma duzo sluzu podczas owulacji wiekszosc z was do ginka bo to pewnie choroba. A same piszecie ze kazda owulacje ma inna i inaczej to wyglada. I ten tekst z zagladaniem w majtki nie jest na miejscu. Ku woli wytlumaczenia ja nie patrze jej w majtki.
Naprawde zastanowcie sie co piszecie bo niektore rzeczy co wy odpisujecie sa smieszne. Czlowiek chce sie po prostu dowiedziec co i jak a wy ginekolog ksiazki zamiast po prsotu wyt lumaczy albo sie zamknac! I jestescie wszystkie madre bo w kupie a takto siedzicie zamkniete w sobie zastanowcie sie kim wy jestescie.
Ja wiem ze jestem niedouczony jesli chodzi oto ale sadzilem ze moze dowiem sie od was czegos bo po to jest to forum!.

Dziekuje pieknie pani_smith za madre odpowiedzi. Pozatym powiem dziewczynie ze ma isc do gina ale z tym odejdzie szydera na maxa bo sex i sprawy sa tematami tabu i zadna dziewczyna nie przyzna sie ze uprawiala sex dopoki nie zajdzie w ciaze albo nie ma z 25 lat!
Pozdrawiam wszystkich za wyjatkiem pani_smith ozieble..

A co do admina Mozecie mnie zablokowac juz tutaj nigdy nie napisze.
Pepito12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-21, 22:55   #4507
Pepito12
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Klariska Pokaż wiadomość
Cathas przez Twoj skrot wypowiedzi pani_smith leze ze smiechu

Daremne jest mowienie Pepito12 czegokolwiek, skoro uwaza ze tylko on ma racje i nie przyjmuje dobrych rad. Faktycznie jego poglady sa sredniowieczne. Przeciez dziewczyna moze isc do gin. babki
Doskonale wiem... I doskonale wiem ze moze isc do faceta! A jej przysluguje kobieta ale wybrac niby zawsze moze ze chce ja facet macac.

Bys sie mogla przynajmniej nie powtarzac bo tylko tyle widzie umiesz. Twoj komentarz na ten temat byl beznadziejny jak zapewne myslisz moj teraz dotyczacej Twojej wypowiedzi.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-08-21, 23:00   #4508
bess
Zakorzenienie

Cytat:
Ona uwaza ze to normalne podczas owulacji co sie wydostaje i mysli ze to jest jajeczko!
jak jajeczko ma sie wydostawac podczas owulacji skoro wydalane jest podczas okresu?????
Sluz podczas owulacji ma pomagac ewentualnym plemnikom dostac sie do jajeczka
w jakiej miejscowosci ty mieszkasz ,ze tak sie tam smieja jak ktos wchodzi do lekarza????
Nikomu nie przysluguje lekarz danej plci

i tak przy okazji wcale nie uwazam sie za **lnięta-wypraszam sobie!
To ze ona ma tak od zawsze nic nie znaczy,infekcje mozna tezmiec od zawsze.Skoro nie wie co to owulacja ,na czym polega menstruacja to skad moze wiedziec czy ma problem ze zdrowiem
Ksiazki tez maja to do siebie,ze tam jest po prostu wytlumaczone,no ale jak ktos jest zbyt leniwy zeby przeczytac to co mnie to obchodzi.Pławcie sie w tej swojej niewiedzy do emerytury,powodzenia
bess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-21, 23:09   #4509
pani_smith
Zakorzenienie

no więc tłumaczenia c.d.

jajeczko z organizmu kobiety wydostaje się w 2 sytuacjach:

1. w czasie miesiączki, kiedy nie dojdzie do zapłodnienia i zamieni się w ciałko żółte. "poczeka" w drogach rodnych kobiety aż poziom jednego hormonu spadnie, drugiego wzrośnie - i wystąpi krwawienie. resztki jajeczka są w wydzielinie miesiączkowej, ale zapewniam, że nie ma szansy go dojrzeć

2. w czasie porodu, gdy kobita rodzi łożysko. jak się jajeczko zapłodni, to się zagnieżdża w macicy i z komórki rośnie sobie dzidzia. z pozostałości jajeczka tworzą się błony płodowe, w których mieszka płód i łożysko. tyle, że na etapie porodu "jajeczkiem" tego nazywac już nie można.

wszystkie babki pisały, jak jeden mąż, że w czasie owulacji wydzielina zmienia swój wygląd i że jest to normalne. wszystkie, w tym również i ja, pisały też, że przedstawiony przez ciebie opis (abstrahując od jego estetyki) nie przypomina normalnej wydzieliny (choć ta nie wygląda tak samo u każdej) i najpewniej w związku z tym jest objawem infekcji.
w pewnym wieku, tym bardziej, jak się rozpoczyna współżycie, swoje ciało zaczyna się wnikliwiej obserwować. i dlatego nawet biorąc poprawkę na wspomnianą niepowtarzalność stoję na stanowisku, że coś może być nie tak.

a w dzisiejszych czasach, wśród młodych ludzi i lekarzy, sex nie jest tematem tabu. tym bardziej, że to nie 25 latki podejmują współżycie, a raczej 15 latki. poza tym ginekolog to nie tylko pigułki i sex, ale też właśnie leczenie - to dalej przede wszystkim lekarz.
na swoją pierwszą wizytę, w wieku 16-17 bodajże lat, poszłam do starszej, już wówczas emerytowanej, pani doktor, która przez 25 lat leczyła moją mamę. baaaa odbierała mnie przy porodzie! choć nie prosiłam wtedy o pigułki i nie z takim problemem przyszłam, nie skomentowała nawet słowem, że 1 raz już był.

wróciłam
Stary 2007-08-21, 23:11   #4510
Klariska
Wtajemniczenie

Pepito12 nie denerwuj sie tak. Rozumiem ze sie o dziewczyne martwisz ale naprawde my siedzac na forum nieduzo mozemy poradzic. Ginekolog jednak jest specjalista i powie dokladnie czy wszystko jest w porzadku czy jednak wdala sie jakas infekcja. Niektorych rzeczy kobieta nawet moze nie zauwazyc, np. kiedy powstala nadzerka, dlatego chodzi sie nawet co jakis czas na wizyty kontrolne.

Cytat:
i zadna dziewczyna nie przyzna sie ze uprawiala sex dopoki nie zajdzie w ciaze albo nie ma z 25 lat!
A czemu mamy sie nie przyznawac? To jakas zbrodnia?

Cytat:
Bys sie mogla przynajmniej nie powtarzac bo tylko tyle widzie umiesz. Twoj komentarz na ten temat byl beznadziejny jak zapewne myslisz moj teraz dotyczacej Twojej wypowiedzi.
Sam dobrze zauwazyles ze to jest forum, takze moge sie wypowiadac jak chce, z zachowaniem kultury osobistej. A umiem wiecej niz Ci sie zdaje.
Proponuje jednak bys sie mniej denerwowal.

pani_smith napisala:
Cytat:
na swoją pierwszą wizytę, w wieku 16-17 bodajże lat, poszłam do starszej, już wówczas emerytowanej, pani doktor, która przez 25 lat leczyła moją mamę. baaaa odbierała mnie przy porodzie! choć nie prosiłam wtedy o pigułki i nie z takim problemem przyszłam, nie skomentowała nawet słowem, że 1 raz już był.
Tez mniej wiecej w tym wieku poszlam i na dodatek z mama do pani ginekolog, ktora opiekowala sie moja mama w ciazy

Edytowane przez Klariska
Czas edycji: 2007-08-21 o 23:20 Powód: dopisek
Stary 2007-08-21, 23:22   #4511
Celebre
Raczkowanie

Pepito12 Dziewczyny Ci tu dobrze mówią, ale z Twoja dziewczyna (jeżeli to jednak ty nią nie jestes...)tyle sie dzieje, że naprawdę warto by ją obejrzał lekarz. A ona zamiast opowiadać Tobie co jej "wypływa", rodzi się itp niech to opowie lekarzowi, chyba, że wierzy iż Ty jej wytłumaczysz co się dzieje z jej ciałem
Celebre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-21, 23:28   #4512
pani_smith
Zakorzenienie

Cytat:
Tez mniej wiecej w tym wieku poszlam i na dodatek z mama do pani ginekolog, ktora opiekowala sie moja mama w ciazy
ja byłam sama
mama mnie umówiła, a na swojej następnej wizycie cały kwadrans wysłuchiwała, jakie to duże dziewcze wyrosło z tego wcześniaka (no kurcze - ma się w końcu 180, nie?!)

a tak z innej bajki - szalenie dziwne są wstydy i obawy twojej dziewczyny przed wizytą u lekarza, skoro tobie nie szczędzi taaaaakich detali.
wszystkie babeczki jakie znam chcą, żeby ukochany znał je z tej seksownej i pachnącej strony, oczywiście ze świadomością fizjologii, ale bez wdawania się w tak "soczyste" i dosadne szczegóły.

wróciłam
Stary 2007-08-21, 23:34   #4513
Klariska
Wtajemniczenie

Celebre napisala:
Cytat:
chyba, że wierzy iż Ty jej wytłumaczysz co się dzieje z jej ciałem
Przyznam sie bez bicia, ze ja TŻtowi wierze w to co mowi jak sie martwie Juz dawno zauwazylam ze wie wiecej ode mnie i to mnie cieszy. Jednak nie ma to jak ginekolozka

Stary 2007-08-22, 04:04   #4514
DagmaraRose2000
Perfumoholik z wyboru

jest czy nie jest:]?

Prosze pomozcie, bo nie wiem co robic. Moja znajoma kochała sie ze swoim facetem w gumce. Pozniej poszli wziac wspolna kapiel ... czy istnieje prawdopodobienstwo, ze mogla zajsc w ciaze? 16 godzin pozniej moze 18 na wszelki wypadek zjadla Postinor ... mowie jej, ze napewno nie jest w ciazy, ze nic sie nie stalo... jednak ta ;] strasznie sie tym martwi ;] jakie jest wasze zdanie? i jak mam udowodnic znajomej ze w ciayz nie jest ? mam jej kupic test ciazowy )) hehe ? ma 19 lat wiec... badzcie delikatne

"Don't you know there ain't no devil, there's just God when he's drunk."
DagmaraRose2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-22, 07:03   #4515
edit23
Zakorzenienie

Cytat:

Reszta jest jakas ***nieta tylko sie wysmiewac umiecie! Ona uwaza ze to normalne podczas owulacji co sie wydostaje i mysli ze to jest jajeczko! Uwaza ze jest to normalne bo tak ma od zawsze i zawsze ma duzo sluzu podczas owulacji wiekszosc z was do ginka bo to pewnie choroba. A same piszecie ze kazda owulacje ma inna i inaczej to wyglada. I ten tekst z zagladaniem w majtki nie jest na miejscu. Ku woli wytlumaczenia ja nie patrze jej w majtki.
Naprawde zastanowcie sie co piszecie bo niektore rzeczy co wy odpisujecie sa smieszne. Czlowiek chce sie po prostu dowiedziec co i jak a wy ginekolog ksiazki zamiast po prsotu wyt lumaczy albo sie zamknac! I jestescie wszystkie madre bo w kupie a takto siedzicie zamkniete w sobie zastanowcie sie kim wy jestescie.
Ja wiem ze jestem niedouczony jesli chodzi oto ale sadzilem ze moze dowiem sie od was czegos bo po to jest to forum!.

Dziekuje pieknie pani_smith za madre odpowiedzi. Pozatym powiem dziewczynie ze ma isc do gina ale z tym odejdzie szydera na maxa bo sex i sprawy sa tematami tabu i zadna dziewczyna nie przyzna sie ze uprawiala sex dopoki nie zajdzie w ciaze albo nie ma z 25 lat!

Pepito przecież korona ci z głowy nie spadnie jeśli ty albo twoja dziewczyna troszkę poczytacie... ja sama niedawno poszperałam na necie i poczytałam więc to żadna ujma, poza tym dziewczyny udzieliły ci odpowiedzi. Nie musisz się rzucać, bo któraś ci coś niemiłego napisała. Pisałam wcześniej o lekkim plamieniu podczas owulacji... ale stwierdziłeś że to nie było krwawienie, więc coś jest nie tak... no ale dziewczyny Ci już to wcześniej napisały...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-08-22, 08:09   #4516
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:

Jajo wydala, moze kurze, bo z opisu tak wygląda. Tez z błonkiem, tylko, ze zołte, ale czasmai zdrow akura wydziela też jajko ż niewielką ilościa krwi!

No jasne, ja jestem walnięta, to , że mnie wczesniej wyzwałes, że mam problemy ze soba, ty Ty jesteś w porządku?

Jestes hipokrytą!!!

Mam 23 lata i uprawiam sex od 2 lat, ginekolog o tym wcześniej już wiedział, bo się wcześniej już badałam I robie to nadal....

A TY dalej snuj swoje stereotypy, nie idzcie gdo ginekologa, a potem jak będa problemy ze zdrowiem , zajściem w ciąze to smai sobie będziecie winni.

Nara!
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-22, 08:38   #4517
sophie89
Przyczajenie

Dot.: Czy mogę być w ciąży?- POMOCY!

NEGATYWNY!
sophie89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-22, 09:18   #4518
Ptyś1985b
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez edit23 Pokaż wiadomość
Może też być tak, że nie dostałaś okresu z powodu tabletek. Organizm musi powrócić do normalności i troszkę mu to zajmie. Niektóre dziewczyny po zakończeniu zażywania tabletek nie miały okresu przez 3 miesiące. Natomiast mi sie okres strasznie rozregulował. No ale widzę, że ciąży nie wykluczasz... Ja nic więcej nie mogę powiedzieć... aaa no i ta nadżerka... (nie wiem jak jest wtedy z okresem, bo nigdy nadżerki nie miałam) głowa do góry

Dziękuję bardzo za szybką odpowiedź!! Tylko chodzi o to, że ja w sierpniu brałam tabletki cały czas i właśnie odstawiłam i okresu brak a powinien już być
Ptyś1985b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-22, 09:42   #4519
annus89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sophie89 Pokaż wiadomość
NEGATYWNY!

super widzisz nie tak łatwo w ciąże zajść... ;]

"Łzy nie są oznaką naszej słabości, ale dowodem na to, że nasze serce jeszcze nie wyschło i nie stało się pustynią..."

Całkowite zaćmienie serca ...

Anuś
annus89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-22, 10:45   #4520
Pepito12
BAN stały

A czy mozliwe jest ze bylo to zaplodnione jajeczko ktore po miesiaczce nie bylo w stanie ze tak napisze (przetyrzymac)
Gdzies o tym czytalem (tylko czytalem i to dawno temu) i nie jestem pewien czy tak czasem nie jest czy mi sie po prostu pomylilo...
Stary 2007-08-22, 10:52   #4521
annus89
Raczkowanie

I już po kłopocie. Uff odetchnęłam z ulgą

"Łzy nie są oznaką naszej słabości, ale dowodem na to, że nasze serce jeszcze nie wyschło i nie stało się pustynią..."

Całkowite zaćmienie serca ...

Anuś
annus89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-22, 10:56   #4522
sophie89
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez annus89 Pokaż wiadomość
I już po kłopocie. Uff odetchnęłam z ulgą

Kamień z serca! Cieszę się, że ty też jesteś już spokojna!
Ja jeszcze czekam na okres, ale myślę, że to przez te nerwy i stres... Może też coś nie grać z hormonami, bo nigdy nie miałam problemów z cerą, a teraz pełno krostek na twarzy.
sophie89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-22, 11:01   #4523
Mirianka
Zakorzenienie

to i ja sie dołącze po ponad 11 dniowym spóźnieniu i tysiącu głupich myśli nareszcie to COŚ przyszło nie myślałam ze bede sie tak jeszcze kiedyś cieszyć z powodu okresu Dziękuję Dziewczyny za słowa otuchy inaczej by mnie chyba myśli zjadły I trzymam kciuki za reszte!

Mirianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-22, 11:13   #4524
karola_plm
Rozeznanie

Dot.: jest czy nie jest:]?

jak dla mnie prawdopodobienstwo jest bardzo niewielkie, no ale skoro wziela postinor, to teraz juz zerowe

dzizus, nie mozna po prostu dla swietego spokoju poprosic faceta zeby splukal to co zostalo i uniknac niepotrzebnego stresu?

Failure is only an option if you make it one.
karola_plm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-22, 11:18   #4525
effi1983
Raczkowanie

Jeżeli przyjęła postinor, to nie jest w ciąży. Postinor zażywa się naprawdę w awaryjnych sytuacjach, ponieważ nie jest obojętny dla organizmu. Powoduje ogromną huśtawkę hormonalną. Nie wolno go przyjmować ot tak sobie. Jest to groźny specyfik, więc następnym razem niech zastosuje inne środki zapobiegawcze. Szczególnie, że ma 19 lat...
effi1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-22, 11:46   #4526
margitta
Zakorzenienie

Pepito, ja się po prostu ciebie zaczynam bać To jest przerażające Owulacja czyli najbardziej płodny okres kobiety to dla ciebie wydalenie "jajka" ze śluzem Kobiety milczą do 25 r.ż. o seksie Ginekologów się należy bać, bo macają pacjentki

Chłopie, ja cię bardzo proszę, weź ty jakąś książkę o fizjologii człowieka i zacznij czytać. Nie kompromituj się dalej tymi głupkowatymi pytaniami, bo to się po prostu załamać można.

I przyprowadź tu jeszce tą swoją dziewczynę - może jak ktoś nią potrząsnie porządnie to zacznie się martwić swoim zdrowiem. Wydalanie czerwonych skrzepów w czasie owulacji to moze być jakiś bardzo poważny problem!
Stary 2007-08-22, 11:57   #4527
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Jestem dziś miła i spełniam życzenia...
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-22, 12:05   #4528
Klariska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Jestem dziś miła i spełniam życzenia...
Skoro spelniasz zyczenia, to ja chce zostac wrozka, ktora wykrywa ciaze

Stary 2007-08-22, 12:43   #4529
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Skoro spelniasz zyczenia, to ja chce zostac wrozka, ktora wykrywa ciaze
Ekhm, przykro mi, ale limit życzeń został na dziś wyczerpany. Proszę zgłosić się w innym terminie
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-22, 13:02   #4530
DagmaraRose2000
Perfumoholik z wyboru

wiem ... wiem ze ten lek to jedna wielka bomba ... a kolezanke chyba wysle do ginekologa... straszna panikara

"Don't you know there ain't no devil, there's just God when he's drunk."
DagmaraRose2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości