![]() |
#4501 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 II
![]()
#4502 |
Wtajemniczenie
|
kasiulko moze to i lepiej ze to tak samoistnie sie stalo. tak to bys jeszcze zadreczala sie dalej. kochana my tu z toba duszyczkami jestesmy i pamietaj ze cie zawsze pocieszymy. wiem ze to ciezkie i trudne ale masz TZta ktory cie wspaniale wspiera. pisz kochana.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4503 |
Zakorzenienie
|
Tak dawno nie wchodziłam na forum i jestem w szoku ile się wydarzyło tutaj
![]() KAsiulko bardzo mi przykro ![]() ![]() ![]() Kostko mam nadzieję, że Patusia w końcu wyzdrowieje, zdrówka ![]() coś nie mam weny do pisania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4504 |
Zadomowienie
|
Witajcie, ponieważ ciągle dostaję powiadomienia o Waszym wątku, to przeczytałam post Kasiulki. Kasiulko jest mi ogromnie przykro i wiedz, że ja Cię doskonale rozumiem, przeszłam przez to samo dwa razy. Postaraj się teraz nie forsować i odpoczywać. Przytulaj Oliwkę, chociaż wiem, że robisz to ciągle, ale to bardzo pomaga - mnie Mateuszek mobilizował do normalnego życia. Ściskam Cię mocno.
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Wtajemniczenie
|
Kasiulko
![]() kobietki moze wy mi pomozecie, mamy dwoch chlopcow w rodzinie a jako ze mikolajki sie zblizaja chcemy im kupic jakies prezenty. co jest na topie teraz. bo dla mnie to czarna magia jesli o chlopakow chodzi. siedzialam na allegro ale tyle tego ze nie ogarniam.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Zakorzenienie
|
Tiaaro a w jakim wieku ci chłopcy?
my dla 2 letniego chrzesniaka małża chcemy kupic lokomotywe Koko ze Stacyjkowa, albo Tomka, chłopcy lubia kolejki. Poza tym oczywiscie auta wszelkiej masci, klocki Lego lub inne, geomagi itp. |
![]() ![]() |
![]() |
#4508 |
Zadomowienie
|
No Tiaara wiek ważny. Ja mogę napisać co w wieku 4-6 lat, bo w środ znajomych mamy samych chłopcow w tym wieku. Na topie:
BEN 10 Bakugany (nie wiem czy tak się pisze) zestawy Hot wheels, Lego - zawsze dobre, ale drogie. Choć ostatnio za 40 zł kupiłam fajny zestaw Lego Creator - można 3 rożne pojazdy z tych samych klocków zrobić - zgodnie z instrukcją. no i zależy ile chcesz wydać. Bo niektóre zabawki to jakieś szaleństwo jest. Z powyższych możesz wybrać i za 30 zł i za 200 zł. Kamilowi daliśmy wczoraj gazetkę z Tesco z zabawkami i kazaliśmy wyciąć 5 rzeczy, które chciałby od Mikołaja. Wybrał 3:
#4509 |
Wtajemniczenie
|
chlopcy maja po piec lat. dla jednego szkoda wydawac na drogie bajery bo nie sznuje niczego. po dwóch tygodniach bylo po kazdej zabwace. drugi to taki troche powazny maly czlowiek. do tej pory dziecko traktowalam jak dziecko wiec kupowalismy zabawki sterowane helikoptery, samochody kolejki tory z samochodzikami wyscigowymi i inne bajery. ale w tym roku brak mi koncepcji. chyba jednak zdecyduje sie na klocki- jeden z nich uszanuje , dla drugiego bede musiala kombinowac ( chociaz znalazlam tor z samochodzikami takie jakies zakretasy wywijasy i wyrzutnie) . z braku pomyslow kupie jakies ubranka. ale jakos wychodze z zalozenia ze prezenty dla dzieci powinny dzieci cieszyc.
![]() ![]() |
![]() |
#4511 |
Wtajemniczenie
|
jesli chodzi o dziewczynki to nie mialabym problemu - posiadanie corki daje ta przewage. poki chlopcy byli mali to wszelkie swiecace bajery i na dodatek jezdzace i latajace sprawialy im radosc. teraz z lekka mam problem.
![]() ![]() |
![]() |
#4512 |
Zadomowienie
|
Cześć!
Kasiulko przykro mi, mogę się tylko domyślać że nie jest ci lekko, ale dobrze że organizm sam się zaczoł oczyszczać ![]() Agika dokładnie tak jak napisałaś my też ciąże planowaliśmy i cieszymy się że się udalo, ale właśnie jak dla Pati to oglądaliśmy, wybieraliśmy a teraz też nic jeszcze nie oglądam nawet wsumie imenia nie mamy, choć Pati coś tam już wymyśla z mężem ![]() ![]() Co do mojej wizyty u neurologa to lekarka powiedziała że w badaniu ok a bóle to poprostu migreny choć wcześniej ich nie miałam ale to tak samo mam ze zgagą zaczyna już mnie męczyć ![]() Tiarra super że mąż cię zabrał na kolacje ![]() ![]() Co do Pati kaszlu to sie okazało że to alergia tylko nie wiem na co teraz bo przecież pyłków niema ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4513 |
Zakorzenienie
|
Kasiunia
![]() ![]() Ja tak króciutko, bo komp jeszcze jest u teściowej, stoi na podłodze a z klawiaturą na kolanach pisze się tragicznie ![]() W domku cudownie, dzieci zaskoczyły mnie reakcją bo nie chcą nigdzie indziej jak tylko w domu ![]() ![]() Wczoraj małż mnie zabrał na bal andrzejkowy. Było fantastycznie ![]() ![]() ![]() Buziaki kochane ![]() ![]()
![]() |
#4514 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny. Wizaż znowu działa
![]() Jak tam u was - pewnie walczycie z śniegiem, mrozem, korkami i ogórnie brrrr. Zakupiłam Kamilowi wczoraj nowy kombinezon, bo miał super ale maławy, jak go cieplej ubrąłam, to chodził sztywny. Nie żałowałam, bo mam w głowie, że Adaś bedzie miał potem, a to jednak najwygodniejsze rozwiązanie. Droga do pracy zajmuje mi 2 godziny, wczoraj myślałam że wieczorem nie dojadę do domu. Poza tym ciągle chce mi się jeść ![]() KOciulku cieszę się, że dzieciaczki się zaaklimatyzowały. Super. No i wam też pewnie dobrze. I super z tym balem, może wrzucisz przy okacji fotki? Haniu jak się czujesz? Przyjdzie czas i wszysko będzie gotowe na przyjśćie dzidzi ![]() Jak tam u was Płatek , Tiaara, Kasiulek, Kostka?? POzdrawiam was serdecznie
#4515 |
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() Agiko z tym jedzeniem mam tak samo, ciągle jestem głodna i tez cały czas jest mi zimno, chodze w 2 swetrach i owinięta kocem. Poki co siedze z Oliwka w domu, L-4 mam do wtortku ale chyba jeszcze poprosze o troche, nie czuje sie na siłach wracac do pracy, jestem słaba i nic mi sie nie chce, nawet nie zaczełam jeszcze porządków swiatecznych. W ogole jakos swieta wydaja mi sie odlegle i nawet nie chce mi sie myslec, zima za oknem ale klimatu brak. co gorsza zamowiłam dla Oliwki Pony na Mikołaja i jeszcze nie przyszły, jak nie dotra do jutra to dupa blada. chyba wezme sie za robienie dekoracji, obkupiłam sie w różne materiały florystyczne, moze cos wydziergam fajnego to Wam pokaze. Konkursu niestety nie wygrałam, ale slicznie Wam dziekuje za głosy ![]() Piszcie dziewczyny, Kostko jak Patisia? Haniu jak sie czujesz? I reszta dziewczyn?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4516 |
Wtajemniczenie
|
my walczymy - ale z ruszajacym sie zebem. wczoraj wypadla jedna gorna jedynka wiec mysle szczerbata na swieta a dzis wiki pomialkiwala. kiedy zajzala jej do paszczy okazalo sie ze druga gorna jedynka tez sie rusza. pierwsza wypadla bezszelestnie a z druga musimy sie meczyc. szkoda mi tylko jej bo wiem ze jej to przeszkadza. nic to dajemy panadol i czekamy.
druga gorsza sprawa to ze od rana nie ma ogrzewania. siadlo w polowie kielc mieli zrobic tak by po poludniu juz zaczelo grzac a tu dupka blada. luzko poscielilam i wiki juz pod kolderka. ja tez zaraz wskakuje. bo co godzine spada w mieszkaniu temperatura o oczko. teraz jest 21 to na tyle naszego szczescia ze juz nie wialo tak jak w nocy i w dzien wyszlo slonce bo inaczej to ja nie wiem. Kasiulko ja podobnie jak ty nie czuje swiat jeszcze. wiem ze sie zblizaja ale jakos tak dziwnie. mialam zakupic sobie zestawy do filcowania i porobic troche serdeszek i gwiazdek na choinke w roznych kolorach ale coz... TZ siedzi od tygodnia w domu czyli trzeba znowu kazda zlotowke ogladac z kazdej strony zanim sie cos kupi. Agiko ja co prawda nie z mysla o kolejnym dziecku ale na rzeczach dla wiki nie oszczedzam. nie wydaje tez kroci ale wiem ze jesli kupie dobra chocby narciarska kurtke to wiki bedzie i cieplo i wygodnie. buty to tylko sniegowce z gruba podeszwa i futerkiem w srodku. chociaz w ty roku udalo mie sie chyba w 120 zl zmiescic aby kupic kurtke buty i czapke z szalikiem ale wiem ze jest ubrana i gotowa na najgorsza zime. jeszcze tylko zapas rajstopek bo te co ma to na styk ale jakos bedzie.
![]() ![]() |
![]() |
#4517 |
Zadomowienie
|
![]() qurcze od 3 dni wstaję o 4.30, by jakoś do roboty dojechać - jestem padaka ![]() Tiaaro - a co zębowa wróżka przyniosła Wiki za zęba ![]() KAsiulko ja się bez bicia przyznaję, ze nie wygrałaś konkursu przezemnie ![]() ![]() ![]() Licze na twoje prace długo przed świętami, bo może coś zwalę. U mnie nastrój na święta jest, ciągle myślę jak chałupę udekoruję, ale nic nie robię, Znaczy trzeba zacząć od porządków, a ja w tym zakresie daleko w polu. No okoen chyba przy tym mrozie myć nie będziemy ![]() Tiaaro może porobisz takie ozdoby na choinkę? Ja wycinałam z foremek do pierniczków. A z kilograma mąki i kg soli będziesz miała masę ozdów - za 2 zł. Jak dokupisz, albo zrobisz brokat to mogą być naprawdę ładne. A zabawa z Wiktorią murowana. Napiszcie co kupujecie TŻ na święta? JA albo zegarek , albo torbę. Tylko zegarek nie wiem jaki jest dobry, a mnie nie zrujnuje. Kasiulko POny doszło? Jak nie to coś kupisz w sklepie, a Pony pod choinkę bedzie. Jak mozesz to weź jeszcze zwolnienie, nie ma co się szarpać. Nic wracam do pracy. ciepłego dnia.
#4518 |
Zakorzenienie
|
hejki
dzis wstałam w jakos weselszym nastroju, pierwszy raz od dosc dawna ![]() Agiko wcale nie przez Ciebie nie wygrałam, konkurencja mnie wykonczyła ![]() ![]() ![]() Pony nie doszło ![]() ![]() Tiaaro szok ze Wiki tak szybko zeby traci, kurde przeciez dopiero co wyrosły ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Wtajemniczenie
|
coz pierwsze zeby wiki stracila jak miala 4 lata i 8 miesiecy byly to dolne jedynki jedna a po dwoch miesiacach wypadla druga. nie martwie sie bo zabki ma ladne biale i codziennie je szczotkuje. moze nie za dokladnie ale zawsze sie stara jak moze. nie widze zadnych zmian ani plamek. a wiem ze moze z tym byc problem. w rodzinie TZta jest chlopiec w wieku wiki i juz od trzeciego roku zycia ma problemy z zebami, szare dziurawe a pol roku temu tak po prostu zlamala mu sie jedynka
![]() Agiko ostatnio znalazlam ladne zegarki ze skorkowa banzoleta i ladna tarcza na allegro i wcale nie w kosmcznej ceie. ale moj TZ nie uwaza zadnych lancuszkow zegarkow i branzoletek ze wzgledu na prace ( mozliwosc zaczepienia o rusztowanie) wiec nie kupuje mu. staram sie kupic cos z ubran zeby mial nowego na swieta. moze zeczywiscie pomysle o tej masie solnej... a to dokladnie proporcje 1 kg soli i 1 kg maki i ile do tego wody. no i w jakiej temp. wypieka sie ...
![]() ![]() |
![]() |
#4520 |
Zakorzenienie
|
Tiaaro tu masz przepis
http://www.kobieta.info.pl/wystroj-w...is-na-mas-soln |
![]() ![]() |
![]() |
#4522 |
Zadomowienie
|
hej
ja nie olewam, mam trochę mało czasu ![]() Zrobiłaś stroiki , pierniki? My wczoraj z rana pojechaliśmy na zakupy - zakupiłam sobie narzutę na łóżko do sypialni i kilka poduch ![]() Wczoraj też był u nas Mikołaj, więc był ubaw. Więcej napiszę wieczorkiem,może jakieś fotki uda mi się wkleić. miłego dnia
#4523 |
Zakorzenienie
|
Dobrze, napisze do Kostki bo juz naprawde sie martwie.... mysmy wczoraj pojechali do Ikei po ciasto piernikowe i nie było
![]() ![]() za to ja dostałam prezent na mikołaja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4524 |
Zakorzenienie
|
Konie nareszcie przygalopowały
![]() ![]() Rozmawiałam przed chwilą z Kostka, nie mają netu i zapowiada sie na dłuższe odcięcie od sieci ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4525 |
Zadomowienie
|
hej ,
no nie dałam rady wczoraj zajrzeć, normalnie ciągle bym spała, Kamil ogląda bajki a ja śpię w tym czasie na kanapie ![]() Kasiulko dzięki za pozdrwoienia, szkoda, że Kostki nie będzie,ale dobrze, że wszysko u niej ok. Ale fajnego miałaś Mikołaja ![]() Jutro będę w Ikei, jak chcesz to ci kupię ciasto ![]() Tiaara zrobiłaś masę? Jak wam poszło? W czwartek mam wychodne więc polatam po sklepach, Mam nadzieję, pokupić wszysko. Choć łatwo nie będzie. Czekam zniecierpliwiona na moją kanapę i rolety rzymskie i nic. Z roletami mam opóźnienie, ponad tydzień, bo płatność nie przeszła, a ja zamówiłam 2 na próbę z różnych materiałów i na tej bazie chciałam podjąć decyzję, jakie na cały dół kupić, ale nie wiem czy zdążą przed świętami. A kanapa ma być w tygodniu przed świętami. Moze miałabym większą mobilizację do sprzątania. A tak tylko śpię. Zdjęć nie mam zbyt ładnych, ale wrzucam moje dwa szkraby. Hej no napiszcie jak wam Mikołajki minęły ![]() Kasiulko czekam na stroiki. miłego dnia
#4526 |
Zakorzenienie
|
u nas dupa, Oliwka była tylko 1 dzien w przedszkolu, wczoraj, w nocy dostała 39 stopni gorączki, dzis w ciagu dnia ponad 40
![]() Agiko boskie fotki, super masz chłopaków, dwa zuchy, az miło popatrzec ![]() ![]() stroiki będą obiecuje ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- a Płatek był i sie zmył, baty sie należą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4527 |
Zadomowienie
|
Baty się na pewno należą Płatkowi
![]() Jak tam Oliwka KAsiulko? U nas ciasto w Ikei jest ![]()
![]() |
#4528 |
Zakorzenienie
|
Oliwka pomału dochodzi do siebie, wczoraj jesczez miala 40 stopni, a dzis jeszcze nie wstała
![]() ![]() ![]() Domyslam sie ze ciasto kupione ? ![]() ![]() w ogole nic mi sie nie chce robic i nic jeszcze nie zrobione, okna brudne, w szafkach bajzel, lodówka nieumyta, ratunku.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Wtajemniczenie
|
Kasiulko Agiko ozdob nie robilam z masy bo mi sie pieronsko nie chce. jakos nie czuje tych swiat. na wselkie porzadki jakos tak z ukosa patrze i zostawiam na potem. jeszcze jak na zbawienie czekalam na kase ze zwrotu za zlozone faktury za kupione przybory dla wiki , mieli czas do konca roku a tu mi kobietka mowi ze pieniedzy nie ma i nie bedzie w tym roku. a ja w przyszlym tego nikt nie wie. a ja mialam za ta kaske kupic choinke i ozdoby i firanki nowe. . wiec zostalismy z choinka ktora ma 1 metr - szal cial. i z firankami ktore zdejme z karnisza upiore i zaloze od nowa. odechcialo mi sie wszytskiego. a na swieta i tak nic nie robie specjalnie. wigilia jak zwykle troche u tesciow troche u rodzicow, pierwszy dzien swiat imieniny mamy a drugi wizyty u rodziny TZta. wiec zrobie flaczki salatke ciasto i bedzie. w tamtym roku polowe wywalilam. czlowiek urabia sobie rece po lokcie i co z tego... TZ co roku otwiera pelniutka po brzegi lodowke i stwierdza ze nie ma czego zjesc. czy wy tez tak macie ze swoimi Tztami???
Kasiulko ciesze sie ze Oliwka juz lepiej sie czuje. Agiko tylko ty w szal nie wpadnij jutro na tych zakupach przedswiatecznych. a ja melduje ze moze mnie nie byc przez jakis czas. TZ sprzedal laptopa. nie wiem kiedy wysyla wiec juz dzis cicho i grzecznie mowie. no i nie wiem czy bedzie cos kupowal... pod tym wzgledem nie wypowiadam sie i nie komentuje.
![]() ![]() |
![]() |
#4530 |
Zadomowienie
|
Wow Tiaaro ty nasz też opuszczasz, niedobrze. Mam nadzieję, że szybko wrócisz do nas. Mam nadzieję, ze kaska jeszcze przyjdzie, a może w momencie kiedy będziesz bardziej potrzebować. A mój małż raczej nie marudiz z jedzeniem, może spytaj swojego co by chciał byś przygotowała? Choć im wiecej żarełka tym człowiek bardziej wybredny.
W szał zakupów nie wpadłam, jakoś nic nie kupiłam oprócz 2 sukienek dla siebie, czy to objaw egoizmu jest ![]() ![]() KAsiulko ciasta nie kupiłam, choć już z zamrażalki wyciągnęłam, ale cisto kosztowało 10 zł, a cała puszka pierników z ładną puszką 14, zgadnij co wybrałam ![]() ![]() MIłego dzionka, A
Papatki ![]() ![]() ![]() Edytowane przez agika11 Czas edycji: 2010-12-10 o 06:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:22.