|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Przyczajenie
|
Dot.: czy możliwa ciąza
przeglądałam już wiele for i nie raz widziałam posty ze zalezy od kobiety niektóre już po kilku dniach mają objawy np. złe samopoczucie itp a niektóre nie mają objawów wcale... a stosunek był 11 tak na marginesie więc widocznie ja coś poknociłam za co przepraszam
---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- a poza tym nie sa to bardzo odczuwalne objawy ale samopoczucie zmieniło mi sie i troche to odczuwam |
![]() ![]() |
![]() |
#4502 |
Przyczajenie
|
taki brazowawy sluz, sennosc, zgaga , wszystko boli,wszystko drazni i wogole wieczorem mdli boli brzuch to takie objawy i ja mam ostatnio no ale widzisz ja biore tabletki cilest od 1,5roku i cos takiego ostatnio i mi sie pojawilo najwyzej zrob test ja watpie zebym musiala
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4503 |
Przyczajenie
|
CZy to ciąża????
Hejka. Mam problem chyba już od jakiegoś czasu, ale zbytnio nie zwracałam na to uwagi. A mianowicie po każdym okresie, jakieś 2-3 dni mam brązowe plamienia... Nie trwają one długo ok 2 dni. Ale po ostatnim stosunku z moim chłopakiem, bo zdarzyło sie bez zabezpieczenia zrobiło sie inaczej... Czekam na okres już powinnam mieć go, ale niestety nie ma są tylko te plamienia któłre zawsze występowały u mnie po okresie??? czym to może być spowodowane?? i czy to może być ciąża? prosze pomóżcie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4504 |
Zakorzenienie
|
Dot.: CZy to ciąża????
To pewnie koncowka okresu.
Zrob test. A nastepnym razem pisz w watku zbiorczym. |
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 4
hej dziewczyny mam pytanie:
jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciąże jeżeli: współżyje się bez zabezpieczenia (metoda przerywana) i facet nie spuści się wewnątrz tylko na zewnątrz i po kilku godzinach około 7, wspołżyje się znowu bez zabezpieczenia (metoda przerywana) i wytrysk znów nastąpił "na zewnątrz". Głównie chodzi mi o to że jak facet się nie mył "tam" między tymi dwoma stosunkami to jak długo plemniki mogą się utrzymywać pod napletkiem i w innych zakamarkach z poprzedniego (tego pierwszego wytrysku)??? Tylko prosze mnie nie zbluzgać od razu za taka nieuwagę, ale liczymy się z ciążą i raczej tragedi by nie było chociaż lepiej by było jeszcze poczekać. I jeszcze jedno, głupie pytanie, co oznacza skrót TŻ dosłownie bo wiem że chodzi o waszych facetów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Przyczajenie
|
to nie moze byc koncowka okresu bo ja go nie milalam ja czekam na niego i zamiast niego jest tylko to plamienie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4507 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Czasami nie pojawia się krwawienie,a jedynie plamienie. Może to wystąpić również przed rozpoczęciem kolejnej miesiączki. Nie denerwuj się,bo to tylko opóźnia przyjście miesiączki. a najlepiej zrób test, w końcu seks bez zabezpieczenia zawsze niesie za sobą ryzyko. Czekam na wyniki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4508 |
Przyczajenie
|
oki, jak tylko zrobie test to napisze co i jak :")
|
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Raczkowanie
|
Nie ma takiej możliwości,żeby 3 dni od stosunku wystapiły jakieś objawy ciązy - mdłości/wymioty,ból brzucha ?!
Chyba, że to już moja psychoza... ;o ;/
![]() |
#4510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
plemniki na powietrzu obumieraja marna szansa zeby przezyly ten okres, ale takim brakiem zabezpieczenia predzej czy pozniej ciazy nalezy sie spodziewac.
![]() |
#4511 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4512 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4513 |
Raczkowanie
|
No tak właśnie mam nadzieje, że jest urojona!
![]() Dzięki ![]()
Edytowane przez ewusiiaa Czas edycji: 2009-03-17 o 18:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4514 | |
Raczkowanie
|
TŻ = towarzysz życia
w przypadku innych skrótów polecam zajrzeć tu: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=52513 Cytat:
---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- no właśnie wg mnie też lepiej wziąć tabletkę PO niż modlić się o okres.
![]() |
#4515 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czasu nie da się cofnąć..
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4516 |
Raczkowanie
|
to przyszła i kolej na mnie może i panikuje ale wole wiedzieć....
zaczełam przyjmować tableti anty w połowie styczniu tego roku, na moje nieszczeście okres wypadał mi na dlugo oczekiwany urlop... przeczytawszy wizaz i watki zwiazane z przesuwaniem okresu nie zrobiłam planowanej 7 dniowej przerwy, przyjmowałam kolejne tabletki z nowego blistra (około 5) no ale okres sam postanowił "wyjść" wtedy wiec zrobilam 7-dniowa przerwe. i w normalnym cyklu zaczełam przyjmować tabletki. w drugim tygodniu brania, z moim TŻ kochaliśmy sie dwukrotnie poprzez stosunek przerywany, w ubiegła niedziele po 21 dniach brania tabletek ( czyli 2 miesiac przyjmowania) łyknełam ostatnia tabletke. Jest wtorek 17 marca okresu ani widu ani słychu... wiem że okres ma wystąpic w ciagu tej 7 dniowej przerwy i nie koniecznie od razu pierwszego dnia, wiem ze moze byc to dzien 3,4 jaki i 5. moze panikuje ale byl to moj pierwszy stosunek bez prezerwatywy i jednak siada ta sytuacja na psychike. no i najnormalniej w świecie potrzebuje trzeźwego osądu sytuacji Edytowane przez norolim Czas edycji: 2009-03-17 o 23:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli dobrze zrozumiałam, wziełaś 21+5 przerwa i +21 tab ale i tak w miedzyczasie pojawiło sie plamienie ( co zdarza sie bardzo czesto przy laczeni opakowan, badz przedluzaniu ich) obecnie jestes w 3 dniu przerwy (skoro od niedzieli). jesli przyjmowalas tab regularnie, nie bylo wymiotow biegunki +4h od wziecia tab. nie masz sie czym martwic, zadnego zagrozenia tu nie widac. a to ze nie masz krwawienia moze byc efektem ze to twoje poczatkowe branie i krwawienie poczatkowo moze sie nie pojawiac.
![]() |
#4518 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4519 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4520 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4521 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4522 |
Przyczajenie
|
czy stosowanie proszków typu theraflu osłabia działanie tabletek antykoncepcyjnych? Jest to w wiekszości paracetamol.. ale mam juz schize... wiec prosze was o odpowiedz
|
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
Raczkowanie
|
czesc jestem nowa ja mam pytanie mam juz w sumie jedno dziecko ktore ma 4 lata.Wiec tak mam nieregularne miesiaczki ostatnia miałam 10 lutego trwała 7 dni od tego czasu nie mam powiem że przez 3 miesiace miałam okres dnia 10
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4524 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dla 100% pewnosci mzoesz sie zabezpieczac w trakcie brania i 7 dni po ale mysle ze nie ma potrzeby o ile nie przekroczysz tej dawki
![]() |
#4525 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiec poczekaj jeszcze troche, powtorz test. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4526 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4527 |
Raczkowanie
|
A czy brązowawo-przezroczysty śluz i ból w podbrzuszu to już objaw możliwy po 3/4 dniach od stosunku?
Czy może raczej jakaś infekcja?!
![]() |
#4528 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Przyczajenie
|
Dot.: Test Pozytywny :(
hej jestem tu nowa weszlam tu iz mam nastepujace pytanie biore tabletki cilest od 2 lat i w ubiegla srode zaczelma nowe opakowanie po 7 dniowej przerwie i mam taki problem gdyz zapomnilam wziac w sobote tabl;etke i wzielam ja po 15-18 godiznach to byla 4 tabletka z opakowania nastepnie zapomnilam wziac we wtorek tabletki to byla juz 7 tabletka i ta wzielam po uplywie 24 godiznych w tym czasie bylam bilisko z chloapkiem cyz moge byc w ciazy?...wiem ze to moja glupota nie uwaga wiec nie chcilabym uslyszec jakies szykanacji za moje postepowanie chce tylko odpowiedzi cyz moge byc w ciazy jesli tak to cyz dalej brac tabletki i keidy moge to sprawdzic?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4530 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Test Pozytywny :(
tak możesz być w ciąży. ryzyko jest przecież zawsze, nawet właściwie biorąc tabletki, a w twoim przypadku ryzyko to jest podwyższone. kup test ciązowy, są takie, które wykrywają ciąże po 6 dniach, ale generalnie podobno najlepiej robic po ok. 2 tygodniach.
P.S nie żebym prawiła Ci morał, ale czy na prawdę tak trudno ustawić sobie codzienne przypomnienie w telefonie? ![]() tak czy inaczej powodzenia życzę ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- aaa no i zapomniałam, ad. tabletek nie wiem, sama nie byłam w takiej sytuacji, wydaje mi się jednak, że to tak jak z tabletką "po". może nie dopuścić do ciąży, ale jeśli ciąża jednak powstanie to np. takie escapele jej nie zaszkodzi, baaaa będzie działało pozytywnie..myślę, że z tabletkami tak samo, w końcu metoda yuzpie to zwykle tabsy. no i może niech się wypowie ktoś jeszcze dla pewności ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.