Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 4 - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-17, 16:39   #4501
andziasdz
Przyczajenie

Dot.: czy możliwa ciąza

przeglądałam już wiele for i nie raz widziałam posty ze zalezy od kobiety niektóre już po kilku dniach mają objawy np. złe samopoczucie itp a niektóre nie mają objawów wcale... a stosunek był 11 tak na marginesie więc widocznie ja coś poknociłam za co przepraszam

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

a poza tym nie sa to bardzo odczuwalne objawy ale samopoczucie zmieniło mi sie i troche to odczuwam
andziasdz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-17, 16:47   #4502
zuzanna89
Przyczajenie

taki brazowawy sluz, sennosc, zgaga , wszystko boli,wszystko drazni i wogole wieczorem mdli boli brzuch to takie objawy i ja mam ostatnio no ale widzisz ja biore tabletki cilest od 1,5roku i cos takiego ostatnio i mi sie pojawilo najwyzej zrob test ja watpie zebym musiala
zuzanna89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-17, 17:06   #4503
anita91911
Przyczajenie

CZy to ciąża????

Hejka. Mam problem chyba już od jakiegoś czasu, ale zbytnio nie zwracałam na to uwagi. A mianowicie po każdym okresie, jakieś 2-3 dni mam brązowe plamienia... Nie trwają one długo ok 2 dni. Ale po ostatnim stosunku z moim chłopakiem, bo zdarzyło sie bez zabezpieczenia zrobiło sie inaczej... Czekam na okres już powinnam mieć go, ale niestety nie ma są tylko te plamienia któłre zawsze występowały u mnie po okresie??? czym to może być spowodowane?? i czy to może być ciąża? prosze pomóżcie...
anita91911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-17, 17:20   #4504
_Emi_
Zakorzenienie

Dot.: CZy to ciąża????

To pewnie koncowka okresu.
Zrob test.

A nastepnym razem pisz w watku zbiorczym.
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-17, 17:24   #4505
courtney
Raczkowanie

Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 4

hej dziewczyny mam pytanie:

jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciąże jeżeli: współżyje się bez zabezpieczenia (metoda przerywana) i facet nie spuści się wewnątrz tylko na zewnątrz i po kilku godzinach około 7, wspołżyje się znowu bez zabezpieczenia (metoda przerywana) i wytrysk znów nastąpił "na zewnątrz". Głównie chodzi mi o to że jak facet się nie mył "tam" między tymi dwoma stosunkami to jak długo plemniki mogą się utrzymywać pod napletkiem i w innych zakamarkach z poprzedniego (tego pierwszego wytrysku)??? Tylko prosze mnie nie zbluzgać od razu za taka nieuwagę, ale liczymy się z ciążą i raczej tragedi by nie było chociaż lepiej by było jeszcze poczekać.

I jeszcze jedno, głupie pytanie, co oznacza skrót TŻ dosłownie bo wiem że chodzi o waszych facetów
courtney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-17, 17:31   #4506
anita91911
Przyczajenie

to nie moze byc koncowka okresu bo ja go nie milalam ja czekam na niego i zamiast niego jest tylko to plamienie...
Stary 2009-03-17, 17:34   #4507
madzya
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anita91911 Pokaż wiadomość
to nie moze byc koncowka okresu bo ja go nie milalam ja czekam na niego i zamiast niego jest tylko to plamienie...

Czasami nie pojawia się krwawienie,a jedynie plamienie. Może to wystąpić również przed rozpoczęciem kolejnej miesiączki. Nie denerwuj się,bo to tylko opóźnia przyjście miesiączki. a najlepiej zrób test, w końcu seks bez zabezpieczenia zawsze niesie za sobą ryzyko.
Czekam na wyniki
madzya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-17, 17:35   #4508
anita91911
Przyczajenie

oki, jak tylko zrobie test to napisze co i jak :")
Stary 2009-03-17, 17:47   #4509
ewusiiaa
Raczkowanie

Nie ma takiej możliwości,żeby 3 dni od stosunku wystapiły jakieś objawy ciązy - mdłości/wymioty,ból brzucha ?!

Chyba, że to już moja psychoza... ;o ;/

'..g-funk'iem poprawiamy humor' ;D
ewusiiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-17, 17:49   #4510
kamila2006
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez courtney Pokaż wiadomość

jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciąże jeżeli: współżyje się bez zabezpieczenia (metoda przerywana) i facet nie spuści się wewnątrz tylko na zewnątrz i po kilku godzinach około 7, wspołżyje się znowu bez zabezpieczenia (metoda przerywana) i wytrysk znów nastąpił "na zewnątrz". Głównie chodzi mi o to że jak facet się nie mył "tam" między tymi dwoma stosunkami to jak długo plemniki mogą się utrzymywać pod napletkiem i w innych zakamarkach z poprzedniego (tego pierwszego wytrysku)??? Tylko prosze mnie nie zbluzgać od razu za taka nieuwagę, ale liczymy się z ciążą i raczej tragedi by nie było chociaż lepiej by było jeszcze poczekać.

I jeszcze jedno, głupie pytanie, co oznacza skrót TŻ dosłownie bo wiem że chodzi o waszych facetów

plemniki na powietrzu obumieraja marna szansa zeby przezyly ten okres, ale takim brakiem zabezpieczenia predzej czy pozniej ciazy nalezy sie spodziewac.

Biegam tydz: 2/10
Motywacja 100%

http://s7.suwaczek.com/200804173235.png

kamila2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-17, 18:20   #4511
madzya
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewusiiaa Pokaż wiadomość
Nie ma takiej możliwości,żeby 3 dni od stosunku wystapiły jakieś objawy ciązy - mdłości/wymioty,ból brzucha ?!

nie ma , jedynie mogą to być objawy urojonej ciąży
Stary 2009-03-17, 18:20   #4512
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:

Nie ma. A do 72 h masz czas aby wziac tabletke PO.
Stary 2009-03-17, 18:46   #4513
ewusiiaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madzya Pokaż wiadomość
nie ma , jedynie mogą to być objawy urojonej ciąży
No tak właśnie mam nadzieje, że jest urojona!
Dzięki ..za lekkie pocieszenie ;p !

Edytowane przez ewusiiaa
Czas edycji: 2009-03-17 o 18:47
Stary 2009-03-17, 19:09   #4514
koxaine
Raczkowanie

TŻ = towarzysz życia

w przypadku innych skrótów polecam zajrzeć tu: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=52513

Cytat:
Napisane przez courtney Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

no właśnie wg mnie też lepiej wziąć tabletkę PO niż modlić się o okres.

Cytat:
Napisane przez _Emi_ Pokaż wiadomość
Nie ma. A do 72 h masz czas aby wziac tabletke PO.
Stary 2009-03-17, 19:31   #4515
ewusiiaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez koxaine Pokaż wiadomość
TŻ = towarzysz życia

w przypadku innych skrótów polecam zajrzeć tu: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=52513

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

no właśnie wg mnie też lepiej wziąć tabletkę PO niż modlić się o okres.
Tak,wg mnie też,ale niestety już za późno.. Nic nie poradze teraz już,musze poprostu czekać w swojej psychozie..

Czasu nie da się cofnąć..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-17, 23:34   #4516
norolim
Raczkowanie

to przyszła i kolej na mnie może i panikuje ale wole wiedzieć....
zaczełam przyjmować tableti anty w połowie styczniu tego roku, na moje nieszczeście okres wypadał mi na dlugo oczekiwany urlop... przeczytawszy wizaz i watki zwiazane z przesuwaniem okresu nie zrobiłam planowanej 7 dniowej przerwy, przyjmowałam kolejne tabletki z nowego blistra (około 5) no ale okres sam postanowił "wyjść" wtedy wiec zrobilam 7-dniowa przerwe. i w normalnym cyklu zaczełam przyjmować tabletki. w drugim tygodniu brania, z moim TŻ kochaliśmy sie dwukrotnie poprzez stosunek przerywany, w ubiegła niedziele po 21 dniach brania tabletek ( czyli 2 miesiac przyjmowania) łyknełam ostatnia tabletke. Jest wtorek 17 marca okresu ani widu ani słychu... wiem że okres ma wystąpic w ciagu tej 7 dniowej przerwy i nie koniecznie od razu pierwszego dnia, wiem ze moze byc to dzien 3,4 jaki i 5. moze panikuje ale byl to moj pierwszy stosunek bez prezerwatywy i jednak siada ta sytuacja na psychike. no i najnormalniej w świecie potrzebuje trzeźwego osądu sytuacji

Edytowane przez norolim
Czas edycji: 2009-03-17 o 23:36
norolim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 07:55   #4517
kamila2006
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez norolim Pokaż wiadomość
to przyszła i kolej na mnie może i panikuje ale wole wiedzieć....
zaczełam przyjmować tableti anty w połowie styczniu tego roku, na moje nieszczeście okres wypadał mi na dlugo oczekiwany urlop... przeczytawszy wizaz i watki zwiazane z przesuwaniem okresu nie zrobiłam planowanej 7 dniowej przerwy, przyjmowałam kolejne tabletki z nowego blistra (około 5) no ale okres sam postanowił "wyjść" wtedy wiec zrobilam 7-dniowa przerwe. i w normalnym cyklu zaczełam przyjmować tabletki. w drugim tygodniu brania, z moim TŻ kochaliśmy sie dwukrotnie poprzez stosunek przerywany, w ubiegła niedziele po 21 dniach brania tabletek ( czyli 2 miesiac przyjmowania) łyknełam ostatnia tabletke. Jest wtorek 17 marca okresu ani widu ani słychu... wiem że okres ma wystąpic w ciagu tej 7 dniowej przerwy i nie koniecznie od razu pierwszego dnia, wiem ze moze byc to dzien 3,4 jaki i 5. moze panikuje ale byl to moj pierwszy stosunek bez prezerwatywy i jednak siada ta sytuacja na psychike. no i najnormalniej w świecie potrzebuje trzeźwego osądu sytuacji

jesli dobrze zrozumiałam, wziełaś 21+5 przerwa i +21 tab ale i tak w miedzyczasie pojawiło sie plamienie ( co zdarza sie bardzo czesto przy laczeni opakowan, badz przedluzaniu ich) obecnie jestes w 3 dniu przerwy (skoro od niedzieli).
jesli przyjmowalas tab regularnie, nie bylo wymiotow biegunki +4h od wziecia tab. nie masz sie czym martwic, zadnego zagrozenia tu nie widac. a to ze nie masz krwawienia moze byc efektem ze to twoje poczatkowe branie i krwawienie poczatkowo moze sie nie pojawiac.

Biegam tydz: 2/10
Motywacja 100%

http://s7.suwaczek.com/200804173235.png

kamila2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 08:01   #4518
madzya
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kamila2006 Pokaż wiadomość
jesli dobrze zrozumiałam, wziełaś 21+5 przerwa i +21 tab ale i tak w miedzyczasie pojawiło sie plamienie ( co zdarza sie bardzo czesto przy laczeni opakowan, badz przedluzaniu ich) obecnie jestes w 3 dniu przerwy (skoro od niedzieli).
jesli przyjmowalas tab regularnie, nie bylo wymiotow biegunki +4h od wziecia tab. nie masz sie czym martwic, zadnego zagrozenia tu nie widac. a to ze nie masz krwawienia moze byc efektem ze to twoje poczatkowe branie i krwawienie poczatkowo moze sie nie pojawiac.
popieram
Stary 2009-03-18, 09:46   #4519
magratka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez koxaine Pokaż wiadomość
wróżenie z fusów, zwłaszcza w przypadku nieregularnych cykli.
z tego co zrozumiałam stosunek był w 11dniu,czyli 12 marca, tzn. że najwcześniej możesz zrobić test bodajże za 2 dni, (z tego co kojarzę najszybsze wykrywają ciąże po 6 dniach)
wracając do objawów tak jak już pisałam ciąża nie daje objawów po paru dniach także nie wiem skąd pomysł z tym, że to objawy ciąży
owszem, ale 6 dni od zapłodnienia, a nie od stosunku; test robimy po minimum 14 dniach od stosunku
magratka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-18, 10:56   #4520
norolim
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamila2006 Pokaż wiadomość
tak wlasnie tak, wzielam 21+5 przy plamieniach stwierdzilam ze juz w sumie jak plami/krwawi to juz nie warto dalej przesuwac, zrobilam 7 dniowa przerwe , kolejne 21 tab i czekam nie bylo wymiotow biegunek ani spoznien.... dziekuje serdecznie za odpowiedz troche mnie to uspokoilo...
Stary 2009-03-18, 14:51   #4521
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez norolim Pokaż wiadomość
tak wlasnie tak, wzielam 21+5 przy plamieniach stwierdzilam ze juz w sumie jak plami/krwawi to juz nie warto dalej przesuwac, zrobilam 7 dniowa przerwe , kolejne 21 tab i czekam nie bylo wymiotow biegunek ani spoznien.... dziekuje serdecznie za odpowiedz troche mnie to uspokoilo...
Wszystko ok i nie musisz się ograniczac tylko do stosunku przerwanego
Stary 2009-03-18, 15:37   #4522
megi872
Przyczajenie

czy stosowanie proszków typu theraflu osłabia działanie tabletek antykoncepcyjnych? Jest to w wiekszości paracetamol.. ale mam juz schize... wiec prosze was o odpowiedz
megi872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 19:37   #4523
izaroksan
Raczkowanie

GG do izaroksan Send a message via Skype™ to izaroksan

czesc jestem nowa ja mam pytanie mam juz w sumie jedno dziecko ktore ma 4 lata.Wiec tak mam nieregularne miesiaczki ostatnia miałam 10 lutego trwała 7 dni od tego czasu nie mam powiem że przez 3 miesiace miałam okres dnia 10zastanawiam sie sie czy nie jestem w ciazy dodam ze sie staramy o dzidziusia ale robiłam testy ale niestety wychodziły negatywnie
izaroksan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 19:49   #4524
iwi_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez megi872 Pokaż wiadomość
czy stosowanie proszków typu theraflu osłabia działanie tabletek antykoncepcyjnych? Jest to w wiekszości paracetamol.. ale mam juz schize... wiec prosze was o odpowiedz
Paracetamol w dozwolonych dawkach nie ma wpływu na antykoncepję, trzeba tylko nie przekraczać dziennej zalecanej dawki tych leków. nie powinno sie przekraczac dziennie 3g paracetamolu i wtedy bedzie ok
dla 100% pewnosci mzoesz sie zabezpieczac w trakcie brania i 7 dni po ale mysle ze nie ma potrzeby o ile nie przekroczysz tej dawki
Stary 2009-03-18, 19:50   #4525
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izaroksan Pokaż wiadomość
czesc jestem nowa ja mam pytanie mam juz w sumie jedno dziecko ktore ma 4 lata.Wiec tak mam nieregularne miesiaczki ostatnia miałam 10 lutego trwała 7 dni od tego czasu nie mam powiem że przez 3 miesiace miałam okres dnia 10zastanawiam sie sie czy nie jestem w ciazy dodam ze sie staramy o dzidziusia ale robiłam testy ale niestety wychodziły negatywnie
A skąd my mamy wiedziec, czy jestes ciąży?

Wiec poczekaj jeszcze troche, powtorz test.
Stary 2009-03-18, 21:07   #4526
norolim
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Emi_ Pokaż wiadomość
Wszystko ok i nie musisz się ograniczac tylko do stosunku przerwanego
wiem, ale czasem psychiczna bariera dot zaufania malej niebieskiej pigulce jest straszna.... sadze ze calkowite zaufanie przyjdzie z czasem.
nie mniej serdecznie wam jeszcze raz wszystkim dziekuje
Stary 2009-03-18, 21:27   #4527
ewusiiaa
Raczkowanie

A czy brązowawo-przezroczysty śluz i ból w podbrzuszu to już objaw możliwy po 3/4 dniach od stosunku?
Czy może raczej jakaś infekcja?!

Stary 2009-03-19, 10:52   #4528
magratka
Rozeznanie

Cytat:
A czy brązowawo-przezroczysty śluz i ból w podbrzuszu to już objaw możliwy po 3/4 dniach od stosunku?
Czy może raczej jakaś infekcja?!
Raczej infekcja albo wahania hormonalne. 3,4 dni to za malo zeby byly jakiekolwiek objawy.
magratka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-19, 12:13   #4529
misia23
Przyczajenie

Dot.: Test Pozytywny :(

hej jestem tu nowa weszlam tu iz mam nastepujace pytanie biore tabletki cilest od 2 lat i w ubiegla srode zaczelma nowe opakowanie po 7 dniowej przerwie i mam taki problem gdyz zapomnilam wziac w sobote tabl;etke i wzielam ja po 15-18 godiznach to byla 4 tabletka z opakowania nastepnie zapomnilam wziac we wtorek tabletki to byla juz 7 tabletka i ta wzielam po uplywie 24 godiznych w tym czasie bylam bilisko z chloapkiem cyz moge byc w ciazy?...wiem ze to moja glupota nie uwaga wiec nie chcilabym uslyszec jakies szykanacji za moje postepowanie chce tylko odpowiedzi cyz moge byc w ciazy jesli tak to cyz dalej brac tabletki i keidy moge to sprawdzic?
misia23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-19, 12:47   #4530
koxaine
Raczkowanie

Dot.: Test Pozytywny :(

tak możesz być w ciąży. ryzyko jest przecież zawsze, nawet właściwie biorąc tabletki, a w twoim przypadku ryzyko to jest podwyższone. kup test ciązowy, są takie, które wykrywają ciąże po 6 dniach, ale generalnie podobno najlepiej robic po ok. 2 tygodniach.

P.S nie żebym prawiła Ci morał, ale czy na prawdę tak trudno ustawić sobie codzienne przypomnienie w telefonie?

tak czy inaczej powodzenia życzę

Cytat:
Napisane przez misia23 Pokaż wiadomość
hej jestem tu nowa weszlam tu iz mam nastepujace pytanie biore tabletki cilest od 2 lat i w ubiegla srode zaczelma nowe opakowanie po 7 dniowej przerwie i mam taki problem gdyz zapomnilam wziac w sobote tabl;etke i wzielam ja po 15-18 godiznach to byla 4 tabletka z opakowania nastepnie zapomnilam wziac we wtorek tabletki to byla juz 7 tabletka i ta wzielam po uplywie 24 godiznych w tym czasie bylam bilisko z chloapkiem cyz moge byc w ciazy?...wiem ze to moja glupota nie uwaga wiec nie chcilabym uslyszec jakies szykanacji za moje postepowanie chce tylko odpowiedzi cyz moge byc w ciazy jesli tak to cyz dalej brac tabletki i keidy moge to sprawdzic?

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

aaa no i zapomniałam, ad. tabletek nie wiem, sama nie byłam w takiej sytuacji, wydaje mi się jednak, że to tak jak z tabletką "po". może nie dopuścić do ciąży, ale jeśli ciąża jednak powstanie to np. takie escapele jej nie zaszkodzi, baaaa będzie działało pozytywnie..myślę, że z tabletkami tak samo, w końcu metoda yuzpie to zwykle tabsy.
no i może niech się wypowie ktoś jeszcze dla pewności

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości