|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Zadomowienie
|
Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009
Dzis mam podly dzien....
No moze nie jest tak strasznie, ale dluzy mi sie okropnie... Pewnie to wina mojego poranka, bo musialam ochrzanic pewne osoby i tak sie przy tym spocilam, ze od rana marze o prysznicu ![]() Wygadam sie, a co... Mianowicie, w ubieglym roku 12/2007 zdawalam panstwowy egzamin jezykowy i po 8 tyg mialam dostac certyfikat. Uniwerek na którym robila egzamin, certyfikat dostal, ale mnie juz go nie wyslali - dostal nóg... Narobilam zamieszania, ale powiedzieli, ze musze czekac 6 mies aby zalatwili mi duplikat. No wiec czekalam do pazdziernika i dawaj znowu wydzwaniac. Zalatwili mi zaswiadczenie, ze egzamin zdalam, ale certyfikatu ani widu, ani slychu. Dzis pani mi powiedziala, ze zaswiadczenie to wszystko co moga mi dac. Musze powiedziec, ze ja doslownie pozarlam przez ten tel... Nie wiem czy ona sobie wyobraza, ze mozna byc tlumaczem na podstawie zaswiadczenia, czy jak????? Zadzwonilam do Anglii i oczywiscie, poniewaz dokument zostal zgubiony przez uniwerek a nie przeze mnie duplikat zostanie wystawiony, tylko musi o niego wystapic uniwerek, nie ja... Kolo sie zamyka. Na szczescie pod koniec dnia pod naporem tysiecy maili i grozbami pozwu do sady, pani laskawie odpisalam, ze wyslala prosbe o wydanie duplikatu... Po takim traktowaniu, musze przyznac, sprawa oprzes ie przynajmniej o rektora ![]() Musze nasmarowac jakis zgrabny liscik i potem do boju!!!!!!! Ach, juz zacieram lapki!!!!! Dochodze do wniosku, ze ten uniwerek, to szkólka niedzielna a nie szanujacy sie najwiekszy uniwerek w Dublinie!!!! No to poutyskiwalam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4502 |
Raczkowanie
|
Jemiołka ja też byłam zachwycona tym wózkiem i ceną
![]() ![]() Mumi mnie to nie przeszkadza, nie zauważyłam żeby moim dzieciom to przeszkadzało, ale jak wiadomo jestem wyrodną matką. Moje dzieci do tej pory raczej ciekawskie świata były i na spacerach się rozglądały a nie spały. Nawet nie wyobrażałam sobie że tak tęsknie za oczyskami, pysiem i dzidzią która chłonie świat całą powierzchnią ciała. Moi chłopcy odkąd zaczynali chodzić, musieli padać na pysk żeby się dać wsadzić w spacerówkę i spać w niej. Spacerówka się kładzie jak dla mnie wystarczająco i sadza się jak na moje potrzeby wystarczająco. Gondola trochę mnie niepokoi, bo wydawała mi się wąska, ale po obejrzeniu kilku innych modeli wydaje mi się standardowa i myślę, że będzie OK. Generalnie całośc zrobiła na mnie dobre wrażenie. Lekki, kompaktowy, solidnie wykonany. Nie powiem, że polecam ten wózek, za rok mniej więcej powiem Wam czy jetem z niego zadowolona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4503 | |
Zadomowienie
|
No dobra, już nie będę
![]() Cytat:
![]() Dla mnie jedyną wadą Nomada był brak możliwości montowania spacerówki w 2 kierunkach - w Chicco drażniły mnie kółka. Zobaczymy, też mam nadzieję, że wózek się sprawdzi. Moje dwie znajome są z wózków tej firmy zadowolone. Oby się sprawdziło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4504 |
Rozeznanie
|
Passionfruit: GRATULACJE!
![]() Nika83: Wszystkiego najlepszego ![]() A ja dziś po badaniach, w tym glukoza (nie było tak źle jak się spodziewałam,a le bez cytryny się nie obeszło) i po wizycie u Ginki. Pokrótce: do pracy juz nie wracam, zwolnienie do końca ciąży, do Londynu lecieć nie mogę (a mialo być tak pięknie, ostatni wspólny wypad we dwoje ![]() ![]() No i mogę się powaznie zająć byciem w ciąży teraz, ciekawe co na to w pracy powiedzą, bo jeszcze im nie przekazałam tej dobrej wieści ![]()
#4505 |
BAN stały
|
Dziękuję wszystkim za życzenia!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4506 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wklejam mój okrąglutki brzucholek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Raczkowanie
|
Przepraszam, że tak post pod postem... udało mi sie szybko obrobić fotki moich ciuszków, są od kuzynki (oprócz skarpetek), która ma teraz roczną córeczkę, większość w rozmiarze 62.
Oto niektóre z nich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4508 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jaka śliczna piłeczka ![]() ![]() ![]() A ja właśnie siedzę z białą maseczką na mordeczce ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4509 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ...dzięki za odpowiedź ![]() Edhel Piękny okrągły brzuszek ![]() ![]() Byłam dzisisiaj u gina i się ważyłam....8 kg na plusie ![]() nie wiem czy to dużo czy mało .. ![]() Idę w kimono bo jestem padnięta ...do jutra ![]()
![]() |
#4510 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tez idę spać, bo jestem zmęczona, dobranoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4511 |
Zadomowienie
|
Ami ja tez sie zastanawiam
zdecydowanie moja daje mi znac kopniakami jak lezac na boku zaczne ja przygniatac w innych przypadkach pojecia zielonego nie mam czy sie cieszy czy jest zla kopie tez jak slyszy ze TZ krzyczy jak sie wierci za mocno to schizuje ze moze sie pepowina dusi ![]() ![]()
![]() |
#4512 |
Zadomowienie
|
Hej to ja, po nieprzespanej nocy.
![]() Miałam nie smędzić o moich problemach zdrowotnych, ale muszę. Niedługo przed stwierdzeniem ciąży, w maju, wylądowałam w szpitalu - silne bóle żołądka, nieciekawe wyniki morfologii. Podejrzewano wyrostek, choc potem go wykluczono. Miałam czekać aż sie coś "samo rozwinie". Wczoraj po południu i dzis w nocy powtórka z rozrywki. Silne bóle żołądka, które trwają tylko chwilkę, po niedługiej chwili wracają. Dzięki wczorajszej morfologii wiem, ze to na pewno nie wyrostek ani inny ostry stan zapalny, bo CRP w normie. Wtedy w szpitalu kazano mi łykać no-spę, potem dostałam jakis lek na jelita. no i dieta Jak będzie dziś znów boleć, a na to sie zapowiada, to chyba będę musiała jechać do szpitala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4513 | |
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4514 |
Raczkowanie
|
8-9 kg na plusie - Dziewczyny nie macie się czym w ogóle przejmować
![]() Nie to co ja ![]() ![]() ![]() ![]() Ale to jakoś nie powstrzymało mnie od przygotowania sobie śniadanka ![]() ![]()
#4515 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do wagi, to wstyd sie przyznać, ale nie wiem, ile miałam przed ciążą. W zasadzie to ważę sie dopiero od 11 t. c, więc za bardzo nie jestem zorientowana, ile mam na plusie. Ale przypuszczam, że 7-8 w 28 t.c Widzę też, że teraz zaczęłam szybciej przybierać, więc na ilu kilogramach się skończy, nie mam pojęcia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4516 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Jeśli chodzi o wagę to wcześniej też isę tak nie ważyłam, ale przypuszczałam ile ważę. Kartę ciąży miałam założoną w 12 tc wieć wtedy weszłam na wagę dopiero. W ogóle sie stresowałam, zęsie już wtedy obżeram (świadomosć że jestem w ciąży i wszystko mogę ![]() Zaraz sobie łyknę żelazo. Lekarz nic mi nie powiedział, ale położna mówiła, zę oprócz witamin mogę sobie raz dziennie wziąć ![]() A co do nieprzespanych nocy to chyba jestem jakaś dziwna, ale dzidzia mnie jeszcze nigdy nie obudziła, ani nigdy nie było tak że przez nią nie mogłam zasnąć dalej. Chyba mam twardy sen, jak sie położę o 10 to śpie do rana non stop, czasem czuje dzidzię jak sie wierci, ale to tak fajnie, nie mocno strasznie, choć wczoraj jak jechaliśmy samochodem i mi się siku chciało to chyba specjalnie waliła mi w pęcherz, myślałam, zę sie posikam ;p |
![]() ![]() |
![]() |
#4517 |
Zadomowienie
|
Edhel- pioękna piłeczka!
U mnie dziś pogoda podła- leje sie ciurkiem z nieba. Spać się chce i masa roboty w domu. Dobrzę że małż z powodu pogody ma wolne- to mi troszku pomoże. |
![]() ![]() |
![]() |
#4518 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#4519 |
Zadomowienie
|
tez dolacze nie spie od 4
a noc wczesniej w ogole stracona mloda tak sie krecila chyba spac nie mogla hehe no ledwo przezylam dzien wczorajszy zob jak bedzie dizsiaj planuje w sobote rozgladnac sie za stanikami, ktoras juz kupowala??
#4520 |
Raczkowanie
|
![]()
Witajcie dziewczynki. Żadko sie udzielam na forum jestem wiernym czytelnikiem ale dzisiaj musze sie wam pochwalic że .... wlasnie puscilam już trzecie pranie z ubrankami dla mojej Niuni. Wczoraj przywieżliśmy od siostry męza ubranka po jej dzidzi /dwie wielkie torby/ i dzisiaj od 6 godz akcja pranie.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Chyba przepiore je dwa razy bo lezaly w szafach przez dwa lata nieuzywane jak myślicie? Musze zerknąc na liste czego mi jeszcze brakuje. Jestem teraz spokojniejsza bo mam obranka bo to mnie glówne niepokoilo i to bardzo. Jakby sie mala chciala wczesniej na swiat wybrac a tu matka nieprzygotowana. ale jak patrze na takie maluśkie skarpeteczki i czuje po calym mieszkaniu zapach proszku dla dzieciaczkow to juz bym chciala miec Niunie w domciu. Też tak macie czy tylko ja jestem takim niecierpliwcem ?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4521 |
Raczkowanie
|
Freshona, Paula uważajcie na siebie!!! Duuuuuużo zdrówka Wam życzę
![]() Paulinka, zaraz po powrocie do zdrowia zacznij tuczenie bo musisz być silna dziewczyno ![]()
#4522 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4523 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mleczko z miodem zostawiam na wieczór ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4524 |
Zadomowienie
|
Halo Dziewuszki
![]() Co do staników to ja dalej nosze utwardzany z fiszbinami - bo takie lubie, choc mam juz do karmienia i chyba bede sie musiala na niego za niedlugo przerzucic, bo zaczynam cieknac. Delikatnie jak na razie a wkladki do starego sie nie zmieszcza ![]() Bozenko, staniczki kupilam w dwupaku w M&S - jestem z plaskobiustowych i te mi najbardziej pasowaly. |
![]() ![]() |
![]() |
#4525 |
Zadomowienie
|
polecam fajny artykuł ''prawdy i mity o porodzie''
http://www.polki.pl/rodzina_ciaza_artykul,10008120.html |
![]() ![]() |
![]() |
#4526 |
Raczkowanie
|
Ja chyba też padnę pod jakimś choróbskiem
![]() ![]() PS. Właśnie zaczęłam smażyć placki ziemniaczane ![]() ![]() ![]() ![]()
#4527 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do staników to mam dwa takie usztywniane (cienkie ale sztywniejsze) bo zawsze lubiałam, ale jeden coś mnie uwiera i chyba musze jakiś sobie inny sprawić, dobrze że jeden chociaz jest jeszcze ;p Ja chcę do łóżka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4528 |
Zadomowienie
|
passionfruit - gratulacje
![]() siobhan - nie poddawaj sie ![]() ![]() freshona - nie martw sie , na pewno bedzie dobrze ![]() ja wybralam sie dzis na miasto, mialam ambitny plan - przejsc po sklepach, poogladac, nakupic roznosci i przeszlam zaledwie dwie ulice od parkingu i rozbolal mnie brzuch, u dolu z prawej strony, tak jak na wyrostek czasem boli ![]() ![]() ![]() ![]() nie wiem od czego mi sie tak dzieje ale to juz 2 raz , w tamtym tygodniu tez tak bylo, mielismy wracac z TZ z zakupow pieszo [z centrum mamy jakiec 1km , no moze troche wiecej... ![]() po pierwszym wizyta u gina to sie musze zapytac od czego tak sie mi robi ![]() aaa....... w biedronce sa kombinezony zimowe niemowlece w cenie 29,99 zl, ja chyba kupie taki tani na ta zime, bo w sumie to i tak nie wiadomo ile razy dzidzia bedzie miala na sobie taki kombinezon, ja zimy nie lubie i zazwyczaj siedze w domu , bez koniecznosci nie wychodze ... ![]() ![]()
#4529 |
Zadomowienie
|
placuszki??
ojojoj ja chce ja...ykhym my, my chcemy!!!!! ![]()
#4530 |
Wtajemniczenie
|
Czesc mamuśki
![]() co do kombinezonu z Biedronki... to wlasnie moja mam dzwonila ze juz kupila, tylko ze rozmiar na 86... mowi ze za duzy, Ona ze maly sie wydaje... Jak myslicie bedzie dobry na przyszla zime , bo na to to Mały sie w nim utopi ![]() No i musze sie pochwalic że wreszcie zalatwilam sprawe w Zus-ie bo mi sie juz konczy 182 dni ![]() ![]() ![]() ![]() i jeszcze równiutko 12 tygodni ![]() Na placki ziemniaczane tez sie pisze ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.