| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2009-11-05, 11:13 | #4501 | |||
| Wtajemniczenie | 

Dot.: przyszłe młode mamusie do 23roku życia

Cytat: 
 bardzo go kocham bo normalnie jest najlepszy na swiecie i cały czas mi udowadnia jak mnie jocha. tylko czasami ma takie przypały. liste mu zrobiłam co ma kupić tosi. końcówka rzeczy tak naprawde bo juz wszystko prawie mam. dam mu ta liste na wypłate i powiem ze ma byc do konca listopada kupione bo jak nie to sie tak zdenerwuje ze od razu zaczne rodzic i nawet do szpitala nie zdazy  Cytat: 
    :  hahaha:  rzadko smieje sie z kawałów ale ten mnie rozwalił!!!  Cytat: 
  w sumie było do przewodzenia hehe  mama zdrowo go pasie  a ja mam zgage dziwna bo tylko jak sie kłade spac i podejrzewam ze to od wody niegazowanej  zebra ty to z ta swoja rodzina tez masz przeboje. wczoraj ja narzekałam dzisiaj ty  cos nam wszystkim sie dzieje.. niedawno sweet tezz....  a awizo niech lezy. co cie obchodzi ze nie odbierze. jak ja przycisnie to przyjedzie. pozatym dobrze ze jej tak powiedziałas to moze nie bedzie sobie z ciebie robiła służki  zobaczy ze nie wszyscy lataja tak jak ona zagra  ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- aha zapomniałam zebra nie wiesz co u alex?? bo nie zagladam tam już na watek i nie wiem co z nia i z dzidzią? ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- i wogóle wczoraj znowu wieczorem ryczałam bo sie popstrzykałam o jakas głupote z tż bo mi wmawiał aja nic nie ruszałam  i jeszcze ta tesciowa obok była i stwierdziłam ze ja chce wracac do domku  ze juz mam dość.. tego mieszkania tego ścisku braku prywatnośći... ze sie dusze w tm domu i tego nie wytrzymam do końca gudnia  troche emnie pocieszył no ale i tak nic nie mógł zmienic bo 200km do katowic sama pociagiem z takim brzuchem to nie za dobre by było  pozatym ta głupia szkoła.. dzisiaj słonko świeci i troche mi lepiej ale i tak chce od domu  wczoraj pojechałam odebrac od babki podkłady poporodowe bo zamówiłam na allegro i mówi mi: niech pani poczeka na dole mąż pani zniesie bo my na 4 pietrze mieszkamy to po co sie bedzie pani meczyc: mówie ok  i schodzi mąż: glany do kolan bojówki spodnie w moro, szelki i łysa głowa  szceka mi opadła bo inaczej wyobrażałam sobie tego męża  ale przystojny był  i jakoś głupio sie poczułam jak on mi te włady poporodowe pod klatka dawał taki wielki worek bo przeciez te podkłady wielkie   musiałam wam to opowiedziec  prawie całą strone zajęłam swoim potem   | |||
|     | 
|  2009-11-05, 12:47 | #4502 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-10 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

a co tu taka cisza nastala??

| 
|     | 
|  2009-11-05, 12:50 | #4503 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-04 
				 | 

Paprotka doskonale Cię rozumiem!!! Ja już nie umiałabymz  kimś mieszkać- ani z teściową ani mamą ani siostrą... Bardzo mi dobrze odkad jesteśmy sami i atmosfera jest spokojniejsza i lepiej się dogadujemy...   nie dzieiwę się, że tak Cię to przerasta i tęsknisz za rodzinnym domem... Moż ejak Tż będzie w d...  dalej dawął po porodzie możesz z dzieckiem zawsze jechać... Gdyby nie zachował się jak trzeba i jak ojciec... a u Alexy napewno lepiej od wczoraj sporo pisze na wątku  I lepszy nastrój ma i samopoczucie... Mało coś sie dziś tu dzieje:P spałam do teraz przez ten ból głowy... | 
|     | 
|  2009-11-05, 12:58 | #4504 | 
				 | 

no i chyba dziewczynki zarazilam sie od was...i tez sie z mama posprzeczalam....ale dzwoni i od razu z pretensjami, ze czemu nie zadzwonilam wczesniej...dlaczego tak cicho mowie do telefonu....a juz krzyczalam prawie bo cos sie jej z telefonem dzieje....a czy bylismy w sklepie...(oddalismy czajnik do reklamacji i niby 3 lis juz mial, ale poki co nie bylo kiedy po niego jechac bo tż do pozna w pracy siedzi)...i od razu pretensje ze tak to my go nigdy nie odbierzemy....ze wszystkigo co robie mnie rozlicza...a na koniec skwitowala ze moze lepiej to wogole dzwonic nie bedzie...grr

| 
|     | 
|  2009-11-05, 12:58 | #4505 | 
| Wtajemniczenie | 

to dobrze że z nia wszystko wporządku  ja nie jestem z tych delikatnych pań co to siedzą w domu i daja soba pomiatac takż gdyby sie nie sprawdził to zaastosuje odpowiedni szantaż  to zawsze skutkuje  ide malowac paznokcie. kupiłam wczoraj biały lakier i beda na zmane czarny, biały, czarny, biały czarny,...... | 
|     | 
|  2009-11-05, 13:40 | #4506 | 
				 | 

Nie no u mnie jednak masakra!!! Siostra nakręciła z tego afere i matka na mnie najeżdża do taty jaka się zrobiłam nieużyta i dla siostry niedobra. :|W szoku jestem doczepiła sie anwet mojego zdjęcia na nk z brzuszkiem, że mi odbija... Napsują mi krwi jeszcze nie raz i nigdy nie będzie dobrze... A widzę, że jest gorzej odkad teraz tam była 2 tygodnie u mamusi... Poważnie mam dosyć i nie mam nawet z kim o tym pogadać... Nie dzwonie nawte do matki, bo to bez sensu jak taka nakręcona na moją siostrzyczke itd.

| 
|     | 
|  2009-11-05, 13:42 | #4507 | 
				 | 

no i mam klopot....mieszkam we Wroclawiu....ale tu szpitale nie maja za dobrych opinii i myslalam o Trzebnicy(20min z wro)...moj tż nalega na wroclaw i mowi ze wezmiemy prywatna polozna koszt ok 600zl....znowu moja mama jest byla polozna i ma duzo kolezanek w szpitalu w moim miescie 60km od wro...i tam jej kolezanka odbiera prywatne porody koszt 300zl....i namawia mnie na porod tam...zeby tam wszyscy beda razem ze mna i wogole ze pierwsze dni najgorsze a tam bedzie mi lepiej...i co radzicie??....bo ja juz sama nie wiem   | 
|     | 
|  2009-11-05, 13:46 | #4508 | 
				 | 

Mloda to bardzo indywidualna sprawa co wybierzesz i cieżko radzić... Ja np. bedę w normalnym szpitalu , do którego mam najbliżej.

| 
|     | 
|  2009-11-05, 14:12 | #4509 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2009-08 Lokalizacja: P-ń 
				 | 

Mloda, ja na twoim miejscu wybrałabym ten, w którym twoja mama pracowała i ma koleżanki, wiadomo, po znajomości nie spotka cię żadna przykrość i będą mieć szczególne oko, a twój spokój i poczucie bezpieczeństwa będą wtedy najważniejsze. Ale to tylko moje zdanie. Zebra, moja babcia wie, że jak coś nie tak, to ja mówię wprost o co mi chodzi i nie raz było, że byłyśmy na siebie śmiertelnie obrażone. Najgorsze jest to, że ona idzie potem do mojej mamy i jej nadaje, jacy to wszyscy niedobrzy, ona święta i jak ma źle, a moja mama słucha a potem się wkurza i idzie się wygadać mnie (naszczęście z mamą się nie kłócimy) i znowu ja jestem wkurzona i kółko się zamyka. Coś czuję, że to będzie cichy miesiąc. Mam nadzieję że nie będzie mi się wtrącać w wychowanie małej, bo zupełnie odjadę nerwowo. Paprotka, cieszę się, że się uśmiechnęłaś, to jeden z moich ulubonych i też poprawia mi chumor. A tak w ogóle, to dziasiaj zaczynamy 14 tydzień i II trymestr   
				__________________  Amelka 09.09.2007   Nadia 06.05.2010   | 
|     | 
|  2009-11-05, 14:16 | #4510 | 
				 | 

dzwonilam to tż i on jest podobnego zdania...takze mama sie chyba ucieszy...heh  gratuluje 14 tygodnia   | 
|     | 
|  2009-11-05, 14:37 | #4511 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-05 Lokalizacja: wlkp. 
				 | 

jeju ale dzisiaj u na sspokojnie az nas nie poznaje   ja wlasnie jem spaghetti  i myslalam ze do obiadku bedzie duzo czytania a tu  Cytat: 
  sytuacja ni jest ciekawa... boze jacy ludzie potrafia byc wredni.. a siostra przekracza wszytskie granice.. naprawde nie wiem co ci napisac  Cytat: 
 ja wlasnie zjadlam  i odpoczywam... jestem piekna po fryzjeru  ciekawe jak dlugi   | ||
|     | 
|  2009-11-05, 14:39 | #4512 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2009-08 Lokalizacja: P-ń 
				 | 

Mloda, dziękujemy  Asiulka, foteczkę poprosimy, już, już, zasuwaj po aparat   
				__________________  Amelka 09.09.2007   Nadia 06.05.2010   | 
|     | 
|  2009-11-05, 14:48 | #4513 | |
				 | 

Cytat: 
  ....o jej fryzjer...ja tez sie musze wybrac tylko ze nie wiem gdzie mam isc....fryzjera traktuje jak dentyste  boje sie jak cholera ze po wyjscu od niego bedzie jeszcze gorzej niz bylo wczesniej..hehe   | |
|     | 
|  2009-11-05, 14:51 | #4514 | |
				 | 

Cytat: 
  ale to zabrzmialo oddaje  foteczk za chwilke :P | |
|     | 
|  2009-11-05, 14:54 | #4515 | 
				 | 

Asiuulka wiem, że na to nie da się nic napisac i poradzić... Sama nie weim co zrobić więc nie robię nic... Nawet wypomina duperele sprzed lat, ze mi załatwiła transport ze szkoły kiedyś siostra... No bez jaj jak tak zaczniemy wypominać to ja zaczne ile kasy ode mnie wyciagnęła i nie oddała i co mi zwędziła... Wyszorowałam płytki mleczkiem pod prysznicem żeby się wyrzyć i nie zadzwonic do matki żeby powiedzieć co myślę. Pochwal się fryzurką jak bedziesz mogła   | 
|     | 
|  2009-11-05, 14:58 | #4516 | |
				 | 

Cytat: 
  ...mama sie powkurza powkurza....a potem i tak zapomni o co wogole sie wkurzala..  zawsze tak jest...chociaz w tym przypadku nie miala o co...no ale coz.... nie szalej tak z tym sprzataniem:P | |
|     | 
|  2009-11-05, 15:25 | #4517 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-03 
				 | 

Hej dziewczyny   Już jestem  Wróciliśmy z Warszawy, załatwiłam sprawę z legitymacją, upiliśmy żyrandol do sypialni i do pokoju Iwa no i odebraliśmy rzeczy z all - podkłady, majtki, pościel, wypełnienie i dwa prześcieradełka  Piękne te rzeczy dla Iwusia  Już się łóżeczka nie mogę doczekać  Czułam się dziś na uczelni jak jakieś zwierzątko w zoo, które jest oglądane przez ludzi... Zanim zdążyłam cokolwiek powiedzieć to już wszystkie koleżanki macały mój brzuch  Nie lubię tego i mnie to wkurza  Fajnie się było z nimi spotkać no ale bez przesady........ Zebra współczuje sytuacji z mamą i siostrą  Ale i tak uważam że moja mama to większa wariatka  Puma a Tobie życzę wytrwałości podczas mieszkania z babcią ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) Ja ze swoją bym nie wytrzymała... Asiulka pokaż foty  Pewnie już pokazałaś a jak skończe pisać post to zobaczę  Mieliśmy dziś wstać z Tż o 5.30 a ja już od 4.33 nie mogłam zasnąć - poszłam siku i lipa... Tak więc spać to się chyba zaraz położę i prześpię do jutra  W ogóle miałam dziś skurcze bardzo bolesne  I w nocy i w ciągu dnia... Już przeszły ale nie lubię tego  Czyżby macica się do czegoś przygotowywała?   | 
|     | 
|  2009-11-05, 15:31 | #4518 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-11 Lokalizacja: mazowsze 
				 | 

Cześc dziewczyny   Ja już chce się wyspać  Jutro do pracy w weekend zajęcia.. a  ja padam na twarz  Zjadłabym cośś  co macie dobrego  ? Z mamą wczoraj oglądałam wózki..  Jej tez się podoba ten co mi. ale zaproponowała też inny..  a co do porodu..Do mojego jeszcze kawał czasu.. Ale pewnie bede rodziła tam gdzie jest mój gin, czyli 40 km od mojego miasta. Noo chyba że nie bedzie czasu na dojazd to urodzę u siebie prawdopodobnie w nowym szpitalu  aah.. tak to wszystko dla mnie.. Nowy szpital, nowe równiutkie chodniki, tż wyremontował górę, przeniosłam się ze studiami..  ha! łaa a teraz spadam bo mojego psa wzięło na pieszczochy i ładuje mi sie na kolana... ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)  | 
|     | 
|  2009-11-05, 15:54 | #4519 | 
				 | 

Samanthhha super,  że już wszytsko masz  A z macaniem brzuszka Cię rozumiem... Na ślubie np. ciocia zapytała czy moze dotknąć i to mi się podobało  a tak jakoś obcy w sumie ludzie albo tlyko znajomi co lecą z łapami to takie dziwne i sztuczne nie? Asiuulka dawaj foty  nie mogę się napatrzeć na te płytki pod prysznicem i fugi takie czyste  i na mój kocyk z misiem....tzn. Piotrusia   | 
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2009-11-05, 16:11 | #4520 | 
				 | 

obiecane zdjecie mialo....heh a ja zakupow z allegro nie moge sie doczekac  aaaa i sie pochawale dzisiaj bede miec juz pralke  tzn tz powiedzial ze ja przywiezie....ale z nim to nigdy nic nie wiadomo...a noz cos wazniejszego bedzie;/ | 
|     | 
|  2009-11-05, 16:19 | #4521 | 
				 | 

Zebra no właśnie - sztuczne to strasznie... Wole jak ktoś zapyta a nie od razu łapę kładzie   W pewnym momencie jak dziewczyny mnie zobaczyły to najpierw wielki krzyk bo ciężarną widzą a potem cztery łapy na moim brzuchu  Aż mnie zamurowało i nie wiedziałam co powiedzieć. No głupie to  Posprzątasz i mi łazienkę?  Mój tata dziś dekory robi.. Sam wymyślił a teraz gada ze przez nas ma tyle roboty  świr   | 
|     | 
|  2009-11-05, 16:34 | #4522 | 
				 | 

mam takie male pytanko a propo rozmow z toku...pojawily sie wam rozstepy na brzuszku....a moze macie jakis sprawdzony sposob by temu zapowiec...jakies kremy, balsamy...??

| 
|     | 
|  2009-11-05, 16:35 | #4523 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-11 Lokalizacja: mazowsze 
				 | 

Ja jeszcze nie mam.. xD Ale moja mama też nie miała.. więc mam nadzieje ze i ja nie bede miała  Ale w razie czego smaruję się oliwką nawilżającą.. | 
|     | 
|  2009-11-05, 16:36 | #4524 | 
				 | 

obiecana fotka   nie wiedzialam jak zrobic by bylo widac ale mysle ze tak jest ok   | 
|     | 
|  2009-11-05, 16:46 | #4525 | 
				 | 

Samanthhha pewnie macica sobie trenuje przed porodem   ja tez nie lubie oblapywania chyba ze sama na to pozzwalam  wlasnie pije kawke i zajadam sie ciasteczkami... dzieuwchy dzisiaj jestescie jakies ciche  ja zreszta tez ale juz zamierzam posiedziec na wizazu   | 
|     | 
|  2009-11-05, 16:46 | #4526 | 
				 | 

| 
|     | 
|  2009-11-05, 17:06 | #4527 | ||
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
  Serio - ładnie Ci tak  Tak dziewczęco   | ||
|     | 
|  2009-11-05, 17:07 | #4528 | 
				 | 

Asiuulka bardzo Ci ładnie  Sama myślałam nad taką fryzurką tylko dłuższą ale nie mam odwagi... może po porodzie zaszaleje  W końcu zmiany w życiu fajnie się łączą ze zmianami w wygladzie  Mloda na brzuchu nie mam za to na cyckach tak:P | 
|     | 
|  2009-11-05, 17:12 | #4529 | 
				 | 

Bossiuu ja swoich kudełków nie ścięłabym za żadne skarby   Teraz mam takie fajowskie w ciąży ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) Zobaczymy jak będzie PO  ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Ej może Wy się znacie... Bo ostatnio robią mi się jęczmienie pod powieką - tuż przy rzęsach.. I boli mnie to  Po kilku godzinach znikają ale często je mam  Czemu???  Wiecie?   | 
|     | 
|  2009-11-05, 17:13 | #4530 | 
				 | 

Ja w ciąży mam gorsze- przetłuszczają sie i wypadają tak, że może dlatego taka jestem bezlitosna dla nich  Ciekawe gdzie Sweet? Może znów zasnęła na laptopie i go ślini:F | 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:16.

Ale nie chce zmeiniać lekarza, bo jest najtańszy i do tego dobry i fajny... więc wytrzymam
 Ale nie chce zmeiniać lekarza, bo jest najtańszy i do tego dobry i fajny... więc wytrzymam