|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Spragnione Panny Młode 2009 cz. VI
Cytat:
|
|
|
|
|
#4502 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
były cudowne i pomagały mi przeżyć trudne dni z daleka od domu i od niego. Jednak pierwszą romantyczną rzeczą, kórą od niego dostałam była kartka z pięknym wyznaniem...teraz wiem, ze to co bał a może wstydził sie powiedziec przelal napapier....piękne to było...dzis ta kartka stoi na szafce i przypomina te chwile a miłosc mozna wyznawac w prostsze sposoby
|
|
|
#4503 |
|
Zadomowienie
|
no jasne, że robi
Najfajniejszą rzeczą, którą dla mnie zrobił było podarowanie mi nieba Obiecał mi je przed przeprowadzką i zajęło mu dwa lata ale zrobił - jest w naszej sypialni i składa się z 72 migoczących światełek na suficie Ale te stare wierszyki rozkleiły mnie kompletnie, niektóre są śmieszne, niektóre romantyczne... obiecał, że mi jeszcze kiedyś jakiś napisze
|
|
#4504 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i czasem mu się zdarzają takie sentymentalne upominki ahhwogóle to moja koleżanka teraz poznała faceta z którym wiecie jak to na początku takie podchody i wogóle.. .ahh aż normlanie tak wspominam sobie te nasze pierwsze spotkania z TŻ'tem.. były takie fajowskie takie inne niż jest teraz nasza rzeczywistość (co oczywiście nie znaczy, że gorsza) no ale mam nadzieje, że wiecie o co mi chodzi, fajnie się to wspomina dziś sobie poczytałam troszke scrapowe wątki (nawet wypowiedzi kliwii i scio tam odnalazłam - kliwia i jak robiłaś jakieś kartki własnoręcznie?) i mam zamiar wreszcie się zabrać za stworzenie albumu ze zdjęciami takimi od początku naszej znajomości, z różnymi wejsciówkami, własnie wierszykami TŻ'ta itd. tylko nie wiem czy mam odpowiedni album na scrap
|
|
#4505 |
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczór
u mnie nastapil spontaniczny wypad na przymierzanie sukien, jutro mama ma wolne dzisiaj sie dowiedzialam, wiec jest okazja zeby wyruszyc i chociaz oblookac jeden salonik |
|
|
|
#4506 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczynki
a ja zglaszam zazalenie do scio i ani bo nikt mi maila nie wyslal
|
#4507 |
|
Rozeznanie
|
cześć, jestem pierwsza
agus no to czekamy na relacje i miłego mierzenia ![]() no a ja już niestety zmykam na uczelnie tak mi się nie chce w takie zimno..
|
#4508 |
|
Zakorzenienie
|
Aleście natworzyły super opowiadanie nonono !
kaema ja będę mieć bukiet z kalii (cantadesek) ale bez dodatków. same kwiaty przewiązane wstążką. I jakoś nie mam wrażenia że te kwaity są pogrzebowe. Dobra florystka nie pozwoli by bukiet wyglądał jak wiązanka pogrzebowa. Zresztą terażźniejsza kolorystyka kalii, pozwala na wykombinowanie pięknych ślubnych bukiecików. Nie przejmuj się. zielony motylek taakkkkk czasami robię kartki ale z samego papieru w kilku kolorach. Proste bez doklejanych wstążek. Niestety na chęci się skończyło Choć arsenał wstążek i elementów które mogłabym wykorzystać ogromny. ![]() Raz zropbiłam kartkę w kolorze różowym (A4 złożóne na dwa razy) i do tego podoklejałam wydarte paski z papiery zielonego ![]() Innym razem metodą qullingową zorbiłam kwiatka, którego domontowałam do kartki ![]() Raz z ozdobnego papieru robiłam kartkę na rocznicę ślubu. Przykleiłam na taśmę dwustronną brązową wstążkę, i coś tam doczepiałam....ale nie pamiętam co. W każdym razie przez to mi się ta wstążka nie chciała trzymać papieru . yhy No to super, że tak wiele z nas poznało Tż w sieci. Bo i ja poznałam ![]() A ja z Tż jakoś się nie dogaduje. Źle odczytujemy swoje wypowiedzi, krzyczymy na siebie Nie wiem co się dzieję. Za 9 miesięcy ślub, a ja nie czuję takiego żaru Nie wiem czy mam wątpliwości, czy przez to niedogadywanie się zaczynam wątpić w sens tego związku. Z chęcią wyjechałabym na tydzień samiusieńka. Poznać nowych ludzi.... poflirtować... ![]() ech. Dziwne to wszystko. Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2008-11-20 o 07:59 |
|
|
|
#4509 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczynki!!
![]() Mala2241-sprawdz poczte kochana przepraszam za opuźnienie.
|
|
|
|
#4510 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pocieszające jest to, że pewnie juz niedługo sinusoida pójdzie w górę ![]() a my z TŻ poznaliśmy się w miejscu romantycznym...on tam pracował, a ja przyjechałam z kuzynem, który miał nakręcić film bo startował do łódzkiej filmówki... w sumie to widzieliśmy się tylko 3 dni z TŻ, ale fajnie nam sie rozmawiało, mieliśmy tyle wspólnych ulubionych rzeczy.... ale ja musiałam wracać....dziellilo nas 400km, miesiąc czasu żyliśmy smsami, telefonami, listami (tak właśnie, listami ) aż w końcu padly magiczne slowa KOCHAM CIĘ hehe no i przyjechał do mnie pociągiem(biedak jechal ponad 10 godzin-durne PKP) no i tak przyjeżdżał przez 5 lat...przez 5 lat żyłam tylko naszymi spotkaniami raz w miesiący po 3 dni.... ciężko było, ale jakoś ani przez mysl nam nie przeszło, żeby się rozstać...a od czerwca zeszlego roku mieszkamy już razem prawda jest taka, że nie jest już tak romantycznie, jak kiedyś, Tż nie przynosi juz kwiatów bez okazji, ale wolę go miec przy sobie niż spać z listem w ręku....
|
|
#4511 |
|
Zakorzenienie
|
martucha a pytałaś się w jakiejś pracowni złotniczej/jubilerskiej czy by wykonali tamte obrączki co Ci się podobały ?
|
|
|
|
#4512 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witaj peal
![]() Cytat:
![]() ![]() 2) oj boje się, ze spojrzę mam taki nawyk, w dodatku w holu hotel w którym będę się ubierała wisi wielkie lustro i kusi ![]() 3) to mi sie podoba 4) tego nie wiedziałam Pomyslałam sobie ze fajnie np. zrobić zabawę na weselu zeby goście odgadywali znaczenie przesądów. Np. że ryż wróży potomstwo nie wiedziałam. Kto zgadnie ten dostaje prezent Cytat:
uważaj na siebie ![]() Cytat:
Dzień dobry everyone
|
|||
|
|
|
#4513 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ależ ja sie wcale nie przejmuje - uważam że są piekne i nic mnie nie obchodzą jakies dziwne przesądy, wierzenia czy jakkolwiek to jeszcze nazwać ![]() - welon, który chroni pannę młodą przed zawistnymi spojrzeniami ludzi, powinna założyć przyszłej żonie druhna, która musi być panną; A mi swiadkowac będzie przyjaciółka mężatka - tak sobie kiedys obiecałysmy ja jej i ona mi... I nie wydaje mi się aby to było cos zlego... Edytowane przez kaema Czas edycji: 2008-11-20 o 09:30 |
|
|
|
|
#4514 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja też kalie... jak pamiętam zawsze podobały mi się te kwiaty. Są takie proste i eleganckie. Prawdę mówiąc to dopiero w tym roku dowiedziałam się, że te kwiaty kojarzą się ludziom z pogrzebami bo ja nie zauważyłam, żeby one leżały na grobach w Szczecinie... może u nas nie ma takiej tradycji. Wstyd mi się trochę przyznać , ale jak był pogrzeb mojego taty i już oczywiście wiedziałam o ślubie to przyjrzałam się dwa dni później kwiatom, które przynieśli ludzie (a było ich na prawdę mnóstwo, w życiu tyle nie widziałam), i był wśród nich tylko jeden bukiet z białych kalii... i był piękny a kwiaty trzymały się kilka dni bez wody jakby stały w wazonie. Dlatego tym bardziej je wybiorę do bukietu.Cytat:
Ja też wspominam miło te chwile kiedy do siebie jeździliśmy tylko na weekendy przez pół kraju, albo godzinami rozmawialiśmy przez telefon lub internet. Pisaliśmy długie maile i czasami listy... było ciężko ale te chwile miały swój urok i czasami za nimi tęsknię
|
|
|
#4515 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4516 |
|
Zakorzenienie
|
Nooo bo już się bałam
A jaki chcesz bukiet ? pochwal się.ps. Tż złożył cv na ogłoszenie pracy w Urzędzie Miasta. padniecie!! 27 osób spełnia wymogi formalne! Ciekawe czy wszytskich zaproszą czy jak to zorganizują. Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2008-11-20 o 09:40 |
|
|
|
#4517 |
|
Raczkowanie
|
Ten pierszy mi się szalenie podoba... ale nie wiem czy nie za ciemne.
Chyba że troszkę jasniejszy (drugi) Edytowane przez kaema Czas edycji: 2008-11-20 o 09:46 |
|
|
|
#4518 |
|
Zakorzenienie
|
Noo super jest. Z takich ekstremalnie ciemnych kożuchowska miała na ślubie. Na fotkach wygląda jak czarny troche dziwnie.
Mi się podobaja w takich kolorach: ps. noo ten drugi taka frezja [kolor] łądny. żywy. |
|
|
|
#4519 |
|
Raczkowanie
|
No własnie - troszkę za ciemne.
a te ostatnie twoje - genialny kolor!! są ekstra! |
|
|
|
#4520 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja do kalii nic nie mam. Przed moja przygoda z wizazem nawet nie wiedzialam o ich istnieniu
A z pogrzebami to mi sie w ogole nie kojarzy. W moich stronach chyba sie ich w tym celu nie kupuje. Ja jestem szajbnieta na pukncie bukietow z tulipanow
Edytowane przez popscene Czas edycji: 2008-11-20 o 10:00 |
|
|
|
#4521 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
bukiety śliczne mnie się najbardziej podoba ten jasnoróżowy, ostatni z postu kliwi. Mala juz wysłałam mejla sorrki przeoczyłam Ja chyba jednak zdecyduję się na sloneczniki ![]() Taki jak ten, co wklejala kiedyś Dominda |
|
|
|
#4522 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tez o nim myslalam jakis czas (bo slub w maju). Przy wyborze kolorów tulipanów jaki jest - moze byc bosko. Mozna wtedy tez zrobic kwiatowy motyw przewodni tulipany w wiazance i w dekoracjach samochodu i sali pieknie wygladaja tez malowane na zaproszeniach,
|
|
|
|
|
#4523 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4524 |
|
Wtajemniczenie
|
Rosi, wiedzialam ze sie zlamiesz
![]() Mnie sie bardzo podobaja mieszanki tulipanow z rozami. Ale same tulipany tez cudne |
|
|
|
#4525 |
|
Wtajemniczenie
|
Scio- ja też chce słoneczniki
uwielbiam je
|
|
|
|
#4526 |
|
Zakorzenienie
|
też lubię bukiety tulipanowe. Ale na śłub zdecydowanie kalie. Wolę tulipany dostawać od Tż
![]() Rosinda a pokaż jaki miks sukni sobie wymyśliłaś
|
|
|
|
#4527 |
|
Zakorzenienie
|
a ja chce róże
|
|
|
|
#4528 |
|
Zadomowienie
|
Ja bym chciała kolor taki jak na tym pierwszym zdjęciu, natomiast kształt może taki jak drugi albo trzeci. Taki bardziej zwisający
![]() Znalazłam też taką tabelkę jaki kształt bukietu pasuje do jakiej sukienki, może się Wam przyda ![]() edit: w tabelce ten bukiecik na końcu zakryty przez napis to koszyczek z kwiatów. Pasuje też do pierwszej sukienki
na pierwszym miejscu chłopak, a przed nim tylko koń !!!!" Edytowane przez motley Czas edycji: 2008-11-20 o 10:20 |
|
|
|
#4529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nikt nie czyta co pisze to nie są kalie tylko kandedeski albo kandeski nie wiem dokładnie pytałam koleżanki która pracuje w kwiaciarni nawet koleżanka mi to mówiła która miała je w bukiecie ślubnym co sądzicie o tym w salonie są od 70zł http://www.allegro.pl/item478507813_...a_pr_omoc.html
09.04.2012 córa 19.04.2017 31.01.2018 06.02.2019 Kropek Edytowane przez śliweńka Czas edycji: 2008-11-20 o 10:23 |
|
|
|
|
#4530 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.

były cudowne i pomagały mi przeżyć trudne dni z daleka od domu i od niego. Jednak pierwszą romantyczną rzeczą, kórą od niego dostałam była kartka z pięknym wyznaniem...teraz wiem, ze to co bał a może wstydził sie powiedziec przelal napapier....piękne to było...dzis ta kartka stoi na szafce i przypomina te chwile
a miłosc mozna wyznawac w prostsze sposoby

Najfajniejszą rzeczą, którą dla mnie zrobił było podarowanie mi nieba

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

mam taki nawyk, w dodatku w holu hotel w którym będę się ubierała wisi wielkie lustro i kusi
uważaj na siebie